|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14
Ja jestem rosołowym nieudacznikiem, cokolwiek nie zrobię wyjdzie paskudny, a rodzicielka bierze co ma w lodówce i wrzuca do gara i po 2 !!! godzinach ma rosół idealny.
Naleśniki to skomplikowana sprawa moim zdaniem wszystko zależy od tej kapki oleju który dajesz, zły olej zepsuje wszystko a i pierwszy naleśnik wychodzi zawsze zły. Natomiast reszta jest juz perfekcyjna. |
|
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Dziwi mnie jak moja babcia mogła powiedzieć, że ideologia gender polega na tym, że urodzisz np. chłopca, ale ty chcesz dziewczynkę, więc możesz mieć dziewczynkę
![]() W ogóle ten list, co dzisiaj w kościele był mnie zadziwił. *** Dla mnie w ogóle gotowanie to czarna magia. Znaczy niby umiem, ale gdy mam przepis. Bo nawet jeśli znam potrawę, pamiętam jak się ją robi i robiłam ją kilkanaście razy to i tak się boję, że coś pomylę i zepsuję. Jestem dziwna. |
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się "pochwalę", tak jak z naleśnikami i rosołem na szczęście dla TŻ nigdy nie miałem najmniejszych problemów, tak i pierogi potrafię zrobić od podstaw ale już kopytka czy kluski śląskie nigdy mi się jeszcze nie udały. Choćbym nie wiem jaki przepis miał (głównie chodzi o proporcje) to zawsze wychodzi jedna wielka ciapa, wszystko się rozpływa
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3034 | ||
|
beach please
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
w naleśnikach najważniejsza jest konsystencja ciasta |
||
|
|
|
#3035 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I zawsze, ZAWSZE, muszę coś spieprzyć, to odwieczne prawo wszechświata, nigdy nie może wyjść pięknie i idealnie
|
|
|
|
|
#3036 |
|
I'm your Wonderwall.
|
dlaczego? słyszałam, że ma być list, w którym wspomina się o gender już dawno. a że dzisiaj Świętej Rodziny, a gender ponoć w rodzinę uderza, no to całkiem z sensem
![]() dziwi mnie, że zamiast się wczoraj bawić na imprezie, to się bawiłam w Matkę Teresę od siedmiu boleści i razem z "przyjacielem" całą noc ratowałam zapitego w 3 du*y ucznia z wymiany. z Austrii. ani po angielsku ani w sumie w ogóle nie gadał, był zupełnie zamknięty w sobie . a ta impreza to była taka trochę moja randka
|
#3037 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziwi mnie wyciąganie argumentu "bo to nienaturalne", praktycznie wszystko w naszym życiu jest nienaturalne, deal with it. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- A "przyjaciel" o tym wiedział?
|
|
|
|
|
#3038 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
![]() przyjaciel sam mnie zaprosił przed tą imprezą spędziliśmy też czas tylko we dwoje ale. jesteśmy już umówieni na "poprawkę"
...jej suknia z miękkiej tafty - dziś skromnie opuszczona... Edytowane przez _PeggyBrown_ Czas edycji: 2013-12-29 o 12:24 |
|
|
|
|
#3039 |
|
jestę wieszczę
|
Dziwi mnie, że można ślepo wierzyć w to, co mówią w kościele.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#3040 |
|
I'm your Wonderwall.
|
a kto ślepo wierzy? szczerze mówiąc, nie znam takich ludzi. nawet moja babcia, która słucha radia maryja, nieraz mówi, że ksiądz nie powinien był powiedzieć tego i tego
|
#3041 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3042 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;44326929]Tak
Mnie żadna nie gryzie w oczy .Szalotek nigdy nie kupowałam, ale wiem ze są, o słodkiej nie wiedziałam.
|
#3043 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
to ma sens. rozumiem, że sa ludzie, którzy mają z tym problem, bo np. pan czuje się panią. ale jednak nie jest to na porządku dziennym, to po co mieszać dzieciom w głowach.
...jej suknia z miękkiej tafty - dziś skromnie opuszczona... Edytowane przez _PeggyBrown_ Czas edycji: 2013-12-29 o 12:38 |
|
|
|
|
#3044 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja ciasto zrobię, ale już żeby ładnie się na patelni usmażyły, przełożyć na drugą stronę - niewykonalne.
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
Dziwi mnie to że kościół i księża są zdania że zawsze to dzieci są problemowe, a rodzice mają olbrzymi autorytet, są nieomylni i bezsensu jest nie zgadzac sie że zdaniem rodzicieli bo tylko problemy w życiu z tego są i odejścia od kościoła... Gdyby tak naprawdę było to czemu istnieja molestowania, chęć kierowania dzieckiem w najmniejszym szczególe, alkoholizm, wszelkie patologie i przemoc fizyczna i psychiczna?
Kompletne oderwanie od rzeczywistości. Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
|
#3046 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Genderowy ciastku, przemów: http://www.strefakobiet.org/wp-conte...41673989_n.jpgPłeć jako wytwór społeczno-kulturowy to ogół zachowań i ról przypisywanych danej płci w danej kulturze, a z racji tego, że ile kultur, tyle tych zachowań będzie, debilizmem jest się ograniczać z ich powodu (czyli np. uznać, że nie można jeździć na motorze, bo to nie dla kobiet albo nie można pracować w przedszkolu, bo jest się mężczyzną). Tożsamość płciowa to temat zupełnie inny, tak samo jak płeć biologiczna. |
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O np. przez ten fragment: "Genderyzm promuje zasady całkowicie sprzeczne z rzeczywistością i integralnym pojmowaniem natury człowieka. (…) Według tej ideologii człowiek może siebie w dobrowolny sposób określać: czy jest mężczyzną, czy kobietą, może też dowolnie wybierać własną orientację seksualną" Przecież chyba nie o to w tym chodzi. No i przecież nikt nie wybiera sobie orientacji seksualnej. Jakoś mi się nie wydaje, by homoseksualista wybrał sobie bycie homoseksualistą. Albo to, że jestem heteroseksualna było zależne od tego, że sobie wybrałam, że wolę chłopców a nie dziewczynki. A z tego listu tak wynikało. Poza tym w tej całej ideologii to czasem nie chodziło o równość między kobietą a mężczyzną? Znalazłam jeszcze coś takiego: "Ideologia gender odnosi się do postaw dotyczących odpowiednich ról, praw i obowiązków kobiet i mężczyzn w społeczeństwie". Zresztą odnoście "ideologii gender" trudno jest coś znaleźć bez związku z kościołem. Za to o samym gender jest na wikipedii i nic tam nie znalazłam takiego strasznego. Po prostu mam wrażenie, że kościół na siłę szuka problemu w tym przypadku tam gdzie go nie ma. Ale mogę się mylić. |
|
|
|
|
#3048 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
#3049 |
|
Konto usunięte
|
Mnie dziwi, że mierzycie wysokość swojego czoła
|
|
|
|
#3050 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() Ciekawe, że w innych kulturach wyróżnia się np. 5 płci http://www.academia.edu/2296364/Funk...esi_Indonesia_ A poza tym polecam książkę Queer a islam http://sklep.smakslowa.pl/queer-a-islam.html Można się wiele dowiedzieć o postrzeganiu seksualności i płciowości w innych kulturach. Chyba, że lepiej słuchać księdza z ambony Właściwie to nie dziwię się, że się buntują, bo rzeczy typu dżender lub rozkmina obecnego stanu rzeczy i funkcjonowania w społeczeństwie skłaniają do myślenia, a myślący katolik, to kiepściejszy materiał na owieczkę
|
|
|
#3051 |
|
Konto usunięte
|
Demi, Magy <3 Martwilam sie jak ja to zacytuje multi, wytłumaczę i nie muszę. <3
|
|
|
|
#3052 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Konto usunięte
|
A faktycznie, szerokość, ale dobra, i tak mnie to dziwi
|
|
|
|
#3054 |
|
I'm your Wonderwall.
|
szczerze mówiąc, w nosie mam to całe gender, a w kościele nie słuchałam prawie wcale, bo na lekkim kacu byłam i skupiałam się na tym, żeby tak przechylać głowę, żeby mnie światełka z szopki nie raziły
![]() a z biologicznego punktu widzenia to ile jest płci?
...jej suknia z miękkiej tafty - dziś skromnie opuszczona... Edytowane przez _PeggyBrown_ Czas edycji: 2013-12-29 o 13:18 |
|
|
|
#3055 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W nosie mam gender, nie ważne, że gender mnie dotyczy i wiem o nim tylko jakieś bzdury. |
|
|
|
|
#3056 | |
|
Zadomowienie
|
Dziwi mnie po co w takim razie byłaś w kościele, przesiedzieć godzinkę i czuć, że spełniłaś swój obowiązek czy coś?
|
|
|
#3057 | ||
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
i mam w nosie wolno mi. to co wiem, to jest bardzo niewiele, ale to nie są bzdury, tylko faktyczne założenia genderyzmu. nie chce wiedzieć więcej![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
|
#3058 | |
|
Zadomowienie
|
Myślałam, że w mszy chodzi o coś innego, nie o śpiewanie kolęd. Dobrze, że wizaż mnie uświadomił, że jest inaczej, tyle lat w błędzie żyłam.
|
|
|
#3059 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pokazałaś, że wno na ten temat wiesz. |
|
|
|
|
#3060 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

. a ta impreza to była taka trochę moja randka