|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
[QUOTE=ZamyslonaRoztargnio na;44341144]
Powiem tak: plusem jest to, że już teraz masz świadomość co Cię czeka i już się na to powoli psychicznie przygotowujesz. U mnie było dokładnie tak jak piszesz. Ciągły płacz którego nie potrafiłam zinterpretować. Teraz wiem że wynikał z zaburzeń napięcia i że nic nie mogłam zrobić. Wtedy myślałam ze dziecko wyrzucę przez balkon albo sama skoczę. Oczywiście tatusiowi nie spieszyło się po pracy do domu do wrzeszczącego bachora i wkurzonej z bezradności żony. Tak, zdecydowanie odbiło się to na naszym małżeństwie. Przez pierwszych 6 tygodni nieprzespane noce, bo jak mówić o spaniu, kiedy dziecko je jak w zegarku co 3h, przy czym karmienie trwa godzinę, a kolejne pół posprzątanie tego co zwróciło po jedzeniu. Przy tym bycie osikanym czy okupowanym przy zmianie pieluchy nie robiło dużego wrażenia. Obawy finansowe mam teraz. Co chwila przeliczam co mi się najbardziej opłaca - ile macierzyńskiego w zależności od tego jaki żłobek, jaka praca itd. Na pocieszenie powiem Ci że u nas poprawiło się znacznie po 19 miesiącach. U większości dzieci następuje to wcześniej oczywiście. Na kryzys w małżeństwie na pewno u mnie miał też wpływ zakup domu i jego remont, który sprawiał że nie mieliśmy chwili wolnego. Z perspektywy czasu powiem, że niemowlak na budowie w grudniu-styczniu to nie jest najlepszy pomysł ![]() Będzie dobrze. Dasz radę jak my wszystkie! [QUOTE] Kochana, to, co piszesz jest trochę przerażające, ale dziękuję wiem, że to jest prawdziwe i tego właśnie się boję.. no bo owszem, może być super pięknie, ale wcale nie musi.. ja sobie po prostu zdaję sprawę z tego wszystkiego i boję się, że sobie z tym nie poradzimy, a nie, że nie mam instynktu macierzyńskiego, bo wcale tak nie uważam.. no i wiadomo, matka to matka, my musimy jakoś to wszystko ogarnąć, ale powiedz to tatusiowi.. tego się boję, że mój mąż nie będzie umiał się w tym wszystkim odnaleźć, a ja nie będę miała siły, żeby mieć cierpliwość i wyrozumiałość jeszcze dla Niego, i będą narastały żale, frustracje, itd...
|
|
|
|
#2492 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Brzuchatki a co myślicie o horrorach? Dużo osób mówi mi żeby nie oglądać w ciąży...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2493 | ||||
|
Zadomowienie
|
Misieńka śpi wymęczona dzisiejszymi czarami, a ja się zastanawiam czy zjeść jeszcze kawałek świątecznego piernika czy lepiej nie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ubranek to rzeczywiście Hania duża, Misia nosi teraz 98, ale ma jeszcze sporo ciuchów 92, no ale ona jest malutka jak na swój wiek Kupiłam jej dzisiaj kurtkę zimową na przyszły rok rozm. 104 i cały czas się biję z myślami czy nie lepsza by była 98.Cytat:
Miałam dzisiaj poprasować, ale tak mnie bolą plecy, że sobie odpuszczam. Poza tym dla mnie ta robota to jak za karę - nie cierpię!
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
paulka ja nie znoszę horrorów więc ich nie oglądam...
zmykam na kanapki z czosnkiem
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My robimy właśnie listę i jutro na zakupy i małe przygotowania znajomi wpadną. |
|
|
|
|
#2496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może chodzi by niepotrzebnie sie nie denerwowac??? |
|
|
|
|
#2497 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mi się tak wydaje, żeby nie stresować dzieci w brzuszkach.
A dziś na canal+ jest Paranormal Activiti ale sobie chyba odpuszczę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
Powoli uciekam z pracy.
Jedziemy jeszcze na zakupy i musze ciasto jeszcze dzis zrobic na jutro, bo jutro do 15 w pracy a na 20 idziemy do znajomych ![]() W tym roku mnie oszczedzaja i chca zebym tylko ciasto przygotowala, reszta zajma sie 2 dziewczyny Jutro pewnie w pracy bede sie jeszcze z Wami "widzieć " Wiec na ten moment zycze spokojnej nocki i kolorowych snów
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba się obrócił dziwnie ![]() A ja mam pytanie jak to smakuje? ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- W ogóle wypuścić mojego Tżta samego do sklepu dzisiaj koszule do roboty sobie kupił i chyba musiały być drogie, ma wyrzuty bo kazał mi sobie wybrać materac, żebym miała na czym karmić drugiego a teraz usypiać Oliego :p No bo po ostatniej przygodzie nie usiąde na łóżku Olafa ![]() I sobie przypomniałam - może kogoś zaciekawi od 7.01 w Lidlu będą piłki te duże do ćwiczeń. I tu putanie do Vampirki - bo kiedyś mi radziłaś w sprawie piłki dla małego Do czego służy taka podłużna piła? http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-CEBC4...Detail&id=6151
|
|
#2501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z biedronki i lidla
i kupiłam sobie na jutro soczki mojito i margarite i dwa szampany: truskawkowy i brzoskwiniowy W ogóle odnośnie chusteczek polecam zmieniać co jakiś czas jak macie ulubione, bo po pewnym czasie ten konkretny zapach kojarzy się tylko i wyłącznie z kupą i zapach chusteczek bez połączenia z zapachem kupy jest już dziwny Ale ja tak miałam z chusteczkami pure and cośtam nivea, które uwielbiałam i używałam non stop, a potem się przerzuciłam na te fitti i też tak mam już teraz, także to ostatnie paczki są co wzięłam dzisiaj, potem będzie trzeba zmienić Boże, to moja Hania to naprawdę wysoka dziewczyna niedobrze, bo ja zawsze cierpiałam z powodu wzrostu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak to smakuje hmm... no jak mięta z limonką i alkoholem i koniecznie musi byc schłodzone Nooo to mąż zaszalał pewnie skoro wyrzuty sumienia go dopadły ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- A i jeszcze zapomniałabym - mój mąż po zakupach wziął mnie na orlen na hot dogi |
|||
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian jestem pod wrażeniem twojej teorii o chusteczkach i kupce... napewno zapamiętam
madziula małż napewno musiał zaszaleć na zakupach - ale widzisz nie ma tego złego... ja na dziś się żegnam... Zmykam wypić gorące mleko i do łóżka... Dobranoc
|
#2503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja właśnie wcinam monster munch
|
|
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bez żartów no, dzisiaj wzięłam tą chusteczkę żeby coś tam wytrzeć i jakoś tak dziwnie jak nie towarzyszył temu zapaszek kupy Trzymaj się ciepło i kuruj No niedobrze... a jak zostanie twarzą rajstop? A co to monster munch? Zaraz se sprawdzę w google
|
|
|
|
|
#2505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() haha twarz rajstop mnie powaliła nie wiesz co to monster munch to mój smak dzieciństwa
|
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo już wiem
ja wolałam takie kulki orzechowe ale zawsze jak się nimi objadłam to miałam takie zjechane podniebienie pamiętam Ja tu rozkminiam czy wydać 2 stówy na rowerek dla Hani, a moja mama mi wysyła smsa, że właśnie zamówiła
|
|
|
|
#2507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzis zdwlam sobie sprawę, ze mimo iz gin do ktorego chodze to kumpel mojego taty to chyba chyba zaczynam poszukiwac nowego...otoz dzis na informacje o tym ze codziennie boli mnie glowa, plecy + pobolewa brzuch odpowiedzial "ciąża to taki piekny stan ze nawet jak cos boli mnie o trzeba przecierpiec" . Na tym się skończyła jego diagnoza a na pytanie o L4 uznal, że skoro ciaza przebiega prawidlowo ( niewazne ze przez zle samopoczucie wiecej mnie w pracy nie ma niz jestem ) to on nie wysyla na zwolnienie wczesniej niz w 30 tygodniu. ReCe mi opadly, nie wyobrazam sobie jezdzic do 30 tyg do pracy, stresowac sie i spędzać 2h w komunikacji miejskiej pelnej ludzi codziennie....
Zalamalam się... |
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W biedronie mojito pinacolada i margerita ![]() Jaka ja obeznana w promocjach :p Kasian ale sok smakuje alkoholem?:p jak tak to nie chce;p mi sie kojarzy z trawą ale nigdy nie piłam ![]() Mam tak samo z chusteczkami tyle że mi użyte di czrhokolwiek kojarzą się z kupą zwłaszcza takie carefourowskie :pW ogóle to myślałam że napiszesz że zmieniać bo po czasie uczulaja ![]() Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
|
#2510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
myslalam ze pytasz jak smakuje mojito Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Dobrej nocy dziewczyny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
seksta nie myśl za długo tylko szukaj nowego gina
|
#2512 |
|
Raczkowanie
|
O rany, padam z nóg. Jak wyszłam o 13 tak dopiero weszłam do domu. Nie mam siły nadrabiać. Jutro sobie poczytam co naskrobałyście.
Dzidzia ma się dobrze. Szalała na usg tak, że lekarka ledwo mogła ją wyłapać. Wszystko z fasolką ok. Będzie DZIEWCZYNKA No i imienia już chyba nie dam rady przeforsować więc będzie Alicja. Niestety łożysko się nie podniosło i dalej zasłania ujście szyjki. Tak więc prawdopodobnie czeka mnie cesarka. Miłej nocki życzę. Nie wiem czy zasnę z emocji
|
#2513 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajne Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję
|
|
#2514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę sobie taką sprawić, bo miałam, ale kot na niej ćwiczył i w końcu przebił ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje malej Agusi
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Seksta to widze ze ja nie mam co narzekac na mojego gina, choc tez szalowy nie jest
|
|
|
|
#2516 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla dzidzi! No i współczuję teraz tego cukru Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do piłek, to na tych podłużnych można np ćwiczyć brzuszki, albo pompki. Łatwiej jest na nich utrzymać równowagę niż na okrągłych, ale ja i tak wolę okrągłe, bo przy łapaniu równowagi więcej mięśni się ćwiczy, a potem to i tak można robić na niej co się chce, a równowagi się już nie gubi.
|
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
Agusia gratuluje coreczki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
agus7ia >> GRATULUJE CÓRCI !!!!!!
Cytat:
ale za to barzo mi się spodobały i małemu również >> bo na poczatku czułam jak się rusza , a pózniej spokojny się zrobił. a mówie tutaj o o " Muzyce bobasa" z kompozycji Raimonda Lap... NA Youtubie jest kilka, mi bardzo się spodobała ta : http://www.youtube.com/watch?v=UGClpnIDpCM http://www.youtube.com/watch?v=OHgA-...SjF557kUD_l7Su ----------------- znalazłąm jeszcze fajny artykuł: "Ciąża - co PŁÓD widzi, czuje i słyszy" http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...szy_35896.html |
|
|
|
|
#2520 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
ja znowu tak późno, był brat z rodzinką na kawce, dzieciaki sie wyszalały więc Bartek padł w 5 sekund przed 22gą, mam nadzieje, że jutro sobie pośpimy przynajmniej do 8mej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
choć ostatnio zacząć sikac na kibelek częściej niż na nocnik, ale chyba jeszcze trochę drogi przed nami. Teorie ma opanowaną w 100% ale gorzej z praktyką.Cytat:
Bartek nosi rozmiar 92 a ma 2 lata i 2 miesiące na bilansie dwulatka miał 89 cmCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bartek dostał na gwiazdkę te tory drewniane tylko z biedronki, bardzo fajne są, łatwo się składa i fajnie ze wagony na magnesy ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

wiem, że to jest prawdziwe i tego właśnie się boję.. no bo owszem, może być super pięknie, ale wcale nie musi.. ja sobie po prostu zdaję sprawę z tego wszystkiego i boję się, że sobie z tym nie poradzimy, a nie, że nie mam instynktu macierzyńskiego, bo wcale tak nie uważam.. no i wiadomo, matka to matka, my musimy jakoś to wszystko ogarnąć, ale powiedz to tatusiowi.. tego się boję, że mój mąż nie będzie umiał się w tym wszystkim odnaleźć, a ja nie będę miała siły, żeby mieć cierpliwość i wyrozumiałość jeszcze dla Niego, i będą narastały żale, frustracje, itd...

więc jestem przerażona 
Miałam dzisiaj poprasować, ale tak mnie bolą plecy, że sobie odpuszczam. Poza tym dla mnie ta robota to jak za karę - nie cierpię!

)
Chcę winogronowy, albo jakiś cytrynowy albo pomarańczowy