Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-28, 01:00   #811
iwantyou99
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
dobra, idę i ja spać, a tu coś do poczytania/popatrzenia...

https://mamotoja.pl/twoj_maluszek_pi...r_01_page_no=1

kupujecie wszystko?
Woreczki do sterylizacji sa najlepsze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 01:06   #812
milka-pilka
Zakorzenienie

Magnusia - ślicznie wyglądasz i masz piękny brzuszek

AgatkoL - Ty również i jaka elegancka sukienka

Le La - niesamowity opis porodu... Łzy mi poleciały... TZ aż pytał czy coś się stało. Byliście niesamowici - cała Trójka.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Milka rodzilam w koszulce na ramiaczkach, takiej troche za tyłek. Bez gaci. Ale równie dobrze mogłabym byc w jakims staniku tylko, bo przez 90% czasu byłam podpieta do ktg, wiec miałam powinieta koszule. Jak lezelam to przykrywali mnie jakims przescieradlem.
Uff czyli mogę być ubrana dowolnie (oczywiście tak, żeby było wygodnie). Też założę jakąś koszulkę na ramiączka

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ale podobno w tym roku w PL też święta nie były białe i plucha koszmarna?
W Warszawie pogoda w Wigilię była ładna, w pierwszy dzień Świąt świeciło słoneczko i było chyba z + 8 stopni. Jak dla mnie to bardzo ładna pogoda o tej porze roku

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Ja też szukałam czarnych/ciemnych koszul. Ostatecznie kupiłam 1 czarną i 2 granatowe plus granatowy cieńszy szlafrok
Pokaż, jakie masz te koszule, chociaż tę czarną

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ale czad!
Apel informacyjny dla tych co jeszcze o tym nie słyszeli lub tego jeszcze nie zainstalowali na swoim tel.!

Jeżeli macie iPoda, Smartphona, Android - wgrajcie sobie darmową aplikację "Viber". Dzięki aplikacji Viber można się kontaktować ze wszystkimi na całym swiecie nawet w sytuacji gdy nie ma się nic na koncie. Łatwo i za darmo.

Właśnie się o tym dowiedziałam, zainstalowałam i mam radochę
Polecam!

Więcej: https://play.google.com/store/apps/d...ber.voip&hl=pl
Jest wiele podobnych programów One działają przez internet (np. Skype, WhatsApp).

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Muszę się Wam do czegoś przyznać....byłam przy wielu porodach ( nie jestem położną:P)...Zrobienie kupy przez rodzącą pozostawało niezauważalne...położna szybko wyciera wszystko....posród krwi i natłoku wydarzeń ( bo to juz przecież 2ga faza porodu) nikt tego nie zauważa...wierzcie mi i się nie bójcie...jedyne co do mnie trafia, to ewentualność zrobienia sobie lewatywy po to, bym nie musiała iść robic kupy od razu po porodzi i poprostu odwlec ten moment maksymalnie w czasie....Tego to się faktycznie boje...mam taka chorobe, że miałam kilka razy "nacinane" krocze w znieczuleniu lub narkozie i goi się naprawdę błyskawicznie...boję się tylko pójśc na "dwójeczkę" po porodzie...zwłaszcza gdyby mnie nie nacięto i przerwałoby mi odbyt...tego należy się bać...wierzcie mi....

Boję się jeszcze jednego...tego, że wiele kobiet w trakcie porodu zachowuje się instynktownie, pierwotnie....te krzyki i w ogóle...boje się swoich reakcji ale tylko przed samą sobą......bo personelu to nie rusza, jestem przekonana...Personel jest tylko i wyłącznie źle nastawiony do rodzących, gdy:
1. Przychodzi "z ulicy", tzn. bez badań lekarskich, byłam kilka razy świadkiem, że kobiety nie były ani razu u lekarza
2. Przychodzą brudne, tzn. nieumyte od wielu wielu dni/tygodni (standard na porodówkach!!!!!!!!)
3. Przychodzą pijane/ śmierdzące papierosami....lub z tżami, którzy są "pod wpływem" (to też się zdarza)
4. Są roszczeniowe....od progu grożą sądem, prokuraturą, rozkazują wszystkim i w ogóle(ech.....)

No, to się wygadałam

Nie bójcie się ze będziecie krzyczec, płakać, zrobicie siku, kupkę, 500x zwątpicie w siebie i mężów....tego się nie bójcie, to NORMALNE!!!!Oni to widzieli tysiące razy w swoim życiu....słuchajcie położnych i róbcie co Wam natura każe...a będzie dobrze
Bardzo fajnie napisane

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
co do kupy- laski z kupą nie wygramy, nie ma szans.
To moc i siła pierwotna więc pozostaje nam tylko z pokorą przyjąć to co będzie, jak będzie chciała się wydostać to żadne siła wyćwiczonych zwieraczy jej nie powstrzyma

Maruda - nie wiem co napisać. Mam nadzieję, że szybko dostaniecie wyniki badań i lekarze zdiagnozują chorobę. Przykro mi.
Trzymajcie się

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

Pilotka - kciuki za pomyślne rozwiązanie!!!
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 02:13   #813
agoola83
Raczkowanie

Już chyba tylko ja nie śpię...poczytałam o kąpieli dziecka, o przewijaniu, butelkach i smoczkach...mam laktator tommee tippee, a butle z aventu (z SR) te 0+
Moja pedantyczna osobowość nie pozwala mi tego tak zostawić, więc postanowiłam jednak dokupić te butle...ale czy z rurką, czy bez???Dżizys...
Tak, wiem, wiem, temat już był maglowany, ja tylko jakaś nierozgarnieta jestem:P

A teraz macie nakaz zobaczenia tego:

http://www.youtube.com/watch?v=KYACKHD4tOk

Ja juz widziałam n razy, a i tak nie nudzi mi się Normalnie mam chwiejność:PPP

I mam ochotę na..
.

A tu Pan doktór zabronił:-P

Dobranoc laski

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 02:47   #814
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej.
Mezaga fajny opis fakt różnica jest wagowa,to jak było z tym łożyskiem? Ale Jadzia dogoni brata
PERFUZJA i jak dzisiaj Emil z ta druga piersią?
Ja muszę wstawić następna partie,ale to może po 2stycznia.
Bella w sumie to nadal nie wiem. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że to chodzi o połączenia niektórych naczyń. Później już nie dopytywałam bo chyba teraz to nie ma znaczenia.

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Mezaga gratuluję i trzymam kciuki za Jadzie , żeby szybko była silna jak brat . I Co jednak wygrałaś 6 w lotka ! Parka
Rzeczywiście 6 w totka a na dodatek szybki poród. Ogrom szczęścia
Jadzia podobno rozwojowo nawet silniejsza od Antosia. Tyle, że malutka.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Fajnie,że czujesz się lepiej
I niech Jadzia ładnie wcina
A u was kiedy przewidują,że będziecie mogli wyjść do domu?
za opis porodu

.
Dopiero jak Jadzia będzie ważyć ponad 2 kg.
Mnie dopadl chyba kryzys. Wkurza mnie to, że nie mogę dostać Jadzi nawet na chwilke. Ciągle mówią, że jest ok, że tylko ją docieplają w tym inkubatorze ale żebym ją choć chwilke miała przy sobie to nie.
Spać nie mogę i tak leżę i rozmyślam. Do tego sama ledwo się ruszam, nadal muszę chodzić o kulach, wstawanie z łóżka to katorga. Ręce mam tak słabe, że nie jestem w stanie się na nich podciągnąć. I w ogóle jest do duuuuupy. Dobrze, że mąż ze mną jest prawie cały czas bo bym chyba sfiksowala.
Stary 2013-12-28, 04:35   #815
isia4891
Zadomowienie

Mezaga bądź dzielna , z kazdym dniem będzie lepiej u Ciebie i Jadzi.

Kurde usnelam po 22 ale coś kiepsko sie czuje, nie chce być jeszcze na liście Seleny ...
Jeszcze chociaż 6 dni...i mogę być czyjąś parą...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 06:33   #816
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Czy któras z Was była chora/przeziębiona w ciaży? Ja od wczoraj masakrycznie sie czuje, najgorzej jest w nocy...narazie to katar, zatkany nos, ból gardła i kaszel. Lekarz pozwolil mi wziac tylko paracetamol albo witamine C...czy bralyscie cos na bol gardla?Boję się że przekształci się to w coś poważniejszego...

Do cesarki niecałe 2 tygodnie, wczoraj dowiedzialam sie ze jestem zapisana na 9 stycznia na cięcie...choc szczerze mowiac wolalabym aby po Nowym Roku akcja porodowa sie rozpoczela i wtedy cesarka na cito, bo tak ponoc najlepiej...
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 07:25   #817
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej
Mezaga Jadzia nabierze wagi predzej niż myślisz a co wciąganią z inkubatora to mi pielęgniarka wyciągla nie na długo oczywiście 1,5 kilogramówa Lilę w kocyku. A później dziewczynyki sama mogłam wyciągać. Powinni Ci ja dać. A co do rąk, też mnie bolały. Chociaż leżąc wykonywalan różne ćwiczenia. Mamusie leżące wyciągajcię ręce przed siebie,kręcie żarówki itp bo później dziecko będzie ciężko wziasc na ręce,

Isia będzie dobrze.
Stary 2013-12-28, 07:39   #818
perfuzja
Zakorzenienie

U mnie noc jak z koszmarow
Emil wisiał przy piersi od północy do 5h z godzinna przerwa na histerycznie ryki, kiedy maz próbował go uspokoić bez piersi. Najdziwniejsze jest to, ze on rzeczywiscie ssal przez zdecydowana większość czasu

Teraz oczywiscie jestesmy juz podczas kolejnego karmienia...

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2013-12-28 o 08:04
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 08:11   #819
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Perfuzja to mały ma charakterek przejdzie mu i wyrobi sobie pory jedzenia. A póki co czuje się przy Tobie bezpieczny.
Stary 2013-12-28, 08:26   #820
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Co to jest z tym czyszczeniem Ja w tym tygodniu 4 razy zaliczyłam. I to raczej nie jest przedporodowe, bo do terminu jeszcze miesiąc został.... Nigdy w życiu jelitówki nie miałam, nikt w otoczeniu teraz nie ma, nie przeżarłam się ostatnio. Jeżeli już miałam problemy to z zaparciami .
U mnie ostatnimi czasy to tez norma. Do polowy ciazy zaparcia a potem w druga strone.

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

nie wiem czy jutro dam radę zajrzeć, pożyczyłam z tydzień temu tel z netem, ale jeszcze kompletnie go nie ogarniam. zresztą zaczęłam go testować dopiero wczoraj Może się jeszcze nauczę obsługi
w każdym razie wzięłam kontakty z klubu i napiszę smsa jak już będzie po
szczerze to dalej jakoś to do mnie nie dochodzi, że jutro zobaczę swoje dziecko
w każdym razie komu w drogę temu czas
mam tylko nadzieję, że szybko usnę i nie będę bardzo umordowana
narazie i dbajcie o siebie
Trzymam kciuki zeby wszystko poszlo szybko i bezproblemowo
Zdjec niestety nie widze na tablecie .... ale zobacze pozniej

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
I ruszyła lawina , a ja gdzieś na samym końcu dopiero .
Ja w polowie stawki ale jestem tym przrazona i chetnie bylabym na koncu.... jakos nie czuje sie gotowa psychicznie.

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Czy któras z Was była chora/przeziębiona w ciaży? Ja od wczoraj masakrycznie sie czuje, najgorzej jest w nocy...narazie to katar, zatkany nos, ból gardła i kaszel. Lekarz pozwolil mi wziac tylko paracetamol albo witamine C...czy bralyscie cos na bol gardla?Boję się że przekształci się to w coś poważniejszego....
Ja bralam Tantum Verde tabletki do ssania i pomoglo a lepiej nie dopuscic do czegos powazniejszego.
Pij mleko z miodem i czosnkiem, herbate z cytryna, mozesz jeszcze syrop z cebuli no i lez pod koldra zeby sie wygrzac i wypocic.

I dzien dobry
Po wczorajszych gosciach stwierdzam ze to juz nie dla mnie...bardziej mnie to umeczylo niz sie spodziewalam. Jeszcze tylko sylwester w wiekszym gronie i koniec.

Stary 2013-12-28, 08:36   #821
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Mp_84 masz cukrzyce o ile dobrze nick pamietam.
Mozesz paracetamol a gardlo plukaj woda z sola. Herbatki z miodem odpadaja tantuum verde ma cukier, wiec dupa raczej nie?

U nas zawahania dot. Imienia.... Borys, Aleksander, Maksymilian i Kacper pfffffff ico teraz...?

Tz juz zwatpil na amen

Stary 2013-12-28, 08:45   #822
Lusso
Raczkowanie

Czesc
Czytalam was na bierzaco ale nie bylo jak odpisywac do terminu jeszcze miesiac ale tez pewnie umowia mnie na cesarke przez polozenie. Dzis jest ten dzien o 17 zmieniam stan cywilny cala noc spac nie moglam, obraczka na palec sie nie miesci bedzie smiesznie
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 08:45   #823
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Fakt nast tydzien to tydzien porodow! Poza tym wypada zeby ktoras sie ruszyla bo cos cisza na watku co sie dzieje dziewczyny?!?! Rodzic marsz ;p

U mnie 5 dni do szpitala, eh juz nie wierze ze urodze wczesniej. Jutro i w pon jade na zakupy no na lezenie potrzebuje inne rzeczy bede miala torbe jak na wczasy ciekawe czy bedw miec wifi jak nie to calkiem sie zalamie, wezme laptopa albo tablet bo oszaleje.... i tak oszaleje wrrrrrrrr

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Tymczasem mykam na wyprzedaze....

Stary 2013-12-28, 08:48   #824
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Migotko u nas mąż zaczął szukać innego imienia. I ja już głową tylko kręce na jego pomysły...
Stary 2013-12-28, 09:22   #825
katarzyniak
Rozeznanie

Witam się z rana
Oczywiscie rano sie obudziłam i złapałam doła, ponieważ oświeciło mnie z jedną sprawą :/ - 2 lata temu gdzieś miałam robiony wymaz z twarzy, z jakiejś krosty i wyszło ze to gronkowiec złocisty... Ogólnie zawsze myślałam ze to trądzik,tzn trądzik to też jest, a takie wieksze zmiany to robią sie od czasu do czasu. No i dziś rano oświeciło mnie ze takie same zmiany robią mi się na dekoldzie, piersiach...tzn jak zadbam to jest ok, ale boję sie że przez to nie będę mogła karmić ...muszę o tym powiedzieć lekarzowi...ehhhh....
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 09:39   #826
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Tak, mój tata ślepy jest...ja mu w nocy napisałam smsa, że w święta mi przykro, bo jestem jak sierota, mama nie żyje, a on mnie olał, a on mi nastepnego dnia pisze, że mam się babcią zajmować....ale rodzicę męża nie są lepsi....ostatnio przyszła teściowa jak robiłam małżowi zastrzyk p/bólowy( robie mu codziennie od 10października, czasem nawet dwa), a ona, że on ma na 2gie pietro butlę z gazem wnosić, a potem łóżko im poskręcać...ku.....brak wyczucia!!
A babcia, wokół której skaczemy z mężem od wielu miesiecy po kryjomu jeszcze daje tacie pieniądze!!!Mój tata chyba nigdy nie dorosnął, na szczęście brata ma dobrego...szkoda gadać....
Bardzo współczuję sytuacji jaką macie, i tego braku zrozumienia u innych. Mam nadzieję ,że jeszcze się wam ułoży, szczególnie ,że czekacie na największy skarb

Cytat:
dobra, idę i ja spać, a tu coś do poczytania/popatrzenia...

https://mamotoja.pl/twoj_maluszek_pi...r_01_page_no=1

kupujecie wszystko?
Ja z tego mam tylko przenośne krzesełko, ale tylko dlatego ,że dostaliśmy od znajomych, sama bym tego nie kupiła. Jedynie z tych wszystkich rzeczy , podoba mi się i kupie kiedyś na pewno to miseczka niewysypka . Resztę uznaje za całkowicie zbędne dla mnie.

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Rzeczywiście 6 w totka a na dodatek szybki poród. Ogrom szczęścia
Jadzia podobno rozwojowo nawet silniejsza od Antosia. Tyle, że malutka.
Dopiero jak Jadzia będzie ważyć ponad 2 kg.
Mnie dopadl chyba kryzys. Wkurza mnie to, że nie mogę dostać Jadzi nawet na chwilke. Ciągle mówią, że jest ok, że tylko ją docieplają w tym inkubatorze ale żebym ją choć chwilke miała przy sobie to nie.
Spać nie mogę i tak leżę i rozmyślam. Do tego sama ledwo się ruszam, nadal muszę chodzić o kulach, wstawanie z łóżka to katorga. Ręce mam tak słabe, że nie jestem w stanie się na nich podciągnąć. I w ogóle jest do duuuuupy. Dobrze, że mąż ze mną jest prawie cały czas bo bym chyba sfiksowala.
Mezaga z dnia na dzień będzie i lepiej u Ciebie i u Jadzi. , abyscie jak najszybciej wyszli do domku. Jeśli Jadzia taka silna to nie bedzie trwać to długo, tylko dziwi mnie bardzo ,że nie możesz jej brać

Cytat:
Emil wisiał przy piersi od północy do 5h z godzinna przerwa na histerycznie ryki, kiedy maz próbował go uspokoić bez piersi. Najdziwniejsze jest to, ze on rzeczywiscie ssal przez zdecydowana większość czasu

No to ma mały charakterek, tylko po kim ? Mam nadzieję ,że będzie coraz lepiej i się wszystko mu unormuje, jakby nie patrzeć jest jeszcze malutki

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

U nas zawahania dot. Imienia.... Borys, Aleksander, Maksymilian i Kacper pfffffff ico teraz...?

Tz juz zwatpil na amen

A ja myślałam ,że już macie stałe imię . TŻ się waha ?

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Czesc
Czytalam was na bierzaco ale nie bylo jak odpisywac do terminu jeszcze miesiac ale tez pewnie umowia mnie na cesarke przez polozenie. Dzis jest ten dzien o 17 zmieniam stan cywilny cala noc spac nie moglam, obraczka na palec sie nie miesci bedzie smiesznie
Powodzenia, oraz rozkoszuj się tym ważnym momentem

U mnie śpiąco. Zasnęłam wcześniej niż normalnie , ale i tak przed 1 dopiero. Wstałam znowu z TŻ po 7 i mam zamiar się znormalizować, bo mnie zaczyna już wkurzać, że nie mogę iść spać jak człowiek.Na noc wypiłam gorącej herbaty i żołądkowe problemy mi minęły , mam nadzieję ,że już nie wrócą.
Zjadam do końca śniadanko , odpocznę chwilę i idę na pocztę . W ogóle to się wkurzyłam, siedziałam po południu w domu, ani muzyki nie słuchałam ani tv, więc było cicho, a TŻ przyniósł wieczorem awizo ,żeby odebrać przesyłkę, nosz kur**. Wieśniak jakiś nawet nie zadzwonił domofonem, no bo bym słyszała, tylko wrzucił do skrzynki awizo i muszę dyrdać na pocztę dzisiaj.Ale ja pani przekaże, że to już 2gi raz kiedy jestem w domu, nikt nie dzwoni a wieczorem TŻ przynosi kartkę ze skrzynki A to była wyczekiwana przesyłka, spóźniony prezent gwiazdkowy TŻ, który docierał ponad 2 tygodnie

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Oczywiscie rano sie obudziłam i złapałam doła, ponieważ oświeciło mnie z jedną sprawą :/ - 2 lata temu gdzieś miałam robiony wymaz z twarzy, z jakiejś krosty i wyszło ze to gronkowiec złocisty... Ogólnie zawsze myślałam ze to trądzik,tzn trądzik to też jest, a takie wieksze zmiany to robią sie od czasu do czasu. No i dziś rano oświeciło mnie ze takie same zmiany robią mi się na dekoldzie, piersiach...tzn jak zadbam to jest ok, ale boję sie że przez to nie będę mogła karmić ...muszę o tym powiedzieć lekarzowi...ehhhh....
A jesteś pewna ,że teraz to to samo ? Ja również jakieś 3 lata temu miałam gronkowca, a moja twarz wyglądała jak z koszmaru i jedynie mocnymi lekami udało się go wyleczyć. Cała kuracja trwała prawie 8 miesięcy, brałam antybiotyki w maściach, w tabletkach smarowałam twarz chyba z 10 różnymi rzeczami, bo nic takiego normalnego nie pomagało.A teraz też mam od czasu do czasu podobne, ale są pojedyńcze i nie rozprzestrzeniają się, więc to normalne wypryski hormonalne.
Bo wydaje mi się ,że jakby znowu wrócił do ciebie gronkowiec to raczej tak łatwo byś o to nie zadbała, mi rozprzestrzenił się w przeciągu 3 tyg. z jednego wyprysku na cała twarz i szyję .
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 09:46   #827
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
U mnie noc koszmarna, dziewczyny ja zaczynam się bać
Spojenie rwało mnie całą noc, do tego doszedł okropny ból w plecach(nad tyłkiem) no i brzuch zaczął twardnieć o 2 wstałam poszłam do łazienki i zjadłam no spę, długo nie mogłam zasnąć....aż w końcu się udało....ale dziś z rana znowu bezsilność....do tego mała w nocy się tak wierciła że czułam każdy ruch jej stopy.

Selena czy w Pile można sobie załatwić cc na życzenie? Słyszałaś o czymś takim? Coś mi się o uszy obiło ale nie wiem dokładnie.
Stary 2013-12-28, 10:08   #828
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc
Uuu to powodzenia i wszystkiego dobrego na nowe drodze

Cytat:
Zjadam do końca śniadanko , odpocznę chwilę i idę na pocztę . W ogóle to się wkurzyłam, siedziałam po południu w domu, ani muzyki nie słuchałam ani tv, więc było cicho, a TŻ przyniósł wieczorem awizo ,żeby odebrać przesyłkę, nosz kur**. Wieśniak jakiś nawet nie zadzwonił domofonem, no bo bym słyszała, tylko wrzucił do skrzynki awizo i muszę dyrdać na pocztę dzisiaj.Ale ja pani przekaże, że to już 2gi raz kiedy jestem w domu, nikt nie dzwoni a wieczorem TŻ przynosi kartkę ze skrzynki A to była wyczekiwana przesyłka, spóźniony prezent gwiazdkowy TŻ, który docierał ponad 2 tygodnie .
U mnie tez sie tak pare razy zdazylo to zlozylam oficjalna skarge na pismie i od tamtej pory zawsze dzwoni. Czasami trzeba ostro bo jak tylko im mowilam o tym to olewali sprawe.

Stary 2013-12-28, 10:14   #829
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
=
Selena czy w Pile można sobie załatwić cc na życzenie? Słyszałaś o czymś takim? Coś mi się o uszy obiło ale nie wiem dokładnie.
Ojjj chyba niestety nie można. Ale pewna na 100% nie jestem.

Takie ogólne informacje sa tutaj (o dziwo wszystko łądnie, pięknie wygląda) http://katalog.parenting.pl/p/1311,s...taszica-w-pile
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 10:41   #830
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
cześć
dziewczyny żegnam się z Wami idę zaraz w kimę

nie wiem czy jutro dam radę zajrzeć, pożyczyłam z tydzień temu tel z netem, ale jeszcze kompletnie go nie ogarniam. zresztą zaczęłam go testować dopiero wczoraj Może się jeszcze nauczę obsługi
w każdym razie wzięłam kontakty z klubu i napiszę smsa jak już będzie po
szczerze to dalej jakoś to do mnie nie dochodzi, że jutro zobaczę swoje dziecko
w każdym razie komu w drogę temu czas
mam tylko nadzieję, że szybko usnę i nie będę bardzo umordowana
narazie i dbajcie o siebie
na koniec oczywiście dostałam wkur.... bo trochę osób już szykuje się do mnie na pępkowe
nosz kurde mać pisałam Wam jaki mam stosunek do pijusów... jak to jest, że niektórzy inaczej nie potrafią świętować
ja rozumiem napić się a nawet upić się od czasu do czasu czy ze szczęścia, ale nie wiem czy wytrzymam nerwowo
Pilotka trzymam kciuki żeby wszystko było w porzadku, choć pewnie jest już po wszystkim i tulisz swojego dzieciaczka

Cytat:

Jej jaki charakterny dzieciaczek, oby więcej takich atrakcji nie było i mały się uspokoił.

Cytat:
Czesc
W takim razie gratulacje
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 10:52   #831
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:

Oj bidoku Ty
Jeśli jest głodny i chce tyle wisieć to nie pozostaje nic innego jak dac mu wisieć przy piersi.

A dużo go nosicie? Może go przyzwyczailiście już do noszenia?
Ja Marcela noszę jak najrzadziej, jak płacze to nie podnoszę od razu, tylko sprawdzam pieluchę (jeśli wiem że nie jest głodny), to pogłaskam go, poopowiadam coś i staram się w ten sposób uspokajać.

___
Jem śniadanie dopiero
Podszykuję obiad (pulpety gotowane z ryżem) i idę na spacer, bo pier....ca dostać można w tym domu
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 11:02   #832
gosia261282
Gang Iren

Hej.
Miałam koszmarną noc. Zgaga spać mi nie dawała,aż mi się na miało ciągle. Nic nie pomagało. Straszliwy ból pachwin i spojenia i bolesne skurcze. Aż już chciałam torbę pakować ( bo ja oczywiście jeszcze nie spakowana). Do tego Kacper prawie wcale się nie ruszał w tej mojej bezsennej nocy,więc ryczałam sobie. Teraz też jestem obolała,ale chociaż zgaga ustąpiła i Młody już się mocniej rusza.
Wiecie co? Ja już chcę rodzić!

Cytat:
a tak przy okazji- czy torba do wózka jest naprawdę konieczna?
Nie jest. Ja na początku używałam,a później jakoś już nie i pod wózek wkładałam potrzebne rzeczy.

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Mnie dopadl chyba kryzys .
Jeszcze troszeczkę i na pewno dostaniesz Jadzię,a i sama stopniowo będziesz się czuć coraz lepiej. Trzymaj się kochana!

Cytat:
Czy któras z Was była chora/przeziębiona w ciaży?
Psikałam gardło tantum verde,płukałam wodą z solą. U mnie czosnek działa cuda,na chleb sobie kładłam np z wędliną.

Cytat:
To trzeba po prostu przetrwać. Eryk też był taki cyckoholik,zresztą Wiki też (tyle,że ona noce ładnie przesypiała).

Cytat:
Ja z tego mam tylko przenośne krzesełko, ale tylko dlatego ,że dostaliśmy od znajomych, sama bym tego nie kupiła. Jedynie z tych wszystkich rzeczy , podoba mi się i kupie kiedyś na pewno to miseczka niewysypka . Resztę uznaje za całkowicie zbędne dla mnie.

Ja przy Eryku jakoś nie kupiłam,a teraz chyba kupię te nakładki na skarpetki,bo ponoć się sprawdzają,a dzieciaki skarpetki ciągle zdejmują.
Stary 2013-12-28, 11:07   #833
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Czy któras z Was była chora/przeziębiona w ciaży? Ja od wczoraj masakrycznie sie czuje, najgorzej jest w nocy...narazie to katar, zatkany nos, ból gardła i kaszel. Lekarz pozwolil mi wziac tylko paracetamol albo witamine C...czy bralyscie cos na bol gardla?Boję się że przekształci się to w coś poważniejszego...
Ja przed świętami jakoś padłam i lekarka zrobiła mi listę co mogę brać:
- sterimar do nosa na ułatwienie oczyszczania/oddychania
- euforbium compositum krople do nosa do 3xdziennie
- sinupret do 2xdziennie
- doraźnie tantum verde wziewnie do 4xdziennie
- doraźnie apap do 3xdziennie
- rutinoscorbin
- min 2,5l płynów/dobę

Przyznam że z tej listy brałam tylko rutinoscorbin/vit c w niewielkich ilościach, raz złamałam się na 1tab apapu i miałam polecony wcześniej w aptece prenalen, paskudny syrop dla ciężarnych mający wzmacniać odporność, ale do lekarza udało mi się dostać dopiero jak już czułam się nieco lepiej, więc już wolałam się nie faszerować skoro szło ku lepszemu.

Cytat:

Może to jakiś skok rozwojowy? Coś mi się obiło o uszy że dzieci mają takie skoki, nagle nic tylko by jadły przez jakiś czas.

Cytat:
Czesc
Powodzenia na nowej drodze życia

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ojjj chyba niestety nie można. Ale pewna na 100% nie jestem.

Takie ogólne informacje sa tutaj (o dziwo wszystko łądnie, pięknie wygląda) http://katalog.parenting.pl/p/1311,s...taszica-w-pile
Ciekawy link, dzięki za wrzucenie, mój niesłabnący pęd do zbierania opinii o szpitalach dostał właśnie kopa
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 11:12   #834
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Oj bidoku Ty
Jeśli jest głodny i chce tyle wisieć to nie pozostaje nic innego jak dac mu wisieć przy piersi.

A dużo go nosicie? Może go przyzwyczailiście już do noszenia?
Ja Marcela noszę jak najrzadziej, jak płacze to nie podnoszę od razu, tylko sprawdzam pieluchę (jeśli wiem że nie jest głodny), to pogłaskam go, poopowiadam coś i staram się w ten sposób uspokajać.

___
Jem śniadanie dopiero
Podszykuję obiad (pulpety gotowane z ryżem) i idę na spacer, bo pier....ca dostać można w tym domu
Nie nosimy prawie w ogole, bo on tego nie lubi. Szuka tylko piersi i wrzeszczy w nieboglosy.

W dzien po karmieniu mozna go spokojnie odłożyć do łóżeczka i sobie gada cos tam i po chwili zasypia. Natomiast w nocy to
Stary 2013-12-28, 11:12   #835
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cześć dziewczyny. Wczoraj cały dzień do Was zaglądałam, ale nie za bardzo mogłam się odzywać, bo miałam jakieś problemy z netem i ciągle zrywało połączenie . Mam nadzieję, że dziś już będzie ok. Napiszę najpierw, co u mnie, bo jest mi bardzo, bardzo smutno. Dziś pożegnałam się z moim kocurem Nasza przyjaźń trwała ponad 15 lat. Mruczek był już wiekowy, ale w dobrej formie. Wczoraj wieczorem jeszcze się z nim głaskałam i wyglądał zdrowo. Był kotem wychodzącym i dziś rano teść znalazł go martwego pod naszym oknem. Nie mam pojęcia, co mogło mu się stać. To już drugie zwierzątko (pierwsze to moja świnka morska), które pożegnałam, będąc w ciąży

mezaga, dzięki za opis porodu; wyobrażam sobie jak ciężko wyleżeć, gdy serce wyrywa się w inną stronę . Super, że dzieciaczki dają Wam tyle szczęścia .

Le La, ale się zryczałam przy Twoim opisie. Nie potrafię sobie nawet wyobrazić, co przeżył Twój mąż. Jesteś bardzo dzielną i silną kobietą. Raz jeszcze gratulacje dla Was i dzięki za rady. Muszę powiedzieć, że to zdanie "Żeby nie było, ze mi odbilo, to obce placzace dzieci nadal mnie wkurzaja" przywraca mi nadzieję, że może nie sfiksuję tak do końca .

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja już mam jak wstaje z łóżka
Leżąc na boku podkładam sobie rękę żeby się lekko unieś potem powoli przekręcam się do kociego grzbietu a potem wycofuje się do tyłu jak krab i hop na nogi
Hahaha, mam bardzo podobną metodę . Zdarza mi się, że ruszając z kociego grzbietu podpieram się czołem .

magnusia, AgatkaL, dziewczyny macie bardzo zgrabne brzuszki

Pilotka, bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki, by wszystko poszło gładko . Czekam na wieści.

Maruda80, jestem z Wami sercem, modlitwą i myślami. Mam nadzieję, że diagnoza będzie na tyle dobra, że wraz z pomocą fachowców i Waszą da Krzysiowi możliwość rozwoju i rehabilitacji. Modlę się o to, by pomimo tego, co przygotował dla Was los, Wasze życie ułożyło się jak najlepiej, a rodzicielstwo było dla Was nie tylko źródłem trosk, ale i radości. Jesteście świetnymi rodzicami

Lusso, życzę Ci, by ten dzień był magiczny i niepowtarzalny i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Miałam napisać jeszcze dużo, dużo więcej, ale jakoś przez ten smutek zapomniałam.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 11:12   #836
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej.
Miałam koszmarną noc. Zgaga spać mi nie dawała,aż mi się na miało ciągle. Nic nie pomagało. Straszliwy ból pachwin i spojenia i bolesne skurcze. Aż już chciałam torbę pakować ( bo ja oczywiście jeszcze nie spakowana). Do tego Kacper prawie wcale się nie ruszał w tej mojej bezsennej nocy,więc ryczałam sobie. Teraz też jestem obolała,ale chociaż zgaga ustąpiła i Młody już się mocniej rusza.
Wiecie co? Ja już chcę rodzić!

To trzeba po prostu przetrwać. Eryk też był taki cyckoholik,zresztą Wiki też (tyle,że ona noce ładnie przesypiała).
Oj Kochana współczuję Ci, jeszcze troszkę dasz radę - bądź dzielna

Ja na początku myślałam, że moje dziecko się nie najada i mało je. A teraz się taka cycolina z niego zrobiła, że SZOK dwa cyce naraz potrafi opędzlować i poprawić za 1,5 h - 2h
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 11:20   #837
The light
Zadomowienie

Na ból gardła 100 razy lepsze od soli jest zaparzenie dosyć mocnej herbaty i płukanie nią gardła:
https://www.youtube.com/watch?v=b5Ub...e_gdata_player

Od razu pomaga w przeciwieństwie do wody z solą po której ból przechodzi po jakimś czasie dopiero.

Polecam jeszcze robienie inhalacji (miska, wrzątek, ręcznik) z miętą(może być herbatka z mięty wrzucona do miski).
Chyba, ze masz olejki to super pomaga eukaliptus a na kaszel dodatkowo lawenda.

i vick vapo rub pod nos (ja smarowalam w srodku nos wacikiem do uszu)

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 11:21   #838
isia4891
Zadomowienie

Agoola właśnie czytałam twój wpis...laska prosi o wypełnienie ankiety a agoola pisze że chce śledzi Hehe....
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 11:21   #839
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość

Ciekawy link, dzięki za wrzucenie, mój niesłabnący pęd do zbierania opinii o szpitalach dostał właśnie kopa
Oj tak , opinie i rozeznanie się w środowisku to ważna rzecz.
Ja już wywiady w swojej okolicy przeprowadziłam jakiś czas temu
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 11:32   #840
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Oj Kochana współczuję Ci, jeszcze troszkę dasz radę - bądź dzielna

Ja na początku myślałam, że moje dziecko się nie najada i mało je. A teraz się taka cycolina z niego zrobiła, że SZOK dwa cyce naraz potrafi opędzlować i poprawić za 1,5 h - 2h

Dzięki

Pamiętam jak kiedyś na forum pisałyśmy,że dzieć potrafił zjeść i trzy i cztery cycki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości