|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
ja razem z TŻ będę szła do ołtarza, prowadzona PM przez tatę kojarzy mi się z filmami, poza tym w moich stronach nie ma takiej tradycji, byłam na tylu ślubach w życiu ze nie zliczę i na żadnym nie było tak ze tata prowadził PM do ołtarza
#4832 |
BAN stały
|
Ja chcę z tatą, nie przewiduję innego wejścia, u nas zwykle idzie się z tatą, nawet mój przyszły teść jako chrzestny prowadził swoją chrześniaczkę jak jej tato nie żył
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do kwiatków: w końcu kościelny dostaje kasę więc dla mnie nie ma problemu ![]() Cytat:
![]() ![]() Do kościoła będę wchodziła z TŻ, ta opcja bardziej mi się podoba. Jako że spędzam wieczór sama włączyłam sobie Kamerdynera - bardzo poruszający film - polecam! Właśnie dzwoniłam do TŻ - brzmiał jakby przez przeziębienie miał nie przeżyć nocy - chory chłop to masakra! hehe ![]()
![]() |
#4834 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chwaląc się - proszenie świadków, o uczynienie nam tego zaszczytu i wystąpienie w tej rli na naszym weselu zakończone sukcesem ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez no_doubt Czas edycji: 2013-12-29 o 19:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas np.:jest zakaz sypania ryżem, grosikami, płatkami kwiatów, tuby też odpadają. Bo potem trzeba to sprzątać. Bo wpadają też do kościoła i trzeba w środku zamiatać. W takim razie za co płacę kościelnemu? tylko za zapalenie świec? Jak się wkurzę to dam kościelnemu 5 dych mniej ![]() ![]() Jutro jedziemy z kolejnym zaproszeniem ![]() Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2013-12-29 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
Mi to tam akurat bez roznicy czy sypia czy nie, mi sie to osobiscie nie podoba i nie chce tego, a kto to sprzata nie wiem u nas koscielnego nie ma, wiec tego nie robi. Z tego co opowiadal nam ks na naukach to on wzial miotle i musial to zamiatac, bo jak to mowi, wiekszosc przychodzi celebrowac slub, robi wielkie wejscia a na dobra sprawe zapominaja po co przyszli (czyli zawrzec zwiazek przed Bogiem) ale nie mi to oceniac kto jak bierze slub
![]() ![]() Ja po staroswiecku jak u nas w parafii, tata poprowadzi mnie do oltarza a TZ bedzie czekal juz tam na mnie ![]()
#4837 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jest przy tym mega zabawa, dużo śmiechu ![]() ![]() Polecam to każdemu ! Cytat:
Ale ksiądz na naukach powiedział, że są 3 opcje: - młodzi idą sami, - młodych prowadzi ksiądz, - pan młody stoi przy ołtarzu, a panią młodą prowadzi tata Co mnie zaskoczyło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
u nas ryzem nie wolno ale to akurat jestem w stanie zrozumiec.
ale platki.. no sorry za to place temu koscielnemu ![]() a to ze slub jak z filmu i ze mlodzi zapominaja po co przyszli to czasem racja. Ale ksiadz bioracy 700 zl za ślub tez zapomina po co zostal ksiedzem.. bo przeciez nie dla pieniedzy. a do kosciola wejde z TZ ![]() Nie chce byc prowadzona przez tate Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2013-12-29 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym zobaczyć minę proboszcza. ![]() Daliśmy kolejne dwa zaproszenia. ![]() 15 done, 13 to go! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zadomowienie
|
witam po weekendzie
![]() say podobny dzień miałyśmy "pierwsza" wspólna noc po przerwie świątecznej z TŻ i później zakupy ![]() zamknęliśmy listę gości i w święta ![]() ![]() mieliśmy zamówione 150 butelek wódki, domówiliśmy jeszcze 100 bo wesele 2 dniowe i będziemy rozdawać na pożegnanie ![]() w październiku płaciliśmy 21,5 a wczoraj po 23 kupowaliśmy już Stumbrasa ![]() ![]() wina kupimy bliżej wesela już ![]() rozmawiałam wczoraj z siostrą cioteczną TŻ, która jest MUA i będzie mnie malowała ![]() ![]() będziemy mieć strzelające płatkami tuby a do kościoła wejdę z TŻ
7.06.2014 ![]() ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-12-29 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja rozważam czy dać się prowadzić tacie do ołtarza, czy iść z tż. chyba wybiorę to drugie ![]()
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
Ja się właśnie przenoszę do mojego nowego centrum dowodzenia życia prywatnego i służbowego, czyt. kalendarza książkowego.
![]() Kto zgadnie jakie zaplanowane sprawy wpisałam jako pierwsze? TAK - ślubne! Zgadłyście wszystkie! ![]() Jestem czubkiem! ![]()
![]() |
#4844 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ale super Wam, rozdajecie zaproszenia już..... już niedługo pierwsze relacje ślubne!! nie mogę się doczekać!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Rozeznanie
|
Moniaczek witaj! Bardzo ładna suknia! Świetnie w niej wygladasz
![]() Opium super smoking! Jedank geanatowy ![]() ![]() OlenaMy bierzemy cywilny, ogolem TZ zobaczy mnie dopiero na ceremoni, i albo mnie tata wprowadzi, albo bede szla sama za druchnami ![]() Dziewczyny mierzyłam dziś koturny, super wygodne, podobaja mi sie, ale mam wrazenie, ze na slub jakos nie pasuja, no i sa dosc wysokie, ze bylabym na rowni z TZ wzrostem lub 1-2 cm wyzsza.. O takie, jak myslicie pasuja czy nie bardzo ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
#4846 |
Zakorzenienie
|
Witajcie po przerwie świątecznej
![]() Ja będę wchodzić do kościoła razem z C. Tradycja prowadzenia przez tatę wydaje mi się zbyt amerykańska... W święta poprosiliśmy też mojego kuzyna o świadkowanie, zgodził się ![]() A w styczniu wybieramy się na Targi Ślubne, mam nadzieję, że wybierzemy wzór obrączek ![]()
#4847 |
Zakorzenienie
|
rabbitka buty bardzo ładne, według mnie powinny pasować
![]() ![]()
#4848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny - tak bardzo Wam zazdroszczę że już zapraszacie gości. My będziemy zapraszać od kwietnia. Zrobiło mi się dzisiaj przykro bo usłyszałam od sióstr Tżta że czym się my przejmujemy, to jest tylko jeden wieczór z życia taki ślub. No nie, one nawet nie potrafią być miłe, ani tego udawać. Na dodatek powiedziały do Tż że na mój panieński nie przyjdą bo pewnie będzie trzeba płacić jakąś składkę ![]() Ehh dobrze że sobie zaraz jadą i zostaniemy sami ![]() Jeszcze 2 tygodnie i idę szukać sukni ![]()
![]() |
#4849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zadomowienie
|
z tym ryżem to kwestia jest taka, że później ptaki go wyjadają a nie powinny po prostu, bo pęcznieje im w brzuszkach i umierają
![]()
#4852 |
Zakorzenienie
|
u mnie zakazu nie ma z płatkami ale kościelny cyrki odstawia i specjalnie będą tuby z płatkami, jak bedzie darł ryja to nie dostanie ani grosza. świece to ja sobie sama zaświece jak trzeba będzie.
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam ślub na 14, ale jeszcze nie mam żadnego planu godzinowego. Do fryzjerki muszę dojechać, a ubierać się będę w kościele. Makijaż albo u fryzjera, albo w kościele. Także o 13.50 jak będę gotowa, to będzie idealnie, bo wiadomo, że śluby nigdy nie rozpoczynają się idealnie o czasie. ![]() Jutro jesteś umówiona do fryzjerki to może podpowie mi na którą godzinę do niej przyjechać. Fryzura pierwsza, a makijaż jako drugi? Czy odwrotnie? Już nie mogę się doczekać przymiarek sukni ślubnej! Mam nadzieję, że jak ją ubiorę to znów się nią zachwycę i co ważniejsze, że zachwycę swojego PM. ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Aha, zapomniałam napisać. Ja bym się tylko zastanawiała czy chcę być równa z PM, bo wydaje mi się że lepiej być niższą, jeżeli jest taka możliwość ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zadomowienie
|
no_doubt gratuluję świadków! U mnie to jeszcze kwestia nierozstrzygnięta niestety...
rabbitka mnie osobiście do ślubnej stylizacji koturny nie przekonują, aczkolwiek widziałam kilka świetnych stylizacji, a te które pokazałaś są śliczne ![]() marlenqa22 współczuję przyszłych szwagierek... Kaigara najpierw fryzura, potem makijaż ![]()
#4857 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Rozeznanie
|
Hej, nie wiem czy któraś mnie jeszcze tu pamięta...
![]() ![]() Podczytałam kilka ostatnich stron (i w święta też trochę nadrobiłam) więc trochę wiem co się u Was dzieje. Gratuluję Wam kolejnych załatwionych spraw ![]() U nas jak narazie mały zastój. Jedynie rodzice Tż byli z rewizytą u moich rodziców, w drugi dzień świąt! Spotkanie jak najbardziej udane więc jest ok ![]() annanke my taniec belgijski tańczyliśmy na mojej studniówce. Super to wyszło! Fakt osoby z mojej szkoły ćwiczyły go jakiś czas przed balem ale nasi partnerzy/partnerki ruszyli na parkiet kompletnie bez większego przygotowania. Układ jest tak prosty że wystarczył krótki instruktaż "na sucho" i wszystko pięknie wyszło (mam nakręcone na filmie studniowkowym). Na dodatek nasza orkiestra też go zna więc na naszym weselu na pewno będzie! ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- moniczka33 witaj ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-12-29 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
say rozmawiałam z fryzjerką i z tego co ja chcę na głowie to jak będę miała umyte włosy to mówi, że maksymalnie 1,5h jej zejdzie, makijaż około godziny
![]() ![]() aha, zapomniałam Wam napisać, że 20.01 mam przymiarkę sukni a 10.01 próbną fryzurę ! ![]() rzeczy do załatwienia na styczeń: 1. dokończyć rozwożenie zaproszeń 2. próbna fryzura 3. przymiarka sukni 4.decyzja co na głowę 5. umówić się z gościem od ciast, wybrać smak tortu i rodzaje placków i ciast 6. umówić się z zespołem na konsultacje w sprawie oczepin i pierwszego tańca 7. ustalić co z panieńskim 8. zamówić tuby z płatkami róż 9. zamówić bransoletkę 10. kupić buty na zmianę 11. odrobić dzień skupienia 12. zdecydować co z okryciem wierzchnim 13. wybić teściowej z głowy obiad poprawinowy 14. kupić wino na wesele 15. wybrać miejsce podróży poślubnej i rezerwacja 16. pomóc z wyborze kreacji mamie i siostrom (tacie na bank też ![]() luty: 1. iść do USC i odebrać dokumenty 2. spisać protokół przedślubny i dać na zapowiedzi 3. ustalić dekorację kościoła z zakonnicą 4. kupić jakieś wierzchnie okrycie 5. kupić TZ garnitur i spinki do koszuli, sama koszula też się przyda ![]() 6. ustalić ilość gości korzystających z autokaru i zamówić autokar i kierowcę 7. OBRONIĆ SIĘ ![]() 8. Skontaktować się z barmanem odnośnie listy drinków 9. zrobić prezentację dla rodziców 10. zrobić play listę do przerw zespołu 11.kupić pudełka na ciasto marzec: 1. Kupić prezenty dla rodziców 2. Obdzwonić gości, którzy nie potwierdzą przybycia do tego czasu 3. zdegustować menu w lokalu i wybrać dania i desery 4.przymiarka sukni 5. próbny makijaż 6. spotkanie z florystką i ostateczne ustalenie dekoracji 7. ewentualny panieński 8. zrobić przemeblowanie w pokoju w domu rodzinnym na wypadek gdybyśmy zostawali w mieście naszym rodzinnym, żebym nie musiała iść spać do teściowej ![]() 9. ustalić co z noclegiem dla znajomych kwiecień: 1. Odbiór sukni 2. paznokcie (hybrydy) 3. ustalenie miejsc gości na sali ![]() 4. dogranie szczegółów z lokalem. foto i video 5. WZIĄĆ ŚLUB !! ![]() ![]() ![]() o maj gad ![]()
![]() 2015 ![]() Edytowane przez mala_czarna_21 Czas edycji: 2013-12-29 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.