Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska - cz.10 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-28, 14:07   #1201
vioris
Zakorzenienie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ja tak samo

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Wiesz, ja też kombinowałam z obwiązywaniem kabla - ale przy samej wtyczce zostało niecałe pół centymetra kabla... no i dobrał się do tego On ma jakiegoś hopla z tymi kablami - kiedyś mu się coś stanie
Ale fajnie, że wspomniałaś o tej taśmie izolacyjnej - zaopatrzę się w taką
U nas w tym roku kupowaliśmy nowe lampki i kabel do wtyczki akurat jest gruby, ale za to przy tym przełączniku było 5 czy 6 takich cieniutkich kabelków i u mnie to wygląda tak
Stary 2013-12-28, 14:09   #1202
vioris
Zakorzenienie

Dot.: Święta nadchodzą a z nimi gwiazdka, chcemy mieć w brzuszku ślicznego bobaska -

1388236136598.jpg

A co do tych kabli to właśnie moje koty też mają świra na tym punkcie. Homer zjada kable, tzn przegryza. Wszystkie cienkie gumki, sznureczki itp, Alex za to połyka nitki Właśnie dzień przed świętami zjadł nam ze stroika na stole taką cieniutką niteczkę złotą i żygał jak kot całe dwa dni miałam sprzątanie hehe No bardzo trzeba uważać, bo tym sobie może krzywdę zrobić. Na szczęście mu przeszło więc albo wydalił w kuwecie albo górą poszło

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-12-28 o 14:13
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 14:11   #1203
meire
Zakorzenienie

Cześć lasencje..

Lea_ny, no z tymi kablami to jest zabawa.. nasz kot przegryzł kabel od ładowarki do telefonu męża.. do choinkowych kabli póki co się nie dobrał.. za to uwielbia gumki do włosów mojej córki.. ciągle pod łóżkiem jakieś znajduję, bo wywlecze z półek..
wczoraj się dowiedzieliśmy, że niestety ma wirusa w oczkach.. herpesvirus, tak to się nazywa.. weterynarz powiedział, że cieżko się to leczy.. czy jakaś "kocia mama" z forum na może jakieś informacje, jak to zwalczyć?.. póki co dostaliśmy maść do oczka.. ehhh.. zawsze nam się trafiaja jakieś chorowite zwierzątka...

Brydzia, bądź silna!!.. i ważne, że się nie poddajecie.. w koncu na pewno się uda..

vioris, ja tez pierwsze co pomyślałam, to tarczyca, jak napisałaś o swoich dolegliwościach.. dobrze, że idziesz do lekarza.. mam nadzieje, że na nfz trafisz na takiego, co nie będzie marudził przy dawaniu skierowania na badania.. bo z nimi to różnie bywa niestety...
co do ćwiczeń, to ja też się muszę wziąć za siebie, bo niby chuda jestem.. 48kg przy 160cm wzrostu (tak mi zostało po ciąży i waga ani drgnie.. przed 1 ciążą ważyłam 52kg.. ).. ale za to brzuch mi rośnie i zaczynam sie nie dopinać w spódniczkach.. ale te brzuchy to u mnie genetyczne są.. wszystkie kobitki szczupłe, a brzuchy wielkie.. musze poszukać jakiś ćwiczeń na brzuch właśnie..

A na Sylwestra idziemy do znajomych posiedzieć.. jakos tak niespecjalnie mieliśmy głowę do planowania sylwestra w tym roku przez to, co się nam przytrafiło...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 14:16   #1204
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
No ja po wypadku nie mogłam ćwiczyć, teraz zresztą tak samo nie mogę się nadwyrężać za bardzo. Wiesz, to nie jest tak łatwo. Jak całe życie się nie ćwiczyło nawet na wf to nie da się tak po prostu zabrać za ćwiczenia. Organizm do tego nie jest zupełnie przyzwyczajony. Do tego ja mam problemy z szybkim męczeniem się od jakiegoś czasu. Wcześniej było ok ale od kilku lat jest coraz gorzej. Potrafię powiesić pranie na suszarce i paść zmęczona na łóżko. Także u mnie to pewnie z czegoś wynika i muszę się przebadać. Podobnie z tyciem. Nigdy nie ćwiczyłam i byłam szczupła a teraz waga idzie cały czas do góry. Też nie mam nadwagi, bo bmi mam 24,2 ale to już w górnych granicach a zwykle miałam 19-20 bmi.
Myślę, że u mnie ćwiczeniami powinny być bardziej spacery, rower, basen ale znaleźć czas na to jest bardzo ciężko niestety.

Wiem jakie to męczące. Ja to jestem z tych którym ciągle się coś działo kiedyś w tych okolicach. U mnie ani przesadna higiena, ani mniejsza nie pomagały, zmiana płynów do higieny intymnej - no mega dużo kombinowania i nic nie dawało. No i co się okazało...... że mi szkodzi seks oralny Po rezygnacji CAŁKOWITEJ jak ręką odjął. No i tak sobie już od 5 czy 6 lat żyję z infekcją raz na rok czy dwa a kiedyś kilka razy w roku.
Rozumiem ale powinnaś się ruszać bo męczysz się dlatego, że nie masz ruchu i to Ci kiedyś na dobre nie wyjdzie

Jak nie pracujesz to przecież masz czas na ćwiczenia, co Ty za głupotki opowiadasz?

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Mam takie pytanie do Was odnośnie telefonów/smartfonów.
Mój mąż będzie brał telefon w heyah mix na kartę i ciężko się nam zdecydować bo nie wiemy co jest dobre a opinie są różne. Być może Wy macie jakieś doświadczenia
Ogólnie mówiąc zależy mu na telefonie z dużym wyświetlaczem, dotykowym oczywiście, żeby ładnie działał internet głownie to służy do dzwonienia i smsowania ale ostatnio też mąż sporo korzysta z internetu
Wiecie coś na temat Nokii Lumii 520, Sony Xperia E,J (ponoć się zacinają), Samsung Galaxy Young, Trend?
Stary 2013-12-28, 14:19   #1205
Karoloo
<3 <3 <3

God ja mam Samsunga Galaxy S III i nie zamienilabym go na nic innego

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 14:25   #1206
meire
Zakorzenienie

God, ja mam od roku Sony Xperia J i jestem bardzo zadowolona z niego.. nic mi się przez ten rok z nim nie działo.. i w ogóle mi sie nie zacina, nie wyłącza sam, ani w ogóle nie dzieje się nic niepożądanego.. także ja polecam..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2013-12-28, 14:31   #1207
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
wczoraj się dowiedzieliśmy, że niestety ma wirusa w oczkach.. herpesvirus, tak to się nazywa.. weterynarz powiedział, że cieżko się to leczy.. czy jakaś "kocia mama" z forum na może jakieś informacje, jak to zwalczyć?.. póki co dostaliśmy maść do oczka.. ehhh.. zawsze nam się trafiaja jakieś chorowite zwierzątka...

vioris, ja tez pierwsze co pomyślałam, to tarczyca, jak napisałaś o swoich dolegliwościach.. dobrze, że idziesz do lekarza.. mam nadzieje, że na nfz trafisz na takiego, co nie będzie marudził przy dawaniu skierowania na badania.. bo z nimi to różnie bywa niestety...

A na Sylwestra idziemy do znajomych posiedzieć.. jakos tak niespecjalnie mieliśmy głowę do planowania sylwestra w tym roku przez to, co się nam przytrafiło...
Ja nie miałam do czynienia z chorobami kocich oczu, więc nie pomogę niestety. U mnie kocie zęby są na tapecie
Mam nadzieję, że mi da skierowanie - no zobaczymy. W ostateczności zrobię prywatnie.

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Rozumiem ale powinnaś się ruszać bo męczysz się dlatego, że nie masz ruchu i to Ci kiedyś na dobre nie wyjdzie

Jak nie pracujesz to przecież masz czas na ćwiczenia, co Ty za głupotki opowiadasz?

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Mój mąż będzie brał telefon w heyah mix na kartę i ciężko się nam zdecydować bo nie wiemy co jest dobre a opinie są różne. Być może Wy macie jakieś doświadczenia
Ogólnie mówiąc zależy mu na telefonie z dużym wyświetlaczem, dotykowym oczywiście, żeby ładnie działał internet głownie to służy do dzwonienia i smsowania ale ostatnio też mąż sporo korzysta z internetu
Wiecie coś na temat Nokii Lumii 520, Sony Xperia E,J (ponoć się zacinają), Samsung Galaxy Young, Trend?
To nie jest tak. U mnie to przychodzi falami. Są dni że mnie rozpiera energia a są takie że mnie męczy zrobienie siku, więc raczej na to ma wpływ co innego tak myślę. No muszę tylko do tego dojść jakoś. Oczywiście, że masz rację że ruch to zdrowie, ale nie jest prawdą że jak nie pracuję to mam czas. Jakbym miała czas to bym pracowała Kółko się zamyka

Co do telefonów to te ktore podałaś to jest raczej średnia półka i w dłużyszym użytkowaniu więcej niezadowolenia z nich niż radości niestety. Sony Xperia ogólnie jedne z lepszych telefonów, ale też nie te modele które podałaś. Nokie Lumie to tylko te najwyższe modele są ok - taki jak ma Leine zdaje się. A samsungi też ok są ale jeśli juz to polecam samsunga galaxy s3 - z tego na pewno będzie zadowolony
No i te które podałaś mają małe wyświetlacze niestety i do netu niekoniecznie idealne. Ja mam 5 cali i dużo korzystam i już mi się mały robi, ale jeszcze w miarę ok. Najmniej do netu 4,8 taki jak w Samsungu s3 Ale tak naprawdę to wszystko zależy od tego na jaki abonament w mixie sie możecie zdecydować, bo jak na niski tylko to nie macie zbyt dużego wyboru niestety
Stary 2013-12-28, 14:36   #1208
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
Przeczytałam to może chociaż laska będzie w sensie taka, mężowi
oz wy zbereznice

Cytat:
vioris to jak miałaś zawsze zwolnienie z wf to jesteś zastana pewnie maksymalnie...
Nie wyobrażam sobie tego nawet... wiem, że Ci się nie chce ale powinnaś się poruszać dla zdrowia. Nie można tak leniwie całe życie tym bardziej, że widzisz sama po sobie, że tyjesz
Uwierz, że mi też ciężko było kiedykolwiek zabrać się za ćwiczenia ale na wf zawsze ćwiczyłam a teraz w domu polubiłam
Nie mam nadwagi czy coś bo mam 170cm wzrostu i ważyłam 64kg a teraz 62kg jednakże polubiłam ćwiczenia

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Najlepiej ćwiczyć 3-4 razy w tygodniu wtedy szybciej zobaczymy efekty no i poza tym co to jest na tydzień? Niektórzy ćwiczą codziennie no ale na początku nie ma co się nadwyrężać, tylko trzeba się rozruszać a potem samo wyjdzie...
Na youtubie jest wszystko
Leine a widziałaś gdzieś skalpel wyzwanie? Bo na YT nie ma chyba?
Zgadzam sie, ja na poczatku tez bede co drugi dzien moze...przez pierwszy tydzien jak zakwasy mina,a pozniej moze codziennie ..zobaczymy Czuje ekscytacje

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
globulek nie miałam- pani przez tel powiedziała, że teraz mogę kupić tabletki Canesten i przyjmować 1 dziennie przez 3 dni- kupiłam jedno opakowanie- 10€ no i brałam jedną dopochwowo i wolno wyłaziła... a wcześniej brałam na zapalenie pęcherza no krwi żadnej nie ma, ale jakby tam coś mnie swędziało czy co
Pewnie masz rację, ale ja dopiero do gina 16.01 mam wizytę
"dyskomfort" do wytrzymania w sumie no ale wolałabym aby nic a nic nie bolało

pewnie by nie pogardził ładną laską

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

też miałam ochotę na ten skalpel z krzesłem, ale usunęli filmik i nigdy w ogóle go na oczy nie widziałam a też jest ponoć przyjemny jak skalpel I

całkowicie się zgadzam

Ja żeby pokochać ćwiczenia to ćwiczyłam kiedyś 6 czy 7 x w tyg przez pierwszy miesiąc... po 2 tyg pojawiła się Miłość do Ewki

Ja efekty już czuję- dupka jędrniejsza, podniosła się, boczki mniejsze chociaż po tych świętach to i wejdą w boczki z powrotem te nieszczęsne cm ale co tam, raz się żyje

No dupke to Ty masz i jakie nogi seksi Tych Twoich nog to teraz nie zapomne i beda moja motywacja do cwiczen

Ja juz czuje ostre malpiaste bole, wzielam wlasnie tabletki. Zadzwonilam do gina,ze nie wyszlo.Ten w szoku ze wynik negatywny przy tylu jajcach

Z mezem dzisiaj mialam bardzo dluga rozmowe.... nie bedziemy wiecej podchodzic do insemki tylko od razu do ivf. Takze tego noooo mam kilka miesiecy na przygotowanie psychiczne i fizyczne....eh....normaln ie rycie mozgownicy jak trzeba...niech juz sie ten rok skonczy!!!!!!!!

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 14:55   #1209
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
oz wy zbereznice

Zgadzam sie, ja na poczatku tez bede co drugi dzien moze...przez pierwszy tydzien jak zakwasy mina,a pozniej moze codziennie ..zobaczymy Czuje ekscytacje

No dupke to Ty masz i jakie nogi seksi Tych Twoich nog to teraz nie zapomne i beda moja motywacja do cwiczen

Ja juz czuje ostre malpiaste bole, wzielam wlasnie tabletki. Zadzwonilam do gina,ze nie wyszlo.Ten w szoku ze wynik negatywny przy tylu jajcach

Z mezem dzisiaj mialam bardzo dluga rozmowe.... nie bedziemy wiecej podchodzic do insemki tylko od razu do ivf. Takze tego noooo mam kilka miesiecy na przygotowanie psychiczne i fizyczne....eh....normaln ie rycie mozgownicy jak trzeba...niech juz sie ten rok skonczy!!!!!!!!
Na waszym miejscu też bym się drugi raz nie decydowała na inseminacje
Nie chciałam tego wcześniej pisać ale też bym od razu decydowała się na in vitro.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Ja nie miałam do czynienia z chorobami kocich oczu, więc nie pomogę niestety. U mnie kocie zęby są na tapecie
Mam nadzieję, że mi da skierowanie - no zobaczymy. W ostateczności zrobię prywatnie.

To nie jest tak. U mnie to przychodzi falami. Są dni że mnie rozpiera energia a są takie że mnie męczy zrobienie siku, więc raczej na to ma wpływ co innego tak myślę. No muszę tylko do tego dojść jakoś. Oczywiście, że masz rację że ruch to zdrowie, ale nie jest prawdą że jak nie pracuję to mam czas. Jakbym miała czas to bym pracowała Kółko się zamyka

Co do telefonów to te ktore podałaś to jest raczej średnia półka i w dłużyszym użytkowaniu więcej niezadowolenia z nich niż radości niestety. Sony Xperia ogólnie jedne z lepszych telefonów, ale też nie te modele które podałaś. Nokie Lumie to tylko te najwyższe modele są ok - taki jak ma Leine zdaje się. A samsungi też ok są ale jeśli juz to polecam samsunga galaxy s3 - z tego na pewno będzie zadowolony
No i te które podałaś mają małe wyświetlacze niestety i do netu niekoniecznie idealne. Ja mam 5 cali i dużo korzystam i już mi się mały robi, ale jeszcze w miarę ok. Najmniej do netu 4,8 taki jak w Samsungu s3 Ale tak naprawdę to wszystko zależy od tego na jaki abonament w mixie sie możecie zdecydować, bo jak na niski tylko to nie macie zbyt dużego wyboru niestety
Aj nie mogę uwierzyć, że nie znajdziesz chwili czasu żeby poćwiczyć tym bardziej, że tak jak pisałam nie pracujesz to oczywiście Twój wybór i ja się nie wtrącam ale nikt mi nie wmówi, że nie ma czasu

Co do telefonów to takie są w ofercie i to nie jest na abonament tylko na kartę
Nie chcemy już abonamentu płacić bo mamy go dość.
To nie jest też tak, że wymagamy od telefonu cudów i że będzie siedział na necie cały czas bo nie o to chodzi. Czasami jak jest w pracy i się nudzi to po prostu chce sobie coś poszperać i tyle nie do takiego korzystania non stop bo od tego jest komputer.
Mamy ograniczony budżet i nie będziemy też kupować nie wiadomo co i za jakie pieniądze bo takie duże telefony już jak sony xperia Z to dla mnie już nie telefon, gigant...

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
God, ja mam od roku Sony Xperia J i jestem bardzo zadowolona z niego.. nic mi się przez ten rok z nim nie działo.. i w ogóle mi sie nie zacina, nie wyłącza sam, ani w ogóle nie dzieje się nic niepożądanego.. także ja polecam..
Tu właśnie dużo czytałam, że się zacinają...
Więcej pozytywnych opinii ma Nokia Lumia 520.

A Ty Leine jaką masz? Bo już nie pamiętam.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
God ja mam Samsunga Galaxy S III i nie zamienilabym go na nic innego

Tego niestety nie ma w ofercie...
Stary 2013-12-28, 14:57   #1210
brydziajones
Zadomowienie

Ja tu o ćwiczeniach pitu pitu a sałatkę warzywna robię :p

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-12-28, 15:01   #1211
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Ja tu o ćwiczeniach pitu pitu a sałatkę warzywna robię :p

A to co? przecież możesz sobie zjeść, co za problem
Stary 2013-12-28, 15:10   #1212
Ishka
Zadomowienie

Leine,God- ja o pierwszą ciąże bardzo walczyłam i gdyby nie moja szybka reakcja to bym dzisiaj nie miała mojego 3 letniego synka....nie wiem może jeśli któraś przeszła tyle co ja w 1 ciąży to może to zrozumie. Pół ciąży spędziłam w szpitalu...naprawde nie życze nikomu.I to że komuś się uda za pierwszym lub za trzecim razem to nie ma znaczenia...bo ważne jest to że się uda!I tłumaczenie mi że mam nie przeżywać od samego początku bo bo jeśli tak do tego podchodze to z tego nic nie będzie....a potem pisanie że jakby się zobaczyło II krechy na teście to by się"sikało z radości"Jak ja zobaczyłam II krechy to ogarnął mnie strach i obawa i to jest akurat w moim przypadku normalne bo mam takie doświadczenia za sobą że niejedna by już na moim miejscu siedziała na izbie przyjęć....jeśli zarodek będzie silny to i tak da sobie rade....to też wiem Mam już też swoje lata dziewczyny i naprawdę wiem co mówię.

Z tego dobrego to dzisiejszy teścior wyszedł mega tłuściutki i chociaż z tego się bardzo ciesze bo wiem przynajmniej że HCG przyrasta...

Tak czytam o Waszych ostrych ćwiczeniach fajnie dziewczyny ale chyba wiecie że ostre ćwiczonka(zbyt ostre po których są mega zakwasy) są informacją dla organizmu że to nie czas na rozmnażanie...

Brydzia- a nie można zrobić Ivf w innym kraju gdzie jest taniej?Wtedy by było chociaż troszke łatwiej bo szybciej można uzbierać kaske...może pytanie głupie ale zupełnie się na tym nie znam także wybacz jakby co.

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2013-12-28 o 15:19
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 15:19   #1213
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ja tak samo

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Wiesz, ja też kombinowałam z obwiązywaniem kabla - ale przy samej wtyczce zostało niecałe pół centymetra kabla... no i dobrał się do tego On ma jakiegoś hopla z tymi kablami - kiedyś mu się coś stanie
Ale fajnie, że wspomniałaś o tej taśmie izolacyjnej - zaopatrzę się w taką
u mnie moj pies kiedys gustowal w kablach i butach z cekinami co moj zrobil kabel to za jakis czas znow pogryziony
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 15:25   #1214
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Leine,God- ja o pierwszą ciąże bardzo walczyłam i gdyby nie moja szybka reakcja to bym dzisiaj nie miała mojego 3 letniego synka....nie wiem może jeśli któraś przeszła tyle co ja w 1 ciąży to może to zrozumie. Pół ciąży spędziłam w szpitalu...naprawde nie życze nikomu.I to że komuś się uda za pierwszym lub za trzecim razem to nie ma znaczenia...bo ważne jest to że się uda!I tłumaczenie mi że mam nie przeżywać od samego początku bo bo jeśli tak do tego podchodze to z tego nic nie będzie....a potem pisanie że jakby się zobaczyło II krechy na teście to by się"sikało z radości"Jak ja zobaczyłam II krechy to ogarnął mnie strach i obawa i to jest akurat w moim przypadku normalne bo mam takie doświadczenia za sobą że niejedna by już na moim miejscu siedziała na izbie przyjęć....jeśli zarodek będzie silny to i tak da sobie rade....to też wiem Mam już też swoje lata dziewczyny i naprawdę wiem co mówię.

Z tego dobrego to dzisiejszy teścior wyszedł mega tłuściutki i chociaż z tego się bardzo ciesze bo wiem przynajmniej że HCG przyrasta...

Tak czytam o Waszych ostrych ćwiczeniach fajnie dziewczyny ale chyba wiecie że ostre ćwiczonka(zbyt ostre po których są mega zakwasy) są informacją dla organizmu że to nie czas na rozmnażanie...

Brydzia- a nie można zrobić Ivf w innym kraju gdzie jest taniej?Wtedy by było chociaż troszke łatwiej bo szybciej można uzbierać kaske...może pytanie głupie ale zupełnie się na tym nie znam także wybacz jakby co.
Jakby nie było to nie możesz tak siedzieć i panikować bo to nic nie da. Jak się coś będzie działo niepokojącego to do szpitala i już.
Może jesteś po przejściach ale każda z nas ma obawy ta po przejściach czy bez...
I nie jesteś stara-bez przesady. To Twoje drugie dziecko a nie pierwsze.

Wiele z nas walczy o to, żeby w ogóle mieć dziecko, problem po problemie się pojawia więc nam też jest ciężko a mimo to jakoś nie marudzimy tak jak Ty ostatnio.
Tak samo możemy Ci powiedzieć, że tego nie zrozumiesz bo zaszłaś praktycznie od razu i nie musiałaś przechodzić przez miliony wizyt, leczenia, tabletki, zabiegi, operacje...

Co do ćwiczeń to są może i ostre na początku jak ktoś nie ma kondycji ale potem nie ma się już żadnych zakwasów. Wiadomo, że się człowiek spoci bo to w końcu ruch ale ruch to zdrowie
Poza tym każdy wedle uznania ja chce mieć fajną figurę, jędrne ciało więc ćwiczę Jestem osobą która zwraca uwagę na wygląd lubie zgrabne sylwetki, takie mi się podobają i dlatego ćwiczę co by sobie dopomóc
Stary 2013-12-28, 15:26   #1215
kotka34
Zadomowienie

Cytat:

niestety ja ci nie pomoge
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 15:39   #1216
Ishka
Zadomowienie

God-jeśli jeden dzisiejszy mój post o tym że coś zauwazyłam.....jest dla Ciebie "ostatnio częstym moim marudzeniem" to ja chyba Cie nie rozumiem. To po co jest forum zeby pisać tylko to co Ty chcesz przeczytać?I tylko o rzeczach pozytywnych?? Przecież są sytuacje takie a nie inne na które nie mamy wpływu a Ty od razu że ostatnio marudze....no wiesz co to że zrobiłam test i wyszedł pozytywny nazywasz marudzeniem no cóż troche się uśmiałam teraz... To może od razu na wstępie na 1 stronie wypiszemy nakazy i zakazy tematów? No ludzie pierwszy raz odkąd jestem na wizażu a jestem troszke dłużej akurat od Ciebie znalazły się takie osoby którym "wszystko" przeszkadza...

Po drugie z takim "czymś" jakbym przylazła do szpitala i powiedziała że to moja już 2 ciąża to by mnie wyśmiali bo narazie nic sie nie dzieje...No to podzieliłam się z Wami moją sytuacją a dla Ciebie to marudzenie? No nie rozumiem Cię kobietko...

I nie powiedziałam że jestem stara czytaj uważnie.

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2013-12-28 o 15:42
Stary 2013-12-28, 15:48   #1217
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:

Ishka super ,ze krecha gruba Napewno wszystko bedzie dobrze. Rozumiem Twoje obawy i stres ale postaraj sie myslec pozytywnie

Ja ostre cwiczenia moge bo i tak nie bede zapladniana przez najblizsze miesiace a o naturalnym cudzie nawet nie mysle...wiecie co generalnie doszlam do osobistego wniosku ze za przeproszeniem w dupie mam to chuchanie i dmuchanie na siebie ,zeby byc w ciazy. Oczywiscie bede sie zdrowo odzywiac, cwiczyc itd ale przede wszystkim zyc pelnia zycia bez mysli aaa bo to zaszkodzi fasolce...albo aaaa to mi utrudni zajscie w ciaze...Niestety mozna czasem stawac na glowie a ciazy jak nie ma tak nie ma... Wiec luz bluz niech sie dzieje wola nieba..

A co do pytania o ivf to nie chcemy robic w innym kraju, poniewaz bedziemy tutaj mieli swoja prace i nie chce za bardzo brac wolnego i raczej sie starac zyc tak jak zawsze a w miedzy czasie oczywiscie leczenie.
Poza tym klinika do ktorej bedziemy chodzic jest jedna z lepszych i duzo kobiet ze Stanow czy UK tu do nas przyjezdza. Maja dosc wysoki procent ciaz. Takze bedziemy w dobrych rekach.

Cytat:
Jakby nie było to nie możesz tak siedzieć i panikować bo to nic nie da. Jak się coś będzie działo niepokojącego to do szpitala i już.
Może jesteś po przejściach ale każda z nas ma obawy ta po przejściach czy bez...
I nie jesteś stara-bez przesady. To Twoje drugie dziecko a nie pierwsze.

Wiele z nas walczy o to, żeby w ogóle mieć dziecko, problem po problemie się pojawia więc nam też jest ciężko a mimo to jakoś nie marudzimy tak jak Ty ostatnio.
Tak samo możemy Ci powiedzieć, że tego nie zrozumiesz bo zaszłaś praktycznie od razu i nie musiałaś przechodzić przez miliony wizyt, leczenia, tabletki, zabiegi, operacje...

Co do ćwiczeń to są może i ostre na początku jak ktoś nie ma kondycji ale potem nie ma się już żadnych zakwasów. Wiadomo, że się człowiek spoci bo to w końcu ruch ale ruch to zdrowie
Poza tym każdy wedle uznania ja chce mieć fajną figurę, jędrne ciało więc ćwiczę Jestem osobą która zwraca uwagę na wygląd lubie zgrabne sylwetki, takie mi się podobają i dlatego ćwiczę co by sobie dopomóc
Ja tez lubie zgrabne sylwetki...no i zamierzam taka miec Jak do tej pory sobie dogadzalam, bo a noz bede w ciazy albo aaaa po cooo i tak przytyje w ciazy...albo nieee no nie wolno sie odchudzac albo ciwczyc ostro przed ciaza...i rezultat jest taki ze mam ponad 10kg na plusie a ciazy nie ma Takze, cwicze z Wami krewety

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-12-28, 15:53   #1218
Ishka
Zadomowienie

Dzieki Brydzia rozumiem masz racje z tą kliniką tam u Was napewno milion razy lepiej leczą niż np u nas eh no i nie trzeba wyjeżdzać.

A własnie jak człowiek odpuszcza to najczęściej naturalne cuda się zdarzają

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2013-12-28 o 15:55
Stary 2013-12-28, 15:57   #1219
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
God-jeśli jeden dzisiejszy mój post o tym że coś zauwazyłam.....jest dla Ciebie "ostatnio częstym moim marudzeniem" to ja chyba Cie nie rozumiem. To po co jest forum zeby pisać tylko to co Ty chcesz przeczytać?I tylko o rzeczach pozytywnych?? Przecież są sytuacje takie a nie inne na które nie mamy wpływu a Ty od razu że ostatnio marudze....no wiesz co to że zrobiłam test i wyszedł pozytywny nazywasz marudzeniem no cóż troche się uśmiałam teraz... To może od razu na wstępie na 1 stronie wypiszemy nakazy i zakazy tematów? No ludzie pierwszy raz odkąd jestem na wizażu a jestem troszke dłużej akurat od Ciebie znalazły się takie osoby którym "wszystko" przeszkadza...

Po drugie z takim "czymś" jakbym przylazła do szpitala i powiedziała że to moja już 2 ciąża to by mnie wyśmiali bo narazie nic sie nie dzieje...No to podzieliłam się z Wami moją sytuacją a dla Ciebie to marudzenie? No nie rozumiem Cię kobietko...

I nie powiedziałam że jestem stara czytaj uważnie.
Ja nie napisałam o jednym dzisiejszym poście tylko o kilku ostatnich Twoich postach a zauważyłam, że pisałaś o obawach związanych z ciążą.
Chyba trochę Cię poniosło bo nie skomentowałam akurat Twojego pozytywnego testu, że marudzisz więc nie pisz takich głupot.
Poza tym komentarz, że jesteś stara był akurat w pozytywnym tego słowa znaczeniu do tego co napisałaś, że masz już swoje lata-stąd też odpisałam, że nie jesteś stara przecież, tym bardziej że to już 2 ciąża a nie pierwsza!
Interpretujesz na opak.
Chciałam Ci dać do zrozumienia, żebyś przestała się zamartwiać na zapas.

Teraz sama napisałaś, że jakbyś poszła do szpitala to by Cię wyśmiali bo nic się nie dzieje...

No może i jesteś dłużej na wizażu ale na wątku staraczkowym ja jestem dłużej
Ja Ci nie każe pisać tego co ja chce przeczytać-broń Boże ale akurat nie tylko ja zauważyłam, że trochę przesadzasz.
Stary 2013-12-28, 16:01   #1220
Leine
Zakorzenienie

Cytat:

No takie dzieci są fajne ja jak byłam w gościach to wszędzie dzieci, śmiałam się do męża, że mnie prześladują
Najpierw do kuzyna to się mu urodził syn ostatnio a mają już córę 2 letnią. Potem do kolejnej rodziny to tam mają 2 dzieci plus jedna kuzynka w ciąży
Teraz idziemy na sylwestra z kuzynką TŻ i też jest w ciąży i taka znajoma też w ciąży (po poronieniu)...
Same ciężarne
jednym słowem- jesteś osaczona
Cytat:
Wiem jakie to męczące. Ja to jestem z tych którym ciągle się coś działo kiedyś w tych okolicach. U mnie ani przesadna higiena, ani mniejsza nie pomagały, zmiana płynów do higieny intymnej - no mega dużo kombinowania i nic nie dawało. No i co się okazało...... że mi szkodzi seks oralny Po rezygnacji CAŁKOWITEJ jak ręką odjął. No i tak sobie już od 5 czy 6 lat żyję z infekcją raz na rok czy dwa a kiedyś kilka razy w roku.
a jak do tego niby doszli? no ja nie mogę sobie tego wyobrazić
Cytat:

Nie mam żadnego telefonu, który wymieniłaś więc nie pomogę!
Cytat:
Ja
to co Ty kobieto robisz w dzień??? Masz już większe dziecko, które nie potrzebuje nakarmienia, przewinienia itp itd.... ja wszystko co możliwe robię: pranie, sprzątanie, gotowanie, zakupy, spacery, opieka nad dzieckiem itp itd i mam czas na ćwiczenia
Ja ćwiczę rano (u mnie to 9-9.30) zaraz po wstaniu. Ogarnę córkę, 45 ćwiczeń, śniadanie, ubieram się i zakupy, obiad + nauka niemca.
Nie wiem kurde co Ty jeszcze porabiasz skoro nie pracujesz
Cytat:
A Ty Leine jaką masz? Bo już nie pamiętam.
ja mam Nokię Lumię 920 - wzięłam w abonamencie w orange za 50 czy 60 zł miesięcznie na 2 lata.
Cytat:
Wiesz, ja też miałam 1 ciążę nie ciekawą. Plamienia, podtrzymywanie, leżenie musowo od 4/5 miesiąca w łóżku i co jakiś czas do szpitala. Ale widocznie tak miało być? Dziecko było twardym zawodnikiem i się urodziło zdrowe, bez objawu który mnie straszyli miesiącami. Nie miałam tej wiedzy co teraz. A Ty sobie po prostu za dużo wkręcasz, może za dużo czytasz?
Teraz bym lała pod siebie a nie się zamartwiała 5 dni od zrobienia testu stresem sobie szkodzisz, poczytaj sobie o skutkach ubocznych. Jak będziesz myślała dalej o tym to przyciągniesz 'złą energię' do siebie...
Ja też przeżyłam i starałam się rok o pierwsze dziecko, ale nie robię z siebie ofiary losu, że "tyle przeżyłam to normalne, że się boję i nikt mnie nie rozumie, bo nie przeżył tyle co ja", myślę, że wiele kobiet przeszło więcej niż takie kobiety jak Ty czy ja, które starają się o dziecko ponad rok, latami i z różnymi problemami ginekologicznymi....

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-12-28 o 16:05
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 16:07   #1221
maskora
Raczkowanie

Dziubaaasyyyy!!! Piszcie postanowienia noworoczne!!

Rzekła lilia do motyla :
- Nikt nie patrzy, niech pan zapyla !
Jan Sztaudynger
maskora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 16:08   #1222
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
jednym słowem- jesteś osaczona

a jak do tego niby doszli? no ja nie mogę sobie tego wyobrazić

Nie mam żadnego telefonu, który wymieniłaś więc nie pomogę!

to co Ty kobieto robisz w dzień??? Masz już większe dziecko, które nie potrzebuje nakarmienia, przewinienia itp itd.... ja wszystko co możliwe robię: pranie, sprzątanie, gotowanie, zakupy, spacery, opieka nad dzieckiem itp itd i mam czas na ćwiczenia
Ja ćwiczę rano (u mnie to 9-9.30) zaraz po wstaniu. Ogarnę córkę, 45 ćwiczeń, śniadanie, ubieram się i zakupy, obiad + nauka niemca.
Nie wiem kurde co Ty jeszcze porabiasz skoro nie pracujesz

ja mam Nokię Lumię 920 - wzięłam w abonamencie w orange za 50 czy 60 zł miesięcznie na 2 lata.

Wiesz, ja też miałam 1 ciążę nie ciekawą. Plamienia, podtrzymywanie, leżenie musowo od 4/5 miesiąca w łóżku i co jakiś czas do szpitala. Ale widocznie tak miało być? Dziecko było twardym zawodnikiem i się urodziło zdrowe, bez objawu który mnie straszyli miesiącami. Nie miałam tej wiedzy co teraz. A Ty sobie po prostu za dużo wkręcasz, może za dużo czytasz?
Teraz bym lała pod siebie a nie się zamartwiała 5 dni od zrobienia testu stresem sobie szkodzisz, poczytaj sobie o skutkach ubocznych. Jak będziesz myślała dalej o tym to przyciągniesz 'złą energię' do siebie...
Ja też przeżyłam i starałam się rok o pierwsze dziecko, ale nie robię z siebie ofiary losu, że "tyle przeżyłam to normalne, że się boję i nikt mnie nie rozumie, bo nie przeżył tyle co ja", myślę, że wiele kobiet przeszło więcej niż takie kobiety jak Ty czy ja, które starają się o dziecko ponad rok, latami i z różnymi problemami ginekologicznymi....
Właśnie Leine mnie też zastanawia co ta nasza vioris robi w dzień, że nie ma w ogóle czasu nie mogę sobie jakoś tego wyobrazić

Mój ma teraz w orange i nie chcemy nigdy więcej mieć z nimi do czynienia.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez maskora Pokaż wiadomość
Ja nie uznaje czegoś takiego jak postanowienia noworoczne więc się nie odzywam
Stary 2013-12-28, 16:11   #1223
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maskora Pokaż wiadomość
Ja? Chcę więcej ćwiczyć i nie jeść słodkiego
Cytat:
Właśnie Leine mnie też zastanawia co ta nasza vioris robi w dzień, że nie ma w ogóle czasu nie mogę sobie jakoś tego wyobrazić

Mój ma teraz w orange i nie chcemy nigdy więcej mieć z nimi do czynienia.
może tańczy tżtowi wieczorami taniec hula???

Hehe, ja miałam sieć w t-mobile i zmieniłam ponownie na Orange. W T-mobile dostawałam smsy codziennie lub co 2 dzień z promocjami. Ale nie 1 smsa a 3- 4 dziennie... prosiłam o wyłączenie tego to 'nie można' i oczywiście proponowali abonament... wkurzyłam się i wróciłam do orange, ale ja mam na kartę abonament leży w pl i korzysta z tego nasza rodzinka, ja tylko odziedziczyłam telefon
W swoim życiu jeszcze miałam tel na kartę w plusie i jest to bardzo dobra sieć jak i orange- jak dla mnie oczywiście tylko na kartę

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-12-28 o 16:13
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 16:20   #1224
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja? Chcę więcej ćwiczyć i nie jeść słodkiego
może tańczy tżtowi wieczorami taniec hula???

Hehe, ja miałam sieć w t-mobile i zmieniłam ponownie na Orange. W T-mobile dostawałam smsy codziennie lub co 2 dzień z promocjami. Ale nie 1 smsa a 3- 4 dziennie... prosiłam o wyłączenie tego to 'nie można' i oczywiście proponowali abonament... wkurzyłam się i wróciłam do orange, ale ja mam na kartę abonament leży w pl i korzysta z tego nasza rodzinka, ja tylko odziedziczyłam telefon
W swoim życiu jeszcze miałam tel na kartę w plusie i jest to bardzo dobra sieć jak i orange- jak dla mnie oczywiście tylko na kartę
Może a Ty jak tam z tańcem hula stoisz?

Ja miałam kiedyś plusa, miałam 36i6 a najdłużej mam heyah i jestem bardzo zadowolona i nie zmieniłabym na nic innego
Wypasiony telefon mi nie potrzebny bo ja mało korzystam z niego? Bo i co bym miała na nim robić? W gry nie gram, muzyke włącze sobie jak chce na kompie, filmy oglądam na kompie, zdjęcia robię aparatem choć i komórką się zdarza, z neta korzysta mi się najlepiej na kompie... są wyjątki kiedy potrzebuje neta na egzamin w wiadomym celu ale i do tego nie potrzebuje jakiegoś wypaśnego telefonu...
No ale ja to ja
Stary 2013-12-28, 17:01   #1225
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Dzieki Brydzia rozumiem masz racje z tą kliniką tam u Was napewno milion razy lepiej leczą niż np u nas eh no i nie trzeba wyjeżdzać.

A własnie jak człowiek odpuszcza to najczęściej naturalne cuda się zdarzają
A że co u nas zle lecza w klinikach

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 17:03   #1226
meire
Zakorzenienie

ehh.. dziewczyny.. czasami im sie ma więcej wolnego czasu, tym gorzej się zmobilizowac do czegokolwiek.. wiem to po sobie, że odąd nie pracuję, to mniej rzeczy mam zrobione,niż, jak normalnie pracowałam.. teraz ciagle mi sie wydaje, że mam tyle czasu, że wszystko mogę zrobić później, bo zdążę.. okazuję się jednak, że nie zdążam.. i w związku z tym moje postanowienie noworoczne, to wziąć się w garść i przestać lenić...

Leine, jestes jedną z bardzo nielicznych osób, które chwalą sobie orange.. ja też kiedyś z mężem to mieliśmy, ale uciekliśmy stamtąd po pierwszej umowie.. mieliśmy takie rachunki z kosmosu, jakbysmy nie wiem, co robili z tymi telefonami.. teraz jesteśmy w playu i jest o niebo lepiej..

Ishka, nie panikuj.. wiem po sobie, że i tak nic to nie da.. będzie, co ma być.. teraz też się tak nastresowałam, namartwiłam i nic mi to nie pomogło.. pierwszą ciążę też miałam podtrzymywaną, kilka pierwszych miesięcy na zmianę duphaston i luteina.. plamienia.. stres.. no, ale się udało.. teraz nawet duphaston nie pomógł, więc i tak wszystko zależy od siły zarodka, jak pisały dziewczyny..
Póki co, ciesz się swoim stanem, a nie martw na zapas.. będziesz się martwić, jak będzie faktycznie coś nie tak... teraz ciesz się tym cudem, że zaszłaś.. bo jak widać, nie jest to takie łatwe..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2013-12-28, 17:23   #1227
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
ehh.. dziewczyny.. czasami im sie ma więcej wolnego czasu, tym gorzej się zmobilizowac do czegokolwiek.. wiem to po sobie, że odąd nie pracuję, to mniej rzeczy mam zrobione,niż, jak normalnie pracowałam.. teraz ciagle mi sie wydaje, że mam tyle czasu, że wszystko mogę zrobić później, bo zdążę.. okazuję się jednak, że nie zdążam.. i w związku z tym moje postanowienie noworoczne, to wziąć się w garść i przestać lenić...

Leine, jestes jedną z bardzo nielicznych osób, które chwalą sobie orange.. ja też kiedyś z mężem to mieliśmy, ale uciekliśmy stamtąd po pierwszej umowie.. mieliśmy takie rachunki z kosmosu, jakbysmy nie wiem, co robili z tymi telefonami.. teraz jesteśmy w playu i jest o niebo lepiej..

Ishka, nie panikuj.. wiem po sobie, że i tak nic to nie da.. będzie, co ma być.. teraz też się tak nastresowałam, namartwiłam i nic mi to nie pomogło.. pierwszą ciążę też miałam podtrzymywaną, kilka pierwszych miesięcy na zmianę duphaston i luteina.. plamienia.. stres.. no, ale się udało.. teraz nawet duphaston nie pomógł, więc i tak wszystko zależy od siły zarodka, jak pisały dziewczyny..
Póki co, ciesz się swoim stanem, a nie martw na zapas.. będziesz się martwić, jak będzie faktycznie coś nie tak... teraz ciesz się tym cudem, że zaszłaś.. bo jak widać, nie jest to takie łatwe..
Chyba jest coś w tym co mówisz, mobilizacja jest ważna. Jakby nie było to jak ktoś chce to znajdzie czas ja nie wierze w odpowiedzi typu: nie mam na to czasu.
Ruch jest ważny dla naszego organizmu i zdrowia Oczywiście każdy robi jak uważa ale ja wiem teraz, że mogłam już wcześniej ćwiczyć a też byłam z osób co wf nie lubiły bo zawsze jakieś głupkowate ćwiczenia mieliśmy

Właśnie trzeba cieszyć się, że się zaszło a nie szukać dziury w całym.
Ja już rok zajść nie mogę, po drodze ciągłe problemy...
Stary 2013-12-28, 17:34   #1228
meire
Zakorzenienie

God, i Tobie się w końcu uda..
robisz badania, walczysz, starasz się... więc w końcu wszystko się zakończy piękną Dzidzią..
jak u nas wszystkich zresztą..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2013-12-28, 17:51   #1229
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Witam kobietki

U mnie niby wszystko ok ale wczoraj zauważyłam białawo-różowy śluz ale w środku nie wypływa ze mnie(na bieliźnie wogole nic nie było...i trzeba się przypatrzeć naprawde ledwo co widać tego różu na białym papierze no ale jednak coś czuje że albo poprostu tak mam w terminie mojej @ albo jakiś torbiel tak jak w 1 ciąży no i zadzwoniłam do tego lekarza i niestety ma urlop i kazał zadzwonić w niedziele o 20 i nie wiem co wymyśli może bedzie kazał mi brać znowu dupka...no zobaczymy...ale jakoś wczoraj miałam załamke bo zawsze mam pod górke;/
kochana mogę napisać żebyś się nie martwiła ale i tak to pewnie będziesz robić. Ale postaraj się o tym nie myśleć nie stresować. Po co szkodzić dzidzi. Lekko zabarwiony śluz to jeszcze nic strasznego ja taki śluz też miałam i to chyba 2 tyg. z tego co pamiętam. Jeśli zarodek będzie zdrowy silny to przetrwa. A ty postaraj sie myśleć pozytywnie.
Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
to i tak przy zagranicznych zarobkach to nie dużo chyba, bo w PL ok 18-20 tyś przy dupnych zarobkach
nie wiedziałam że to tyle kosztuje masakra jakaś. Jak ktoś ma słabe zarobki to może pomarzyć o "pomocy" w tworzeniu rodziny. Ileż to trzeba odkładać żeby było kogoś stać porażka.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 18:06   #1230
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

nie wiedziałam że to tyle kosztuje masakra jakaś. Jak ktoś ma słabe zarobki to może pomarzyć o "pomocy" w tworzeniu rodziny. Ileż to trzeba odkładać żeby było kogoś stać porażka.
W Pl mozna sie na rzadowke zapisać i jest za darmo albo pokrywa sie tylko leki , ale o tym najlepiej dowiedzieć sie z kliniki która taki program i możliwość u siebie posiada. Wiadomo, ze sie czeka ale zawsze to jakas pomoc.

U nas niestety tylko prywatnie

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości