podpaski anionowe - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-28, 13:00   #61
asiulkaa
Zakorzenienie

Dot.: podpaski anionowe

Cytat:
Napisane przez lumtecua Pokaż wiadomość
Jak zwykle słowa krytyki padają od osób które nawet nie próbowały.
Bo często nie trzeba czegoś testować żeby wiedzieć że to co mówią to naciąganie faktów. To samo ma miejsce w przypadku zakupów na mango czy innych telezakupach, w ich reklamach jest tyle samo prawdy co w reklamie tych podpasek.
Stary 2010-05-29, 03:14   #62
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lumtecua Pokaż wiadomość
Jak zwykle słowa krytyki padają od osób które nawet nie próbowały.
jak nizej:

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
Bo często nie trzeba czegoś testować żeby wiedzieć że to co mówią to naciąganie faktów. To samo ma miejsce w przypadku zakupów na mango czy innych telezakupach, w ich reklamach jest tyle samo prawdy co w reklamie tych podpasek.
Stary 2010-05-29, 07:13   #63
Ivy123
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=9KvqWM9VhpA i tyle na ten temat
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 12:17   #64
adikasia007
Przyczajenie

Dziewczyny!
jezeli chodzi o podpaski i wkladki anionowe to sama zaczelam je stosowac, choc wkurzaly mnie dotad pokazy jakis kolderek,lamp czy sciereczek.Jednak po tym pokazie postanowilam sprobowac i nie dlatego ze widzialam na wlasne oczy jak chlona wode i ja zatrzymuja w porownaniu z alwaysami czy naturella.Przeczytalam cala ksiazke o produkcji podpasek i tamponow! nawet nie uwierzycie z czego sa zrobione!!!!!!!!!!!!:conf used:
Z masy papierowej wybielanej lotnym chlorem(zwykla makulatura,ktora,zeby miec kolor bialy zostala tak wybielona),ktory w wysokiej temp.powoduje wydzielanie sie dioksyn-stad nasze "problemy kobiece"
Co najgorsze jestesmy tym zatruwani od urodzenia-pieluchy,chusteczki,papie r toaletowy,reczniki papierowe-wszystko zrobione z tego samego!
Wiecej na pewno dowiecie sie na tym pokazie-polecam!
adikasia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 12:55   #65
asiulkaa
Zakorzenienie

No uwielbiam jak przedstawiciel jakiejś firmy zakłada konto i zaczyna pisać peany na cześć swojego pracodawcy.
Stary 2010-06-01, 19:13   #66
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adikasia007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
jezeli chodzi o podpaski i wkladki anionowe to sama zaczelam je stosowac, choc wkurzaly mnie dotad pokazy jakis kolderek,lamp czy sciereczek.Jednak po tym pokazie postanowilam sprobowac i nie dlatego ze widzialam na wlasne oczy jak chlona wode i ja zatrzymuja w porownaniu z alwaysami czy naturella.Przeczytalam cala ksiazke o produkcji podpasek i tamponow! nawet nie uwierzycie z czego sa zrobione!!!!!!!!!!!!:conf used:
Z masy papierowej wybielanej lotnym chlorem(zwykla makulatura,ktora,zeby miec kolor bialy zostala tak wybielona),ktory w wysokiej temp.powoduje wydzielanie sie dioksyn-stad nasze "problemy kobiece"
Co najgorsze jestesmy tym zatruwani od urodzenia-pieluchy,chusteczki,papie r toaletowy,reczniki papierowe-wszystko zrobione z tego samego!
Wiecej na pewno dowiecie sie na tym pokazie-polecam!
wszystkie te pokazy sa tak zrobione, zeby ludziom zrobic wode z mozgu. Poza tym, jakby nie patrzac to wszystko jest zle w sensie ze szkodliwe, bo jesli podpaski, reczniki papierowe, chusteczki etc. takie sa szkodliwe, to by trzeba bylo sobie worek przyczepic do bozeny podczas okresu zeby bylo zdrowo

zaznaczam ze slowo bozena nie jest mojego autorstwa
Stary 2010-06-02, 07:03   #67
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość
wszystkie te pokazy sa tak zrobione, zeby ludziom zrobic wode z mozgu. Poza tym, jakby nie patrzac to wszystko jest zle w sensie ze szkodliwe, bo jesli podpaski, reczniki papierowe, chusteczki etc. takie sa szkodliwe, to by trzeba bylo sobie worek przyczepic do bozeny podczas okresu zeby bylo zdrowo

zaznaczam ze slowo bozena nie jest mojego autorstwa
No jak to woreczek, podpaski anionowe, ewentualnie wrócić do źródeł i tak jaj nasze babki, stosować złożone paski płótna, które się potem gotuje.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-02, 09:37   #68
adikasia007
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
No jak to woreczek, podpaski anionowe, ewentualnie wrócić do źródeł i tak jaj nasze babki, stosować złożone paski płótna, które się potem gotuje.
Mysle, ze wypowiadanie sie na temat czegos,czego sie nie sprobowalo nie ma sensu.To tak jakby patrzec na jablko,ktorego sie nie ugryzlo i mowic ze jest kwasne,tylko dlatego ze jest zielone-bzdura!
Zreszta komentarze mowia same za siebie:pozytywne sa od osob,ktore produkt sprobowaly,a negatywne od tych,ktorzy widocznie temat dbania o siebie,o zdrowie przede wszystkim uwazaja za przewrazliwienie...
A nierozumiem czemu asiulkaa nie sprobujesz?
adikasia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 12:03   #69
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego samego powodu dla jakiego nie robię zakupów w telezakupach. Jest sporo innych fajnych rzeczy na które wolę wydać to co zarobię, a o higienę zadbać za pomocą częstego zastosowania wody i środków myjących.

Pozytywnie wypowiadają się te osoby które zarabiają pisząc takie rzeczy.
Stary 2010-06-02, 12:10   #70
marysienka
Zadomowienie

A ja mam pytanie, skoro owe podpaski mają zastosowanie lecznicze, dlaczego więc skierowane są do kobiet, które stać na to aby pozwoliły sobie na taki zakup?? Ja nie należę do biednych a jednak mimo wszystko szkoda byłoby mi wydać 20zł na te właśnie podpaski, bo zamiast tego mam zwykłe always'y i dużą paczkę tamponów. Dlaczego skoro mają zastosowanie lecznicze nie są skierowane do każdej grupy społecznej kobiet tylko do wybranej bogatszej.
Stary 2010-06-02, 16:58   #71
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle, ze wypowiadanie sie na temat czegos,czego sie nie sprobowalo nie ma sensu.To tak jakby patrzec na jablko,ktorego sie nie ugryzlo i mowic ze jest kwasne,tylko dlatego ze jest zielone-bzdura!
Zreszta komentarze mowia same za siebie:pozytywne sa od osob,ktore produkt sprobowaly,a negatywne od tych,ktorzy widocznie temat dbania o siebie,o zdrowie przede wszystkim uwazaja za przewrazliwienie...
to ze nie sprobowalam tych podpasek nie oznacza, ze o siebie nie dbam. Trzeba umiec tez niewierzyc we wszystko co w reklamach mowia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-02, 17:37   #72
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
nie prawda.
ja stosowałam i prócz podpaski,ktora chroni mnie przed zalaniem niczego pozytywnego nie zauważyłam.pominę fakt,że zachorowałam i nawet cud podpaska mnie od tego nie uchroniła
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 09:36   #73
dariagliwice
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marysienka Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie, skoro owe podpaski mają zastosowanie lecznicze, dlaczego więc skierowane są do kobiet, które stać na to aby pozwoliły sobie na taki zakup?? Ja nie należę do biednych a jednak mimo wszystko szkoda byłoby mi wydać 20zł na te właśnie podpaski, bo zamiast tego mam zwykłe always'y i dużą paczkę tamponów. Dlaczego skoro mają zastosowanie lecznicze nie są skierowane do każdej grupy społecznej kobiet tylko do wybranej bogatszej.
Ja np nie sądze że one są dużo droższe od zwykłach bo skoro jedną podpaskę używam 8h a naturals stosowałam w tym samym czasie dwie to cenowo wychodzi to tylko trochę drożej. Ja tam jestem z nich zadowolona i wcale ich nie sprzedaje jakby co. A jeśli chodzi o efekt placebo to też sie nad tym zastanawiałam ale niektórzy z moich znajomych tez odczuli tą energię(a niektórzy nie) więc stwierdziłam że moze to rzeczywiście zasługa tych wkładek.
dariagliwice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 20:57   #74
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dariagliwice Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o efekt placebo to też sie nad tym zastanawiałam ale niektórzy z moich znajomych tez odczuli tą energię(a niektórzy nie) więc stwierdziłam że moze to rzeczywiście zasługa tych wkładek.
No jeśli część odczuła a część nie, to właśnie raczej efekt placebo, a nie "cudowne działanie" podpasek.
Stary 2010-06-07, 21:29   #75
asSsiek
Raczkowanie

A ja miałam ich wkładki ... Zużyłam dwie i oddałam mamie... Jak dla mnie nie wygodne i grube
asSsiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 11:30   #76
dariagliwice
Przyczajenie

A ja uważam że po prostu na jednych działają a na drugich nie. W moim wypadku napewno nie był to efekt placebo bo ja byłam bardzo negatywnie do tego nastawiona kupiłam je tylko dlatego żeby dać koleżance zarobić. Dlatego miło mnie zaskoczyły te wkładki
dariagliwice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 12:17   #77
nieswiadoma90
Raczkowanie

Koleżanka mojej mamy to sprzedaje,więc mama kupiła mi 2 paczki tych ''wyjątkowych" podpasek. Jedyny plus jaki zauważyłam jest taki,że są bardzo chłonne i przy moich obfitych okresach nie mam po pół godz od założenia podpaski czerwonych plam na bieliźnie jak było przedtem. Żadnego mniejszego bólu brzucha nie zauważyłam, i jakoś specjalnie nie wierzę,że pomagają na grzybicę. A te wszystkie wymieniane właściwości kojarzą mi się ewidentnie z reklamą mango

nieswiadoma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 16:53   #78
Kot Kotkowaty
Raczkowanie

Używałam i szczerze mówiąc uważam to za bezsensowne wydawanie pieniędzy. Różnicy praktycznie żadnej, może są i ciut bardziej chłonne, ale jeśli chodzi o te cudowne właściwości lecznicze to raczej pic na wodę. Infekcje jak miałam tak dalej mam, nie pochłania zapachu jak zapewnia producent a jakoś bardziej komfortowo się czuję nawet ze zwykłą najtańszą naturellą niż z anionowymi. Moja mama również ich używała, jednak stwierdziła, że jedyna różnica to to, że odczuwa trochę mniejsze pieczenie przy menstruacji, ale oprócz tego nic, więc stwierdziła, że nie są warte swojej ceny.
Raczej nie polecam, chyba, że ktoś wierzy w siłę sugestii

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez nieswiadoma90 Pokaż wiadomość
Koleżanka mojej mamy to sprzedaje,więc mama kupiła mi 2 paczki tych ''wyjątkowych" podpasek. Jedyny plus jaki zauważyłam jest taki,że są bardzo chłonne i przy moich obfitych okresach nie mam po pół godz od założenia podpaski czerwonych plam na bieliźnie jak było przedtem. Żadnego mniejszego bólu brzucha nie zauważyłam, i jakoś specjalnie nie wierzę,że pomagają na grzybicę. A te wszystkie wymieniane właściwości kojarzą mi się ewidentnie z reklamą mango
No, dokładnie to samo

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez illuvies Pokaż wiadomość
A ja nie mówię tutaj o kij wie jakich chorobach, tylko o drobnych infekcjach. Może jedną z przyczyn są podpaski? Teoretyzuję, też nie słyszałam żeby jakiś ginekolog się wypowiadał na ten temat, ale byłabym skłonna uwierzyć że na zużytych podpaskach znajduje się raj bakteryjny.
Nie wyobrażam sobie nosić jedynie tampony. Małe starczają na zbyt krótko, duże są za duże. Tampon z podpaską/wkładką rządzi.
Właśnie jak już coś ma szkodzić, to bardziej szkodzą tampony niż podpaski, bo krew nie 'wylatuje' na zewnątrz tylko jest cały czas w środku, a to raj dla bakterii. Ale najważniejsze to zmieniać często i regularnie. Acha, i nie jestem przeciw tamponom, sama czasem używam, razem z wkładką jeśli mam obfite krwawienia
Kot Kotkowaty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 14:09   #79
groszek56
Przyczajenie

Od trzech lat stosuję wkładki anionowe Gentle Day. Są rewelacyjne. Nie ma żadnej przesady z tymi mięśniakami. Nie trzeba wierzyć w ich działanie, ale można spróbować i samemu się przekonać.
groszek56 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-29, 13:26   #80
perro_caliente
Raczkowanie

Co Wy tak się uwzięłyście na ten MLM?! Żeby nie było - ja nawet raczej z Avonu nie korzystam, bo nie lubię kontaktów bezpośrednich z ludźmi i kupuję przez Internet. :P Ale co za różnica, czy te 80%-90% zabierze Ci piramida ludzi, czy korporacja?! To zakrawa na jakąś religię z stylu "jest w sklepach i telewizorze to jest święte".
Wiadomo, że w sprzedaży wysyłkowej sprzedają różne cuda, ale to nie znaczy, że z definicji są złe. Jak są dobre, to w końcu wchodzą do sprzedaży normalnej - jak było chociażby z blenderami i wypiekaczami do chleba. Wtedy jest konkurencja i cena spada!

Sorry za offtop. Chciałam się czegoś dowiedzieć o tych podpaskach, ale niestety nie ma merytorycznych argumentów z żadnej strony. Bo ani zbytni zachwyt, ani programowy, nieuzasadniony hiper-sceptycyzm to nie są budujące postawy.:/

U mnie zwykłe tampony i podpaski wywołują podrażnienia i często stany zapalne, dlatego szukam alternatywy. I chyba dla takich osób są takie i podobne podpaski (abrahując od tego, czy te konkretne tak działają).

http://przecietnobiusciasta.blogspot.com

Motywacja, psychologia, rozwój osobisty, minimalizm Zapraszam! tu:

http://mysliwwielkimmiescie.pl/
perro_caliente jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 15:18   #81
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perro_caliente Pokaż wiadomość
Co Wy tak się uwzięłyście na ten MLM?! Żeby nie było - ja nawet raczej z Avonu nie korzystam, bo nie lubię kontaktów bezpośrednich z ludźmi i kupuję przez Internet. :P Ale co za różnica, czy te 80%-90% zabierze Ci piramida ludzi, czy korporacja?! To zakrawa na jakąś religię z stylu "jest w sklepach i telewizorze to jest święte".
Wiadomo, że w sprzedaży wysyłkowej sprzedają różne cuda, ale to nie znaczy, że z definicji są złe. Jak są dobre, to w końcu wchodzą do sprzedaży normalnej - jak było chociażby z blenderami i wypiekaczami do chleba. Wtedy jest konkurencja i cena spada!

Sorry za offtop. Chciałam się czegoś dowiedzieć o tych podpaskach, ale niestety nie ma merytorycznych argumentów z żadnej strony. Bo ani zbytni zachwyt, ani programowy, nieuzasadniony hiper-sceptycyzm to nie są budujące postawy.:/

U mnie zwykłe tampony i podpaski wywołują podrażnienia i często stany zapalne, dlatego szukam alternatywy. I chyba dla takich osób są takie i podobne podpaski (abrahując od tego, czy te konkretne tak działają).
Więc niech będzie merytorycznie: jakiś czas temu zużyłam dwa opakowania, które dostałam, no to wypróbowałam. Zwykłe podpaski z tym, że miały więcej substancji wiążącej, to jedyna różnica. Ale nie zabraniam nikomu wierzyć w cuda i używać.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości