|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Dzoan-biedactwo,Ty też jesteś chora?Mi katar wszedł już wszędzie,mam wrażenie,że nie słyszę na jedno ucho,wylazł mi zajad z jednej strony ust i ogólnie wyglądam jak nieszczęście.
-za tygodniefiazo-za tygodnie ![]() O jaki osuszacz pytasz?Pochłaniacz wilgoci? ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Zupa jarzynowa też jest niedobra wg mojego syna.Pojęcia nie mam,jak go do jedzenia niemleczkowego zachęcić. |
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
Od pięciu lat używam pochłaniacza wilgoci firmy Oro,zarówno w domu,jak i w samochodzie(bo ciągle mam wrażenie,że mokro mam w aucie,ale to pewnie jakaś schiza
ale wożę z tyłu pochłaniacz z wkładem,i co parę dni wylewam ze zbiorniczka wodę,którą wciąga absorber,więc chyba coś jest na rzeczy)Dzieć mi wypił 60 ml soku brzoskwiniowego przed chwilą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! |
|
|
|
#3784 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!! My dziś z TZ w sklepiku, a Tymuś z Babcią
![]() Właśnie zabrałam ochrzan od Tz że od rana tylko o dzieciach nie swoich opowaidam, nie mam siły dzień niego, wielki poważny pan pracus się znalazł MAGOLINA bardzo Cie proszę o namiary na miejscowki nad morzem. Jeśli ktokolwiek zna jakieś fajne miejsce z warunkami dla szkrabow to bardzo proszę o info, liczę na to że jak szybko zarezerwujemy to będzie jakas lepsza cena jako First
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia-musi być nad morzem?Bo ja najlepiej odpoczywam na Kaszubach
![]()
|
|
|
|
#3786 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej, hej!
U nas dalej zęby i skok. Także tyle mojego pisania .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3788 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim. U mnie źle, mega kłótnia z tż, grypa mnie rozkłada, boję się,że zarażę małą, a do tego niedawno się dowiedziałam,że zmarła moja cioteczna babcia na raka
Co prawda pamiętam ją tylko z dzieciństwa i nie miałyśmy za dużego kontaktu,ale i tak mi przykro,biedna męczyła się pod koniec bardzo ![]() Już jakiś czas temu miałam wrzucić przepis na barszczyk czerwony dla maluchów,więc teraz przy okazji to zrorbię. Po poczytaniu w necie na ten temat i po znalezieniu na targowisku zaufanego sprzedawcy warzywek,zmodyfikowałam nieco sposób przyrządzania zupek, może komuś przepis się przyda: 2 marchewki pół pietruszki kawałek pora 4 małe ziemiaczki lub 2 średnie 2 małe lub 1 średni burak kilka kropli oliwy z oliwek 2 szklanki wody 1). 2 szklanki wody zagotować w garnuszku. 2). Gdy będzie wrzec, wrzucić warzywka (wrzucenie ich do wrzątku pozwoli zachować więcej witamin). 3). Gotować je do miękkości, następnie dodać oliwę, zblenować razem z wodą,w której się gotowały na papkę i gotowe. Gabi starcza z takich proporcji warzyw zupka na 2 dni. Część zamykam w pojemniku Aventowskim w lodóce na następny dzień,część daję odrazu.
|
#3789 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mamy niemiecki wózek i jestem z niego zadowolona. Co do reszty też sie zgadzam. Cytat:
![]() I zdróweczka życzę Cytat:
Cytat:
![]() Oluś jaki słodki ![]() Cytat:
za nową umiejętność i za tydzieńJaka tu bida jest ![]() My dziś zaczęliśmy 26 tydzień ![]() Pogoda bardzo ładna była i spędziliśmy sporo czasu na dworku. |
|||||||
|
|
|
#3790 |
|
Zadomowienie
|
Mdłeuję sie dzis mega obolała...wczoraj byłam na łyżwach i mam zakwasy dzis nie dałam rady juz jeździć tylko patrzyłam na synka. antek pospał na dworze pojadł i teraz śpi.
przepis na barszczyk sie przyda. Narazie sama pierś ale jeszcze troszkę i jakies owoce damy.ostatnio dałam jabłko na końcuwce palca ale sie kwasił. Ale chce niech sie powoli uczy innych smaków.herbatki tez nie chce pić. ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Oglądam last minute na canal + fajny polski film. Co sie uśmiałam...
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Franek od wczoraj kąpie się w dużej wannie to zasługa Tż, połamał małą wanienkę
|
|
|
|
|
#3792 |
|
Wtajemniczenie
|
ONA Misiek już od 3 miesiący w dużej wannie się kąpie
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
BALONIKU oj,mam nadzieje że z tz to chwilowa kłótnia i zaraz się pogodzicie!
AGRAFKA przytul,fajnie ze zagladasz ONA brawa za tygodnie. Z pogody trzeba korzystać zima pewnie znowu przyjdzie choć jeszcze na początku stycznia ma być ok.8stopni.SARNA ale fajnie z łyżwami! Wieki nie jeździłam... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- A u nas dzień spokojniejszy..srednio spalam bo mmaz po świętowaniu obudził Igorka i przez godzinę miałam zabawę potem zasnąć nie mogłam...mama dzisiaj z Igim na spacerze była,to w tym czasie w eurobiznes pogralam z bratem i jego dziewczyna..teraz wieczorne karmienie...jutro do domu, w poniedziałek tesciowa przyjeżdża w sylwestra jeszcze dojadą moi rodzice i będzie fajnie![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie mi w tej wannie niewygodnie. Tak to sobie usiadłam na podłodze i myłam małego, a teraz muszę sie schylać. Cytat:
![]() My sylwestra będziemy we 3. |
||
|
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
ELAINE fajna impreza się szykuje
![]() ONA to fakt z tą wanną. Trochę niewygodnie. Czasem Tż kąpie się z Młodym żeby odciążyć mój kręgosłup. A ja mam cholercia katar. Mam nadzieję, że Młody się nie zarazi. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3796 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieć już śpi, Tż pochrapuje na kanapie, zaraz idę i ja się położyć i poczytać trochę
![]() Baloniku dzięki za przepis na zupkę, zapisałam sobie i kiedyś wykorzystam Elaine fajne plany sylwestrowe do nas może przyjaciele wpadną ale nic pewnego.Ewusia namiary poszły pw |
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
ONA no w wannie tak sobie dla kręgosłupa,ale co zrobić. My chyba też juz Igorka będziemy powoli przerzucać do wanny,bo tutaj mu pasuje.
AGRAFKA zdrówka! MAGOLINKA no to z przyjaciółmi też będzie fajnie.. Ja to się zastanawiam czy do tej północy to ja dotrzymam Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3798 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale odpukac nie widze pogorszenia,nie leje mi sie stradznie z nosa i moge oddychac..moze bede pierwsza osoba, ktora zwalczyla katar szybciej nizw tydzien haha ;P Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze zTztem szybko dojdziecie do porozumienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdrowka!Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Uspilam z Wami Malego Znowu wieczorne wycie, musialam byc twarda..nie ma zasypiania przy cycu po kapieli.. usiadlam obok lozeczka bywidzial,ze nie jest sam,plakal, a ja na wizazu siedzialam..co pare minut poglaskalam, czule cos powiedzialam.. wreszcie usnal. Kurcze on tetaz smoka nie chce i tylko cyc go uspokaja..niedobrze![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|||||||
|
|
|
#3799 |
|
Wtajemniczenie
|
DZOAN ja mam o tyle dobrze, że Misiu na noc zasypia sam. Kładę się z nim na łóżku. On gada coś tam szarpie i w końcu wtula się we mnie i po prostu śpi.
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w dzień zasypia normalnie, więc jest nadzieja. ....
|
|
|
|
|
#3801 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cudne są te bezzębne uśmiechy Cytat:
Cytat:
![]() Co Was tak porozkładało dziewczyny? ![]() Brawa za wszystkie nowe tygodnie ![]() My jutro kończymy 23 ![]() Dzięki za odpowiedzi w sprawie słoiczków |
|||||
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Mało mnie bo gościmy chyba skoka. Lila jest strasznie marudna, nawet rączki są beeee. Do tego przestała ładnie spać, wczoraj męczyliśmy się z nią do północy, a o 1:30 mieliśmy już 1 pobudkę Wczoraj była pierwsza kąpiel w brodziku i niesttey był ryk, dzisiaj to samo. Mam nadzieję, że się przekona, bo w wanience się już nie mieści. |
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan to bierz go na ręce i odkładaj jak przestanie płakać i się rozluźni.
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
A jaką macie wanienkę? My mamy tę 102 cm i jest na styk prawie. |
|
|
|
|
#3804 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
choc pewnie przy konczacym sie kp pozaluje tegoCytat:
Cytat:
![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
||||
|
|
|
#3805 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas skoku jest. Ale daje popalić w ciągu dnia. W nocy mamy pobudki o 23, a później 4 i 6. Także nie jest źle. A jak skoka nie ma to Młody śpi od 21 do 5-6 rano.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan a w ciągu dnia też przy cycku go usypiasz?
Kurczę trochę lipa, ale to już sama wiesz
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas ze skokiem czy bez min. 4 karmienia, ale przewaznie ok. 6 Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3808 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko my mm to pewnie dlatego. Naje się i jest ok. Teraz się obudził. Tż karmi i pewnie pójdzie dalej spać. Albo godzinkę poswiruje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Młody poszedł spać. Odłożyłam do łóżeczka i sama też się kładę. Dobranoc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez juz sie klade.. Maly mial pobudke po godzinie, teraz spi juz prawie 2..dobranoc
![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

-za tygodnie

ale wożę z tyłu pochłaniacz z wkładem,i co parę dni wylewam ze zbiorniczka wodę,którą wciąga absorber,więc chyba coś jest na rzeczy)
.

Co prawda pamiętam ją tylko z dzieciństwa i nie miałyśmy za dużego kontaktu,ale i tak mi przykro,biedna męczyła się pod koniec bardzo
a jeżeli chodzi o słoiczki niemieckie - Hipp i Babydream to jakoś mam zaufanie wieksze bo jednak Niemcy to Niemcy - solidność i tyle.

zdrowka!