Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-27, 16:31   #2701
I am Rock
lokalna gwiazda

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14

A propos mikrofalówki - przeżyłam kawał życia bez tego sprzętu i jakoś nigdy nie pojawiła się we mnie potrzeba posiadania tegoż. Aż razu pewnego moja ciotka pyta: "a nie chcesz mikrofalówki bo mi zawala?" I dla zachęty dodała: "kawę można podgrzać". A to akurat ostatnia rzecz, jaką miałabym chęć zrobić. Wolę zaparzyć świeżą. No, ale skutek jest taki, że mikrofalówka zawala teraz mi /w sumie fajna, wypasiona/, dzieci używały jej do efektów specjalnych wstawiając talerz ze złotym brzegiem, albo do eksplodowania kaszanki.
Talerze przestają iskrzyć po kilkurazowym użyciu
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 16:31   #2702
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
No ja się martwię. A nuż coś mnie dzięki temu oszczędzi Z takim podejściem to w ogóle lepiej od razu się zabić.
Niee, z takim podejściem można wycisnąć z życia co się chce :P Ja sobie rzeczy ograniczam, ale nie odcinam całkowicie, bo nigdy mi się nie marzyło wybitnie długie życie
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 16:31   #2703
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Dziwi mnie jak ktoś jest u mnie, i idę mu zrobić herbatę do kuchni, to on za mną lezie
jak to? w sensie gość?
Tzn jak to to zależy. Jak to kumpel to po co ma siedzieć sam w pokoju jak możemy se pogadać. Ale jak ktoś taki "dalszy" no to fakt, dziwne
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 16:33   #2704
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Ja nie twierdzę, że opętania się nie zdarzają - kurde, jestem ostatnią osobą, która by tak twierdziła Generalnie wyznaję, że nie wiem świat nadnaturalny istnieje i wolę o tym nie myśleć i na wszelki wypadek bać się duchów
Ale magia i joga i inne nie mają przecież wiele wspólnego z opętaniami, tylko z tym, że chrześcijaństwo odcinało się zawsze od kultur, które uznawało za barbarzyńskie i kurde, warto by było jakby ludzie włączyli myślenie i zdawali sobie z tego sprawę
no właśnie. a ksiądz proboszcz grzmi z ambony, że jak ktoś nosi amulety, to się oddaje szatanowi. serio tak to działa? bo to co widziałam na własne oczy, to ok, mogę z tego coś wywnioskować. ale średnio wierzę w takie "świadectwa" jak tej pani, o której wspomniałam.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Niee, z takim podejściem można wycisnąć z życia co się chce :P Ja sobie rzeczy ograniczam, ale nie odcinam całkowicie, bo nigdy mi się nie marzyło wybitnie długie życie
live fast, die young - bad girls do it well
Stary 2013-12-27, 16:33   #2705
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _PeggyBrown_ Pokaż wiadomość
no właśnie. a ksiądz proboszcz grzmi z ambony, że jak ktoś nosi amulety, to się oddaje szatanowi. serio tak to działa? bo to co widziałam na własne oczy, to ok, mogę z tego coś wywnioskować. ale średnio wierzę w takie "świadectwa" jak tej pani, o której wspomniałam.
podyskutowałabym bo to ciekawe, ale niestety nie mogę bo mnie usuną jak w orwellu (powiem tylko, że znałam realny przypadek opętania osobiście)
Stary 2013-12-27, 16:34   #2706
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

PeggyBrown
ale ja nie mówię, że nie ma opętań, demonów i Szatana. Co więcej - nie bawiłabym się w wywoływanie duchów czy Tarota.Ale kurde, joga dla zdrowotności? Czy akupunktura?
We wszystko praktycznie można się wkręcić do tego stopnia, że człowiek przestaje być sobą. Liczy się podejście do sprawy.

Nie mówiąc o tym, że opętania są baaardzo często mylone z chorobami psychicznymi. Mojej koleżanki psycholog współpracuje z egzorcystą i czasem sobie kogoś podsyłają.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-12-27 o 16:40
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 16:36   #2707
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
jak to? w sensie gość?
Tzn jak to to zależy. Jak to kumpel to po co ma siedzieć sam w pokoju jak możemy se pogadać. Ale jak ktoś taki "dalszy" no to fakt, dziwne
Wiesz, postawienie wody na herbatę to jakieś 20 sekund, naprawdę ktokolwiek nie może posiedzieć sam w tym pokoju? Potem zalanie herbaty to kolejne 30 sekund. I po prostu czasem mam syf w kuchni, i się wstydzę go pokazywać xd a ten lezie
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 16:36   #2708
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
u mnie rodzice nie mogą pojąć dlaczego już takich rzeczy nie jem.
jakoś ciężko im ogarnąć, że to za tłuste dla mnie
Dla mnie nie ma sensu dokładać tłuszczu do czegoś, co i tak już było na tłuszczu smażone.

Stary 2013-12-27, 16:39   #2709
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
podyskutowałabym bo to ciekawe, ale niestety nie mogę bo mnie usuną jak w orwellu (powiem tylko, że znałam realny przypadek opętania osobiście)
ja wolę nie dyskutować o tym, tylko po prostu pamiętać co zobaczyłam i jakoś to wykorzystać. nie wiem, nie zamykać się na coś "poza tym co widać" na przykład a jeszcze wspomnę, że uczy mnie ksiądz egzorcysta. co lekcja słuchamy jego opowiadań i sam przyznaje, że rzadko zdarza się ktoś na serio opętany i zazwyczaj jest to albo człowiek chory, albo ktos kto sobie cos ubzdurał po prostu i dzwoni z życzeniem "prosze mnie egzorcyzmować"

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
PeggyBrown
ale ja nie mówię, że nie ma opętań, demonów i Szatana. Co więcej - nie bawiłabym się w wywoływanie duchów czy Tarota.Ale kurde, joga dla zdrowotności? Czy akupunktura?
We wszystko praktycznie można się wkręcić do tego stopnia, że człowiek przestaje być sobą. Liczy się podejście do sprawy.
no wiem, wiem tylko po prostu człowiek już się gubi w tym wszystkim, jak mu zewsząd trąbią, że wszystko jest szatańskie i złe
Stary 2013-12-27, 16:40   #2710
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
ja wolę nie dyskutować o tym, tylko po prostu pamiętać co zobaczyłam i jakoś to wykorzystać. nie wiem, nie zamykać się na coś "poza tym co widać" na przykład a jeszcze wspomnę, że uczy mnie ksiądz egzorcysta. co lekcja słuchamy jego opowiadań i sam przyznaje, że rzadko zdarza się ktoś na serio opętany i zazwyczaj jest to albo człowiek chory, albo ktos kto sobie cos ubzdurał po prostu i dzwoni z życzeniem "prosze mnie egzorcyzmować"

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

no wiem, wiem tylko po prostu człowiek już się gubi w tym wszystkim, jak mu zewsząd trąbią, że wszystko jest szatańskie i złe
o to fajne. Ja też znam dwóch księży egzorcystów. No, bardziej to mój tż przyznam się już
Moi księża w liceum to... tzn w porządku strasznie oboje, jeden chodził na imprezy z klasami haha i ogólnie bawił się drugi się przechwalał jak to na niego laski lecą...
Stary 2013-12-27, 16:40   #2711
201604181004
Konto usunięte

NIENAWIDZĘ dzwi mnie WKURZA MNIE po prostu doprowadza mnie do szału i zarazem rozpaczy NIESZANOWANIE CUDZEGO CZASU

NO #@$%)(@$@#*$@#*)$@# !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

umówiłam się na 14
14:15 nikogo nie ma.
dzwonię, nie odbiera.
za trzecim razem odebrała.
-zapomniałam
-pisałam smsy
-miałam telefon w torebce
-pisałam ci je o 9 rano czy aktualne

taaaaaaaaaaaaaaaaaaa
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 16:41   #2712
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
W dzieciństwie na wycieczce szkolnej kupiłam rodzeństwu naszyjniki ze znaczkami feng shui. Czy przyczyniłam się do niepowodzeń w ich życiu ?

Stary 2013-12-27, 16:43   #2713
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
To jest tylko kwestia symboliki. Taki pentagram przez wieki tak zmieniał znaczenie, że dziś już nikt nie wie o co chodzi, a jeszcze dochodzi rozróżnienie na Biały i Czarny itd.
Ale tak po prześledzeniu przypadków, to można dojść do wniosku, że ofiarami opętania padają najczęściej mocno wierzący
Jednak na wszelki wypadek zamiast "Chryste" mówię "Christo" Ale wiecie, ja mam Wielki Pentakl Solomona narysowany na etui na telefon

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Nie mówiąc o tym, że opętania są baaardzo często mylone z chorobami psychicznymi. Mojej koleżanki psycholog współpracuje z egzorcystą i czasem sobie kogoś podsyłają.
No, ja byłam u egzorcysty

Edytowane przez 201607231707
Czas edycji: 2013-12-27 o 16:45
Stary 2013-12-27, 16:44   #2714
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

O to właśnie chodzi, z jakieś 3 lata temu Kościół zaczął trąbić, rozgłaszać jakieś listy, co jest złe, co jest zagrożeniem duchowym. Większość punktów z tych list jest po prostu śmieszna.

Stary 2013-12-27, 16:45   #2715
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
NIENAWIDZĘ dzwi mnie WKURZA MNIE po prostu doprowadza mnie do szału i zarazem rozpaczy NIESZANOWANIE CUDZEGO CZASU

NO #@$%)(@$@#*$@#*)$@# !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

umówiłam się na 14
14:15 nikogo nie ma.
dzwonię, nie odbiera.
za trzecim razem odebrała.
-zapomniałam
-pisałam smsy
-miałam telefon w torebce
-pisałam ci je o 9 rano czy aktualne

taaaaaaaaaaaaaaaaaaa
uuuu strasznie tego nie lubię.
potrafię sobie pójść.
a na następne spotkanie mimo, że sie umówię, zapomnieć, że sie umówiłam
Stary 2013-12-27, 16:46   #2716
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Ale tak po prześledzeniu przypadków, to można dojść do wniosku, że ofiarami opętania padają najczęściej mocno wierzący
Dlatego ja powtarzam mamie, żeby nie spinała dupy w tych sprawach, bo jeszcze coś ja zaatakuje.

Cytat:
No, ja byłam u egzorcysty
I co, było coś z tego, czy jednak nie?

Stary 2013-12-27, 16:46   #2717
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
W dzieciństwie na wycieczce szkolnej kupiłam rodzeństwu naszyjniki ze znaczkami feng shui. Czy przyczyniłam się do niepowodzeń w ich życiu ?
sama mam taki wisiorek, no ładny jest po prostu i nosze sukienkę w krzyże. profanacja?

Cytat:
o to fajne. Ja też znam dwóch księży egzorcystów. No, bardziej to mój tż przyznam się już
Moi księża w liceum to... tzn w porządku strasznie oboje, jeden chodził na imprezy z klasami haha i ogólnie bawił się drugi się przechwalał jak to na niego laski lecą...
o tym naszym mówimy, że ma takie rubaszne spojrzenie mamy też katechetę świeckiego, prześwietny facet, przystojny że ho ho i ma bardzo fajne podejście do tematu. z takim to aż miło dyskusje prowadzić

Cytat:
To jest tylko kwestia symboliki. Taki pentagram przez wieki tak zmieniał znaczenie, że dziś już nikt nie wie o co chodzi, a jeszcze dochodzi rozróżnienie na Biały i Czarny itd.
Jednak na wszelki wypadek zamiast "Chryste" mówię "Christo"
no własnie, a odwrócony krzyż, to znak satanistyczny (sataniści go noszą), czy znak apostoła Piotra, czy tam Pawła, który został do góry nogami ukrzyżowany?
Stary 2013-12-27, 16:48   #2718
201607111040
Konto usunięte

A miałyście wczoraj panienki bajzel w ogrodzie?
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 16:49   #2719
juli_jka
now or never

Cytat:
wg mnie to tylko kwestia tego co sobie wmówisz i w co wierzysz
jeśli twierdzisz, że zielona koniczynka na łańcuszku będzie Ci przynosić szczęście to tak będzie.
tak samo jak z łuską ryby w portfelu czy noszeniem innych rzeczy
jeżeli wierzący nosi medalik i wierzy, że go to uratuje to ok.

jaka karma takie życie.
wszystko zaczyna się od głowy i tego co sobie wmówisz - placebo
Stary 2013-12-27, 16:50   #2720
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
wg mnie to tylko kwestia tego co sobie wmówisz i w co wierzysz
jeśli twierdzisz, że zielona koniczynka na łańcuszku będzie Ci przynosić szczęście to tak będzie.
tak samo jak z łuską ryby w portfelu czy noszeniem innych rzeczy
jeżeli wierzący nosi medalik i wierzy, że go to uratuje to ok.

jaka karma takie życie.
wszystko zaczyna się od głowy i tego co sobie wmówisz - placebo
No przecież ja nie na serio pytałam. Pisałam, że wg mnie to jest kwestia podejścia.

Stary 2013-12-27, 16:52   #2721
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
no własnie, a odwrócony krzyż, to znak satanistyczny (sataniści go noszą), czy znak apostoła Piotra, czy tam Pawła, który został do góry nogami ukrzyżowany?
Odwrócony krzyż jest współcześnie głównie symbolem przeciwstawiania się nauce Chrystusa, Biblii, Kościoła w ogóle. Dla Kościoła to symbol św. Piotra, ale tak samo jak krzyż św. Andrzeja nie jest symbolem kultu (JP II w czasie jednej z pielgrzymek miał fotel z odwróconym krzyżem czy coś - jako symbol św Piotra właśnie).
Stary 2013-12-27, 16:53   #2722
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
jak mam się martwić negatywnymi skutkami mikrofalówki, skoro powietrze w Krakowie wygląda zazwyczaj tak i prędzej zejdę na raka płuc? zazwyczaj mamy komunikaty, żeby nie wychodzić z domu
Odczuwasz ten smog? Albo Twoi znajomi? Ja właśnie nie, dla mnie krakowskie powietrze jest świeże jak każde inne (co nie znaczy, że neguję jego zanieczyszczenie)... Mój kolega na przykład narzeka, że jak tylko przyjeżdża do Krakowa z domu, to czuje tę różnicę, czuje pył, ogólne zasyfienie, a ja nic. Mieszkam na wsi, powietrze mam czyste jak łza, a mimo to krakowski smog nie robi na mnie wrażenia. Więcej, po przeprowadzce praktycznie zupełnie zapomniałam o bólach głowy. I nie wiem, czy to ja jestem niewrażliwa, czy to on przesadza...

Edytowane przez Cattivo
Czas edycji: 2013-12-27 o 18:03
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 16:54   #2723
201607231707
Konto usunięte

No ja noszę Biały Pentagram na łańcuszku dla ochrony przed złem (klątwami np.)

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
I co, było coś z tego, czy jednak nie?
Niestety albo i stety, nie
Stary 2013-12-27, 16:55   #2724
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
Odwrócony krzyż jest współcześnie głównie symbolem przeciwstawiania się nauce Chrystusa, Biblii, Kościoła w ogóle. Dla Kościoła to symbol św. Piotra, ale tak samo jak krzyż św. Andrzeja nie jest symbolem kultu (JP II w czasie jednej z pielgrzymek miał fotel z odwróconym krzyżem czy coś - jako symbol św Piotra właśnie).
o nie wiedziałam o tym. a spotkałam się z katolikami (mój wujek), którzy mówili "ci sataniści tacy mądrzy, a nasz znak noszą"
Stary 2013-12-27, 16:55   #2725
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
Odczuwasz ten smog? Albo Twoi znajomi? Ja właśnie nie, dla mnie krakowskie powietrze jest świeże jak każde inne (co nie znaczy, że neguję jego zanieczyszczenie)... Mój kolega na przykład narzeka, że jak tylko przyjeżdża do Krakowa z domu, to czuje tę różnicę, czuje pył, ogólne zasyfienie, a ja nic. Mieszkam na wsi, powietrze mam czyste jak łza, a mimo to krakowski smog nie robi na mnie wrażenia. Więcej, po przeprowadzce praktycznie zupełnie zapomniałam o bólach głowy. I nie wiem, czy to ja jestem niewrażliwa, czy to on przesadza...
ja nie odczuwam, bo chyba po prostu przywykłam ale znajomi narzekają, gdy przyjeżdżają ze swoich miejscowości.
Stary 2013-12-27, 16:59   #2726
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
No ja noszę Biały Pentagram na łańcuszku dla ochrony przed złem (klątwami np.)

a u nas moja mama, ciocie, siostra i ja nosimy czerwone sznureczki zrobione na szydełku prze babcię i one podobno przed urokami chronią dla mnie to po prostu dodatek jest, ładnie wygląda. a uroki to powszechnie znana sprawa jest. podobno jak byłam niemowlęciem, to mnie jakaś Kryśka urzekła i dopiero jak mi babcia oczka zlizała, to się uspokoiłam i przestałam płakać i nieraz się nasłuchałam o "mamunie" która chodziła po wsi i rzucała uroki. podobno jak się ja spotkało, to najlepiej było do domu wrócić, bo wiadomo było, że się jakieś nieszczęście stanie. jak raz komuś krowe urzekła to dopiero pokropienie jej wodą święconą przez księdza uratowało ją przed zdechnięciem. witamy na polskiej wsi
Stary 2013-12-27, 17:00   #2727
201604181004
Konto usunięte

To jest najzabawniejsze, niektórzy katolicy pierwsi plują na harrego pottera i kucyki pony, a swoim dzieciaczkom w kołysce wieszają czerwoną wstążeczkę dla obrony przed urokami a w autach wożą amulety chroniące przed wypadkami
Stary 2013-12-27, 17:00   #2728
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja nie odczuwam, bo chyba po prostu przywykłam ale znajomi narzekają, gdy przyjeżdżają ze swoich miejscowości.
no jak byłam w krk rok temu, jak był wtedy mega smog, to widziałam na odległość 5 metrów i myślałam, że sfiksuje
Stary 2013-12-27, 17:01   #2729
201604181004
Konto usunięte

ostatnio jak byłam właśnie u wujka na głębokiej głębokiej polskiej wsi rolnej, gdzie są starowinki i wychodki, odwiedziła nas siostra cioci. jak wyszła, to wujek mówi "boże, ten gnój rzucił na ciebie urok, musisz się pomyjami wymyć jak do domu wrócisz"

ja się nie przejęłam, po wizycie wychodzimy już sobie na pole, a tam mój kuzyn - lat 30, wybiega z chaty i mi po cichu "ej ale tak naprawdę to weź w to nie wierz, to głupoty są, nie myj się tymi pomyjami"

dobrze ze mi mowi!
Stary 2013-12-27, 17:02   #2730
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
To jest najzabawniejsze, niektórzy katolicy pierwsi plują na harrego pottera i kucyki pony, a swoim dzieciaczkom w kołysce wieszają czerwoną wstążeczkę dla obrony przed urokami a w autach wożą amulety chroniące przed wypadkami
są też tacy. ale ich się wytyka palcami zazwyczaj. tak samo jak tych, co dają komunie jako szafarze, a potem idą chlać ze śwagrem w święta i takie przekręty robią, że sąsiedzi ledwo wytrzymują z nimi (szambo wpuszczone do fosy na przykład) normalni ludzie to widzą i się im to nie podoba.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości