Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-29, 19:03   #4831
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22

ja razem z TŻ będę szła do ołtarza, prowadzona PM przez tatę kojarzy mi się z filmami, poza tym w moich stronach nie ma takiej tradycji, byłam na tylu ślubach w życiu ze nie zliczę i na żadnym nie było tak ze tata prowadził PM do ołtarza

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:08   #4832
enzunio
BAN stały

Ja chcę z tatą, nie przewiduję innego wejścia, u nas zwykle idzie się z tatą, nawet mój przyszły teść jako chrzestny prowadził swoją chrześniaczkę jak jej tato nie żył
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:29   #4833
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Własnie wrócilam z nauk przedmalzenskich, bylo znosnie, niektore tematy nawet ciekawe, ale mam to z glowy i bardzo sie ciesze
(...)
Ah i ksiadz jak to powiedzial " sypanie kwiatkow przez dzieci przed para mloda to jest debilny wymysl z filmow romantycznych, bo potem mlodzi tego sprzatac nie beda " tym mnie rozbawail, ale co racja to racja
Muszę jutro zadzwonić i zapytać o termin nauk, chcę przed marcem to załatwić.
A co do kwiatków: w końcu kościelny dostaje kasę więc dla mnie nie ma problemu

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
W kwestii wchodzenia - my przyjedziemy razem, ale ja wejdę z Tatą.
Zastanawia mnie inna rzecz - goście zawsze czekają na PM przed kościołem? I jak to jest - my przyjedziemy, oni czekają, patrzą na nas, TŻ jakoś zgrabnie z tłumem wchodzi do środka (czy od zakrystii czy jak?) a na końcu ja z Tatą? Nie wiem jak to ogarnąć logistycznie :P
Najlepiej jakby pod kościołem nikt nie stał gdy my przyjedziemy, wszyscy byli już w środku, wtedy TŻ sobie wejdzie, potem ja i tadam
Goście zwykle czekają przed kościołem, potem ktoś musi ich sprytnie pokierowac do kościoła żeby młodzi nie wchodzili do pustego u nas ksiądz często "woła" przez mikrofon jeśli nie wchodzą
Do kościoła będę wchodziła z TŻ, ta opcja bardziej mi się podoba.

Jako że spędzam wieczór sama włączyłam sobie Kamerdynera - bardzo poruszający film - polecam! Właśnie dzwoniłam do TŻ - brzmiał jakby przez przeziębienie miał nie przeżyć nocy - chory chłop to masakra! hehe
Stary 2013-12-29, 19:42   #4834
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniaczek33 Pokaż wiadomość
karolinuuusia ja mam 26, tż 27 lat
Dziewczyny myslalam,że nie mam zdjęcia w tej sukience ale znalazłam jedno u mamy w telefonie Tu już widać, że ten dół jest już mniej obszerny niż na modelce i jeszcze jakbym chciala to panie by mi mniejszy zrobiły. Zaliczka jeszcze nie wpłacona, więc mam trochę czasu na zastanowienie.
Super suknia Faktycznie - o wiele lepiej niż na modelce

Nie chwaląc się - proszenie świadków, o uczynienie nam tego zaszczytu i wystąpienie w tej rli na naszym weselu zakończone sukcesem Ufff

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.

Edytowane przez no_doubt
Czas edycji: 2013-12-29 o 19:44
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 19:59   #4835
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ah i ksiadz jak to powiedzial " sypanie kwiatkow przez dzieci przed para mloda to jest debilny wymysl z filmow romantycznych, bo potem mlodzi tego sprzatac nie beda " tym mnie rozbawail, ale co racja to racja
A mnie to trochę dziwi i wkurza
U nas np.:jest zakaz sypania ryżem, grosikami, płatkami kwiatów, tuby też odpadają. Bo potem trzeba to sprzątać. Bo wpadają też do kościoła i trzeba w środku zamiatać. W takim razie za co płacę kościelnemu? tylko za zapalenie świec? Jak się wkurzę to dam kościelnemu 5 dych mniej Poza tym chyba w kościele jest ktoś od sprzątania skoro nie kościelny? Tym bardziej, że u nas parafia jest duża, czasami i 5 ślubów w ciągu soboty. Moim zdaniem łaski nie robią. A proboszczowi powiedziałam, że w takim razie będą bańki mydlane. Jego mina bezcenna

Jutro jedziemy z kolejnym zaproszeniem

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2013-12-29 o 20:00
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:08   #4836
gornek
Zakorzenienie

Mi to tam akurat bez roznicy czy sypia czy nie, mi sie to osobiscie nie podoba i nie chce tego, a kto to sprzata nie wiem u nas koscielnego nie ma, wiec tego nie robi. Z tego co opowiadal nam ks na naukach to on wzial miotle i musial to zamiatac, bo jak to mowi, wiekszosc przychodzi celebrowac slub, robi wielkie wejscia a na dobra sprawe zapominaja po co przyszli (czyli zawrzec zwiazek przed Bogiem) ale nie mi to oceniac kto jak bierze slub ktos sobie wymyslil slub jak z filmu niech i tak robi

Ja po staroswiecku jak u nas w parafii, tata poprowadzi mnie do oltarza a TZ bedzie czekal juz tam na mnie
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:20   #4837
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatnio u nas na kursie tańca był taki taniec integracyjny i stwierdziliśmy z tż że całkiem fajny pomysł na wesele to jest wiem że na filmiku nie wygląda specjalnie atrakcyjnie ale na żywo jest super zabawa przy tym i dużo zabawy no i jest na poziomie - wrzucam linka

http://www.youtube.com/watch?v=yhD_lJh1xmw
U mnie w rejonie taki taniec to stadnard na weselach
Jest przy tym mega zabawa, dużo śmiechu Zwłaszcza jak tańczony jest już jak impreza się rozkręci. Byłam na weselach, gdzie zdarzało się go tańczyć kilkakrotnie
Polecam to każdemu !

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Jeszcze raz zalej je wrzatkiem i uformuj ja tez tak robilam

Co do spania przed slubem-tez sie troche boje, ze nie zasne, zwlaszcza, ze ta noc planuje spedzic u rodzicow...przegadamy z mama cala noc

I jeszcze jedna sprawa- powiedzcie mi jak to jest jak Panstwo Mlodzi jada razem do kosciola to wchodza razem? Mnie sie marzylo, zeby tata odprowadzil mnie do oltarza...
Ja myślałam, że młodzi idą razem. Zawsze.
Ale ksiądz na naukach powiedział, że są 3 opcje:
- młodzi idą sami,
- młodych prowadzi ksiądz,
- pan młody stoi przy ołtarzu, a panią młodą prowadzi tata
Co mnie zaskoczyło ale pozytywnie. Wydaje mi się, że w Twoim przypadku, jeśli masz takie życzenie nie powinno być problemu. Wystarczy dogadać się z księdzem

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
U nas np.:jest zakaz sypania ryżem, grosikami, płatkami kwiatów, tuby też odpadają. Bo potem trzeba to sprzątać. Bo wpadają też do kościoła i trzeba w środku zamiatać. W takim razie za co płacę kościelnemu? tylko za zapalenie świec? Jak się wkurzę to dam kościelnemu 5 dych mniej Poza tym chyba w kościele jest ktoś od sprzątania skoro nie kościelny? Tym bardziej, że u nas parafia jest duża, czasami i 5 ślubów w ciągu soboty. Moim zdaniem łaski nie robią. A proboszczowi powiedziałam, że w takim razie będą bańki mydlane. Jego mina bezcenna

U nas ryżem też nie wolno. Jak to zawsze ksiądz mówi, dzieci głodują, a my jedzeniem rzucamy, a potem je depczemy. Ja jestem za takim zakazem.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:27   #4838
misia880
Zakorzenienie

u nas ryzem nie wolno ale to akurat jestem w stanie zrozumiec.
ale platki.. no sorry za to place temu koscielnemu

a to ze slub jak z filmu i ze mlodzi zapominaja po co przyszli to czasem racja. Ale ksiadz bioracy 700 zl za ślub tez zapomina po co zostal ksiedzem.. bo przeciez nie dla pieniedzy.

a do kosciola wejde z TZ
Nie chce byc prowadzona przez tate

Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2013-12-29 o 20:29
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:32   #4839
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas np.:jest zakaz sypania ryżem, grosikami, płatkami kwiatów, tuby też odpadają. Bo potem trzeba to sprzątać. Bo wpadają też do kościoła i trzeba w środku zamiatać. W takim razie za co płacę kościelnemu? tylko za zapalenie świec? Jak się wkurzę to dam kościelnemu 5 dych mniej Poza tym chyba w kościele jest ktoś od sprzątania skoro nie kościelny? Tym bardziej, że u nas parafia jest duża, czasami i 5 ślubów w ciągu soboty. Moim zdaniem łaski nie robią. A proboszczowi powiedziałam, że w takim razie będą bańki mydlane. Jego mina bezcenna :p:
Bosko!
Chciałabym zobaczyć minę proboszcza.

Daliśmy kolejne dwa zaproszenia.
15 done, 13 to go!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:32   #4840
KasiaK_080290
Zadomowienie

witam po weekendzie

say
podobny dzień miałyśmy "pierwsza" wspólna noc po przerwie świątecznej z TŻ i później zakupy

zamknęliśmy listę gości i w święta z mojej strony jest 95 osób, od TŻ 68 czyli w sumie 163 ale obstawiamy, że ostateczna liczba gości wyniesie 110-130 osób czyli tyle ile zakładaliśmy

mieliśmy zamówione 150 butelek wódki, domówiliśmy jeszcze 100 bo wesele 2 dniowe i będziemy rozdawać na pożegnanie
w październiku płaciliśmy 21,5 a wczoraj po 23 kupowaliśmy już Stumbrasa i powiedzieli, że jeszcze około 3zł cena wzrośnie

wina kupimy bliżej wesela już

rozmawiałam wczoraj z siostrą cioteczną TŻ, która jest MUA i będzie mnie malowała cieszę się strasznie bo dzień przed na świeżo zrobi mi próbny, używa dobrych kosmetyków, pomaluje też moją mamę i świadkową, malowała siostrę i bratową TŻ i obie były zachwycone

będziemy mieć strzelające płatkami tuby a do kościoła wejdę z TŻ

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-12-29 o 20:34
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:37   #4841
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
u nas ryzem nie wolno ale to akurat jestem w stanie zrozumiec.
ale platki.. no sorry za to place temu koscielnemu

a to ze slub jak z filmu i ze mlodzi zapominaja po co przyszli to czasem racja. Ale ksiadz bioracy 700 zl za ślub tez zapomina po co zostal ksiedzem.. bo przeciez nie dla pieniedzy.

a do kosciola wejde z TZ
Nie chce byc prowadzona przez tate

Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app
Dokładnie tak
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-29, 20:38   #4842
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość

say
podobny dzień miałyśmy "pierwsza" wspólna noc po przerwie świątecznej z TŻ i później zakupy
mam nadzieję, że twoje zakupy udane ja zamiast kupić na wyprzedaży skusiłam się na dwa ciuszki w regularnej cenie. a sukienki na sylwestra wciąż nie znalazłam...

ja rozważam czy dać się prowadzić tacie do ołtarza, czy iść z tż. chyba wybiorę to drugie
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:42   #4843
ijaa
Zakorzenienie

Ja się właśnie przenoszę do mojego nowego centrum dowodzenia życia prywatnego i służbowego, czyt. kalendarza książkowego.

Kto zgadnie jakie zaplanowane sprawy wpisałam jako pierwsze? TAK - ślubne! Zgadłyście wszystkie!
Jestem czubkiem!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:45   #4844
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny święta i po świętach...
Ale super Wam, rozdajecie zaproszenia już..... już niedługo pierwsze relacje ślubne!! nie mogę się doczekać!! Nadrobiłam na bierząco, wiem co i jak , ale wybaczcie ale nie odpiszę już każdej z osobna, wiem jednak, że sporo dziewczyn załatwiło ważne rzeczy, sprawy odnośnie tego jedynego dnia, bardzo gratuluje

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:45   #4845
rabbitka
Rozeznanie

Moniaczek witaj! Bardzo ładna suknia! Świetnie w niej wygladasz

Opium super smoking! Jedank geanatowy Gratulacje wyboru i zakupu!

OlenaMy bierzemy cywilny, ogolem TZ zobaczy mnie dopiero na ceremoni, i albo mnie tata wprowadzi, albo bede szla sama za druchnami

Dziewczyny mierzyłam dziś koturny, super wygodne, podobaja mi sie, ale mam wrazenie, ze na slub jakos nie pasuja, no i sa dosc wysokie, ze bylabym na rowni z TZ wzrostem lub 1-2 cm wyzsza.. O takie, jak myslicie pasuja czy nie bardzo

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:58   #4846
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witajcie po przerwie świątecznej

Ja będę wchodzić do kościoła razem z C. Tradycja prowadzenia przez tatę wydaje mi się zbyt amerykańska...

W święta poprosiliśmy też mojego kuzyna o świadkowanie, zgodził się
A w styczniu wybieramy się na Targi Ślubne, mam nadzieję, że wybierzemy wzór obrączek

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 20:58   #4847
say-hello
Zakorzenienie

rabbitka buty bardzo ładne, według mnie powinny pasować poza tym duży plus, że są wygodne z ciekawości - jaka to firma?
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:03   #4848
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość

OlenaMy bierzemy cywilny, ogolem TZ zobaczy mnie dopiero na ceremoni, i albo mnie tata wprowadzi, albo bede szla sama za druchnami

Dziewczyny mierzyłam dziś koturny, super wygodne, podobaja mi sie, ale mam wrazenie, ze na slub jakos nie pasuja, no i sa dosc wysokie, ze bylabym na rowni z TZ wzrostem lub 1-2 cm wyzsza.. O takie, jak myslicie pasuja czy nie bardzo

Mi te buty bardzo się podobają a jak są wygodne to jeszcze większy plus.

Dziewczyny - tak bardzo Wam zazdroszczę że już zapraszacie gości. My będziemy zapraszać od kwietnia.
Zrobiło mi się dzisiaj przykro bo usłyszałam od sióstr Tżta że czym się my przejmujemy, to jest tylko jeden wieczór z życia taki ślub.
No nie, one nawet nie potrafią być miłe, ani tego udawać.
Na dodatek powiedziały do Tż że na mój panieński nie przyjdą bo pewnie będzie trzeba płacić jakąś składkę wiedziałam że są skąpe, ale nie sądziłam że aż tak.
Ehh dobrze że sobie zaraz jadą i zostaniemy sami
Jeszcze 2 tygodnie i idę szukać sukni

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:10   #4849
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Anannke to chyba u Ciebie.

Lemon, coś w ten deseń:

http://weselnedekoracje.files.wordpr...1/cardboxy.jpg

Ja mam zaklepaną fryzjerkę na 9.00 na trzy osoby (z dojazdem do mnie), makijaż nie wiem jeszcze o której...
chodzi o pudełko? miałam na myśli moje rodzinne miasto - wcale nie kraków. Jest jeden większy papierniczy i tam można dostać akurat takie cuda ale to może wyjątek... W każdym razie fajne to pudełko co wypatrzyłaś

Cytat:

ja mam podobne zdanie. Co do ryżu to fakt jest to jedzenie. Ale płatki, grosiki, tuby? bez przesady że wielka krzywda się stanie jak trochę tego poleci. Jeden raz w życiu w końcu nikt na co dzień nie obrzuca się płatkami czy grosikami więc już daliby ludziom trochę radości a nie wymyślaliby. W końcu to pozostaje trochę pozamiatać i po sprzątaniu. Za niedługo zaczną kazać przynosić worki ochronne na buty i nie można będzie nic dotknąć przy takiej polityce.

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-29, 21:14   #4850
Opiumalfa
Zakorzenienie

U nas mozna sypac tym co biodegradowalne a jak monetami to trzeba wyzbierac

Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:18   #4851
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

ja mam podobne zdanie. Co do ryżu to fakt jest to jedzenie.
z tym ryżem to kwestia jest taka, że później ptaki go wyjadają a nie powinny po prostu, bo pęcznieje im w brzuszkach i umierają

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:20   #4852
czekooczekolada
Zakorzenienie

u mnie zakazu nie ma z płatkami ale kościelny cyrki odstawia i specjalnie będą tuby z płatkami, jak bedzie darł ryja to nie dostanie ani grosza. świece to ja sobie sama zaświece jak trzeba będzie.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-12-29, 21:22   #4853
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
z tym ryżem to kwestia jest taka, że później ptaki go wyjadają a nie powinny po prostu, bo pęcznieje im w brzuszkach i umierają
to też znam i też jest argument za tym by nie sypać ryżem Oprócz tego że dla mnie w ogóle sypanie jedzeniem to lipny pomysł. Ale reszta uważam nie powinna być takim problemem. W końcu nie są to całe kontenery a torochę płatków...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:31   #4854
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:

Jak dla mnie bardzo fajne, szczególnie że wygodne (to co mówiły dziewczyny) to dodaje im punktów

Ja mam ślub na 14, ale jeszcze nie mam żadnego planu godzinowego.
Do fryzjerki muszę dojechać, a ubierać się będę w kościele. Makijaż albo u fryzjera, albo w kościele. Także o 13.50 jak będę gotowa, to będzie idealnie, bo wiadomo, że śluby nigdy nie rozpoczynają się idealnie o czasie.
Jutro jesteś umówiona do fryzjerki to może podpowie mi na którą godzinę do niej przyjechać. Fryzura pierwsza, a makijaż jako drugi? Czy odwrotnie?
Już nie mogę się doczekać przymiarek sukni ślubnej! Mam nadzieję, że jak ją ubiorę to znów się nią zachwycę i co ważniejsze, że zachwycę swojego PM.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Aha, zapomniałam napisać. Ja bym się tylko zastanawiała czy chcę być równa z PM, bo wydaje mi się że lepiej być niższą, jeżeli jest taka możliwość A więc to moim zdaniem wada butów- sprawią że będziesz wzrostu narzeczonego.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:34   #4855
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja chcę z tatą, nie przewiduję innego wejścia, u nas zwykle idzie się z tatą, nawet mój przyszły teść jako chrzestny prowadził swoją chrześniaczkę jak jej tato nie żył
ja też obowiązkowo z tatą!
Cytat:

superanckie są! skąd? ja też chcę koturny bo to najwygodniejsze buty pod słońcem ale nigdzie nie widziałam takich ładnych

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 21:44   #4856
Lemon_Drop
Zadomowienie

no_doubt gratuluję świadków! U mnie to jeszcze kwestia nierozstrzygnięta niestety...

rabbitka mnie osobiście do ślubnej stylizacji koturny nie przekonują, aczkolwiek widziałam kilka świetnych stylizacji, a te które pokazałaś są śliczne

marlenqa22 współczuję przyszłych szwagierek...

Kaigara najpierw fryzura, potem makijaż
Stary 2013-12-29, 21:47   #4857
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Kaigara najpierw fryzura, potem makijaż
Dzięki To chyba poproszę makijażystkę żeby przyjechała do kościoła. Wtedy makijaż będzie "świeższy".
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 22:05   #4858
aneczka25057
Rozeznanie

Hej, nie wiem czy któraś mnie jeszcze tu pamięta... Z czasem u mnie dalej krucho ale tak mi już Was brakowało, że musiałam tu zajrzeć!
Podczytałam kilka ostatnich stron (i w święta też trochę nadrobiłam) więc trochę wiem co się u Was dzieje.

Gratuluję Wam kolejnych załatwionych spraw
U nas jak narazie mały zastój. Jedynie rodzice Tż byli z rewizytą u moich rodziców, w drugi dzień świąt! Spotkanie jak najbardziej udane więc jest ok

annanke my taniec belgijski tańczyliśmy na mojej studniówce. Super to wyszło! Fakt osoby z mojej szkoły ćwiczyły go jakiś czas przed balem ale nasi partnerzy/partnerki ruszyli na parkiet kompletnie bez większego przygotowania. Układ jest tak prosty że wystarczył krótki instruktaż "na sucho" i wszystko pięknie wyszło (mam nakręcone na filmie studniowkowym). Na dodatek nasza orkiestra też go zna więc na naszym weselu na pewno będzie!

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

moniczka33 witaj piękna sukienka! Bardzo ładnie w niej wyglądasz wydaje mi się że jesteś PM-ką "z moich okolic". Też byłam w tym salonie na przymiarkach Mają tam ładne sukienki- miałam swoją faworytkę ale ostatecznie zdecydowałam się na inną...
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-12-29 o 22:20
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 22:13   #4859
Opiumalfa
Zakorzenienie

Jak to ubierac sie i malowac w kosciele???

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Jaki to jest taniec belgijski??

Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-29, 22:21   #4860
mala_czarna_21
Zakorzenienie

say rozmawiałam z fryzjerką i z tego co ja chcę na głowie to jak będę miała umyte włosy to mówi, że maksymalnie 1,5h jej zejdzie, makijaż około godziny ale dokładne godziny zweryikuję po próbnych

aha, zapomniałam Wam napisać, że 20.01 mam przymiarkę sukni a 10.01 próbną fryzurę !

rzeczy do załatwienia na styczeń:
1. dokończyć rozwożenie zaproszeń
2. próbna fryzura
3. przymiarka sukni
4.decyzja co na głowę
5. umówić się z gościem od ciast, wybrać smak tortu i rodzaje placków i ciast
6. umówić się z zespołem na konsultacje w sprawie oczepin i pierwszego tańca
7. ustalić co z panieńskim
8. zamówić tuby z płatkami róż
9. zamówić bransoletkę
10. kupić buty na zmianę
11. odrobić dzień skupienia
12. zdecydować co z okryciem wierzchnim
13. wybić teściowej z głowy obiad poprawinowy
14. kupić wino na wesele
15. wybrać miejsce podróży poślubnej i rezerwacja
16. pomóc z wyborze kreacji mamie i siostrom (tacie na bank też )

luty:
1. iść do USC i odebrać dokumenty
2. spisać protokół przedślubny i dać na zapowiedzi
3. ustalić dekorację kościoła z zakonnicą
4. kupić jakieś wierzchnie okrycie
5. kupić TZ garnitur i spinki do koszuli, sama koszula też się przyda
6. ustalić ilość gości korzystających z autokaru i zamówić autokar i kierowcę
7. OBRONIĆ SIĘ
8. Skontaktować się z barmanem odnośnie listy drinków
9. zrobić prezentację dla rodziców
10. zrobić play listę do przerw zespołu
11.kupić pudełka na ciasto

marzec:
1. Kupić prezenty dla rodziców
2. Obdzwonić gości, którzy nie potwierdzą przybycia do tego czasu
3. zdegustować menu w lokalu i wybrać dania i desery
4.przymiarka sukni
5. próbny makijaż
6. spotkanie z florystką i ostateczne ustalenie dekoracji
7. ewentualny panieński
8. zrobić przemeblowanie w pokoju w domu rodzinnym na wypadek gdybyśmy zostawali w mieście naszym rodzinnym, żebym nie musiała iść spać do teściowej
9. ustalić co z noclegiem dla znajomych

kwiecień:
1. Odbiór sukni
2. paznokcie (hybrydy)
3. ustalenie miejsc gości na sali
4. dogranie szczegółów z lokalem. foto i video
5. WZIĄĆ ŚLUB !!

o maj gad

2015 - 38

Edytowane przez mala_czarna_21
Czas edycji: 2013-12-29 o 22:29
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości