|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
To się zgadza, aczkolwiek niekoniecznie tych jedynek, ja pamiętam że dostałam od siostry i brata i miałam kupioną jedna i to już chyba było za dużo, bo trzeba było przeskakiwać na większe. Ale moje dziecko urodziło się z wagą 3,5 i szybko przybierał, także nie ma reguły w sumie. No ale po pampki można wysłać tatusia zawsze, nie to co po stanik
|
|
|
|
#1802 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela87 spóźnione ale jak najlepsze życzenia urodzinowe ode mnie - duzo zdrówka, szczęscia i pieniedzy oraz.....szybkiego, łagodnego porodu!!!!
![]() super wozy kupiliście dla maluchów!!! a my nadal bez.... ![]() ogólnie to w sumie mało co mam - muszę w styczniu zaszaleć ![]() Lewek no pewnie. z pampkami to najmniejszy problem - są na wyciągnięcie ręki - jesli nie bedzie jakies super promo na pampki to kupię po prostu paczkę i już. jak się skonczą kupi się drugą ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- mariolasl przytulam cię mocno ![]() miód spadziowy + winogrona - dziewczyna leżąca ze mną w pierwszej ciazy na patologii tym tuczyła swojego hipotrofika - maly przybierał malutko co prawda ale zawsze cos - ale miodu jadła strasznie duzo - tylko jej dowozili próbowałaś moze? Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-12-30 o 18:40 |
|
|
|
#1803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej sobie humor poprawiłaś, ja już do lumka nie mam po co jechać ![]() Cytat:
Prześcieradła kupuję dwa. płyn do kąpieli z Babydream Rossman.
|
|
#1804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Prześcieradła co najmniej 2, a w wyprawce mam 3-muszę kupić bo jeszcze nie mam żadnego ![]() Płyn do kąpieli z Babydream, a potem może emolienty eee chyba nie trzeba. Czy może do wózka coś warto na spód położyć-jakiś kocyk czy coś, poza czymś do przykrycia oczywiście. Nie wiem, w końcu materacyk w gondoli jest dość gruby |
||
|
|
|
#1805 |
|
Wtajemniczenie
|
a propo biedronkowych Dad - od 9 stycznia będą dwie paczki za 50zł
![]() 2 mini - wychodzić będą 38gr/szt |
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zastanawiam się nad fotelikiem, tzn już zdecydowaliśmy się na maxi cosi citi, ale teraz mnie nurtuje pytanie czy te wszystkie najmniejsze wagowo foteliki mozna zamontowac bez problemu w każdym samochodzie? Bo wiem, że z tymi następnymi fotelikami już tak łatwo nie jest, czasem okazuje się, że pasy z tyłu są za krótkie
|
|
|
|
#1807 |
|
Moderator
|
Na pewno czuwa nad Wami Ooo - to sie oplaca. Mini to te ktorych potrzebujemy na poczatek? |
|
|
|
#1808 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech jeszcze mąż w aptece dopyta co mozesz wziąć. Współczuję tego zapalenia Cytat:
Cytat:
Prześcieradła mam dwa. Na początku pewnie oilatum jedną butelkę zużyjemy a potem na hippa płyn do kąpieli przejdziemy. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2013-12-30 o 19:35 |
||
|
|
|
#1810 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko nie wiem czy nie będę musiała jeszcze ze 2 większych dokupić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Prześcieradła 2 powinny starczyć na początek. Płyn pewnie z rossmana Cytat:
![]()
|
|
#1811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do baniek to nie wiem Ale to chyba trzeba na brzuchu leżeć ![]() Cytat:
Nie wiedziałam Jak uczuli to będzie sama woda Cytat:
Mam dwa prześcieradła nieprzemakalne i jedno zwykłe frotte na gumce. Płynu do kąpieli będę używać chyba babydream Ja nie kupuję Ale chyba będę podkładać pieluszkę flanelową, bo jak mi młode zachlapie jakimiś wydzielinami to się wkurzę
|
|||
|
|
|
#1812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...775980233.html a teraz od męza dostalam http://allegro.pl/caffe-latte-alles-...775885718.html Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1813 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedzi co do pampków, bedę czatowała na tą promocję z biedrony, a o płynie do kąpieli babydream to mólwicie o tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html
?? można go stosowac od pierwszych dni życia?
|
#1814 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja
![]() Nie miałam dzisiaj czasu na wizaż. Wróciłam z wizyty i najpierw chciałam się z wami podzielić wiadomościami, potem nadrobię Nasza Kruszynka waży 650 gram w 24 tygodniu ciąży. Nareszcie pokazała buzię jak trzeba, ma co prawda mój nos ale jest śliczna |
|
|
|
#1815 |
|
Wtajemniczenie
|
bebe97- super zdjęcia
|
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1817 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po świątecznej przerwie. W 8. miesiącu, ze sporo urośniętym brzuchem, małą chcąca wyjść chyba góra zamiast dołem i bolącymi plecami.
![]() Nadrabiałam Was w telefonie- ale tam nie specjalnie lubię odpisywać, w cytowanie bawić sie będę od Nowego Roku (ale mam postanowienie- łał) ![]() Ela- spóźnione życzenia urodzinowe- niech Ci mała ładnie rośnie i wychodzi dopiero w terminie Mariola- myślami jestem cały czas z Wami Frogutka- dużo zdrowia Moja wyprawka po powrocie z Polski praktycznie gotowa- ciuszków na 56 i 62 mam nawet troch za dużo. 2 kombinezony na 56 i 62. także do porodu ciuchów nie kupuję. A takie niektóre śliczne w sklepach .... Chociaz w Smyku to kupiłam tylko jeden kaftanik i bodziaki na 92 dla chrześnicy, bo były 3 za 20 złotych. Wkleję Wam jutro moje dodatkowe zakupy- rożek, pościel do wózka i drobiażdżki. Brakuje mi jeszcze 2 śpiworków do spania. Prześcieradła do wózka nie kupuję- mam kocyki z Ikei No i trochę kosmetyków, ale bez przesady. A tak- to mogę powoli rodzic, chociaż wolałabym przynajmniej do połowy lutego wytrzymać. Brzuch mi się napina i robi twardy dość często- wieczorami to standard i przechodzi dopiero na lewym boku. Zwiększyłam sobie dawkę magnezu do min. 3 dziennie i przynajmniej drętwienia nóg przeszły. Z brzuchem to dużej różnicy nie czuję.Sam pobyt w Pl był miły, ale strasznie męczący- robienie 1800 km w 10 dni w 3 trymestrze ciąży to dużo. Dochodzę właśnie do siebie. Najpierw siostra i chrześnica, potem podróż do teściów- tam niewychowany, ciągle szczekający pies. W pierwszy dzień Świąt do moich rodziców i "druga Wigilia". Cały czas na dość wysokich obrotach. Teraz wszystko wróci do normy. 2.01 mam kolejną wizytę, 9.01 zaczynamy szkołę rodzenia. A i patrząc na Styczniówki- trzeba skompletować wyprawkę szybciej, bo nigdy nic nie wiadomo... Na Święta w ogóle nie miałam apetytu i tym samy przybrałam przez 2 tygodnie 0,5 Kg. Wiem, że dla niektórych z Was to fajnie, ale ja się muszę bardzo często zmuszać dojedzenia, bo nic mi nie smakuje. Nawet czekolada Rossa- co do Twoich pytań: 2 prześcieradła z gumką, kosmetyków jeszcze nie wybrałam- ale albo Babydream albo Hipp. Pampersy- mam na razie jedna paczkę najmniejszych. Jak będzie promocja u nas w Realu to pewnie będę kupować już 2. Nie mam pojęcia jak duża będzie Emilka. Mój Tz urodził się ponad 4 kg, ja miałam 3150, a siostra urodziła córke (coprawda w 36 tyg.) 2200...
|
#1818 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja chyba się skuszę na poczatek na Hippa, bo jakoś mam słabość do tej firmy i zobaczymy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...i-.html&next=1Tutaj te analizy Sroki dot. płynów do kąpieli http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...piel.html#more |
||
|
|
|
#1819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
dzisiaj latam jak porabana także nie będę cytować bo nie mam siły. Bebe slodziutkie malenstwo :-* Piszecie o płynach do kąpieli a co myślicie o nivea? Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1821 |
|
Zadomowienie
|
bebe - ale myślicielka
super fotki.A właśnie, czy 30 tydzień to już za późno na usg 3d? Bo pani recepcjonistka mnie odwodziła od pomysłu, mówiąc że dziecko już duże i ostatnio oddawali kasę bo nic nie dało się uchwycić. A ja właśnie czekałam tak długo żeby było coś więcej już widać ![]() Kurcze, nie wiem też sama co mi potrzebne jeszcze będzie... Macie jakieś ceratki/podkładki na materac? Nawet nie wiem gdzie tego szukać ![]() Co do prześcieradeł do wózka to nie kupuję chyba, mam z lumpa taki niby kocyk/matę bawełnianą, albo pieluszki będę kłaść, w sumie to nie wiem. Bo to chyba tylko w razie pawia ma być ochroną, tak? No bo siki czy kupa to chyba nie przelecą? Rany, jaka ja jestem zielona w tym wszystkim ![]() monka - pytałaś o zwierzęta i petardy. Owszem, psy czy koty mają podobne serce do ludzkiego i także mają zawały. Zwłaszcza starsze, schorowane czy cierpiące np. na padaczkę, albo takie które po prostu bardzo boją się huku. Nie bez powodu często podaje się psom silne leki uspokajające przed sylwestrem żeby mogły jakoś to przetrwać. A nie wspomnę już o podwórkowych burkach, np. na wsiach którymi raczej nikt się nie przejmuje. Poza tym wiele z nich ucieka w amoku, wpada pod samochód albo nigdy więcej się nie odnajduje. A schroniska po sylwestrze pękają w szwach od tych zagubionych, przerażonych psów... Dlatego, ja mówię zdecydowanie NIE petardom.
|
#1822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje Trisdom, witamy z powrotem Mam nadzieję, że jak odpoczniesz, to twardnienia się uspokoją. Brawa za zakupy
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
Pod względem najmniej chemicznego składu najlepsze są Babydream i Hipp. Im bardziej znane - Nivea, Johnons - tym gorsze z reguły.
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
bebe97 ale masz myślicielkę w brzuchu
![]() Trisdom Podziwiam Cię, że dałaś radę tyle w samochodzie. Ja jechałam nad morze 7 godzin w 9tym tygodniu ciąży i wieczorem okropnie się czułam, a plecy siadały
|
#1825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1826 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale okazało się, że to jednak gardło bolało. Dzisiaj jest juz lepiej. Na zaś zapytałam gina, co mogę brać w przypadku zgagi, powiedział, że rennie, ranigast itp. Cytat:
![]() Sylwester w domu, będą balony, sztuczne ognie, przystawki i piccolo fajerwerkom mówimy nie, żeby piesa nie straszyć. Marcel w ubiegłym roku miał wielki żal, że go oddaliśmy dziadkom i tegoroczny Sylwek juz dawno zaplanowany rodzinnie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Staników do karmienia nie kupuje co prawda, bo już mam takie zwykłe bawełniane, rozmiar brałam ciut większy niż w końcówce ciąży. Przy Marcelu mi się sprawdziły najlepiej, sa wygodne. Poza tym zanim laktacja się unormuje, to cycki sa jak nadmuchane i wcale nie potrzeba wtedy podtrzymywacza, od nadmiaru mleka same sterczą ![]() Cytat:
urodzisz w marcu, zresztą to nieładnie się wyrywać przed szereg![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A pewnie spotkajcie się wszystkie tylko ja jedna utknę na tej prawie Ukranie ![]() Gdyby którejś rozwierała sie szyjka, to mogę użyczyć kilka cm swojej Ponoć mam długą jak u gąsiora, trzyma jak zaszyta czyli nic się nie zmieniło od czasów porodu, cc murowane
|
|||||||||
|
|
|
#1827 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Wczoraj wieczorem już nie zaglądałam bo była u mnie koleżanka (Malutka dostała ręczniczek z kapturkiem i kurczaczkiem ) a dziś od rana opiekowałam się dziećmi brata. Dostały całą masę różnych gier na Święta, więc je dziś rozpracowywaliśmy . Rozbawiły mnie tylko, jak wyciągnęły Twistera, ja teraz i Twister, dobry joke . Poza tym robiliśmy razem sałatkę jarzynową i makowce. Byliśmy też na krótkim spacerku. Jutro chcę wyskoczyć na basen bo przez te przeziębienie trochę się zasiedziałam i mam już tego serdecznie dość. Wprawdzie mam wrażenie, że brzuszek mi wyskoczył w ostatnim miesiącu i od tego mniej więcej czasu czuję już się co nieco fizycznie ograniczona ale podobnie jak Limonka nie chcę się ograniczać jednak tylko do kanapy.Cytat:
Cytat:
I też planuję mieć tę przegotowaną wodę w użyciu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Prześcieradeł czy w ogóle zmian pościeli mam ze 3, plus minus 1. Płynu do kąpieli jeszcze nie wybrałam. Cytat:
.Też się tego obawiam .Cytat:
Cytat:
.I mykam do łóżeczka z książką bo dzieci dopiero poszły a jutro od rana znów robię za nianię, trzeba już zbierać siły . Niech tylko twistera jutro nie przynoszą .Spokojnej nocki (ja też dziś źle spałam więc łączę się z Wami w bólu),
|
|
#1828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1829 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja od kilku osób słyszałam, że się nie używa płynów do kąpieli, że dziecko myje się w samej wodzie ;/ Więc nie wiem czy kupować czy nie.
|
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam, ale nie wiem czy będe używała
Tez uważam, że woda jest najlepszym mydłem A takim płynem mogę się sama umyć, więc się nie zmarnuje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

urodzisz w marcu, zresztą to nieładnie się wyrywać przed szereg