|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VII
Cytat:
musze go od miski odganiac. Rano byla obraza majestatu: pierwszy raz na sniadanie byla sucha. Mam ostatnia puszke i koty beda musialy sie przekonac do chrupek. Juz od dawna mialam w planie zmiane proporcji karmy. Do tej pory jadly 3 x mokra i raz sucha. Teraz mam w planie odwrocenie tego.
|
|
#4142 |
|
Rozeznanie
|
Witam poświątecznie
![]() Poczytywałam Was oczywiście regularnie i miło widzieć nowe osobistości kocie i ludzkie na wątku ^^ Przed świętami musiałam dużo pracować, dzięki temu mam teraz troszkę wolnego co koty wykorzystują niemiłosiernie ![]() Dla przypomnienia moje diabełki 1. Niko-król na robaku 2. Niko "jak to Mikołaj nie isnieje?!" 3. Stała miejscówka Luny jak jestem w domu 4. Luna świątecznie 5. Grzejące się cudaki
|
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie przekonala jedna wypowiedz, ktos uzywal CBE i przerzucil sie na ten kukurydziany (Worlds Best), bardziej mu sie podobal, bo mial wlasciwosci CBE ale mniej sie nosil po domu, no i facet pojechal na wystawe kotow i tam reklamowali Nature Calling, w sumie nie chcial brac ale okazalo sie ze Nature Calling robi ta sama firma co produkuje jedzenie Applaws (a on karmi koty applawsem), to wzil wor na probe. Zauwazyl ze Nature Calling ma wszystkie cechy CBE i Words Best - dobrze sie zbryla, nie kurzy sie, nie roznosi ale... lepiej pochlania brzydki zapach ja z kolei szukalam zwirka innego od tego co mielismy do tej pory (aby Rusie przestala miec skojarzenia), ale chcialam tez naturalny i musze przyznac ze opinia faceta sie zgadza, mnie sie nie podoba ze zwirek jest prawie czarny no i nie ma sily zeby cos tam nie wypadlo z kuwety jak moje koty kopia (a mam biala podloge w lazience), Skuter potrafi wyjsc z kuwety, wejsc z powrotem, znow wyjsc, potem wejsc do polowy i kopac, kopac, kopac ![]() w ogole wszystkim kotom bardzo zwirek sie spodobal, siedza dluzej w kuwecie i kopia zawziecie ![]() a mnie bardzo podoba sie ze pochlanianie zapachu jest pierwsza klasa oj te nasze kociaki, jak sobie cos ubzduraja to koniec swiata
|
|
#4144 | ||
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
. Wybrzydza niesamowicie... Też będę przestawiać na suchą, ale najpierw musze do niej pozachęcac, bo zależy od panienki humoru czy sucha pójdzie czy nie pójdzie.Już widzę te kocie miny ![]() Cytat:
|
|
|
#4145 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Ja kończę już pomału pakowanie mieszkania, robię to stopniowo, żeby dziewczynki nie przeżyły szoku, choć i tak ciągle chodzą i się dziwią, co ta pani robi
|
#4146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rybiorek, a potrafisz określić jak z wydajnością Nature´s Calling w porównaniu do CBE+? Przykładowo 18 kg (40l) CBE+ kosztuje ok. 80 zł, ten Nature´s Calling jest na zoo+ 2x6kg za 71,60 zł. Jeżeli chodzi o zużywanie się żwirku, to jest bardziej wydajny? Już nawet nie chodzi mi o cenę (dla mnie różnica w cenie kg jest do przeżycia, nawet jeżeli zużywają się podobnie), CBE+ nadal jest dla mnie najlepszym z przetestowanych żwirków. Tylko ostatnio jest coraz gorszy, kruszy się, pyli. Grudki już nie są tak zbite i moje zakopując rozwalają je i drobne kawałeczki są w całej kuwecie, ciężko je oddzielić, przez co muszę coraz częściej wymieniać cały żwirek. Pyłek jest wszędzie, nawet na drapaku (a mam granatowy, wszystko od razu widać, trzeba odkurzać, a Mała wpada wtedy w panikę) i rozdrobniony jeszcze bardziej się roznosi. I jak w dotyku, nie jest bardziej ostry niż CBE+? Zainteresowałaś mnie nim, a na początku stycznia muszę kupić kolejny zapas żwirku i może wypróbowałabym ten? A, i dla pewności, chodzi o ten żwirek?
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2013-12-28 o 14:33 |
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze a dapiero zrobiłam zapas CBE+
sama bym wypróbowała (tzn mój kot) bo pochłanianie zapachu jest dla mnie meeega ważne. wgl. mój kot spał ze mną do 13.40
|
#4148 |
|
Rozeznanie
|
Pompka jest na swoim miejscu, pokrętło na +. Dziś wróciliśmy do domu i nie działała. Tż przeczyścił pompke i niby jest teraz okej, ale nie była zapchana jakoś. Będę obserwować przez weekend i jak coś to do reklamacji. Dziękii.
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kwestii ceny to w tej chwili moje ostatnie porownanie jest z Words Best Words Best (z ziaren kukurydzy) 6.5 kg 22 euro Nature Calling (BTW - tak to ten zwirek) - 6 kg 14 euro ze zuzyciem mialam tak ze 1.5 opakowania Words Best na miesiac potrzebowalam. Nature Calling jest drobny (generalnie najlepszy dla kotow jest piasek, wiadomo - drobny i jak sie na nim staje to jest przyjemniejsze niz stawanie na grudkach ale kto bedzie dawal w domu piasek.....), jednak piaskiem nie jest, bardzo dobre sie zbryla i naprawde wybieram tylko siki, z tym ze ja otwieram kuwety za kazdym razem, przysuwam do wc i ladnie wybieram, jak jakies malutkie grudki sie odczepia bardz latwo wybrac I wiem ze zabrzmi to troche glupio ale naprawde wybieranie z kuwety to przyjemnosc, czuc tylko orzechy Wydaje mi sie ze zuzycie bedzie podobne 1.5 opakowania na miesiac (3 koty, dwie kuwety) Mezowi nie podoba sie rowniez kolor zwirka ale w tym wypadku Rusia rzadzi, od 20 grudnia wszystko jest w kuwecie, Rusia kopie w zwirku jak prawdziwa koparka ![]() Bardzo sie ciesze ze sie udalo bo maz troche sie denerwowal (w jego lazience sa kuwety... )edit: w kwestii dotyku - jak polozylam cala dlon na zwirku to jest delikatny w dotyku
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2013-12-28 o 15:09 |
|
|
|
|
#4150 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybiorek, dziękuję za odpowiedź
To widzę, że u mnie zużycie żwirku na kota podobne (2 koty, 2 kuwety, też lubią jak jest więcej żwirku, zresztą ja też, bo się nie przykleja. Tylko Mała i tak musi się do dna dokopać, żeby coś zrobić ). Chyba zaryzykuje i kupię. Najwyżej przez styczeń będę testować, a jak nie przypadnie nam do gustu, to w lutym wrócę do CBE+.Mieszałaś, czy od razu nowy do obu kuwet? Mi tam kolor obojętny, byle się dobrze z niego korzystało. I tak kuwety nie dość, że kryte, to jeszcze w szafce (może to i nawet lepiej, wszystko mam ciemne, nie będzie go tak widać ).Jak będziesz miała jakieś nowe spostrzeżenia to chętnie poczytam, mam jeszcze co najmniej tydzień do robienia zamówienia (zapasu zostało mi na jakieś 2 tygodnie).
|
|
#4151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
he he Skuter tez tak ma, dobrze po sikaniu zakopuje (bo kupy nie...), wszystko ladnie wsiaka i nic sie nie klei Cytat:
z tym ze jak nasypie nowy zwirek to zawsze biore koty i pokazuje nowy zwirek w kuwecie, zazwyczaj chlopaki robia wachanie i czesto od razu wlaza do kuwety sie zalatwic ![]() Rusia nie chciala wachac, wiec wsadzilam ja do kuwety, wtedy powachala, podrapala lapka i wyprula z kuwety, juz jej wiecej nie zmuszalam, ale potem znalazlam jej kupe w kuwecie Cytat:
Cytat:
|
|
#4152 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Nie pamiętam czy to było w instrukcji obsługi, czy tylko gdzieś o tym czytałam, że pompkę powinno się włożyć do gorącej wody i włączyć, żeby popracowała z pół godziny i się wyczyściła, nie wiem czy w ten sposób ją myjesz?
|
|
|
|
|
#4153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie myję jej w gorącej wodzie, dobrze wiedzieć. Będę tak robić, dzięki. Fontanna cieszy się sporym zainteresowaniem u kociastych i nie chciałabym, żeby się zepsuła
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Kot kulka śpi w ulubionej przeze mnie kociej pozie. Ludzie się czasem wygłupiają i "grają na gitarze" wykorzystując swoją nogę. Z tym mi się ta poza kojarzy
![]() [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44311274] Modnisia Teraz podczas wolnego, to śpimy z Felą przytulone do przedpołudnia co to będzie, co to będzie jak Pańcia wróci do pracyjeden cudak, po lewej, tam "gadał" do Ciebie? ![]() Kot wykorzystał pozostawione opakowanie ze żwirkiem. Złapałam ją tylko siedzącą w środku (ale zakrytą) i już uciekającą ;/ Na pierwszym planie umiłowany karton
|
#4155 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
, załóż nową pompkę a ze starą pokombinuj, bo może coś źle robisz tylko nie możemy wpaść na to co A koty kabla nie pogryzły gdzieś Tylko nie w za gorącej wodzie bo nie wiem jak pompka zareaguje .
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Mam straszny problem ze swoją podopieczną. Kocia ma 4 miesiące, od 3 mieszka u mnie i tak na prawdę rządzi całym domem. Na początku była spokojna i grzeczna. Nie rozrabiała, załatwiała się do kuwetki, cudowny kot. Rozumiem, że jest mała, że szybko zabrana od matki, ale kurde nie mogę sobie poradzić z tym jak bardzo rozrabia Moje pytanie brzmi: jak oduczyć kota chodzenia na stół, półki z książkami i blat kuchenny ? Czy w ogóle da się to zrobić ? I czy powinnam powalczyć z wagą kota, czy wszystko jest w porządku ? Proszę o pomoc. Jestem zielona jeśli chodzi o opiekę nad kociakiem, dostałam ją na 18 urodziny. Do tej pory myślałam, że dobrze się nią zajmuję, jednak jej waga mnie przeraża.
|
#4157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzkie jedzenie jest szkodliwe dla kota, niektore rzeczy sa dla niego wrecz trujace! A co będzie, jeśli kotka by zjadła folię razem z tym ciastem? Jedzenie musicie chować poza zasięgiem kota, zganiać kotkę ze stołu i z blatu Koty absolutnie nie powinny jesc słodyczy, koty nawet nie czuja słodkiego smaku, ale cukier w duzych ilosciach moze u nich powodować otyłość i cukrzycę. Cytat:
A co kotka dostaje do jedzenia normalnie? Edytowane przez esfira Czas edycji: 2013-12-28 o 22:39 |
||
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na poczatek moze cos o teobrominie - moze zbyt drastyczny przyklad ale jak u Was kocie je co chce to latwo o wypadek (moj nastarszy kot jakby mogl to lizalby czekoladowe ciastka - wie ze mu nie wolno i przy mnie i mezu nie dotknie ale bez nadzoru kot jest jak dziecko dlatego nie mam zadnych rzeczy jedzeniowych na wierzchu) a dwa - kociak ma duzo energii - probujesz ja rozladowac? kotek jest fajnym prezentem ale niestety to obowiazki i czas ktory mu trzeba poswiecic - zabawa, zabawa i jeszcze raz zabawa - tylko w ten sposob mozna kota wyedukowac. W trakcie zabawy jak kotek sie troche zmeczy mozna go uczyc roznych rzeczy. Mozna tez przed podaniem posilku. Wtedy uwaga kota jest na opiekunie calkowicie. To jest forum milosniczek kotow i pomagamy sobie ale dla Ciebie musialybysmy pisac to forum od nowa. Jest pelno stron o kotach, jak sie nimi zajmowac. Mozna zakupic tez ksiazki. Mozna tez przejrzec to forum i jego poprzednie czesci. Nie mow ze to duzo czasu - wychowanie kotka to wlasnie czas - Twoje kocie ma duzo energii i jak na razie faktycznie rzadzi, teraz jest slodkie ale za rok roznie bedzie, ktos w rodzinie moze miec dosc. Im szybciej zaczniesz wychowywac malucha tym lepiej dla kotka, Ciebie i Twojej rodziny. Zycze powodzenia i samozaparcia bo naprawde warto, koty sa wspaniale i wystarczy troche sie przylozyc na poczatku by potem miec cudownego futrzastego przyjaciela
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz syczeć, gdy próbuje wskoczyć stanowczo krzyknąć ,,nie'' ważne bawić się z kocim dzieckiem- wtedy energie traci na lapanie piórka na wędce a nie na psoty. na internecie znajdziesz ksiązki o kotach- polecam tam zajrzeć. Kot nie może jeść jedzenia dla ludzi! warto zainwestować w dobre kocie chrupki i puszki
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez walczymy z wchodzeniem na blaty, ale jak nas nie ma to laza, widac slady lapek. Dlatego przed wyjsciem blaty sa dokladnie sprzatane. Koty ucza czystosci
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie poidełka... ostatnio zauważyłam, że jedno z moich nie działa. Myślałam, że już z nim koniec, bo swoje lata ma
okazało się, że zepsuł się zasilacz
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Malla jak wrocisz i bedziesz nadrabiac watek.... nasze koty moga sobie podac lapki... Skuter nauczyl sie otwierac prysznic i robi to z zapalem szczegolnie jak ma swiadka, od kilku dni probuje tez z szafka pod zlewem gdzie mamy kosz na smieci...
|
#4163 |
|
Zadomowienie
|
Też macie się czym chwalić
Horus otwiera sobie szafkę z moją bielizną;-)
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4165 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno kot w stringach a kot w łupinach po ziemniakach inaczej wygląda:-D
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Podczytuję wątek od jakieś czasu.. zerkałam też na wcześniejsze, ale pewnie nie będę w stanie przeczytać wszystkiego.. ![]() Czy mogę do Was dołączyć?.. ![]() Od miesiąca jestem posiadaczką kotki rosyjskiej. Ma na imię Olimpia.. kociarą jestem od zawsze, bo od dziecka mieliśmy w domu po kilka kotów, ale to zawsze były dachowce.. przekochane i "kocią mamą" juz pozostane do śmierci.. zawsze jednak marzyłam o kocie rosyjskim.. kilka lat miałam przerwę od posiadania kotów, na szczęście w końcu się to zmieniło.. w domu od razu jest lepiej.. mój mąż nigdy kota nie chciał, ale jak w końcu po długich rozmowach się zgodził, to teraz jest w naszej Kici po prostu zakochany.. W załączniku zdjęcie naszej księżniczki..
Zuzka - ur. 19.11.2009 Julcia - II - 22.05.2014 Natalka - 28.01.2015 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2013-12-29 o 16:30 |
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4168 |
|
... choć nie Westwood
|
Pięęęękna jest. Też chciałabym kiedyś kota rosyjskiego, są idealne
|
|
#4169 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Kupiłaś w hodowli czy inaczej nabyłaś? W jakiej cenie są takie koty?Co dajesz do jedzenia? Ma ulubione zabawki? Ile ma? Mój Cham od kilku godzin dzielnie okupuje jedną z budek drapaka
|
|
#4170 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za odpowiedź
![]() Jedzenie chowam gdzie tylko się da, ale kocia potrafi wejść na kuchenkę i wyciągnąć coś z garnka Woda ze spryskiwacza to dobry pomysł, przetestuję. Na co dzień dajemy jej krowie przegotowane mleko, wodę, jedzonko dla kociąt i suchą karmę. Z tą karmą to skaranie boskie, kocia się nauczyła gdzie stawiamy pudełko z jedzeniem, idzie do kuchni, wywala pudełko i wyżera z podłogi, a z miski nie chce... A co do atrakcji, to ma ich całkiem sporo. Ma całą masę zabawek, najbardziej lubi włoskie orzechy bo hałasują i są lekkie. Parę razy dziennie wypuszczamy ją na balkon, kocia między poręczami chodzi do sąsiadów, oni na szczęście wiedzą, że nie mogą jej dokarmiać, a psów nie ma No i oczywiście sami często się bawimy z kocią.A co do wagi, to strasznie się boję o jej zdrowie Kocia ma rzeczywiście 4 miesiące, jak ją odchudzić ? Czy w ogóle mogę coś z tym zrobić ?
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

Przykład poniżej. + kot kulka + kot wstydniś.

co to będzie, co to będzie jak Pańcia wróci do pracy
A koty kabla nie pogryzły gdzieś 

Kocia ma rzeczywiście 4 miesiące, jak ją odchudzić ? Czy w ogóle mogę coś z tym zrobić ?