Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 08:10   #2371
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Niki majonez je.
Moze i zrobie ta sałatkę,musze pomyśleć.

Mam juz ten 14 tydzien czy myślicie ze moge kupować juz ciuszki?
Każdy w rodzinie mowi ze za szybko ze to sie pod koniec kupuje.Sama nie wiem co o tym myślec.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-30, 08:24   #2372
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Dzień dobry

Szybko się witam i zaraz zmykam bo dużo spraw do załatwienia

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !!!

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 08:25   #2373
paulka0212
Wtajemniczenie

Dzień doberek w poniedziałek
Dopiero były święta a tu jutro już sylwester. Tak sobie myślę że jeszcze dwa wątki i nasz zacznie rodzić :p
Miłego dnia no i kciuki za wizyty ostatnie w tym roku

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 08:36   #2374
martuszka0
Rozeznanie

Dzień dobry

Kasian nooo ja strasznie nie lubię jak ktoś „żre” w kinie… nawet nie chodzi o zapachy tylko szeleszczenie tymi paczkami od chipsów porażka

Karolak ten kocyk bawełniany fajny, może też się skuszę. A co do Fridy to mnie ona przeraża hehe a co z gruszką zwykłą????? Czy to już przestarzałe jest????

Seleniti super, że TŻ w końcu się pochwalił

Vampirka ja właśnie nic nie mówię do dzidziusia.. jakoś tak nei mogę się przełamać, a w ogóle czytałam, że dziecko dopiero słyszy w 6 miesiącu wiec się tym usprawiedliwiam :P

A jak mam zmierzyć biust? Do tej pory miałam stanik 70C a teraz to nie wiem ? muszę kupić nowy, bo mnie cisną już stare :/

Dziś nad ranem bolał mnie brzuch. Co się odwróciłam na bok i wyprostowałam nogi to kuło w boku… albo w prawym albo w lewym. Myślałam, że to po prostu pęcherz boli, ale zrobiłam rano siku (mało) i nie przestało boleć :/ dopiero jak trochę pochodziłam to przeszło… Troszkę się przejęłam tym i brzuszek taki twardy był

Ogólnie to wstałam po pierwszym budziku, sukces normalnie, bo ja zawsze z kilka drzemek muszę mieć :P a w pracy na razie luźno

za wizyty

Miłego dnia mamusie

Edytowane przez martuszka0
Czas edycji: 2013-12-30 o 08:37
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 08:37   #2375
kaorlak
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie w przedostatnim dniu roku

Niki ciekawa ta sałatka, muszę ją sobie gdzieś zapisać Ja mam ochotę na zwykłą ziemniaczaną. Na kolację chyba zrobię tortille z kurczakiem I wystarczy. W Nowy Rok jedziemy do Teściowej na 50. urodziny, więc też sobie pojemy.

ehhhh, 7 stycznia mam wizytę i nie wiem jak waga u gina to wytrzyma.

Miłego dnia! Uciekamy z Misią po zakupy sylwestrowe, no i oczywiście jakiś szampan dla dzieci dla mnie i Misi
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 08:42   #2376
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Dzień dobry

Musiałam wstać po 7 bo tżta kumpel przyszedł szafe mu montować, coraz gorzej ze mna :p

Zapomniałam co miałam odpisać tyle naprodukowałyście

Seleniti no to z górki reakcja taty pozutywna

Zaraz lecim na małe sylwestrowe zakupy

P.S. drugi kolega tż nie wiedział czy gratulować czy to pozostałość poprzedniej ciąży a przecież brzuś duuuuży, co za taktowne towarzystwo

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Martuszka ja też gruszkę lubię najbardziej ale na porządny katar niestety za słaba

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 08:42   #2377
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Karolak ten kocyk bawełniany fajny, może też się skuszę. A co do Fridy to mnie ona przeraża hehe a co z gruszką zwykłą????? Czy to już przestarzałe jest????
Ja się chyba zdecyduję na ten z falbanką wrzosowy z Motherhood, od razu zamówię rożek

Co do gruszki to znam dzieci, które nie tolerowały fridy, a gruszkę już tak. Dziewczyny wszystko wyjdzie jak Dzieciątka przyjdą na świat, bo to one zdecydują co im odpowiada, a co nie
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:02   #2378
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość

co do lata: jesli bedzie cieplo to mysle o bodach. siostra miala do malej tez takie fajne spodnie jak smerfy maja - z nóżkami jak bedzie zimno, to bawełniane spiochy lub pajace. za to mysle ze mozemy sobie odpuscić polary i welury. oczywiscie poza jakimis wyjsciowymi ciuszkami, na zimniejsze dni

tylem ja, co dziecka nie posiada, przygląda się siostrom i ich maluchom, a kiedys pracowała w handlu z dziecięcymi ciuszkami. a tak naprawde, to życie pokaże

ooo no tak, rampersy - mam juz pare odłozonych
no to jeden z plusów rodzenia latem

ja też pokupuję tylko bodziaki i rampersy, bo reszta jest, siostra rodziła zima, to takich małych letnich ubranek nie mam.

Witam się z rana
dziś masakrycznie sie nie wyspałam, w nocy obudził mnie potworny ból pod brzuchem po lewej stronie, chyba to więzadło, bo jak podkurczyłam nogę, to przeszło
no i długo nie mogłam zasnąc.... potem mąż do pracy o 5 pobudka też nie mogłam zasnąć, dopiero nad ranem, ale budzik zadzwonił o 8

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
mam tak samo

ale za to często sie wymawiam na malucha. lody? bo maluch ma ochotę. spanie? maluch potrzebuje. gazy? to on!
mój mąż mówi to samo - wczoraj na wieczór koło 22 zgłodniałam, ale miałam już nic nie jeść, to mąż, że mam się nie głodzić, bo mały wtedy też jest głodny i mnie usprawiedliwia wciągnęłam śledzie w sosie czosnkowym, kanapkę z serkiem i warzywkami i konfiturą malinową, pełna różnorodność

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Proszek: proponuję na początek małe opakowanie. I te najdroższe i te najtańsze potrafią uczulać. Tak samo jak pieluchy.
Co do dopierania, to moim zdaniem proszki dla dzieci nie piorą, raczej odświeżają ubrania.

Ciuszki: każdej mamie co innego pasuje. Niektóre preferują pajacyki. Dla innych to skomplikowane ustrojstwo i wolą np. półśpiochy i kaftanik.
Co do proszków, to zgadzam się to samo usłyszałam od znajomej właścicielki drogerii.
Te półśpiochy to fajna rzecz, o ile w pasie nie są zbyt luźne, to posłużą na długo, można kupić 1-2 rozmiary większe i wtedy wyżej się podciągnie, a dziecku nie jest niewygodnie jak w pełnych śpiochach, bo jak prostuje nóżki, to się cały materiał napina, gdy już się robią za małe

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

ja prócz aspiratora gruchę kupię na pewno, tak na wszelki wypadek, gdyby odkurzacz nie zadziałał
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:03   #2379
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dzien dobry... u mnie kiepska noc... katar ciagle jest... no i na tapecie kanapki z czosnkiem. Tez bym chciala wyskoczyc na zakupy sylwestrowe ale nie wiem czy nie lepiej bedzie zostac w domu... ide na sniadanko i pozniej was nadrobie.
3 mam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Milego.dnia

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:03   #2380
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
P.S. drugi kolega tż nie wiedział czy gratulować czy to pozostałość poprzedniej ciąży a przecież brzuś duuuuży, co za taktowne towarzystwo
Mojej siostrze po urodzeniu córci, czyli teraz jakieś 2 lata, przed dietą odchudzającą przez 1,5 roku non stop ktoś gratulował
musiała się zawsze tłumaczyć, że to pozostałość, a urodzić to ona urodziła już dawno
Stary 2013-12-30, 09:08   #2381
kasiab91
Zakorzenienie

Hejka

Asiulka - spóźnione 100lat!!!!!!!

Seleniti- cieszę się bardzo, że Tż powiedział tacie. Teraz będzie z górki

Co do fridy... Mnie ona przeraża, już wolałabym gruszkę, ale pomyslimy jeszcze nad tym.

Ja mam dylemat. Mamy zaproszenie na jutro do siostry męża , ja jestem zakatarzona i kaszlę troszkę. Nie wiem czy mamy odmówić czy jechać... Tam będą dzieciaki 12-14 lat. Boję się że ich zarażę, bo to takie delikatne nie zahartowane... Zrobiłam sok z cebuli i będę go piła cały dzień musi jakoś mi to wyjść
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:15   #2382
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
monitor oddechu generalnie jest rzecza niby zbedna, ale za duzo se naczytalam o naglej smierci lozeczkowej, wiec to jest takie zabepieczenie na wypadek bezdechu: urzadzenie, ktore wykrywa, kiedy dzieciatko ma bezdech.
a aspirator na wypadek katarku) taki odciagacz glutko
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalic, ze TZ poinformowal tate o tym, ze bedzie dziadkiem powiem Wam kamien z serca

Super i Doczytałam reakcji, też pozytywna;-)

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
no mnie z kolei frida przeraza. jak bylalm u przyjaciolki na poczatku ciazy to odruch wymiotny niestety sie pojawil. ale generalnie dzialanie jest to samo, system tez ten sam, tylko ciagnacy inny jesli ktos nie ma uprzedzen do tego to pewnie i frida jest bardzo dobra kazdy ma jakis swoj sposob ja sama jeszcze nie wiem co sprawdzi sie u nasmam nadzieje, ze Lilka odkurzacza nie bedzie sie balado ciszy w domu tez jej nie bede przyzwyczajala, wiec moze przed matka wariatka nie bedzie uciekala:
Na też tak miałam u koleżanki, ale powiedziała mi ze jak będę mieć swoje dziecko i będzie mieć problem z oddychaniem a gruszka nie pomoże to użyje Wszystkiego, żeby jemy pomoc. Pewnie też będę musiała się przemoc.

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A ja mam jeszcze pytanko a propos ubranek..

Tak jak pisałam, nie mam w planie kupować żadnych ubranek na 56, bo moim zdaniem szkoda kasy jak dzieć zaraz z nich wyrośnie. Liczę na używki po znajomych

Natomiast chciałabym kupić coś na późniejszy okres, czyli około 3 miesięczne dziecko.. I teraz stanęłam przed dylematem

Bardzo podobają mi się ubranka takiego typu: bodziak + leginsy + skarpetki:
http://www.carters.com/carters-baby-...V_121C486.html

I teraz pytanie: czy taki 2-3 miesięczny dzieć nie będzie cały czas pozbywał się tych skarpetek?

Z ciekawostek to zauważyłam, że śpiochów, które są tak bardzo popularne w Polsce i chronią małe stópki, nie ma w żadnych sklepach w US ani w UK. Dziwne?

Zastanawiam się też nad takim zestawem:
http://www.carters.com/carters-baby-...V_121C494.html

Mogło by być fajne na wakacje, ale tak sobie przekminiłam, że córcia będzie w wakacje miała właśnie 2-3 miesiące i nie wiem czy nie będzie za mała na takie ubranka?

Najpierw miałam w planach, żeby do 3-4 miesiąca ubierać dziecko tylko w body i pajace, ale kurcze w wakacje to chyba będzie za ciepło na pajace, nie? Co wy planujecie ubierać jak jest ciepło? Może sam pampers wystarczy?
Śliczne te ubranka, ja też nie wiem, ale dowiem się w najbliższym czasie:-D

Witam się poniedziałkowo
Na dziś do pracy na 15, wiec trochę odpoczne, posprzątam i może jakiś zakupy małe zrobię:-D
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:18   #2383
lolitka888
Rozeznanie

Hejcia Melduje,że żyje i przepraszam,że mnie ostatnio mało,ale mąż ma wkońcu urlop,więc spędzamy dużo czasu poza domem

Asiulka spóźnione 100lat

Sel uff to super,że wkońcu się odważył!!No to teraz będzie tylko lepiej

Kolor wózka to granatowy taki mieniący się w słońcu na ciepły,jakby troszke złota dodać.Kolorystyka była słaba:czarny,brązowy,czer wony,granat,niebieski i srebrny.

Obkupiliśmy się na wyprzedażach w Home&You Dorwaliśmy 4 siedziska na krzesła w mufinki,fajne podkładki w reniferki pod talerze.W Rossmanie zestaw 3 ścierek w sówki i deskę w sowy do kompletu,także jestem
Zbieram na strychu już rzeczy do przyszłego mieszkanka W styczniu się dowiemy czy jest nasze czy nie,ale i tak lepiej stopniowo zbierać niż pozniej na raz wszystko kupować.

Podobnie jak niektóre z Was nie umiem na razie się przemóc by mówić do brzuszka,za to zwalam na Niego też dużo rzeczy łącznie z bąkami heh

A powiedzcie mi.Czym się różni badanie moczu od posiewu moczu?Tylko w tym 2 da się sprawdzić czy są bakterie? Ja nie miałam w ogóle jeszcze robionego posiewu i tak się teraz zastanawiam nad tym.. same badania moczu mi każe robić.Jak to jest u Was?

Trzymam kciuki za wizyty

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-12-30 o 09:28
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:29   #2384
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Jeszcze o rozmiarze ubranek mi się przypomniało.
Podobnie jak większość, stwierdziłam że ciuszki w rozmiarze 56 to strata kasy. Kupiłam trochę na 62 i masę na 68. No i mimo że w terminie, urodził mi się kurczak który tonął w tym co miałam. Z pomocą przyszła mi ówczesna sąsiadka, mama bliźniaków - wcześniaków. Ubranka w rozmiarze 50 i mniejsze były w sam raz na mojego krasnala (który się wcale na tak małe dziecko nie zapowiadał).
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:36   #2385
kasiab91
Zakorzenienie

Boże jak dobrze, że Wy tu jesteście. Nie wiedziałabym nic na temat ubranek itp. Ja jednak pokupuje te na 56, bo to różnie bywa. Niestety nie mam od kogo nawet odkupić;( Idę chyba zaraz odwiedze SH... Może coś upoluję

Idę na zakupy i do mamy może zajrzę...
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-30, 09:43   #2386
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzień dobry
ale mieliśmy noc chyba z 15 razy wstawaliśmy na przemian do Igi bo się przebudzała i krzyczała coś przez sen, po 4 się obudziła i zanim poszła spowrotem spać to było przed 6..

Teraz Iga układ klocki z tatą a ja mam chwilę dla siebie, choć planuje zaraz jechać na jakieś zakupy przed sylwestrowe. bo mam zamiar na jutro zrobić sałatkę gyros i może jakieś zapiekanki
siedzimy jutro sami z rodzicami ale Wam powiem, że nawet się ciesze że spędzimy go na spokojnie

Poza tym jestem dumna z Igusi, bo już dobre 3 tygodnie nie zdażyło jej się zrobić kupki w pieluszkę tylko cały czas na wc robi tylko siku jeszcze nie woła za każdym razem, ale dojdziemy do tego, chciałabym żeby już na lato nie nosiła pieluchy ewentualnie na noc

dobra idę się ogarnąć, będe poźniej , miłego dnia

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:46   #2387
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Boże jak dobrze, że Wy tu jesteście. Nie wiedziałabym nic na temat ubranek itp. Ja jednak pokupuje te na 56, bo to różnie bywa. Niestety nie mam od kogo nawet odkupić;( Idę chyba zaraz odwiedze SH... Może coś upoluję

Idę na zakupy i do mamy może zajrzę...
Ja przede wszystkim na 56 kupuje ale i kilka kupię pewnie na 50cm chociaz nie za dużo, jak coś tż dokupi

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-12-30 o 09:52
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:55   #2388
monijaaa
Zadomowienie

Czesc Brzuchatki

Witam sie z pracy dzisiaj 12 h, ale zleci szybko.Chyba niedlugo na L4 sie wybiore, bo dlugo tak nie pociagne

Cos mialam napisac i zapomnialam

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 09:56   #2389
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Pallas Ril przede wszystkim rozmiar ubranek bym uzalezniła od wielkosci dziecka. moja siostra urodzila teraz chłopca o wadze 4200 i jej 56 były zbedne. znowu na watku styczniowym , gdzie na razie rodza sie dzieci o wadze powyzej/ok 3 kg dziewczyny pisza, ze obawialy sie tych małych ubranek, a teraz widza, ze ich maluchy w nich pływają, a duza ilość okazała się niezbędna, bo ciągle je przebierają. więc stwierdziłam, że bede obserwowac przewidywana wage dziecka, i jezeli nie zapowie sie wielkolud, to zainwestuje w rozm 56. trzeba pamietac, ze maluch po urodzeniu jest tez przykurczony.

co do skarpetek - spadają namietnie
przewidywana waga to też nie jest taka pewna do końca...mi akurat pomylili się o 30g na 5godzin przed porodem, ale koleżankom nawet o kilo inna miała mieć cały czas duże dziecko, zrobili jej cesarkę specjalnie z powodu tego, a dziecko 3400

skarpetki owszem zgadzam się spadają chociaż to też zależy jakie się ma

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
a mówicie już co swoich brzuszków, albo im śpiewacie? Mój TŻ codziennie rozmawia z brzuszkiem (od dawna), mi to słabo wychodzi, ale zaczęłam mu śpiewać piosenkę o 4słoniach. To była moja ulubiona... i właśnie TŻ mnie poucza, że jest cisza nocna...aż tak mi źle to idzie
ja cały czas maleństwu tam marudzę i delikatnie żądam kopniaków czasem zdarzy mi się tam coś powiedzieć, ale pewnie zacznę gadać dopiero jak poczuję ruchy. Wtedy bardziej się też nim zwiążę, będę miała o czym z nim gadać

Cytat:
Przez pierwszych 6 tygodni nieprzespane noce, bo jak mówić o spaniu, kiedy dziecko je jak w zegarku co 3h, przy czym karmienie trwa godzinę, a kolejne pół posprzątanie tego co zwróciło po jedzeniu.
Przy tym bycie osikanym czy okupowanym przy zmianie pieluchy nie robiło dużego wrażenia.

Obawy finansowe mam teraz. Co chwila przeliczam co mi się najbardziej opłaca - ile macierzyńskiego w zależności od tego jaki żłobek, jaka praca itd.
o taaaaaak moje jadło co 2 godziny, z czego godzinę jadło, drugą godzinę płakało, wymiotowało lub robiło do pieluchy także czas dla siebie znalazłam po x czasie
oby drugie dało żyć troszkę bardziej

Cytat:

U TŻa to w ogóle jest taki zwyczaj (pisałam już chyba o tym), że dziecko jest jak się urodzi. O ciąży się nie gada, no może w ostatnim trymestrze, jak i tak widać. Poprzednio powiedzieliśmy pod koniec 3 miesiąca i byli zdziwieni, że tak wcześnie mówimy bo przecież jeszcze wszystko może się zdarzyć. O ciąży bratowej TŻ też byśmy do urodzenia dziecka nie wiedzieli gdyby nie to, że zaprosiliśmy ich na roczek. Istniała szansa że dziewczyna się gorzej poczuje i z tego powodu nie przyjadą, to poinformowali nas. To już 7 miesiąc był.
dziwny zwyczaj.

Cytat:

Ja mam dylemat. Mamy zaproszenie na jutro do siostry męża , ja jestem zakatarzona i kaszlę troszkę. Nie wiem czy mamy odmówić czy jechać... Tam będą dzieciaki 12-14 lat. Boję się że ich zarażę, bo to takie delikatne nie zahartowane... Zrobiłam sok z cebuli i będę go piła cały dzień musi jakoś mi to wyjść
ja bym zadzwoniła i się zapytała co masz zrobić przynajmniej potem jakąkolwiek podejmiesz decyzję będzie na nią

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:00   #2390
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
Dziś znowu zapowiada się pracowity dzień... Myślałam by zrobić dziś sałatkę i ciasto na jutro... ale wcześniej muszę jechać do rodziców by im zrobić deklarację ze zwrotem wydatków mieszkaniowych (VZM) (dopiero wczoraj przypomnieli sobie, że mają faktury za remont, a sami sobie z tym nie poradzą... a muszę jeszcze wziąć druczek z US i jechać tam 40km... tak więc zaraz się zbieram... i jak na złość dziś się źle czuję Rano wymiotowałam, a teraz dość mocno boli mnie brzuszek... zresztą całą noc mnie bolał i źle spałam. Wychodzi na to, że źle się czuję na samą myśl, że mam coś zrobić, bo przed świętami było to samo

Cytat:
mam tak samo

ale za to często sie wymawiam na malucha. lody? bo maluch ma ochotę. spanie? maluch potrzebuje. gazy? to on!
O, mi to też świetnie wychodzi

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Cytat:
Dzieciaki nie są już takie małe. Jeśli choróbsko Ci już przechodzi, to możesz iść. Postaraj się dużo leżeć, do tego herbatka z miodem i cytryną i będzie ok.

Niegrzeczna, dla Igi za kupkę!

Coś jeszcze chciałam komuś odpisać, ale nie pamiętam co...

Nic, idę włoski suszyć i jadę do rodziców

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:11   #2391
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hejcia Melduje,że żyje i przepraszam,że mnie ostatnio mało,ale mąż ma wkońcu urlop,więc spędzamy dużo czasu poza domem

Asiulka spóźnione 100lat

Sel uff to super,że wkońcu się odważył!!No to teraz będzie tylko lepiej

Kolor wózka to granatowy taki mieniący się w słońcu na ciepły,jakby troszke złota dodać.Kolorystyka była słaba:czarny,brązowy,czer wony,granat,niebieski i srebrny.

Obkupiliśmy się na wyprzedażach w Home&You Dorwaliśmy 4 siedziska na krzesła w mufinki,fajne podkładki w reniferki pod talerze.W Rossmanie zestaw 3 ścierek w sówki i deskę w sowy do kompletu,także jestem
Zbieram na strychu już rzeczy do przyszłego mieszkanka W styczniu się dowiemy czy jest nasze czy nie,ale i tak lepiej stopniowo zbierać niż pozniej na raz wszystko kupować.

Podobnie jak niektóre z Was nie umiem na razie się przemóc by mówić do brzuszka,za to zwalam na Niego też dużo rzeczy łącznie z bąkami heh

A powiedzcie mi.Czym się różni badanie moczu od posiewu moczu?Tylko w tym 2 da się sprawdzić czy są bakterie? Ja nie miałam w ogóle jeszcze robionego posiewu i tak się teraz zastanawiam nad tym.. same badania moczu mi każe robić.Jak to jest u Was?

Trzymam kciuki za wizyty
Z tego co ja rozumiem, to w normalnym badaniu moczu ci wyjdzie czy w ogole masz jakies bakterie, a w posiewie powiedza ci jakie dokladnie. Wiec jesli ogolne badanie moczu jest ok to nie ma co robic posiewu.

Cytat:
Jeszcze o rozmiarze ubranek mi się przypomniało.
Podobnie jak większość, stwierdziłam że ciuszki w rozmiarze 56 to strata kasy. Kupiłam trochę na 62 i masę na 68. No i mimo że w terminie, urodził mi się kurczak który tonął w tym co miałam. Z pomocą przyszła mi ówczesna sąsiadka, mama bliźniaków - wcześniaków. Ubranka w rozmiarze 50 i mniejsze były w sam raz na mojego krasnala (który się wcale na tak małe dziecko nie zapowiadał).
To ja sie jeszcze raz wytlumacze, bo chyba zostalam zle zrozumiana
Nie chodzilo mi o to, zeby nie kupowac w ogole ubranek 50 czy 56, tylko o to, ze moim zdaniem te najmniejsze rozmiary warto miec uzywane. Po pierwsze dlatego, ze uzywa sie je dosc krotko i szkoda kasy, a po drugie dlatego, ze jak przegladalam rozne ubranka po innych dzieciach to te najmniejsze rozmiary sa najmniej zniszczone, a niektore nawet wygladaja na nieuzywane Poza tym ciezko zaszalec z garderoba dla takiego malego szkraba. Tak wiec wole tu zaoszczedzic i zaszalec bardziej z wiekszymi ubrankami. Oczywiscie caly czas mowimy o sytuacji, ze mamy od kogo dostac te uzywane ubranka :P

A w ogole wlasnie wrocilam z polowkowego Wszystko super, dzidzia wazy 250 g, czyli mniej niz ostatnia szynka ktora kupilam na Swieta :P
Stary 2013-12-30, 10:23   #2392
agus7ia
Raczkowanie

Witam sie poweekendowo.

Asiulka spoznione zyczenia. 100 lat!!!
Vampirka mam nadzieje, ze te bole szybko Ci przejda.

Dziewczyny tak sie cieszycie, ze bedziemy na lato rodzily, ojjjj zebysmy sie nie zdziwily. Jest koniec grudnia a zimy nie widac. Kto wie ile bedzie trzymala w tym roku

Ja tez kupilam szampana piccolo, nawet 2 i jednego juz wypilam

Co do rozmow z brzuszkiem to ja gadam ile tylko moge. Fakt na poczatku trudno bylo sie przelamac, ale teraz to juz standard. A i w sobote poraz pierwszy widzialam jak przy kopniakach brzuszek mi podskauje. Co prawda jeszcze tak bardzo nisko tuz nad spojeniem, ale sliczny to widok. Nie wiem, ale mam wrazenie, ze u mnie jakos to wszystko szybko idzie. A tydzien temu dzidzia wazyla tylko 170 gram.

Aaa i witam sie w 20 t

Jeszcze o kciuki prosze. Dzis o 17 usg polowkowe

Edytowane przez agus7ia
Czas edycji: 2013-12-30 o 10:25
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:42   #2393
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Aaa i witam sie w 20 t

Gratuluje 20 tygodnia

My w Nowy Rok zaczniemy 18 tydzien

I za wizyte

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 10:45   #2394
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Hej MAMUŚKI
Witam się urodzinowo....w końcu ta 18 hehe!!! / tiaaaa chciałabym/

wczoraj znajomui posiedzieli u nas z synkiem rocznym, zajadał sie mały piernikami moimi spać poszliśmy koło 3. pieknie u nas dzisiaj więc pewnie na jakis spacerek się wybierzemy.
Miłego dnia!!!
Spóźnione życzenia urodzinowe: zdrówka, szczęścia i szybkiego, łatwego porodu

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczynki i nici z mojego wczorajszego kebabu, jak jechalismy do miasta, to chyba przez ta kreta droge, zwymiotowalam jak kot, zdazylam tylko krzyknac zeby maz sie zatrzymal, a nie bylo jak, wiec zlapapal torebke po chrupkach odechcialo mi sie kebabu jak narazie, chociaz nie bylo on przyczyna zlego samopoczucia
:
Dobrze, że jakaś torebka była

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za wizyty
Ja dziś rano zrobiłam sobie badanie na posiew moczu. W zwykłym wychodzi mi tylko, źe mam liczne bakterie, a w posiewie pokaże jakie. Skoro żurawit, żurawina do picia i dużo wody mineralnej nie pomaga, więc zrobiłam posiew wyniki odbiorę jutro albo w pt, więc jak co dam znać co tam jest badane
Do posiewu trzeba kupić inny pojemniczek- taki specjalny, koszt okolo 8 zł.

Cytat:
Witam sie poweekendowo.

Asiulka spoznione zyczenia. 100 lat!!!
Vampirka mam nadzieje, ze te bole szybko Ci przejda.

Dziewczyny tak sie cieszycie, ze bedziemy na lato rodzily, ojjjj zebysmy sie nie zdziwily. Jest koniec grudnia a zimy nie widac. Kto wie ile bedzie trzymala w tym roku

Ja tez kupilam szampana piccolo, nawet 2 i jednego juz wypilam

Co do rozmow z brzuszkiem to ja gadam ile tylko moge. Fakt na poczatku trudno bylo sie przelamac, ale teraz to juz standard. A i w sobote poraz pierwszy widzialam jak przy kopniakach brzuszek mi podskauje. Co prawda jeszcze tak bardzo nisko tuz nad spojeniem, ale sliczny to widok. Nie wiem, ale mam wrazenie, ze u mnie jakos to wszystko szybko idzie. A tydzien temu dzidzia wazyla tylko 170 gram.

Aaa i witam sie w 20 t

Gratuluję połowki
A to pewnie już się nie możesz doczekać do 17 i odliczasz. Będziemy trzymać kciuki
Stary 2013-12-30, 10:47   #2395
Nikii89
Zakorzenienie

Martuszka może to Ci pomoże http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/

Kasiab a może zadzwoń do siostry TŻ i powiedz jej że chętnie byście przyjechali, ale masz katar i kaszel i nie chciałabyś zarazić ich i dzieci. I zobacz co powie Jeśli powie że mimo to macie przyjechać , a masz ochotę to jedźcie W razie czego byli uprzedzeni.

Niegrzeczna współczuję nocki , ale dla Igi za WC
Mój jak ponad 3 tyg wołał siku tak od 2 dni ma jakąś blokadę i robi w majtki , czasem zawoła. Ciekawe dlaczego ??

Carmena zgadzam się z Tobą co do wagi U mnie pomylili się o 0,5kg a u bratowej o ponad 1kg i robili jej cesarkę.

Pallas super że na wizycie OK.

Agusia gratuluje 20tc i trzymam

My po ponad godzinnym spacerku , musze chyba brać wózek jednak bo młody chce czasem aby go nosić bo mówi że nóżki „ała”.
Teraz gotuję kapustę na gołąbki , potem na zakupy i będę robiła sernik i tą sałatkę meksykańską.
Stary 2013-12-30, 10:47   #2396
kasiab91
Zakorzenienie

Mąż zadzwonił i powiedział, ze my chyba nie jedziemy. Siostra się w☠☠☠☠iła i powiedziała, że jak nie to ona się obraża i takie tam więc wyjścia nie mamy trza jechać. Kupiłam bitą śmietanę i zrobię lodowca Jakąś sałatkę i może jajka po jakiemuś...
Zawieść coś musimy, bo mąż ma urodziny w środę więc coś na słodko na bank
Tylko mam nadzieję, ze te choróbsko wyjdzie Tzn katar już mi został. Ehhh... Moja odporność w ciąży jest na dolnej granicy
Kupiłam niuni bluzeczkę i spodenki na ciuchu
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-30, 11:02   #2397
martuszka0
Rozeznanie

agus7ia gratuluję połówki i kciuki za dziś

kasiab a co to są jajka po jakiemuś????

Nikii dziękuję za linka

niegrzeczna dla Igusi
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:09   #2398
Seleniti
Zadomowienie

Dzien dobry

No i stukla poloweczka zaczynamy 21 tydzien , ahh niech jeszcze tylko nastepnych 20 tygodni tak szybko zleci i juz bede tulic malenstwo w ramionach

PallasRill to kruszynka fajnie, ze na wizycie ok

Agusia i gratuluje 20 tygodnia

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:13   #2399
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dzień dobry
ale mieliśmy noc chyba z 15 razy wstawaliśmy na przemian do Igi bo się przebudzała i krzyczała coś przez sen, po 4 się obudziła i zanim poszła spowrotem spać to było przed 6..

Teraz Iga układ klocki z tatą a ja mam chwilę dla siebie, choć planuje zaraz jechać na jakieś zakupy przed sylwestrowe. bo mam zamiar na jutro zrobić sałatkę gyros i może jakieś zapiekanki
siedzimy jutro sami z rodzicami ale Wam powiem, że nawet się ciesze że spędzimy go na spokojnie

Poza tym jestem dumna z Igusi, bo już dobre 3 tygodnie nie zdażyło jej się zrobić kupki w pieluszkę tylko cały czas na wc robi tylko siku jeszcze nie woła za każdym razem, ale dojdziemy do tego, chciałabym żeby już na lato nie nosiła pieluchy ewentualnie na noc

dobra idę się ogarnąć, będe poźniej , miłego dnia
dla Igusi
natomiast co do nieprzespanej nocki, współczuje... Ale wiem coś o tym z dzisiejszego doświadczenia

Pallas Rill super że wizyta udana...

agusia
kciuki są... No i za kolejny tydzień.

Kasiab powiem tak, ja bym pojechała gdybym się czuła na siłach. Sama jestem od wczoraj zasmarkana i jakby mi ktoś kazał siedzieć i udawać że się dobrze bawię to wolałabym zdecydowanie zostać w domu - i my tak właśnie zrobimy. Zostajemy w domu pomimo zaproszenia sąsiadów...

A chciałam się pochwalić zaczynam dziś 24 tc.

Potrzebuje szybki sprawdzony sposób na katar - syrop z cebuli, czosnek i herbatka z miodem już aplikuje - mogę coś jeszcze czy tylko leżeć i czekać aż przejdzie???

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:15   #2400
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

no to trzymamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości