|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Tylko jak zrobię ten przysiad, to mogę już nie wstać
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno nawet fajerwerków nie będzie |
|
|
|
|
#1743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Robiłyście albo zamierzacie sobie zrobić ciążową sesję zdjęciową u fotografa? Ja chyba sobie zrobię ale czekam aż mi bardziej brzuch urośnie. Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2013-12-30 o 08:56 |
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Najwyzej do Gdyni wskoczycie :-P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
prywatnym odrzutowcem
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
My też będziemy się bujać pomiędzy miastami
|
#1747 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizytę mam dopiero 21.01 więc jeszcze prawie miesiąc. Pieprzony nfz Dzięki, że o tym napisałaś, jak będę czuć się gorzej to pójdę do lekarza Od 33 tygodnia na walizkach? Jak ja jeszcze nic nie mam Ale mam plan za dwa tygodnie poprzestawiać meble, ustawić łóżeczko, poprasować pościel. Potem kupić jeszcze niezbędne kosmetyki i pampersy dla malucha i będę w sumie gotowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chyba zacznę sobie spacerować po nowym roku ze swoim pieskiem To głupie, ale teraz bardzo się boję, że urodzę jeszcze w grudniu. Sama jestem z grudnia i zawsze, np w przedszkolu odstawałam trochę od innych dzieci. Bardzo więc się boję, że moje maleństwo mogłoby urodzić się pod koniec roku. Dlatego się oszczędzam. Jeszcze tylko dziś i jutro Ja na sylwestra idę na domówkę do przyjaciółki Tylko niestety nie mam się w co ubrać ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tej chwili nastawiam się chyba na taką: http://allegro.pl/hit-2013-uniwersal...807353116.html tylko w szarym kolorze. Podobała mi sie jeszcze taka, ale sama nie wiem czy ten kształt jest dobry jak na torbę do wózka: http://allegro.pl/nowosc-super-modna...807392266.html o jakiej myślałaś? Ta druga jest lepsza, wyglądałybyśmy z nią jak sexy modna mama tylko obawiam się że jak maż pójdzie z wózkiem i taką torbą na spacer to ktoś może go spytać jak się czuje maleństwo i drugi tatuś ![]() Cytat:
A tak serio akurat o stanikach nie przypominam sobie dyskusji, nawet wczoraj zastanawiałam sie po co mi ten stanik, czy tylko ze względów praktycznych że łatwo go odpiąć? Czy one spełniają jeszcze jakieś funkce i gdzie to cholerstwo się kupuje w takim razie i nei kosztuje w tym miejscu majątku?? Nawet nie wiem czy będę karmiła piersią, więc zastanawiam się czy to jest tak ważne teraz? Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- ja wczoraj po raz pierwszy zorientowałam się że to co czasem czuję to czkawka. Moje biedne maleństwo męczyło się wczoraj dobre 15 minut, już nie wiedziałam jak mu pomóc Tylko w jednym miejscu ciągle przez wiele wiele minut to samo odbicie...biedulek!
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-30 o 09:13 |
|||
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też obczaiłam ostatnio czkawkę
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
To prawie jak kopnięcie ale nie czuć kopnięcia, jest ciągle w tym samym miejscu i jest znacznie lżejsze. I tak przez kilka minut. Ciągle to jednostanne odbicie. Biedny, nie wiem co wtedy...napić się i mu minie
Ela ty już zamawiałaś wszystko z apteki? Nie umiem znaleźć a wiem że była taka lista między wami? Jakbyś miała będę wdzięczna bo nie wiem co pomału kupować do torby...jakby nie było to już 31 tydzień
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-30 o 09:45 |
|
|
|
#1751 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem tylko jaki rozmiar wybrać, więc jeszcze trochę poczekam i pójdę do sklepu z bielizną to mi może kobieta powie jaki mam na ten czas rozmiar bo w tej chwili to już nawet nie wiem, obecny stanik robi się już ciasny Cytat:
i pozostanie czekać
|
||||
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam położna powiedziała żeby był bez fiszbin, bo one mimo wszystko uciskają piersi i może dojść do zatorów i ogólnie mogą strasznie piersi o to boleć. Ja miałam sobie taki szmaciany kupić chociaż straszne opory mam ![]() ja też, ja też obczaiłam czkawkę ale raz się tak ułożył że tż też mógł poczuć |
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
Monka te czkawki z tyłka sa najgorsze cały tylek irytujące czka masakra.Co do biustonoszy wypatrzylam dwa na stronach internetowych w miarę tanie wiec kupie jeden usztywniany i jeden nie My na sylwestra idziemy do znajomych chociaz wolałabym tak jak Wy do Krakowa czy Gdyni wiem ze mój mąż sie napije albo i upije bo to ostatnia taka impreza przed porodem więc chce skorzystać ,a ja go nie lubie po alkoholu bo zaczyna kochać wszystkich wokół, a mi sie tylko wymadrza i nie słucha mam plan o 1 w nocy być juz w domu ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta druga torbą wygląda jak normalna torebka . Bardzo mi sie podoba ale nie wiem czy byłaby praktyczna. W mojej mam kieszonki boczne i bardzo czesto z nich korzystam-niekapek z woda,pudełko na smoczek zawsze pod ręką. I w środku mam jakieś kieszonki gdzie wkładam masc i inne duperelki żeby ich po całej torbie nie szukać Cytat:
z zakupem chyba bym sie wstrzymała do porodu. Może ewentualnie jeden zwykły bawełniany o rozmiar większy niż teraz nosisz. Przy zuzi miałam właśnie dwa bawełniane z targu na noc i dwa takie fajne z alles mama na allegro kupione. Te bawełniane po kilku praniach okropnie sie przyciągały i zdenerwowały a te dwa kolejne planuje i teraz nosić bo są w idealnym stanie. Jeszcze pod choinkę od męża jeden sobie jasny zażyczyłam. Ich jeden minus-koszt ok 70-100zł co do swedzenia to może dodatkowo jakas infekcja?sama luteina nie powinna mieć takich skutków Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest śmiesznie jak się tam trzęsie ![]() mój miał wcześniej tak, że jak popił to później mnie kochał nad życie i lubiłam jego zachowanie wtedy, ale teraz jakoś mu się zmieniło i już "życia za mnie nie odda"... z tym że mój popił tyle w święta, a później się pokłóciliśmy że teraz nie powinien przesadzać... zobaczymy...
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
witam się po weekendowo
![]() widzę, że szalejecie z wózkami- wypasione ![]() Współczuje ciążowych dolegliwości! Tez ostatnio kiepsko sypiam i żadna pozycja mi nie pasuje. Do tego zaczynają puchnąć stopy i podoblewa kręgosłup u nas Sylwester pewnie we Wrocławiu, albo Krakowie, czyli kanapowe lenistwo Na dodatek mam taki kaszel, że mało płuc mi nie wyrwie -zeszły tydzień prawie z domu nie wyłaziłam Na razie ratuje się syropem z cebuli.
|
#1757 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ja niedawno wstałam Wysypiam się chyba na zaś Spała bym jeszcze ale glod mnie obudził ![]() Tez mam wrazenie że się tocze jak kula a przekręcenie się na łóżku graniczy z cudem. Z kolei za dlugie lezenie w jednej pozycji jest tak niewygodne, że kregoslup peka. I koło się zamylka.. I tak stekam i jekam i jakoś na tym lóżku się przewalę A z każdym dneim gorzej![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
i smykowych Bardzo mi sie podobaTeż muszę sie za wóżkiem po nowym roku rozejrzeć. A myślicie że wózek przed porodem wystarczy? A pozniej zamowie łózeczko(jak spr i pytałam czas oczekiwania na lozeczko 3 dni) Jakoś wzbraniam sie przed wczesniejszymi zakupami zeby nie zpeszyc---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Ja chyba tez cos w tej okolicy. Jakos przed 34tc boje sie ze cos tam moge nieumyslnie ruszyc i zaczac cos na co za wczesnie A jaka oliwke zamierzasz uzywac??---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Co do masazu obawiam sie ze u mnie jak zwykle skonczy sie na slomianym zapale: ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Zawsze to blizej jak dalej )
|
||||
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na szczęście mam torbę do wózka mimo tego, że nie mam wózka Mama mi uszyła Te co pokazałaś są fajne, ale ja bym się nie zdecydowała, bo trochę pedalskie ![]() Ja myślałam o tych miękkich stanikach do karmienia, a teraz się zaczynam zastanawiam i nie wiem Myślicie, że te miękkie będą wszystko trzymać na swoim miejscu i chronić wrażliwe piersi i sutki? A taki zwykły stanik jaki nosimy teraz się nie sprawdzi? Chodzi tylko o to, że trzeba go całego rozpiąć żeby dobrać się do piersi czy o coś jeszcze?I znowu problemy
|
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do stanikow to pewnie po porodzie bede kupowac teraz ciezko z rozmiarem bedzie utrafic. A luteine bralam ale pod jezyk![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
)---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Nie wykup wszystkiego
|
|||
|
|
|
#1761 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przysiady ? Ja robię taką serię - 1 przysiad i 3 minuty próby wstania Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłam dzisiaj u gina i na szczęście szyjka zamknięta - tzn tak twierdzi bo nie wiem jak to można wyczuć Brzuch miękki jak zwykle z rana :/ chyba myśli że zmyślam jak mówię że codziennie popołudniu twardnieje...
|
|
#1762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
JA nie zdecyduję sie na ta sesje.. Wstydnisia ze mnie .. Zreszta okropnie sie sobie nie podobam (maz i wszyscy w kolo mowi ze ladnie ze tylko brzusio mi urusl-moze i tylko brzusio ale to nie brzusio to mega brzuchol ), lustro mijam szerokim lukiem. Jedyny plus to paznokcie. Sa mega twarde i szybko rosna i czasu mam wiec maluje i upiekszam
|
||
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam moją liste z wózka, ale już jej nie mam ![]() ceny powalające wyboru prawie żadnego Ciuszków co prawda nie potrzebuję, ale myślałam, że może jakiś fajny w dobrej cenie kupię, ale 70 zł za bluzeczkę ze spodenkami, to dla mnie przesada. Przewijaki ponad 60 zł - promocji żadnych. Jeden ochraniacz na łóżeczko i ze trzy rodzaje rożków. Pieluchy tetrowe za 6zł sztuka i to przeźroczyste. Jestem niezadowolona, a bony zatrzymam sobie na pieluchy. No i pojechaliśmy wcześnie, bo po 10 byliśmy i dobrze, bo jak wychodziliśmy o 12 to meeegaaaa sznur aut wjeżdżał na parkingi, korek, klaksony i bitwa o wolne miejsce
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-12-30 o 13:47 |
|
|
|
|
#1764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiem że to dla nich neiprzyjemne ale aż tak?? ![]() ja też mam wieczorami jakieś boleści brzucha a wizyte mam właśnie rano... Wg mnie gin powinien zrobic usg szyjki a nie tylko pomacać bo tak jak dziewczyny pisały, może być wszystko w porządku a się okazuje że jest lejkowata i już trzeba uważać...Cytat:
a właśnie moje pazurki takie łamliwe są przez całą ciąże wcześniej były mocniejsze...
|
|||
|
|
|
#1765 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) i w miarę pasujące do wózka:http://allegro.pl/praktyczna-torba-d...803372840.html czarna w kolorowe kropki http://allegro.pl/oryginalna-torba-b...807250600.html i szary len zapewne ![]() Cytat:
W "w oczekiwaniu na dziecko" napisane jest, że dziecka to nie męczy - czkawka znaczy ![]() Cytat:
A torba w 99% przypadków ma uchwyty do wózka. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pooglądaliśmy tylko ale u nas ciuszki fajne były
|
|
|
|
|
#1767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam tak samo Wydaje mi się, że to czkawka.A ja nie wiem jak brzuch twardnieje Cytat:
|
||
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
W Smyku to opłaca się kupować ciuszki, ale tylko wtedy jak są na nie promocje. Bez promocji jest drogo.
Zastanawiam się czy kupic laktator. Wiem, że część z was ma, ale ja się waham, bo nie wiem jak to z tym karmieniem naprawdę będzie, chyba się powstrzymam. I co z tą solą fizjologiczną? Mamusie używałyście jej w ogóle? Muszę zobaczyć co mi zostało do kupienia z aptecznych rzeczy, zastanawiam się nad tą solą fizjologiczną i wodą morską |
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
sól fizjo czy wodę morską to można w każdej chwili pójść kupić
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Tak niby można, ale będę coś jeszcze z gemini brać i chciałam przy okazji i to zamówić jeśli jest potrzebne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Wizytę mam dopiero 21.01 więc jeszcze prawie miesiąc. Pieprzony nfz 

i fotelik maxi cosi 

Ja niedawno wstałam
Co do stanikow to pewnie po porodzie bede kupowac teraz ciezko z rozmiarem bedzie utrafic. A luteine bralam ale pod jezyk
ceny powalające