Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-28, 20:10   #1261
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Tak. Udaje mi się wtłoczyć w Antka ok 30-40ml mm z butelki więc jest postęp
A jaki smok zadziałał?

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 20:22   #1262
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
A jaki smok zadziałał?

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
O ten , z największym możliwym otworem http://allegro.pl/nuk-first-choice-s...823911069.html

Młodemu średnio wychodzi ssanie a przez ten smoczek mleko samo wlewa mu się do buźki i połyka

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 20:38   #1263
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Kaska, na chwilę obecną podoba mi się takie:
http://allegro.pl/krzeselko-stolik-d...800191458.html

nie pochwaliłam się
Hania zaczęła się przekręcać na brzuszek co prawda nie zawsze jeszcze jej się udaje, ale dzielnie trenuje

no to brawa dla Hani

ja też muszę pomyśleć o jakimś krzesełku do karmienia
Stary 2013-12-28, 20:49   #1264
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
jak pierwszy raz położyłam Antka na macie to tak się wkręcił że nie było go przez 40min a potem zasnął nawet zdjęcie mam -

Ty kp ?
Hehe Stasikowi też raz zasnęło się na macie podczas zabawy to podobno raczej niespotykane.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC172483m.jpg (139,7 KB, 51 załadowań)

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 20:53   #1265
logoasia
Zakorzenienie

witam sie poświątecznie. u nas szal do przyszłego tygodnia, 5 chrzciny jest co robić nadrabiam was jak mogę
u nas wszystko dobrze
buziaki
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 20:54   #1266
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
jak pierwszy raz położyłam Antka na macie to tak się wkręcił że nie było go przez 40min a potem zasnął nawet zdjęcie mam -

Ty kp ?
Hehe. Dobry Antek moja jeszcze nie odpłynęła na macie nigdy ale tez ja bardzo lubi

Ja kp. I dopiero co 2 miesiące skończyła Pola wiec na jedzenie jeszcze czas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 20:56   #1267
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
My zamowilismy takie
http://www.caretero.pl/32_Primus.html
Ale ono sie wlasnie rozklada. Maja tez nie rozkladane.
no teraz widzę, że 2x to samo wkleiłam, to co Wy macie to teściowa chciała, ale mi się nie widzi
Cytat:

nie pochwaliłam się
Hania zaczęła się przekręcać na brzuszek co prawda nie zawsze jeszcze jej się udaje, ale dzielnie trenuje
no właśnie coś tego typu chcę

brawo dla Hanulki

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-28, 20:58   #1268
Larysa88
Zakorzenienie

moje dziecko zasypia przy suszarce ;p nie będę jej nosić na rękach, za dużo tego robię w ciągu dnia. a chciałam żeby szybciej poszła spać i wtedy i ja bym poszła bo jutro te chrzciny i rano trzeba wstać szybciej i się wyszykować a tu nici z planów ale już się przyzwyczaiłam, zazwyczaj kiedy chcę aby ona zasnęła bez problemów to tak nie jest, a codziennie zasypia ładnie

no to nic, Motylku udanych chrzcin również dla Was i nie wiem czy ktoś jeszcze był na 29

także pewnie w poniedziałek się odezwę

aaaaa i Ola będzie w za dużym kombinezonie no ale trudno, w ten mniejszy próbowałam ją dzisiaj wcisnąć i ni tak ni tak nie dało rady
Stary 2013-12-28, 21:11   #1269
kama1987
Rozeznanie

Hej Jak zwykle dopiero wieczorem mam czas

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej.Dziewczyny dziś zauwazyłam u Lilki małe czerwone kropeczki na policzku.Czyzby to była reakcja alergiczna na nowy pokarm?Wczoraj podałam jej pierwszy raz ziemniaczki z dynią.Ziemniaczki podawałam kilka dni wczesniej i zadnej reakcji nie zaobserwowałam .w załaczniku zdjęcie-niestety słabo widac.
Zuzia miała takie kropeczki i też myślałam że to alergia, a okazało się że ma wrażliwą skórę i pomogła jej maść nawilżająca robiona. Tam jest tylko euceryna i woda chyba i wszystko ładnie znikło. I teraz używam jej tylko 2 maści: 1 nawilżająca na noc i na dzień natłuszczająca. Obie robione, i tanie. ok. 8 zł za 100 ml.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

ps dziewczyny które tylko kp kiedy dajecie mafefke i jabłuszko...czy po skończonym 4 miesiącu czy później bo ja kompletnie nie wiem adi był karmiony mieszanie do skonczonego 4 miesiąca i wcześniej mu podawałam jabłko i mafefke a teaz to ciemna jestem
Ja karmiłam tylko kp i dałam jabłuszko. Teraz (narazie) kp i mm i daję jabłuszko, jabłuszko + banan i jutro ziemniak. Sama Zuzi wszystko robię, nie dawałam słoiczków.

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hejka!Mojej małej znowu coś się poprzestawialo i po karmieniu od 4 do 6tej nie śpi.I tak od kilku dni Pytanie czy w w czasie kp można jeść kapustę pekinska?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Ja jej i małej nic nie jest.

Cytat:

a mi przyszła informacja, ze dostanę ten drugi prezent dla dzieciaczków powyżej 3 miesiąca i będzie to body endo... może to dlatego że na drugi próg 4% przeszłam jak Hania miała powyżej 3 miesiecy?
ja też przeszłam na próg 4% jak Zuzia skończyła 3 miesiące i mam inf. że dostane prezent dla dzieci młodszych. Można to jakoś zmienić??
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 21:19   #1270
nena_milka
Wtajemniczenie

Heej

Jutro się chrzcimy podziwiam te z was które robia obiad w domu... te zakupy i szykiwania. .. my pojechaliśmy dziś po napoje i wino i już mam dosc a w sumie na tym skonczyła się nasza robota

Widzę że krzesełka na tapecie. My mamy stokke. Droga impreza ale to krzesło na wiele lat, również dla dorosłych. Jest super bo wymusza dobrą postawę. Np nie posiedzi się z jedną noga pod tyłkiem. Uwielbiam na nim siedzieć i o dziwo jest wygodnie. Kupimy nakładkę dla niemowląt i będzie git.

Krzesełko http://www.barnashus.no/stokke-tripp...351001014.html

Nakładka http://www.barnashus.no/stokke-tripp...351003193.html

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Aaa i jeszcze mam propozycję dla osób z małym mieszkaniem. Nie wiem czy jest to dostępne w Polsce, trzeba by szukać. Moja koleżanka ma i mówi że jest super a zwykle krzesełko na pewno by jej się w chacie nie zmieściło

http://www.babycare.no/index.cfm?tmp...8&b_kid=175599
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 21:23   #1271
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Hej Jak zwykle dopiero wieczorem mam czas

Zuzia miała takie kropeczki i też myślałam że to alergia, a okazało się że ma wrażliwą skórę i pomogła jej maść nawilżająca robiona. Tam jest tylko euceryna i woda chyba i wszystko ładnie znikło. I teraz używam jej tylko 2 maści: 1 nawilżająca na noc i na dzień natłuszczająca. Obie robione, i tanie. ok. 8 zł za 100 ml.

Ja karmiłam tylko kp i dałam jabłuszko. Teraz (narazie) kp i mm i daję jabłuszko, jabłuszko + banan i jutro ziemniak. Sama Zuzi wszystko robię, nie dawałam słoiczków.

Ja jej i małej nic nie jest.

Mam nadzieję,że mojej też nic nie będzie

ja też przeszłam na próg 4% jak Zuzia skończyła 3 miesiące i mam inf. że dostane prezent dla dzieci młodszych. Można to jakoś zmienić??

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-28, 21:46   #1272
teacherka
Zakorzenienie

Zuza nam się popsuła przez te święta... Już przed Wigilią, więc to nie przez zjedzenie pierogów. Płaczliwa, nerwowa. Ale tak to jest, rodzicom-chytrusom (usłyszeliśmy to określenie parę razy....)
nie udało się jej ustrzec od wszystkich wiszących nad nią głów, sięgających do niej rąk i całujących w kolanko ust. Dobrze, że już po świętach, jeszcze jutro i pojutrze mamy gości a potem wrócimy do normalności i mam nadzieję do płaczu jedynie z okazji głodu.

Mało nas tu, jakoś tak czas leci, że nawet nie mam kiedy się odezwać.

Zuzinka rośnie jak szalona, już cała reklamówka ciuszków za małych czeka na sprzedaż, my się już w rozmiar 68 przebieramy (ale spodenki 62 są na nią za szerokie w pasie więc nie ogarniam tego).

Zuzia w Sylwestra skończy 10 tygodni! Ostatnio ważyliśmy ją jak miała 8 tygodni - 5600. I to wszystko na moim mlesiu. Popijanym leniwie po 30 minut co ok. 2 h, w nocy co 3h.

Za tydzien, w moje urodziny zresztą, idziemy w końcu na usg bioderek, pewnie jesteśmy na forum ostatnie, które mają to przed sobą. A za niecałe 2 tygodnie czeka nas kolejne badanie nerek. Poprzednie wyniki nie są jednoznacznie złe ani dobre... Nerka działa, ale nie cała... Co parę miesięcy będziemy robić scyntygrafię (czyli podawany będzie kontrast przez wenflon a potem "zdjęcie", dziecko mi się znowu napromieniuje ;() I okaże się czy w ktorymś momencie nie trzeba będzie zrobic tej przetoki... A za tydzień okaże się, czy nie robią się zastoje moczu. Echhhh, moja bidulka

Jakaś taka zdołowana jestem tym wszystkim..
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 21:51   #1273
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Cytat:
Makrela, bez cukru to przede wszystkim Holle, ale również Nestle czy Bobovita mają serie kaszek bez cukru
dziękuje!

Cytat:
Hej.Dziewczyny dziś zauwazyłam u Lilki małe czerwone kropeczki na policzku.Czyzby to była reakcja alergiczna na nowy pokarm?Wczoraj podałam jej pierwszy raz ziemniaczki z dynią.Ziemniaczki podawałam kilka dni wczesniej i zadnej reakcji nie zaobserwowałam .w załaczniku zdjęcie-niestety słabo widac.
ja bym sie nie przejmowała. moja Niunka raz ma krostki, raz nie. jak sie pytałam tu lekarza o takie krosteczki, to spojrzał na mnie dziwnie, ze doszukuje się czegos niepotrzebnie..

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
.Ponawiam pytanie mozna kapuste pekinska w czasie kp?
ja jem

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
moja, gdy miala skonczone 4 miesiace wazyla 6,520
moja prawie identycznie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ewacia ja mam zamiar wprowadzić od 6 miesiąca pokarmy stałe. Wcześniej nie trzeba, a jaka oszczędność
.
oszczednośc plus niesmierdzące koopki

Cytat:
]

nie pochwaliłam się
Gratulacje dla Twojej Hani! Moja Hania na razie jeszcze nie potrafi, choc coraz wyzej głowke trzyma.

piszecie tyle o tych matach, chyba kupię niedługo, bo Haneczka moja coraz częsciej się nudzi, przez co chce na rece, przydałoby się cos co ją zainteresuje na jakis czas...

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 21:53   #1274
teacherka
Zakorzenienie

Co do zabawek i sprzętów...
U nas bujaczek zupełnie się nie przydaje. Może to kwestia tego, że mamy małe mieszkanie.
Przy karuzelce nie zaśnie za żadne skarby, po jakimś kwadransie nudzi ją rozmawianie z żabką i się denerwuje.
Konika morskiego dopiero poznaje, bez rewelacji póki co.
Sówka z Lamaze jest fajna, jeździ z nami na spacerki.
Oball został dziś parę razy potarmoszony.
Na macie edukacyjnej można trochę poleżeć, ale równie dobrze na samej macie piankowej.
Najfajniejsze są książeczki czarno-białe, wyszywany przeze mnie ochraniacz z obrazkami czarno-czerwono-białymi i sówki na ścianach. Z nimi można dyskutować i śmiać się dłuuuugo.

Nie wiem, czy Zuzia ma za dużo zabawek? Niedługo chyba sprzedamy część, bo się nimi nie interesuje... No chyba, że jeszcze je doceni...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 22:29   #1275
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Aaa i jeszcze mam propozycję dla osób z małym mieszkaniem. Nie wiem czy jest to dostępne w Polsce, trzeba by szukać. Moja koleżanka ma i mówi że jest super a zwykle krzesełko na pewno by jej się w chacie nie zmieściło

http://www.babycare.no/index.cfm?tmp...8&b_kid=175599
Są takie w PL na pewno Mojego brata teściowa sobie to kupiła i rzeczywiście sobie chwalą.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-28, 22:32   #1276
policzanka
Wtajemniczenie

Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi.Okazało się ze te kropeczki po paru godzinach zniknęły więc poki co martwic się nie bede.

nena super te krzesełko do małego mieszkanka.u Nas by się idealnie sprawdziło bo na tę chwile nasz 15m pokoj jest juz mega zagracony.Czekam do kolędy i rozbieram choinke bo przez nią tracimy sporo miejsca..na tej małej powieszchni miesci się stół z krzesłami,stolik kawowy,wiadomo -meble,łózko,wózek,chustaw ka elektryczna,lezaczek..mie jsca na mate edukacyjną juz nie ma,mate puzlową tez musimy składac na bieząco..masakrejszyn..je szcze troche i chyba zaczne myslec o większym mieszkaniu..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 22:35   #1277
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Zuza nam się popsuła przez te święta... Już przed Wigilią, więc to nie przez zjedzenie pierogów. Płaczliwa, nerwowa. Ale tak to jest, rodzicom-chytrusom (usłyszeliśmy to określenie parę razy....)
nie udało się jej ustrzec od wszystkich wiszących nad nią głów, sięgających do niej rąk i całujących w kolanko ust. Dobrze, że już po świętach, jeszcze jutro i pojutrze mamy gości a potem wrócimy do normalności i mam nadzieję do płaczu jedynie z okazji głodu.

Zuzinka rośnie jak szalona, już cała reklamówka ciuszków za małych czeka na sprzedaż, my się już w rozmiar 68 przebieramy (ale spodenki 62 są na nią za szerokie w pasie więc nie ogarniam tego).

Zuzia w Sylwestra skończy 10 tygodni! Ostatnio ważyliśmy ją jak miała 8 tygodni - 5600. I to wszystko na moim mlesiu. Popijanym leniwie po 30 minut co ok. 2 h, w nocy co 3h.

Za tydzien, w moje urodziny zresztą, idziemy w końcu na usg bioderek, pewnie jesteśmy na forum ostatnie, które mają to przed sobą. A za niecałe 2 tygodnie czeka nas kolejne badanie nerek. Poprzednie wyniki nie są jednoznacznie złe ani dobre... Nerka działa, ale nie cała... Co parę miesięcy będziemy robić scyntygrafię (czyli podawany będzie kontrast przez wenflon a potem "zdjęcie", dziecko mi się znowu napromieniuje ;() I okaże się czy w ktorymś momencie nie trzeba będzie zrobic tej przetoki... A za tydzień okaże się, czy nie robią się zastoje moczu. Echhhh, moja bidulka

Moja też trochę się rozsynchronizowała przez święta, pomimo braku gości. Tylko rodzice byli. Ale jakoś tak tłoczno w małym mieszkaniu i grafik napięty, więc chyba jej to nie przypadło do gustu. Mam nadzieję, że powróci do normalności już w krótce.

A co do bioderek to my mamy 6 stycznia, więc nie jestes ostatnia Tutaj w ogóle nie robią każdemu, ale Poli na badaniu coś klikało w bioderku (badanie na 2 miesiące u pediatry) i dlatego robimy. Mam nadzieję, że jednak wszystko ok

Trzymam kciku za nerki Zuzinki

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
dziękuje!

ja bym sie nie przejmowała. moja Niunka raz ma krostki, raz nie. jak sie pytałam tu lekarza o takie krosteczki, to spojrzał na mnie dziwnie, ze doszukuje się czegos niepotrzebnie..
Ja tak samo Pytałam o krostki i pediatra powiedziała, że tak już dzieci mają i to żadna alergia i żeby przestać szukać odpowiedzi w google
Stary 2013-12-28, 23:16   #1278
bajka1807
Zakorzenienie

Wlasnie przewinelam kupe giganta po mafefce w kolorach teczy ale tak jak podejrzewalam zapiera bo dziś byly trzy podejścia :/

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 05:19   #1279
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:

Moj tez probuje. Jeszcze nie udaje mu sie do konca, ale walczy
Edit: właśnie zrobił pierwsze fiki-miki z plecków na brzuszek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-29, 05:31   #1280
Zakorzenienie

Cytat:

Moja opanowała wczoraj przewracanie się z plecków na boczek. Póki co tylko na boczek i tylko na lewy. Także jeszcze jesteśmy daleko w tyle za starszymi maluchami z wątku, ale powoli Was gonimy
Fiknęła też już 2 razy z brzuszka na plecki, ale chyba przez przypadek, bo nie umie powtorzyć
Stary 2013-12-29, 06:34   #1281
ewacia85
Wtajemniczenie

.dzięki dziewczyny za odpowiedzi
myślę że poczekam do skończonego 5 miesiąca...ale jak pomyśle ż emoje dzieciątko dostanie już jakis pokarm staly to taki duży juz jest...dlaczego tak szybko rośnie.....wiem wiem matka wariatka
trzymam kciuki za dzisiejsze wielkie dni maluszków
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 08:19   #1282
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi.Okazało się ze te kropeczki po paru godzinach zniknęły więc poki co martwic się nie bede.

nena super te krzesełko do małego mieszkanka.u Nas by się idealnie sprawdziło bo na tę chwile nasz 15m pokoj jest juz mega zagracony.Czekam do kolędy i rozbieram choinke bo przez nią tracimy sporo miejsca..na tej małej powieszchni miesci się stół z krzesłami,stolik kawowy,wiadomo -meble,łózko,wózek,chustaw ka elektryczna,lezaczek..mie jsca na mate edukacyjną juz nie ma,mate puzlową tez musimy składac na bieząco..masakrejszyn..je szcze troche i chyba zaczne myslec o większym mieszkaniu..
My wózek trzymamy na korytarzu.
Stary 2013-12-29, 08:46   #1283
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

kciuki wielkie za zdrowie Zuzi
bedzie dobrze

ps. ja tes ni bylam ba usg buiderek ide po nowym roku

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 08:51   #1284
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Cytat:

trzymamy kciuki za bioderka i nereczkę

my jeszcze na bioderkach nie byliśmy, będziemy się dopiero umawiać. z tym że pediatra nic nam nie mówił.
Cytat:
brawo dla Adasia
i dla Hani
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Moja opanowała wczoraj przewracanie się z plecków na boczek. Póki co tylko na boczek i tylko na lewy. Także jeszcze jesteśmy daleko w tyle za starszymi maluchami z wątku, ale powoli Was gonimy
Fiknęła też już 2 razy z brzuszka na plecki, ale chyba przez przypadek, bo nie umie powtorzyć
ooo widze że Pola ma takie same jak Jaś w tej dyscyplinie

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 08:55   #1285
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
nie wiem co kupic swojemu dziecku zebralysmy troche kasy i sie zastanawiam bujaczek, mata czy juz krzeselko do karmienia co mi radzicie
u nas bez bujaczka to bym sobie w głowe strzelila, bo na dole mam kuchnie i łazienke i go w bujaczku tam zabieram... teraz na tapecie mamy krzesełko do karmienia tz chce takie http://allegro.pl/chicco-polly-2w1-k...810390836.html

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
Hej!
witamy sie poświątecznie i my
Maksik w Wigilie był super grzeczny, a od 1 dnia Swiąt jakoś się zrobił bardziej marudny, nawet podejrzewam, że może to ząbki chociaż na dziąsełkach nic nie widać

widzę, że prezenty wszędzie podobne też dostał hulę kule, pianinko szczeniczka, piramidke i kluczyki FP, wiersze polskich poetów i jeszcze misia śpioszka spiewającego kołysanki a tak na poźniej muzyczny wiraż FP, do tego troszke ciuszków i kasiorki

kurcze tylko ja mam mały problem, po ciąży do tej pory nie bardzo wchodzą mi pierścionki szykując się na obiad w pierwszy dzień świąt wybierałam biżuterie i jak na złość wszedł mi na palec pierścionek zaręczynowy, więc zadowolona postanowiłam go założyć
i co? do tej pory mam go na palcu i w żaden sposób nie chce zejść próbowałam już masła i mydła i nic... obawiam się,że trzeba go bedzie przeciąc
mi opuchlizna zeszła dopiero po I fazie diety SB czyli calkowitym odstawieniu pieczywa, ziemniaków, makaronu... moze jak nie kp to zrob sobie dzien głodówki i woda zejdzie to i pierścień

co do zabawek to miałam na myśli takiego szczeniaczka - uczniaczka a nie tego do chodzenia http://image.ceneo.pl/data/products/...czek-w1125.jpg

Cytat:

nie pochwaliłam się
mojemu Filipowi przeszkadza ręka, zupelnie nie ogarnia co z nia zrobić..

Cytat:
myślę że poczekam do skończonego 5 miesiąca...ale jak pomyśle ż emoje dzieciątko dostanie już jakis pokarm staly to taki duży juz jest...dlaczego tak szybko rośnie.....wiem wiem matka wariatka
też mam faze pt " dlaczego on tak szybko rośnie"

Policzanka- mój Filip też ma takie krostki. Ja póki co daje tylko kleik ryżowy na noc i sok jabłkowy, ale już miał to chyba wcześniej wydaje mi się że zmiana proszku, a on często buzia trze po prześcieradłach, pieluchach, kupiłam płyn do prania bialy jeleń więc zobacze
Stary 2013-12-29, 09:25   #1286
ladanseuse14
Zakorzenienie

powodzenia na dzisiejszych chrzcinach, czekamy na fotki
Stary 2013-12-29, 09:33   #1287
bajka1807
Zakorzenienie

Karolson ja dla Blanki mialam identyczne krzesełko porownywalam je z poly magic na zywo. Zaplacilam polowe mniej z firmy apollo Sun. Tyle że teraz go na allegro nie widze. Bierzcie tylko pod uwage ze te krzesełka zajmuja cholernie duzo miejsca.

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 09:34   #1288
ladanseuse14
Zakorzenienie

Co do zabawek to u nas totalnym hitem jest motyl zawieszony na pałąku z bujaka Ten, którego pokazywałam.

A, i tak, jak moje dziecko nie chciało za żadne skarby tknąć kleiku ryżowego w żadnej postaci (ani łyżeczką gęstego ani butelką nawet gdy dodałam tylko 1 łyżeczkę) tak kaszkę z Nestle wcina łyżeczką z ochotą Otwiera buźkę ładnie i czeka aż jej dam. Wiele z was napisze, że to ZUO, bo z cukrem itp. Ale moje dzidzi nie ma problemu z warzywkami, chętnie je je więc Czytałam skład ten kaszki z Bobovity bez cukru ale są tak jakieś inne składniki słodzące

Hahahah, gada do motyla

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-12-29 o 09:39
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 09:50   #1289
kama1987
Rozeznanie

Witam się z rana

Dziewczyny które karmiły kp i mm, a teraz samo kp. Co zrobiłyście żeby mieć więcej mleka i przejść tylko na kp?? Oprócz karmi, wody i herbatek?? Bo ja już nie mam pomysłu Kiedyś bez problemu się najadała, a np. teraz rano zjadła z obu piesi i właśnie je 60 ml mm.
Stosowała któraś z Was Femaltiker?? Działa to

Cytat:
też tak mam, że Zuzia już taka duża... Mierzyłam ją wczoraj i ma 63 cm i tak szybko rośnie... Po nowym roku pojadę do koleżanki, która urodziła w zeszłym tygodniu i jej córeczka waży 2850... taka malutka, a moja waży ponad 5 kg...
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 09:59   #1290
tassia
Zakorzenienie

ehh jestesmy w szklarskiej
wczoraj byla piekna pogoda wiec duzo spacerowalismy
jakbym tu mieszkala to mialabym zupelnie inny tryb dnia niz w krk
a takto :dupa:

co do bujaczkow to ja swoj wywiozlam do tesciowej
w domu uzywamy chustawki a jak potrzebuje bujaczek, lezaczek to mam fotelik samochodowy
a ze mieszkanie malutkie to musialam sie ograniczyc

Macius widze ze wreszcie odpoczal po swietach, dzis spal od 20 30 -7 rano bezprzerwy jak za starych dobrych, przedswiatevznych czasow

ja dopiero zjadlam sniadanie i szykujemy sie na wycieczke

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości