|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
a w stacjonarnym Smyku to takie same promocje jak na str internetowej? bo to podobno dwa różne sklepy?Cytat:
czy to moze świadczyć o infekcji?Cytat:
mariola trzymam kciuki za Was musi być dobrze, oszczędzaj się.[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- dziewczyny jaki rozmiar wanienki kupujecie 84 czy 100? |
|||
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmieniony zapach moczu może świadczyć o tym, że coś się zaczyna dziać. Ja tak miałam, lecz przed ciążą jeszcze-jednego dnia poczułam intensywny zapach, a na drugi dzień zaczęły się inne dolegliwości przy siusianiu, także obserwuj uważnie i dużo pij Wanienkę weźmiemy od razu dużo na 102
|
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Jak nic sie nie zmeni, zrobie w poniedzialek badanie moczu i w razie czego od razu polece do gina.
Mariola - mocno trzymam za Was kciuki, podziwiam Cie za opanowanie. |
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam pozostałe wyprzedażowe ubranka
http://www.smyk.com/cool-club-spioch...a-dla-dzieci-p za 25zł http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p za 28 zł http://www.smyk.com/cool-club-body-c...a-dla-dzieci-p za 17 zł Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-12-27 o 22:58 |
|
|
|
#1595 |
|
Moderator
|
Baja - gratuluje wozka
![]() Mariolasl - caly czas trzymam mocno kciuki za Ciebie i za dzidziusia Co do twardnien brzucha to zmartwilyscie mnie - ja wciaz nie umiem tego rozpoznac. Wydaje mi sie ze caly czas mam twardy ![]() I my rowniez dzisiaj zamowilismy wozek
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
wanienka mielismy 100 od razu
gruby koc- ja urodzilam w listpadzie i powiem szczerze gruby koc sie nie przydal do tej pory, ewentualnie jako mata do lezenia , ale mielismy jeszcze śpiworek do wózka-to polecam, kupilam używkę za pare złotych z misiemczapeczki-wystarczy jedna np welurkowa i kapturek imiona- igor ladne z tych wymienionych, aleksander teraz b. czesto sie pojawia mi sie podoba- prosze o opinie Marceli , Gabriel, tżowi sie wincenty podoba...
|
|
|
|
#1597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A gdybym teraz miała mieć drugiego syna nazwałabym go Igor.Dlaczego ja nie śpię. Obejrzałam wreszcie Sępa, kilka miesięcy sie przymierzałam bo myślałam że straszny, no straszny nie był, ale mnie poruszył i zasnąć nie mogę Myślę o Marioli To jakieś takie niesprawiedliwe, że miała problemy z pierwszym dzieckiem i teraz ma... Oby jak najdłużej donosiła ciążę i urodziła zdrowego syna
|
|
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
mariola nie moza od razu zakładać najczarniejszego sceariusza , chociaz wiadomo ze nie bedzie kolorowo ... trzymajmy sie tego ze trzeba lezec i sie nie denerwować ... kazdy dzien dla was jest dla was wieksza szansą
kate -łózeczko sliczne Baja brawa za wózek i za super ubranka mona ta wieksza nawet nie wiesz kiedy zacznie robic sie maława margo a jestes pewna ze to sprawa moczu ? moze to upławy ? brzuch tez mi twardnieje i jak szybciej chodze czuje straszny napór , mała ciagle w ruchu musze zaopatrzyc sie w magnez bo zaniedługo nogi na lampie bede trzymała co do moczu to jesc naturalne produkty bogate w wit c i pic duzo wody wtedy sie syf wypłukuje
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Nie mogę spać, więc postanowiłam wykorzystać ten czas konstruktywnie i nadrobić co napisałyście. Nie ukrywam, że nie było to łatwe zadanie, gaduły Wy jedne ![]() Mariola- ja również mocno trzymam kciuki za Waszą dwójkę Wiadomo, że sytuacja nie jest zbyt wesoła, ale wierzę, że akurat w Waszej sytuacji wszystko skończy się dobrze. Tyle osób w Was wierzy, trzyma kciuki, ciepło o Was myśli... Nie może być inaczej! Kate- śliczne łóżeczko! Też zamierzam kupić podobny zestaw, ale dopiero w okolicach lutego. Termin mam na połowę kwietnia, więc nie chcę, żeby niepotrzebnie zajmowało miejsce i się kurzyło. Baja- ale się obkupiłaś Świetne zakupy!Oby wszystko- zwłaszcza wózek- dobrze służyło ![]() Mona- ja podobnie jak dziewczyny od razu kupię większą wanienkę, bo z mniejszej pewnie bejbik wyrasta nim człowiek się obejrzy. Poza tym dostaniemy od szwagierki stelaż do wanienki na 100 cm i chyba do tej mniejszej by nie pasował. Margo- ja bez konsultacji z lekarzem chybabym się jednak nie zdecydowała na branie jakichkolwiek leków. Też mam problemy z infekcjami i po zakończeniu leczenia mój gin zalecił mi branie Żurawitu, ale nie wiem na ile jest to uniwersalna rada Może ewentualnie panie w aptece coś Ci podpowiedzą? Chociaż ja bym jednak poczekała na wizytę u lekarza. Jestem bardzo ostrożna, jeśli chodzi o samodzielne branie leków w ciąży.Ag9- porażka z tym USG Moja bratowa też chodzi na USG z NFZ, więc słyszałam już jak to wygląda. Dziady wstrętne, zachowują się, jakby komuś robili łaskę, a nie wykonywali swoje obowiązki ![]() Virginia- jak Ty się żabo czujesz? Jesteś już okazem zdrowia? A jak pozostałe chorowitki? Polataliśmy wczoraj z TŻ po wyprzedażach, ale niestety nie obkupiliśmy się jak Baja. W Smyku kupiliśmy tylko bluzę, ale to już nasza panna będzie użytkować jak już trochę podrośnie (rozmiar 68 cm). Na mniejsze mam już w zasadzie wszystko poza kaftanikami, czapeczkami i skarpetkami, a nie mogłam znaleźć nic ładnego z tych rzeczy w okazyjnej cenie. Spędziliśmy też duuuuużo czasu na dziale z wózkami, testując wszystkie interesujące nas modele. Na razie o palmę zwycięstwa walczą: X-lander (XA lub XQ) oraz Bebetto Nico Plus. Jakieś opinie z Waszej strony? Poza tym wczoraj wieczorem kończyła się aukcja z ciuszkami, która bardzo nas interesowała (już z myślą o przyszłej jesieni/zimie/wiośnie; rozmiary na 6-9-12 miesięcy). Nie mogłam być przy jej zakończeniu, więc TŻ został na posterunku. Wygrał, ale cena doszła do takiego poziomu, że aż się złapałam za głowę, gdy to zobaczyłam. Ale TŻ z rozbrajającą miną mi powiedział, że widział jak bardzo mi zależało na tych ubrankach i nie mógł odpuścić ![]() Więc uznałam, że jedno szaleństwo nam się należy, zwłaszcza, że w związku ze świętami i końcem roku wpadła nam z pracy zgrabna, dodatkowa sumka. Chwalę się więc naszą Megapaką Słodka Księżniczka : http://allegro.pl/slodka-ksiezniczka...806519122.html .Mąż już teraz nie nazywa naszego szkraba inaczej niż słodka księżniczka Oraz grozi, że jeśli kupię jeszcze choć jeden ciuszek w tym rozmiarze, czeka nas poważna rozmowa ![]() Poza tym od kilku dni budzę się o 4.00-5.00 rano, bo mała rozpoczęła najwyraźniej o tej porze treningi kick-boxingu ![]() Nie da się tego zignorować, a dyskusje z nią nic nie dają ![]() Tak więc chodzę w stanie ciągłego niewyspania. Pewnie mnie córeczka przygotowuje na to, co już wkrótce mnie czeka
|
#1600 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam sobotnio ![]() jaki, chwal sie ![]() Cytat:
szczerze mowiac troche jestem w szoku, bo to pierwsza taka akcja ( i mam nadzieje, ze ostatnia ) zeby mnie mala o tej godzinie bombardowala ![]() sliczne ciuszki ![]() mona my wanienke kupilismy od razu wieksza Dzis sie wybieramy do smyka mam nadzieje, ze cos mi tam zostawilyscie
|
|
|
#1601 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I pochwal się wózkiem! Cytat:
Fajnie że mąż postanowił wygrać tę aukcję. Co do bezsennych nocy, witam w klubie. Ja codziennie to przerabiam...leże, myślę, bawię się z małym bo on zawsze ma nocne aktywności to mu puknę w brzuch, on puknie mnie i tak sobie pukamy w brzuszek z dwóch stron i się bawimy Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- No i witam wszystkie wizażanki w 31 tygodniu. Czas zaczyna lecieć coraz szybciej. Pod choinkę dostałam zestaw porodówkowy- piżamkę rozpinaną na cyca i piękny nowy szlafroczek który jest taki cieplusi Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-28 o 09:02 |
|||||
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
W nocy znów mnie pogonilo do WC, czułam się jak po lewatywie przed porodem.
Chyba ograniczę się do dużej ilości płynów i chleba z masłem przez kilka kolejnych dni. ![]() Gratuluje udanych zakupów, cudne ciuszki! Wczoraj na Hobbicie wytrzymałam bez problemu. Ale galerie potem tylko przeszliśmy bez wstępowania do konkretnych sklepów, bo ludzi była cala masa, walka trwała już na parkingu, żeby zdobyć miejsce. Wszyscy rzucili się na niby wyprzedaże, a to taka ściema z tymi niższymi cenami. |
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
co robi przyszła mamusia gdy się jej nudzi? Oczywiście przegląda ubranka na nowo. To ja wczoraj pisałam, żę rękawiczek grubych nie kupię bo mój kombinezonik ma zasłaniane rączki, ale jednak sie pomyliłam. Tak więc zamówiłam właśnie w smyku rękawiczki polarkowe, mają bardzo fajne a z odbiorem osobistym wychodzi tylko 6,50zł więc polecam:
http://www.smyk.com/cool-club-rekawi...a-dla-dzieci-p |
|
|
|
#1604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w moje urodziny
![]() Stawiam wirtualne, przepyszne drinki z alkoholem - A CO! Takie nie zaszkodzą No i tort, który nie tuczy. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym twardnieniem to ja też nie wiem jak to jest. Czy to bolesne? czy czuć jakieś napięcie? Bo ja rozpoznaję twardy brzuszek tylko w dotyku, wcale a wcale mnie to nie boli, bez dotknięcia brzucha nie potrafię nawet tego wyczuć. Biorę 3x1 magnez, ale szczerze mówiąc jakiejś większej różnicy nie czuję. Najczęściej brzuszek twardnieje mi gdy chodzę, albo po jakimś wysiłku. Czytałam o tych skurczach Braxtona-Hicksa i nie wiem czy to co mam to właśnie te skurcze może twardy brzuszek to norma na tym etapie ciąży![]() Cytat:
Super ciuszki wylicytowaliście ale będziecie stroić córę![]() Cytat:
Te body z szelkami to były ostatnie-musiałam je mieć ![]() A ja wczoraj zaczęłam 8 miesiąc ciąży już niedługo
|
|||
|
|
|
#1606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(sto złotych to już burżujstwo nie warte dotykania materacyka Cytat:
2. Co do kupowania to wprawdzie po świętach jestem już na minusie i wogóle na prawdę już nie bardzo potrzebuję więcej dlatego dobrze że jestem odcięta od wychodzenia i nie zajrzałam do smyka, ale niestety są jeszcze sklepy internetowe i codziennie zdarza mi się ostatni jakąśjedną malutką rzecz kupić jak dziś choćby rękawiczki 3. Gratuluję 8 miesiąca |
||
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry :-*:-*
Mariola jestem serduchem przy tobie!! Wszystko będzie dobrze zobaczysz!! Ag co to wg za badanie bo to nawet badaniem nie mozna nazwać :/ Margo wiem ze urosept jest brzpieczy, ja go bralam 2 razy dziennie i pomógł. Mona wanienke ja kupilam 100 cm wystarczy na dłużej ![]() Side gratki za 31tc bliżej jak dalej ![]() Ela sto lat sto lat niech żyje żyje nam hehe zdrówka kochana życzę :-*Ja dzisiaj też mam dziwny brzuch i jakieś kłucia w podbrzuszu i nie wiem czy sie martwic czy co Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z usg faktycznie porażka Ja chodzę na NFZ i moze nie mam swojego monitora ale pokaze na chwilke chociaz.. Cytat:
A ile za ten komplet na zdjeciu zaplacilas?? Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1610 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pochwal się wózkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to pijemy Super gratulacje ![]() Wstałam jem śniadanie, mój mąż śpioch dalej zalega w łóżku. Mam dzisiaj ambitny plan zabrać go do paru sklepów zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Ooo tu masz link gdzie kupiłam: http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-...oskitiera.html |
||||
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzenia
Gratuluję okrągłych tygodni i miesięcy dziewczyny Ja jutro znowu będę piła, bo 30 tydzień mi stuknie ![]() Tż właśnie złożył łóżeczko, bo nie mamy gdzie trzymać gratów, które trzymaliśmy w szafce pod akwarium Także narazie łóżeczko służy do wieszania ciuchów
|
#1612 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela sto lat!
Gratuluję wszystkich pięknych ciuszków, ja po nowyn roku pewnie tez się wybiorę na zakupy wyprzedażowe ![]() Dzis nie mogłam zasnąć, od północy męczyłam się do 3:30! Az się poryczalam bo nie dość, ze zmęczona to jeszcze każda pozycja byla zła moje dziecko wariowalo całe 3h w brzuchu, chyba ma nóżki u góry bo dostałam w zebra kilka razy az się zastanawiałam czy to normalne, ze jest przez tak długi czas aktywna...mąż się obudzil jak usłyszał mój płacz, wyprzytulal mnie , zamienił się ze mna miejscem i jakoś usunęłam do 8. MasakraWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1613 | ||
|
Moderator
|
Limonka - ciszki sliczne, a Twoj TZ zaszalal z cena
Ale po przeliczeniu na jeden ciuch nie ma tragedii ![]() Cytat:
Cytat:
Szczescie, zdrowka, spelnienia marzen i latwego porodu ![]() A faktycznie zapomnialam Wam wczoraj napisac, ktory wozek w koncu wybralismy - ciazowy mozg ![]() No wiec z pomoca mojego taty kupilismy wymarzony Bebetto Pascal Pisze tradycyjnie z telefonu wiec nie wkleje Wam zdjecia, ale wujek Google na pewno Wam pokaze ![]() Kolor szary - jasny. |
||
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Widzę, że zaszalałyście z zakupami, zwłaszcza Ty, Limonko, zakupocholiczko . Kate1623 piszesz, żeby ciuszków sobie (a właściwie maleństwu) nie żałować a mi właśnie wszyscy mówią, żeby nie kupować za dużo bo maleństwo ich wszystkich nie przechodzi, że bardzo szybko rośnie itd. Poza tym trzeba się chyba mocno starać, żeby przebierać maleństwo 5 razy dziennie. Ale łóżeczko kupiłaś śliczne Piszecie o twardnieniu brzucha, wspominałam Wam już ostatnio, że pytałam o to swojego gina i on mówił, że to normalne. U mnie najgorzej jest wieczorem. Czuję się wtedy jak piłka (i to lekarska). Ale dopóki nie towarzyszą temu żadne inne objawy i dopóki nie jest to strasznym dyskomfortem, tłumaczę sobie, że tak najwyraźniej ma być. Dziwi mnie też ilość magnezu jaką pochłaniacie. Ja biorę 2 tabl. dziennie i mój gin powiedział, że to w zupełności wystarczy. Mariolasl trzymaj się dzielnie Ag9, wizyta rzeczywiście pozostawia wiele do życzenia, tak to właśnie jest z naszym NFZ . Ale czy nie za wcześnie umówiłaś się na kolejną wizytę? Ja czasem zastanawiam się czy comiesięczne podglądanie maluszka jest na pewno bezpieczne, chociaż oczywiście zawsze czekam na nie z niecierpliwością i w zasadzie już od razu po, mogłabym znowu iść na kolejne USG . Ostatnio też nie dostałam zdjęcia i jestem z tego powodu ogromnie niepocieszona.Chciałam też coś sprostować. Jeśli wcześniej mówiłam, że noszę nadzwyczaj spokojne dziecko to je cofam . Malutka z dnia na dzień jest coraz bardziej temperamentna. Chyba tak jak mamusia nie potrafi usiedzieć w jednym miejscu i nie cierpi nudy.Buziaki dla Was
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2013-12-28 o 12:01 |
|
|
|
#1615 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela sto lat!!!
Limonka ciuszki super, cena powalająca, ale córkę trzeba wystroić nie? ![]() Dziewczyny gratuluję zakupu wózków! I niezmiennie ogromnie zazdroszczę. Och, gdybym nie była taką sknerą to po prostu kupiłabym drugi, mój wymarzony i używała zamiennie, a tak wiedząc że mam, szkoda mi kasy. Zwłaszcza gdy widzę jak nico plus codziennie przejeżdża pod moim oknem, jest taki piękny ![]() Wstałam o 11, jak na mnie o całkiem przyzwoitej porze. Zaraz zabieram się za sernik z rosą, wczoraj tak mnie przypiliło, że pognałam do sklepu z ciastami i okazało się, że po świętach jest zamknięty. Tak więc jestem mocno wygłodniała i nie wiem, czy sernik doczeka się tej rosy, najwyżej zjem połowę bez, a druga połowę, jak rosa osiądzie ![]() Dzisiaj wieczorem mam spotkanie z dziewczynami, w tym jedną widziałam ostatnio w Oslo we wrześniu, pewnie przegadamy pół nocy
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-12-28 o 12:04 |
|
|
|
#1616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
#1617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Albo w jednych śpiochach będzie leżała mała cały czas, bo będzie wiecznie płakała i nie będę miała czasu wyprać tych zużytych
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam pytanie odnośnie rocznego urlopu macierzyńskiego. Może któraś też ma podobną sytuację.? Mam umowę o pracę do 30 kwietnia 2014r.(termin porodu mam na 21 marca). czyli umowa kończy się na urlopie macierzyńskim. A chce iść z wiadomych względów na roczny urlop od razu.Czy piszę pismo do pracodawcy o roczny urlop czy od razu do Zusu. Bo to i tak ZUS płaci. Ciężko się dodzwonić do Zus porobili teraz infolinie jakieś
. Do pracodawcy na pewno nie wrócę ze względów osobistych.
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Ela87- stooooo laaaat, stoooo laaaat niech żyje, żyjeeeee naaaAAAAAM!!!
![]() Wszystkiego najlepszego! Dużo zdrówka, błyskawicznego porodu i zdrowej, grzecznej córeczki Virgo- to było do przewidzenia, że w Twojej córeczce w końcu odezwą się Twoje geny i okaże się małą wiercipiętą ![]() Widzę, że wiele z nas zaczyna mieć problemy z przesypianiem nocy. Ach, te nasze maluchy! Skoro już teraz tak łobuzują strach pomyśleć co będzie, gdy już pojawią się na świecie ![]() Cena za ubranka rzeczywiście spora i sama nie zdecydowałabym się tyle wydać, ale skoro TŻ miał gest ![]() Swoją drogą muszę go pilnować, bo jeśli chodzi o wydawanie pieniędzy na małą nie ma umiaru ![]() Natomiast Tequiba słusznie zauważyłaś, że cena za sztukę wychodzi ok, zwłaszcza, że w paczce są same konkretne rzeczy. Już nie mogę się doczekać aż ją dostanę! A jeszcze bardziej aż będę mogła stroić w te śliczne ubranka naszą gwiazdę! Strasznie mnie dziś plecy rypią, więc głównie zalegam na kanapie, siedzę w necie i czytam. Po obiedzie będę musiała wyciągnąć męża na spacer, bo aż żal nie wykorzystać takiej ładnej pogody. A tymczasem wklejam Wam coś, co przysłała mi dziś koleżanka. Może znacie, ale ja się uśmiałam do łez "Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. * * * Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. * * * Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? * * * Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. * * * Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. * * * Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. * * * Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. * * * Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * * W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. * * * Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra . Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. "
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

a w stacjonarnym Smyku to takie same promocje jak na str internetowej? bo to podobno dwa różne sklepy?
czy to moze świadczyć o infekcji?
musi być dobrze, oszczędzaj się.[COLOR="Silver"]

, ale mielismy jeszcze śpiworek do wózka-to polecam, kupilam używkę za pare złotych z misiem

Może ewentualnie panie w aptece coś Ci podpowiedzą? Chociaż ja bym jednak poczekała na wizytę u lekarza. Jestem bardzo ostrożna, jeśli chodzi o samodzielne branie leków w ciąży.
Moja bratowa też chodzi na USG z NFZ, więc słyszałam już jak to wygląda. Dziady wstrętne, zachowują się, jakby komuś robili łaskę, a nie wykonywali swoje obowiązki 

Ja chodzę na NFZ i moze nie mam swojego monitora ale pokaze na chwilke chociaz.. 

. Do pracodawcy na pewno nie wrócę ze względów osobistych.