|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Illusion, no właśnie.
Skoro takie coś jest obleśne, to ciekawe, co by Gojka powiedziała, gdyby zobaczyła moje zęby przed korekcją aparatem. ![]() Ja nie daję, mała by się ugotowała. Cytat:
Dużo lepszy, niż budyniowy - taki daję tylko do karpatki. A co do powideł, to ja byłabym w stanie dać tylko malinowe. Albo jakieś jagodowe. Inne mi nie podchodzą. |
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytalas jeszcze wczoraj o przekluwanie uszu; jestem przeciwna i Yae o tym sama zdecyduje, kiedy bedzie starsza. |
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do masy to właśnie znalazłam taki przepis 250 -500 g zimnej śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru i do niego chcę dodać owoce... No i mam jeszcze dylemat czy taka masa nie rozpuści mi masy cukrowej... Tzn nie wiem czy mogę tą masą posmarować delikatnie ost biszkopt, na który położę masę cukrową czy lepiej zrobić troszeczkę budyniowej... Pierwszy raz będę miała doczynienia z tą masą... |
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro jedziemy ustalac szczegoly slubu
Ciekawosc mnie zzera juz
|
|
|
|
#1895 | |||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
wydaje mi sie, ze wtedy lepiej pieluszka trzyma sie cialka. Mniejsze prawdopodobienstwo na wylecenie kupki na plecki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zdążyłam napisać wcześniej, bo Miś się obudził. Mieliśmy koszmarną noc. Obudził się o 1 i imprezował do 4. Nie mógł zasnąć, uu to mnie tak koszmarnie bolą i skóra z nich schodzi że coś strasznego. Nie umiał zasnąć przy piersi, a bez piersi też nie umie
W końcu po 3 godzinnym szaleństwie (parę razy mi przydzwonił z bańki) przytulił się dupcią do mnie, mocno go objęłam i nuciłam do ucha. Wtedy zasnął Nie muszę dodawać że czuje się dziś koszmarnie?Ja też myślę nad torcikiem dla Miśka (i dla mnie przy okazji) Chyba zrobię truskawkowy (bita śmietana, galaretka truskawkowa i mrożone truskawki, mniam). Ale mnie głowa boli
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka, ja się nie czuję urażona, tylko mi takie określenie kompletnie nie pasuje pod tę sytuację - jakby ktoś powiedział mi w twarz, że moja Oliwka ma "obleśną szparę", to bym się nieźle wkurzyła, bo mi się ta szpara podoba, a wiadomo, że to się kiedyś zejdzie, przy stałych zębach jest inaczej - a nawet gdyby któremuś dziecku została diastema, to i tak da się to skorygować...
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem na bieżąco ![]() a wczoraj na stoku, jak już było wiadomo, że z TŻ nie jest tak bardzo źle, to goprowcy i policjanci jaja sobie z nas robili, że już mógł celować w jakąś inną żonę, a nie swoją, bo i tak za dobrze na tym nie wyszedł; żona stoi i nic jej nie jest, a jego zwożą chcieli to pod przemoc domową podpiąć, ale mi darowali![]() przegapiłam roczki Kubusia, Julka i Majeczki - buziaki może już teraz uda mi się być na bieżąco, przynajmniej do przyszłego wtorku, bo do pracy wracam Cytat:
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane. Czytam od rana ale przy Oskarze ciężko cokolwiek napisać a że muszę się z nim bawić JA koniecznie niezbędnie to nie mam czasu
![]() Widziałam że temat piżamkowy był. Ja już od bardzo dawna ubieram mu piżamki dwuczęściowe,pajace,bodzi aki są dla mnie nie wygodne i mimo że mam ich trochę bo dostałam to i tak nie używam. Nie lubie i nie pasują mi do mojego dużego łobuza ![]() Za to moja bratowa ubiera w body (takie giganty) ich przeszło 2 letnią córkę. Taka duża pannica a ta z niej jeszcze niemowlaczka robi ![]() Widziałam że u Marsi coś się dzieje więc lecę do k. Aaaa jestem podniecona faktem że Oskar coraz więcej chodzi samodzielnie Powiem jak Pstryniu-wiem że wasze dzieci robią to już 3 lata ale i tak mnie to rajcuje
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dalej małemu ubieram pajace do spania, bo on wiecznie się rozkopuje i spi na kołdrze, a nie pod nią; kilka razy załozyłam piżamkę normalną, ale plecki na wierzchu w nocy miał, a pod spód bodziaka z krótkim nie założę, bo od razu cały mokry jest; czasem jak nie mam czystego pajaca, to body z długim i spodenki od piżamki
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym zrobiła tyle kilometrów co Blanka i zaliczyła tyle upadków co Ona, to spałabym przynajmniej dwie godziny. A Jej wystarczy 25 min
To jest jakieś ekspresowe ładowanie baterii ![]() https://www.youtube.com/watch?v=-fR1RaWJ9SA |
|
|
|
#1904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jej, teraz co chwilka kolejna mamusia bedzie wracac do pracy.... dacie rade kochane ![]() Cytat:
![]() Gratki za kroczki! a filmik gdzie? bierz przyklad z kolezanki fewci ![]() Cytat:
nie chce straszyc ale bedzie tylko gorzej, tzn wiecej km a mniej snu ![]() pieknie chodzi ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- ale ruch na pasku ![]() posegregowalam fotki do wywolania, ostatnie wywolywane byly z chrzcin czyli nie musze mowic ile mi wyszlo
|
|||
|
|
|
#1905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te nasze dzieciaki to jak króliczki duracell![]() Cytat:
|
|
#1906 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czesc lasencje
Cytat:
o rany, ale niefart..... zycze tztowi szybkiego powrotu do zdrowia a Tobie mega duzo cierpliwosci bo chory/skaleczony facet to prawdziwy krzyz panski![]() : brzydal:Cytat:
w innych rzeczach tez musi swój rytm ustalic [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44326849] Tak piszecie o umiejętnościach. Dorka malutko, ale np. Agatka też bardzo późno zaczęla jakieś papa na przykład robić, wczesniej patrzyła jak na idiotów i miała wyraz twarzy "zwariowaliście?" za to ewidentnie idzie w kierunku plastycznym, pokażę wam, jak koloruje mając 3 lata 7mcy - aniołka ja rysowalam ale ona całkowicie sama kolorowała (tak, faza na róż).A Dorotka - pokazuje interesujące ją przedmioty, raczkuje, siada, gada jak najęta, manipuluje paluszkami ładnie - każdy najdrobniejszy szczegół musi zbadać, podaje i puszcza przedmiot (puszcza w sensie: pozwala go wziąć), mówi mama, reaguje na imię, wie, który to tata a która Agatka szuka swojego kotka do spania, po omacku znajduje i prawidłowo wkłada smoczek, jeśli wsadzi go źle - przekręca, podnosi ręce do góry, bawi się w akuku.[/QUOTE]Ejjj, Szaja, to co piszesz o Dorce to malutko no wez qa Agatka mnie zadziwia Cytat:
Cytat:
Bartulino dzisiaj nauczył sie przytulac do podusi w łóżeczku Cytat:
![]() brawa dla Oli ![]() Co do pajaców, to my nie uzywamy od jakichs dwóch miesiecy, złoscił mi sie mały, kopał jak szalony. Spi w body z długim rękawem, nie odkopuje sie, a nawet jesli mu sie zdarzy to ja i tak z nim spie, wiec przykrywam |
|||||
|
|
|
#1907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#1908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: ja to sie chyba nie doczekam tego samodzielnego chodzenia przed skonczeniem osiemnastki ![]() :brzyda l: ciagle tylko wystawia łapke i "daj paluszka" co do bodów to ja nie wyobrazam sobie nie zalozyc mu teraz do chodzenia na co dzien, ciagle mam obawy wlasnie o te plecki- zeby mu na wierzch nie wychodziły i tak- ZAWSZE ma włozonego bodziaka z krotkim, na niego cienka bawełniana bluzeczka i jakies dresiki po domuCytat:
ja tez, az strach sie bac jak pojde wywolac z całego roku ![]() ![]() chyba całomiesicczne alimenty na to pójda ![]() mam pytanie do CHARLIZZ, czy mi sie dobrze wydaje, że ostatnimi czasy kupowalas paski wybielające zęby? polec jakies ![]() No i mam drugie pytanie: które z Was kąpią maluchy w wannie i jak ogarniacie temat slizgania sie? Bo ja dotychczas wkladałam wanienke do wanny, ale widze, że młodemu juz ciasnawo sie robi ![]() aha, jeszcze pochwale dzis mojego słodziaka: Bylismy u mojej babci, do ktorej przyjechała ciotka z córkami 3 i 7 lat, ojejusiu jak młody czarował i jeszcze: miały taką zabawke, trzeba było nacisnąc odpowiednie guziki i wyskaiwały zwierzątka a potem te zwierzatka "schowac" łapką, załapał w momencie o co kaman lece do k. Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2013-12-29 o 20:42 |
||
|
|
|
#1909 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja też zakładam małemu bodziaka pod piżamkę do spania, zimna u nas nie ma (ok 19st w nocy) ale rozkopuje się. I mamy jednego pajaca, używam go do spania.Więcej chyba nie kupuję. Piszecie o powrotach do pracy. Czy któraś mama idzie na wychowawczy? On jest bezpłatny, tak? My byliśmy dziś na jasełkach. Mały był zauroczony
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie dzis znajoma zapytała w kosciele, dlaczego z małym nie przychodze, zeby sobie szopke pooglądał, wiec odpowiedziałam wprost, ze rozniósl by tą szopkę w drzazgi ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co za historia z tym wypadkiem ![]() O, wy niedobre ![]() Nie odpowiadacie charlizz odnosnie Clemmy, a tez chcialam kupic
|
|
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Zmieniłam avatar
. Znowu . Ale ostatni raz
|
|
|
|
#1913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja proponowałam siostrze (pani przedszkolanka i organizatorka jasełek) że Dominik zagra Jezuska. Ale ostrzegłam, że pewnie ucieknie ze żłobka jeszcze przed rozpoczęciem i zrobi zadymę na scenie Wogóle super są takie przedstawienia u maluchów.Wstyd się przyznać, ale moje dziecko nie ma żadnych klocków jeszcze. Tak zachwalacie te Clemmy, że sobie je pooglądam. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-12-29 o 21:08 |
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
My 6 stycznia wybieramy sie na trzech kroli zeby Julus poogladał sobie zwierzatka
U nas w miescie juz kilka lat organizowany jest pochód z koscioła na taki miejski skwer, plac w pochodzi ida dzieciaki i spiewaja kolendy kazde ma spiewnik i korone i wraz z nimi ida zwierzeta az do szopki na tym placu a ze pod moim miastem stacjonuje cyrk Arena to sa wielbłady lamy osiołki itd wiec zabieramy małego niech popatrzy ale mamy zamiar isc na koncówke jak juz dojda do tego placu
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
LAURKO. gdyby nie przeszkadzało Ci, że używka, to prosze:
http://allegro.pl/idena-drewniana-za...831676730.html |
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie poświątecznie
![]() my dzisiaj wróciliśmy (wreszcie u siebie z nowości to Kubuś pięknie siada, w zasadzie teraz non stop siada, wszędzie po prostu i chyba z każdej pozycji prócz z raczkowania. Nauczył się raczkować ale mimo wszystko szybciej idzie mu pełzanie do tego wspina się po mnie i chyba próbuje wstawać nie wiem, jak to u Was wyglądało??Zaraz zaczynam nadrabiać, bo daleko w polu jestem nie lubię tak ![]() z tego co mi się rzuciło w oczy to "obleśna szpara", którą ja uwielbiam i uważam za słodką ![]() ellmi co się dzieje? Jaki wypadek? Bo aż zamarłam, muszę szybko czytać, bo zwariuję z tej niepewności... no i widziałam, że hje zablokowana, koniec świata normalnie :/ teraz nadrabiam
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Bartula!chyba juz wszystkie malce sa kapane w wannie, tak mi sie wydaje... ja ze 100 lat temu kupilam u chinczyczkow taka mate antyposlizgowa do wanny i jest gitez majonez mowilam juz ze kocham snajpera?
|
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Kubuska!!!!!
|
|
|
|
|
#1920 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po pierwsze primo - Ola chodzi ubrana tak samo. zawsze ma body,bo inaczej ma gole plecy. poza tym ja nawet za rok będę do spania body zakładała albo pajaca. po pierwsze cieplej tak a u nas w nocy niezbyt jak wygaśnie w piecu, poza tym wygodnie. ja np nie lubie jak mi się w nocy bluzka podwija, postawiam, a takie dziecko przeca samo sobie nie poprawi i śpi takie wymemłane całą noc ze zrolowaną bluzeczką ![]() po drugie- si, ja zamawiałam na all paski CREST SUPREME, stosowałam rano i wieczorem przez tydzień. fajny efekt,mi akurat nie dały odczuć poprzez nadwrażliwość itd., niestety ja żłopię hektolitry kawy i herbaty i już po efekcie jest na wizażu wątek to możesz poczytać opinie, ja teraz zanim będę wybielała poskami, pójdę do dentysty ściągnąć kamień, bo wtedy tego nie zrobiłam też ![]() Cytat:
właśnie! niedobre, ale chyba Nawijko zdecyduję się na te w pudełku 30szt. żółwik fajny ale cena podobna a klocków o połowę mniej Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

Skoro takie coś jest obleśne, to ciekawe, co by Gojka powiedziała, gdyby zobaczyła moje zęby przed korekcją aparatem. 

Nie muszę dodawać że czuje się dziś koszmarnie?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

o rany, ale niefart..... zycze tztowi szybkiego powrotu do zdrowia a Tobie mega duzo cierpliwosci bo chory/skaleczony facet to prawdziwy krzyz panski
qa Agatka mnie zadziwia
przeziębiłam się. Nie wiem czy mnie Daria zaraziła ale jest masakra
klask i: ja to sie chyba nie doczekam tego samodzielnego chodzenia przed skonczeniem osiemnastki 

nie wiem, jak to u Was wyglądało??