|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LI
Cytat:
![]() 2. Starość kurna, starość, ale widac jeszcze Cię to nie dotyczy ;-) |
|
|
|
|
#2162 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
my tu nie namawiamy na nowe perfumy zbyt często ![]() Cytat:
Cytat:
Macham
|
||||
|
|
|
#2163 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() EDIT: i jeszcze Jabłka Adama (chyba nawet ktoś z Baru mi to polecał?) |
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to znalazłam dziś wspólną piosenkę Within Temptation i Tarji łoo ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Dy6MpsDPKts
|
|
#2165 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
A właśnie, mam dla Ciebie pisarza: Ian MacLeod. Póki co czytałam tylko Wieki światła i fabuła wg mnie dość nudna ale za to styl |
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo czytałam już jakieś dwie inne książki z serii Uczta wyobraźni, i za każdym razem było to samo - piękny język i nudna fabuła Witam się poświątecznie ![]() A Święta minęły pod znakiem nieprzyzwoitego żarcia (skutkiem czego od wczoraj cierpię na niestrawność) i Pustkowia Smauga, więc generalnie były udane
|
|
|
|
|
#2168 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() A co czytałaś z tej serii? |
|
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
możliwe
![]() na pewno widziałam i mi sie podobało Cytat:
![]() ja się po Nowym Roku wybieram
|
|
|
|
|
#2170 | ||
|
Panaroja
|
znad obżarstwa nadal
![]() 1.żebysz to ![]() 2. na szczenście nie , ufff . Koth wbref zakazowi wskoczył na stół ze śniadaniem i małż mu dał po zadzie , co poskutkowało wylaniem słotkiej cherbaty Śnieżki na stół i kotha oraz paniczną ucieczką tegosz ostatniego z dalszym rozlaniem cherbaty gdzie popadło , więc Śnieszka się fkurzyłą na małża że trzepnął kotha na stole i ryknął na niego zamiast go wziąć i zdjąć , a małż się wkurzył na kotha że gupi i na Śnieszkę że wrzeszczy ![]() Cytat:
![]() o , wygląda tak jak prawdziwy uczciwy sernik powinien wyglądać ![]() 1.nie ![]() 2. Cytat:
2.oj jakże Ci zazdroszczę tej słotkiej nieśfiadmości ![]() Jutro do robo , cienszko bendzie i aaani śladu zimna , gorąc jak chorera , muchy się pobudziły ![]() wiecie że nawet nie chce mi się niczym pachnieć chyba jestem zbyt przeżarta na to , w ogóle nic mi się nie chce , mogę tylko leżeć i nic więcej ![]() otchódzać się bede jak fszystko zjemy , o
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
Podziemia Veniss Jeffa VanderMeera i Opowieści sieroty Catherynne Valente - w obydwu przypadkach podobała mi się głównie narracja; trochę barokowa, trochę poetycka i dość urzekająca
![]() Aczkolwiek siostra stwierdziła, że to przerost formy nad treścią i udziwniona fasada, za którą nie kryje się nic ciekawego. Zaczęłam też Viriconium Harrisona, ale tu odpadłam jakoś w okolicach setnej strony; jak słowo daję, nie byłam już w stanie; nawet nie przekartkowałam do końca, tak bardzo nie byłam ciekawa co dalej ![]() Miałam też Rzekę bogów McDonalda, ale skończyło się jak wyżej. Podobnie mam ze Stephensonen; zewsząd ochy i achy, a ja za cholerę nie mogę się przekonać, zupełnie nie wchodzę w ten świat. Fakt, opisy są czasem powalające; może więc to kwestia tego, że w większości tych książek główni bohaterowie wydają mi tak bezbarwni i obojętni, że zwyczajnie nie potrafię się zaangażować. O, za to bardzo podobają mi się książki China Mieville'a (nie wiem czy imię też się odmienia) - też niesamowity pomysł na świat, fajna narracja i wyraziści bohaterowie w końcu ![]() Super było, lepiej niż na pierwszej części (do której jakichś wielkich zarzutów też nie mam )
|
|
|
|
#2172 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Co do Stephensona to mnie zauroczyła Peanatema (ten świat!) chociaż faktycznie bohaterowie papierowi a o Erasmasie i jego charakterze nie umiałabym sklecić jednego zdania. Teraz zaczęłam czytać Cryptonomicon i chyba będzie to samo. I te drętwe matematyczno-filozoficzne dialogi jakby gadało ze sobą dwóch autystycznych chłopaczków ![]() Jednocześnie czytam Dworzec Perdido i faktycznie miasto super ale wkurza mnie brak powiązań między wątkami. Doszłam raptem do setnej strony więc mam nadzieję, że się jakoś zazębi... Którąś jeszcze z jego książek konkretnie polecasz? |
|
|
|
|
#2173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinnas założyć bloga z recenzjami ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Czyli tradycyjny rodzinny posilek z kotem w tle
|
||
|
|
|
#2174 |
|
To ja :)
|
Dawno mi się, kur2, ząb nie złamał!!!
|
#2175 |
|
Piers do przodu
|
|
#2176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie sie pierwsza cześć nieco dłużyła ![]() Znad kawy i do robo... dobrze ze na jeden dzień tylko
|
||
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już jej szukam
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Wycofali bioparox z aptek, bo podobno nie działa http://www.multiforum.eu/viewtopic.p...4&p=3730#p3730 a mi właśnie po 3 dniach brania wyleczył katar i zatkane od tygodnia ucho i zawsze na zatkane zatoki pomagał ![]() Dzięki niemu nie muszę jechać do lekarza i truć całego organizmu się antybiotykami w tabletach Poza tym wymyśliłam herbatę z magnezem to znaczy tabletka magnezu z B6 wpadła mi do kubka z herbatą i zanim pobiegłam po łyżeczkę, to się rozpuściło w gorącym płynie, niedobre totoA jutro idziemy z chłopem na Sylwester pod chmurką, bo nie ma z kim na domówkę iść (znaczy sie byłoby, ale nie mamy pieniążków na dojazd do stolicy ), więc bierzemy szampana i idziemy na miasto, może się jakiś znajomych spotka
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-12-30 o 11:02 |
|
|
|
#2180 |
|
|
Antybiotyki to zło!!! Nie brać antybiotyków bez posiewu i botybiogramu, macie zakaz. Czy to jasne?
![]() Wklejałam kilka stron wcześniej info, co się dzieje przez nadużywanie tego paskudztwa. 95% zakażeń u dorosłych, to wirusy, a na nie antybiotyki nie działają. Zakaz i koniec, bez dyskusji. Bez!
|
#2181 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie poświątecznie
przeżyłam wszystko oraz miałam wigilię taką jak chciałam żyć nie umierać. obżarstwa świątecznego nie dośfiatczyłam niestety ale to pikuś przy reszcie plusów. poza tym czasobrak i pomieszanie dnia z nocą ![]() książki obgadujecie a ja tylko spisuję i ebooków szukam bo biblio bidne ni ma a co sama wybiore to nuuuda ostatnio, gdzieś mi ręka do ksiazek uszła Mursz - matko, współczuję, co Ty masz z tymi zębami Maja - jak nie działa jak działa małż sie tym leczy, też zatokowo, przynajmniej 2 razy w roku, co on teraz zrobi jak nic innego nie działa? herbata z magnezem ojtam niedobre, kwestia smaku ![]() Par - no pszeciesz ze wszysko wina kotha bo gupi i sam zaczął
"Nie jesteś na tym świecie po to aby spełniać moje oczekiwania, ani ja po to aby spełniać Twoje. Jeśli się przez przypadek odnajdziemy, to cudownie. Jeśli nie, to trudno" Edytowane przez golden_eye Czas edycji: 2013-12-30 o 12:40 |
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
szukam jakiś gier komputerowych dla zółtodzioba (znowu
)Mają być: - proste jak cep (Tomb Raider za trudny, podobnież Cywilizacje 10 czy ileś tam, Heroes of might and Magic i Baldur's Gate, w które chłop gra) - mile widziane klimaty fantasy/horror, tworzenie jakiś wojowników albo budowanie miast (nie wiem, jak się te gatunki nazywają )- sprzed 5-10 lat, bo mam starego kompa i nie pociągnie czegoś wymagającego i wielkości do 1Gb, bo mi internet wolno chodzi i nie ściągnę większych - najlepiej w wersji pl Anyone?
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak podejrzewam ![]() dobry Maja herbata z magnezem ![]() Mursz no horror z tymi zembami
|
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
Mursz
a oprócz zaciskania, to nie jest to czasem jeszcze za mało wapna/wapnia magnezu czy czego tam w organizmie? Trzymaj się!
|
|
#2185 |
|
Mother of Cats
|
Baru,
help me: czwarty dzień z rzędu boli/kłuje mnie co jakiś czas, po południu i wieczorem, w lewym boku (nadbrzusze i na wysokości pępka). Kawa nie szkodzi, rewelacje spowodował bigosik i chyba mandarynki. Być może swój udział ma zmiana wody i wielodniowy stresik. Bać się i lecieć do jakiegoś lekarza już? Czy poczekać na powrót do Krk i iść na badania na spokojnie? Internety straszą wszystkim, a TŻ straszy jeszcze bardziej. |
|
|
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
Macham wszystkim
|
|
#2187 | ||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki!!
|
|
#2188 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
to nie działa ![]() Ja nigdy nie używałam tego czegoś, ale ostatnio tj. w piątek byłam u koleżanki i właśnie o tym leku mi mówiła, że pomaga bardzo jej Didce i że go ze Czech bodajże sprowadzali, bo u nas coś się ktoś z kimś nie dogadał Nie wiem ile w tym prawdy, ale może tak być, że chodzi o kasę Bo jakoś dziwnym trafem na wszystkich działa, a mówią, że nie działa Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Stawiam na to, że coś zjadłaś...Dylemat nr 1 Wyjęłam kilka lakierów i mam dylemat, którego użyć do .... czarnej sukienki Dylemat nr 2 Czy wywoływał ktoś z Was kiedyś zdjęcia przez net? Mam jakieś 300 albo 400 zdjęć do wywołania. Zazwyczaj drukowałam i cięłam sama (teraz nie mam czym ). Ale jakoś nie mam zaufania do wywołania fot przez net Zresztą i do stacjonarnych miejsc też nie mam Co radzicie? I czy macie coś sprawdzonego (bo stron jest mnóstwo co oferują takie usługi) - uczciwość, cena, jakość ?
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||||
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Życzę Wam i całemu Barowi wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, dużo flaszek, zero zmartwień i rozwiązania wszystkich nierozwiązalnych problemów oraz samych radości
|
#2190 | |
|
|
Cytat:
![]() 2. Ja zamawiałam, jak jeszcze zamawiałam W superfoto.pl, byli świetni Źle się czuję
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

Perfum już nie kupuję,zużywam to co mam i lubię. Już nie experymentuję (na razie

chyba jestem zbyt przeżarta na to , w ogóle nic mi się nie chce , mogę tylko leżeć i nic więcej 

Trzymaj się!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)