|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Moja mama dowiedziala sie przypadkiem.. podsluchala rozmowe przez telefon... :banghead: |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | ||
Szalony Kapelusznik
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4564 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie po świętach
![]() Mam pytanko, może któraś się orientuje ![]() ![]()
21.01.2010 r. ![]() 27.07.2012 r. ![]() 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka ![]() TP: 25.08.2016 ![]() Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2013-12-27 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
Witam się po pracy i po odwiedzinach w mega przepełnionego CH. W CCC 30% zniżki na wszystkie buty. Nie byłąbym sobą gdybym nie skorzystała.
![]() marlenqua gratulacje! ![]() co do zaproszeń mamy ślub 9. VIII a chcemy najbliższym (rodzice, dziadkowie, rodzeństwo) dać w Wielkanoc , a reszcie w majówke i do końca maja ogarnąć. Potweirdzenie do 5 lipca. Martwiłam się czy nie za wcześnie bo każdy kto ma być wie kiedy będzie ślub. Taki ustny STD :P Ogólnie to w te świeta zorganizowaliśmy ekipę: świadek i świadkowa poinformowani, wujek poproszony o udzielanie nam ślubu. jeszcze kuzynka , żeby nam czytanie przeczytała. zamowilismy dodatkowo dwa osobne zaproszenia dla rodziców ![]() witam nowe PM ![]() wczoraj porządziliśmy z rodzeństwem TŻ i troche mnie głowa boli ![]()
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
Jezuuu, ja muszę zrobić sobie jakąś listę co kiedy mamy załatwić, bo od stycznia czas będzie mega leciał, a my jeszcze mamy sporo do załatwienia i żeby się nie okazało, że czegoś nie zdążymy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie organizuje sobie zeszyt ze wszystkimi planami, kosztami, terminami...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczęta po świętach
![]() ![]() Ale mam mały nius: TŻ oświadczył mi się w poniedziałek ![]() ![]() A co do zaproszeń: My zaproszenia chcemy rozdawać na Święta Wielkanocne, wtedy spotykamy się praktycznie z całą rodzinną. Prawie każdy już wie o ślubie także nie będzie niespodzianki. A gości będzie tak z ok 60. Ślub mamy 5 lipca, a do końca maja chcemy żeby już każdy nam odpowiedział, czy będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
a chcieliście to utrzymać w tajemnicy przed rodzicami? dlaczego im nie mówicie?
#4571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dlatego nie chcieliśmy by wiedzieli. Dowiedzieli by się w dniu dania zaproszeń.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Zakorzenienie
|
sporo z dziewczyn na tym wątku organizuje wszystko sama, bez pomocy rodziców. nie możecie normalnie z nimi porozmawiać? mi by było strasznie przykro, gdybym o ślubie córki dowiedziała się z zaproszenia....
#4573 |
Zakorzenienie
|
Niestety znamy swoich rodziców i wiemy że mimo rozmowy by się wtracali.. a dlaczego tak a nie inaczej.. itd itp
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to jednak trochę dziwne, bo przecież jeśli Wy płacicie, to rodzice nie mają nic do wtrącania się. Jeśli próbowaliby to robić, to bym powiedziała 'mamo, tato, robimy tak, jak uważamy'.
My też płacimy sami i teściowie parę razy nie zgadzali się z naszymi wyborami, ale po prostu ucięliśmy to tym, że robimy po swojemu i skończyły się problemy. Zresztą, jak się nie chce komentowania itd, to nie trzeba nikomu mówić o tym, co i jak chcecie zorganizować. Ale o ślubie nie powiedzieć, to trochę dziwne jak dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Mam nadzieję, że każda z Was odpoczęła i milo je spędziła. Witam również nowe PMki!!! Jestem totalnie poza tematem, odkąd zaczęłam pracować wracam późno i nie mam czasu ani sił na zaglądanie tutaj ![]() ![]() My w trakcie Świąt poinformowaliśmy część rodziny o ślubie ![]() ![]()
Razem ![]() Zaręczeni: 07.12.2013 ![]() ![]() Ślub: 18.10.2014 ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2013-12-27 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam się nie wtrącać ale już od jakiegoś czasu zauważam Twoje "grymaszenie" luuz. wyrażając swoje zdanie tutaj każda z nas się liczy z tym, że nie wszytskim sie to może podobać i mogą to również skomentować ![]()
![]() Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2013-12-27 o 17:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zakorzenienie
|
Witam się po świętach!
![]() Widzę że niektóre z Was zaczęły rozdawanie zaproszeń. My też już rozdaliśmy ich 7. Cieszę się strasznie że idziemy do przodu ![]() A dzisiaj będąc z na zakupach rozglądałam się za ślubnymi butami, ale nie było kompletnie nic godnego uwagi.. Zmierzyłam jedynie w Zarze buty z załącznika (są lakierowane czego nie widać na zdjęciu), ale były MASAKRYCZNIE niewygodnie ![]()
#4582 |
Zakorzenienie
|
Może czasami posty nie brzmią tak jak powinny.. czasami nie da sie oddac emocji badz mysli w samych slowach ani minkami
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie w tym wszystkim Wy? dorośli ludzie? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 |
Winter is coming
|
Ja właśnie zaklepałam dekoratorkę
![]() Lista do zrobienia na styczeń: - spotkać się z dekoratorką i ustalić wstępną wizję dekoracji ![]() - kupić buty - kupić bieliznę - dokończyć nauki i zrobić poradnię - wybrać wódkę i może wreszcie kupić ![]() - wybrać się na oglądanie obrączek i może już zamówić - zrobić ostateczną listę gości - wybrać ostateczne zaproszenia i zamówić - schudnąć jeszcze trochę ![]() No to chyba się teraz zacznie ![]() Zaproszenia planuję rozdawać luty/marzec, potwierdzenie do maja. Mamy na razie malutko - sala, zespół, foto, kościół, moja suknia, mój welon i tyle ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2013-12-27 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Konto usunięte
|
uwaga uwaga, od lipca załatwiona pierwsza ślubna sprawa (znaczy od lipca nic nie zrobiłam w tym kierunku)
![]() Kupiliśmy wódkę
![]() 150 szt Wyborowej po 18,98 zł w Auchan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
Gratki!
Jakaś promocja była? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Zakorzenienie
|
Lemon_Drop Dzięki za namiary
![]() alucior O, to takie w sam raz weselisko - nie za duże, nie za małe. Trzymam kciuki, żeby bezproblemowo poszło z zapraszaniem gości ![]() ![]() plu Te inspiracje są świetne, jak dla mnie kwiaty polne same w sobie są bardzo trudne w zakomponowaniu (żeby nie wyglądało to zbyt przaśnie). Tak w ogóle naprawdę cieszę się, że styl rustykalny jest coraz popularniejszy i że człowiek nie jest skazany na kicz ślubny ![]() Cytat:
A prośba kuzyna dziwna. Swoją drogą mam znajomych, którzy na każdym kroku podkreślali, że chcą pieniądze. I zamiast kwiatów pieniądze. A po weselu upajali się odkryciem, kto kocha ich bardziej niż inni (czyt.: dał im całkiem pokaźną sumę). Najgorsze, że muszę odprosić ich na wesele. Ale kto wie, może coś innego im wtedy wypadnie ![]() marlenqua Udanego świętowania umowy ![]() mimi_77 Super, że rodzina zaangażowana w sprawy ślubne. I że macie wujka, który odprawi Mszę ![]() inezwiza Gratulacje ![]() olena90 Z jednej strony rozumiem rodziców (bo przykro tak dowiedzieć się przypadkiem o ślubie), z drugiej Was (chcecie, żeby to był Wasz dzień i wyglądał tak, jak chcecie). Myślę, że da się to zorganizować tak, żeby rodzice wiedzieli o przygotowaniach, żeby byli w temacie poszczególnych załatwień, ale niekoniecznie tak, żeby Wam narzucali swoją wolę. cashmere zgrabne te buciki, aż trudno uwierzyć, że mogą być niewygodne. velika Bardzo ambitny plan ![]() Dla wszystkich spragnionych inspiracji ślubnych, kwiatki z allegro ![]() Sukienka Buciki Prawie jak Vera Wang Vera po raz drugi
![]() |
#4589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zapraszamy tylko tych, których chcemy widzieć przy nas w tym dniu. Różnie się w życiu układa, jeśli byłam na czyimś weselu 3 lata temu, bo się przyjaźniliśmy,a teraz nie bardzo mam ochotę go oglądać, to go nie zapraszam. Myślałam, że ten 'zwyczaj' już odchodzi do lamusa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.