|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
mówisz, że czujesz wiercenie ? bo ja się dziś lekarza właśnie o to pytałam bo co kilka dni tak jakbym czuła z prawej strony dziecko i jak się okazało mała tam mam pupkę
|
|
|
|
|
#2102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
mój mi gada, że chciałam spokojne dziecko to mam więc mam nie narzekać teraz Cytat:
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-12-30 o 17:58 |
||
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc domyślam się, że skoro masz jakieś obawy, to napewno nie bezpodstawne. Nie bój się, niedługo będziemy znów narzekały na niewygodne kopniaki
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2105 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane
dopiero wróciliśmy ze świąt od rodziców, więc zaraz biorę się za nadrabianie. Chciałam tylko dać znać, że u rodzinki wszyscy fajnie przyjęli wiadomość, poza tym objadłam się straszliwie i nawet z mdłościami trochę lepiej. Dziś na wizycie wszystko dobrze. Maleństwo ma już 3cm i machało do nas rączkami
|
|
|
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do snów Kochana ny się spełniają na odwrót i na pewno wszystko będzie ok Cytat:
ciekawe co u Maciejki
|
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
Hej nie będę cytować bo nie dam rady, byłam u lekarza i jest pęcherzyk 1,11cm i niestety zarodka brak, to jest 5 tydzień i 6 dzień. Lekarka próbowała mnie uspokajać, że jeszcze dzidzuś się pojawi ale mi się od razu przypomniał ten lipiec
![]() i dokładnie taka sama sytuacja. Dostałam luteinę dwa razy dziennie i mam wizytę w środę za tydzień. Czy któraś z Was miała wizytę w podobnym czasie i jakie miałyście wielkości pęcherzyka. Chyba nie muszę pisać co czuję![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2108 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jull też tak miała tylko, że u niej za pierwszym razem był tylko sam pęcherzyk za drugim to samo a za trzecim dzidzia. Także moim zdaniem pęcherzyk ładnie rośnie a dzidzia lada chwila się pojawi kiedy masz teraz przyjść na wizytę ?---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() A no właśnie a ktoś wie na którą miała wizytę ?
|
|||
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana nie sugeruj się innymi może mieli gorszy sprzęt? ja jak porównuję usg ze szpitala a to od lekarza to niebo a ziemia za pewne w 5 tyg lekarza bym nic nie zobaczyła także spokojnie. 5 tydzień 6 dzień to jeszcze wcześnie dziewczynom później pokazywały się zarodki i było ok a może dzidziuś jest młodszy? widzisz u mnie wyszedł hoho młodszy dużo niż om
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2013-12-30 o 20:23 |
|
|
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny tylko mi sie od razu przypomina ten lipiec i po prostu szaleję
![]() Pójdę jutro zrobić HCG bo nie wytrzymam, wizytę mam w przyszłą środę dopiero. Wy piszecie że miałyśce też pęcherzyki podobnej wielkosci ale wy też miałyście cykle 28 dni czy dłuższe? Bo ja właśnie miałam takie cykle i dlatego tak się martwię. Bo jak ktoś ma dłuższy cykl to wiadomo że dzidzia będzie mniejszaMaciejka miała wizytę na 9.00 rano, ale ja się trochę obawiam tego co będzie u niej
|
|
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to dalej nic nie znaczy bo mogło dojść troszkę później do zagnieżdżenia u mnie musiało to być dość wcześnie bo już w 10 dc test był pozytywny a kreska widoczna gołym okiem.
Nie nastawiaj się negatywnie wiem łatwo się mówi ale ja czuję, że teraz będzie inaczej !! będziemy teraz się za Twojego maluszka modlić i na pewno się pojawi
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-12-30 o 21:10 |
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja miałam dużo dłuższy ale nie o to tu chodzi właśnie dlatego lekarze nie chcą robić tak wcześnie usg niektóre dziewczyny dopiero w 8 tyg coś zobaczyły niestety nerwami nic się nie załatwi
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
krusia
![]() kicia wyślę jak się stukniemy na forum no maciejka napisała, że jak będzie okej to napisze bo wizytę miała mieć rano ![]() ![]() więc chyba to zły znak że jej nie ma ![]() Cytat:
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja po moim przypadku przeczytałam miliony wypowiedzie o problemach w ciąży i jak tylko któraś dziewczyna pisze o wynikach bety albo o USG to ja już zazwyczaj wiem co się za tym kryje. Bo niestety pewne zawachania na początku ciąży niestety nie rokują dobrze... Ale powiem Wam że jak się umnie okaże coś nie tak to my chyba jakimś pechowym wątkiem jesteśmy
|
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest to samo, tyle, że luteina jest tańsza i inaczej się aplikuje. Ja sama przeszłam na luteinę, bo duphaston który kupowałam kosztował 4dyszki a luteina 3,40 ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- sory kate teraz mi się przypomniało!!! u mnie w 5tygodniu nie było nawet pęcherzyka!!!!miałam tylko endometrium pogrubione...tak czytam czytam to co napisałam i coś mi nie pasowało
|
|
#2119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) idę spać jutro jadę zrobić hcg, tsh i progesteron Mam nadzieje że mi dadzą jutro wyniki. Dobrej nocki życzę |
|
|
|
|
#2120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez chciałam synka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
carmena nie przejmuj sie snami, one najczesciej sa odzwierciedleniem naszych obaw a nie tego co bedzie. bedzie dobrze
http://s10.suwaczek.com/20120713030123.png http://www.suwaczki.com/tickers/rolol6d8oc2wjmfi.png Edytowane przez skubana Czas edycji: 2013-12-31 o 00:33 |
|||
|
|
|
#2121 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociażby Zubi, która nosi teraz cudowną Majeczkę Albo Juliette (dobrze pamiętam przypadek?), która ma w brzuchu zdrowego synka Staraj się nie myśleć o przeszłości, myśl pozytywnie, maleństwo Cię słucha No właśnie coś martwię się Maciejką....
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
Witam się ponownie babolki po
Nie wiem od czego zacząć bo j w sumie sama jestem jeszcze w małym szoku...tzn tak ciąża jest bardzo wczesna niby coś tam widać no ale niestety to jest dopiero 4 tydz5 dzień i widać było tam coś malutkiego no ale ciąża potwierdzona...ale co ja przeszłam przy tym usg dowci..... gmerał mi ponad 30 minut bo na początku znalazł cos większego co by odpowiadało uwaga 8 tygodniowi i pyta się czy ostatni okres miałam normalny i czy jest to możliwe zebym była w ciąży do przodu...ja w szoku mówie że testy dopiero wychodziły mi 4 dni przed terminem tej ostatniej@ co nie dostałam... a on wyjął urządzenie posmarował jeszcze raz żelem i mówi hmm żadnych przepływów tam nie ma więc nie ma się co martwić...nie musicie sie domyślać jak się wystraszyłam...i powiedział ze te lekko różowy śluz to mogło być po implantacji po to naprawde wczesna ciąża...Ja wiem że poszłam za wczesnie normalnie bym odczekała jakies 2 tygodnie ale przez ten chol....sluz....no i dostałam duphaston 2x1 i taki specjalny kwas foliowy na recepte bo ten co mam to za słaby kazał mi codziennie mierzyć wieczorem ciśnienie ponieważ w 1 miałam nadciśnienie indukowane ciażą...no i masa badan za które wywale majątek no ale co się nie robi dla fasolki... no na wstępie jak zobaczyl wypis ze szpitala to powiedział" no nie będzie łatwo ale damy rade...."To by było chyba na tyle sorki za tak długi post ![]() Katekatee- ja wczoraj byłam (jestem w o tydzien młodszej ciaży od Ciebie) a prawie wogole nic nie było widać.Ciesz się ze jest pęcherzyk jak ja byłam w 1 ciąży w 6 tygodniu to był też pusty a dopiero w 8 słyszałam pierwszy raz serducho bo tamten lekarz miał daremne usg...także nawet Twoja kropeczka już tam siedzi w tym pęcherzyku ale usg nie uchwyciło.Ale jak będziesz spokojniejsza i masz kaske to zrób se te BHCG. Jesteś ze śląska a skad dokładniej? jeśli moge zapytać? Ja podejrzewam że ten mój lekarz pomimo że jest super specjalistą to napewno nie ma super sprzętu tak jak w szpitalach mają i dlatego tak długo szukał bo oglądał dokładnie wszystko. Mam przyjść znowu 20.01 i powiedział ze wtedy będzie wszystko ładnie widać.Także nie zamartwiaj się Katekatee.
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2013-12-31 o 09:09 |
|
|
|
#2124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje to niech teraz dzidziuś zdrowo rośnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czyli na razie czekamy aż urośnie
|
|
#2125 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Apropo podkreślenia - to coś w tym jest A potem jak się kąpałam w wannie to też poczułam jak się poruszyło To napewno to! Potem czekałam na więcej, ale już nic z tego... Ciekawe czy już teraz zacznie harcować czy to na razie taki jednorazowy wyskokCytat:
Cytat:
Cytat:
Dbaj o niego ![]() Cytat:
Ja specjalnie poszłam późno, tzn. w 6t 6d, bo wiedziałam, że wcześniej może nic nie być---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Marzeń o które warto walczyć,
radości, którymi warto się dzielić, przyjaciół z którymi warto być i nadziei bez której nie da się żyć. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, oby nie był gorszy od minionego, ale decydowanie lepszy na wszystkich płaszczyznach życia! Zdrowych, mądrych i pięknych dzieciaczków oraz łatwych i szybkich porodów!!!
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za ciepłe słowa już jestem spokojniejsza...
widać musiałam o tym komuś powiedzieć bo mąż to mnie nie rozumiał nie nakręcałam się, po prostu zastanawiało mnie to i niepokoiło nieco ale już jest cacy ![]() byłam dzisiaj obciąć włoski, ale nie z długości-wycieniowałam, bo już takie kołtuny mi się robiły, że szok poddałam się i wycieniowałam oby już się nie plątały i żebym nie musiała ich ścinać do ramion
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja już po wizycie lekarz stwierdził, że z przesiewowym się wstrzymamy, bo dziś jest lekki tłok, a chciałby dokładnie zrobić i umówiliśmy się na 16.01., bo maleństwo będzie większe i będzie wszystko dokładniej widać ale uspokoił mnie, bo wszystko wygląda dobrze, małe ma 4,5 cm no i oczywiście skierowanie na badania dostałam - morfologia, mocz, glukoza i hcv. I nadal mam luteinę brać profilaktycznie A to moje Maleństwo
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Z ostatnią kartką kalendarza zerwijcie wszystkie złe nastroje,
zapomnijcie o wszystkich nieudanych dniach, przekreślcie niewarte w pamięci chwile. Wejdźcie w Nowy Rok jak w nowej sukni wchodzi się na najwspanialszy bal świata. Stary Rok odchodzi wielkimi krokami, niech więc wszystkie złe chwile zostaną za Nami. Nowy niech przyniesie dużo zdrowia, miłości, bezproblemowych ciąż, lekkich porodów, radości i szczęścia z naszych pociech. |
|
|
|
#2129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamuśki wszystkiego najlepszego, krotkich i bezbolesnych porodów i zdrowych dzieciątek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

A tu echo wiercenie czuję, kopniaków nie
mówisz, że czujesz wiercenie ? bo ja się dziś lekarza właśnie o to pytałam bo co kilka dni tak jakbym czuła z prawej strony dziecko i jak się okazało mała tam mam pupkę

Gdybyś kiedykolwiek martwiła się czymś jeszcze to pisz nam tu od razu, masz grono pocieszycielek i będziemy z Tobą.

dobrze, bo kurtkę mam krótką i wolałabym dotrwać w niej do końca zimy 

a ktoś wie na którą miała wizytę ?

) idę spać jutro jadę zrobić hcg, tsh i progesteron Mam nadzieje że mi dadzą jutro wyniki. Dobrej nocki życzę

18.08.2010 - zaręczyny
poddałam się i wycieniowałam