|
|
#2251 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro
Cytat:
|
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Adres podałam dobry na 1000% bo jeszcze chciał bym potwierdziła adres i podawałam kolejny raz. Problem taki że taki adres w tym mieście istnieje tylko mieszka tam kto inny. Teraz i tak nic nie załatwię, będę dzwonić w poniedziałek po 7. Liczę na to że ta paczka sobie pójdzie z tego UP no bo nie wierzę w to, że ktoś się tak pomylił jedną literą i jedna cyfrą kodu i akurat trafił w tamto miasto, oddalone od mojego o 100km.
|
|
#2253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale powiedz mi skąd wiesz na jaki dokładnie adres poszła ta paczka i że jest pomyłka w jednej literce i cyferce? Przecież tego na stronie trackingowej nie widać. Dostałaś awizo ? jeśli masz awizo na poprawnym adresie to sami powinni się skapnąć że coś jest nie tak. |
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
widzę na stronie poczty że paczka poszła tam i tam co nie. Poczekam na poniedziałek jak samo nic nie ruszy. Może przez pomyłkę tam trafiła a na miejscu się zorientują i sami odeślą? nie wiem zła jestem
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
paczka nie wraca odrazu do chin... bo bardzo czesto na paczce nie ma nadawcy - przyjrzyjcie się nast. razem
![]() A jaki jest bład w miejscowości? bo błąd w kodzie to nie tragedia... moaj paczka raz trafiłą do Szczecina ale na nast. dzien została przesłana dalej do mnie... bez dodakowej interwencji z mojej strony na poczcie tez pracują czasem logiczni ludzie...
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Zamiast Lubań jest Lubin a zamiast 800 jest 300.
Jednak widzę że paczka wróciła z Lubina do Wrocławia..uff. Może jednak do mnei trafi
|
|
#2257 |
|
Raczkowanie
|
"A macie jakiś pomysł na stanik który dałoby się założyć pod to http://www.aliexpress.com/item/Black...993490632.html
Jestem skłonna kupić sobie takie body ale jednak nie chciałabym żeby przy poruszaniu się nagle mi coś wyglądało przez tą siateczke bo ona jest dość szeroka z tego co widzę pomiędzy piersiami a moje są bliżej niż u Pani na focie ;p I tylko dlatego jeszcze nie kupiłam. Co myślicie ? Kupowała może któraś z Was to body ? " zerknij może na to: http://www.aliexpress.com/item/10-pc...425058713.html nic innego nie rzuciło mi się w oczy- nie wiem czy to nie będzie za bardzo odstawać... ale niestety więcej pomysłów nie mam pozdrawiam!
|
|
|
|
#2258 |
|
Konto usunięte
|
Ja czekam na koszulę w panterkę i nic. 5 dni do końca i zakładam spór. Na wszystkich trackingach wyświetla mi PEK co zwykle oznacza że koszula powinna być w PL, ale w trackingu poczty polskiej nic się nie pojawia
Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2013-12-29 o 09:53 |
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
j listonosz mi powiedzial ze jak jest jakis blad, i maszyna ktora rozdziela przesylki na rozdzielni zle przesle to potem taka paczka jest "recznie" przesylana do odpowiednich miejsc/przewozow
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Raczkowanie
|
aanneett
Wiesz co ja miałam tez dziwną sytuację. Moja paczka była na stronach trackingowych ze statusem że wysłana już do PL ale nic więcej . Czekałam na status wer wawa, jak się pojawi to wtedy dopiero sprawdzam na polskiej stronie bo do tej pory nic na pl nie ma oprócz że wysłane. A tutaj telefon że dostałam paczkę i zdziwienie. Okazało się że wogóle na stronie trackingowej status się nie pojawił. Dopiero na stronie poczty polskiej było doręczenie. Widać że mają straszny bałagan przez te święta i trzeba się trochę uzbroić w cierpliwość. Tak jak napisała hailie21 PEK to nie jest dostarczenie do Polski tylko wysyłka dopiero. Ale wiesz zastanawia mnie jedno. Wpisujesz na stronie poczty polskiej ten numer trackingu i ci go wogóle nie pokazuje ? To oznacza że paczka wogóle nie została zarejestrowana że ma przyjść do polski. A musi być jeśli została do PL wysłana. Na zagranicznych stronach jakie masz miejsce doręczenia ? Może masz podany w ogóle zły numer trackingu? Jeśli faktycznie zostało ci tylko 5 dni to możesz napisać najpierw do sprzedającego że z paczką jest coś nie tak. Masz jeszcze opcję "extend delivery date" czy jakoś tak wtedy przedłużysz ten czas na dojscie paczki i nie będziesz musiała już otwierać dispute. Ale najpierw sprawdz na zagranicznej stronie miejsce doręczenia. Jeśli jest PL to ja bym napisała do sprzedawcy o problemie i kliknęłabym extend delivery date a jeśli pokazuje inne państwo to dałabym dispute. W każdym razie i tak dobrze by było żebyś się skontaktowała ze sprzedającym Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2013-12-29 o 16:01 |
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
2,5 tyg. to jeszcze nie tak długo, ja czekałam równe 60dni (2 miesiące zamówina w październiku kurtka a paczka przyszła w połowie grudnia z apaszką ;/)... tracking NIC nie pokazywał, az nagle doręczenie...a w środku zamiast płaszcza apaszka... pisałam o tym wcześniej ;/ także 2,5 tyg. to nie tak długo, i pewnie to samo napisze c sprzedawca, nawet jak otworzysz dispute to bedzie o przedłuzenie czasu dostawy... o kolejne 30 dni, dopiero po ym predłużeniu jak nie bedzie dostarczona to oddadzą kase. No chyba że ci nr zły podał...poduś go tam, czy na pewno to twój nr nadania
|
|
|
|
#2264 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2265 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Otworzyłam spór, nie chce mi się dłużej czekać
Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2013-12-29 o 17:54 |
|
|
|
|
#2266 |
|
Raczkowanie
|
a ja się chciałam przypomnieć z tym sweterkiem: http://www.aliexpress.com/item/Free-...406744617.html
ciekawi mnie jak on wygląda w rzeczywistości, szczególnie czy nie jest za krótki z tyłu.
|
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam za jakość, mam dostępny tylko telefon. Z tyłu jest krótszy niż z przodu - sięga mniej więcej do końca pleców, natomiast z przodu do bioder Zdjęcia nie są robione w moim pokoju, więc ten bałagan to nie moja robota
Edytowane przez Vinnga Czas edycji: 2013-12-29 o 22:13 |
|
|
|
|
#2268 |
|
Raczkowanie
|
Vinnga- ten sweterek jest z tego linka? bardzo fajnie wygląda
sama się nad nim zastanawiałam... teraz chyba się na niego skuszę potwierdź tylko proszę czy to z tego linku bądź wrzuć jak możesz od swojego sprzedawcy pozdrawiam!
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Sama chyba kliknę niebieski Bo ten pomarańczowy jest siostry
|
|
|
|
|
#2270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo! ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Dziewczyny może któraś zamawiała coś w tym stylu... jestem ciekawa jak będzie z materiałem- koszulki mi się bardzo podobają http://www.aliexpress.com/store/prod...382550515.html |
|
|
|
|
#2271 |
|
Raczkowanie
|
Cześc, jestem tutaj nowy. Od jakiegos czasu prkatycznie każdego dnia czytam na forach o aliexpress. Zainteresowałem sie tą strona a co a tym idzie chciałbym cos zamowić. Na poczatek chciałbym kupic co kolwiek aby przekonać sie na własnej skórze jak wygląda transakcja za pośrednictwem tej strony. Czytałem sporo na temat płatności ale nadal nie moge zrozumiec formy płatności za pośrednictwem karty. Czy karta która płące w Polskich sklepach, wypłacam z bankomatów itp nada sie do piersze transakcji ?? Jest to karta Debit MasterCard. Niestety nie jest to karta walutowa ani internetowa ( no chyba, ze otym nie wiem). Prosze o wyjaśnienie. Z góry dziekuje za pomoc
|
|
|
|
#2272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co sama czytałam wcześniej to są polecane jakieś karty typowo " walutowe" czy coś w tym stylu- musisz popatrzeć gdzieś na pierwszych stronach wątku. Są podobno typowo do transakcji internetowych i chyba w Pl są najlepszym rozwiązaniem jeżeli chodzi o przewalutowanie Ja się nie orientuję za bardzo. Widziałam również że dziewczyny płaciły normalnymi kartami debetowymi i tylko miały naliczane jakieś grosze z przewalutowania tak więc chyba musisz poczytać lub spróbować i samemu zobaczyć która forma najbardziej Ci będzie odpowiadać ![]() pozdrawiam! |
|
|
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
Czytalem na ten temat, alior Sync posiada w swojej ofercie taka karte oraz mBank. Ale np. w mBanku koszt 25 zł. za wystawienie a w Alior Sync podobno za free. Nie widze wiekszego sensu wyrabiania takiej karty poniewaz tak jak wspomnialem na próbe chce zamowic co kolwiek o wartości do 20 $ a co za tym idzie, nawet jak koszt zakupu bedzie o kilka złotych wyższych to i tak byłbym zadowolony.
Meg_bz dzieki za szybką odpowiedź. Moze ktos jeszcze sie wypowie na ten temat ?
|
|
|
|
#2274 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zastanawiaj się tylko kup coś i spróbuj zapłacić swoją kartą. Jeśli nie uda ci się zapłacić to po 20 dniach twoje zamówienie na ali zostanie automatycznie anulowane tak więc nie masz się czym martwić. Nic nie tracisz a prawdopodobnie będzie ok. Zaloguj się tylko wcześniej na stronie banku i zobacz limity na twojej karcie bo często karty mają domyślnie ustawiony limit 0 zł na transakcje przez internet. Jak sobie zmienisz to powinno wszystko być ok. Bezpieczniejsze jest używanie kart pre paid na które przelewasz określoną kwotę pieniędzy bo jest ryzyko że ktoś może Cię okraść. Koszt takiej karty to około 20 zł rocznie w większości banków dodatkowo możesz wtedy zrobić kartę rozliczaną w USD. Jest mniejsza opłata spreadu dla banku ale to opłaca się jeśli rocznie będziesz kupował za więcej niż 200 dolarów. Wtedy wyrównuje się koszt opłaty karty z dodatkowym spreadem. Jeśli nie zamierzasz tyle kupować to lepiej ci wyjdzie płacąc zwykłą kartą. Ja jednak założylam kartę pre paid dla własnego spokoju Bo nie chciałabym stracić wszystkich pieniażków z głownego konta a roczna opłata 20 zł nie jest dla mnie zbyt wygórowana za bezpieczeństwo. Przelewam tylko tyle ile potrzebuję na daną transakcję i z głowy
Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2013-12-29 o 23:53 |
|
|
|
|
#2276 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo mi miło, iż w expresowym tempie dostaje odpowiedzi do postawionych przeze nie pytań.
Czy jestescie w stanie powiedziec mi mniej wiecej jaka bedzie cena produktu X ktory kosztuje np, 10 $ kiedy zapłace za pomoca zwyklej karty, czyli bea dwa przewalutowania. A ile wyniesie mnie ten san produkt gdyby zaplacę karta walutową , przy założeniu iż NBP wycenia dolar na 3 zł. ???Nie chodzi mi oto, abyscie podali mi cene co do 1 grosza tylko tak pi razy drzwi. |
|
|
|
#2277 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie przy normalniej karcie jakieś tam opłaty wyszły powiedzmy ok pół euro ( zamówiłam rzeczy o wartości 45 usd) różnica przy przewalutowaniu z euro na dolara... więc tragedii nie było tak jak dziewczyny powyżej- ja również polecam sprawdzić swoją kartę i zobaczyć... może się okazać, że naliczą Ci kilka groszy i będzie to lepsze niż wyrabianie, i płacenie za kartę z której nie będziesz zbyt wiele korzystał. Pozdrawiam!
|
||
|
|
|
#2278 |
|
Raczkowanie
|
Super, dziekuje uprzejmie za wyjaśnienie. Na chwile obecna, nie mam żadnych pytan co do transakcji na aliexpress. Ale jak znam życie, zaraz po kliknieciu na produkt ktory chce kupic w mojej glowie narodzi sie setka pytan czemu tak a nie tak, wtedy napewno poprosze was o pomoc. Prawdopodobnie jutro założe konto na ali i spróbuję cos kupic
|
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
widziałyście taką bluzkę ??
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie różnica w płaceniu kartą zwykłą debetową a ta internetową w mbanku wychodziła koło 15 groszy.
Paczuszka trafiła do listonosza w moim mieście! czyli niepotrzebnie sie denerwowałam
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.