|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
dzień dobry
. Zaspałam ![]() Cytat:
co się stało?
|
|
#1172 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zarówno i Ty jak i TŻ to przeżywacie
|
|
#1174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
mloda na 28dni.pl jest do zaznaczenia o różnych porach dnia i chyba nawet godziny podane nawet ovuf jest po prostu niedorobiony ![]() Cytat:
jak będziesz tak przeżywać od samego początku ciąży to chyba z tego nic dobrego nie wyniknie... Ps. I wybacz ale nie miałabym sumienia robienia sobie juz teraz suwaczka jak na dobrą sprawę jestes w 2 tyg ciąży... bałabym się zapeszyć? no ale kto co lubi...
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
witajcie, ja zaraz na szybkie zakupy, bo dziś mam gości na kawę.
brydzia, fajnie,że Tobie odrobinkę lepiej,a co do męża to mogę się tylko domyślać się co czuje, musi mu być milion razy gorzej niż nam gdy się nie udaje. Skoro pisałaś,że jest już po nieudanej próbie.. to on dobrze wie,że problem jest w nim i nic z tym nie może zrobić, to musi być okropne, bardzo mu współczuję. ja też zacznę ćwiczenia tylko czekam na całkowite zakończenie @ w sensie bóli, bo już nawet plamienie pewnie zaniknie zaraz. Isha zazdroszczę tych dwóch II, to Twój drugi cykl z nami i już, a my tu kiblujemy i nic.. szczerze to mi się odechciało nawet tu zaglądać w ostatnich dniach, co prawda ciekawość robi swoje co u Was itd, ale nie mam już ochoty pisać co u mnie. Nie obraźcie się,ale tak mam ostatnio..
|
#1177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego moze uda mi sie go namówić za jakis czas na kolejna próbę a w miedzy czasie zbieramy na ivf bo tutaj to droga sprawa 8 tysięcy euro kosztuje ..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1179 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana rozumiem Ciebie bardzo dobrze... Ale mimo wszystko tak sie juz z Wami zżyłam Ze ciezko nie zaglądać i nie skrobnąć czegoś a wy robiliście jakies badania? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
||
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam dziewczyny do pracy
. Buźka . Nie gniewajcie się że mało się ostatnio udzielam, ale mam masę pracy na głowie
|
#1181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak będziesz miała ochotę to wpadaj, my tu jesteśmy![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1182 |
|
Zadomowienie
|
Hmm czasami jest poprostu lepiej przystopować w udzielaniu się na forum...
Leine dzięki za Twoje spostrzeżenia ale to właśnie jest moja decyzja że mam suwaczek już w 5 tygodniu ciąży...i jak zauważyłam chyba nie tylko ja tak wcześnie wstawiałam...no ale cóż każdy ma gorszy dzień. Brydzia-dupka w domu mam 2 tabletki(zostały jeszcze z 1 ciąży) ale nie chce nic brać na własną rękę poczekam może do jutra do tej 20 i zobacze co moj lekarz powie.Może nie będe musiała nic brać pożyjemy zobaczymy.A Ty się trzymaj cieplutko. Agnieszka- to jest 2 cykl z Wami ale 3 cykl starań także też nie wyszło od razu jak z 1 ciążą. Dziewczyny miłego dnia Wam życze ja pewnie odezwę się wieczorkiem
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2013-12-28 o 10:15 |
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie mogę się doczekać wizyty u gina, chyba sobie zapiszę na kartce co chcę powiedzieć, bo tego się nazbiera zapewne
znów mnie jajniki bolą, co ja z nimi mam... ale nospa i goł - czas poćwiczyć po 5 dniach lenistwa no i chyba nic się nie wygoiło u mnie tam na dole... co prawda nie boli mnie przy sikaniu ale czuję tak jakbym była zatarta tam w środku i nie wiem w którym miejscu mnie boli dokładnie ![]() Ale już tabletek na własną rękę nie będę kupować, jak to może to nie być 'to' a trafiam jak kulą w płot będę się kremować na noc klotrimazolum- wykończę go i tyle...Dobra koniec użalania się nad sobą i zaraz Leine biegnie na trening ![]() Brydzia współczuję Wam, naprawdę tyle pęcherzyków i nic... nie dziwię się, że tż przeżywa! My to jednak silne babki jesteśmy, a facetom to ujmuje męskość, niestety. Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie tylko lepiej!!!! Co do in vitro to droga sprawa... jeszcze nikt nie daje gwarancji, że się wszystko ładnie zagnieździ, donosisz. Strach, non stop strach. Ale w Waszej sytuacji to nie wiem, chyba łapałabym się wszystkiego... jak są pieniążki to i warto spróbować, pewnie.AgnieszkaK kochana rozumiem Cię i przytulam masz pierwsze dni @ to zrozumiałe! Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-12-28 o 10:20 |
|
|
|
#1184 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przed wpisaniem tempki pokazywało mi dziś prawdopodobnie płodny a jak wpisałam to niestety nie, czekam dalej mam nadzieję, że Tż nadal będzie bardzo aktywny Cytat:
a co z Juliette? Czyżby święta przedłużone bo cicho coś jest
|
|
#1185 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
Poszłam rano z psami na spacer na 2 h i tak mnie natchnęło na przemyślenia tego roku... ach tyle się wydarzyło i pięknego i smutnego.... Ale na usta się cisną słowa: ''Ważne są dni, których jeszcze nie znamy...nanana'' A wy robiłyście już bilans całego roku? Czy w ogóle robicie takie bilanse? Jakie macie plany na nadchodzący 2014? Piszcie, może się zainspirujemy na wzajem ![]() P.S wcinam sernik i pije kawę Buziaczki!
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
brydzia -
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
młoda możesz w każdym dniu zbadać TSH
kotka ciężko już ogarnąć u Ciebie co i jak tak zagmatwanie piszesz, że ja nic nie rozumiem z tego ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Ty masz pod górkę? Jedno dziecko już masz, teraz udało się praktycznie odrazu i Ty masz pod górkę? Jak słyszę coś takiego to aż mam ochotę.... Jakbyś była na moim miejscu czy jeszcze innych dziewczyn z problemami żeby w ogóle zajść to byś mogła powiedzieć, że masz pod górkę. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Nawet mi nie mów, nie byłoby mnie nigdy w życiu stać na to...
|
|
|
#1188 |
|
<3 <3 <3
|
heeej kochane
Alez odpoczęłam w te święta
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Skalpel zaliczony
Jutro zabieram się za Mel B. bo dawno z nią nie ćwiczyłam ![]() Ból jajników do zniesienia, nie brałam tabletki Cytat:
a nie od razu się zamartwiała. Jakbym coś podejrzewała to telefon do przyjaciela/ jadę na pogotowie i tyle co ja 'mogę' zrobić. Reszta się samo rozwiąże- dobrze albo źle. Wszystko z góry jest zapisane. Jest zarodek mocny- przeżyje. Żadne leki na podtrzymanie mogą nie pomóc, wszystko zależy od zarodka... Słaby- odpada i będzie następny, silniejszy. Prawo natury, wygrywa najwytrwalszy proste...---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Moja córa dorasta, jaki fajny ona ma wiek ![]() No i 3 tyg bez smoczka A prezenty trafione bardzo!! Dostała klocki, kilka zwierzątek z Schleicha, kota interaktywnego i się bawi super- mam nadzieję, że nie na chwilę
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-12-28 o 11:42 |
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje kochana
![]() Cytat:
Niech sie dzieje co chce...ja na razie musze dojsc do siebie po hormonach ,zrzucic zbedny balast no i podreperowac miesnie Na spokojnie zrobie sobie wszystkie badania no i wylecze zeba bo cos boli ostatnio... Troszke bedziemy egoistami przez jakis czas ![]() Leine ile razy w tygodniu robisz Skalpela ? Sa jakies rezultaty? Macie jakies linki gdzie je mozna sciagnac ? czy z you tube?
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram się ćwiczyć co 2 dzień czyli wychodzi 3-4x w tygodniu. Teraz miałam przerwę to ćwiczyłam 3x pod rząd żeby nadrobić ![]() Ja ćwiczę tylko z filmikami na yt
|
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biore sie do roboty dziecka nie ma to moze chociaz laska bede ![]()
|
|
|
|
#1193 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Gdzie wybieracie się na sylwestra? My mieliśmy na nartach spędzić na stoku, ale pogoda jaka jest widać i warunki tragiczne, także wybieramy się do znajomych ![]() Ja już nauczona doświadczeniem kabel z lampek ten który zwisa między choinką a gniazdkiem zawijam taśmą izolacyjną dość grubo Jeden z moich kotów uwielbia przegryzać cienkie kabelki a takich grubszych nie rusza, więc u nas się to sprawdza Spróbuj ![]() Cytat:
![]() Ja do ćwiczeń nie mam wcale serca. Od zawsze byłam zwolniona z wf więc nigdy nie ćwiczyłam właściwie. Też ważyłam kiedyś koło 55 kg a teraz 70 Tzn po świętach się nie ważyłam, więc moze i więcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jeśli nie to wtedy się będę martwić ćwiczeniami Dieta sama z siebie będzie, bo jak karmię to nie mogę jeść tego co chcę, więc automatycznie zdrowo się odżywiam Do tego dochodzi picie dużej ilości wody, co wspomaga odchudzanie a piję bo muszę przy karmieniu No i więcej ruchu przy dziecku, spacery, znoszenie wózka, niewyspanie.... i się chudnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
vioris to jak miałaś zawsze zwolnienie z wf to jesteś zastana pewnie maksymalnie...
![]() Nie wyobrażam sobie tego nawet... wiem, że Ci się nie chce ale powinnaś się poruszać dla zdrowia. Nie można tak leniwie całe życie tym bardziej, że widzisz sama po sobie, że tyjesz Uwierz, że mi też ciężko było kiedykolwiek zabrać się za ćwiczenia ale na wf zawsze ćwiczyłam a teraz w domu polubiłam Nie mam nadwagi czy coś bo mam 170cm wzrostu i ważyłam 64kg a teraz 62kg jednakże polubiłam ćwiczenia ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
no ale na początku nie ma co się nadwyrężać, tylko trzeba się rozruszać a potem samo wyjdzie... ![]() Na youtubie jest wszystko ![]() Leine a widziałaś gdzieś skalpel wyzwanie? Bo na YT nie ma chyba?
|
|
|
#1196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i brałam jedną dopochwowo i wolno wyłaziła... a wcześniej brałam na zapalenie pęcherza no krwi żadnej nie ma, ale jakby tam coś mnie swędziało czy co ![]() Pewnie masz rację, ale ja dopiero do gina 16.01 mam wizytę ![]() "dyskomfort" do wytrzymania w sumie no ale wolałabym aby nic a nic nie bolało ![]() pewnie by nie pogardził ładną laską ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() całkowicie się zgadzam ![]() Ja żeby pokochać ćwiczenia to ćwiczyłam kiedyś 6 czy 7 x w tyg przez pierwszy miesiąc... po 2 tyg pojawiła się Miłość do Ewki Ja efekty już czuję- dupka jędrniejsza, podniosła się, boczki mniejsze
|
||
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój gin to samo mówił, jak jest silny zarodek to się utrzyma można mu dopomóc tabletkami ale poza tym to nic nie można zrobić, tylko czekać... Tak już po prostu jest... nie wszystko jest zależne od nas i nie nad wszystkim mamy kontrole No takie dzieci są fajne ![]() Najpierw do kuzyna to się mu urodził syn ostatnio a mają już córę 2 letnią. Potem do kolejnej rodziny to tam mają 2 dzieci plus jedna kuzynka w ciąży ![]() Teraz idziemy na sylwestra z kuzynką TŻ i też jest w ciąży i taka znajoma też w ciąży (po poronieniu)... ![]() Same ciężarne
|
|
|
#1198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że u mnie ćwiczeniami powinny być bardziej spacery, rower, basen ale znaleźć czas na to jest bardzo ciężko niestety. Cytat:
Po rezygnacji CAŁKOWITEJ jak ręką odjął. No i tak sobie już od 5 czy 6 lat żyję z infekcją raz na rok czy dwa a kiedyś kilka razy w roku.
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-12-28 o 13:49 |
||
|
|
|
#1199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
On ma jakiegoś hopla z tymi kablami - kiedyś mu się coś stanie ![]() Ale fajnie, że wspomniałaś o tej taśmie izolacyjnej - zaopatrzę się w taką
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

. Zaspałam 

i chyba nawet godziny podane nawet
jak na dobrą sprawę jestes w 2 tyg ciąży...
Dlatego moze uda mi sie go namówić za jakis czas na kolejna próbę a w miedzy czasie zbieramy na ivf bo tutaj to droga sprawa 8 tysięcy euro kosztuje ..

a wy robiliście jakies badania?
23.06.2011

znów mnie jajniki bolą, co ja z nimi mam... ale nospa i goł - czas poćwiczyć po 5 dniach lenistwa
i nie wiem w którym miejscu mnie boli dokładnie 

Co do in vitro to droga sprawa... jeszcze nikt nie daje gwarancji, że się wszystko ładnie zagnieździ, donosisz. Strach, non stop strach. Ale w Waszej sytuacji to nie wiem, chyba łapałabym się wszystkiego... jak są pieniążki to i warto spróbować, pewnie.