|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
i całe błękitne z napisem.Chciałam kupić coś unisex (w razie gdybym w przyszłości córcię jeszcze miała) ale nic nie było, albo niebieskie, albo różowe... no ale dziewczynkę też można w błękity ubierać
|
|
#2282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
A kilka dni później znajoma kupiła mi identyczne więc łącznie mam 4 sztuki
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie i poświątecznie, święta to jakiś koszmar tyle jedzenia, że nawet boję się na wagę wstać
![]() Cytat:
![]() Podziwiam Was za te zakupy ja jeszcze zupełnie o tym nie myślę i wciąż sobie tłumacze, że mamy tyle sklepów, że w kilka dni tą wyprawkę damy radę zrobić
Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2013-12-29 o 15:44 |
|
|
|
|
#2284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, obiecałam sobie że na wagę wskoczę dopiero na wizycie u lekarza (za 1,5 tyg.) ![]() Cytat:
po 1) mojej mamy koleżanka powiedziała żebym dużo nie kupowała bo ona ma "całe wory po wnuczkach" - co ja zrozumiałam że chyba mi coś użyczy ![]() po 2) u teściowej w piwnicy też ponoć jaki wór ciuszków jest po tż bratanku... więc czekam aż dostanę te wory żebym wiedziała co ewentualnie dokupić
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O właśnei to kolejny powód dla którego się wstrzymuje, czekam na poznanie płci i na dary od rodzinki ![]() mam pytanko bo "wyrosłam" z każdego stanika i chciałam sobie zakupić nei wiem czy na allegro czy gdziekolwiek ale nie chce przepłacać, bo przypuszczam, że jeszcze z niejednego stanika wyrosnę, macie jakieś sprawdzone modele? |
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Gosius za mną też dziś chodzi dziecięcy szampan tym bardziej że mam winigronowy . . .
![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#2288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2289 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
My sylwestra z tż spędzamy sami (niestety tż pracuje) i myślę nad jakimś jedzonkiem. Macie jakieś pomysły na przekąski delikatne?
Mam nadzieję, że przetrwam do północy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łóżeczko Klupsia też kupiliśmy, także widzę, że ten model żyraffka cieszy się dużym zainteresowaniem
|
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
asiulka wszystkiego naj, naj, lekkiego porodu i radosci z macierzynstwa
Carmena dokladnie, u nas tez nie wyglada to najlepiej ale co robic, ja obcinam mlodego gdzies co 2 mies, jak juz nie moge patrzec na jego szope, bo on ma tak geste wlosy, ze jak sa dluzsze, to ciezko je umyc, bo splywa woda jak po kaczce i pod spodem sa dalej suche co do wyprawki to ja mam 99% rzeczy, po nowym roku bede pomalu kupowac kosmetyki i pieluchy, co tam bedzie w promocji i sobie do szpitala pier.dolki, u mamy jak bede tp ubranka przejrze, te niemowlece po mlodym beda ok, nawet mial troche rozowych, hehe, gorzej z tych wiekszych, juz nie bedzie tak spoko, ze wszystko po nim i starszych kuzynach zaloze, ale od czego sa szmateksy
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2013-12-29 o 16:37 |
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus zrobię sałatkę z selera konserwowego taką, jak teraz na święta BN, bo cała nam poszła w 2 dni
|
|
|
|
|
#2294 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Szukaliśmy dziś z TŻ tostera. Niestety nigdzie nie było promocji, ale coś wybraliśmy. No i jednak też będę musiała rozglądać się za ubrankami dla małej... liczyłam na dary, ale ostatnio bratowa mi powiedziała, że Ona nic nie będzie miała, bo dla dziewczynek wszystko popożyczała i musi wszystko oddać... Tak więc nie mam kompletnie nic, tak jak myślałam na początku...
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-12-29 o 17:16 |
||||
|
|
|
#2295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jak my tyle co kołyske smoki no i pampy trza kupić... Cytat:
ale z kaufa tam był winogronowy ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Uuu to ja mam truskawkowego szampana z biedronki
|
#2298 | |
|
Rozeznanie
|
Jeździła ktoras z was wózkiem tego typu po polskich chodnikach? Bo mi się strasznie podobają z wyglądu wózku typu Stokke albo Mutsy Igo, ale szczerze nie wyobrażam sobie nim jechać na spacer. Wstrząśnienie mozgu u dziecka murowane :P
Cytat:
Najtaniej znąlazlam za 2000 zł gondole + spacerówke oraz za 1040 zl fotelik cabriofix z baza do samochodu.Mnie tez wzięło w koncu na jakies zakupy Na pierwszy ogień pójdzie chyba łóżeczko i pościel. A propos orientujecie się jaki najlepiej kupić materacyk?W ogole wydaje mi się ze dobrym pomysłem jest odłożenie takich zakupów w style karuzela do łóżeczka, fotelik etc na później, bo to nam się od samego początku nie przyda, a moze ktoś się skusi na prezent ![]() Ubranek tez na razie nie kupuje, bo tych najmniejszych to mi szkoda nowych. Mam nadzieje, ze ktoś podrzuci :P |
|
|
|
|
#2299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Ja tez mam taki sam z bierdonki, bede z szwagierki synkiem pic w sylwestra, on ma 3,5 roku. ale se popije
|
|
#2300 |
|
Rozeznanie
|
Tak piszecie o tych łóżeczkach, pościelach itd, że ja już chcę mieć wszystko u siebie i tylko czekać na maluszka
jeszcze jak oglądałam na allegro te wszystkie cudne kolorki na kocykach i ochraniaczach to się zakochałam we wszystkim zaraz siadam do listy wyprawkowej
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
widze, ze temat wyprawki sie pojawil no to i ja sie pochwale, ze wzielam temat w swoje rece i ciuszkowo jestem prawie na finishu czekam na liste od mamy co mi kupila w lumpexach.oprocz tego zaczelam od mniejszych rzeczy *komplet poscieli *termometr *minitor oddechu *aspirator *szczotka do wloskow i szczoteczki do zebow mam tez juz karuzele, bo wylicytowalam ja wczesniej, czekam tez na zakonczenie licytacji z mata edu, chociaz to tez juz na pozniej *reczniki x2 *kocyki x2 do tego w lutym jedziemy do ikei po mebelki i jakies dodatki do pokoiku, kosmetyki zostawiam na koniec. |
|
|
|
#2302 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Monitor oddechu i aspirator |
||
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
monitor oddechu generalnie jest rzecza niby zbedna, ale za duzo se naczytalam o naglej smierci lozeczkowej, wiec to jest takie zabepieczenie na wypadek bezdechu: urzadzenie, ktore wykrywa, kiedy dzieciatko ma bezdech.
a aspirator na wypadek katarku taki odciagacz glutkow
|
|
|
|
#2304 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilę wpadam sie przywitać
dzisiaj mamy dzien sw. Lenia z mezem :p Z lozka wstalismy po 11 T zrobil pyszna jajecznice mniammm mniammm . Ja zrobilam obiad potem bylismy na spacerku a teraz bedziemy grac w Monopoly :d Milego wieczorku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy ze spacerku i znów mnie bolało podbrzusze... Musiałam się połozyć i teraz jest lepiej.
Widzę że mowa o wyprawce... Ja też po cichu liczę na jakieś dary od rodzinki, zwłaszcza że juz jedna kuzynka sie zaoferowała, a poza tym mój brat ma masę rzeczy po swoim synku, ale spodziewają się też drugiego dziecka i nie znają jeszcze płci więc nie wiem czy liczyć na ich ciuszki czy raczej im się znów przydadza... Zobaczymy ![]() Rozglądałam się znów za wózkiem, mi się podobają te z baby design... I chyba w ten uderzymy 2w1 sprint plus - chyba tak się nazywał ten model. Poza tym chce kupić matę edukacyjną z fp i bujaczek też z tej firmy... Łóżeczko chce z szufladą - zamierzamy kupić na allegro nówkę. Ale to powoli - fotelik do samochodu mamy właśnie z baby design cosmo... Zmykam coś pooglądać i chyba wezmę długą gorącą kąpiel- odkąd jestem w ciąży to tylko prysznic... Pora się wymoczyć
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Ohh - wyprawka - my musimy WSZYSTKO kupić
|
|
|
|
#2307 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za organizacjęCytat:
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorowa porą
![]() My już po kinie, film był fajny, ale za długi jednak, już pod koniec co chwila patrzyłam na zegarek, bo mi się dłużyło. Oczywiście teraz głowa mnie na maxa boli po tym 3d, można się było spodziewać, że tak będzie. Hania właśnie zasypia, pewnie zaraz będę musiała do niej iść, bo z racji tego, że później wstała to później była położona no więc i też później się obudziła w dzień, także podejrzewam, że dzisiaj ta zabawa z zasypianiem trochę potrwa. Do mc na kanapkę drwala niestety nie zajechaliśmy, bo była straszna kolejna do mc drive, więc zrezygnowaliśmy. Już pewnie mi się nie uda spróbować, bo zanim znowu gdzieś będę gdzie jest mc to minie trochę czasu ![]() Principessina no widzisz to organizm sam zadecydował czy zjesz kebab czy nie Selenity, dokładnie widzisz ja to powtarzam, że nasz organizm nie jest głupi i nie może być tak, że całą ciążę byśmy się wysypiały a potem po porodzie nagle szok także nie daje nam spać i dzięki temu się przyzwyczajamy co nieprzespanych nocy Gosius no musze też szampana załatwić chociaż znając siebie ja w tego sylwestra nie dotrwam do północy a kurczak w sosie słodko – kwaśnym też za mną chodzi jakiś czas już ![]() Paulka no to brawa za listę ja mam już zrobioną jakiś czas, zapisana na kompie i czeka ![]() Co do jedzenia na sylwestra to my robimy sobie barszcz i do niego paszteciki z mięsem mielonym w cieście francuskim, sałatkę jakąś pewnie owocową i jeszcze coś by się przydało wymyślić. Może taką sałatkę – chipsy, orzeszki, paluszki, krakersy? ![]() Martuszka, ja mam właśnie to samo, że chce już mieć wszystko w domu, spokój z tym cholerstwem i tylko czekać na dzidzię ![]() Santom, moja koleżanka miała ten monitor oddechu i nie poleca, bo wiele razy zapominali to wyłączyć jak wyciągali małą z łóżeczka i potem wyło na cały głos Pomarańcza, aspirator do nosa to np. popularna Frida, bez niej ani rusz przy katarze Ale teraz jest podobno coś takiego do oczyszczania noska co się podłącza do… odkurzacza Miłego wieczora dziewczyny |
|
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
Tak w ogóle to Wam strasznie zazdroszczę tego przeglądania wózków, łóżeczek. Ja mam prawie wszystko po Misi
|
|
#2310 |
|
Rozeznanie
|
pallas ja najtaniej za spacerowke + gondole widzialam 1800+ fotelik cabrio fix za 400zl. Dla porownania w smyku jest spacerowka za 1999+ gondola 699 w promocji + fotelik 470 w promocji....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.

i całe błękitne z napisem.

, obiecałam sobie że na wagę wskoczę dopiero na wizycie u lekarza (za 1,5 tyg.) 

za organizację