|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[ haha tak w ogole tomyslalam ze ona dzisiaj konczy 8 lat.. :P]tez podziwiam takie mamuside TRELE, RUSALKO- STO LAT Maomami- chodzi mi o mleka te co TRELE pisała, maszój nr to daj znac gdyby były ![]() ide ogarniac chate bo jutro mam gosci
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Rusalka 100 lat !
![]() Kyte wspolczuje strasznie kolek Dziewczyny wasze dzieci tez potrafia tak glosno wrzeszczec ? Bo moj ma taka pare ze az w uszach dzwoni Beatka zazdroszcze, szczegolnie snu ![]() Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
#153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do grzeczności Liwki, to nie tak że całkiem bezproblemowo jest, tak dobrze to nie ma, ale widzę różnice po tych akcjach brzuszkowych co myślałam ze kolki ma, dobrze że to chyba zwykle wzdęcia były, i odstawiłam też przecież kilka rzeczy i pomogło.Oczywiście ma też dni marudy i płaczka gdzie wszędzie źle jest. Ale co mnie cieszy od razu wie że jest u mamy na rękach jak u kogoś płacze to u mnie się uspokaja![]() Ale fakt faktem rutyna jest, Codziennie wiele rzeczy godzinowo poprostu się powiela, nawet spacery.
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byliśmy w aptekach i nie było;/ ale jutro obskoczymy resztę jeszcze..
|
|
|
#156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- w tesco powinno być ale pewnie masz daleko
|
|
#157 | |
|
Zadomowienie
|
Rusalka sto lat!!
pociechy z córeczek, z Młodego i wgl wszystkiego naj naj!!!!!!![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
wkurza mnie, że nic tu dostać nie można...beatko chyba też muszę tę rutynę wprowadzić...
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Córko czarownic= comfort masz na pewno w tych aptekach co ja robie zamówienia[ aptekawsieci i apteka gemini] ale wiadomo ze wysyłkowo to pasuje jeszcze jakieś rzeczy dobrać.. powinny byc, bo jak szukałam swojego Ar zeby zamówić ostatnio to przeglądałm stronami i widziała, Nasturcja- bezlaktozowy NAN jest w aptekach dbam o zdrowue i mozesz zamówić też że odbierzesz na punkcie w aptece[ nie zawsze mjaą w aptekach na miejscu :P ]
|
#159 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
wiecie, nie mogę się wbić w ogóle w romowę jak rzadko jestem na wątku
dziewczynki, jak to jest z tymi zębami? w "Pierwszy rok..." przeczytałam że zęby wychodzą ok 6 miesiąca ale czasami nawet w okolicach 3 miesiąca a TŻ dzisiaj wypatrzył ze na dziąsełkach tu w miejscach gdzie rosną ząbki są podłużne białe kreseczki i jak dotykałam jej palcami to w tych miejscach są takie chropowate i wydawało mi się że to jak zalążki zębów, do tego się ślini mocno, wciska palce do buzi [ostatnio tak memłała paluszki że miała czerwone] no i czuję jak te dziąsełka takie ostrzejsze są? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44321577]Heja dziewczyny ![]() Witam po dłuższej nieobecności. Wchodzę dziś, a tu już komplet rozpakowanych Super!Na co dzień mam tak mało wolnego czasu, że nie mam kiedy napisać czy poczytać co u Was. Michał waży w 6 tygodniu swego życia już 5330g. Urósł bardzo, uśmiecha się do nas świadomie od Wigilii, najbardziej do taty ![]() Ogólnie nie mamy problemów, tylko mały jest tak przywiązany do mnie, że nie śpi w łóżeczku, w wózku, tylko na rękach. Jak go odłożę to budzi się po kilku minutach. Śpię z nim bo inaczej padłabym w dzień, a muszę przecież mieć jeszcze siły dla Oli. Ola- jest grzeczna i kocha brata, ale mimo to próbowała go 2 dni temu utopić w wanience... Nie chce powiedzieć dlaczego. Wlała mu wody do buzi kubeczkiem jak odwróciłam się po ręcznik... Także widzicie, muszę mieć oczy dookoła głowy... Ale ogólnie nie narzekam, jestem trochę zmęczona, brakuje mi wspólnych wieczorów z mężem, obejrzałabym jakiś film wieczorkiem, a nie mogę się ruszyć bo jak już śpimy to śpimy- mały czuwa i jak się ruszę to płacz... Staram się go odkładać choćby do wózka bo jest ciężki i normalnie jestem zmęczona jak go ponoszę. Czasem się udaje. Np. teraz zasnął na mnie, odłozyłam go obok siebie na poduszkę na łóżku i śpi już 1,5h- ale chyba dlatego, że nosem w moim rękawie ;p Dzieciaki mi się ostatnio poprzeziębiały, tzn. Ola zaraziła małego, ale już jest ok i zastanawiam się co będzie ze szczepieniem: mamy iść 3 stycznia, a Michał brał tydzień temu antybiotyk... Przesyłam całusy dla wszystkich mamuśków i dzieciaków ![]() Aaa weronisiek88 -17.11.13 Michał, 5330g (6tyg.)- kp[/QUOTE] o ja Cię.. dobrze że z łazienki nie wyszłaś i w porę zobaczyłaś Cytat:
Cytat:
![]() współczuję Wam ![]() Cytat:
![]() heja!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję w jej imieniu Wrzucę Wam jutro tort z MonsterHigh- mimo brzydkiej lallki tofajnie wyglada
|
|
#161 |
|
Rozeznanie
|
No i poddalam się. To mojej dziecko ma jakieś halo...teraz zjadł 110 i jeszcze cycka wcześniej.a jak zabawnie to wyglądało jak tz ciągle dorabial po 30ml i tylko butelki zmieniałam.co do wagi to od dziś dopiero sprawdzamy.i tak 6 tyg i 5400 waga wyjsciowa 4000 bo liczę od wyjścia ze szpitala. Nie wygląda żeby mu coś było choć dziś zaczęłam sobie wkręcąc ze ma zsoadniete ciemiaczko....zobaczymy co będzie.
Piszecie o Sab Simplex jak którąś by chciaka to mam 3 opakowania bo mi teściowa przywiozła z niemiec to kmogę odsprzedać ![]() A i czy którąś z was może używa tego Bebilon comfort?bo cchciałam kupić zestaw 12 szt na allegro bo się opłaca ale pomyślałan ze 12 szt to za dużo i może wykupić wspólnie? A i dzisiaj mieliśmy pierwsza wspólną kąpiel.tz mi go do wanny przyniósł.ale był zadowolony bo miał dużo wody i mi się go łatwiej umyło
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic no bede obserwowac ![]() Pozyczylismy od szwagierki bujaczek zeby zobaczyc czy Mala bedzie zainteresowana zeby nie wywalic kasy a ona nie bedzie chciala w nim lezec no i juz wiem ze to nie beda zmarnowane pieniadze tylko wlaczylismy jej wibracje a ta od razu zaciesz i zaczela cos tam po swojemu gadac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
<-- I tak ;( Podziwiam. Kiedy Ty te ciastka pieczesz I chatki dekorujesz? Cytat:
Wez łyzeczke I postukaj tam gdzie wydaje Ci sie że cos sie dzieje. U mnie narazie nic nie slychac Tak jak Ryba pisala , te zabki moga isc jeszcze że 3/4miesiace Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapłaciłam 410 zł za pieluszki, wkłady i rzeczy typu odkażacz do prania, olejek zapachowy. W sumie to 1 pieluszka + wkład 34 zł. A liczę że muszę mieć jakieś 20 szt żeby nie prać codziennie Chciałam przestać wybudzać moje dziecko w nocy do karmienia. Efekt taki że spała od 9 do 3 i właśnie ją wybudziłam bo sama się obudziłam i stwierdziłam że to już za długo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chyba bym wolala zeby to nie bylo to jeszcze ![]() Dzien dobry ![]() Aaale mi sie dobrze spalo tylko mogloby byc ciut dluzej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Witam .
![]() mi sie wrecz odwrotnie- spalo masakrycznie, co 30minut sie wybudzalam, o 2 dopiero zasnelam i o 5 karmienie pierwsze bylo.. zasnelam o 7 a teraz sie obudzil Kacper i je ![]() łeb mnie boli masakrycznie, pogoda do bani bo pada, normalnie nic nie chce sie robiź, a ja mam mase roboty i jeszcze do ksiedza musimy isc...;/ kurde jak sie dzisiaj nie uda to nie wiewm, odpuszcze ten chrzest i tyle.;/ bede kombinowac bomi zalezy... wczoraj Kacper co go do bujaczka włożyłam to zasypial.. on chyba mysli e to jest do spania ale przynajmniej ie placze tak jak na poczatku. SZKOA ZE NIE UMIE WLACZAC MUZYCZKI JESZCZE...
|
#167 |
|
Zadomowienie
|
Rybka, Kacper też płakał w bujaczku? Bo moja na razie też się przekonać nie może do tego wynalazku. A! Bo miałam Cię pytać i zapomniałam. Czy Kacper z powodu tych zmian neueologicznych które na początku u was podejrzewali miał odroczone szczepienia?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś wyskoczyłam jak poparzona z łòżka.
Otwieram oczy - jasno, macam swoje łozko - nie ma jej , biore telefon do reki- 7.40 !! Lece do jej pokoju a ona sobie spi. Właśnie sie karmimy pierwszy raz Od wczoraj ![]() Dzien dobry wogole Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Kociak- nie chciał sie przekonać, a dostał to od mojej siostry i mysleliśmy ze wyrzucone pieniądze.. ale wczoraj dziewczynki go bujały, naciskały mu tą rającą zabawkę i choć co 20 minut musiałam go wyciagać, żeby sie nie zniechęcił a zaczynał płakać to koło 17tej przyniosło rezultaty, Po jedzeniu ok 30 minut włożyłam go tm, puściłam melodyjke i nawet zacieszał poczym poszedł spać
potem sie budził, chwile popatrzył na te zabawki i spał .![]() co do szczepien- tak szczepiliśmy dopiero w 10tygodniu.
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dzień dobry Wczoraj wieczorem mój mąż próbował mnie uleczyć i mnie rozgrzewał Myślałam że nocka będzie jako taka a tu póki co najgorsza nocka od długiego czasu... Katar i kaszel tak mnie męczyły że się spać nie dało, do tego okropny ból kręgosłupa O 5 byłam już na nogach bo nie mogłam wyleżeć Jaś chwilowo jest u dziadków z powodu mojej choroby, jutro idę do lekarza i mam nadzieję że to tylko małe przeziębienie i nie ma powodów do zmartwień. Zawiozłam go do dziadków wczoraj a już dziś aż mnie nosi żeby tam jechać i zaraz dzwonię po brata niech po mnie przyjedzie bo zwariuje. Będę siedzieć w chustce na ustach ale ważne że przy nim Mam zamawiać zaproszenia na chrzciny i nie wiem w końcu co robić bo tam jest informacja że do 14 dni powinny dojść, a jak przyjdą np za 12 dni ? Przecież chrzciny mamy za 2 tygodnie i w ostatniej chwili zaproszeń nie będziemy rozdawać :pAaaa i jeszcze jedno. Moja teściowa urządziła wielką imprezę imieninową u nas na piętrze, zrobił się niesamowity syf, w pokoju TŻta dzieci jadły wszystko co możliwe i jedzenie było wszędzie nawet w klawiaturze U nas w sypialni oglądali tv i nawet na łóżku leżały kawałki placków A schody, korytarz i duży pokój wyglądały tak że szkoda komentować, myślałam że skoro ja sprzątałam przed świętami to teściowa po swojej imprezie posprząta. Ja na drugi dzień ogarnęłam tylko pokój TŻta i sypialnie. Wyobraźcie sobie że wczoraj choć ledwo stałam na nogach sama się za to wzięłam bo teściowa nawet tyłka nie raczyła ruszyć i posprzątać po swoich gościach... Jeszcze jak sprzątałam to mi mówiła a idź się połóż przecież nie trzeba sprzątać
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-12-29 o 09:21 |
|
|
|
#171 | |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzis wyspana na dwa razy, i nie wiem czemu Liwka spała ładnie.
Wstałyśmy po 8 i właśnie usneła, zmęczyła ją owieczka z maty edukacyjnej. Śpi w łóżku babci. Cytat:
będziw coraz lepiej, zaczniesz spać w nocyCórkoczarownic śniłaś mi się tylko w innym wymiarze nazw malowałyśmy mój pokój na szaro ![]() I wprowadź rutynę na tyle ile się da, kąpiel o jedenj porze( to chyba najważniejsze jak dla mnie) jak wykąpiesz o 19 to przypuszczam że góra 3 h aktywności i padnie, spacery jak się da też. Ale jak się nie uda zawsze o tej samej to nawet godzinne opóźnienie nie jest złe. Od czegoś tzreba zacząć. Gdzieś tu chyba było już mówione że przez rutynę dzieci czują sie bezpiecznie.
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
moja malutka miała wczoraj przetaczaną krew, i nie wiem dlaczego, a mój TŻ się nawet nie zapytał czemu
...zwariowa c mozna z tej niepewnosci, na pewno w styczniu ona nie wyjdzie, tak nam powiedzieli.....wazy tez malo teraz wrocila jej waga jaka miala przy porodzie
|
#173 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Za 2 miesiećznice: Damain, Lenka Agnieszka to ze mała miała przetaczaną krew to chyba dobrze, skoro jej organizm jest słaby to podali krew żeby go wzmocnic. DZiś dopytaj się lekarzy o jej stan, wiem ze pewnie albo mało informują albo nie mówia wszystkiego , ale nie popadaj w panikę, lekarze wiedzą co robią a Ania jest SILNA, JUŻ to POKAZAŁA, wiem że depresje masz poważną każda z nas by taką miała, ale myśl pozytywnie, bo ANIA Z tego wyjdzie
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w dalszym ciągu trzymam kciuki za Anulkę |
|
|
|
|
#175 |
|
Wtajemniczenie
|
DZiś na karmieniu o 2 w nocy, Liwka zrobiłą kupę. Taką rzadką że wypłynęło jedną nogawką, i musiałam ją caluśką przebierać
a jaka zadowolona była, usmiech strzeliła porozglądała się i poszła spać![]() ![]() Teraz właśnie pranie robię. I wczoraj myślałam że pranie dziecięcych ciuchów będzie mnie dużo kosztować, a za 3 miesiące zurzyłam 2 płyny Dzidziuś, czyli 22 zł. a piorę co 2, 3 dni i cała prakla praktycznie jest. A jak u was z tym jest? bo sama się zastanawiam czy to strasznie mało.
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
ja tez dzis nawet wyspana,mala nie krecila sie w,nocy ![]() zaczela kolo 8, to dalam esputican iwalnela kupe ![]() ja piore tez co 2, 3 dni- Lovela wlasnie mi sie skonczyla,a mialam ja od poczatki,tzn od prania pierwszych ubranek,ktore dostawalismy. Aga mala z tego wyjdzie, nie ma innej opcji!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
aGA- ANIA jest silna i da sobie rade, niebawem bedziecie razem
Beatko-ja zuzylam już 3 proszki do prania w tym 1 -2kg jeden 1,7 i jede 700g a do tego 3 plyny - dwa coccolino i jeden Bambi czy cos takiego ;D te coccolino to 0,5 a ten bambi to 1,5l . Wczesniej pralam codziennie bo musialam. Odkad podaje papki nutritonu i mlekoAR piore co 2,3dni. A plyny do plukania oczywiscie bo w tych do prania to moze 3 razy uzylam
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
AGNIESZKA - Twoja mała jest silna Od samego poczatku, walczy I bedzie walczyc do końca , jestem tego pewna!! Pòjdz I zapytaj lekarzy co sie dzieje, przed matka nie moga ukrywac prawdy, napewno Ci powiedza
A mi sie wczoraj skonczyła umowa na telefon I dzis IDE przedłużyć , dostane nowy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

. Była nawet w ambasadzie w Tunisie bo niestety zgubiliśmy paszporty
jeśli chodzi o tą odporność to mój TŻ gdzieś wyczytał, że podobno ona spada już sama z siebie po drugim miesiącu kp - dlatego wtedy właśnie podaje się szczepienia

JAk reszta rodzeństwa przyjmuję chorobę i nieobecność ANi?
Witamy sie z 2 miesięcznym Filipkiem

współczuję i tulę mocno, bo wiem jak to "boli"
żadnych 1. Będę musiała na allegro zamówić...
pociechy z córeczek, z Młodego i wgl wszystkiego naj naj!!!!!!
wkurza mnie, że nic tu dostać nie można...

nic no bede obserwowac
KCIUKI DLA ANI
A schody, korytarz i duży pokój wyglądały tak że szkoda komentować, myślałam że skoro ja sprzątałam przed świętami to teściowa po swojej imprezie posprząta. Ja na drugi dzień ogarnęłam tylko pokój TŻta i sypialnie. Wyobraźcie sobie że wczoraj choć ledwo stałam na nogach sama się za to wzięłam bo teściowa nawet tyłka nie raczyła ruszyć i posprzątać po swoich gościach... Jeszcze jak sprzątałam to mi mówiła a idź się połóż przecież nie trzeba sprzątać