|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Przeszukałam cały nasz wątek w poszukiwaniu imion i lat
![]() Nawet znalazłam jedną dziewczynę która mi umknęła ale już wpisałam ![]() tak więc jest już nas 37! Teraz proszę o podanie imion i Waszego wieku jeśli chcecie żeby znalazły się na pierwszej stronie -nieobowiązkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() Mnie też czasem bolą jajniki ale nie tak mocno jak przy okresie ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś śluz żółty, kamień z serca. Leże dalej. Moja koleżanka z pracy też zaciążyła po kilku latach i ma termin na koniec sierpnia ![]()
![]() |
#664 |
Zadomowienie
|
ooo widzę że moda na ciąże :P że tak wszystkie na sierpień :P
ja też coś takie delikatne plamki miałam ale po czytaniu was nie martwię się.. mam nadzieję że nie będę bardziej plamić.
![]() |
#665 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Ja dalej chora, wczoraj poszlismy z Tz na sushi, oczywiscie wybieralam tylko to, co nie zawieralo surowej ryby, do tego pyszne lody i zupa krewetkowa. Niestety, kuchnia u Tesciowej jest bardziej niz monotonna, codziennie ziemniaki, schabowy i mizeria, nie zartuje! Z zup jedynie rosol, wiec generalnie nie bardzo mam co jesc i staram sie cos ugotowac dla Matyldy ale wiadomo, ze nie bede robic takich zakupow jak u siebie w domu, bo nie jestem u siebie a Tesciowa sie obrazi...
Co do witamin w ciazy w 1 trymestrze, ja jestem zdania, ze nie zaszkodza jesli stosujemy je wowczas, gdy faktycznie mamy wieksze zapotrzebowanie a uboga diete, malo roznorodna, bo np brak czasu na gotowanie, zle nawyki zywieniowe czy wymioty na mecza. Wowczas uwazam, moga byc pomocne, choc nie zastapia rozsadnej i odzywczej diety. W pierwszej ciazy bralam wit tylko z doskoku, bardzo nieregularnie, w te dni kiedy ze wzgledu na prace nie mialam czasu zjesc odpowiednio zdrowo, czy bylam zbyt zmeczona zeby ugotowac i jadlam mniej zdrowo. Ale generalnie zajadalam sie samymi zdrowymi rzeczami i nie potrzebowalam wsparcia tabletek. Teraz niestety dalej karmie jeszcze starsza corke, nie mam juz tyle czasu by zjesc wiec biore witaminy aby uzupelnic niedobory. Takie rady spotkalam tez w gazecie dla kobiet w ciazy i mysle, ze sa rozsadne. |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zadomowienie
|
oj dziewczyny jak tak was czytam to sie bardzo ciesze ze nie mam mdlosci, mam nadzieje, ze mnie juz nie dopadna... jestem w 8 tygodniu, czy komus sie zaczely pozniej mdlosci?
ja mam na razie tylko faze na oliwki, zorientowalam sie wczoraj ze jakos strasznie duzo tych oliwek jem hehe ewelajna zazdroszcze japonskiego jedzonka mniam! a mieszkacie z tesciami czy jetescie u nich na swiatecznych wakacjach, bo nie doczytalam? bo na dluzsza mete jesc tylko to "co daja" to fakt, meczace... ten imbir swiezy na wage ma wedlug mnie troche inny smak niz ten w proszku... ja tez do herbaty (albo do rosolu!) dodaje kawalek swiezego mniam mnie tez czasem boli podbrzusze tak jak przy okresie ale tylko przez chwile i juz coraz rzadziej, pare tygodni temu bolalo czesciej. my 9 stycznia lecimy na dawno zaplanowana podroz poslubna takze nie bedzie mnie dwa tygodnie! co do klubu to jestem za, poczekajmy jeszcze chwile. |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Mi się mdłości zaczęły chyba w 7 tygodniu... Najgorsze jest to, że cały czas muszę jeść
![]() ![]() ![]() A co do witamin to naprawdę mogą zaszkodzić? Dostałam od siostry Falvit Mama i tak się zastanawiam czy zacząć je brać?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 |
Zadomowienie
|
oj zuken
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#671 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Tez jestem za otwarciem klubu mamusiek sierpniowych, ale mysle, ze nie ma sie poki co spieszyc, jeszcze pewnie troche mam do nas dolaczyc ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#672 |
Zadomowienie
|
Mnie też brzuszek urósł z tego jedzenia :P a gdzie tam 8-9 miesiąc hehe :P ale jak dla mnie to najważniejsze by dzidzia dobrze się rozwijała i była zdrowa
![]()
![]() |
#673 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#674 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#676 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#677 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#678 |
Rozeznanie
|
Ja juz po pierwszej wizycie u lekarza wszystko jest ok ale miałam krwiak pod pecherzykiem z dzidzia ale juz prawie go nie ma... Z usg wychodzi 7t4d a z OM 8t0d takze ciaza młodsza zastanawia mnie tylko kiedy mogło dojść do zapłodnienia bo z OM owulacja powinnam mieć 16.11 a do zbliżenia doszło 13.11 i 22.11 a ciaza jest młodsza 3 dni niż to wynika z owulacji z OM czy to możliwe zeby plemnik przetrwał aż 6dni albo zeby owulacja sie przesunęła aż 6 dni hmmm martwię sie trochę bo na usg było widać taki długi spłaszczony i wygięty pęcherzyk a w środku dzidzie ale przyczepioną do takiej kulki gin mówiła ze to cialko żółte i ze wszystko jest ok serduszko bije ale nie słyszałam nie wiem czemu nie dała mi posłuchać kazała mi sie tylko oszczędzać nie wiem może za bardzo panikuje stwierdziła tez przy badaniu ze mam tylo zgiecie macicy nikt wcześniej mi tego nie mówił a to przeciez moja 3 ciaza....mam nadzieje ze wszystko bedzie ok następne usg 24 stycznia w szpitalu tam maja najlepszy sprzęt z tego co pamietam to super było wszystko widać takze juz nie moge sie doczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zadomowienie
|
Witam po świętach.
Wczoraj pierwszy raz miałam mdłości więc już wiem że mnie w tej ciąży też nie ominą. Już się boję. Wczoraj też byłam u ginekologa i już na usg było wszystko ładnie widać, serduszko bije ![]() Dostałam całą listę badń do zrobienia m.in. krew, mocz, glukozę na czczo. I chyba pójdę w pn porobić to wszystko póki mdłości sa małe bo pamiętam że ta glukoza była ohydna w smaku = mega słodka. Któraś z Was już robiła badania? Co do wagi to u mnie po świętach 1kg na plusie bo obżarłam się strasznie, ale już spada więc pewnie jutro, pojutrze będzie taka jak przed ciążą. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie stresuj się, dobrze że następne badnie za super sprzęcie. to już będzie to 12-14tyg? No i Kamila, lat 30...jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Glukoza na czczo oznacza że masz zrobić badanie na głodnego. To o czym piszesz to test obciążenia glukozą i robi sie później, po 20 tyg czy jakoś tak. Też wspominam okrutnie, juz mam ciarki jak pomyślę, że będę musiała to wypić...brr.. Edytowane przez kamilast Czas edycji: 2013-12-28 o 14:36 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#681 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mi brzuch wywaliło jak nie wiem, niestety ale już w kilka par spodni (tych bardziej upiętych) się nie mieszczę ![]() Co do klubu jestem ZA ![]() ![]() Edytowane przez Aisog1987 Czas edycji: 2013-12-28 o 15:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Przyczajenie
|
Anius_7 trzymam kciuki zeby wszytko bylo dobrze.
Ja jestem w niepewności co z moim maluszkiem do poczatku lutego, czyli do 12 tygodnia, wtedy dopiero bede miala zrobione pierwsze usg... Jestem w uk i tutaj sluzba zdrowia to masakra, jak poszlam do lekarza potwierdzic ciąże to mi sie tylko zapytal czy robilam test, jezelibtak i wyszedl pozytywny to jestem w ciąży, ale zebym sie nie ekscytowala bo to moze byc normalne ze do 12 tyg moge stracic ciaze... Wyszlam wsciekla z przechodni... Wrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
mam takie kłucie w pochwie, powiedziałabym ze tak bardziej głębiej, do tej pory były sporadycznie, dziś bardziej dokucza mi to
ma któraś tak? w necie nic nie ma na ten temat ;/
#684 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() Widzę kilka znajomych twarzy ![]() Alonka Kłucie może być objawem rozciągania się wszystkiego w macicy, ja często odczywałam w ciąży ze Stasiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam sobie imbir i wrzucam go do herbaty. Zobaczę czy pomaga na mdłości. PS. Mam na imię Kasia - do listy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Tasia, nie pamiętam czy gratulowałam widoku serduszka przed świętami więc gratuluję
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłałam Ci PW. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dokąd lecicie? Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam sytuację, że plemniki musiały właśnie przetrwać ok. 6 dni. Także jak widać to możliwe ![]() Cytat:
Rzadko bywałam ale wracam ![]() Z dolegliwości dalej męczą mnie mdłości. Najczęściej 2 razy dziennie aczkolwiek wczoraj miałam je cały dzień. Poza tym o 22 padam jak mucha.
![]() |
#687 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Dziś dopadły mnie okropne mdłości połączone z bólem głowy. Poszłam z Synkiem na spacer, ale nie pomogło, chyba jest jeszcze gorzej. Siedzę więc i jem ![]() Hehe ![]() ![]() Teraz na razie bez większych zmian, ale ja ciągle w ruchu przez dziecko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Glukoza na czczo to zwykłe pobranie krwi, test obciążenia glukozą (czyli picie tego świństwa i czekanie 1 lub 2 h - zależy od testu) - to dopiero później ![]() Ja mam zrobione już wszystkie badania z krwi i mocz, wszystko mam ok ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Hej ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale że mogę czuć kłucia w pochwie? czego teraz to się nasiliło w takim razie...
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Ja na pierwsze wizycie nie słyszałam serduszka bo jeszcze było za wcześnie, chociaż według moich obliczeń to był 7 tydzień
![]() Teraz jestem w 9 tygodniu, 8 stycznia mam kolejną wizytę i coś mi się wydaje, że się okaże, że dzidzia jest młodsza ![]() A co do brzucha to myślałam, że do 3 miesiąca nie będzie nic widać... W sumie to TŻ twierdzi, że nie przytyłam, więc może to jakieś moje urojenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zadomowienie
|
Przepraszam że się wtrącam ale czy istnieje już wątek o mamach wrześniowych 2014?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.