Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-28, 20:40   #1651
BeautifulLie
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Czbasia mi tez sie baaardzo podoba to drugie

Justine ladny podoba mi się

Wysłano za pomocą Tapatalk
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 20:54   #1652
mara86
Raczkowanie

Witam się z Wami poświątecznie! Od momentu porządków świątecznych nadal walczę z bólem pleców. Czesem jak mnie złapię to aż mam problem z oddychaniem 02-01 mam wizyte podpytam gina co z tym począć.

Mariolu trzymamy kciuki za Was, napewno będzie dobrze, musi być :thumbup:

Ela spełnienia marzeń!!

Kate super zakup!!

Dawno tez agunia4ever się nie odywała

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-28, 21:06   #1653
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No i pochwalę się, bo powiedziałam już kiedyś, że nie chcę prezentów dla mnie, bo ja wszystko mam, więc dostałam dziś od szwagierki ręczniczek kąpielowy żółty i spodnie na 68 śliczne i od teściów gruby kocyk lekko różowy
jak szwagierka była w ciąży to dostała imieninowo-świątecznie łóżeczko i kilka innych fajniastych gadżetów; też niedługo świętuję i nie to, żebym liczyła z tej okazji na jakieś specjalne prezenty, ale myślałam, że choć jakąś drobnostkę na Święta dostaniemy, a tu... zonk :P dostaliśmy wielkie nic no nawet żeby to jakaś pierdółka była (trochę przykro, bo my zawsze pamiętamy, żeby dla każdego było 'coś', a ta nie dość, że sobie życzenia składa co chce dostać, to jeszcze takie coś :P ale to się naprawi w przyszłym roku :P )
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 21:40   #1654
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja też muszę się w styczniu za to wziąć, bo już coraz gorzej mi się ruszać ale mi wyjdzie jedno pranie, góra półtorej
Mi też już ciężko się ruszać Mi w jedno pranie weszła tylko kołdra, poduszka, rożek i część pościeli
A gdzie kocyki, pieluchy, ręczniki, ubranka??

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Dzięki

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
powoli zaczynam czuć się jak orka :P przekręcić się z boku na bok to ekwilibrystyka, mąż mnie popycha, jak chcę się podnieść :P

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Zapomniałam się wczoraj pochwalić, że był 31t1d, czyli zaczęłam 8 miesiąc

Mnie znowu rozłożyło... mam katar, boli mnie głowa, o kręgosłupie nie wspomnę. Cały dzień leże. Poza tym pobolewał mnie brzuch, mama ciągle, zebym nie urodziła i postanowiłam skompletować wyprawkę do końca i spakować torbę za jakiś czas, żeby się nie zdziwić mimo wszystko.
za 8 miesiąc. Za 4 tygodnie dziewiąty
Ja dzisiaj 31t 0d więc też dziś/jutro?? zaczynam 8 miesiąc

Dobrze, że leżysz. Ja już lepiej czuję się z zatokami i mogę oddychać

Cytat:
jak szwagierka była w ciąży to dostała imieninowo-świątecznie łóżeczko i kilka innych fajniastych gadżetów; też niedługo świętuję i nie to, żebym liczyła z tej okazji na jakieś specjalne prezenty, ale myślałam, że choć jakąś drobnostkę na Święta dostaniemy, a tu... zonk :P dostaliśmy wielkie nic no nawet żeby to jakaś pierdółka była (trochę przykro, bo my zawsze pamiętamy, żeby dla każdego było 'coś', a ta nie dość, że sobie życzenia składa co chce dostać, to jeszcze takie coś :P ale to się naprawi w przyszłym roku :P )
W końcu przejrzałaś na oczy Nie ma co sie przejmować takimi osobami. Przecież mogli chociażby zrobić wam wspólny prezent i kupić jakąś pierdółkę dla malucha

A ja dziś 31t 0d i + 12 kg
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 21:59   #1655
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znalazłam wózek głęboki na allegro - Mutsy Transporter (sama gondola) za 340zł (z przesyłką 360zł) i dzwoniłam do sprzedającego - źle wpisał kwotę za przesyłkę, ale już zaklepał dla mnie ten wózek a aukcje zdejmie.
Wózek jest używany, więc cudów się nie spodziewam, ale jednak za tę cenę nie znalazłabym lepszego głębokiego wózka...
Co o nim sądzicie???
Mutsy biorę w ciemno ale pamiętaj że transporter z tego co wiem to ich najcięższy wózek, do zadań specjalnych
Stary 2013-12-28, 22:02   #1656
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Tez jestem pamietliwa
To byl w sumie pierwszy prezent jaki dostalam.dla mojego dzidziusia i nie sadzilam, ze az tak zie uciesze

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mi też już ciężko się ruszać Mi w jedno pranie weszła tylko kołdra, poduszka, rożek i część pościeli
A gdzie kocyki, pieluchy, ręczniki, ubranka??

Dzięki

za 8 miesiąc. Za 4 tygodnie dziewiąty

Dobrze, że leżysz. Ja już lepiej czuję się z zatokami i mogę oddychać

W końcu przejrzałaś na oczy Nie ma co sie przejmować takimi osobami. Przecież mogli chociażby zrobić wam wspólny prezent i kupić jakąś pierdółkę dla malucha
Ja nie wiem czy bede prala rozek.
reczniki mam dwa, pieluch 5 szt. a kolderka i podusia to takie malutkie poscieli

A ja dziś 31t 0d i + 12 kg

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 22:12   #1657
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Mariolu trzymamy kciuki za Was, napewno będzie dobrze, musi być :thumbup:
dziekuje
Elu, mile prezenty dostalas

Justa, jak za ta cene, to wizek moze byc

Ja swojego wymarzonego wozka nie bede miala, musielismy kupic wiele innych rzeczy potrzebnych wczesniej, wiec na wozek nie zostanie duzo kasy, ale mam na oku okazje. Musze miec koniecznie duze kolka, bo inaczej na moich gorkach nie wyrobie, wiec co do typu wozka tez jestem ograniczona.

i nasze zakupy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 889520.jpg (164,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 866-691-X53s.jpg (1,4 KB, 155 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg B899P_SP629_44_3PLLA.jpeg (941 Bajtów, 154 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg B899P_SP623_81_3PLKD.jpeg (1,2 KB, 155 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg A751P_SP440_01_3KPLL.jpeg (1,4 KB, 153 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg A102P_SP323_24_UM0KP.jpeg (1,1 KB, 155 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg A101P_SP323_02_UM0HNa.jpeg (1,4 KB, 155 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg B360P_SP430_01_3MY3X.jpeg (789 Bajtów, 157 załadowań)
Stary 2013-12-28, 22:20   #1658
teQiba
Moderator

Ja tez juz zaczynam jak slonica sie ruszac... Na lezaco mi wiecznie nie wygodnie, na stojaco szybko sie mecze, na siedzaco dziwnie brzuch mnie pobolewa...
Faktycznie ten III trymestr meczacy jest - a tu jeszcze ponad 2 miesiace, strach pomyslec co sie w lutym bedzie dzialo...
Stary 2013-12-28, 22:20   #1659
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Wg mojego liczenia dzisiaj, więc ja dzisiaj biję brawa szok, jak ten czas zapiernicza.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
i nasze zakupy
Oprócz pościeli (ślicznej baaardzo) zdjęcia mi się nie powiększają, ale ten bujaczek z Tiny Love to mi się po nocach śni no, ale nie mam kasy na niego

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 22:33   #1660
BeautifulLie
Zadomowienie

Dobranoc dziewczyny :-* gratuluje kolejnych tygodni mnie cos caly dzien brzuch pobolewa i kluje, w sie rusza jak opętany nie wiem czy sie martwic ehh.

BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 22:51   #1661
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Dobranoc dziewczyny :-* gratuluje kolejnych tygodni mnie cos caly dzien brzuch pobolewa i kluje, w sie rusza jak opętany nie wiem czy sie martwic ehh.

U mnie tez wariacje w brzuchu az zaczęłam się zastanawiać czy to normalne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 23:35   #1662
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja tez juz zaczynam jak slonica sie ruszac... Na lezaco mi wiecznie nie wygodnie, na stojaco szybko sie mecze, na siedzaco dziwnie brzuch mnie pobolewa...
Faktycznie ten III trymestr meczacy jest - a tu jeszcze ponad 2 miesiace, strach pomyslec co sie w lutym bedzie dzialo...
Kochana Ja właśnie umieram aż mój mąż nie może juz na to patrzeć :-(. Boli mnie kręgosłup niesamowicie i mała wpycha mi nóżki w wątrobę i zebra. Dodatkowo naciska na pęcherz nie mogę leżeć na boku, na płasko, stać nawet, dziwne wygibasy na twardej podłodze nie dają ulgi :-( płakać już mi się chce bo nie mam pojęcia co ze sobą zrobić :'(

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 23:56   #1663
Edzia400
Zakorzenienie

kate ty to masz blizej niz dalej , dziec dorodny wiec pdwójnie wsi czujesz

moja lezała juz do dołu głową ptem miednicwo teraz jak byłam znów głowa do dołu ciekawe jest to ze kopie mnie po bokach brzucha jak leze to jest dopiero zagadka

ciuszki fajniste macie , niektóre ceny przyprawiaja o zawrót głowy

mmhym - masz racje zapierdziela ten czas jak oszalały niedawno dowiedziałam sie o fasolce a teraz juz poród wielkimi krokami sie zbliza ( kiedy ten czas minał)

ela najlepszego , niech sie spełnia wszystkie marzenia

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 00:07   #1664
margo80
Zakorzenienie

Juz po polnocy, ale jeszcze ja:

Elu - wszystkiego naj, spelnienia marzen i lekkiego porodu

My dzis bylismy o krok od wypadku. Kierowca autobusu jadacego za nami sie zagapil, za pozno zaczal hamowac i w rezultacie zatrzymal sie o milimetry za nami, nie stuknal w nas. Strach pomyslec, co by bylo, gdyby jednak mu sie nie udalo - z tylu Ewcia siedziala...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 00:27   #1665
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Kochana Ja właśnie umieram aż mój mąż nie może juz na to patrzeć :-(. Boli mnie kręgosłup niesamowicie i mała wpycha mi nóżki w wątrobę i zebra. Dodatkowo naciska na pęcherz nie mogę leżeć na boku, na płasko, stać nawet, dziwne wygibasy na twardej podłodze nie dają ulgi :-( płakać już mi się chce bo nie mam pojęcia co ze sobą zrobić :'(

Ty to juz w ogole biedna jestes

Mnie chociaz dziecko nie naciska na nic.
Jeszcze troszke trzeba wytrzymac - nic nie poradzimy...

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-12-29 o 00:29
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 00:37   #1666
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
kate ty to masz blizej niz dalej , dziec dorodny wiec pdwójnie wsi czujesz

moja lezała juz do dołu głową ptem miednicwo teraz jak byłam znów głowa do dołu ciekawe jest to ze kopie mnie po bokach brzucha jak

Cytat:
Ty to juz w ogole biedna jestes

Mnie chociaz dziecko nie naciska na nic.
Jeszcze troszke trzeba wytrzymac - nic nie poradzimy...
Wiem wiem dziewczyny jakoś muszę dać radę tz mnie masowal i przykladal zimne oklady na plecy teraz postaram się zasnąć. Dzięki za wsparcie dobrze sie jest komuś wygadac oprócz męża który w kółko moich stekan słucha

Edzia moja córka jest głową w dół a jak sie poloze na boku to sie rozpycha po obydwu stronach brzucha nie mam pojęcia czym to robi

Maja

Czytam
Stary 2013-12-29, 01:11   #1667
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Oprócz pościeli (ślicznej baaardzo) zdjęcia mi się nie powiększają, ale ten bujaczek z Tiny Love to mi się po nocach śni no, ale nie mam kasy na niego
Kurczaki wiem, ze klapa z tymi zdjeciami, ale to zdjecia ze sklepow i nie wiem, czemu tak sie dzieje. Nie dam rady juz sie tym zajac
Tam sa dwa kocyki, jeden w paski, drugi z sowka, pieluszki tetrowe , przytulanka i ten bujaczek z Tiny Love. Bardzo mi sie podoba, mamy porzadny materacyk, wiec dzidzia bedzie na poczatku w nim spala, bedzie akurat na jego wielkosc, bo w normalnym lozeczku mi sie bedzie gubil . Obejrzalam sobie dokladnie moj koszyk Mojzesza i jakis taki brzydki i wysluzony mi sie wydal, a na ten tiny love byla swietna oferta i kupilam za polowe ceny , pozniej sprzedam
W ogole ja kocham forme tiny Love, ich zabawki itp, na pewno czesto bedziecie je ogladaly w moich pozniejszych relacjach z zakupow.
Stary 2013-12-29, 07:17   #1668
Limonka1987
Zakorzenienie

Dzień dobry

Mariola- bardzo fajne zakupy, chociaż trzeba się mocno przyglądać
Pościel śliczna.

Margo- dobrze, że skończyło się na strachu

Kate1623 i inne kobietki, które zmagają się z ciążowymi dolegliwościami- widzę, że im bliżej końcówki, tym więcej atrakcji należy się spodziewać. Widocznie taka kolej rzeczy.
Ja też już zaczynam odczuwać pierwsze dolegliwości: głównie kręgosłup mi dokucza i czasem mała tak rozrabia w brzuchu, że to aż bolesne. A przecież jestem dopiero na końcówce 24 tygodnia, ciekawe co będzie jak już podobnie jak Wy będę bardziej zaawansowaną ciężarówką. Ale pojęczę trochę mężowi i tyle. Najważniejsze, żeby z małą żabką wszystko było ok. Jej kopniaki jakby nie były dokuczliwe i tak są najsłodsze na świecie

Ela87- fajne prezenty
Mnie też teraz bardziej cieszą prezenty dla Emilki niż dla mnie.

Pierwszy raz od tygodnia spałam dłużej niż do 5.00 rano.
Wczoraj zjedliśmy z TŻ przy oglądaniu filmu paczkę naszych ulubionych rurek z Biedro i mała cały wieczór szalała w brzuchu. Widocznie się wymęczyła, bo teraz śpi jak aniołeczek. Znalazłam na nią sposób
Stary 2013-12-29, 10:06   #1669
Ela87
Zakorzenienie

Dzień DObry

Mariola nie pokazuj takich rzeczy ja nie mam kasiory

Kate współczuję ale pomyśl, że wiecznie to nie będzie trwało. Kiedyś się to skończy

Stary 2013-12-29, 10:07   #1670
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Kobitki

Cytat:
No wiesz! To ona oczekuje od innych konkretnych prezentów a sama się nie poczuwa? Ale to z okazji świąt czy tych imienin? Co za postawa...

Cytat:

Współczuję, najgorzej że niewiele można z tym zrobić...

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
My dzis bylismy o krok od wypadku. Kierowca autobusu jadacego za nami sie zagapil, za pozno zaczal hamowac i w rezultacie zatrzymal sie o milimetry za nami, nie stuknal w nas. Strach pomyslec, co by bylo, gdyby jednak mu sie nie udalo - z tylu Ewcia siedziala...
O matko, dobrze że nic się nie stało.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 11:16   #1671
kate1623
Zadomowienie

Hej

Cytat:

O masakra całe szczęście że nic się nie stało

Już jestem po śniadaniu oglądam sobie kobietę na krańcu świata i jest odcinek o babce która waży prawie 400kg i jest z tego dumna i czuje sie seksowna to Ja przytyłam w ciąży z 12kg i mój organizm sie źle z tym czuje i Ja sama psychicznie i fizycznie wymiekam, a ona jeszcze ma własną stronę porno
Ludzie naprawdę mają straszne zboczenia...

Maja

Czytam
Stary 2013-12-29, 12:00   #1672
teQiba
Moderator

Margo - dopiero teraz doczytalam
Dobrze, ze nic sie nie stalo.

Kate - wydaje mi sie ze to musi byc cos na zasadzie "jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma". Pewnie nie mogla schudnac i przesadnie zaakceptowala siebie
Stary 2013-12-29, 12:05   #1673
Limonka1987
Zakorzenienie

Właśnie zrobiłam w necie test "Do kogo będzie podobne Twoje dziecko"
Wygląda na to, że urodzę nerwową, owłosioną brunetkę z garbatym nosem i umiejętnością zwijania języka w trąbkę
Stary 2013-12-29, 12:06   #1674
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Elu
, sto lat, kochana! Wczoraj przegapiłam, przepraszam... Lekkiego porodu, szczęśliwego rozwiązania, zdrowej i przegrzecznej niuni!

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
To nie JA mam ochotę na ciasto, to ONA podobnie jak na te kilogramy czekolad które wsunęłam i te hektolitry mleka, które wypiłam od początku ciąży
Racja, ona temu winna!

Cytat:
A
A to moje zakupy - nie mogę się doczekać, kiedy je zobaczę na żywo
Fajniusie

Mariolasl
, tak jak pisały dziewczyny, każdy dzień jest na wagę złota i cieszę się, że piszesz bo to znaczy, że wszystko z Wami OK. Ja akurat jestem dobrej myśli jeśli chodzi o Was kochana. Trzymaj się dalej dzielnie i dbaj o siebie i maleństwo .

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Drugie mi się bardziej podoba.

Cytat:
Dziewczyny, znalazłam wózek głęboki na allegro - Mutsy Transporter (sama gondola) za 340zł (z przesyłką 360zł) i dzwoniłam do sprzedającego - źle wpisał kwotę za przesyłkę, ale już zaklepał dla mnie ten wózek a aukcje zdejmie.
Wózek jest używany, więc cudów się nie spodziewam, ale jednak za tę cenę nie znalazłabym lepszego głębokiego wózka...
Co o nim sądzicie???
Mi się podoba .

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się wczoraj pochwalić, że był 31t1d, czyli zaczęłam 8 miesiąc

Mnie znowu rozłożyło... mam katar, boli mnie głowa, o kręgosłupie nie wspomnę. Cały dzień leże. Poza tym pobolewał mnie brzuch, mama ciągle, zebym nie urodziła i postanowiłam skompletować wyprawkę do końca i spakować torbę za jakiś czas, żeby się nie zdziwić mimo wszystko.
Brawa za 8 miesiąc .
Współczuję choróbska, moje przeziębienie też nie odpuszcza . Widzę, że Twoja mama też czarnowidzka. Moja ostatnio się dopytywała, czy USG na pewno by pokazało, gdyby były bliźniaczki lub trojaczki . A wczoraj jak jej powiedziałam, że Niunia fika koziołki to stwierdziła, że spieszy jej się na ten świat.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
i nasze zakupy
Tylko pościel da się powiększyć. śliczna

Cytat:
Prawda?

Cytat:
Jak się dzisiaj czujesz? Mam nadzieję, że już lepiej .

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz od tygodnia spałam dłużej niż do 5.00 rano.
Wczoraj zjedliśmy z TŻ przy oglądaniu filmu paczkę naszych ulubionych rurek z Biedro i mała cały wieczór szalała w brzuchu. Widocznie się wymęczyła, bo teraz śpi jak aniołeczek. Znalazłam na nią sposób
Tak jest, zapchać ją rurkami z Biedronki!!! Teksty, które wklejałaś wcześniej super, myślę że część z nich jest nawet bliska rzeczywistości...

Ja myślę o kupnie łóżeczka turystycznego bo chciałabym je łatwo przenosić z kąta w kąt, co o tym myślicie?
Mam jeszcze do Was pytanie odnośnie aktu urodzenia maluszka - wypisują go już w szpitalu czy to się w USC załatwia?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 12:17   #1675
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
1. Ja myślę o kupnie łóżeczka turystycznego bo chciałabym je łatwo przenosić z kąta w kąt, co o tym myślicie?
2. Mam jeszcze do Was pytanie odnośnie aktu urodzenia maluszka - wypisują go już w szpitalu czy to się w USC załatwia?
1.Moja bratowa bardzo mi polecała łóżeczko turystyczne. Ona akurat była zadowolona, że gdy ich synek uczył się wstawać, często się wywalał i uderzał o ścianki łóżeczka, a przy miękkich ściankach łóżeczka nie było ryzyka mocnego walnięcia się.
Tak więc jak widać łóżeczko się sprawdza.
2. Wydaje mi się, że w USC. Trzeba się tam zgłosić z zaświadczeniem ze szpitala. Poprawcie mnie, jeżeli się mylę.
Stary 2013-12-29, 12:17   #1676
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Już jestem po śniadaniu oglądam sobie kobietę na krańcu świata i jest odcinek o babce która waży prawie 400kg i jest z tego dumna i czuje sie seksowna to Ja przytyłam w ciąży z 12kg i mój organizm sie źle z tym czuje i Ja sama psychicznie i fizycznie wymiekam, a ona jeszcze ma własną stronę porno
Ludzie naprawdę mają straszne zboczenia...
Ja też to oglądałam. Wstałam właśnie i dorwałam się do mojego sernika na śniadanie, ale jak zobaczyłam ta kobietę, to od razu na rowerek siadłam I jeszcze tłumaczy się, że to nie z jej winy jest taka chorobliwie gruba, tylko miała dwóch facetów dokarmiaczy. Taaa, na pewno siłą jej wpychali tłuste żarcie. Teraz nie ma nikogo, a zakupy - nawet dla dwojga swoich dzieci!!!!- robi w McDonaldzie, mcdrive, żeby z samochodu nie wysiadać. Prawie nie chodzi, tylko na wózku jeździ i samochodem sie porusza. Odżywiając się w ten sposób nie wróże jej długiego życia a sama wychowuje dwoje dzieci i wpaja im takie same nawyki żywieniowe Ech...

Mnie w nocy obudził dziwny ból, więc albo gardło albo zgaga, do tej pory nie potrafie odróżnić. Mąz mi wpiera że to na pewno zgaga bo mnie bardziej piecze niż boli. Znacie jakieś sposoby na zgagę w ciąży?

Mariola mnie sie tez wyświetla tylko łóżeczko, bardzo wesoła pościel pasowałaby do niej moja mata edukacyjna też z lwem a właśnie, w mojej Biedrze jest przeceniona ta mata z 99 na 69 zł

Margo na szczęście nic się wam nie stało.

Kate współczuję, coś ostatnio kiepsko z Tobą Ale juz niedługo mała wiercipiętka będzie się rozpychac w łóżeczku a nie w brzuchu

Wy sie tu chwalicie 7 i 8 miesiącem, a ja niedawno w 6 weszłam Kurtkę ledwo dopinam, ale jakoś w nią wchodzę. Wczoraj w knajpie gdy weszłyśmy, kelnerka wskazała nam stolik i podeszła, gdy się już rozebrałyśmy z kurtek. I na mój widok pyta: "a gdzie pani ten brzuch schowała,że nie widziałam?" Odpowiedziałam jej, że wciągnęłam

Czbasia podoba mi się łóżeczko z opuszczanym bokiem ale na niego nie założysz przewijaka. O ile masz osobne miejsce do przewijania dziecka, to ok.

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-12-29 o 12:20
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 12:17   #1677
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę o kupnie łóżeczka turystycznego bo chciałabym je łatwo przenosić z kąta w kąt, co o tym myślicie?
Mam jeszcze do Was pytanie odnośnie aktu urodzenia maluszka - wypisują go już w szpitalu czy to się w USC załatwia?
Nie wiem czy to zalezy od modelu, czy jak, ale ja moi teście mają turystyczne i potrzeba dwóch osób żeby je złożyć, a wcale łatwo nie jest

A akt urodzenia to w USC.

Stary 2013-12-29, 13:02   #1678
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ja też to oglądałam. Wstałam właśnie i dorwałam się do mojego sernika na śniadanie, ale jak zobaczyłam ta kobietę, to od razu na rowerek siadłam I jeszcze tłumaczy się, że to nie z jej winy jest taka chorobliwie gruba, tylko miała dwóch facetów dokarmiaczy. Taaa, na pewno siłą jej wpychali tłuste żarcie. Teraz nie ma nikogo, a zakupy - nawet dla dwojga swoich dzieci!!!!- robi w McDonaldzie, mcdrive, żeby z samochodu nie wysiadać. Prawie nie chodzi, tylko na wózku jeździ i samochodem sie porusza. Odżywiając się w ten sposób nie wróże jej długiego życia a sama wychowuje dwoje dzieci i wpaja im takie same nawyki żywieniowe Ech...
Dla mnie ta baba ma ewidentnie coś z głową

Cytat:
Dzień dobry!

Jak się dzisiaj czujesz? Mam nadzieję, że już lepiej .

Tak jest, zapchać ją rurkami z Biedronki!!! Teksty, które wklejałaś wcześniej super, myślę że część z nich jest nawet bliska rzeczywistości...

Dziękuję jak na razie jest lepiej niż wczoraj

Rurki waniliowe z biedry to ulubiony słodycz mojego męża

Cytat:
Właśnie zrobiłam w necie test "Do kogo będzie podobne Twoje dziecko"
Wygląda na to, że urodzę nerwową, owłosioną brunetkę z garbatym nosem i umiejętnością zwijania języka w trąbkę

Maja

Czytam
Stary 2013-12-29, 13:09   #1679
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:

o matko, dobrze, że nic wam się nie stało, aż strach pomyśleć jak to mogło się skończyć

Cytat:
Kate1623 i inne kobietki, które zmagają się z ciążowymi dolegliwościami- widzę, że im bliżej końcówki, tym więcej atrakcji należy się spodziewać. Widocznie taka kolej rzeczy.
Ja też już zaczynam odczuwać pierwsze dolegliwości: głównie kręgosłup mi dokucza i czasem mała tak rozrabia w brzuchu, że to aż bolesne. A przecież jestem dopiero na końcówce 24 tygodnia, ciekawe co będzie jak już podobnie jak Wy będę bardziej zaawansowaną ciężarówką. Ale pojęczę trochę mężowi i tyle. Najważniejsze, żeby z małą żabką wszystko było ok. Jej kopniaki jakby nie były dokuczliwe i tak są najsłodsze na świecie
Ja mam skończony 31 tc i powiem ci, że teraz mniej mnie boli kręgosłup jak wtedy gdy byłam w okolicy 24 tc. Pewnie wynika to z tego, że od 18tc zaczęłam tyć i do tego 24 tc przybrałam jakieś 6 kg, co odbiło się na moim kręgosłupie nieprzyzwyczajonym do takiego szybkiego wzrostu wagi i powiększającego się brzuszka. Zapewne niedługo ból znów wróci, ale teraz nie jest źle. Najgorzej jest gdy kładę się spać, trudno mi się obrócić, albo podnieść z łóżka, no i szybciej się męczę, no ale tak już musi być byle do porodu
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 13:10   #1680
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Mnie w nocy obudził dziwny ból, więc albo gardło albo zgaga, do tej pory nie potrafie odróżnić. Mąz mi wpiera że to na pewno zgaga bo mnie bardziej piecze niż boli. Znacie jakieś sposoby na zgagę w ciąży?

Wy sie tu chwalicie 7 i 8 miesiącem, a ja niedawno w 6 weszłam Kurtkę ledwo dopinam, ale jakoś w nią wchodzę. Wczoraj w knajpie gdy weszłyśmy, kelnerka wskazała nam stolik i podeszła, gdy się już rozebrałyśmy z kurtek. I na mój widok pyta: "a gdzie pani ten brzuch schowała,że nie widziałam?" Odpowiedziałam jej, że wciągnęłam
Ja na zgagę biorę rennie. Pomaga też mleko.

Ja próbowałam wciągać brzuch i nie umiem
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości