|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Lela nawet jak mała śpi biorę ją do odbicia. Jak jest śpiąca to i tak zasypia.
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no rośnie jak na drożdżach super
|
|
|
#1443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem ze przez swieta przesylka mogla jeszcze nie dotrzec ale denerwuje mnie totalny brak kontaktu. W mailu napisalam wlasnie zeby podano mi numer listu przewozowego i cisza. Telefon podany na allegro nie odpowiada- nikt nie odbiera ... Jak sie wkurze to wieczorem zglosze to na allegro a sprzedawcy napisze ze chce zwrotu kasy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1445 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Moja mnie ubierała w koszulki,kaftany,spiochy, więc chyba były. A jestem chyba ciut starsza od ciebie
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u mamy pomóc jej zwijać rolady mięsne i tak mnie zaczęło kłuć w kroku że wróciłam na kanapę.....ja wiem ze te kłucia, spinanie brzucha, ból pleców to pikuś z porodem ale to i tak jest niekomfortowe
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie takie mam szczęście jakieś, a inna sprawa że mieszkam w miejscu gdzie jest dużo ludzi starszych
|
|
#1448 |
|
Rozeznanie
|
Ja generalnie mam takie podejście, ze lepiej by było gdyby szpital miał właśnie np możliwość oficjalnego wykupienia jakiś dodatkowych usług i wtedy to moze poprawiloby warunki w szpitalu. Ja tez wole zapłacić i mieć święty spokój, dlatego wybrałam prywatny szpital, ale tam mam umowę i wiem za co płace i czego moge wymagać. Tak pod stołem, czy w kopercie to bym nie zapłaciła.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tez byłam ubierana w kaftaniki, śpiochów itp., a jestem z '77 i byłam wcześniakiem, wiec ubranka jakieś były.
Cytat:
Cytat:
Ja tez jeśli będę zadowolona z opieki w szpitalu (albo przynajmniej będę normalnie traktowana) to wplace jakaś kasę na konto fundacji. Zdaje sobie sprawę, ze ta kasa jest dla szpitala ważna. |
||
|
|
|
#1450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc owszem-kaftany czy śpiochy były ale na pewno nie w tym rozmiarze dopiero jak skończyłam półtora miesiąca mama z darów dostała jakieś mini ubranka pasujące na mnie. A z dostępnością ubranek w ogóle w tamtych czasach bywało różnie.
|
|
#1451 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek,
właśnie wróciliśmy z pierwszego KTG, póki co Zuzka nie chce wyłazić. Tylko zestresowała mnie bo mało się chciała ruszać i Panie mi brzuchem trzęsły a ta taka zawstydzona. Odesłali nas do domu i mamy się zgłosić na wywołanie (oczywiście jak wcześniej nie urodzę) tydzień po terminie z OM, czyli w niedzielę albo następny poniedziałek. Przy okazji byliśmy w sklepie - normalnie emerytn party dzisiaj. Średnia wieku 80, i do tego jakieś gburowate i do tego głuche. Stary pryk stał za mną w kolejce i cały czas mnie wózkiem po dupie szturchał, aż 2 razy mu uwagę zwróciłam a on miał w dupie co do nie gadam, jeszcze popatrzył na mnie i burknął 'dziękuję'. Nie wiem za co mi dziękował bo jakbyśmy już nie wychodzili to ja bym go dygła tym wózkiem. A teraz zabieram się za nadrabianie
|
|
|
|
#1452 |
|
Zadomowienie
|
To może to od regionu zależało? Nie wiem...ale wydaje mi się, żeby sobie mama nie zmyślała, że kupowała co było-jak było większe to też brała, a takich małych ubranek nie dostała wtedy. I wiem, że nie tylko ona tak robiła. Teściowa potwierdziła, że też miała problem by coś kupić na mojego męża i on również w tetrach leżał przez pierwszy miesiąc.
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się tez to ujęcie na Żelaznej (z opisu Perfuzji, bo sama jeszcze nie byłam) ze można wpłacić "jeśli nas stać", to jednak ładnie ujęta prośba.
Wtedy każdy może się zastanowić ile może wpłacić - dla jednych 1000 zł będzie ok, dla innych np. 300 zł bo tyle mogą. Chociaż mam koleżankę, która zarabia sporo kasy, prowadzi dosyć wysoki standard życia (jak dla mnie), ale jest bardzo skąpa, wiec przypuszczam, ze ona nie wpłaci nic to będzie jej drugi poród na Żelaznej. Pierwszy miała 4 lata temu 25 grudnia, ale nie dostała wówczas zzo choć chciała, powiedzieli jej, ze jest za późno albo, ze nie ma anestezjologa - już nie pamietam.---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
W sumie tez go podnoszę, bo zazwyczaj przekładam do gondoli, albo łóżeczka, ale jemu się nie ulewa. Co do ubierania body, to wiem, że to kwestia wprawy. Na razie pajacyki rządzą ale pewnie już niedługo zacznę mu zakładać bodziakimagnusia co za ludzie, masakra chamstwo niesamowite. katarzyniak ja ubieram tylko pajaca i kocyk, mam w domu ok.22 stopni i jest ok. Alek nie cierpi w rożku spać, ani być owiniety. Od razu mu nie podpasował
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - współczuje sytuacji. Ale niestety to prawda, bywają sytuacje, w których ludzie nie dość, ze są brzydko mówiąc chamscy to jeszcze większość udaje, ze nic nie widzi.
Jest taka sprawdzona teoria w psychologii społecznej - jeśli potrzebujesz pomocy to trzeba wskazać konkretna osobę, np. zwrócić się z prośba "Przeprasza, pan w czerwonej kurtce, czy może mi Pan pomóc?" Zazwyczaj jeśli wskażemy osobę, od której oczekujemy pomocy to ona nam pomoże. Jeśli czekamy na pomoc "od tłumu" to raczej nic z tego. Oczywiście, wiem, ze miałaś na myśli co innego, raczej dobre wychowanie, bo sama mogłas sobie poradzić, ale to taka ciekawostka warto o tym wiedzieć na przyszłość.
|
|
|
|
#1456 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jest nadzieja, skoro młode pokolenie pomocne choć nie wiem, czy ja bym za nią nie krzyknęła, żeby mi pomogła (coś się ostatnio wredna zrobiłam ![]() Cytat:
![]() a co do jedzenia, to spokojnie, myślę, że i u Ciebie może się jeszcze rozkręcić- na pewno przejmowanie się tym nie pomaga (na SR tłumaczyli nam, że mleko w 99% wypływa z głowy i myślę że coś w tym jest), na pewno trzeba jeszcze częściej przystawiać albo może wspomagać się laktatorem między karmieniami, żeby więcej produkować? nie zapominajmy, że jako mama wcześniaczki masz trochę inną sytuację, więc może być tak, że u Ciebie się wszystko w trochę innym tempie będzie rozwijać. ale byleby do przodu trzymam kciukiCytat:
), ale tym razem na szczęście jej lekkie lenistwo mnie od tego uratowało. bo o ile może i tetry były lepszej jakości, to jakoś pamiętam twardsze ubrania i niekoniecznie bawełniane...Cytat:
![]() Cytat:
--- edit i jeszcze jedno może mało mądre, wyprawkowe pytanie - mam dostać laktator Medeli, ale nie wiem jaki (oczywiście jak zwykle mieszane uczucia, bo jeden spory koszt odpadnie, choć wolałabym nowy) myslicie że kupować sobie od razu części zamienne: http://www.aptekagemini.pl/medela-ko...ar-l-27mm.html http://www.aptekagemini.pl/medela-ze...membranki.html one są z założenia uniwersalne, więc powinny pasować a muszę zrobić jak najszybciej zamówienie, bo mi się witaminy kończą... i wiecie na jakiej zasadzie się dopasowuje te końcówki lejka? do wielkości otoczki, czy czego? ech, już mam trochę dosyć tej wyprawki i podejmowania wyborów, dobrze, że Wy jesteście...
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-12-30 o 13:57 |
|||||
|
|
|
#1457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale bardzo je lubiłam![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- A tak a propo prezentów ubrankowych które dostała Dorotka-nie dostała ani jednej rzeczy, która nie była różowa...tym samym garderoba mojej córki tak się zaróżowiła, że aż mnie zemdliło...i jak do tej pory miała dosłownie 3 rzeczy na krzyż w różu tak ubranka z większych rozmiarów mają odwrotną tendencję... No i obserwacja nr 2: jesteśmy u lekarza. Dzieciaczki ubrane albo na różowo albo na niebiesko-zielono. Wśród tego nasza mała ubrana na szaro-biało (ma pajaca w zeberkę). Zdziwienie, że to dziewczynka sięgało zeniutu Jednym słowem było: chłopcy, dziewczynki i "to dziecko".
|
|
#1458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Niedziela była koszmarna. Już dawno nie miałam takiego spadku samopoczucia. Łaziłam w kółko i nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić. Na dokładkę zasnęłam gdzieś koło 4 nad ranem Dzisiaj jest już trochę lepiej. Góra smażonych ziemniaków na śniadanie pomogła ![]() Biorę się za nadrabianie ![]() Cytat:
|
|
#1459 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny siedze wlasnie na poczekalni u ginekologa. Zadzwonilam o 13.10 umówić wizyte bo zwolnienie mam do 31.12 a tu Pani do mnie proszę byc o 14.00
co za dzien Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk |
|
|
|
#1460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zresztą teraz na święta jak szukałam prezentu dla siostrzenicy (kuzynka na szczęście pod tym względem normalna i sama narzekała na ilość różu) ile się nachodziłam, żeby znaleźć coś z klasą i nieprzesłodzone a z kolei dla chłopaka to najczęściej same niebieskie kolory bielizny, a coś poważniejszego to tylko brązowe (co mi się nie podoba) i też trzeba szukać
|
|
#1461 |
|
Rozeznanie
|
Sheperdess GRATULACJE!
A ja dziś bylam w szpitalu Rydygiera i ustalono mi termin cc na 6.02. Na kwalifikacji w Ujastku facet stwierdził, że mam przodujące łożysko jednak nic dalej nie komentował. Podczas dzisiejszej wizyty dowiedziałam się, że jeśli jest przodujące to robią cięcie szybciej. Tak więc dziewczyny wpycham się w kolejkę ![]() Dodatkowo zszokowani w szpitalu czemu nie mam zrobionego usg trzeciego dużego, czemu szyjka nie zmierzona??? Ostatni pomiar w 20 tc To właśnie ta super pani ginekolog, do której chodziłam na nfz. Uczęszczałam do Kovmed w Krakowie, to z czego jestem tam zadowolona to pobieranie krwi. Jedyne miejsce gdzie nie trzeba mnie kłuć kilka razy i nie zemdlałam ani razu. Proszę o zmianę terminu jeszcze raz ![]() Dodam, że lekarz w szpitalu sam chciał zrobić mi usg od razu, ale była taka kolejka, że zwątpiliśmy. Poza tym jestem umówiona na USG prywatnie na piątek. Stresuję się jak nie wiem!!! Czy wszystko ok, czy dzidziuś zdrowy
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-12-30 o 14:14 |
|
|
|
#1462 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale TŻ mówi, że dwa tygodnie wakacji bez dziecka to jak los na loterii Pozatym jego dzieci bardzo źle znosiły długi loty - dorosłego potrafi szlag trafić jak musi 9 godzin w miejscu siedzieć, a co dopiero niemowlę. Weź też pod uwagę, że takie małe dzieciaczki wiezie się na kolanach, więc będzie to mordęga nie tylko dla dziecka i współpasażerów, ale przede wszystkim dla Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() bella7 trzymaj się ![]() Cytat:
Długofalowe rozwiązanie to porządny remont na przyzwoitych materiałach robiony przez kogoś kto umie spbie radzić z grzybem, plus dobra wentylacja w domu i normalne ogrzewanie przez cały sezon grzewczy - mury muszą się grzać, jak się ma 15 stopni w domu (wielu ludzi tu na wyspach oszczędza na ogrzewaniu i grzyb jest efektem) to będzie rosło choćby nie wiadomo co robić. Krótkofalowo to najlpiepj dokładnie umyć ściany a potem pomalować je dobrej jakości podkładem antygrzybowym i po tym dwoma warstwami farby. I grzać i wietrzyć.
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Milka zapisałam Emila na usg bioderek, dzięki za namiary
Ostatecznie do Arki, bo nigdzie indziej juz nie było miejsc
|
#1464 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Sheperdess gratulacje!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd to się bierze!?Oooo kotek ma urodziny sto lat, wybitnie łatwego, szybkiego bezbolesnego porodu!! ![]() Cytat:
Dopiero wpełzłam do domu... wyszłam przed 8..
|
|
#1466 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kootek_mamrotek sto lat!
|
|
#1467 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mi mama mówiła,że przydział był na ubranka,pieluchy tetrowe (rok '82),a ona miała sfałszowaną kartę ciąży,w której były wpisane bliźniaki,więc dostała wszystkiego razy dwa ![]() Cytat:
Ja bym się chyba wstrzymała... jest pewność,że będziesz potrzebować tych części zamiennych? Cytat:
![]() No ale w sumie najwięcej jest właśnie w sklepach takich rzeczy,że dziewczynki róz,chłopcy na niebiesko...
|
|
#1468 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Od razu nastrój się poprawia jak się wyjrzy przez onko ![]() Cytat:
|
|
#1469 |
|
Gang Iren
|
Kacper ostatnio w każdej nocy jest spokojny.
Ciekawe czy zostanie mu to na po porodzie i da się wysypiać
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

żarłok jest straszny z niego 
16.06.2012
sent from iphone

To właśnie ta super pani ginekolog, do której chodziłam na nfz. Uczęszczałam do Kovmed w Krakowie, to z czego jestem tam zadowolona to pobieranie krwi. Jedyne miejsce gdzie nie trzeba mnie kłuć kilka razy i nie zemdlałam ani razu. 

Ale teraz mam nauczke.
właściwie to chciałam nawiązać do tego, że w ogóle nie mogłyśmy się dogadać, ja miałam swoje racje, ona swoje (a czemu masz to takie, a czemu nie masz tego, tamtego itp.