|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
nawet dobry ten szampan z biedronki - truskawkowy
(widziałam ze jest jeszcze brzoskwiniowy, we wtorek sie kupi )
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
![]() a co do aspiratora, to ja wlasnie wzielam taki do odkurzacza znajoma ma i bardzo poleca, krzywdy tym dziecku nie zrobisz
|
|
|
|
|
#2313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aspirator jak najbardziej, zwłaszcza że teraz dzieci nie odśluzowują, my mieliśmy z Olim po 2 tygodniach masakryczny katar aż sie dusił a potem się okazało, że to tylko śluz...
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego się czepiam każdego szczegółu, nawet głupiego prześcieradełka Bo pościeli chyba nie, prędzej Oliego się do dorosłej przełoży, chociaż jedna w żłobie została to może Kasian przykro mi z kanapką U nas też w drive zazwyczaj takie kolejki że prędzej wejdzie sie do środka i zamówi My sie najedli na jakiś czas ![]() Drugi dzień poćwiczyłam Chociaż Tż już krzyczy że z dupką nie siedzę ciągle latam a jeszcze ćwiczę, siedzi w domu to widzi i pilnuje Młode śpi to ja też na all idę
|
|
#2314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odechce Ci sie
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
DOKŁADNIE tak
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt, tylko po prostu ja nie czuję tej całej atmosfery oczekiwania jak przy pierwszym dziecku. Może to dlatego, że wiem co mnie czeka
|
|
|
#2318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2319 |
|
Zadomowienie
|
Jakie kocyki kupujecie? Ja mam jeden gruby po Misi, potrzebuję tylko ze dwa cienkie. Nie chcę polarowych, bo mam wrażenie że skóra pod nimi nie oddycha. Kupiłabym najchętniej taki bawełniany
|
|
#2320 |
|
Zadomowienie
|
Kasian ja za to odwrotnie, zamiast do kina bo wszedzie pelne sale, pojechalam z TZ na te kanapke
a pewnie bedzie dostepna jeszcze dlugi czas wiec poczeka rowniez na Ciebie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-12-29 o 19:59 |
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
DWA DNI Z CHRZEŚNICĄ - DZIEŃ I NOC - KAŻDY IDZIE DO PRACY - nie wytrzymam, tym bardziej że ONA ostatnio, się taka "dzika" zrobiła
(chyba, dawno nie miała kontaktu z dziećmi, i przedszkolu nie była.. ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- nie mam cierpliwości do dzieci ostatnio, szczególnie do niej- co innego swoje.. Prawda mamusie ?
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2323 |
|
Zadomowienie
|
O, np. znalazłam coś takiego:
http://motherhood.pl/sklep/kocyk-baw...-z-falbanka-43 albo to: http://www.colorstories.pl/ColorStor...odukt/index/56 Co myślicie?
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własne też nie zawsze jest usłuchane a masz je 24h na dobę w dni wolne Dziewczyny która planują szybkie ponowne zaciażenie, rozglądając sie za wózkami pomyślcie o możliwości dokupienia dostawki np Britaxy http://allegro.pl/britax-b-dual-neon...760939578.html Właśnie oglądam dostawki stojące i tak mnie naszło
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane >>> DZIĘKUJE Wam za życzenia, bardzo mi miło
My tez dzisiaj byliśmy w smyku na oglądaniu wózków... przyszliśmy gł. zwgl. na zobaczenie na żywo maxi cosi QUINY , ten MURA to jest niższy chyba... pewnie też oglądałam, ale nie wiem spodobał mi sie ten zwykły Solaris Bebetto taki bezowy albo ciemno szary, fajna duża gondola..ale jaki pieron ciężki 15 kg chyba.... mojemu bardzo sie podoba maxi cossi czarno - biały ==== Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-12-29 o 21:01 |
|
|
|
#2326 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego każda pierdółka mnie cieszy ale my pościele akurat musimy kupić właśnie, bo Hania śpi w dzieciowych. Cytat:
a jak dziecko się budziło z płaczem to zaraz zabierali z łóżeczka i nie myśleli o wyłączaniu monitora ![]() Nie no ja wiem, że krzywdy tym się nie zrobi i też słyszałam wiele pochlebnych opinii, ale mnie to ogólnie przeraża no i sam fakt, że odkurzacz musiałabym mieć wyciągnięty żeby gile usunąć Cytat:
![]() za ćwiczenia, ja się na pewno nie zmobilizuje.. mi sie już nawet na spacery nie chce chodzić ![]() Cytat:
![]() I jak warto jechać w ogóle do tego maca? Taka pyszna rzeczywiście? ![]() Co do sal kinowych rzeczywiście ludzi pełno, ale w miarę kulturalni byli, poza tym, że dziewczyny obok nas sobie wyjęły żarcie z KFC i trochę zajeżdżało ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Hania dopiero zasnęła przed chwilą. Jaki był płacz ogromny, bo nie pozwoliłam jej wyrzucić poduszki z łóżeczka |
|||||||
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
idę się kąpać - bo ciężki dzień przede mną jutro
Dobranoc. |
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
ja to samo, tylko brzoskwiniowe
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I co podłącza się to do rury? Jeśli tak to chyba wolę moją sprawdzoną fridę Tylko się nie śmiać ze mnie ![]() ![]() Dasz radę! Mi pomaga wzięcie głębokiego oddechu i policzenie do 10
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż to też ma swoje minusy Kaorlak a tak z innej beczki - czego używasz do czesania włosów Misi? My mamy cały czas szczotkę z naturalnego włosia, tą, co miała od początku, no ale jej się zrobiły takie bujne włosy ostatnio, że muszę coś jej kupić i nie wiem czy są jakieś specjalne szczotki czy grzebienie czy zwykły styknie
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Zadomowienie
|
Kasian tak zgadza sie tylko przez sezon zimowy
jedyna nowosc to ten pieczony ser (o czym z poczatku nie mialam pojecia i mysle aha dwa porzadne kotlety to cos dla mnie, -taka lasa sie zrobilam ) ogolnie to tak to jakbym jadla bigmaca tylko z jednym porzadnym kotletem zamiast dwoch cienkich a i ta szynka czy bekon moze to kwestia, ze mc u mnie jakies felerne ale smakowalo niczym papier, A powiedz mi warto na tego hobbita sie wybrac? Bo ja nie wiem czy usiedze 3 godziny haha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-12-29 o 20:44 |
|
|
|
#2332 |
|
Zadomowienie
|
[BKasian][/B] ja używam taką zwykła szczotkę tylko mniejszą. Ta niemowlęca już dawno nie dawała rady, bo Misia ma bardzo gęste, kręcone włoski za ramiona.
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Co do odkurzacza to ja sama uciekałabym chyba gdzie pieprz rośnie, gdyby ktoś do mnie podchodził z takim sprzętem. Dziewczyny które to mają, wybaczcie, ale ja nie potrafię sobie tego wyobrazić, żeby tym odciągać katar niemowlakowi
|
|
#2333 |
|
Zadomowienie
|
Musze sie pochwalic, ze TZ poinformowal tate o tym, ze bedzie dziadkiem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
najwyzsza pora i super, ze sie w koncu zebral!!!
|
||
|
|
|
#2335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powiem Ci, że jakoś specjalnie mnie nie zachęciłaś Wiesz co no mojemu mężowi 2 część podobała się bardziej niż 1. Ale właśnie ten czas trwania tego filmu przeraża, ja już po godzinie się kręciłam jak głupia, bo bolał mnie tyłek od siedzenia i plecy no ale warto zobaczyć Cytat:
właśnie najlepiej mi się czesze Hani włosy moją szczotką tylko trochę za duża jest ![]() Mam to samo z tym odkurzaczem ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Seleniti > no wreszcie!!!!! super
|
|
|
|
#2337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
?co do wyprawki to w sumie nie wiem co mam a co nie jak będzie chłopak to ciuszki, zabawki będę miała z głowy, jak dziewczynka to wszystko od nowa, fakt znajdzie się tam kilka rzeczy unisex po Igusiu, ale same wiecie.Łóżeczko będziemy kupować, wózek daje mi kuzynka. Kosmetyki zacznę kupować w lutym/marcu. Szczerze to nie mam jakoś werwy do tego przy Igusiu to chciałam mieć już wszystko od razu, teraz nawet o tym nie myślę nie chce mi się kompletnie nawet listy zrobić, zaplanować
|
|
#2338 |
|
Zadomowienie
|
Selenity
![]() Santom domyślam się, że to nie zrobi krzywdy dziecku . Tylko niestety nie zawsze odciąganie kataru wygląda tak jak na filmiku .Może moja niepewność wynika z tego, że Misia bardzo boi się odkurzacza i innych buczących sprzętów.
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
SELENTI brawo dla tz. Pora juz byla na niego
![]() Zmykam do lozka bo cos zaczelam kichac. Oby mnie nie bralo przeziebienie... Dobranoc mamuski ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#2340 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pisząc fotelik miałam na myśli leżaczek-bujaczek A co do wanny to zazdroszczę strasznie.. My w mieszkaniu niestety mamy tylko prysznic i zawsze jak jadę do rodziców to nie mogę sobie odpuścić długiej kąpieli ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wygląda na to, że zaoszczędzimy sporo na ubrankach, bo mama skądś załatwia od jakiś koleżanek to sobie zaszaleje, a co ![]() Cytat:
Co do Mury to już jestem w 99% przekonana na nią. Na razie znalazłam tylko dwie wady: wagę i szerokość (podobno czasem ciężko się przecisnąć w supermarkecie między alejkami)... Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

(widziałam ze jest jeszcze brzoskwiniowy, we wtorek sie kupi
)

a pewnie bedzie dostepna jeszcze dlugi czas wiec poczeka rowniez na Ciebie
(chyba, dawno nie miała kontaktu z dziećmi, i przedszkolu nie była..
Prawda mamusie ?
za ćwiczenia, ja się na pewno nie zmobilizuje.. mi sie już nawet na spacery nie chce chodzić 

I co podłącza się to do rury? 

) ogolnie to tak to jakbym jadla bigmaca tylko z jednym porzadnym kotletem zamiast dwoch cienkich
przy Igusiu to chciałam mieć już wszystko od razu, teraz nawet o tym nie myślę