|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
agnieszka, oczywiście, że Ania z tego wyjdzie! Nie ma innej opcji!
Dzisiaj przychodzą pierwsi goście-znajomi. Szczerze mówiąc to ja nawet już mam ochotę się z kimś zobaczyć spoza rodziny. Idę się wylaszczyć tzn pomalować żeby jakoś wyglądać Co do prania ja się nie porównuję do was, bo w zasadzie to na razie bardzo mało piorę. Mała nie ulewa, czasami coś tam przybrudzi. Jak do tej pory kupiłam dwa proszki po 2,8 kg (jeden do kolorów i jeden do białego) i używam ich cały czas od początku (czyli od momentu kiedy zaczęłam prać wszystko od nowości).
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44321577]Heja dziewczyny
![]() Witam po dłuższej nieobecności. Wchodzę dziś, a tu już komplet rozpakowanych Super!Na co dzień mam tak mało wolnego czasu, że nie mam kiedy napisać czy poczytać co u Was. Michał waży w 6 tygodniu swego życia już 5330g. Urósł bardzo, uśmiecha się do nas świadomie od Wigilii, najbardziej do taty ![]() Ogólnie nie mamy problemów, tylko mały jest tak przywiązany do mnie, że nie śpi w łóżeczku, w wózku, tylko na rękach. Jak go odłożę to budzi się po kilku minutach. Śpię z nim bo inaczej padłabym w dzień, a muszę przecież mieć jeszcze siły dla Oli. Ola- jest grzeczna i kocha brata, ale mimo to próbowała go 2 dni temu utopić w wanience... Nie chce powiedzieć dlaczego. Wlała mu wody do buzi kubeczkiem jak odwróciłam się po ręcznik... Także widzicie, muszę mieć oczy dookoła głowy... Ale ogólnie nie narzekam, jestem trochę zmęczona, brakuje mi wspólnych wieczorów z mężem, obejrzałabym jakiś film wieczorkiem, a nie mogę się ruszyć bo jak już śpimy to śpimy- mały czuwa i jak się ruszę to płacz... Staram się go odkładać choćby do wózka bo jest ciężki i normalnie jestem zmęczona jak go ponoszę. Czasem się udaje. Np. teraz zasnął na mnie, odłozyłam go obok siebie na poduszkę na łóżku i śpi już 1,5h- ale chyba dlatego, że nosem w moim rękawie ;p Dzieciaki mi się ostatnio poprzeziębiały, tzn. Ola zaraziła małego, ale już jest ok i zastanawiam się co będzie ze szczepieniem: mamy iść 3 stycznia, a Michał brał tydzień temu antybiotyk... Przesyłam całusy dla wszystkich mamuśków i dzieciaków ![]() Aaa weronisiek88 -17.11.13 Michał, 5330g (6tyg.)- kp[/QUOTE] U nas identycznie. Tylko mama moze go uspokoic. Ze starszym nie mialam takich problemow. Moglam odlozyc po zasnieciu, tata czy babcia mogli uspokoic. A tu wyglada, ze przez najblizszy okres nigdzie z domu nie wyjde, bo jestem niezastapiona Wczoraj chcialam isc ze starszym na basen i poszedl tz, bo przeciez on nawet go spac nie polozy.I to nie chodzi o to, ze on nie chce, ale maly ma jakis radar i tylko mama sie liczy. Wczoraj walczylam z nim od 20 do 23. Zasypial po jedzeniu, albo jak go bralam na rece i odkladany momentalnie sie budzil. W dzien troche latwiej ze spaniem, wystarczy ze 2-3 razy po podniesc i zasypia ale wieczorami jest tragedia. Z mezem to juz ledwo na oczy patrzymy. Nie mamy ani sekundy czasu dla siebie. O przytulankach to nawet nie wspomne. Spimy osobno, bo maly tylko tak zasnie i sie nie budzi. Najgorszy hardcore jest gdy chce polozyc malego spac a duzy halasuje i domaga sie uwagi. Ja nie rozumiem, dlaczego tak ciezko jest odlozyc spiacego malego i dlaczego on sie od razu budzi. Padam na twarz ![]() A to sprawca naszego niewyspania Agnieszka-bedzie dobrze, choc nawet nie chce myslec co przezywasz. rusalka-doskonale cie rozumiem i wiem o czym mowisz. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-12-29 o 16:21 |
|
|
|
#183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lub też w aptece dziecka można kupić.Cytat:
ja też się zastanawiam nad zmianą mleka zwykłego Nan na Bebilon Comfort bo kupy wczoraj wcale nie zrobił i coś go ciągle męczy w brzuszku
|
|||
|
|
|
#184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
musi być! Ania to silna dziewczynka!Beatka my tak pierzemy co 3 dni i zuzylismy jeden proszek dzidzius 1,9kg i z 2 miarki drugiego i półtorej płynu do plukania, ale to razem z praniem przed narodzinami i mały ma dopiero 3tyg. Witam się na odchowalni Cały czas was czytam, jestem na bierzaco ale jakoś nie mogę się wbić w temat![]() Powiedzcie mi czy wasze dzieci są grzeczne przy przewijaniu, kapaniu, ubieraniu? Bo mój Bartek to tak się drze jakby ktoś mu krzywdę robił, nasze zmiany pamersa czy ubrania to istna katorga, nie wspomnę już o myciu
|
|
|
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
sylwia-moj starszak tak sie darl-przy przebieraniu, wyjmowaniu z wanny, myciu itp. Jak mial ok 3 miesiace, to mu przeszlo
Christian natomiast nie placze wogole przy ubieraniu czy myciu. Za to drze sie jak sie go wklada do maxi cosi.
|
|
|
|
#186 | ||||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=paulinaizabela;4432 2646]Trele i Rusalka - Wszystkiego najlepszego dziewczyny
![]() Sączę właśnie czerwone winko to wypiję za wasze zdrówko ![]() [\QUOTE] Trele i Rusałko - chciałabym Wam pożyczyć wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, pociechy z cudownych dzieci i mężów oraz spełnienia wszystkich marzeń. Przepraszam, że spóźnione te życzenia moje, ale szczere. Ja Wasze zdrówko wypiję sącząc wodę, chociaż winkiem bym nie pogardziła, ale matka karmiąca jestem. [QUOTE=domii29;44323361] ![]() Co do szwagierki, tak to ta co już kilka razy poroniła. W końcu się przełamała i zaczyna Jasia traktować jak członka swojej rodziny a nie jak największego wroga i przy okazji do mnie też zmienia stosunek . Z całego serca życzę jej tego upragnionego dzidziusia bo tak bardzo jej zależy że w święta jak weszłam z Jasiem do pokoju w którym siedzieliśmy to się najpierw popłakała bo jej każdy przy łamaniu się opłatkiem życzył "spełnienia marzeń" (choć oczywiste jest to co każdy miał na myśli wypowiadając te słowa) /QUOTE]Wiedziałam, że prędzej czy później złość i nienawiść do Jasia jej minie i będzie dobrą ciocią. Mam nadzieję, że już niedługo zostanie szczęśliwą mamusią. Cytat:
Cytat:
Dziewczyny proszę wrzućcie jakieś linki do bujaczków, które posiadacie lub polecałybyście. Jest ich taki ogromny wybór, a ja nie wiem na co zwracać uwagę przy wyborze takiego. Dziękuję bardzo za wszystkie propozycje! Cytat:
Nie wiem czy mój tok myślenia jest dobry i czy jednak nie powinnam wrócić do wybudzania jej. Cytat:
Ania jest silną dziewczynką i nie podda się w tej walce o zdrowie. Bądź przy niej i nie załamuj się chociaż wiem, że jest Ci cholernie trudno, ale musisz być silna dla niej. Wierzę, że już niedługo będziecie się mocno tulić w domku! Trzymam za Was mocno kciuki!
|
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka bądź dzielna, jeszcze troszkę i wszystko będzie lepiej
Trele ja też jestem niezastąpiona Mao tam już nie pisałam, ale Zuzia ślicznie wyglądała Rusałka spóźnione 100 latek Nemosek Ty gdzie?
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-12-29 o 11:52 |
|
|
|
#188 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Christian wygląda jak aniołek na ty h zdjęciach. Ma piękne, duże oczęta. Cytat:
Cytat:
Przewijanie i przebieranie na przewijaku uwielbia, w ogóle mogłaby cały dzień leżeć na przewijaku. Płacze tylko po wyjęciu z kąpieli podczas wycierania, chyba dlatego, że jej chłodno i nie może doczekać się karmienia.
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to ubieranie czapki na spacer to katorga!!! mala zasnela przy cycu na rogalu...na 5 min. mam nadzieje,ze z czasem jej sie to odmieni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja uwielbia i kapanie, nie ma placzu przy wyciaganiu z wanienki, i przewijak tez uwielbia bo jest sciana sowkowa i ja widzi i z ubieraniem tez problemu nie ma ![]() A jak nozki Bartusia? [QUOTE=Miss Triss;44328611] Trele i Rusałko - chciałabym Wam pożyczyć wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, pociechy z cudownych dzieci i mężów oraz spełnienia wszystkich marzeń. Przepraszam, że spóźnione te życzenia moje, ale szczere. Ja Wasze zdrówko wypiję sącząc wodę, chociaż winkiem bym nie pogardziła, ale matka karmiąca jestem. Cytat:
![]() http://m.allegro.pl/przedmiot,tiny-l...802420062.html ![]() Ogladalam go na zywo i jest bardzo fajny, duzy, duze ma te nozki, naprawde super ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-29 o 13:04 |
||
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Trele,Rusalka wszystkiego najlepszego!
Dzien dobry. Nje dawno wróciłyśmy z kosciola. Straszą zasnela przed klatką po mszy.heh U mnue dzisisj brak pomyslu na obiad. Smaka mam na chinszcyzne :p |
|
|
|
#192 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry, byłam w tesco i dupa Wcozraj mieliśmy koszmarny wieczór, mnie od kilku dni boli kręgosłup i cierpnie mi lewa ręka jak źle trzymam małą i jak ją karmię, bo ona mi na niej leży. Mojego męża też od kilku dni bolą lędźwie i wczoraj jak kąpał małą to dobrze że stałam obok bo musiałam ją wziąć dokończyć kąpać a on się zgiął w pół i płakał, to był drugi raz w życiu kiedy widziałam mojego męża jak płakał, a nawet wył z bólu, chyba z 5 minut leżał na podłodze i nie mógł się ruszyć a ja nie wiedziałam co robić, tu mam dziecko w wannie trzeba umyć i ubrać, a tu mąż leży na podłodze, zwija się i płacze, dramat
|
|
#193 | |
|
Wtajemniczenie
|
A my byłysmy na godzinnym spacerku, dobrze że pogoda jest taka
ale wiosna i lato lepsze![]() zaraz ma wpaść koleżanka poznać Liwię, więc muszę się ogarnąc troszeczkę bo zrobiłam sobie drzemkę ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest silna dziewczynka, wyjdzie z tego na pewno będzie dobrze! dziękujemy ![]() to już?
|
|
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny.
Aga trzymamy za Twoja malutka i Ciebie kciuki. Musi być dobrze. Współczuję również problemów kregoslupowych i łącze się w bólu. Odstawilam wczoraj małemu wit. K i dziś mniej się prezy. Noc też była spokojniejsza. Skończył przedwczoraj miesiąc i chyba już mu jej nie będę podawać. Czy którąś z Was też zaprzestała? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadrobiłam stary wątek jeszcze wczoraj Trele - pytałaś o to wyjście awaryjne w samolocie- wiem że osoba która siedzi obok ma te drzwi otwierać, w przypadku jakiejś katastrofy więc może o to chodzi z tymi ograniczeniami dla osób w ciąży i z dziećmi ![]() Ryba- współczuję problemów z datą chrzcin. Ja od kościoła trzymam się z daleka, no ale jestem w szoku jak słyszę takie historie. Tyle ludzi się od nich odwraca, więc ten ksiądz powinien cię całować po rękach, że w ogóle chcesz skorzystać z jego usług i będzie miał pracę i zarobek a nie stroić fochy. A te dziwne przepisy to niech sobie zmienią. W Belgii to się kościoły katolickie zamyka, bo nikt już do nich nie przychodzi, a w Polsce księża się zachowują jak panny na wydaniu. Sama zastanawiam się nad chrzcinami, ale tylko z tego względu, żeby nie kombinować, jak by Helenka chciała iść do komunii, no ale też biorę pod uwagę, że to się może zmienić w tę stronę, że za 7 lat pierwsza komunia to będzie wielki obciach ![]() Agnieszka, strasznie mi przykro, mocne kciuki .....
|
|
#197 |
|
Rozeznanie
|
A dziewczyny co do kupek to położona mi powiedziała, że nawet do 5 dni dziecko może nie robić i to jest normalne. Ale żeby już dac szopek glicerynowy. Mój narazie nie zrobił przez noc i jeszcze w dzień nic. Tylko bakier puszcza
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Taszanta jak Twoje dziecko zareagowało na nosiło? Mój jak go włożyła to taki ryk jakbym go że skóry odbierała. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdróweczka ![]() no co za baba ja bym jej coś grzecznie powiedziała, nosz jak tak można ... Cytat:
ale piorę dużo i często ![]() słodka z ta nocną kupką ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dni spędzaliśmy na spokojnie, dużo czasu w restauracji, barze, rano jakiś spacerek po plaży albo wyjazd gdzieś do pobliskiego miasteczka itp. Portfel z paszportami musiał wyśliznąć się z kieszeni kurtki w busie, którym wracaliśmy z hotelu, w busie jeszcze był a za chwilę w pokoju już nie Tak, chusta baaardzo przydała się na wyjeździe, nosił ją TŻ i wzbudzał ogólną sensację, czasami był większą atrakcją dla turystów niż jakieś zabytki Spróbuję załączyć forki- Helenka na spacerze i Helenka na plaży, sorry za jakość ale musiałam poobcinać TŻ
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2014-01-11 o 12:43 |
||
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze raz dziekuje za zyczenia. Kochane jestescie :-*
De ja jeszcze nie probowalam zostwic mlodego z Olcia bo poki co ona nie chce jesc z butelki (probowalismy dwa razy i bylo to niefajne doswiadczenie). Poza tym ona przy mnie uspokaja sie duzo szybciej. Kiedys jak ja usypialam i dosc dlugo plakala przysżed i zaproponowal, ze ja ukolysze do snu. Kazalam mu natychmiast wyjsc. Wiem, ze mial dobre intencje ale przerabialam juz odzwyczajanie od kolysania do snu. Nie chce powtorki bo to w sumie ja wszystkiego ucze dziewczynki - ja dbam o rutyne i ucze/uczylam zasypiac itd wiec nie chce zadńych utrudnien. W sumie te moje wieczory nie sa tak zle jak wygladaja ale czasem jestem naprawde zmeczona... I na szczescie nie jest to co noc. Teraz mlody ma trzy dni z rzedu wolne wiec on kapie i kladzie starsza ja zajmuje sie mlodsza. Czasem wolalabym na odwrot bo bardzo lubie czytac Zuzi bajeczki i nasze przytulanki ale wiem, ze mlody by w koncu nie wytrzymal i zaczal Olcie husiac. Ja jestem bardziej konsekwentna ![]() Agnieszka nie przestajemy trzymac kciukow. Moc caluskow dla Was kochane. taszanta super, ze wyjazd sue udal ![]() Zdrowka dla wszystkich chorowitek Kurczak Mao nie zazdroszcze. Ja nigdy sie nie schylam, tylko wszystko robie kleczac, kucajac. Podnosze ciezsze rzeczy z podlogi nie schylajac sie tylko przykucajac, z wyprostowanymi plecami - dobre nawyki jeszcze z czasow jak cwiczylam z ciezarami na silowni. Miewam bole plecow, ale wtedy jak zle usiade do karmienia. Malutka zawsze karmie lezaca na specjalnej poduszce do karmienia. Jak jej nie mam pod reka to klade sobie na kolanach jaski. Ola placze przy przebieraniu lub ubieraniu tylko jak glodna lub senna |
|
|
|
#201 | |
|
Zadomowienie
|
moja też nie lubi jak się ją do fotelika wsadza. no i czapka to tragedia największa...
Cytat:
![]() dziewczyny, moja mała wydaje się być cały czas głodna w dzień. pamiętam że kiedyś czytałam, że w którymś momencie dziecko zaczyna potrzebować zwiększoną ilość jedzenia. Czy to może być teraz po skończonym 3 tygodniu?
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
To już odchowalnia?! Przegapiłam!! Wszystko przez świąteczny szał...
Tak się zastanawiam - czy Wy macie jakieś ustalone plany dnia i wg nich funkcjonujecie z maluchami? Tak wypadło, że TŻ po urodzeniu Kubusia był tylko tydzień w pracy, a reszta w domu i teraz po nowym roku będę musiała jakoś się przestawić, że pół dnia będę sama z synkiem Czy taki plan jest w ogóle do zrobienia? Bo Kubuś każdego dnia inaczej sobie wszystko ustawia i nie wiem czy w ogóle jesteśmy w stanie jechać wg takiego grafiku ^^Co do tego, że maleństwo więcej je - mój ma już 3 tyg. (i dwa dni! ;p) i teraz właśnie się przestawia, że je więcej o dobre 20-30ml.. Nie wiem czy to jakiś standard,że po 3. tyg tak się dzieje, ale akurat mój tak ma ;p
|
#203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tatuś dumnie prezentował córcie w chuście miny miejscowych musiały być boskie ![]() w sumie też się zastanawiam nad kupnem chusty, ale jak kupie taki rozmiar który tż mógłby wiązać to jasię w tym utopie chyba ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kociak tez mysle ze to moze to bo u nas mlody tez jakby wiecej jedzenia potrzebowal,
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wpadłam donieść, że na 5-10-15 są fajne przeceny ciuszków, można się obkupic. Ja muszę się chyba za 68 rozejrzeć, bo mała wchodzi w 62 już a w takich cenach to za dużo nie dostanę potem na 68
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż żal że mam pełniuśką szafe i 3 wory ubranek ale dla natalki coś mogę kupić
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
w smyku też są, nawet jeszcze lepsze okazje:P
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
zerknelam, fajne rzeczy chociaz dla Mateusza tez mam juz pelno ciuszkow a dla Szymka widze ze duzo rzeczy juz niedostepnych
|
#209 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka niedzielnie
Mamy problem z Majka w nocy, bo wyrasta już z rożka a w śpiworku niebardzo chce spać wczoraj 2, 5h tak z nią walczyliśmy i jak już się wydawało, że zasnęła to ona znów kwęka Nie wiem w czym ją kłaść spać?? w dzień jak ją przykrywam kocykiem to moment rozkopuje i się rozbudza... Jak wasze maluchy śpią?? Cytat:
Dokładnie, nie ma co się spieszyć, my też w pierwszy dzień mniej kupiliśmy niż w drugi w innym sklepie, może dokładają towar codziennie Aw lato też są wyprze i my wtedy fajne rzeczy dla małej upolowaliśmy, teraz w nich chodzi dopiero ![]() Cytat:
nieźle się nalatasz, gimnastyka niepotrzebna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja od początku prania zużyłam niecałą butelkę płynu do prania Fairy a płynu do płukania zaczęłam ostatnio drugą. Piorę rzeczy małej co 2-3 dni ![]() Cytat:
Cytat:
Spotkałam wczoraj znajomą, która urodziła w czerwcu i już ochrzciła swoją Elenkę. Wypytałam jak to tu wygląda i już wiem gdzie się udać. Mam tylko nadzieję, że uda się na ten weekend 25-26.I Jutro chcę iść to zalatwić jak tam będzie ktoś urzędował...Pytalam ile się daje księdzu za chrzest to mówiła że nic a byłam pewna, że coś się płaci...ona zdziwiona moim pytaniem, bo przecież w Polsce też się podobmo nic nie daje...prawda to?? Ja myślałam, że tak jak w przypadku ślubu czy pogrzebu jest opłata
|
||||||
|
|
|
#210 |
|
Rozeznanie
|
Też zauważyłam, że mały od 3 tyg. więcej jadł. Cały czas na cycu. Radzę uważać na skutki bo ją teraz cierpię.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

tzn pomalować żeby jakoś wyglądać

Wczoraj chcialam isc ze starszym na basen i poszedl tz, bo przeciez on nawet go spac nie polozy.I to nie chodzi o to, ze on nie chce, ale maly ma jakis radar i tylko mama sie liczy. Wczoraj walczylam z nim od 20 do 23. Zasypial po jedzeniu, albo jak go bralam na rece i odkladany momentalnie sie budzil. W dzien troche latwiej ze spaniem, wystarczy ze 2-3 razy po podniesc i zasypia ale wieczorami jest tragedia. Z mezem to juz ledwo na oczy patrzymy. Nie mamy ani sekundy czasu dla siebie. O przytulankach to nawet nie wspomne. Spimy osobno, bo maly tylko tak zasnie i sie nie budzi. Najgorszy hardcore jest gdy chce polozyc malego spac a duzy halasuje i domaga sie uwagi. Ja nie rozumiem, dlaczego tak ciezko jest odlozyc spiacego malego i dlaczego on sie od razu budzi. Padam na twarz 

żadnych 1. Będę musiała na allegro zamówić...

/QUOTE]

A schody, korytarz i duży pokój wyglądały tak że szkoda komentować, myślałam że skoro ja sprzątałam przed świętami to teściowa po swojej imprezie posprząta. Ja na drugi dzień ogarnęłam tylko pokój TŻta i sypialnie. Wyobraźcie sobie że wczoraj choć ledwo stałam na nogach sama się za to wzięłam bo teściowa nawet tyłka nie raczyła ruszyć i posprzątać po swoich gościach... Jeszcze jak sprzątałam to mi mówiła a idź się połóż przecież nie trzeba sprzątać
ja bym jej coś grzecznie powiedziała, nosz jak tak można ...
miny miejscowych musiały być boskie