|
|
#3001 | |
|
xxyy
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)
Cytat:
ja najbardziej lubie chlebek sojowy patrzylam kiedys i ona ma troszke wiecej bialka niz inne.
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
aha, no bo ja zawsze jadam ziarnisty bądź graham albo z orzechami/śliwkami
![]() Ja narazie idę wysprzątać mieszkanie, od 12 planuję naukę.
|
|
#3003 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() ale sie wyspalam dzis. w sumie obudzilam sie o 6 ale jakos tak nie chcialo mi sie wstawac i wstalam o 8.30. u mnie dzis nie jest (jeszcze) az tak goraco i duszno. wrecz calkiem przyjemnie narazie. zjadlam bulke z twarogiem i dzemem nio i chyba zaczne od sprzatania ktorego wczoraj nie dalam rady zrobic bo bylo zbyt goraco, albo zaczne sie uczyc :/ wogole to bardzo mi smutno, jakos nie moge sie dogadac z TeŻetkiem ostatnio... ![]() ;(PS. A Ty Djanko sie nie przejmuj choc doskonale rozumiem, bo ja tez zawsze mam takie "szczescie" ze jak wygladam "byle jak" to spotkam w sklepie miliony znajomych, a jak wygladam slicznie ![]() to nikogo ![]()
|
#3004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tym zdarzeniem się nie przejmuj zgadzam sie z dziewczynami Cytat:
u mnie też upał a za chwilę czeka mnie godzina w autobusie bo do mamy jadę z kwiatami ![]() Cytat:
to na pewno chwilowe... pewnie Twój TŻ sie przejmuje swoją sytuacją.. facetów to bardzo dotyka jak w jakimś stopniu przestają być sprawni (zauważyłam to ostatnio po moim koledze który ma problem z kolanem, ja też mam a znoszę to 100 razy lepiej niż on ) aw ogóle jak z nim? a jeśli to nie o to chodzi to na pewno i tak chwilowy kryzys moja wczorajsza wycieczka się udała, chociaż nogi wykończyłam doszczętnie i rękę (bo chodzę z kulą) ale w sumie warto było |
|||
|
|
|
#3005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy to przez ten jego wypadek, czy nie ale masz racje, kobiety sa silniejsze w takich sytuacjach, o wiele tak czy siak mam nadzieje ze ten kryzys minie, bo dzis w sumie od rana mam oczka mokre, juz mam dosc a jeszcze do tego ta odleglosc ![]()
|
|
#3006 |
|
Wtajemniczenie
|
A Ty Ewusia uwazaj i sie nie obciazaj za bardzo z ta nozka
ale ciesze sie ze wycieczka udana ![]() a jak idzie Twoja rehabilitacja?
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
ufff posprzątałam cale mieszkanie, jeszcze tylko zmyje i finito! łał wyrobiłam się w godzine
Nawet zrobiłąm przemeblowanie
|
|
#3008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie tak zbieram zbieram i zebrac nie moge... do sprzatania..![]() ale przynajmniej nie jest duszno! zawsze trzeba szukac jakichs pozytywow
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie u mnie też już nie jest duszno
![]() Zjadłam II śniadanko, zielona herbatka z Teekane stoi obok mnie i notatki leżą. Także do zobaczenia później, wpadne gdzieś za 2h
|
|
#3010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym razie dobrze że już z jego zdrowiem lepiej Cytat:
![]() rehabilitacja w sumie nie przynosi efektów, ale już się przyzwyczaiłam do tego czekam na rezonans i nowe decyzje w kwestii leczenia.. a na rehabilitacje chodzę żeby mięśnie mi sie nie zastały Cytat:
miłego dnia dziewczynki, ja spadam do Jaworzna
|
|||
|
|
|
#3011 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusia, wiem masz racje, zawsze sa jakies lepsze i gorsze momenty... tak juz musi byc..
mam nadzieje ze z Twoim kolankiem bedzie dobrze, najwazniejsze ze sie nie poddajesz i nie pozwalasz miesniom sie zastac. chyba sobie jakis film obejrze poczytalam troche notatek, ale "nie jestem w nastroju"... brrrrr.
|
#3012 |
|
xxyy
|
ale upal... umieram. nic mi do glowy nie wchodzi.
a musze sie uczyc. w ogole zlapalam starsznego dola ze ja tej sesji chyba nie zdam :0 wiem, wiem, bredze ale to przez to goraco poza tym dlaczego jak mam tyle nauki to czemu zawsze wtedy dostaje tyle propozycji spedzenia fajnie czasu.. siostra chce mnie wyciagnac na duze zakupy jutro, kolezanka na impreze... musialam odmowic i nie ulec pokusie. nauka teraz najwazniejsza. ( niestety) zjadlam wlasnie pysznego arbuza ![]() chyba pojde sie uczyc do ogrodu, bo w domku usycham
|
#3013 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyżby jakieś zasoby studiujesz![]() Powodzenia na egzaminkach Dziś też mam truskawki Właśnie zjadłam truskawki zmiksowane z twarogiem i kefirkiem i to na świeżej bułeczce i posypane cynamonkiem Zgadnijcie co będzie na obiad Dzięki orzeszku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja ostatnio widziałam taki boski puchowy kocyk Troszkę drogi, ale nadal mam na niego chrapkę Zaraz wyślę ankietkę Ps. Jakby ktoś jeszcze chciał ankietkę to się nie krępujcie I dziękuję Wam za pomoc Cytat:
Taki ładny dzień dziś mamy. Nie mart się, na pewno jutro będzie lepiej |
||||
|
|
|
#3014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niedawno z miasta wróciłam i już nigdzie się nie ruszam z domu dopóki słońce nie zajdzie Lubię ciepło, słońce, ale bez przesady Oj no właśnie nauka, a tu takie fajne dni w kraku się zaczynają Tydzień temu była noc muzeum, teraz to święto od 1 czerwca, parada smoków, imprezki... Ja się właśnie za czytanie notatek zabieram Ps. Arbuzy jak najbardziej W nich to z 80% to sama woda Ja nie lubie arbuzów Taki jakiś dziwny smak. Mam truskawki Cytat:
Jesteś młoda, chodzisz na rehabilitację, więc wszystko powinno się ułożyć![]() Miłego dnia Nauka
|
||
|
|
|
#3015 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jest to forma egzaminu :/Trzymajcie i za mnie kciuki... Jutro kobyła z partii :/ |
|
|
|
|
#3016 | |
|
xxyy
|
Cytat:
powodzenia napiszcie potem jak poszlo a ja wcinam wlasnie pyszna zupke kalafiorowa sama ugotowalam i pierwszy raz zrobilam zupe-krem. zaraz zabieram sie do dalszej nauki, a za godzinke zaczne sie przygotowywac na spotkanie z TŻ-tem. wieczor zapowiada sie bardzo milo
|
|
#3017 |
|
Wtajemniczenie
|
ja rozmawialam z TeZetkiem ponad 2 godzinki przez telefon i juz mi lepiej
bedzie dobrze. przepraszam ze tak Wam tu marudze, ale juz naprawde swirka dostaje ostatnio... ![]() Milko, wlasnie komedie mi sie wyczerpaly, zostaly same wyciskacze lez... ale chyba sie zajme referacikiem zaraz.... tak sie tu wszystkie ladnie uczycie - to motywujace ![]() aaa, ankietke tez chetnie wypelnie zarz podam Ci mejlika.
|
#3018 | |
|
xxyy
|
Cytat:
ciesze sie ze juz lepiej a teraz w orange jets jakas promocja ze jak doladuje sie konto do 27 maja to dostaje sie 3 razy wiecej. i TŻ doladowal mi za 25 zl i mam teraz 75 nie wiem co ja zrobie z taka kasa, bo w dodatku rozmowy do TŻ-ta mam za 5 groszy za minute. chyba nie bedziemy w nocy spac tylko rozmawiac ale i tak chyba nie ma szans zebym to wykorzystala w miesiac
|
|
#3019 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a miałam iść na dwór się uczyć (a to peszek, akurat jak w domu jestem i ogródek mam to padać musi ale moze przzejdzie )też mam dużo nauki i staram się nie zajmować pierdołami ale nie zawsze to wychodzi ![]() Cytat:
i życia mi szkoda na umartwianie się ![]() mam nadzieję że ta choroba jednak kiedyś skończy ![]() Cytat:
Cytat:
nam zawsze możesz pomarudzić najważniejsze zeby się wszystko później dobrze kończyło też się właśnie dołączam do uczących się razem raźniej ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3020 |
|
BAN stały
|
Dziewczęta jesteście obłędnie pomocne i takie życzliwe....
Wszystkim uczącym życzę owocności i samych 5 w indeksach Oczywiście jak wrócę dam znać, co i jak. Dobrze w sumie, że mój TŻet jest daleko, bo ciągle wypełniałby mi mój czas przynajmniej teraz mam motywacje by kuć, bo im szybciej zdam egz. , tym szybciej się z nim zobaczę |
|
|
|
#3021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam
Cytat:
Oczywiscie z truskawkami Miłego wieczorku z TŻ Cytat:
Od razu cżłowiekowi lepiej na serduchu i żadne film tego nie zastąpi Za łzawe filmy się nie zabieraj, zostaw je dla mnie Ja nie przepadam za komediami, często mnie nudzą Lubie za to przygodowe, sensacyjne - takie w których non stop się coś dzieje, jest szybka akcja, i takie z zaskakującym zakończeniem (typu szósty zmysł ), no i mam słabość do MIASTA ANIOŁÓW No i ta codowna piosenka... "In the arms of the angel..." Dziękuję za ankietkę Dla chcącego nic trudnego ![]() Cytat:
I nadal niebo zachmurzone, choć powoli słonko się wyłania Ale może to i dobrze, że padało, bo truskawki pić potrzebują Ewuś bierz się za naukę, bo wiadomo w kupie siła w kupie uczących się oczywiście
|
|||
|
|
|
#3022 | |
|
xxyy
|
Cytat:
![]() ale mi smaka narobilas
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod warunkiem, że siostra mi tych truskawek do wieczora nie sprzątnie Zmiksowałam sobie truskawki z twarogiem + cynamonek i to na gorący makaron - Właśnie sobie tak pomyślałam, ze można by to w piekarniku zapiec Np. wymieszać twaróg i truskawki z jajkiem i to wymieszać z makaronem i do piekarnika![]()
|
|
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co się dzieje, doba jest jak dla mnie za krótka. Od 5 rano totalnie zabiegana jestem. Wczoraj było to samo.Dopiero teraz usiadłam na chwilę, bo tak to od świtu na nogach... Nawet nie miałam czasu posiedzieć dłużej na wizazu i poczytac coscie napisały... Przejrzałam tylko pobieznie, jutro nadrobię mam nadzieję. Trzymajcie się ciepło i korzystajcie z ładnej pogody btw. ych... za 2 tyg. otwierają w końcu basen u mnie już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
#3025 | |
|
xxyy
|
Cytat:
na na 2 sniadanko ostatnio u mnie jest koktajl z polowy kefiru piatnicy, 100 g sera bialego chudego i kilku truskawek - pyszne zdrowe i pozywne czekam az zacznie sie prawdziwy sezon na truskawki ![]() ten twarog zapieczony z jajkiem i truskawkami moglby wyjsc tez dobry bez makaronu. taki serniczek ![]() TŻ sie spoznia :/
|
|
#3026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście stanowią one większość. Surowe i gotowane (w wodzie lub na parze) produkty roślinne są w zasadzie niskokaloryczne. Oczywiście pod warunkiem, że nie dodasz do nich tłustych sosów lub bitej śmietany czy cukru. Niektóre z warzyw (np. ogórek, rzodkiewki, seler naciowy, sałata) mają nawet tzw. „ujemny” bilans kaloryczny. To oznacza, że organizm zużywa na ich strawienie więcej energii, niż one same dostarczają. Oto warzywa oraz owoce, które możesz jeść do woli, i na pewno po nich nie przytyjesz: warzywa: ogórki, rzodkiewki, sałatę, kapustę białą, włoską i czerwoną, pomidory, groszek zielony, selery, kalarepę, pory, czosnek, soję, soczewicę, paprykę, szparagi, chrzan. owoce: jeżyny, wiśnie, czereśnie, śliwki, jabłka, gruszki, figi, grejpfruty, kiwi, morele, pomarańcze, truskawki, agrest, porzeczki, jagody, maliny, borówki amerykańskie. 3. Ogranicz do minimum Niestety, są też takie warzywa i owoce, których raczej powinnaś unikać na co dzień. Nawet jeżeli jesz je na surowo i bez żadnych tuczących dodatków. Mają one bowiem bardzo dużo cukru, tłuszczu albo wysoki indeks glikemiczny. Oczywiście, zawierają też dobre dla zdrowia składniki, więc nie eliminuj ich całkowicie z jadłospisu. Ale jeśli dbasz o figurę, zostaw je tylko na specjalne okazje: warzywa: ziemniaki, buraki, dynię, fasolkę szparagową, kukurydzę, rzepę, brukiew. owoce: awokado, banany (zwłaszcza dojrzałe), winogrona, rodzynki, arbuzy, daktyle, mango, melony. www.polki.pl Hmm także chyba nie są zbytnio zdrowe Cytat:
Jejku, uczyłam się od 12 a wydaje mi się, że mało umiem ;( I dowiedziałam się jeszcze, że za kare że nie oddałam osobiście pracy zaliczeniowej wykładowcy to muszę ją przepisać ręcznie i ma mieć 5 stron Ojj ludzie zachowują się jak dzieci hehe
|
|
|
#3027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Ja dzisiaj byłam na zakupach i kupiłam mamie tego storczyka (kosztował 83 zł! ) no i śliczne japonki w Dsh. a sobie zakupiłam opaske do włosów w świecie spinek,czarną w białe kropki z kokardką i lakier do paznokci inglota .Jadąc do domu myślałam,że się usmaże ! jeszcze ten kwiatek musiałam trzymać żeby się nie połamał ale uśmiech na twarzy mojej mamy mi wszystko wynagrodził .Musze się zacząć uczyć na sprawdzian z historii .Milkuś ja też chętnie wypełnie ankiete,zaraz Ci prześle mejla .
|
|
#3028 |
|
♥
|
atram jak nie wiesz co zrobic z kasa to mi mozesz dac
![]() mi 25 zł na niecały tydzien starcza
|
|
|
|
#3029 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawde? ja bym z to0rbami poszla gdyby nie telefony internetowe ![]() Cytat:
![]() zauwazylam ze ostatnio strasznie humorki mi skaczą.. mam nadzieje ze minie. no nic, wlasnie wrocilam z zakupow, bo jutro i pojutrze sklepy u mnie pozamykane i teraz tak mysle, ze chyba okno umyje i posprzatam sobie,bo taki bajzelik mi sie zrobil ze az mnie to przytlacza. mialam co prawda isc sie pouczyc do parku jak poradzil TŻ, ale chyba z nauki dzis juz i tak nici, za duzo mam jeszcze w glowie mysli i wogole wszystkiego ![]() Ewusia, bedzie dobrze z Twoim kolankiem. MUSI! trzymam kciuki ![]() Cytat:
a fakt faktem, chyba nie ma innego takiego milego i spokojnego wątku. zawsze jak tu zagladam to tak bije życzliwoscia i wogole tak milutko tu.. Cytat:
ja tz nie za bardzo lubie komedie, ostatnio zaczelam ogladac chyba z 5 i po 15 minutach wylaczalam... nie lubie wylaczac ale poprostu nudzily mnie zupelnie. chcialam sie rozbawic a jeszcze gorzej sie czulam ![]() co do Miasta Aniolow tez uwazam za jeden z moich ulubionych filmow, ogladalam go chyba z 6 razy i nigdy mi sie chyba nie znudzi. i tez zawsze rycze jak nie wiem... ![]() a wiesz, ostatnio widzialam taki film "Niebo nad Berlinem". Okazuje sie ze Miasto Aniolow jest zaczerpniete wlasnie z tego filmu! podobne motywy, ale nie bede opowiadac, bo moze ktos by chcial obejrzec. Ja osobiscie polecam tym bardziej ze Niebo nad Berlinem to klasyk ![]() BTW. kupilam sobie dzis koszyczek brzoskwin. nie wiem co mnie podkusilo - od kilku dni kupowalam po jednej brzoskwini w roznych miejscach i ciagle jeszcze to nie TO. no ale ja tak kocham brzoskwinki. to chyba moje ulubione owoce! bede musiala sobie jeszcze poczekac... zaraz dokoncze truskawki, chociaz one trafily mi sie juz calkiem smakowite ![]() PS. dziekuje Wam za mile slowa
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
ile teraz koszyk brzoskwinek stoi
![]() Dziś na tvn notting hill
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

patrzylam kiedys i ona ma troszke wiecej bialka niz inne.

choc doskonale rozumiem, bo ja tez zawsze mam takie "szczescie" ze jak wygladam "byle jak" to spotkam w sklepie miliony znajomych, a jak wygladam slicznie 
to nikogo 
okaże się czy będziemy mieć egzam czy nie, no i jeszcze prezentacje - ja nie chce dziś
ale masz racje, kobiety sa silniejsze w takich sytuacjach, o wiele
ale ciesze sie ze wycieczka udana 

tragedia.......
Zgadnijcie co będzie na obiad