|
|
#1861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Debrah u nas na tapecie pajace welurkowe ze Smyka wlasnie jak w domu chlodniej w nocy,
wczoraj jej załozyłam taką typową piżamkę ze smyka spodenki + bluzka, jaka ona dorosła w tym jest
|
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mnie też zszokowała dorosłością w piżamce;p
|
|
|
|
#1863 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam od razu Hje żeby się odwołała bo nie będzie mogła z nami tugezować w sylwestra
ale podobno już to zrobiła i czeka na odpowiedź
|
|
|
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pajace sobie juz odpusciłam co do dyskutowania to ja uwielbiam jak maly kłoci sie z moja mamą dobranoc |
||
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
heeeeej
nadrabiam i nadrabiam i jeszcze 10 stron do tyłu jestem, ale chyba póki TŻ jest w domu, to nigdy na bieżąco nie będę; nie cytuję, bo za dużo tego by było, ale czytam wszystko dokładnie napiszę tylko, że dzisiaj byliśmy na nartach i na tyyyyle ludzi na stoku mój TŻ musiał wjechać właśnie we mnie poszliśmy na czołówkę, ja mam "tylko" strasznie potłuczoną nogę i bark, a TŻta GOPR ściągał ze stoku, potem karetką do szpitala, bo strasznie go bolało w klatce piersiowej, nie mógł wstać, ciężko mu się oddychało; na szczęście nic nie połamał (albo ja mu nie połamałam, bo na mojego buta się nadział), tylko ma bardzo mocne stłuczenie; do tego rozciętą wargę i policzek w środku (głową mu przywaliłam); także mamy szpital w domu, ja kuleję, on nic podnosić nie może...
|
#1866 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! ostatnio was bardzo zaniedbałam ale to przez pracę, mialam mega zamówienie na organizację ślubu.
Doczytałam wszystko. Misia mam nadzieję że już z mamą jest okej? Black trzymam kciuki za trening Majeczko Wszystkiego najlepszego Też ostatnio myślałam o basibogusi Sweet gratulacje zaręczynowe Hje wracaj szybko bo tu pusto będzie No i nie pamiętam reszty ![]() My u t. Krzyś po drodze tak nam sie shawcił ze wszystko do prania ;( normalnie szok. |
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Debrah ja już od ponad miesiąca zakładam normalną piżamkę. Jest mi wygodniej. Teraz jak Blanka ma kaszel to zakładam body z długim rękawem i spodenki od piżamki. Elmi dużo Zdrówka dla Was! Nawijko Blanka też bardzo mało robi z tego co tu dziewczyny piszą i też się martwię ale tłumaczony sobie że Blanka jest najmłodsza dziewczynka. Sylwietta u nas w rodzinie był podobny problem. Kuzynki syn zaczął stawać na nogi mając 18m. Bo ciągle był na rękach. Nie muszę mówic jak się teraz zachowuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1868 |
|
Konto usunięte
|
Ellllmi, omg, dobrze, że tylko na tym się skończyło, kurujcie się!
Kija, co zawodowiec to zawodowiec żadna nie pomyślała o tym, tylko ty ![]() Debrah, ja od miesięcy nie dawałam pajacy, a teraz wyciągnęłam taki cieplutki i młoda cudnie w tym śmiga i wygląda Tak piszecie o umiejętnościach. Dorka malutko, ale np. Agatka też bardzo późno zaczęla jakieś papa na przykład robić, wczesniej patrzyła jak na idiotów i miała wyraz twarzy "zwariowaliście?" za to ewidentnie idzie w kierunku plastycznym, pokażę wam, jak koloruje mając 3 lata 7mcy - aniołka ja rysowalam ale ona całkowicie sama kolorowała (tak, faza na róż).A Dorotka - pokazuje interesujące ją przedmioty, raczkuje, siada, gada jak najęta, manipuluje paluszkami ładnie - każdy najdrobniejszy szczegół musi zbadać, podaje i puszcza przedmiot (puszcza w sensie: pozwala go wziąć), mówi mama, reaguje na imię, wie, który to tata a która Agatka szuka swojego kotka do spania, po omacku znajduje i prawidłowo wkłada smoczek, jeśli wsadzi go źle - przekręca, podnosi ręce do góry, bawi się w akuku.
Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2013-12-29 o 07:42 |
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
My juz jestesmy u t. i zostaniemy tu do przyszlej niedzieli. Wczoraj bylismy zaproszeni do przyjaciol tz z podstawowki, imprezowalismy do pozna a Yae spala w pokoju obok. W "naszym" pokoju byl gazowy ogrzewacz i przy Yae szogunie balismy sie go uruchamiac, zeby sie nie poparzyla albo cos nie splonelo. W efekcie temperatura nad ranem wynosila 13st, Yae non stop uciekala z pod koldry a ja z uu na wierzchu zamarzlam na kosc, tz nawet nie komentowal chlodu. Mam nadzieje, ze chorzy nie bedziemy przez to... |
|
|
|
#1870 |
|
Konto usunięte
|
Meneq, współczuję. Dla mnie spanie w zimnym pokoju to koszmar.
---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Dziewczyny, ja to na roczek zastanawiam się, czy by nie kupić małego okrągłego basenu i wora pilek... ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Meneq, a jak ci się podoba japońska telewizja, tj.programy ich? |
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44326861]Meneq, współczuję. Dla mnie spanie w zimnym pokoju to koszmar.
---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Dziewczyny, ja to na roczek zastanawiam się, czy by nie kupić małego okrągłego basenu i wora pilek... ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Meneq, a jak ci się podoba japońska telewizja, tj.programy ich?[/QUOTE] Podoba, lubie, ale musialam sie przestawic. Jest bardzo duzo programow kulinarnych oraz rozrywkowych. Mieszkam w rejonie, w ktorym podstawa wszystkiego jest bycie zabawnym i taka jest tez oferta telewizyjna - lekkie, kolorowe programy z udzialem (no wlasnie nie ma odpowiednika w Pl, cos a la Szymon Majewski - nie celebrities, nie komicy, takie rozrywkowe nie wiadomo co). Jak juz sie ogarnie, co i jak jest smieszne, to mozna wybierac i przebierac w programach, bawiac sie przy tym przednio. A co bylo w ksiazce na ten temat? I jeszcze pytalam Cie wczesniej, czy autorka pisze, gdzie mieszkala na stale? |
|
|
|
#1872 |
|
Konto usunięte
|
Autorka jest prawą ręką (była) trenera drużyy soft tenisa, narodowej drużyny. Na razie doczytałam, że w różnych miejscach się tułała z drużyną, ale jestem w 1/4 książki dopiero
czyta się fajnie, natomiast czasu brak a o tv pisze że nie odpowiada jej, właśnie,że na rozrywkę tylko nastawiona i to taki specyficzny rodzaj humoru, zupełnie inny niż u nas, programy lekkie, raczej płytkie.
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się źle czuję przeziębiłam się. Nie wiem czy mnie Daria zaraziła ale jest masakra
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44326993]Autorka jest prawą ręką (była) trenera drużyy soft tenisa, narodowej drużyny. Na razie doczytałam, że w różnych miejscach się tułała z drużyną, ale jestem w 1/4 książki dopiero
czyta się fajnie, natomiast czasu brak a o tv pisze że nie odpowiada jej, właśnie,że na rozrywkę tylko nastawiona i to taki specyficzny rodzaj humoru, zupełnie inny niż u nas, programy lekkie, raczej płytkie.[/QUOTE]To ja bede bronic telewizji. Owszem jest masa programow lekkich, nie powiedzialabym, ze plytkich. Z drugiej strony mamy telewizje NHK cos a la nasza Jedynka i Dwojka i tam sie przescigaja w wartosciowych programach - dokumentalne na kazdy temat i nawet o astrofizyce powiedziane tak, zeby chlopek roztropek zrozumial. Popularno-naukowe, podroznicze - naprawde jest w czym wybierac. |
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki....powoli nadrabiam-10stron wstreciuchy
![]() ![]() ..jak nadrobie..sie odezwe...![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1877 |
|
Zadomowienie
|
Szaja, o basenie też myślę, od razu na lato bym miała na podwórko dla Oli i chyba też wezmę, będzie od mamy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, u mnie w rodzinie kolejna tragedia, napisałam w K
mam nadzieję,że jeszcze kiedyś do was wrócę jak przeżyje to wszystko trzymajcie się ciepło,będę o Was myśleć i w miarę możliwości zaglądać kocham Was |
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja ubieram pizamki od tygodnia bo wlasnie taki maly chlopak z niego wtedy a pajacy juz nie bede kupowac tylko pizamki
Cytat:
Ale przygoda kurujvie sie [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44326849]Ellllmi, omg, dobrze, że tylko na tym się skończyło, kurujcie się! Kija, co zawodowiec to zawodowiec żadna nie pomyślała o tym, tylko ty ![]() Debrah, ja od miesięcy nie dawałam pajacy, a teraz wyciągnęłam taki cieplutki i młoda cudnie w tym śmiga i wygląda Tak piszecie o umiejętnościach. Dorka malutko, ale np. Agatka też bardzo późno zaczęla jakieś papa na przykład robić, wczesniej patrzyła jak na idiotów i miała wyraz twarzy "zwariowaliście?" za to ewidentnie idzie w kierunku plastycznym, pokażę wam, jak koloruje mając 3 lata 7mcy - aniołka ja rysowalam ale ona całkowicie sama kolorowała (tak, faza na róż).A Dorotka - pokazuje interesujące ją przedmioty, raczkuje, siada, gada jak najęta, manipuluje paluszkami ładnie - każdy najdrobniejszy szczegół musi zbadać, podaje i puszcza przedmiot (puszcza w sensie: pozwala go wziąć), mówi mama, reaguje na imię, wie, który to tata a która Agatka szuka swojego kotka do spania, po omacku znajduje i prawidłowo wkłada smoczek, jeśli wsadzi go źle - przekręca, podnosi ręce do góry, bawi się w akuku.[/QUOTE]U nas Julek tak od mjesiaca ruszyl z takimi umiejetnosciami co chwila cos nowego nawet bez soecialnego pokazywania sam wymysla np sorter na glowe i akuku lub robi uuuuu.... udajac ducha wiec Dorka nsoewno zaraz zalapie a Agu naprasde plastycznie uzdolniona [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44326861]Meneq, współczuję. Dla mnie spanie w zimnym pokoju to koszmar. ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Dziewczyny, ja to na roczek zastanawiam się, czy by nie kupić małego okrągłego basenu i wora pilek... ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Meneq, a jak ci się podoba japońska telewizja, tj.programy ich?[/QUOTE] Ja tez nad suchym basenem mysle basenik mam musialabym kulki dokupic Wrzucilam zdjecia z urodzin do K moj tort nie umywa sie do Majeczkowego ale drugi raz w zyciu robilam tort Sent from my GT-P3110 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44326861]Meneq, współczuję. Dla mnie spanie w zimnym pokoju to koszmar.
---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Dziewczyny, ja to na roczek zastanawiam się, czy by nie kupić małego okrągłego basenu i wora pilek... ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Meneq, a jak ci się podoba japońska telewizja, tj.programy ich?[/QUOTE] u nas piłek od groma ale zainteresowania brak
|
#1882 |
|
Lurker ;)
|
Co do pizamek, my mamy takie dorosle tez ze smyka, ze sowkami <3 2-pack za 60 zl. Pajacow nie bralam, bo mloda ma dlugie nozki, lepiej nam ubrac spodenki i skarpy do tego.
Ja w ogole nie rozumiem, dlaczego hje dostala ostrzezenie za usuniecie postow?
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44326861] [/COLOR]Dziewczyny, ja to na roczek zastanawiam się, czy by nie kupić małego okrągłego basenu i wora pilek...[COLOR="Silver"] [/QUOTE] ja już chrzestnemu P. powiedziałam, że na urodziny ma nam kupić piłeczki i wrzucę je do łóżeczka turystycznego.. dostępu do klubu nie mam, ale trzymam kciuki, aby wszystko się jak najszybciej poukładało... Będzie Cię tutaj brakowało.... Wracaj, jak tylko będziesz miała możliwość |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1884 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Piękny!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym, on tak mi po łóżku biega, rozkopuje się, a w zwykłej piżamce zawsze plecy miał na wierzchu ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44326849]Ellllmi, omg, dobrze, że tylko na tym się skończyło, kurujcie się! Kija, co zawodowiec to zawodowiec żadna nie pomyślała o tym, tylko ty ![]() Debrah, ja od miesięcy nie dawałam pajacy, a teraz wyciągnęłam taki cieplutki i młoda cudnie w tym śmiga i wygląda Tak piszecie o umiejętnościach. Dorka malutko, ale np. Agatka też bardzo późno zaczęla jakieś papa na przykład robić, wczesniej patrzyła jak na idiotów i miała wyraz twarzy "zwariowaliście?" za to ewidentnie idzie w kierunku plastycznym, pokażę wam, jak koloruje mając 3 lata 7mcy - aniołka ja rysowalam ale ona całkowicie sama kolorowała (tak, faza na róż).A Dorotka - pokazuje interesujące ją przedmioty, raczkuje, siada, gada jak najęta, manipuluje paluszkami ładnie - każdy najdrobniejszy szczegół musi zbadać, podaje i puszcza przedmiot (puszcza w sensie: pozwala go wziąć), mówi mama, reaguje na imię, wie, który to tata a która Agatka szuka swojego kotka do spania, po omacku znajduje i prawidłowo wkłada smoczek, jeśli wsadzi go źle - przekręca, podnosi ręce do góry, bawi się w akuku.[/QUOTE]No ma talent dziewczyna. My mamy basen, też myślę o tych piłeczkach, ale z drugiej strony miejsca na to mam mało. Cytat:
Chwalicie się co Wasze dzieciaczki robią, też pochwalę Misia Pokazuje interesujący przedmiot i po swojemu nakłania nas żeby mu dać/pokazać/ włączyć/ podejść z nim, pokazuje jak robi rybka, jak krzyczy Michałek ( ), wrzuca klocki do pudełka, ładuje na ciężarówkę różne przedmioty i robi bruummm, burzy wierzę po jednym klocku, jak spytamy gdzie lampa, piłka czy co tam, pokazuje lub idzie do przedmiotu. Przytula maskotki jak mówimy zrób mój mój, jak poducha leży na ziemi to się kładzie na niej i robi luli luli, podśpiewuje pod nosem
|
|
#1885 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śliczny! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja pod pizamke daje bodziak z krótkim? Przeginka?
Idę do k.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1887 | ||||||
|
Zadomowienie
|
czesc
Cytat:
Z tym, że nie mamy klocków do 'zczepiania' ze sobą, ale też ładnie chowa klocuszki do pudełka, zabawki do kartonu- na wieczór ze mną sprząta klocki podaje, ale szybko burzy, co jej zbudujęPajace mamy i używaliśmy do spania, ale teraz mamy za ciepło w sypialni i Ola śpi w bodziaku na krótkim i takich piżamkowych spodniach, a i tak sie zawsze odkopuje Cytat:
Ale mnie chyba najbardziej podoba się żółw i klocki w pudełkuCytat:
Trzymajcie się[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44326849]Ellllmi, omg, dobrze, że tylko na tym się skończyło, kurujcie się! Kija, co zawodowiec to zawodowiec żadna nie pomyślała o tym, tylko ty ![]() Debrah, ja od miesięcy nie dawałam pajacy, a teraz wyciągnęłam taki cieplutki i młoda cudnie w tym śmiga i wygląda Tak piszecie o umiejętnościach. Dorka malutko, ale np. Agatka też bardzo późno zaczęla jakieś papa na przykład robić, wczesniej patrzyła jak na idiotów i miała wyraz twarzy "zwariowaliście?" za to ewidentnie idzie w kierunku plastycznym, pokażę wam, jak koloruje mając 3 lata 7mcy - aniołka ja rysowalam ale ona całkowicie sama kolorowała (tak, faza na róż).A Dorotka - pokazuje interesujące ją przedmioty, raczkuje, siada, gada jak najęta, manipuluje paluszkami ładnie - każdy najdrobniejszy szczegół musi zbadać, podaje i puszcza przedmiot (puszcza w sensie: pozwala go wziąć), mówi mama, reaguje na imię, wie, który to tata a która Agatka szuka swojego kotka do spania, po omacku znajduje i prawidłowo wkłada smoczek, jeśli wsadzi go źle - przekręca, podnosi ręce do góry, bawi się w akuku.[/QUOTE]plastyczka, ładnie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
brawo Michaś, luli luli mnie rozbroiło![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- a mnie kręgosłup nawalił, boli jak chodzę, schylam się, noszę, najlepiej mi siedzieć
|
||||||
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny orintuje się któraś czy mogę dodać do kremu śmietanowego z serkiem mascarpone owoce z puszki np brzoskwinie czy ananasa??? Będzie się to ładnie kupy trzymało??? Siedzę od rana nad tortem dla małej... Wzór już zaprojektowałam, biszkopty upiekę te co zawsze, bo mam sprawdzone, a mase chciałam jakąs inną, nową, bo zawsze robię albo budyniową, albo z sokiem... Teraz myślę o śmietanowej, ale żeby owoca dodać... No i czy do takiego tortu też dawać powidła?? Nie przepadam za tortami i w sumie dawno nie robiłam, mam nadzieję, że pomożecie...
|
|
|
|
#1889 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
evel, śliczny torcik!!
BRAWO!!!!Cytat:
http://www.aledzieciaki.pl/klocki-dl...iemowlaka.html ale 24 elementy A z tych co Ty pokazałaś to podoba mi się żółw Cytat:
Cytat:
Cytat:
I jak pięknie chodzi! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44326849] za to ewidentnie idzie w kierunku plastycznym, pokażę wam, jak koloruje mając 3 lata 7mcy - aniołka ja rysowalam ale ona całkowicie sama kolorowała (tak, faza na róż). [/QUOTE] PIĘKNIE!!!! ![]() Synek od mojej siostry jest w wieku Twojej Agatki. A jak koloruje to jest masakra Jestem pod wrażeniem jak Agatka pięknie koloruje ![]() Cytat:
Cytat:
Lecę zaraz do k.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na razie nie wyobrażam sobie zakładać jej zwykłej piżamki bo nauczyła się rozbierać jak ona to zrobiła??? :nonieiwiem:A pod pajaca zakładam bodziak z krótkim bo u nas w nocy chłodnawo jest.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-12-29 o 12:20 |
||||||||
|
|
|
#1890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
mlodego tak wymezyla ta sesja wczorajsza ze sal dzis do 9 ![]() oczywiscie w nocy pobudki co srednio 3 godz na uu ale co tam ![]() my juz dawno nieeeee mlody juz sie naumial nawet zakladac i zdejmowac bluzeczki/gore od pizamki, zawsze podaje mi raczki odpowiednio zebym mogla szybciutko zdjac zalozyc buzeczke o matko! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44326861] [/COLOR]Dziewczyny, ja to na roczek zastanawiam się, czy by nie kupić małego okrągłego basenu i wora pilek...[COLOR="Silver"] ?[/QUOTE] 2 pyt ![]() -czy Dorcia interesuje sie zabawkami dluzej niz przyslowiowe 5 minut? -czy masz gdzie trzymac basen i pilki jak juz sie mlodej znudza? ja kupie mlodemu ale na lato i bede trzymac w ogrodku na trawce Cytat:
Cytat:
![]() zaraz lece do k., trzymaj sie dzielnie ![]() ja tez daje u nas w nocy jak wygasnie w piecu jest zwyczajnie chlodno |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

ale podobno już to zrobiła i czeka na odpowiedź

brawo Michaś, luli luli mnie rozbroiło

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)