|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szwagierka mojego chłopaka
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Ok rozumiem. Może faktycznie nie ma w tym nic złego. Oni na piwo nie chodzą i raczej nie pójdą. A ten brat ma dziewczynę? Żonę? nigdy Ci uwagi nie zwróciła na Twoje zachowanie? Może Jej tak samo to przeszkadza? kiedy ich zapraszasz i witasz w negliżu? |
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że nie wszędzie tak jest, bo to widać, że wielu ludzi nie ma nawet podstaw kultury osobistej dlatego pchają się w drzwiach na chama, przychodzą do teatru w strojach jak do sprzątania kibla, gadają przez komórki w kinach, a niektórzy i w kościele, przychodzą na rozmowę o pracę w jeansach tudzież panienki w bluzkach nad pępek, i oni nie widzą w tym nic złego. Ogólnie społeczeństwo chamieje i buraczeje, ale nie jest do pozytywne zjawisko i raczej należy z nim walczyć zamiast je usprawiedliwiać. Wiadomo, jak ktoś sam jest taki to mu nie przeszkadza, że i inni kulturą nie grzeszą. Autorce i jej chłopakowi widać jednak przeszkadza, także to chyba jednak nie jest tak, że jestem jedyna ![]() Co do tego podkreślonego - to, że coś nie zostało spisane i wydane jako poradnik dla ciemnego ludu, nie oznacza, że tego nie ma. I tak na przykład nigdzie nie napisano, że wypada sąsiadowi powiedzieć dzień dobry a staruszce ustąpić miejsca, co nie znaczy, że nie należy tego robić albo wręcz działać odwrotnie.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2013-12-30 o 12:36 |
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko i wyłącznie Ty uważasz, że masz patent i możesz wyznaczać ludziom, co mają robić we własnych domach, w gronie najbliższych. |
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
I to, że zwrócili jej uwagę nie było próba wyznaczenia granic? Tylko próba niestety, bo ona totalnie ich zbyła i ich sugestie ma głęboko. Uważasz, że to ok? I że nie mają prawa czuć się źle w tej relacji? Nadal myślisz, że jest po prostu zazdrośnicą niepewną swojego partnera?
Wysłane z mojej el dziewiątki ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Od bielizny po garsonkę i lakierki jest całe mnóstwo możliwości. A być dobrze wychowanym nie oznacza od razu, że ma się kij w d.u.ie. Wysłane z mojej el dziewiątki
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mówi coś "Savoir-vivre" albo "dress code" ? Proponuję zajrzeć do księgarni albo wpisać w google |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorka źle się czuje z zachowaniem szwagierki, zwróciła jej uwagę, została totalnie olana. To jej zachowanie jest nie tylko obciachowe i niestosowne, ale ma podtekst seksualny skierowany do jej chłopaka. Normalne, ze dziewczyna podziękowała za jej towarzystwo, ciebie to dziwi? Jak można traktować poważnie kogoś, kto się tak zachowuje? A z drugiej strony sytuacja kłopotliwa bo nie chodzi o jakichś tam znajomych, o których można zapomnieć tylko o brata i jego żonę - a więc ludzi, z którymi potencjalnie będą się widywać przez całe życie.
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę o podesłanie mi tytułów, które regulują wygląd w domowych pieleszach. I nie tytuły 'jak po katolicku jeść śniadanko' tylko coś cywilizowanego.
|
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Chyba jej podaruję taki poradnik
to jest myśl! Że też wcześniej na to nie wpadłam
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, inaczej na to patrzymy, bo ja wzięłabym pod uwagę nawet takie przebąknięcia i jeśli to bliska osoba to chciałabym, żeby czuła się ze mną komfortowo. Nie potrzebne by były spotkania pt. 'Musimy porozmawiać, bo już nie wytrzymuje'. I jakoś w drugą stronę też nigdy nie były takie rozmowy konieczne.
Wysłane z mojej el dziewiątki
|
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie jest znaczna roznica,w lataniu w bikini po plazy przy szwagrze(plaza jest rownoznaczna z golizna-wstydzisz sie,nie chodzisz).
Golizna w domu I goscie w progu-brak szacunku dla gosci. Tak sie przyjelo w naszej kulturze. |
|
|
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro nie potrafisz wpisać w google proszę, przykładowo jest tego tysiące, jak widać nie tylko ja jestem dobrze wychowana: http://www.empik.com/ksiazki/moda-ur...vre,31070503,s |
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem dlaczego założyłaś, że oni są dla siebie najbliżsi. Ja jakiejś szczególnej więzi nie widzę.
Wysłane z mojej el dziewiątki
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co ma wspólnego najbliższa rodzina ze szwagierką? Ona nie jest moją rodziną. Widziałam, bo pracowałam w Empiku ![]() Widziałam, aczkolwiek nie zaglądałam do nich ponieważ nie mam takiej potrzeby. Nikt mi nigdy nie zwrócił uwagi na złe zachowanie, wygląd czy cokolwiek podobnego. Ale skoro twierdzisz, ze w życiu na oczy nie widziałaś to właśnie Ci pokazuję, że istnieją takie poradniki, może czas na lekturę? |
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#141 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I vice versa. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
A niech wylewa, nie mam z tym problemu. ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- I oczywiście zdaję sobie sprawę, że obmawianie kogoś również jest w złym guście, dlatego właśnie wybrałam anonimowe forum. |
||
|
|
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O naiwności, dawno minęly czasy, kiedy w internetach byliśmy anonimowi
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Gdy zapraszam znajomych/rodzinę do siebie na daną godzinę, dzień to nie witam ich w staniku czy ręczniku. Według mnie to brak kultury. Umówiłam się na spotkanie a nie jestem gotowa.
![]() Rozumiem gdyby ktoś przyszedł nieoczekiwanie, bez zapowiedzi ale nie wtedy gdy wiem, że kogoś zapraszałam. Czy Twój chłopak już rozmawiałam z bratem lub nią? Łapanie za tyłek nieswojego faceta jest nieprzyzwoite i żenujące, tym bardziej, że obok jest jego partnerka. Baba zachowuje się bezczelnie. Moim zdaniem chwilowo nie powinnaś mieszać się w to. To Twój chłopak powinien przejąć inicjatywę i wyjaśnić sytuację ( prawdę mówiąc to jego złapała za tyłek, nie Ciebie i to w jego interesie powinno leżeć aby ustalić jasne zasady tej kobiecie). Najlepiej aby taką rozmowę odbyć zarówno z bratem jak i jego żoną. |
|
|
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.