|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
od 19 do 20.40 - dawno takiego czegoś nie było, ja już szału dostawałam jak po 40 odłożeniu jej znowu wstawała i znowu reaktywacja i wszystko od nowa w kółko ![]() Właśnie ja też się zastanawiam czy jest sens jechać coś kupować.. fakt, że spodnie ciążowe będę musiała kupić, no i ze dwie bluzki jakieś by się przydały, to można by skorzystać z wyprzedaży, ale czy mi się chce.. zresztą mi zawsze ciężko coś dostać na wyprzedażach w moim rozmiarze 38-40, bo wszystko jest albo malutkie albo za duże ![]() No chyba, że Hanię obkupię i zapewne tak to się skończy o ile dziecięce też są poprzeceniane. Cytat:
niepotrzebnie wyprzedzam fakty ![]() Cytat:
oby się tylko Hanka nie zaraziła. O i to jest świetna myśl, a że wyprzedaże poświąteczne teraz to może taniej gdzieś znajdziemy... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój tata poszedł z Hanią na spacer, ja zjadłam barszczyk z uszkami teraz sobie otworzyłam okienko, bo tak ciepło tu u nas.. zrobiłam też zaraz porządek w zabawkach, bo po świętach i wizytach dzieciaków oczywiście wszystko wymieszane - a ja musze miec porządek - książeczki w książeczkach, naczynia w naczyniach, lalki w lalkach, grzechotki w grzechotkach itp Strasznie mi się chce pić dzisiaj w ogóle
|
||||||
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
No to my teraz byliśmy ale tak na szybko zA konkretami z tż i obkupił się on wreszcie buty zimowe kupil :p i zakupy firmowe na koniec roku
a ja nie dostałam pościeli po którą specjalnie go wyciągnęłam :p teraz biedny lata kablówke załatwiać bo jakieś mega podwyżki od stycznia wymyślili :/ Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane mamusie po świętach
teraz dopiero mam czas napisać w domu nadal remont, czyli cd bałaganu, ale przynajmniej teraz odpoczywam
|
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff - a ja skonczyłam sprzatac
I nawet psa podciełam troche bo zarosł i wszystko sie kleiło do niego - oczywiscie, nie dał sie tak jakbysmy sobie tego zyczyli.. wieczorem dokoncze dzieło szatana
|
|
|
|
#2045 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i ja po świątecznym obżarstwie
dobrze, że już koniec tegodziś jakiś ponury ten dzień. lenia mam takiego ze hoho.. Mąż poszedł na spacer z Igusią to jest chwilka spokoju bo dziś ją energią rozpiera
|
|
|
|
#2046 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Mamusie
u Nas też święta minęły spokojnie, ale strasznie szybko ogólnie wszyscy mnie komplementowali, ale były też głosy czy naprawdę w ciąży jestem, bo na twarzy wręcz schudłam, a brzuszek niezbyt okazały.. z czego się bardzo cieszę najlepszy był wczoraj wieczorem mój mąż, mówi do mnie: "ale masz brzuch", na co moi rodzice strasznie się zbulwersowali i stwierdzili, że jak na koniec 5. m-ca to mam maleńki brzuszek i nawet moja mama miała na tym etapie dużo większy brzuch (a moja mama jest generalnie drobniutka i niższa ode mnie 10cm).. no więc oczywiście miód na moje serce ale za to, żeby nie było za dobrze, to wczoraj mój rozbójnik cały dzień dawał popalić- najpierw kopał po pęcherzu, a wieczorem tak się wcisnął pod wątrobę, że prawie płakałam z bólu straszne uczucie.. i z tego powodu zaczęłam się obawiać dalszych etapów ciąży.. ale wiecie co, dziewczyny? muszę Wam coś powiedzieć, bo tak normalnie, to wstyd mi się komuś do tego przyznać.. tak czytam, jak piszecie, że nie możecie się doczekać aż weźmiecie swe maleństwa w ramiona.. a ja tak nie mam. powiem więcej, ta myśl jest dla mnie przerażająca i nawet nie chcę o tym myśleć... chciałam bardzo mieć dziecko, ale jak się dowiedziałam o ciąży to chyba ze 3 dni płakałam.. jest to dla mnie tak niezrozumiałe, że szok. z biegiem czasu jakoś ogarnęłam te uczucia i zaczęłam się cieszyć ciążą, ale teraz przy okazji świąt co chwilę słyszałam teksty: "za rok będzie z nami maleństwo", itd. i myśl o faktycznej obecności dziecka mnie przeraża.. nie chodzi tu o poród, bo tego jakoś w ogóle się nie obawiam, wiem, że miło nie będzie, jednak jakoś to przeżyję i tyle. ale przeraża mnie wizja tych nieprzespanych nocy, ciągłego płaczu, którego nie będę potrafiła odczytać właściwie, zmieniania pieluch co 2 godziny, boję się, że to wszystko odbije się bardzo na naszym małżeństwie, że nie będę umiała dobrze wychować tego dziecka, że nie poradzimy sobie finansowo.. milion obaw... i tak mnie to trochę przytłacza, że mam taką czarną wizję macierzyństwa.. o którym tak marzyłam.. przepraszam, za te moje żale, mam nadzieję, że nie zepsuję nikomu nastroju.. a tak abstrahując od tematu, to Nikki, wpisz proszę imię Naszego synka: Patryk
|
|
|
|
#2047 |
|
Zadomowienie
|
Ja zaraz koncze prace i spadam do domku, wyciagne tzeta na jakis spacer wieczorowa pora
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2049 |
|
Rozeznanie
|
Jej,jakie tu pustki.
Piszcie cos,bo sama w domu jestem i nie mam co robic. Dziecko u baby, tz gdzies pojechał a ja juz wszystko w necie przejrzałam. Nie lubie sama siedziec jak juz ciemno za oknem, bo ciągle mi sie wydaje że cos slysze
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż w kinie na hobbicie
chyba pojde robic bigos z mama na sylwestra dzis kompletnie nic nie mam porobione w domu, tzn cos tam tz odkurzyl, ja reczniki wyprałam no ale ile to czasu zajęło.... za to wciagnelam się w watek mam styczniowo-lutowych, bo powoli się już rozpakowują i niektore porody tam przerazają...
|
#2051 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez ciesze sie z ciazy,była planowana,ale nie wyobrażam sobie jak to bedzie jak sie małe urodzi... nie ogarniam tego leze czasem i mysle jak to będzie,teraz takie wszystko już ,,ogarniete'' córa do szkoły,rano spacer z psem,potem obiad i leniuchowanie,a jak bedzie dziecko to całe życie wywróci sie do gory nogami ![]() Ale mysle ze to wywrócone zycie bedzie ciekawsze od tego I w nastepne swieta dzidzius bedzie miał juz 6 miesięcy i wszyscy beda mieli zajęcie bo będa bawić szkraba ![]() wiec nie tylko ty kochana masz takie obawy Cytat:
|
|
#2052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie u mnie dzis istnie wiosenny dzien, ale widzialam ze w Pl tez jest dosc cieplo jak na te pore roku
![]() Cytat:
a co to za drapak?! Cytat:
umowilam sie na usg polowkowe na 23 stycznia
|
|
#2053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2054 |
|
Rozeznanie
|
Ty mnie nie strasz, bo ja rzadko siedze sama wieczorami i ciagle mam wizje że zaraz ktos mi w okno zapuka, a wtedy chyba bym w galoty ze starchu narobila
|
|
#2055 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
no... szpiegi
![]() dziewczyny u mnie w kwestii biegania do toalety nic a nic się nie zmieniło.. mam wrazenie, ze jestem tam co 15 minut. wczoraj nawet po komunii wyszlismy z koscioła, bo musialam jechać do domu na siku... strasznie mnie to męczy......
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś z was, brzuchatki drogie, zapisywała się już do szkoły rodzenia? Jak to wygląda u was? Tak sobie właśnie pomyślałam że nic na ten temat nie wiem?
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie, ale juz chyba ponad miesiac temu, więc z tych tygodniach, w których teraz jestem, zapisywala sie moja kolezankai mnie poganiała, że ponoć majówki już się zapisują..
cóż... myslalam że to troche później bede załatwiac, ledwo się przyzwyczaiłam że w ciąży jestem
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka. Widziałam ze pisalyscie o zakupach i wyprzedażach, ja też miałam dzisiaj jechać ale jakoś mi zeszło na sprzątaniu i obijaniu się, pomagalam jeszcze mojemu przy fakturach.
Wiec jeśli wy byłyscie to dajcie znać czy coś ciekawego jest... Asia ja też do toalety częściej chodzę ale ja zauważam to u siebie tylko w nocy. Wcześniej nie wstałam wogole, tak teraz ze 2 razy.i rano ok 4, 5 tez musze. Dzisiaj moje dziecko spokojne, mało puka... Miłego wieczorku |
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja w nocy raz ide i nad ranem, ale tego nie licze, bo normalni ludzie o tej porze już wstawaja
martwi mnie to, że nadal nie czuje ruchów. ale za to mam wrazenie, że mam rewolucję w brzuchu i czasem się zastanawiam czy to je jest własnie to. bo naprawde, nigdy nie czułam tylu różnych babelków, burczeń, czasem bardzo leciutkiego puknięcia w brzuchu, ale nie wiem czy to jest to, bo czuję to po całym totalnie brzuchu a nie tylko w podbrzuszu ( ale tam najczęściej...)
|
#2062 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładne imię. Znałam kiedyś baaardzo przyjstojnego Patryka ![]() A co do macierzyństwa ja mam też podobne obawy do twoich, ale nie my jedne to przechodzimy i inne mamy mają się dobrze i kochają swoje dzieci - my też takie będziemy... A że nam się świat trochę do góry nogami poprzekręca no cóż ![]() ![]() Cytat:
A co do porodu... to coraz częściej zastanawiam się gdzie ja będę rodziła. Jeden szpital niedaleko mnie ma kiepską opinie, drugi ma kiepską ginekologię i położnictwo, a w tym w którym jest mój lekarz prowadzący mają podobną kiepską opiekę... I się coraz częściej zastanawiam gdzie ja urodzę ??? ![]() ![]() Cytat:
U mnie jest to samo... Ciągle ganiam siku, a dziś jak szłam do teściów to z każdym krokiem chciało mi się bardziej... A jak byłam w wc tot 3 kropelki Cytat:
ja się rozglądałam już nad szkołą rodzenia - i u nas jest co wtorek o 11 godzinie, jak ja mam to załatwić jak o tej porze pracujemy, a chce chodzić z mężem nie wiem kto to wymyślił. Planuje to najpóźniej w lutym zrobić tzn zacząć chodzić. Zmykam porobić płatności bo już po terminach
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Grrr- jestem kłebkiem nerwow - wszystko mnie drazni!
|
|
|
|
#2064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak Janeczka po wizycie... pisała rano, że czeka pod gabinetem i teraz cisza...
![]() Cytat:
Dzidzia szaleje, a ja zamiast się cieszyć, to się boję, że rozrabia... Za każdym razem jak tak mocniej skacze, to czuję ból w szanownej (pewnie znowu wbija się w szyjkę) i zaraz robi mi się mokro w majtkach
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 99% to są ruchy! Gratuluję
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mąż dziś kupił łóżeczko takie jakie chciałam fakt, że używane, ale na zdjęciach z idealnym stanie i atrakcyjna cena, przewijak w komplecie, ale jestem happy, zostaje jeszcze tylko kupić materac, ale to później
|
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Gosius91... Weź sobie ciepła kąpiel, włącz jakąś muzyczke Relaksacyjna... Jakieś dźwięki natury, ptaszki, itp. Gdyby nie nasz stan to jeszcze winko bym odrzuciła do tego.... Hehe. I. Od razu będzie Lepiej.....
Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-12-27 o 18:34 |
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
kurde, oby! bo czytam jak was maluchy kopią a ja nie potrafie sie okreslic czy to moje rewolucje jelitowe, czy to kopniaki....
Cytat:
łóżeczko chyba bede kupować, ale mam obiecana używana chyba juz przez 10 dzieci kołyskę i nie przeszkadza mi to. tym bardziej wiem, że sie sprawdziła, a zniszczona nie jest, bo używana przez maluchy do ok. 6 m-ca
|
|
#2070 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja Zdrzemnęłam się, dawno nie spałam w dzień ![]() Właśnie skończyłam picie kakao i oglądam film w tv, czego chcieć więcej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

A u nas było dokładnie to samo. Dwie noce u dziadków nie były najlepsze. Problemy z zasypianiem, budziła się w nocy kilka razy...a dziś już u siebie w łóżeczku..i wszystko wróciło do normy
Ciuchy to trochę bez sensu...bo i tak teraz się w nic nie mieszczę normalnego bo brzuch..więc szkoda trochę, bo co ja kupie? ..Ehh..rok temu na wyprzedażach tez nie mogłam poszaleć.. 
od 19 do 20.40 - dawno takiego czegoś nie było, ja już szału dostawałam jak po 40 odłożeniu jej znowu wstawała i znowu reaktywacja i wszystko od nowa w kółko
o ile dziecięce też są poprzeceniane.

ogólnie wszyscy mnie komplementowali, ale były też głosy czy naprawdę w ciąży jestem, bo na twarzy wręcz schudłam, a brzuszek niezbyt okazały.. z czego się bardzo cieszę 

bardzo ładne imię. Znałam kiedyś baaardzo przyjstojnego Patryka