|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XX
moja przyjaciółka mówi po imieniu do rodziców, dziadków i całej rodziny. czasami nawet do mojego taty mówi po imieniu co ze mną by kompletnie nie przeszło.
|
#2222 |
|
Konto usunięte
|
rozwala mnie argument 'bo tak jest przyjęte'
raz, że nic nie jest przyjęte, a dwa, czy Wy w średniowieczu żyjecie? nie umiecie mieć własnego zdania? a wszystko co Wam się w głowie nie mieści od razu jest dziwne?jak będzie przyjęte skakanie z mostu po 30 jeśli nie będzie miało się męża, to też skoczycie?
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2013-12-27 o 23:23 |
|
|
|
#2223 |
|
Konto usunięte
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4431214 4]rozwala mnie argument 'bo tak jest przyjęte'
raz, że nic nie jest przyjęte, a dwa, czy Wy w średniowieczu żyjecie? nie umiecie mieć własnego zdania?jak będzie przyjęte skakanie z mostu po 30 jeśli nie będzie miało się męża, to też skoczycie? [/QUOTE]Tak. Piszę ze swojej ciemnej komnaty, Waćpanno. Nie wiem, skąd są Twoje przykłady i porównania do skakania z mostu. Skoro nie odpowiada Ci sformułowanie "bo tak jest przyjęte" może wolisz "bo tak od pokoleń zwykło się zwracać do członków rodziny" lub "bo taka jest tradycja w Polsce". Nie mam nic do tego, ze ktoś mówi inaczej. Ale chyba z jakiegoś powodu większość osób właśnie tytułuje rodziców Mamo, Tato, z jakiegoś powodu tak uczy się mówić dzieci w przedszkolach, tak utrwala się ten zwyczaj w szkole.Starając się dorównać Ci absurdem powiem jeszcze, że mówienie na krzesło "krzesło", a nie "firanka", także nie jest przejawem braku swojego zdania, życia w średniowieczu, itd. Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2013-12-27 o 23:46 |
|
|
|
#2224 | ||
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2225 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Też mówię do rodziców po imieniu, a nawet ksywkami. I znam masę osób, które tak robią
I w życiu by mi nie przeszło przez głowę żeby kierować się tym "jak wypada", "jak się mówi". Ile rodzin- tyle relacji, stosunków, zwyczajów.
|
#2228 |
|
Rozeznanie
|
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Karolina wygląda naprawdę dobrze w tym makijażu.
|
|
|
|
#2229 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ALE większość z nas jednak nie zwraca się do rodziców po imieniu. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2230 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2231 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jako przyszła teściówka wolałabym "ocieplać " relację z moją przyszłą synową i wolałabym , żeby mówiła do mnie "mamo "
![]() a relację z teściowymi nie należą do najłatwiejszych ;d
Życie jest łatwiejsze niż się Nam się wydaję. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia. Edytowane przez isabelka00 Czas edycji: 2013-12-28 o 00:27 |
|
|
|
#2232 |
|
Rozeznanie
|
A komentarze pod najnowszym filmikiem z pytaniami o powiększone usta "magicznie" wyparowały. Hmmm...
![]() Jako świeżo upieczona synowa zwracam się do teściów głównie bezosobowo, choć kilka razy zdarzyło mi się powiedzieć "mamo" bardziej jako skrót od "mamo mojego męża", ale "tato" chyba długo nie przejdzie mi przez gardło. Po imieniu na pewno nie przeszło mi by przez gardło, może jestem zbyt tradycyjna.
II kreski - 14.02 pierwsze USG - 5.03 Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
|
|
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam super teściową, z którą mam bardzo dobre relacje, ale nie mówię do niej mamo, bo nie jest moją mamą, dla mnie to logiczne
![]() Nie mówię też pani, bo teściowa jest osobą już trochę starej daty i nie czułaby się z tym pewnie dobrze. Mówię bezosobowo i już tak pewnie zostanie, albo ostatnio coraz częściej przypadkowo na ty. Moja bratowa mówi do swoich teściów pan i pani, ale moi rodzice są dość młodzi i nowocześni i się z tego od początku naśmiewali, a teraz funkcjonuje to trochę jako żart.
|
#2234 |
|
Rozeznanie
|
Ja myślę, że to "mamo, tato" to jest właśnie taki skrót, bo przecież oczywistym jest, że to nie są nasi nowi rodzice. Podobno po pojawieniu się dzieci problem częściowo znika, bo stają się "babcią/dziadkiem"
II kreski - 14.02 pierwsze USG - 5.03 Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
|
|
|
#2235 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2236 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak, masz rację. Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2013-12-28 o 01:08 |
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
O
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
54 nosi BigBeautifulLulu, to sobie możesz jej pupę zobaczyć.
|
|
#2239 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Naprawdę nie chcę być posądzana o analizowanie czyjegoś tyłka , ale w takim razie wracamy do mojego pierwszego posta, Hania raczej nie znalazłaby dla siebie spodni w sklepach, gdzie są rozmiary nawet do 54. Szczególnie biorąc pod uwagę, że Lulu mamy od frontu, a Hanię z półprofilu. Chyba pozostają tylko spódnice i mocno rozkloszowane sukienki.![]() ![]() (Pożyczyłam foto od Wiosny Ona chyba dość dobrze ubiera się do swojej figury... Nie wyobrażam jej sobie w jakichkolwiek spodniach, nie ma dobrego kroju na taką sylwetkę. Chyba że Radzka coś wymyśli.
Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2013-12-28 o 02:26 |
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
hanka sobie dupsko poszerza kieckami conajmniej o 3 rozmiary...
Bo jakim cudem na górze nosi m, a na dole 54? Kiecki nie są chyba dla niej. A przynajmniej nie bombki...[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 02:31 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ----------
Edytowane przez mantas Czas edycji: 2013-12-28 o 02:33 Powód: :D |
|
|
|
#2241 | |
|
Konto usunięte
|
A starając się już skończyć tematy "wagowe", wrzucałam ją już tutaj kiedyś, znacie: http://www.youtube.com/user/oOoWataoOo/videos ?
Zaczynała nagrywać jakoś na początku gimnazjum chyba (tzn. nie chodziła do szkoły, miała indywidualne nauczanie, ale w tym wieku), potem była przerwa, potem wróciła głównie na bloga. Opisała historię swojej choroby: "Przez „cudowne” sterydy i złą diagnozę na początku leczenia przytyłam 45 kg w pół roku. Chodziłam wtedy do szkoły podstawowej, miałam 147 wzrostu i ważyłam 75 kg." http://skonfundowana-panna.blogspot.com/2013/12/szczupym-byc-moja-historia-w-walce-o.html Na sobie wykonuje takie fajne, normalne makijaże: a koleżance zrobiła taką krzywdę: ![]() http://skonfundowana-panna.blogspot....kijaz-dla.html Kwestia retuszu? ![]() ---------- Dopisano o 02:37 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ---------- Cytat:
![]() Typowych bombek chyba nie nosi, tylko tak jej się układają przy takiej dużej dysproporcji. Bo bo jak miałaby się ubierać, żeby korzystniej wyglądać?
Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2013-12-28 o 02:40 |
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna skonfundowana.
Ona jest taka piękna Ale makijażem na koleżance się nie popisała ![]() Zupełnie jak u KatOsu ![]() Tyle, że Kaśka jest ulatentowanom make-up artystkom z ksionszkom na kącie
|
#2243 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Śliczna. Mimo okularów minusów (dobrze mówię? ) jej oczy wydają się takie ogromne. :O I ma śliczną oprawę.Zdjęcie koleżanki jest zrobione też w niekorzystnym świetle, ona ma brzydszą cerę, inne oczy, rzęsy. Nie no, nie ma co bronić. Makijaż katastrofa.
|
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oczywiście każdy w komentarzach się zachwyca
|
|
#2245 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2246 | |
|
Wiecznie niezdecydowana
|
Myślałam, że skrytki pocztowe są modne tylko wśród vlogerek a tu bang...
przyjaciółka yotuberek, blogerka kosmetyczna hedonistka w zakładce współpraca też ma, a blog prowadzi zaledwie od kwietnia ![]()
Edytowane przez alevE Czas edycji: 2013-12-28 o 10:59 |
|
|
|
|
#2247 |
|
Wtajemniczenie
|
Watka w podstawówce ważyła 30kg? To chyba w początkowych klasach się tyle waży?
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy znacie MadeYewLook https://www.youtube.com/user/MadeYewLook Robi wspaniale tutoriale. I wszystko super powoli pokazuje
|
#2249 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2250 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
I Czarszka... Że uwielbia dostawac listy i prezenty. Trafiłam wczoraj na jej post o rzęsach i brwiach. Ale dostala kiedyś uczulenie po hennie u kosmetyczki, biedna... http://czarszka.blogspot.com/2013/12...iemniaczo.html |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

nie umiecie mieć własnego zdania? a wszystko co Wam się w głowie nie mieści od razu jest dziwne?
Ale chyba z jakiegoś powodu większość osób właśnie tytułuje rodziców Mamo, Tato, z jakiegoś powodu tak uczy się mówić dzieci w przedszkolach, tak utrwala się ten zwyczaj w szkole.