|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Miałam z zieloną glinką i z glinką ghassoul i szału nie robiły. Musiałam je ulepszać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | ||
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- [/COLOR] Cytat:
Najbardziej "treściwa" jest z masłem shea. Tę i ze spiruliną mam najczęściej. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2013-12-27 o 20:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Rozeznanie
|
a ja już mam dość moich włosów i mam ochotę złapać szczotkę, rozczesać i związać w kitkę. Albo ściąć. nie wiem już co z nimi robić. nie jestem w stanie wydobyć skrętu, jaki potrafią. a one na prawdę potrafią się skręcić, może nie tak jak 3B, ale np po kąpieli w jeziorze czy morzu te włosy kręcą się lepiej niż po jakiejkolwiek odżywce. czego bym z nimi nie robiła, zawsze rano jest ładnie, a jak podeschną, robi się busz, strąki, i wszystko wygląda obrzydliwie i bez życia. mam ich dość,straciłam już nadzieję na ładnie, dopieszczone loczko-fale :c
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Użyłam też maski Ziai do włosów farbowanych (z czerwonymi napisami) - wydaje się być całkiem ok. Bingo jeszcze nie otworzyłam ![]() Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-12-28 o 07:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was zabezpiecza końcówki olejem (ile tego i kiedy to zrobić?) ? bo już się głowię jak to zrobić żeby było dobrze bo ostatnio chyba przesadziłam z ilością
![]() |
#4387 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Konto usunięte
|
Dzięki za odpowiedzi dziewczęta
![]() ![]() ![]() Za to kupię maskę GlissKur Oil Nutritive. Ciekawe jak się sprawdzi po myciu, chociaż trochę się boję tej konsystencji... no najwyżej będzie drugie mycie, ale muszę spróbować. Haha, nie wiem co się dzieje z moimi włosami, nagle zaczęły ładnie wyglądać, I Like it! ![]() ![]() Dzisiaj zrobiłam koronę według przepisu KikoX i ..warto ćwiczyć bo efekt jest bardzo fajny, chociaż podejrzewam, że na rzadkich przy skórze włosach może się nie sprawdzić. Mam tyle nieudanych odżywek do zużycia - alterra z granatem, hegron bez spłukiwania, biovax z keratyną, artiste różowa, do tego kilka żeli ..wkurzają mnie bo zajmują półkę od ponad roku, a używam depilatora więc zużycie do golenia odpada. :/ Przez to nie mogę sobie kupić nowych ![]() Ogólnie to wnerwia mnie jeszcze to, że moje włosy się w ogóle nie przetłuszczają i nie mam kiedy tego wszystkiego zużyć. Nawet po tygodniu nie są ani trochę przetłuszczone, ale i tak myję je co 5 dni ku poprawności. Zwykłe odzywki odpadają bo za słabe, treściwych masek mało jakoś na rynku, albo ja ich nie znam Kiedys moje włosy kochały proteiny, a teraz efekt jest okropny :/ Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-12-28 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zakorzenienie
|
Mam ją i niestety się nie sprawdza po myciu. Używam jej teraz przed myciem i efekty są dużo lepsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś kupiłam olej lniany i olej z orzecha włoskiego. Ciekawe jak się u mnie sprawdzą ![]() Mam w domu olej Kujawski rzepakowy 3 ziarna wzbogacony siemieniem lnianym i pszenicą, myślicie że się nada na włosy? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Raczkowanie
|
![]()
właśnie mija miesiąc odkąd wzięłam się za włosy! Namówiłyście mnie nawet na olejowanie
![]() Wrzucam fotki: 1. przed wszystkim cała reszta jest dzisiaj- widoczne jakieś nieśmiałe korkociągi ![]() Góra się średnio kręci ale to zapewne przez swoją długość bo mam dość znaczną różnicę długości między długościami. Pod koniec stycznia/początek lutego planuje podciąć końcówki bo chyba są w kiepskim stanie
![]() |
#4392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
![]() Powiem Wam, ze przez moich dziwnych znajomych i dziwna rodzine jest mi glupio robic cokolwiek z wlosami.. Dostalam od tz na gwiazdke fajna suszatke z dyfuzorem i wczoraj jak suszylam to sie mnie siostra pyta dlaczego ja tak krece te wlosy ![]() Co prawda po dyfuzorze sie kreca sporo wiecej niz po aturalnym schnieciu ale niedlugo sama zaczne wierzyc ze oszukuje sama siebie i to nie sa moje prawdziwe wlosy:| |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeważnie jakimś lżejszym (np. jojoba) lub z omega 6 (kiełki pszenicy, pestki dyni, krokosz, orzech włoski, pestki arbuza). Daję dosłownie 2 krople na suche włosy, bardzo ładnie po tym błyszczą. Cięższe oleje nawet w małej ilości lubią mi obciążyć (orzech laskowy, słodkie migdały, awokado, pestki brzoskwini, moreli czy śliwki) ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja z olejowania przerzuciłam się na kremowanie - włosy fajnie reagują i mam moje dociążenie ![]() ![]() Parę kropel sprawdza się u mnie dodane do AiK jako b/s. Chyba wreszcie nauczyłam się dobrze dociążać włosy i nie mam już dziecięcej lekkości
Edytowane przez JudytaKas Czas edycji: 2013-12-29 o 11:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na takie słowne komentarze odpowiadam najczęściej : tak, kręcę je pół nocy na pogrzebaczu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja idę zmywać maskę, ale dzisiaj też na noc miałam orzechy włoskie - piękny zapach. Dam znać, jak efekty, bo nieźle namieszałam dzisiaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- [QUOTE="niusia";44318416]Dzięki za odpowiedzi dziewczęta ![]() ![]() ![]() Za to kupię maskę GlissKur Oil Nutritive. Ciekawe jak się sprawdzi po myciu, chociaż trochę się boję tej konsystencji... no najwyżej będzie drugie mycie, ale muszę spróbować. Haha, nie wiem co się dzieje z moimi włosami, nagle zaczęły ładnie wyglądać, I Like it! ![]() ![]() Dzisiaj zrobiłam koronę według przepisu KikoX i ..warto ćwiczyć bo efekt jest bardzo fajny, chociaż podejrzewam, że na rzadkich przy skórze włosach może się nie sprawdzić. Mam tyle nieudanych odżywek do zużycia - alterra z granatem, hegron bez spłukiwania, biovax z keratyną, artiste różowa, do tego kilka żeli ..wkurzają mnie bo zajmują półkę od ponad roku, a używam depilatora więc zużycie do golenia odpada. :/ Przez to nie mogę sobie kupić nowych ![]() Ogólnie to wnerwia mnie jeszcze to, że moje włosy się w ogóle nie przetłuszczają i nie mam kiedy tego wszystkiego zużyć. Nawet po tygodniu nie są ani trochę przetłuszczone, ale i tak myję je co 5 dni ku poprawności. Zwykłe odzywki odpadają bo za słabe, treściwych masek mało jakoś na rynku, albo ja ich nie znam Kiedys moje włosy kochały proteiny, a teraz efekt jest okropny :/[/QUOTE] U mnie też zalega pełno niepotrzebnych odżywek. Teraz nakładam je pod olej, to najlepsze zastosowanie żeby je wymarnować wreszcie. Nie żałuję ich sobie, poza tym staram się olejować przed każdym myciem. Ewentualnie ddaję do nich kilka kropel oleju czy aloesu albo innych półproduktów, ulepszone całkiem dobrze się spisują ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- [/COLOR] Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Zadomowienie
|
U mnie efekty takie sobie, nie widać tego na włosach, bo są błyszczące i falują jak ostatnio, ale nie uzyskałam w ogóle sucharków po lnianym glutku. Prawdopodobnie przez kokos dodany do maski przed myciem, włosy mi zmiękczył, mimo wielkiej ilości skrobi ziemniaczanej, nafty i mieszanki odżywek, nawet mleka skondensowanego (takiego do kawy)
![]() Nie wiem, czy nafta też tak zmiękcza? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4404 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to ja dziś, po prostowaniu, nową prostownicą, na niższej temperaturze by tylko wygładzić bo wyglądałam dziś jakby piorun strzelił ![]() ![]()
"W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa-nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość!!" Edytowane przez wicherek1989 Czas edycji: 2013-12-29 o 18:00 Powód: dodanie załączników |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
Porównanie, naturalne, troszkę pianki i dyfuzorek, a tu prostowane
![]()
#4407 |
Zadomowienie
|
Falowane ładniejsze
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 |
Moderator
|
Witam Was, mam pytanie jak zwalczyć przenawilżenie?
Od kiedy olejuję włosy stały się wprost okropne - albo ciągną się jak guma albo są takie jakby cienkie, a;e po czasie od mycia robi im się lepiej aaalbo są takien ie wiem.. napęczniałe, mają dużą objętość, są lekkie, a potem robią się takie rozmiękłe i ulizane, mimo że nie są tłuste. Wycofane zostały dwa produkty z proteinami, które dobrze u mnie działały i nie wiem co teraz robić bo każdy produkt zawierający emolient pogarsza sprawę. Dziś po 2 tygodniach przerwy od oleju dałam znowu to guma. Mam takie błędne koło w tym momencie bo nie mam już produktu, który by u mnie działał fajnie, a to przenawilżenie jest zapewne od nieprawidłowych olei. W ogóle moje włosy kiepsko się miewają od roku prawie, a olejowałam od września regularnie i od tego czasu jest masakra. Oczywiście, oleje odstawię tylko co dalej z tym fantem by zrobić? Bardzo bym była wdzięczna za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam małe doświadczenie, ale chyba bym umyła chociaż raz rypaczem i dała tylko ewentualnie coś b/s do rozczesania włosów i zobaczyła co z tego wyniknie po wyschnięciu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.