|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Iwantyou, a tak właściwie, to czy na chwilę obecną Dominikowi coś dolega, na coś jest chory?
Wiesz, mnie właściwie zdziwiło jak zobaczyłam gratulacje na wieść o Twoim porodzie.... Moja pierwsza myśl była taka, że to przecież sporo za wcześnie i oby dziecko zdrowe było, bo szanse na to ma raczej nie za duże... Chociaż... mój eks urodził się mniej więcej w tym samym czasie co Dominik Facet jest rozgarnięty, ponadprzeciętnie inteligentny, a jedyne objawy jego wcześniactwa widać na twarzy - ma wadę wzroku (nosi okulary, ale ładnie dobrane więc nie widać, że ma dużą wadę), no i żuchwa nie do końca się uformowała i trochę wygląda przez to jakby był mocno szczupły na twarzy. Nic poza tym
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
mój mąż właśnie wrócił- portfela zapomniał
jeszcze pytałam go czy wszystko wziął to powiedział że sklerozy i żelka w mózgu nie ma jak ja- a to się zemściło- ha ha ha kapnął się jak zaparkował w CH i wysiadł z samochodu a tak długo miejsca na parkingu szukał
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-12-29 o 14:29 |
|
|
|
#1173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale, że zapomni portfela.... - wesoło na całego ![]()
|
|
#1174 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak podpytam jeszcze - w szpitalu mieli laktator jakiś awaryjny? Czy miałaś swój? Chciałam się wstrzymać z zakupem i zobaczyć najpierw czy na pewno się okaże niezbędny, bo to drogie ustrojstwa, ale trochę się obawiam że potem nie zdążę ![]() Cytat:
A ja właśnie zrobiłam pranie z chusteczką Dobrze że żelkiem zawsze się mogę wytłumaczyć |
||
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1176 |
|
Gang Iren
|
Wróciłam ze sklepu z drobnych zakupów na pieszo z Wiki i Erykiem. I stwierdziłam,że już się nie nadaję do wymarszu,a jeszcze wracać trzeba pod górkę. Nie lubię siebie takiej.
Serio już mogę rodzić. No dobra,po Sylwestrze,bo dzieciaki wypiją mi całe piccollo
|
#1177 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
heej, witam się i ja niedzielnie
![]() już wczoraj nie pisałam, ale pracusie naprawdę dobrze się spisali i coraz większa szansa jest na to, że Sylwestra spędzę juz na górze (już wszyscy wiedzą, że mały jest donoszony i naprawdę się uwijają robota niesety idzie wolno, ale wciąż do przodu...ale za to dziś zamiast słodkiego lenistwa (wczoraj ta pizza omal mnie nie wykończyła, a potem stwierdziłam,że mogę chłopaków poodwozić co średnio podobało się małemu) miałam już wizytę w leroy (jak ja nie lubię zakupów w niedzielę, ale jak kolega podjechał dużym samochodem, to trzeba to było wykorzystać) i najpierw pół godziny czekaliśmy na kogoś z obsługi a potem facet drugie pół godziny szukał nam ościeżnicy )Lusso, spóźnione ale serdeczne Życzenia Najlepszego na nowej drodze życia! Pilotko, gratulacje! to sie doczekałaś )Iwantyou, nie wiem, skąd pomysł, że ktoś miałby Cię oceniać. miło, że podzieliłaś się swoimi przeżyciami, myślę, że Dominiś Ci już teraz sporo wynagradza, a potem będzi ejuż tylko lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
u Kazia w pokoju brakuje już tylko listew podłogowych, ale mimo tego mają mi dziś wnieść szafkę i już się nią będę zajmować. ale że jutro chcę iść na badania i może jeszcze ostatnie zakupy budowlane, póki ta ulga jest (jeszcze kilkaset zł musimy wydać) a przy okazji może i jakieś dzieciakowe? to szafką zajmę się w Sylwestra, jak mąż będzie w pracyCytat:
druga sprawa jest taka, że wszelkie urazy w tym wieku bardzo źle się goją ze względu na demineralizację kości, a jeszcze jak babcia męża nie będzie współpracować to w ogóle może być kiepsko i może się okazać, że już w ogóle zostanie leżąca (tak było z moją drugą babcią, co prawda nie po złamaniu, ale po udarze). a biodro to już w ogóle chyba każdemu kiepsko się zrasta ale trzymam kciuki, żeby było jednak wszystko dobrze! Cytat:
z okazji miniętych Świąt (bo się nie naprodukowałam zbytnio ) i zbliżającego się Nowego Roku życzę Ci z całego serca, aby 2.01 odeszły Ci wody i poród poszedł już wedle życzenia )Cytat:
co do opadnięcia brzucha to słyszałam, że może opaść i ze dwa tygodnie przed porodem i w ostatniej chwili mój niby wygląda jakby był wysoko, a normalnie siedzieć nie mogę, bo mi dziecię się w uda wbija i wierci a z ciekawostek to z kolei mały mi się wciska pod pasek od stanika, nie wiem, jak to możliwe... i tak jak chyba Lidka pisała- jest ogólnie kwadratowy:/ Cytat:
Cytat:
a tak a propo, już się kiedyś pytałam, kupujecie ten wkład do przewijaka? bo mi się on wydaje strasznie kiepski Cytat:
mojemu mężowi się udało wczoraj zostawić na ulicy samochód- otwarty i z pootwieranymi szybami ![]() --- a tak jeszcze przy okazji gdzie kupowałyście materacyki? może ktoś na allegro? potrzebuję sprawdzony model i sprzedawcę
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się na szybciutko, bo podobnie jak wczoraj, dziś też mam gości. Podczytuję Was, ale z doskoku i już nie pamiętam, co komu chciałam napisać
. W dużym skrócie.Jeszcze raz dziękuję za ciepłe słowa o moim kotku Pilotka, gratuluję Lusso, raz jeszcze wszystkiego najlepszego! Kluska, by żółtaczka poszła precz!Iwantyou99, wiem, że się powtarzam, ale bardzo Cię podziwiam. Marieee, byle do Sylwestra, bo plan na niego masz zacny ![]() Miiitusia, Negrid, udanej rocznicy! lidkaa82, bardzo współczuję babci i Wam, bo pewnie się zamartwiacie. Migotka, życzę Ci akcji porodowej z 1-2 stycznia w nocy .Magnusia, mąż dał radę Dziewczyny, które urodziły, jak sprawdzają Wam się biustonosze do karmienia? Trafiłyście z rozmiarem? Jak go dobrałyście? Jakieś rady dla nas?
Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-12-29 o 15:25 |
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.pippin.pl/pl/p/FIKI-MIKI-...2C-wysylka/391 przewijak kupiłam taki na łózko http://allegro.pl/usztywniany-przewi...701866466.html model niebieska zebra- wykonanie i jakośc OK
|
|
|
#1180 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry wszystkim!!
Pilotka - gratuluje serdecznie!! U mnie dzis Mala znow spokojna - ja mam w brzuchu chyba najbardziej leniwe dziecko na swiecie!! lekarz mowi, ze wszystko jest ok, ale jednak dziwne mi sie to wydaje... jak tak dalej bedzie to jutro ide do szpitala, zeby sprawdzili co i jak. niby mam ktg w piatek, ale sprobuje je przyspieszyc!! poza tym mam pytanie do doswiadczonych juz mamus: w maju planujemy z Tz wakacje i zastanawiam sie jak to logistycznie rozwiazac... chodzi o dlugi lot, ok 9 godzin... nie wiem czy i jak Mala to zniesie... czy moze lepiej (choc poki co sobie tego nie wyobrazam) zostawic Mala na 2 tygodnie u dziadkow? ALE 2 tyodnie?!?! mamy niepowtarzalna okazje spedzic 2 tygodnie na rajskiej wyspie i naprawde nie chce z tego rezygnowac...
|
#1181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i............ jadąc.. sprawdził po raz kolejny, ile czasu zajmuje dojazd na porodówkę w Chorzowie ![]()
|
|
#1182 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jeśli o mnie chodzi to raczej nie zdecydowałabym się na takie wakacje z dzieckiem. To jest całkiem inny klimat. Inne wakacje,czemu nie... I lotu bym się tu obawiała najmniej. Łatwiej z małym niemowlakiem,niż z takim które już rwie się do raczkowania,chodzenia. Ale z całą pewnością nie zostawiłabym dziecka na 2 tygodnie. Ja bym takiego dziecka małego nawet na 2 dni nie zostawiła.
|
|
#1183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby wody Ci odeszły 02.01
|
|
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem doświadczoną mamą ale wiele razy leciałam w samolotach z dziećmi inny pasażerów. Z moich obserwacji wynika, że 4-5 m-cy dzieciaczek nie nadaje się na loty - to było dziecko ze 2 m-ce i rodzice postanowili zrobić sobie wakacje w tropikach...Wiem co czujesz bo ja sama jestem przed dylematem- chcę wyjechać we wrześniu choć na tydzień z mężem a młodego zostawić u dziadków ale sama nie jestem pewna już tego wyjazdu... Mąż mówi abyśmy odpuścili w przyszłym roku wakacje i ewentualnie pojechali nad morze u nas w kraju (mamy dużo rodziny nad morzem)- może ma rację... nie wiem sama
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W życiu nie zostawię mojej córeczki i to takiej malutkiej nawet na pare dni, może ja jakaś staroświecka jestem ale tak właśnie myślę
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Mariiee, super, ze się spotkamy!! Jeszcze niech nas Agoola odwiedzi i zrobimy forumowe spotkanie na oddziale
bardzo się cieszę!! Muszą w klubie znaleźć Twoje zdjęcie i będę cię czaić na oddziale ![]() Selena, na razie spokój... o dziwo!! tfu tfu!!! Dziękuję za te życzenia już noworoczne!
|
#1187 |
|
Gang Iren
|
W sumie to ja z tak długimi lotami nie mam doświadczenia. Leciałam z Erykiem po raz pierwszy gdy miał 8 miesięcy,no i to były 2 godz. Przy starcie i lądowaniu dostał cycka,a tak to cały lot minął super.
|
#1188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A spotkanie, czemu nie Będziemy leżeć i zieloną herbatę, albo wodę mineralną z jodem(albo bez) popijać! ![]()
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
mój mąż już dwa razy zadzwonił z tego sklepu
|
|
#1190 |
|
Zadomowienie
|
Czy częste i długotrwałe twardnienia brzucha powinny mnie niepokoić jeśli czuję ruchy synka??
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli mały się rusza to raczej nie. Weź ciepłą kąpiel, ew no-spę i połóż się a jeśli dalej coś Cię będzie niepokoić to zadzwoń na IP i zapytaj najwyżej
|
|
|
#1192 |
|
Zadomowienie
|
Ja to w ogóle jestem nienormalna bo mój dzieć w kwietniu skończy 3 lata i nigdy nie zostawiłam go nigdzie na noc i teraz jestem załamana że pójde do szpitala i minimum 3 dni go nie zobaczę. Pocieszam się ze będzie w swoim domku ze swoim tatą.
|
|
|
|
#1193 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
będziesz rodzić naturalnie?Ważne, że wada szybko wykryta, a lekarze będą już wiedzieć co mają rodzić jak się urodzi. Będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Lidka, miałam jakiś czas temu problem z brzuchem. Nie były to jakieś krótkie skurcze, tylko po prostu brzuch był praktycznie cały czas twardy i napięty. Gin sprawdził mi tylko czy szyjka się nie skraca i kazał brać magnez i nospę 3x1 no i dużo odpoczywać. Po paru dniach mi pomogło i brzuch jest już w miarę miękki. |
|||
|
|
|
#1194 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Też tak miewam i położna mówiła mi,że to nic niepokojącego.
|
|
#1195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1196 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Marzę o tym żeby mi się tak udawało ale cos czuje że będzie ciężko...Cytat:
Ty nienormalna ? A co ja mam powiedzieć jak ja nigdy mojego tż samego nie zostawiłam i przeżyć nie moge tego jak on biedny sobie poradzi te 3 dni |
||
|
|
|
#1197 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- a jesli chodzi o zostawienie Malej na noc, to ja wiem, ze juz w marcu to sie stanie. musze leciec do Polski i wylatuje stad w piatek i wracam w niedziele, wiec nie bede ciagnac jej na dwa dni. Lepiej zeby zostala z mezem w domu i spokojnie on sie nia zajmie, a ja zalatwie co mam do zalatwienia. pewnie bedzie ciezko, ale nie mam wyjscia.
|
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
Moi znajomi córkę zostawili u dziadków i wylecieli na 3 tygodnie do Stanów. Mała miała ok. 5-6 miesięcy.
Intensywnie zwiedzali,m.in. Death valley więc zabranie niemowlaka odpadalo. Ona od początku nie karmiła bo nie miała pokarmu. Jej mama bywała codziennie prawie od porodu więc też szoku nie było. Swoją drogą rodziła 2 godziny od przyjazdu na ip. Mówiła, ze mąż jechał z pracy, wszedł do szpitala i dziecko już było ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zostawienie maleńkiego dziecka na 2 tygodnie to zupełnie poroniony pomysł - weźcie je ze sobą. Różnie dzieci reagują na zmiany ciśnienia, dlatego najgorsze są starty i lądowania, a czas pomiędzy to już tylko Wasza sprawa jak wykorzystacie Gosia zasugerowała, że większym problemem może być inny klimat, inne bakterie i tego bym się bardziej obawiała. Sprawdźcie, czy lecąc w dane miejsce nie są wymagane jakieś konkretne szczepienia - bo niestety tak małego dziecka raczej przed wylotem nie zaszczepisz na jakieś dziwne choroby Zresztą nie wiem, musielibyście ewentualne szczepienia z kimś kompetentnym skonsultować.A gdzie tak w ogóle chcecie lecieć? Oceania? Ja strasznie ubolewam nad następnymi wakacjami, uwielbiam podróżować. Wymyśliłam sobie jeszcze w ciąży Rzym, bo wiedziałam, że byłoby mi strasznie ciężko zdecydować się wyjechać za granicę z małym dzieckiem.... Będziemy celować w wypoczynek gdzieś w Polsce, prawdopodobnie po tym jak mąż obroni doktorat.
|
|
|
#1200 |
|
Zadomowienie
|
Siostra mówiła, ze na start i lądowanie cyca trzeba dać żeby ciśnienie wyrównać.
..... Co do materacy to ja kupuje lateksowy vitmat albo hevea. Ceny mają podobne. Przeraziło mnie jak przeczytałam, ze w kokosie lubią się robaki zalegnąć i pleśnieją. Ja alergiczka jestem więc dziecko też może uczulić gryka/kokos Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

Facet jest rozgarnięty, ponadprzeciętnie inteligentny, a jedyne objawy jego wcześniactwa widać na twarzy - ma wadę wzroku (nosi okulary, ale ładnie dobrane więc nie widać, że ma dużą wadę), no i żuchwa nie do końca się uformowała i trochę wygląda przez to jakby był mocno szczupły na twarzy. Nic poza tym

a tak długo miejsca na parkingu szukał
16.06.2012 
- wesoło na całego
Dobrze że żelkiem zawsze się mogę wytłumaczyć
)

by żółtaczka poszła precz!

czytam Was czytam (uzależniona jestem) ale jakoś pisać nie mam weny
Zresztą nie wiem, musielibyście ewentualne szczepienia z kimś kompetentnym skonsultować.