Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-29, 11:05   #181
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

agnieszka, oczywiście, że Ania z tego wyjdzie! Nie ma innej opcji!

Dzisiaj przychodzą pierwsi goście-znajomi. Szczerze mówiąc to ja nawet już mam ochotę się z kimś zobaczyć spoza rodziny. Idę się wylaszczyć tzn pomalować żeby jakoś wyglądać

Co do prania ja się nie porównuję do was, bo w zasadzie to na razie bardzo mało piorę. Mała nie ulewa, czasami coś tam przybrudzi. Jak do tej pory kupiłam dwa proszki po 2,8 kg (jeden do kolorów i jeden do białego) i używam ich cały czas od początku (czyli od momentu kiedy zaczęłam prać wszystko od nowości).
Stary 2013-12-29, 11:26   #182
De28
Wtajemniczenie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44321577]Heja dziewczyny

Witam po dłuższej nieobecności. Wchodzę dziś, a tu już komplet rozpakowanych Super!

Na co dzień mam tak mało wolnego czasu, że nie mam kiedy napisać czy poczytać co u Was.

Michał waży w 6 tygodniu swego życia już 5330g. Urósł bardzo, uśmiecha się do nas świadomie od Wigilii, najbardziej do taty

Ogólnie nie mamy problemów, tylko mały jest tak przywiązany do mnie, że nie śpi w łóżeczku, w wózku, tylko na rękach. Jak go odłożę to budzi się po kilku minutach.
Śpię z nim bo inaczej padłabym w dzień, a muszę przecież mieć jeszcze siły dla Oli.
Ola- jest grzeczna i kocha brata, ale mimo to próbowała go 2 dni temu utopić w wanience... Nie chce powiedzieć dlaczego. Wlała mu wody do buzi kubeczkiem jak odwróciłam się po ręcznik...

Także widzicie, muszę mieć oczy dookoła głowy...
Ale ogólnie nie narzekam, jestem trochę zmęczona, brakuje mi wspólnych wieczorów z mężem, obejrzałabym jakiś film wieczorkiem, a nie mogę się ruszyć bo jak już śpimy to śpimy- mały czuwa i jak się ruszę to płacz...

Staram się go odkładać choćby do wózka bo jest ciężki i normalnie jestem zmęczona jak go ponoszę. Czasem się udaje. Np. teraz zasnął na mnie, odłozyłam go obok siebie na poduszkę na łóżku i śpi już 1,5h- ale chyba dlatego, że nosem w moim rękawie ;p

Dzieciaki mi się ostatnio poprzeziębiały, tzn. Ola zaraziła małego, ale już jest ok i zastanawiam się co będzie ze szczepieniem: mamy iść 3 stycznia, a Michał brał tydzień temu antybiotyk...

Przesyłam całusy dla wszystkich mamuśków i dzieciaków

Aaa weronisiek88 -17.11.13 Michał, 5330g (6tyg.)- kp[/QUOTE]

U nas identycznie. Tylko mama moze go uspokoic. Ze starszym nie mialam takich problemow. Moglam odlozyc po zasnieciu, tata czy babcia mogli uspokoic. A tu wyglada, ze przez najblizszy okres nigdzie z domu nie wyjde, bo jestem niezastapiona Wczoraj chcialam isc ze starszym na basen i poszedl tz, bo przeciez on nawet go spac nie polozy.I to nie chodzi o to, ze on nie chce, ale maly ma jakis radar i tylko mama sie liczy. Wczoraj walczylam z nim od 20 do 23. Zasypial po jedzeniu, albo jak go bralam na rece i odkladany momentalnie sie budzil. W dzien troche latwiej ze spaniem, wystarczy ze 2-3 razy po podniesc i zasypia ale wieczorami jest tragedia. Z mezem to juz ledwo na oczy patrzymy. Nie mamy ani sekundy czasu dla siebie. O przytulankach to nawet nie wspomne. Spimy osobno, bo maly tylko tak zasnie i sie nie budzi. Najgorszy hardcore jest gdy chce polozyc malego spac a duzy halasuje i domaga sie uwagi. Ja nie rozumiem, dlaczego tak ciezko jest odlozyc spiacego malego i dlaczego on sie od razu budzi. Padam na twarz
A to sprawca naszego niewyspania

Agnieszka-bedzie dobrze, choc nawet nie chce myslec co przezywasz.
rusalka-doskonale cie rozumiem i wiem o czym mowisz.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-12-29 o 16:21
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 11:34   #183
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość

szukałam tego bebilon comfort na wzdęcia i zaparcia. Przelecialam pół miasta i figa... W inter matche były ale 2!!!!!! Ogólnie same mm 2,3,4 żadnych 1. Będę musiała na allegro zamówić...
jak stacjonarnie nie znajdziesz to polecam internetowa aptekę która się nazywa apteka dziecka ja tam zamawiam mleko
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Bebilon comfort i bebiko comfort są w każdej aptece i każdym rossmanie. Ciężko za to zdobyć nan bezlaktozowy. Bo chciałam wypróbować i nigdzie nie bylo.
Nan bezlaktozowy u mnie jest w każdym rossamanie więc jakby co służę pomocą lub też w aptece dziecka można kupić.
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
moja malutka miała wczoraj przetaczaną krew, i nie wiem dlaczego, a mój TŻ się nawet nie zapytał czemu. Chodzi o jakieś przeciwciała, mam mam dziś jechać i dac próbkę swojej krwi. nie wiem co jest grane mam złe przeczucia i nerki nie działają jak trzeba, ona oddaje mocz tylko z końską dawką furaginium. zmienili jej antybiotyk...ja padam, jak już mialo być lepiej na następny dzień dowiaduję się że jest zupełnie odwrotnie..ja zwariuje, mam taka depresje.... powiedzce ze ona z tego wyjdzie...zwariowa c mozna z tej niepewnosci, na pewno w styczniu ona nie wyjdzie, tak nam powiedzieli.....wazy tez malo teraz wrocila jej waga jaka miala przy porodzie
trzymam kciuki za małą, silna z niej dziewczyna i da radę

ja też się zastanawiam nad zmianą mleka zwykłego Nan na Bebilon Comfort bo kupy wczoraj wcale nie zrobił i coś go ciągle męczy w brzuszku

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 11:36   #184
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
moja malutka miała wczoraj przetaczaną krew, i nie wiem dlaczego, a mój TŻ się nawet nie zapytał czemu. Chodzi o jakieś przeciwciała, mam mam dziś jechać i dac próbkę swojej krwi. nie wiem co jest grane mam złe przeczucia i nerki nie działają jak trzeba, ona oddaje mocz tylko z końską dawką furaginium. zmienili jej antybiotyk...ja padam, jak już mialo być lepiej na następny dzień dowiaduję się że jest zupełnie odwrotnie..ja zwariuje, mam taka depresje.... powiedzce ze ona z tego wyjdzie...zwariowa c mozna z tej niepewnosci, na pewno w styczniu ona nie wyjdzie, tak nam powiedzieli.....wazy tez malo teraz wrocila jej waga jaka miala przy porodzie
Agnieszka my też trzymamy kciuki za Anię! Będzie dobrze musi być! Ania to silna dziewczynka!

Beatka my tak pierzemy co 3 dni i zuzylismy jeden proszek dzidzius 1,9kg i z 2 miarki drugiego i półtorej płynu do plukania, ale to razem z praniem przed narodzinami i mały ma dopiero 3tyg.

Witam się na odchowalni Cały czas was czytam, jestem na bierzaco ale jakoś nie mogę się wbić w temat
Powiedzcie mi czy wasze dzieci są grzeczne przy przewijaniu, kapaniu, ubieraniu? Bo mój Bartek to tak się drze jakby ktoś mu krzywdę robił, nasze zmiany pamersa czy ubrania to istna katorga, nie wspomnę już o myciu
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 11:46   #185
De28
Wtajemniczenie

sylwia-moj starszak tak sie darl-przy przebieraniu, wyjmowaniu z wanny, myciu itp. Jak mial ok 3 miesiace, to mu przeszlo Christian natomiast nie placze wogole przy ubieraniu czy myciu. Za to drze sie jak sie go wklada do maxi cosi.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 11:47   #186
Miss Triss
Zadomowienie

[QUOTE=paulinaizabela;4432 2646]Trele i Rusalka - Wszystkiego najlepszego dziewczyny
Sączę właśnie czerwone winko to wypiję za wasze zdrówko
[\QUOTE]
Trele i Rusałko - chciałabym Wam pożyczyć wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, pociechy z cudownych dzieci i mężów oraz spełnienia wszystkich marzeń. Przepraszam, że spóźnione te życzenia moje, ale szczere.
Ja Wasze zdrówko wypiję sącząc wodę, chociaż winkiem bym nie pogardziła, ale matka karmiąca jestem.
[QUOTE=domii29;44323361]
Co do szwagierki, tak to ta co już kilka razy poroniła. W końcu się przełamała i zaczyna Jasia traktować jak członka swojej rodziny a nie jak największego wroga i przy okazji do mnie też zmienia stosunek . Z całego serca życzę jej tego upragnionego dzidziusia bo tak bardzo jej zależy że w święta jak weszłam z Jasiem do pokoju w którym siedzieliśmy to się najpierw popłakała bo jej każdy przy łamaniu się opłatkiem życzył "spełnienia marzeń" (choć oczywiste jest to co każdy miał na myśli wypowiadając te słowa)/QUOTE]
Wiedziałam, że prędzej czy później złość i nienawiść do Jasia jej minie i będzie dobrą ciocią. Mam nadzieję, że już niedługo zostanie szczęśliwą mamusią.
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

dziewczynki to moje asiostrzenice, jedna dzisiaj skonczyla 7 lat a druga 2 lata mlodsza [ haha tak w ogole tomyslalam ze ona dzisiaj konczy 8 lat.. :P]
To miałaś wczoraj bardzo wesoło w domu z taką zgrają dzieci. Jak Ty je wszystkie ogarnęłaś?
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

Pozyczylismy od szwagierki bujaczek zeby zobaczyc czy Mala bedzie zainteresowana zeby nie wywalic kasy a ona nie bedzie chciala w nim lezec no i juz wiem ze to nie beda zmarnowane pieniadze tylko wlaczylismy jej wibracje a ta od razu zaciesz i zaczela cos tam po swojemu gadac
Też jestem ciekawa czy mojej spodobałby się taki bujaczek, bo zastanawiam się nad zakupem.

Dziewczyny proszę wrzućcie jakieś linki do bujaczków, które posiadacie lub polecałybyście. Jest ich taki ogromny wybór, a ja nie wiem na co zwracać uwagę przy wyborze takiego.
Dziękuję bardzo za wszystkie propozycje!
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Chciałam przestać wybudzać moje dziecko w nocy do karmienia. Efekt taki że spała od 9 do 3 i właśnie ją wybudziłam bo sama się obudziłam i stwierdziłam że to już za długo.
Moja praktycznie każdą noc przesypia całą bez pobudki na karmienie. Czasem jest to 5 godz, a czasem nawet 8 godz. Najpierw myślałam, źe takie długie spanie bez karmienia jest niedobre i ją wybudzałam, ale wtedy mała pociumkała cycka 10 minut, a następnie przez 1godz musiałam ją usypiać. Było to bardzo męczące i dla niej i dla mnie. Teraz już jej nie wybudzam, stwierdziłam, że jeśli będzie głodna to sama się obudzi i upomni się o karmienie.
Nie wiem czy mój tok myślenia jest dobry i czy jednak nie powinnam wrócić do wybudzania jej.

Cytat:
Kochana lekarze bardzo dobrze wiedzą co robią i na pewno wszystko robią dla dobra Malutkiej. Może nie mówią Ci wszystkiego aby Cię niepotrzebnie nie martwić, ale masz prawo znać całą prawdę i zapytaj co się dzieje z Anią, że musieli jej przetaczać krew.
Ania jest silną dziewczynką i nie podda się w tej walce o zdrowie. Bądź przy niej i nie załamuj się chociaż wiem, że jest Ci cholernie trudno, ale musisz być silna dla niej. Wierzę, że już niedługo będziecie się mocno tulić w domku! Trzymam za Was mocno kciuki!

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 11:50   #187
anulka2205
Wtajemniczenie

Agnieszka bądź dzielna, jeszcze troszkę i wszystko będzie lepiej

Trele ja też jestem niezastąpiona i śliczny ten Twój "winowajca"

Mao tam już nie pisałam, ale Zuzia ślicznie wyglądała

Rusałka spóźnione 100 latek

Nemosek Ty gdzie?

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-12-29 o 11:52
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 12:05   #188
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
U nas identycznie. Tylko mama moze go uspokoic. Ze starszym nie mialam takich problemow. Moglam odlozyc po zasnieciu, tata czy babcia mogli uspokoic. A tu wyglada, ze przez najblizszy okres nigdzie z domu nie wyjde, bo jestem niezastapiona Wczoraj chcialam isc ze starszym na basen i poszedl tz, bo przeciez on nawet go spac nie polozy.I to nie chodzi o to, ze on nie chce, ale maly ma jakis radar i tylko mama sie liczy. Wczoraj walczylam z nim od 20 do 23. Zasypial po jedzeniu, albo jak go bralam na rece i odkladany momentalnie sie budzil. W dzien troche latwiej ze spaniem, wystarczy ze 2-3 razy po podniesc i zasypia ale wieczorami jest tragedia. Z mezem to juz ledwo na oczy patrzymy. Nie mamy ani sekundy czasu dla siebie. O przytulankach to nawet nie wspomne. Spimy osobno, bo maly tylko tak zasnie i sie nie budzi. Najgorszy hardcore jest gdy chce polozyc malego spac a duzy halasuje i domaga sie uwagi. Ja nie rozumiem, dlaczego tak ciezko jest odlozyc spiacego malego i dlaczego on sie od razu budzi. Padam na twarz
A to sprawca naszego niewyspania

Agnieszka-bedzie dobrze, choc nawet nie chce myslec co przezywasz.
rusalka-doskonale cie rozumiem i wiem o czym mowisz.
Strasznie Ci współczuję, że tylko Ty możesz uspokoić Maluszka i te katorgi przy zasypianiu. Pewnie czasem już masz dość, ale jesteś niezastąpiona mamusiu.
A Christian wygląda jak aniołek na ty h zdjęciach. Ma piękne, duże oczęta.
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
jak stacjonarnie nie znajdziesz to polecam internetowa aptekę która się nazywa apteka dziecka ja tam zamawiam mleko

Nan bezlaktozowy u mnie jest w każdym rossamanie więc jakby co służę pomocą lub też w aptece dziecka można kupić.

trzymam kciuki za małą, silna z niej dziewczyna i da radę

ja też się zastanawiam nad zmianą mleka zwykłego Nan na Bebilon Comfort bo kupy wczoraj wcale nie zrobił i coś go ciągle męczy w brzuszku
Moja chyba też ma problemy brzuszkowe, bo u nas kupki są co 3 dni, ale jak już zrobi to jest obsrana po pachy. Widzę, że ciśnie i nie może wycisnąć, a ja nie potrafię jej pomóc.
Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Agnieszka my też trzymamy kciuki za Anię! Będzie dobrze musi być! Ania to silna dziewczynka!

Beatka my tak pierzemy co 3 dni i zuzylismy jeden proszek dzidzius 1,9kg i z 2 miarki drugiego i półtorej płynu do plukania, ale to razem z praniem przed narodzinami i mały ma dopiero 3tyg.

Witam się na odchowalni Cały czas was czytam, jestem na bierzaco ale jakoś nie mogę się wbić w temat
Powiedzcie mi czy wasze dzieci są grzeczne przy przewijaniu, kapaniu, ubieraniu? Bo mój Bartek to tak się drze jakby ktoś mu krzywdę robił, nasze zmiany pamersa czy ubrania to istna katorga, nie wspomnę już o myciu
Zosieńka moja kąpać się uwielbia, ale w cieplejszej wodzie niż jest zalecana dla niemowlaków. Jak jej wlewałam wodę ok. 37 stopni to po 2 minutach zaczynała marudzić, a teraz wlewam jej wodę ok. 40 stopni i jest zadowolona i kąpiel trwa dłużej.
Przewijanie i przebieranie na przewijaku uwielbia, w ogóle mogłaby cały dzień leżeć na przewijaku.
Płacze tylko po wyjęciu z kąpieli podczas wycierania, chyba dlatego, że jej chłodno i nie może doczekać się karmienia.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 12:09   #189
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

nasza na poczatku marudzila,teraz juz,nie.
za to ubieranie czapki na spacer to katorga!!!

mala zasnela przy cycu na rogalu...na 5 min.
mam nadzieje,ze z czasem jej sie to odmieni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-29, 13:01   #190
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Moja uwielbia i kapanie, nie ma placzu przy wyciaganiu z wanienki, i przewijak tez uwielbia bo jest sciana sowkowa i ja widzi i z ubieraniem tez problemu nie ma

A jak nozki Bartusia?

[QUOTE=Miss Triss;44328611]
Trele i Rusałko - chciałabym Wam pożyczyć wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, pociechy z cudownych dzieci i mężów oraz spełnienia wszystkich marzeń. Przepraszam, że spóźnione te życzenia moje, ale szczere.
Ja Wasze zdrówko wypiję sącząc wodę, chociaż winkiem bym nie pogardziła, ale matka karmiąca jestem.
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Co do szwagierki, tak to ta co już kilka razy poroniła. W końcu się przełamała i zaczyna Jasia traktować jak członka swojej rodziny a nie jak największego wroga i przy okazji do mnie też zmienia stosunek . Z całego serca życzę jej tego upragnionego dzidziusia bo tak bardzo jej zależy że w święta jak weszłam z Jasiem do pokoju w którym siedzieliśmy to się najpierw popłakała bo jej każdy przy łamaniu się opłatkiem życzył "spełnienia marzeń" (choć oczywiste jest to co każdy miał na myśli wypowiadając te słowa)/QUOTE]
Wiedziałam, że prędzej czy później złość i nienawiść do Jasia jej minie i będzie dobrą ciocią. Mam nadzieję, że już niedługo zostanie szczęśliwą mamusią.

To miałaś wczoraj bardzo wesoło w domu z taką zgrają dzieci. Jak Ty je wszystkie ogarnęłaś?

Też jestem ciekawa czy mojej spodobałby się taki bujaczek, bo zastanawiam się nad zakupem.

Dziewczyny proszę wrzućcie jakieś linki do bujaczków, które posiadacie lub polecałybyście. Jest ich taki ogromny wybór, a ja nie wiem na co zwracać uwagę przy wyborze takiego.
Dziękuję bardzo za wszystkie propozycje!

Moja praktycznie każdą noc przesypia całą bez pobudki na karmienie. Czasem jest to 5 godz, a czasem nawet 8 godz. Najpierw myślałam, źe takie długie spanie bez karmienia jest niedobre i ją wybudzałam, ale wtedy mała pociumkała cycka 10 minut, a następnie przez 1godz musiałam ją usypiać. Było to bardzo męczące i dla niej i dla mnie. Teraz już jej nie wybudzam, stwierdziłam, że jeśli będzie głodna to sama się obudzi i upomni się o karmienie.
Nie wiem czy mój tok myślenia jest dobry i czy jednak nie powinnam wrócić do wybudzania jej.

Kochana lekarze bardzo dobrze wiedzą co robią i na pewno wszystko robią dla dobra Malutkiej. Może nie mówią Ci wszystkiego aby Cię niepotrzebnie nie martwić, ale masz prawo znać całą prawdę i zapytaj co się dzieje z Anią, że musieli jej przetaczać krew.
Ania jest silną dziewczynką i nie podda się w tej walce o zdrowie. Bądź przy niej i nie załamuj się chociaż wiem, że jest Ci cholernie trudno, ale musisz być silna dla niej. Wierzę, że już niedługo będziecie się mocno tulić w domku! Trzymam za Was mocno kciuki!
Miss Triss, my kupujemy z Tiny Love zaraz linka wrzuce
http://m.allegro.pl/przedmiot,tiny-l...802420062.html
Ogladalam go na zywo i jest bardzo fajny, duzy, duze ma te nozki, naprawde super
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-12-29 o 13:04
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 13:01   #191
niunia32
Zakorzenienie

Trele,Rusalka wszystkiego najlepszego!

Dzien dobry.
Nje dawno wróciłyśmy z kosciola. Straszą zasnela przed klatką po mszy.heh

U mnue dzisisj brak pomyslu na obiad. Smaka mam na chinszcyzne :p

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 13:19   #192
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
DZiś na karmieniu o 2 w nocy, Liwka zrobiłą kupę. Taką rzadką że wypłynęło jedną nogawką, i musiałam ją caluśką przebierać a jaka zadowolona była, usmiech strzeliła porozglądała się i poszła spać

Teraz właśnie pranie robię. I wczoraj myślałam że pranie dziecięcych ciuchów będzie mnie dużo kosztować, a za 3 miesiące zurzyłam 2 płyny Dzidziuś, czyli 22 zł. a piorę co 2, 3 dni i cała prakla praktycznie jest.

A jak u was z tym jest? bo sama się zastanawiam czy to strasznie mało.
Ja od pierwszego prania ubranek jeszcze w ciąży zużyłam 1 cały płyn do prania z loveli i połowe drugiego, a piorę tak co 3-4 dni
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
nasza na poczatku marudzila,teraz juz,nie.
za to ubieranie czapki na spacer to katorga!!!

mala zasnela przy cycu na rogalu...na 5 min.
mam nadzieje,ze z czasem jej sie to odmieni

Oj u nas ubieranie czapki to też jest masakra, jakby jej nawiększą krzwdę w życiu ktoś robił.

Dzień dobry, byłam w tesco i dupa
Wcozraj mieliśmy koszmarny wieczór, mnie od kilku dni boli kręgosłup i cierpnie mi lewa ręka jak źle trzymam małą i jak ją karmię, bo ona mi na niej leży. Mojego męża też od kilku dni bolą lędźwie i wczoraj jak kąpał małą to dobrze że stałam obok bo musiałam ją wziąć dokończyć kąpać a on się zgiął w pół i płakał, to był drugi raz w życiu kiedy widziałam mojego męża jak płakał, a nawet wył z bólu, chyba z 5 minut leżał na podłodze i nie mógł się ruszyć a ja nie wiedziałam co robić, tu mam dziecko w wannie trzeba umyć i ubrać, a tu mąż leży na podłodze, zwija się i płacze, dramat

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 14:41   #193
89Beatka
Wtajemniczenie

A my byłysmy na godzinnym spacerku, dobrze że pogoda jest taka ale wiosna i lato lepsze

zaraz ma wpaść koleżanka poznać Liwię, więc muszę się ogarnąc troszeczkę bo zrobiłam sobie drzemkę

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja od pierwszego prania ubranek jeszcze w ciąży zużyłam 1 cały płyn do prania z loveli i połowe drugiego, a piorę tak co 3-4 dni

Oj u nas ubieranie czapki to też jest masakra, jakby jej nawiększą krzwdę w życiu ktoś robił.

Wcozraj mieliśmy koszmarny wieczór, mnie od kilku dni boli kręgosłup i cierpnie mi lewa ręka jak źle trzymam małą i jak ją karmię, bo ona mi na niej leży. Mojego męża też od kilku dni bolą lędźwie i wczoraj jak kąpał małą to dobrze że stałam obok bo musiałam ją wziąć dokończyć kąpać a on się zgiął w pół i płakał, to był drugi raz w życiu kiedy widziałam mojego męża jak płakał, a nawet wył z bólu, chyba z 5 minut leżał na podłodze i nie mógł się ruszyć a ja nie wiedziałam co robić, tu mam dziecko w wannie trzeba umyć i ubrać, a tu mąż leży na podłodze, zwija się i płacze, dramat
wspłłczuje mężowei, jak mnie raz jedyny bolał lregosłup w odcinku lędzwiowym to płakałam przed lodówką bo nie mogłam się nawet minimalnie schylić, a na kibelek siadałąm 10 minut
Stary 2013-12-29, 15:04   #194
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
tż widocznie przyjmuje że lekarze wiedza co robią i skoro przetoczyli to tak być musi
To jest silna dziewczynka, wyjdzie z tego na pewno modle się za Was i myślę o Was codziennie będzie dobrze!
Cytat:

Za 2 miesiećznice: Damain, Lenka
dziękujemy
to już?
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 15:05   #195
Asist22
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny.
Aga trzymamy za Twoja malutka i Ciebie kciuki. Musi być dobrze.

Współczuję również problemów kregoslupowych i łącze się w bólu.

Odstawilam wczoraj małemu wit. K i dziś mniej się prezy. Noc też była spokojniejsza. Skończył przedwczoraj miesiąc i chyba już mu jej nie będę podawać. Czy którąś z Was też zaprzestała?

Stary 2013-12-29, 15:08   #196
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Oo to super, że wyjazd udany rośnie mała podròżniczka chcemy jakąś fotę z wyjazdu

Dobrze, coś pomyślę

Nadrobiłam stary wątek jeszcze wczoraj
Trele - pytałaś o to wyjście awaryjne w samolocie- wiem że osoba która siedzi obok ma te drzwi otwierać, w przypadku jakiejś katastrofy więc może o to chodzi z tymi ograniczeniami dla osób w ciąży i z dziećmi

Ryba- współczuję problemów z datą chrzcin. Ja od kościoła trzymam się z daleka, no ale jestem w szoku jak słyszę takie historie. Tyle ludzi się od nich odwraca, więc ten ksiądz powinien cię całować po rękach, że w ogóle chcesz skorzystać z jego usług i będzie miał pracę i zarobek a nie stroić fochy. A te dziwne przepisy to niech sobie zmienią. W Belgii to się kościoły katolickie zamyka, bo nikt już do nich nie przychodzi, a w Polsce księża się zachowują jak panny na wydaniu.

Sama zastanawiam się nad chrzcinami, ale tylko z tego względu, żeby nie kombinować, jak by Helenka chciała iść do komunii, no ale też biorę pod uwagę, że to się może zmienić w tę stronę, że za 7 lat pierwsza komunia to będzie wielki obciach

Agnieszka, strasznie mi przykro, mocne kciuki .....

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 15:22   #197
Asist22
Rozeznanie

A dziewczyny co do kupek to położona mi powiedziała, że nawet do 5 dni dziecko może nie robić i to jest normalne. Ale żeby już dac szopek glicerynowy. Mój narazie nie zrobił przez noc i jeszcze w dzień nic. Tylko bakier puszcza

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Taszanta jak Twoje dziecko zareagowało na nosiło? Mój jak go włożyła to taki ryk jakbym go że skóry odbierała.

Stary 2013-12-29, 15:29   #198
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Dzień dobry
Wczoraj wieczorem mój mąż próbował mnie uleczyć i mnie rozgrzewał Myślałam że nocka będzie jako taka a tu póki co najgorsza nocka od długiego czasu... Katar i kaszel tak mnie męczyły że się spać nie dało, do tego okropny ból kręgosłupa O 5 byłam już na nogach bo nie mogłam wyleżeć
Jaś chwilowo jest u dziadków z powodu mojej choroby, jutro idę do lekarza i mam nadzieję że to tylko małe przeziębienie i nie ma powodów do zmartwień. Zawiozłam go do dziadków wczoraj a już dziś aż mnie nosi żeby tam jechać i zaraz dzwonię po brata niech po mnie przyjedzie bo zwariuje. Będę siedzieć w chustce na ustach ale ważne że przy nim

Mam zamawiać zaproszenia na chrzciny i nie wiem w końcu co robić bo tam jest informacja że do 14 dni powinny dojść, a jak przyjdą np za 12 dni ? Przecież chrzciny mamy za 2 tygodnie i w ostatniej chwili zaproszeń nie będziemy rozdawać :p

Aaaa i jeszcze jedno. Moja teściowa urządziła wielką imprezę imieninową u nas na piętrze, zrobił się niesamowity syf, w pokoju TŻta dzieci jadły wszystko co możliwe i jedzenie było wszędzie nawet w klawiaturze U nas w sypialni oglądali tv i nawet na łóżku leżały kawałki placków A schody, korytarz i duży pokój wyglądały tak że szkoda komentować, myślałam że skoro ja sprzątałam przed świętami to teściowa po swojej imprezie posprząta. Ja na drugi dzień ogarnęłam tylko pokój TŻta i sypialnie. Wyobraźcie sobie że wczoraj choć ledwo stałam na nogach sama się za to wzięłam bo teściowa nawet tyłka nie raczyła ruszyć i posprzątać po swoich gościach... Jeszcze jak sprzątałam to mi mówiła a idź się połóż przecież nie trzeba sprzątać
ja też przeziębiona i kaszle masakrycznie, kicham, smarkam

zdróweczka

no co za baba ja bym jej coś grzecznie powiedziała, nosz jak tak można ...
Cytat:
DZiś na karmieniu o 2 w nocy, Liwka zrobiłą kupę. Taką rzadką że wypłynęło jedną nogawką, i musiałam ją caluśką przebierać a jaka zadowolona była, usmiech strzeliła porozglądała się i poszła spać

Teraz właśnie pranie robię. I wczoraj myślałam że pranie dziecięcych ciuchów będzie mnie dużo kosztować, a za 3 miesiące zurzyłam 2 płyny Dzidziuś, czyli 22 zł. a piorę co 2, 3 dni i cała prakla praktycznie jest.

ja nie wiem bo piorę w zwykłym proszku ale piorę dużo i często

słodka z ta nocną kupką

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
A dziewczyny co do kupek to położona mi powiedziała, że nawet do 5 dni dziecko może nie robić i to jest normalne. Ale żeby już dac szopek glicerynowy. Mój narazie nie zrobił przez noc i jeszcze w dzień nic. Tylko bakier puszcza
Natalka to nawet do 10 dni kupki nie robiła, o dziwo wcale jej to nie przeszkadzało
Stary 2013-12-29, 15:34   #199
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
[
!
Ja już bardzo dawno temu doszłam do takiego samego wniosku jak ty

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość

Zazdroszczę! Uwielbiam podróże, ale na razie dopóki Filip malutki w planach mamy zwiedzanie Polski. Już dawno sobie wymyśliliśmy, żeby przed dzidzią pojeździć, polatać gdzieś daleko, a na teraz zostawiamy polskie morze, Mazury, Bieszczady. Już nie mogę się doczekać.
Opowiedz jak spędzaliście dzień z taką dzidzią? Jak to z tymi paszportami było? Przynajmniej poczytam, skoro sama kiszę się w domu już tak długo.
I jak chustowanie Wam się podoba, bo ja dopiero parę razy zamotałam małego, ale już to uwielbiam. A na takich wycieczkach, to dopiero wydaje mi się pomocna taka chusta.
Wiesz co a ja teraz się bardzo cieszę, że pojechaliśmy z takim maleństwem, które tylko je i śpi. Obserwowałam pary z większymi dziećmi, które za dużo spokoju zaznać nie mogły, widzę że to o wiele trudniejsze

Dni spędzaliśmy na spokojnie, dużo czasu w restauracji, barze, rano jakiś spacerek po plaży albo wyjazd gdzieś do pobliskiego miasteczka itp.

Portfel z paszportami musiał wyśliznąć się z kieszeni kurtki w busie, którym wracaliśmy z hotelu, w busie jeszcze był a za chwilę w pokoju już nie Pech straszny, na szczęście nie było tam prawie żadnych pieniędzy, a że to stało się kilka dni przed wyjazdem, udało się uzyskać termin w ambasadzie na przygotowanie dokumentów zastępczych

Tak, chusta baaardzo przydała się na wyjeździe, nosił ją TŻ i wzbudzał ogólną sensację, czasami był większą atrakcją dla turystów niż jakieś zabytki , no nie mówiąc o reakcjach miejscowych mężczyzn

Spróbuję załączyć forki- Helenka na spacerze i Helenka na plaży, sorry za jakość ale musiałam poobcinać TŻ

Edytowane przez Taszanta
Czas edycji: 2014-01-11 o 12:43
Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 16:25   #200
rusalka12
Zadomowienie

Jeszcze raz dziekuje za zyczenia. Kochane jestescie :-*

De ja jeszcze nie probowalam zostwic mlodego z Olcia bo poki co ona nie chce jesc z butelki (probowalismy dwa razy i bylo to niefajne doswiadczenie). Poza tym ona przy mnie uspokaja sie duzo szybciej. Kiedys jak ja usypialam i dosc dlugo plakala przysżed i zaproponowal, ze ja ukolysze do snu. Kazalam mu natychmiast wyjsc. Wiem, ze mial dobre intencje ale przerabialam juz odzwyczajanie od kolysania do snu. Nie chce powtorki bo to w sumie ja wszystkiego ucze dziewczynki - ja dbam o rutyne i ucze/uczylam zasypiac itd wiec nie chce zadńych utrudnien.

W sumie te moje wieczory nie sa tak zle jak wygladaja ale czasem jestem naprawde zmeczona... I na szczescie nie jest to co noc. Teraz mlody ma trzy dni z rzedu wolne wiec on kapie i kladzie starsza ja zajmuje sie mlodsza. Czasem wolalabym na odwrot bo bardzo lubie czytac Zuzi bajeczki i nasze przytulanki ale wiem, ze mlody by w koncu nie wytrzymal i zaczal Olcie husiac. Ja jestem bardziej konsekwentna

Agnieszka nie przestajemy trzymac kciukow. Moc caluskow dla Was kochane.

taszanta super, ze wyjazd sue udal

Zdrowka dla wszystkich chorowitek

Kurczak Mao nie zazdroszcze. Ja nigdy sie nie schylam, tylko wszystko robie kleczac, kucajac. Podnosze ciezsze rzeczy z podlogi nie schylajac sie tylko przykucajac, z wyprostowanymi plecami - dobre nawyki jeszcze z czasow jak cwiczylam z ciezarami na silowni. Miewam bole plecow, ale wtedy jak zle usiade do karmienia. Malutka zawsze karmie lezaca na specjalnej poduszce do karmienia. Jak jej nie mam pod reka to klade sobie na kolanach jaski.

Ola placze przy przebieraniu lub ubieraniu tylko jak glodna lub senna
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 16:29   #201
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Za to drze sie jak sie go wklada do maxi cosi.
moja też nie lubi jak się ją do fotelika wsadza. no i czapka to tragedia największa...
Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
spoko, ja też nie wiem czy dobrze robię

dziewczyny, moja mała wydaje się być cały czas głodna w dzień. pamiętam że kiedyś czytałam, że w którymś momencie dziecko zaczyna potrzebować zwiększoną ilość jedzenia. Czy to może być teraz po skończonym 3 tygodniu?
Stary 2013-12-29, 16:52   #202
lubieolowki
Raczkowanie

To już odchowalnia?! Przegapiłam!! Wszystko przez świąteczny szał...
Tak się zastanawiam - czy Wy macie jakieś ustalone plany dnia i wg nich funkcjonujecie z maluchami?
Tak wypadło, że TŻ po urodzeniu Kubusia był tylko tydzień w pracy, a reszta w domu i teraz po nowym roku będę musiała jakoś się przestawić, że pół dnia będę sama z synkiem Czy taki plan jest w ogóle do zrobienia? Bo Kubuś każdego dnia inaczej sobie wszystko ustawia i nie wiem czy w ogóle jesteśmy w stanie jechać wg takiego grafiku ^^

Co do tego, że maleństwo więcej je - mój ma już 3 tyg. (i dwa dni! ;p) i teraz właśnie się przestawia, że je więcej o dobre 20-30ml.. Nie wiem czy to jakiś standard,że po 3. tyg tak się dzieje, ale akurat mój tak ma ;p

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 16:58   #203
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ja już bardzo dawno temu doszłam do takiego samego wniosku jak ty

Wiesz co a ja teraz się bardzo cieszę, że pojechaliśmy z takim maleństwem, które tylko je i śpi. Obserwowałam pary z większymi dziećmi, które za dużo spokoju zaznać nie mogły, widzę że to o wiele trudniejsze

Dni spędzaliśmy na spokojnie, dużo czasu w restauracji, barze, rano jakiś spacerek po plaży albo wyjazd gdzieś do pobliskiego miasteczka itp.

Portfel z paszportami musiał wyśliznąć się z kieszeni kurtki w busie, którym wracaliśmy z hotelu, w busie jeszcze był a za chwilę w pokoju już nie Pech straszny, na szczęście nie było tam prawie żadnych pieniędzy, a że to stało się kilka dni przed wyjazdem, udało się uzyskać termin w ambasadzie na przygotowanie dokumentów zastępczych

Tak, chusta baaardzo przydała się na wyjeździe, nosił ją TŻ i wzbudzał ogólną sensację, czasami był większą atrakcją dla turystów niż jakieś zabytki , no nie mówiąc o reakcjach miejscowych mężczyzn

Spróbuję załączyć forki- Helenka na spacerze i Helenka na plaży, sorry za jakość ale musiałam poobcinać TŻ
ale pech z tymi paszportami, dobrze że dało rade wyrobić nowe
no tatuś dumnie prezentował córcie w chuście miny miejscowych musiały być boskie
w sumie też się zastanawiam nad kupnem chusty, ale jak kupie taki rozmiar który tż mógłby wiązać to jasię w tym utopie chyba
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

dziewczyny, moja mała wydaje się być cały czas głodna w dzień. pamiętam że kiedyś czytałam, że w którymś momencie dziecko zaczyna potrzebować zwiększoną ilość jedzenia. Czy to może być teraz po skończonym 3 tygodniu?
chyba może to być to

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
To już odchowalnia?! Przegapiłam!! Wszystko przez świąteczny szał...
Tak się zastanawiam - czy Wy macie jakieś ustalone plany dnia i wg nich funkcjonujecie z maluchami?
Tak wypadło, że TŻ po urodzeniu Kubusia był tylko tydzień w pracy, a reszta w domu i teraz po nowym roku będę musiała jakoś się przestawić, że pół dnia będę sama z synkiem Czy taki plan jest w ogóle do zrobienia? Bo Kubuś każdego dnia inaczej sobie wszystko ustawia i nie wiem czy w ogóle jesteśmy w stanie jechać wg takiego grafiku ^^

Co do tego, że maleństwo więcej je - mój ma już 3 tyg. (i dwa dni! ;p) i teraz właśnie się przestawia, że je więcej o dobre 20-30ml.. Nie wiem czy to jakiś standard,że po 3. tyg tak się dzieje, ale akurat mój tak ma ;p
my nie mamy żadnego planu dnia póki co, Lenka tak róznie śpi że nieraz kąpiemy ją dopiero ok 22, a czasami normalnie ok 19-20. Druga sprawa że też zależy jak Natalka pozwoli, bo czasami łądnie się bawi, a czasami jest nie do ogarnięcia, a tż też wraca różnie z pracy.
Stary 2013-12-29, 17:05   #204
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
my nie mamy żadnego planu dnia póki co, Lenka tak róznie śpi że nieraz kąpiemy ją dopiero ok 22, a czasami normalnie ok 19-20. Druga sprawa że też zależy jak Natalka pozwoli, bo czasami łądnie się bawi, a czasami jest nie do ogarnięcia, a tż też wraca różnie z pracy.
to u nas podobnie, wydaje mi sie ze ciezko miec jakis plan przy jednym dziecku a przy dwojce to juz wogole, przynajmniej na poczatku, potem jak dziecko bedzie sypialo o okreslonych godzinach bedzie na pewno latwiej

Kociak tez mysle ze to moze to bo u nas mlody tez jakby wiecej jedzenia potrzebowal,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 17:12   #205
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Dziewczyny wpadłam donieść, że na 5-10-15 są fajne przeceny ciuszków, można się obkupic. Ja muszę się chyba za 68 rozejrzeć, bo mała wchodzi w 62 już a w takich cenach to za dużo nie dostanę potem na 68
Stary 2013-12-29, 17:21   #206
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wpadłam donieść, że na 5-10-15 są fajne przeceny ciuszków, można się obkupic. Ja muszę się chyba za 68 rozejrzeć, bo mała wchodzi w 62 już a w takich cenach to za dużo nie dostanę potem na 68
no rzeczywiście fajne ceny aż żal że mam pełniuśką szafe i 3 wory ubranek ale dla natalki coś mogę kupić
Stary 2013-12-29, 17:24   #207
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no rzeczywiście fajne ceny aż żal że mam pełniuśką szafe i 3 wory ubranek ale dla natalki coś mogę kupić
w smyku też są, nawet jeszcze lepsze okazje:P
Stary 2013-12-29, 17:29   #208
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
zerknelam, fajne rzeczy chociaz dla Mateusza tez mam juz pelno ciuszkow a dla Szymka widze ze duzo rzeczy juz niedostepnych
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 17:39   #209
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka niedzielnie
Mamy problem z Majka w nocy, bo wyrasta już z rożka a w śpiworku niebardzo chce spać zrywa się co pare minut a poza tym go gryzie...ramionka dotykają jej buźki i caly czas memła i szuka a smoka jak jej daję to po chwili wypluwa rozbudza się i tak wkółko wczoraj 2, 5h tak z nią walczyliśmy i jak już się wydawało, że zasnęła to ona znów kwęka Nie wiem w czym ją kłaść spać?? w dzień jak ją przykrywam kocykiem to moment rozkopuje i się rozbudza... Jak wasze maluchy śpią??

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Paula co fajnego upolowalas w Next?ja poszlam dzis, na trzeci dzien , pewna że bede mogla po tłumach pozamiatac a tam takie perełki wyłapałam że nie wyobrazam sobie co tam mozna dostac w pierwszy dzien :O
Juz wiem że za rok bede z tych co sie pchaja pierwsze
Zreszta Next ma tez chyba letnia wyprzedaz prawda?

Kupiłam jej kilka bluzeczek, geterków, sukienkę w komplecie z kamizelką futerkową i rajstopkami, futerko, rajstopki, komplet bodziaków na długi rękaw
Dokładnie, nie ma co się spieszyć, my też w pierwszy dzień mniej kupiliśmy niż w drugi w innym sklepie, może dokładają towar codziennie Aw lato też są wyprze i my wtedy fajne rzeczy dla małej upolowaliśmy, teraz w nich chodzi dopiero

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość

U nas nie jest zle z dwiem dziewczynkami. Najciezszy jest chyba czas kapieli jak tz jest w pracy. Wtedy musze ogarnac je obie i starac sie jeszcze utrzymac rutyne. Co jest bardzo ciezkie bo biegam miedzy jednym pokojem a drugim. Na szczescie sa drzwi w drzwi. Kapie je przewaznie w tym samym czasie. Kiedys kapalam starsza wczesniej a po niej mlodsza, ale juz to sie nie sprawdza, bo mala zaczyna sie niecierpliwic i placze. Kapie wiec w tym samym czasie. Zaraz po kapieli mlodsza zaczyna plakac bo albo chce jesc, albo zmeczona albo jeszcze cos...a starsza lubi sie pluskac i przedluza. Potem pedzimy na dol po butle z mlekiem dla starszej (mam przygotowana, tylko wstawiam do mikrofali), wracamy na gore, myjemy zabki, sadzam starsza na nocniku, potem wyciagam cycusia i karmie mlodsza, puszczam kolysanki i karmiac Ole czytam bajeczki. Potem odkladam Olcie i dealuje ze starsza, bo ta nie chce jeszcze spac, w miedzyczasie Ola sie drze bo smoczek wypadl. I tak sobie biegam. I trace cierpliwosc. Po chwili pozwalam oli poplakac z minutke i tule Zuzola i pytam jak jej minal dzien. Wracam do oli, wracam do zuzy ucalowac i przykryc...a potem juz siedze tylko u malej bo starsza jak juz wyczerpie pomysly na"co zrobic, zeby jeszcze nie isc spac" zasypia w dwie sekundy doslownie hehe. Uchhh jest co robic z moimi malpkami...
No i jak na razie z ola jest tak, ze jak nawet zasnie to spi dosc plytko do 23:00 kiedy ja karmie i porzadnie zasypia wiec nie mam mowy o jakims filmie...czasem nawet kanapki nie mam jak sobie zrobic bo wracam co chwilke na gore. A to przez ten cholerny smoczek, ktory jej wypada :-/

Dziekuje za zyczenia. Mialam sie nie chwalic, ze znowu sie postarzalam, ale tak sie fajnie zlozylo, ze ktos jeszcze dzis obchodzi urodzinki :-D
WOW!!! Podziwiam nieźle się nalatasz, gimnastyka niepotrzebna

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
My się męczymy z kolką
biedna mała i Ty

Cytat:
Aga będzie dobrze, innej opcji nie ma Anulka to silna dziewczynka i wyjdzie z tego cało

Cytat:

A Majka drugi raz zrobiła kupala jak rodziców nie było w domu i babcia miała przyjemność przebierać śmierdziuszka

Ja od początku prania zużyłam niecałą butelkę płynu do prania Fairy a płynu do płukania zaczęłam ostatnio drugą. Piorę rzeczy małej co 2-3 dni

Cytat:

Maja nie płacze przy przebieraniu no chyba, że jest bardzo głodna to syrena wyje...po kąpaniu ostatnio też cisza a wcześniej po wyjęciu z wanienki był ryk. Ostatnio za to jak ją ubieram na dwór to się denerwuje i czasem pokrzyczy trochę dopóki nie znajdzie się na powietrzu

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

Współczuję biedny się męczy...a jak teraz? przeszło?

Spotkałam wczoraj znajomą, która urodziła w czerwcu i już ochrzciła swoją Elenkę. Wypytałam jak to tu wygląda i już wiem gdzie się udać. Mam tylko nadzieję, że uda się na ten weekend 25-26.I Jutro chcę iść to zalatwić jak tam będzie ktoś urzędował...Pytalam ile się daje księdzu za chrzest to mówiła że nic a byłam pewna, że coś się płaci...ona zdziwiona moim pytaniem, bo przecież w Polsce też się podobmo nic nie daje...prawda to?? Ja myślałam, że tak jak w przypadku ślubu czy pogrzebu jest opłata
Stary 2013-12-29, 17:43   #210
Asist22
Rozeznanie

Też zauważyłam, że mały od 3 tyg. więcej jadł. Cały czas na cycu. Radzę uważać na skutki bo ją teraz cierpię.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości