Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 11:15   #2401
kasiab91
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
agus7ia gratuluję połówki i kciuki za dziś

kasiab a co to są jajka po jakiemuś????

Nikii dziękuję za linka

niegrzeczna dla Igusi
No właśnie sama jeszcze nie wiem jakie
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:15   #2402
agus7ia
Raczkowanie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Light Limara, ja też mam ciągle bakterie w badaniu ogólnym moczu. Robiłam dodatkowo posiew, który niczego nie wykazał. Te bakterie w moczu mogą pochodzić od zanieczyszczonej próbki. Ciężko jest zachować sterylność robiąc sisiu do małego pojemniczka. A w posiewie hoduje się bakterie, żeby sprawdzić czy coś jest. Może się więc okazać, że nic nie masz, a tylko próbka była zła.

Kasiab, ale skoro jesteś chora i źle się czujesz to siostra chyba powinna to zrozumie. Nie rozumiem, jak może obrażać się na to, ze jesteś chora i nie masz ochoty na wyprawę do nich.
Stary 2013-12-30, 11:26   #2403
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Zdycham...
Idę się położyć a wam życzę udanych zakupów sylwestrowych... Wypieków przygotowań...

Miłego dnia

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:26   #2404
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość

Dziewczyny tak sie cieszycie, ze bedziemy na lato rodzily, ojjjj zebysmy sie nie zdziwily. Jest koniec grudnia a zimy nie widac. Kto wie ile bedzie trzymala w tym roku
powiem Ci, że też jestem przerażona. nie taki był zamiar zajścia w ciążę nie chcę w kwietniu w zimowej kurtce chodzić planowałam, że na największy brzuch będę ubrana lekutko

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:28   #2405
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie

U nas dzisiaj pobudka w granicach przyzwoitości czyli o 6.30, ale wcześniej już Hania chciała wstawać o 5.15 a potem zaraz o 5.40, ale się dała jeszcze namówić na trochę snu

Sylvunia ja Ci niestety nie pomogę, bo się nie orientuję w sprawie ubezpieczeń.
Co do pampków ja kupuję dwie paczki pamperów rozmiar 1 (2-5kg), potem mam jeszcze jedną paczkę wielką 2 (3-6kg) po Hani no i tyle, to zawsze się dokupi na bieżąco, a przy Hani też dużo podostawaliśmy pampków

Santom zazwyczaj takie dzieci małe się nie boją szumu odkurzacza, nawet niektórzy wkładają do łóżeczek szczoteczki elektryczne albo suszarki, bo szum przypomina ten z brzucha i się maluszek uspokaja potem co najwyżej się pojawia strach, w starszym wieku mi Hania raz zasnęła jak odkurzałam, a ona siedziała w foteliku do karmienia

Niegrzeczna, włosy urosną, no przecież łysa nie będzie Hani tak urosły z tyłu głowy, na górze nie ma takich aż bujnych
Brawa ogromne dla Igi za kupkę

Pallas, Hania nie ściągała skarpetek jak była mała, dopiero jak była starsza i gryzła swoje stopy to sobie ściągała mój ulubiony komplet dla dzidzi takiej już siedzącej to jednak były body i półśpiochy wcześniej pajace i body ze śpiochami. Ja planuję latem zakładać body z krótkim rękawem, a jak będzie mega gorąco to koszulki same a na pupę pampers. Są też body bez rękawów
Co do rozmiarów ja nie szykuję się za bardzo na 56. Moje dziecko urodziło się długie, miała 57,5cm, od razu zaczęła nosić 62, chociaż się zdarzały większe 56 to zakładałam ale podejrzewam, że jak Hania była taka długa to i Tosia nie będzie krótka Na wyjście ze szpitala moja mama przygotowała Hani pajaca, który kończył jej się na wysokości kolan na szczęście był też drugi komplet, już trochę dłuższy ale się śmialiśmy razem z położną z tego pajaca, a taki ładny był
Moja mama założyła sobie, że wszystkie ciuszki i popierze i poprasuje, się załamała ile tego znowu będzie, ale ją uświadomiłam, że tego czego nie zakładałam Hani nie będę też ubierała Antosi czyli no jakiś kaftaników, dla mnie ten element garderoby to jest chyba największy niewypał
Rampersów też nie ubierałam, ale Hania jesienna, więc nie było kiedy nawet

Martusiaaa ale Wam zazdroszczę tym gór, a gdzie się wybieracie?

Selenity, no na pewno w głębi serca się ucieszył, kto by się nie ucieszył?

Vampirka, ja nie gadam z brzuszkiem ani nie śpiewam, ale Hani dużo śpiewam, więc Antosia też słucha pewnie no nie ma wyjścia czy jej się podoba czy nie

Pallas brawa dla dzidzi za wage ciesze się, ze wizyta udana

Gratuluję skończonych i jednocześnie rozpoczętych tygodni
I trzymam kciuki za wizyty

Hania chyba ma kaszel, tzn w nocy parę razy kaszlała i w ciągu dnia. Mój tata skoczył szybko do apteki po syrop prawoślazowy i już jej dałam raz. Lepiej dmuchać na zimne.

Miłego dnia dziewczyny
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:30   #2406
sylvuniaa84
Zadomowienie

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze..

Wymysliłam zrobie pulpeciki w occie na jutro,tak na zakąske i jajka w majonezie do przegryzania.Mama nic nie kazała przynosić bo bedzie za dużo,no ale takie przekąski sie zje...
Na gorąco będą flaczki,mama ugotuje... no i upieczemy filety i inne miesko więc mysle że takie moje zakąski tez sie przydadzą.
Bigosik też mamy zrobiony więc nie fikniemy
zaopatrze sie jeszcze w szampana
Stary 2013-12-30, 11:32   #2407
justa886
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Kasian nooo ja strasznie nie lubię jak ktoś „żre” w kinie… nawet nie chodzi o zapachy tylko szeleszczenie tymi paczkami od chipsów porażka

Karolak ten kocyk bawełniany fajny, może też się skuszę. A co do Fridy to mnie ona przeraża hehe a co z gruszką zwykłą????? Czy to już przestarzałe jest????

Seleniti super, że TŻ w końcu się pochwalił

Vampirka ja właśnie nic nie mówię do dzidziusia.. jakoś tak nei mogę się przełamać, a w ogóle czytałam, że dziecko dopiero słyszy w 6 miesiącu wiec się tym usprawiedliwiam :P

A jak mam zmierzyć biust? Do tej pory miałam stanik 70C a teraz to nie wiem ? muszę kupić nowy, bo mnie cisną już stare :/

Dziś nad ranem bolał mnie brzuch. Co się odwróciłam na bok i wyprostowałam nogi to kuło w boku… albo w prawym albo w lewym. Myślałam, że to po prostu pęcherz boli, ale zrobiłam rano siku (mało) i nie przestało boleć :/ dopiero jak trochę pochodziłam to przeszło… Troszkę się przejęłam tym i brzuszek taki twardy był

Ogólnie to wstałam po pierwszym budziku, sukces normalnie, bo ja zawsze z kilka drzemek muszę mieć :P a w pracy na razie luźno

za wizyty

Miłego dnia mamusie

Mnie tez bolal juz trzeci dzien mnie tak bolal nad ranem dzisiaj to sie nawet obudzilam z bolu ale wlasnie o dziwo poszlam sie wysiusiac i minelo ale tak tak sie rozluznilam to taki bol ze sie spowrotem zacislam. Ale dziwne bo przeciez wiem jaki jest bol pecherza jak jest pelny. Nie pokoji mnie to do lekarza dopiero 13. Dam rademusze
wszystko przetrzyma.
Miłość nigdy nie ustaje (...)
"
KOCHAM CIE
justa886 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:41   #2408
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
powiem Ci, że też jestem przerażona. nie taki był zamiar zajścia w ciążę nie chcę w kwietniu w zimowej kurtce chodzić planowałam, że na największy brzuch będę ubrana lekutko
ja własnie też taki miałam plan, by nie kupować ciążowych zimowych ubrań w tej mojej kurtachnie długo nie pociągnę, max do marca
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:42   #2409
justa886
Raczkowanie

A powiedzcie no bo mam za mala hemoglobine. Co ja szybko podniiesie? Ten barszczyk czerwony z hortexu nadaje sie? dzisiaj sobie go kupilam. A co jeszcze?
wszystko przetrzyma.
"
KOCHAM CIE
Stary 2013-12-30, 11:48   #2410
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa886 Pokaż wiadomość
A powiedzcie no bo mam za mala hemoglobine. Co ja szybko podniiesie? Ten barszczyk czerwony z hortexu nadaje sie? dzisiaj sobie go kupilam. A co jeszcze?
podobno więcej Fe mają zielone warzywa
ja jem buraczki do obiadu, suplementuję 60 mcg Fe i jeszcze za mało mam, chyba od następnej wizyty pojadę na dodatkowym Fe coś tak czuję
Stary 2013-12-30, 11:48   #2411
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
ja własnie też taki miałam plan, by nie kupować ciążowych zimowych ubrań w tej mojej kurtachnie długo nie pociągnę, max do marca
a ja w mojej mam nadzieję też, tyle, że ja mam krótką i w sumie nie wiem czy pociągnę do tego czasu. módlmy się wszystkie o to by nie było tak jak zeszłego roku

Cytat:
ja mamie robiłam sok z buraków

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-30, 11:49   #2412
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Light Limara, ja też mam ciągle bakterie w badaniu ogólnym moczu. Robiłam dodatkowo posiew, który niczego nie wykazał. Te bakterie w moczu mogą pochodzić od zanieczyszczonej próbki. Ciężko jest zachować sterylność robiąc sisiu do małego pojemniczka. A w posiewie hoduje się bakterie, żeby sprawdzić czy coś jest. Może się więc okazać, że nic nie masz, a tylko próbka była zła.

Kasiab, ale skoro jesteś chora i źle się czujesz to siostra chyba powinna to zrozumie. Nie rozumiem, jak może obrażać się na to, ze jesteś chora i nie masz ochoty na wyprawę do nich.
Kochana nie chodziło o to, że ja się źle czuję. Bo jest w miarę oki martwię się tylko o dyskomfort mój tam, bo wiadomo katar nie jest fajny. Bardziej chodziło mi o zarażenie chłopaków. Oni są bardzo delikatni ledwo się kichnie i już łapią. No ale podjęła decyzję sama, że mamy przyjeżdżać to jedziemy. Ja to się nawet cieszę, bo kurcze nie będziemy sami siedzieli na dupskach, ani Dzięki Bogu z moimi rodzicami
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-30, 11:50   #2413
monijaaa
Zadomowienie

Kurde Brzuchatki moje, Chyba poczułam ruchy Smerfa. Takie delikatne i smyrajace pyk pyk blisko spojenia
Jestem prawie pewna, ze to TO

Jak myślicie ? To jest końcówka 17 tygodnia

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:51   #2414
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:

Ten mocz nie daje mi spokoju. Muszę co chwilę pić, bo jak mnie mam czym sikać to mnie szczypie i boli- mam takie uczucie bolesnego parcia na mocz.
A że 9 stycznia idę do nefrologa (taka spoko kobietka, chodzę do niej co 2 miesiące z babcią) więc przy okazji spytam się jej o moje wyniki. Może coś poradzi- dlatego zrobiłam sobie dodatkowo posiew.

Właśnie zjadłam banana i kisiel Frugo...

Stary 2013-12-30, 11:54   #2415
muffinka90
Zakorzenienie

hej dziewczyny

Zamyslona fajnie, ze jestes
u nas zabawianie ani obcinanie calej rodziny nie pomaga, sam zawola kazdego do obciecia, ale jak przychodzi jego pora zaczyna sie jazda

u nas dzis 21tygodni i juz tylko -1kg, jej, w koncu cos ruszylo

moje dziecko od 2 tygodni przezywa co rano radosc nieziemska z choinki, ja nie wiem co to bedzie, jak przyjdzie ja wyniesc

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 11:55   #2416
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Kurde Brzuchatki moje, Chyba poczułam ruchy Smerfa. Takie delikatne i smyrajace pyk pyk blisko spojenia

To pewnie to

Fajnie nie??

Mój mąż wczoraj czuł jak mała się wierci i kopie mocnnnnoo... I mówi wow to aż tak to czuć?
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-12-30, 11:58   #2417
Seleniti
Zadomowienie

Kasian moglby sie nie ucieszyc :P w kazdym badz razie jego reakcja byla po stokroc lepsza nic reakcja mamy tz wiec mnie tyle wystarczy

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:12   #2418
muffinka90
Zakorzenienie

lolitka ja tez nie mam posiewow, zwykle ogolne moczu tylko

sylwunia ja nie patrzylam na tygodnie ciazy tylko jak cos sie trafilo okazyjnie, to bralam zeby na koniec nie wydac od groma kasy

co do ciuszkow to u nas na poczatku 50 lezaly tylko dobrze, 56 nosil dlugo i namietnie bo ulewal strasznie, plywal we wszystkim i nie wyobrazam sobie zakladac mu 62

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

kciuki za wizyty

co do gadania do brzuszka, to nic na sile dziewczyny, maluchy przeciez i tak slysza wasz glos np jak z kims rozmawiacie, nie ma co sie zmuszac

jesli chodzi o odpieluchowanie to musze pochwlic mojego synka, ze od ponad 2 tyg nie spi w pampersie jestem strasznie z niego dumna, mysle, ze jak na 2 latka to bardzo szybko

Niki takie regresy sa normalne, nawet w kilka mies po odpieluchowaniu, daj mu kilka dni i wroci do normy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:17   #2419
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

jesli chodzi o odpieluchowanie to musze pochwlic mojego synka, ze od ponad 2 tyg nie spi w pampersie jestem strasznie z niego dumna, mysle, ze jak na 2 latka to bardzo szybko
brawo!

bylismy w biedronce i zakupilismy pudelko na ozdoby swiateczne (duże jest) i picolo dla mnie

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:23   #2420
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość

To pewnie to

Fajnie nie??

Mój mąż wczoraj czuł jak mała się wierci i kopie mocnnnnoo... I mówi wow to aż tak to czuć?
Cudowne takie łaskotanie

Stary 2013-12-30, 12:23   #2421
ilkas
BAN stały

Jej..nie było mnie jeden dzień i tu nagle tyle stron? Ruszyłyście znowu z produkcją

Miałam zajrzeć do Was wczoraj wieczorem...ale tak mnie wciągnęła książka, że już musiałam się dowiedzieć kto jest mordercą... i czytałam do 24.

Idę Was nadrobić.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:25   #2422
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

Brawo dla Synka

Stary 2013-12-30, 12:27   #2423
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
a ja w mojej mam nadzieję też, tyle, że ja mam krótką i w sumie nie wiem czy pociągnę do tego czasu. módlmy się wszystkie o to by nie było tak jak zeszłego roku
moja tez jest krótka i na dodatek w talii zwężana i przepasana paskiem na gumce, taki podobny model:http://www.google.pl/imgres?start=38...16&tx=54&ty=68
więc na brzuchola nie ma za bardzo miejsca
Stary 2013-12-30, 12:33   #2424
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
To ja sie jeszcze raz wytlumacze, bo chyba zostalam zle zrozumiana
Nie chodzilo mi o to, zeby nie kupowac w ogole ubranek 50 czy 56, tylko o to, ze moim zdaniem te najmniejsze rozmiary warto miec uzywane. Po pierwsze dlatego, ze uzywa sie je dosc krotko i szkoda kasy, a po drugie dlatego, ze jak przegladalam rozne ubranka po innych dzieciach to te najmniejsze rozmiary sa najmniej zniszczone, a niektore nawet wygladaja na nieuzywane Poza tym ciezko zaszalec z garderoba dla takiego malego szkraba. Tak wiec wole tu zaoszczedzic i zaszalec bardziej z wiekszymi ubrankami. Oczywiscie caly czas mowimy o sytuacji, ze mamy od kogo dostac te uzywane ubranka :P
Moje dziecko nosi aktualnie rozmiar 86. Mam też pokupionych trochę większych ubranek. 90% to ciuchy używane z allegro. Wiadomo - z opisami bywa różnie - większość wyglądała jak nowe, ale na niektórych widać było wielokrotne pranie, 2 rzeczy trafiły się z plamą.
Generalnie jednak jestem baardzo zadowolona. Większość rzeczy trafiam za 1zł oczywiście z odbiorem osobistym w moim mieście.
Kupuję co jest. Nawet na wyrost na za rok czy 2. Zazwyczaj nagle okazuje się, że spodnie są za krótkie czy body się nie dopina. Zamiast wtedy myśleć o zakupach, otwieram szafę i mam.

Nowych rzeczy kupiłam malutko. Tylko takie które konkretnie był mi w danym momencie potrzebne, nie było ciekawych używanych albo używane kosztowały więcej niż nowe. No albo upolowane w supermarketach w rewelacyjnie niskich cenach.

My musimy kupować nowe obuwie "specjalistyczne",a to tanie nie jest. No i nie możemy kupować z zapasem 1cm jak to się zazwyczaj robi, tylko idealne na styk, więc co chwila nowe buty i kapcie są potrzebne.

Z tym że my jesteśmy w tej specyficznej sytuacji, że dziecko chodzi do żłobka, więc tych ciuchów trzeba mnóstwo. W żłobku muszą leżeć w szafce cały czas 3 komplety. Dziecko rano idzie w jednych czystych rzeczach, po południu odbieram je w innych, które też są brudne tak samo jak te które założyłam rano, czyli dziennie brudzi 2 komplety ubrań. Ponieważ pranie robię raz w tygodniu, łatwo policzyć ile kompletów ubrań mi potrzeba (dodając czas schnięcia 2-3 dni).

Edytowane przez ZamyslonaRoztargniona
Czas edycji: 2013-12-30 o 12:34
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:43   #2425
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
moja tez jest krótka i na dodatek w talii zwężana i przepasana paskiem na gumce, taki podobny model:http://www.google.pl/imgres?start=38...16&tx=54&ty=68
więc na brzuchola nie ma za bardzo miejsca
razem będziemy najwyżej płakać za 2 miechy

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-12-30, 12:53   #2426
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Witam sie poweekendowo.

Asiulka spoznione zyczenia. 100 lat!!!
Vampirka mam nadzieje, ze te bole szybko Ci przejda.

Dziewczyny tak sie cieszycie, ze bedziemy na lato rodzily, ojjjj zebysmy sie nie zdziwily. Jest koniec grudnia a zimy nie widac. Kto wie ile bedzie trzymala w tym roku

Ja tez kupilam szampana piccolo, nawet 2 i jednego juz wypilam

Co do rozmow z brzuszkiem to ja gadam ile tylko moge. Fakt na poczatku trudno bylo sie przelamac, ale teraz to juz standard. A i w sobote poraz pierwszy widzialam jak przy kopniakach brzuszek mi podskauje. Co prawda jeszcze tak bardzo nisko tuz nad spojeniem, ale sliczny to widok. Nie wiem, ale mam wrazenie, ze u mnie jakos to wszystko szybko idzie. A tydzien temu dzidzia wazyla tylko 170 gram.

Aaa i witam sie w 20 t

Jeszcze o kciuki prosze. Dzis o 17 usg polowkowe
to ja sie zastanawiam jak duza jest moja mala, skoro pierwszy raz zaobserwowalam podskakiwanie brzuszka w 17tc, pierwsze kopniaki tez czulam na reku normalnie a byly w 15tc
no i ogromne kciukale

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
dla Igusi
natomiast co do nieprzespanej nocki, współczuje... Ale wiem coś o tym z dzisiejszego doświadczenia

Pallas Rill super że wizyta udana...

agusia
kciuki są... No i za kolejny tydzień.

Kasiab powiem tak, ja bym pojechała gdybym się czuła na siłach. Sama jestem od wczoraj zasmarkana i jakby mi ktoś kazał siedzieć i udawać że się dobrze bawię to wolałabym zdecydowanie zostać w domu - i my tak właśnie zrobimy. Zostajemy w domu pomimo zaproszenia sąsiadów...

A chciałam się pochwalić zaczynam dziś 24 tc.

Potrzebuje szybki sprawdzony sposób na katar - syrop z cebuli, czosnek i herbatka z miodem już aplikuje - mogę coś jeszcze czy tylko leżeć i czekać aż przejdzie???
hmm.. na katar to chyba tylko 7 dni

Cytat:
a ten sok ma duzo z burakow czy on z nazwy tylko barszcz czerwony? patrzcie na sklady dziewczyny

Cytat:

to na pewno to

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Ten mocz nie daje mi spokoju. Muszę co chwilę pić, bo jak mnie mam czym sikać to mnie szczypie i boli- mam takie uczucie bolesnego parcia na mocz.
A że 9 stycznia idę do nefrologa (taka spoko kobietka, chodzę do niej co 2 miesiące z babcią) więc przy okazji spytam się jej o moje wyniki. Może coś poradzi- dlatego zrobiłam sobie dodatkowo posiew.

wspolczuje pecherza, oj wiem co to za bol... sprobuj z termoforem miedzy nogami, mi zawsze pomagal jak nie chcialam juz brac zadnych lekow, z zapalenia pecherza leczylam sie 7lat.

witalam sie juz dzis czy nie? nie pamietam

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 12:58   #2427
Nikii89
Zakorzenienie

Muffinka dla synka
To mnie pocieszyłaś z tym że to normalne w takim razie rozumiem że za niedługo znów mu się odwidzi i zacznie znowu wołać

Zamyślona tak widzę że Nasi chłopcy w podobnym wieku, ale to ja chyba mam wielkoluda bo mój nosi już tak 98 , czasem jakieś 92 lub 104.
No to fakt potrzebujesz kochana dużo ubrań
My też albo odkupujemy od znajomych ciuchy albo na allegro. Nowych tak samo mało kupujemy , bo też co okazja to dośc sporo tego syn dostaje.
Stary 2013-12-30, 13:02   #2428
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Z tego co ja rozumiem, to w normalnym badaniu moczu ci wyjdzie czy w ogole masz jakies bakterie, a w posiewie powiedza ci jakie dokladnie. Wiec jesli ogolne badanie moczu jest ok to nie ma co robic posiewu.

To ja sie jeszcze raz wytlumacze, bo chyba zostalam zle zrozumiana
Nie chodzilo mi o to, zeby nie kupowac w ogole ubranek 50 czy 56, tylko o to, ze moim zdaniem te najmniejsze rozmiary warto miec uzywane. Po pierwsze dlatego, ze uzywa sie je dosc krotko i szkoda kasy, a po drugie dlatego, ze jak przegladalam rozne ubranka po innych dzieciach to te najmniejsze rozmiary sa najmniej zniszczone, a niektore nawet wygladaja na nieuzywane Poza tym ciezko zaszalec z garderoba dla takiego malego szkraba. Tak wiec wole tu zaoszczedzic i zaszalec bardziej z wiekszymi ubrankami. Oczywiscie caly czas mowimy o sytuacji, ze mamy od kogo dostac te uzywane ubranka :P

A w ogole wlasnie wrocilam z polowkowego Wszystko super, dzidzia wazy 250 g, czyli mniej niz ostatnia szynka ktora kupilam na Swieta
Super że wszystko dobrze:-D

Cytat:

Pewnie powoli czujesz;-), ja mam wrazenie ze czasem z praca jelit mylę:-D

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Oj Współczuję zapalenia pęcherza

Jadę do pracy, chciałam zdobić jakieś małe zakupy, ale posprzatalam łazienkę i wc i mi się słabo zrobiło, wiec olewam i mąż zrobi jutro. Miłego dnia.
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 13:10   #2429
justa886
Raczkowanie

Cytat:

To toja chyba poczulam w poczatku 18tyg. Powiedzialam o tym lekarzowi a on ze to pewnie to ale zebym czekala na takie konkretne ruchy kopniecia, bo jestem w pierwszej ciazy a wiec to moze dopiero byc nawet w 25 tc. Ale zebym czekala za wiecej. A wiec czekan

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

a ten sok ma duzo z burakow czy on z nazwy tylko barszcz czerwony? patrzcie na sklady dziewczyny

No niby jest 60proc burakow, 22 z jablek, reszta z marchwi cebuli selera. To jak myslisz nadaje sie?
wszystko przetrzyma.
"
KOCHAM CIE
Stary 2013-12-30, 13:14   #2430
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Niegrzeczna, Mufunka, Nikki gratulacje dzieciaczkowych postępów łazienkowych
Ja się zabieram od nowego roku bo Oliś przełamał już strach przed siadaniem może za jakiś czas zacznie a nie tylko stęka że ciśnie :p
Zamyślona my podibnie robimy z ciuchi, nowych mało kupuje o np piżamki, dziś w carrefourze byly z myszka miki za 15

Coś mnie dziś brzuś boli i często sie stawia ten czas co w poprzedniej dobrze, że zadbałam o luteine muszę nospe zaaplikować...

Coś mnie dzi

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości