|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Cytat:
Mąż z żoną umówili się, że jeżeli będzie im się chciało "bara bara", to mąż będzie mówił, że dolar stoi wysoko, a żona powie, że bank jest otwarty. Pewnego dnia synek przychodzi z wiadomością od taty do mamy i mówi: - Mamo, tata mówi ze dolar wysoko stoi Na to mama: - Powiedz tacie ze bank jest zamknięty Następnego dnia synek znów przychodzi z wiadomością od taty do mamy i mówi: - Mamo tata mówi ze dolar bardzo wysoko stoi! Na to mama: - Powiedz tacie ze bank jest zamknięty Trzeciego dnia synek przychodzi z wiadomością od mamy do taty: - Tato mama mówi że bank jest otwarty - Tak synu? To teraz idź powiedz mamie, że dolar stał tak wysoko, że POSZEDŁ OD RĘKI! |
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojemu by chyba odpadł Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1115 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na pewno nie odpuszczę jest tyle różnych przyczyn, które mogą przeszkadzać w zajściu w ciążę, a ich odkrywanie może trwać wiele lat. Ja nie będę odpuszczać tylko szukać. Nie chcę się obudzić z ręką w nocniku. Jak już zrobię wszystko co mogłam wtedy będę mogła sobie odpuścić, teraz nie ma o tym mowy.Cytat:
A ja myślałam, że będę mieć ogromną @ po tym jak mnie wczoraj brzuch bolał, a tu takie nie wiadomo co
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic mi sie dzis nie chce, wstawilam tylko pranie i powyciagałam ze zmywarki
http://s10.suwaczek.com/20120713030123.png http://www.suwaczki.com/tickers/rolol6d8oc2wjmfi.png Edytowane przez skubana Czas edycji: 2013-12-27 o 17:00 |
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam lenia, rano byliśmy na basenie i od tamtej pory ziewam co 5 minut
zrobiłam dwa prania, ogarnęłam mieszkanie, odkurzyłam, ale wymopuję jutro, bo dziś już mi się nie chce za godzinę idziemy z siostrą tż i jej mężem do kina, później może na grzane winko![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej babolki
Tż w pracy a my z córką się lenimy Oglądamy sobie filmy świąteczne, bo ponagrywałam przez Święta ![]() Cytat:
Jasne, że spokoju ducha nie mam bo mnie ciągle gdzieś tam boli w tym krzyżu i brzuchu, ale mam nadzieję, że to po # i będzie tylko lepiej. Ty też się mocno trzymaj! Cytat:
Są jakieś objawy wskazujące na problemy z tarczycą? Czy ma to jakiś wpływ na wagę ciała? Bo ja np w ciągu roku przytyłam 12 kg a nie zmieniałam sposobu odżywania i też mnie to martwi, że tak szybko przybieram. Mojemu to by nawet nie działał tyle
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Brydziu przykro mi bardzo, że się nie udało
![]() Mam nadzieję, że nazbieracie sił i podejdziecie jeszcze raz i ze wtedy się uda I zostań z nami
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, że ja przez ponad dwa lata brałam codziennie silne leki na migreny i może to miało wpływ na wzrost wagi. Ja na Twoim miejscu zrobiłabym badania na tarczycę. Tylko ja żałuję, że tylko tsh zrobilam, mogłam jeszcze ft3 i ft4 oraz anty-tpo (chyba tak to się nazywa) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1122 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki nie udało mi się jeszcze raz do was zajrzeć żeby złożyć wam świąteczne życzenia
mam nadzieję że mi wybaczycie ![]() Ja niestety się przeziębiłam także inhalacje i muszę wymoczyć nogi. Dziecia czuję już mega wyraźnie. Najbardziej kopie jak się kładę spać. No i już czuć nawet jak się rękę na brzuchu połozy ![]() Ishka gratuluję dwóch kresek ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
hej
|
#1124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ty gorąca kocico My się zaopatrzylismy w gumki, i też będzie miło, choć cichutko bo za ścianą rodzice ![]() Cytat:
|
|
#1125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie słyszałam tego ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- hej jak tam po świętach?---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Przy niedoczynności tarczycy się tyje.
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
za szybko minęły
. Poza tym jakoś żyję, ale ciągle boli mnie głowa i mdli mnie po małym wypadku, który zakończył się wizytą na pogotowiu![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- ja chyba też sobie zrobię hormony - z tego co liczyłam ok 100 zl mnie wyniosą. Ale z drugiej strony nie wiem czy nie poczekać na wizytę u gina i dopytać czy jest sens. Raptem to tylko niecały miesiąc - czym on jest w ciągu tego całego roku starań
|
#1127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak byłam u gina to mnie nie wysłał na takie badania a wolałabym jednak mieć skierowanie a nie badać na własną rękę. Po świętach niestety portfel świeci pustkami.
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1129 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczyny. Dzis byl jeden ze slabszych dni ... Nie pierwszy i nie ostatni
![]() Debra, my nie dopuszczany my wiemy co u nas jest problemem i wiemy jakie bedzie najlepsze wyjście miedzy innymi ivf . Nie poddajemy sie nigdy w życiu , będziemy walczyć do końca , poprostu robimy sobie przerwę chwilowa zeby zebrać emocjonalne siły bo taka droga moze wykańczać i czasem mozna sie w niej zatracic. Na dana chwile stawiamy na nasze małżeństwo do którego musi wrócić spontanicznośc i koniec obsesyjnego myślenia o dziecku. Chociaż wiemy ze w 2014 roku na 100% podchodzimy do ivf . Trzeba mierzyć siły na zamiary niestety Jak sie cud zdarzy to bedzie pięknie a jak nie.. Będziemy dalej walczyć.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Ah no i czy chcecie czy nie to Was nie opuszczam, bede Was odwiedzać u dopingować ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą poczytałam o objawach niedoczynności tarczycy i kurczę sama nie wiem. Jakiś czas temu miałam podejrzenia fibromialgii ale to choroba którą ciężko się diagnozuje. Lekarz mi cos wspomniał ale potem dałam spokój bo objawy ustąpiły. Bolało mnie całe ciało, ciągle byłam zmęczona, jak szłam spać to rano się budziłam tak samo zmęczona (nadal tak mam), nawet drobne rzeczy mnie męczą. Ogólnie baardzo szybko się męczę. Do tego mam słabe włosy które wypadają, nawet brwi mi momentami wypadają co nigdy wcześniej nie miało miejsca. Mam problemy z pamięcią. Nie przypisywałam tego jakoś niczemu konkretnemu a tu czytam, że to może być niedoczynność Prawda jest taka, że te wszystkie objawy to mogą znaczyć wszystko, ale fakt - zbadam te hormony. I ta waga... 12 kg w rok... Jak tak dalej pójdzie to za rok będę ważyć 82 kg a ja zawsze chudzinka taka byłam I waga teraz mi nawet w miejscu nie stoi tylko cały czas idzie do góry. Ja może nie odżywiam się jakoś dietetycznie bo jem normalnie, ale zawsze tak jadłam i waga mi nie leciała tak do góry tylko stała w miejscu raczej. Ja nie mówię, że mam ważyć 56 kg jak kiedyś bo wiadomo, ze juz nie mam 20 lat ale też 70 kg to juz mi zbyt wiele...
|
|
|
#1131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Vioris teoretycznie może wzrosnąć waga przy za wysokim poziomie TSH, ale w cale nie musi - na co jestem przykładem (wg BMI mam wychudzenie). Ja na pomysł zbadania wpadłam przypadkiem totalnie, całe szczęście! Dlatego moim zdaniem przed/podczas starań powinno się zbadać tarczycę, bo to badanie pierdoła, a niestety za wysokie TSH nie pozwoli na fasolkę
Edytowane przez cloud_on_sky Czas edycji: 2013-12-27 o 20:54 |
|
|
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic, wypada to zbadać i już. Jakby wyszło że mam coś z tarczycą to by się wyjaśniło wiele moich dziwnych dolegliwości które na razie olałam, bo nie mogłam dojść co to jest.
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego tę tarczycę warto zbadać nawet jak się nie stara o dziecko
|
|
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Rany... od dwóch dni obsesyjnie myślę o kebabie - tyle dobrych rzeczy do jedzenia w domu, a mi w głowie siedzi kebab
![]() A Ty nie wspominałaś kiedyś, że nie możesz chodzić na NFZ, bo nie jesteś ubezpieczona?
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież milion razy pisałyśmy, że przed staraniami trzeba zrobić podstawowe badania i TSH a Ty nie zrobiłaś? Nie trzeba mieć widocznym objawów, że się ledwo żyję... Ja nie miałam objawów niczego a tyle problemów po drodze wyszło... więc nie zawsze jest tak pięknie jak się nam wydaje.
|
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinny Ci szybko zbić, przynajmniej u mnie tak było leki trzeba brać cały czas
|
|
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
a wiecie mialam dzis dostac @ a jej nie dostalam jak do niedzieli nie przyjdzie to zrobie test
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

23.06.2011
01.06.2013
mojemu by chyba odpadł
Ja na pewno nie odpuszczę jest tyle różnych przyczyn, które mogą przeszkadzać w zajściu w ciążę, a ich odkrywanie może trwać wiele lat. Ja nie będę odpuszczać tylko szukać. Nie chcę się obudzić z ręką w nocniku. Jak już zrobię wszystko co mogłam wtedy będę mogła sobie odpuścić, teraz nie ma o tym mowy.

Prawda jest taka, że te wszystkie objawy to mogą znaczyć wszystko, ale fakt - zbadam te hormony. I ta waga... 12 kg w rok... Jak tak dalej pójdzie to za rok będę ważyć 82 kg a ja zawsze chudzinka taka byłam
Dlatego tę tarczycę warto zbadać nawet jak się nie stara o dziecko