Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 18:27   #1801
Lewek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

dziewczyny pampków to idzie jak wody!
To się zgadza, aczkolwiek niekoniecznie tych jedynek, ja pamiętam że dostałam od siostry i brata i miałam kupioną jedna i to już chyba było za dużo, bo trzeba było przeskakiwać na większe. Ale moje dziecko urodziło się z wagą 3,5 i szybko przybierał, także nie ma reguły w sumie. No ale po pampki można wysłać tatusia zawsze, nie to co po stanik
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 18:45   #1802
Castia
Wtajemniczenie

Ela87 spóźnione ale jak najlepsze życzenia urodzinowe ode mnie - duzo zdrówka, szczęscia i pieniedzy oraz.....szybkiego, łagodnego porodu!!!!

super wozy kupiliście dla maluchów!!!

a my nadal bez....
ogólnie to w sumie mało co mam - muszę w styczniu zaszaleć

Lewek no pewnie. z pampkami to najmniejszy problem - są na wyciągnięcie ręki - jesli nie bedzie jakies super promo na pampki to kupię po prostu paczkę i już. jak się skonczą kupi się drugą

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

mariolasl przytulam cię mocno
miód spadziowy + winogrona - dziewczyna leżąca ze mną w pierwszej ciazy na patologii tym tuczyła swojego hipotrofika - maly przybierał malutko co prawda ale zawsze cos - ale miodu jadła strasznie duzo - tylko jej dowozili
próbowałaś moze?

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-12-30 o 18:40
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 18:50   #1803
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Zgadzam sie - ja tez dzisiaj bylam w Smyku i kupilam 2 kaftaniki za 25zl takze szalu nie ma. Ale kaftanikow nie moge w lumpie dorwac wiec musialam kupic...
A w lumpie tez bylam i za 11 rzeczy zaplacilam 16,50
Kaftanik kupiłam jeden kiedyś w pepco i chyba tam też dokupię.
Przynajmniej sobie humor poprawiłaś, ja już do lumka nie mam po co jechać

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie pampersy i ile kupujecie na początek? Jest sens kupowac te najmniejsze jedynki 2-5kg czy od razu te 3-6kg? Ile paczek?
Ile macie przescieradeł do łóżeczka?
Jakiego płynu do kąpieli będziecie używać?

Chcę zakończyć swoją listę wyprawkową i brakuje mi jeszcze kilku rzeczy, z którymi mam dylemat;/ help))))))))))))
Ja kupuję te najmniejsze, jedną paczkę, a później będę dokupować po jednej i chyba zdecyduję się na Dady z Biedry.
Prześcieradła kupuję dwa.
płyn do kąpieli z Babydream Rossman.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 18:58   #1804
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny,przepraszam że tak z doskoku ale potrzebuję waszej pomocy - mój gin na wolnym, nie odbiera tel a ja mam prawdopodobnie zapalenie pęcherza - czy mogę wziąść urofuraginum/ urosept?
moze miała któras z was taki problem w ciazy?

frogutka zdrówka!
obawiam się, że urosept może sobie nie poradzić, ale raczej nie zaszkodzi. Na zapalenie pęcherza furaginę dają, ale nie można jej już chyba brać w III trym.

Cytat:
Dziewczyny, jakie pampersy i ile kupujecie na początek? Jest sens kupowac te najmniejsze jedynki 2-5kg czy od razu te 3-6kg? Ile paczek?

Chcę zakończyć swoją listę wyprawkową i brakuje mi jeszcze kilku rzeczy, z którymi mam dylemat;/ help))))))))))))
Na początek kupimy jedną paczkę "1"
Prześcieradła co najmniej 2, a w wyprawce mam 3-muszę kupić bo jeszcze nie mam żadnego
Płyn do kąpieli z Babydream, a potem może emolienty

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
A kupujecie prześcieradło do wózka czy bez sensu?
eee chyba nie trzeba. Czy może do wózka coś warto na spód położyć-jakiś kocyk czy coś, poza czymś do przykrycia oczywiście. Nie wiem, w końcu materacyk w gondoli jest dość gruby
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:02   #1805
Castia
Wtajemniczenie

a propo biedronkowych Dad - od 9 stycznia będą dwie paczki za 50zł
2 mini - wychodzić będą 38gr/szt
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:09   #1806
baja_86
Zakorzenienie

Dziewczyny zastanawiam się nad fotelikiem, tzn już zdecydowaliśmy się na maxi cosi citi, ale teraz mnie nurtuje pytanie czy te wszystkie najmniejsze wagowo foteliki mozna zamontowac bez problemu w każdym samochodzie? Bo wiem, że z tymi następnymi fotelikami już tak łatwo nie jest, czasem okazuje się, że pasy z tyłu są za krótkie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:09   #1807
teQiba
Moderator

Cytat:
mój też by pewnie cos dorzucił jakby zył....

Na pewno czuwa nad Wami

Cytat:
Ooo - to sie oplaca. Mini to te ktorych potrzebujemy na poczatek?
Stary 2013-12-30, 19:29   #1808
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny,przepraszam że tak z doskoku ale potrzebuję waszej pomocy - mój gin na wolnym, nie odbiera tel a ja mam prawdopodobnie zapalenie pęcherza - czy mogę wziąść urofuraginum/ urosept?

frogutka zdrówka!

niech jeszcze mąż w aptece dopyta co mozesz wziąć. Współczuję tego zapalenia

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Co do Luteiny to mnie nic nie pieklo. A gin mowil ze Luteina moze oslabic naturalna flore, wiec moze cos Ci sie w tym kierunku robi?

Ja najpierw chcialam, ale sie rozmyslilam

Czkawka ponoc nie jest dla dziecka nieprzyjemna...

No cos Ty? Chyba nie wierzysz w te bzdury?

Zgadzam sie - ja tez dzisiaj bylam w Smyku i kupilam 2 kaftaniki za 25zl takze szalu nie ma. Ale kaftanikow nie moge w lumpie dorwac wiec musialam kupic...
A w lumpie tez bylam i za 11 rzeczy zaplacilam 16,50

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Dziekuje
A tata na prawde mnie tym wzruszyl, bo tylko napomknelam ze widzialam sliczny wozek ale drogi jest i pod choinka znalazla sie koperta dla Kacperka z adnotacja ze to na wymarzony wozek
Jak milo. Teraz Kacperek bedzie miał wymarzoną bryke

Cytat:
Castia, kup sobie jeszcze w aptece wodę Jana,. mi gin poleciła ją równiez na zapalenie pęcherza oprócz innych specyfików: http://www.jedzpij.pl/jan-5-litrow-w...cznicza-karton

Dwójki będą za duze. Na początek jedynki.
Prześcieradła mam dwa.
Na początku pewnie oilatum jedną butelkę zużyjemy a potem na hippa płyn do kąpieli przejdziemy.

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:34   #1809
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
ja dziś kupiłam karton 156sztuk za 49,99 ( nie tych najmniejszych), nie wiem czy to 2 czy 3 paczki wychodzi bo nie popatrzałam po ile są w paczce mniejszej

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawiam się nad fotelikiem, tzn już zdecydowaliśmy się na maxi cosi citi, ale teraz mnie nurtuje pytanie czy te wszystkie najmniejsze wagowo foteliki mozna zamontowac bez problemu w każdym samochodzie? Bo wiem, że z tymi następnymi fotelikami już tak łatwo nie jest, czasem okazuje się, że pasy z tyłu są za krótkie
Mi się wydaje, że te małe foteliki wszystkie można zamontować za pomocą pasów, nie trzeba specjalnie tej bazy kupować. Jest na to jakiś myk ale nie pamiętam jak te pasy trzeba przełożyć, ale pewnie na foteliku będziesz miała instrukcję.

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2013-12-30 o 19:35
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:36   #1810
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość

A teraz zadam sakramentalne o tej porze roku pytanie: co robicie w Sylwestra?
Gdynia
Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak z doskoku tylko o Was no kurde nie mam czasu a poza tym ciężko się wkręcić jak już macie swoje tematy znacie się dobrze. Mam pytanie czy kupowałyście już staniki do karmienia? chciałabym się zaopatrzyć już w nie, prognoza wcześniejszego porodu wzbudziła we mnie ogromną motywację i chce miec wszystko zapięte na ostatni guzik, jeśli kupowałyście to poleccie mi jakis sklep czy może na all? mi piersi nic a nic nie urosły i trochę nie wiem jaki rozmar kupić bo może potem ruszą no sama nie wiem. A pytanie do tych które przyjmują luteine dopochwowo- macie uczucie pieczenia w środku po tych tabsach? mnie chyba coś podrażniły
Ja mam kilka z Alles - dostalam używane od koleżanki, ale nie przeszkadza mi to, są wyprane, a 1 nowy to koszt 70-90 zł
tylko nie wiem czy nie będę musiała jeszcze ze 2 większych dokupić

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość

Robiłyście albo zamierzacie sobie zrobić ciążową sesję zdjęciową u fotografa? Ja chyba sobie zrobię ale czekam aż mi bardziej brzuch urośnie.
Zamierzam. Chyba że nie zdążę

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

wiem ze mój mąż sie napije albo i upije bo to ostatnia taka impreza przed porodem więc chce skorzystać ,a ja go nie lubie po alkoholu bo zaczyna kochać wszystkich wokół,
Mój mnie kocha najbardziej na świecie jak wypije

Cytat:

Pampersy chyba 2 paczki tych najmniejszych - może nawet teraz w biedrze skoro ma być promocja
Prześcieradła 2 powinny starczyć na początek.
Płyn pewnie z rossmana

Cytat:

ja czekam na prawdziwą wyprz a nie tam 10-15 zł taniej

czekam na przyszły tydzien i się będę chwalić
Pamiętaj z kim masz sie dzielić info o wyprz

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:48   #1811
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Moja mama dziś kupiła rożek dla Hani- różowy w owieczki- babcia szaleje Pytanie pewnie głupie, ale ja zielona w temacie- pierze się rożek

byłam u lekarza i mam początki zapalenia oskrzeli dostałam flegamine, płukankę, wziewny-Argentin i na razie próbujemy bez antybiotyku. Lekarka sugeruje bańki. Dzwoniłam do mojego gina i ma stosunek obojętny-nie poleca i nie odradza A ja się waham...
Dziewczyny wiecie coś o bańkach w ciąży
Ja wyprałam rożek. Wrzuciłam do pralki razem z kołdrą i poduszką
Co do baniek to nie wiem Ale to chyba trzeba na brzuchu leżeć

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Ale rumianek może mocno uczulic. Najlepiej i najtaniej pupke przemyć wacikiem z przegotowana woda.
Naprawdę Nie wiedziałam
Jak uczuli to będzie sama woda

Cytat:
Castia, kup sobie jeszcze w aptece wodę Jana,. mi gin poleciła ją równiez na zapalenie pęcherza oprócz innych specyfików: http://www.jedzpij.pl/jan-5-litrow-w...cznicza-karton

Ja na początek kupię jedną paczkę pampersów tych najmniejszych.
Mam dwa prześcieradła nieprzemakalne i jedno zwykłe frotte na gumce.

Płynu do kąpieli będę używać chyba babydream

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
A kupujecie prześcieradło do wózka czy bez sensu?
Ja nie kupuję
Ale chyba będę podkładać pieluszkę flanelową, bo jak mi młode zachlapie jakimiś wydzielinami to się wkurzę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:50   #1812
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
co do staników - to ja kupiłam w 1 ciązy najtansze zwykle bawełniane 'po domu' - jednak wygodniejsze niz taki zwykly
a na wyjscia z tej firmy
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...781259344.html
bardzo fajne

dziewczyny pampków to idzie jak wody! jedna paczka to na tydzień
no moze przesadzam - na 2 tygodnie
widzę, że jest więcej mamuś zadowolonych z tej firmy. ja właśnie mam po karmieniu http://allegro.pl/cubana-biustonosz-...804900274.html
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...775980233.html
a teraz od męza dostalam http://allegro.pl/caffe-latte-alles-...775885718.html
Cytat:
osuper, że mówisz. dzieki. będe musiala zaopatrzyc sie w 4 i 2
Cytat:
wydaje mi sie, ze te pierwsze pasuja do wszystkich modeli i nie wymagaja juz specjalnej bazy

Zapraszam
Stary 2013-12-30, 19:52   #1813
Rossa1988
Raczkowanie

dzięki za odpowiedzi co do pampków, bedę czatowała na tą promocję z biedrony, a o płynie do kąpieli babydream to mólwicie o tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html

??

można go stosowac od pierwszych dni życia?
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:53   #1814
bebe97
Wtajemniczenie

Heja
Nie miałam dzisiaj czasu na wizaż. Wróciłam z wizyty i najpierw chciałam się z wami podzielić wiadomościami, potem nadrobię
Nasza Kruszynka waży 650 gram w 24 tygodniu ciąży. Nareszcie pokazała buzię jak trzeba, ma co prawda mój nos ale jest śliczna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidzius07_30_12_2013.jpg (59,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzidzius08_30_12_2013.jpg (61,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzidzius09_30_12_2013.jpg (58,7 KB, 38 załadowań)
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:00   #1815
Smarrita
Wtajemniczenie

bebe97- super zdjęcia
Stary 2013-12-30, 20:04   #1816
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Heja
Nie miałam dzisiaj czasu na wizaż. Wróciłam z wizyty i najpierw chciałam się z wami podzielić wiadomościami, potem nadrobię
Nasza Kruszynka waży 650 gram w 24 tygodniu ciąży. Nareszcie pokazała buzię jak trzeba, ma co prawda mój nos ale jest śliczna
jakie slicznosci

Zapraszam
Stary 2013-12-30, 20:05   #1817
Trisdom
Zadomowienie

Witam się po świątecznej przerwie. W 8. miesiącu, ze sporo urośniętym brzuchem, małą chcąca wyjść chyba góra zamiast dołem i bolącymi plecami.

Nadrabiałam Was w telefonie- ale tam nie specjalnie lubię odpisywać, w cytowanie bawić sie będę od Nowego Roku (ale mam postanowienie- łał)

Ela- spóźnione życzenia urodzinowe- niech Ci mała ładnie rośnie i wychodzi dopiero w terminie

Mariola- myślami jestem cały czas z Wami

Frogutka- dużo zdrowia

Moja wyprawka po powrocie z Polski praktycznie gotowa- ciuszków na 56 i 62 mam nawet troch za dużo. 2 kombinezony na 56 i 62. także do porodu ciuchów nie kupuję. A takie niektóre śliczne w sklepach .... Chociaz w Smyku to kupiłam tylko jeden kaftanik i bodziaki na 92 dla chrześnicy, bo były 3 za 20 złotych.
Wkleję Wam jutro moje dodatkowe zakupy- rożek, pościel do wózka i drobiażdżki.
Brakuje mi jeszcze 2 śpiworków do spania. Prześcieradła do wózka nie kupuję- mam kocyki z Ikei No i trochę kosmetyków, ale bez przesady. A tak- to mogę powoli rodzic, chociaż wolałabym przynajmniej do połowy lutego wytrzymać. Brzuch mi się napina i robi twardy dość często- wieczorami to standard i przechodzi dopiero na lewym boku. Zwiększyłam sobie dawkę magnezu do min. 3 dziennie i przynajmniej drętwienia nóg przeszły. Z brzuchem to dużej różnicy nie czuję.

Sam pobyt w Pl był miły, ale strasznie męczący- robienie 1800 km w 10 dni w 3 trymestrze ciąży to dużo. Dochodzę właśnie do siebie. Najpierw siostra i chrześnica, potem podróż do teściów- tam niewychowany, ciągle szczekający pies. W pierwszy dzień Świąt do moich rodziców i "druga Wigilia". Cały czas na dość wysokich obrotach. Teraz wszystko wróci do normy.
2.01 mam kolejną wizytę, 9.01 zaczynamy szkołę rodzenia. A i patrząc na Styczniówki- trzeba skompletować wyprawkę szybciej, bo nigdy nic nie wiadomo...

Na Święta w ogóle nie miałam apetytu i tym samy przybrałam przez 2 tygodnie 0,5 Kg. Wiem, że dla niektórych z Was to fajnie, ale ja się muszę bardzo często zmuszać dojedzenia, bo nic mi nie smakuje. Nawet czekolada

Rossa- co do Twoich pytań: 2 prześcieradła z gumką, kosmetyków jeszcze nie wybrałam- ale albo Babydream albo Hipp.
Pampersy- mam na razie jedna paczkę najmniejszych.
Jak będzie promocja u nas w Realu to pewnie będę kupować już 2.
Nie mam pojęcia jak duża będzie Emilka. Mój Tz urodził się ponad 4 kg, ja miałam 3150, a siostra urodziła córke (coprawda w 36 tyg.) 2200...
Stary 2013-12-30, 20:05   #1818
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja nie kupuję
Ale chyba będę podkładać pieluszkę flanelową, bo jak mi młode zachlapie jakimiś wydzielinami to się wkurzę
W końcu wzięłam jeden, bo 9 złotych kosztował, a sobie myślę: a jak, przepraszam za słowo, obrzyga? albo przesika? To lepiej prześcieradełko wybrać a wkładkę w wózku zostawić. Może prewencyjnie podkład z seni włożę pod niego

Cytat:
dzięki za odpowiedzi co do pampków, bedę czatowała na tą promocję z biedrony, a o płynie do kąpieli babydream to mólwicie o tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html

??

można go stosowac od pierwszych dni życia?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...li.html&next=1 albo ten.
Ja chyba się skuszę na poczatek na Hippa, bo jakoś mam słabość do tej firmy i zobaczymy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...i-.html&next=1

Tutaj te analizy Sroki dot. płynów do kąpieli http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...piel.html#more

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:06   #1819
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Heja
Śliczna
Stary 2013-12-30, 20:15   #1820
BeautifulLie
Zadomowienie

Hej dziewczyny dzisiaj latam jak porabana także nie będę cytować bo nie mam siły.

Bebe slodziutkie malenstwo :-*

Piszecie o płynach do kąpieli a co myślicie o nivea?

Wysłano za pomocą Tapatalk
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:17   #1821
ag9
Zadomowienie

bebe - ale myślicielka super fotki.

A właśnie, czy 30 tydzień to już za późno na usg 3d? Bo pani recepcjonistka mnie odwodziła od pomysłu, mówiąc że dziecko już duże i ostatnio oddawali kasę bo nic nie dało się uchwycić. A ja właśnie czekałam tak długo żeby było coś więcej już widać

Kurcze, nie wiem też sama co mi potrzebne jeszcze będzie... Macie jakieś ceratki/podkładki na materac? Nawet nie wiem gdzie tego szukać

Co do prześcieradeł do wózka to nie kupuję chyba, mam z lumpa taki niby kocyk/matę bawełnianą, albo pieluszki będę kłaść, w sumie to nie wiem. Bo to chyba tylko w razie pawia ma być ochroną, tak? No bo siki czy kupa to chyba nie przelecą? Rany, jaka ja jestem zielona w tym wszystkim

monka - pytałaś o zwierzęta i petardy. Owszem, psy czy koty mają podobne serce do ludzkiego i także mają zawały. Zwłaszcza starsze, schorowane czy cierpiące np. na padaczkę, albo takie które po prostu bardzo boją się huku. Nie bez powodu często podaje się psom silne leki uspokajające przed sylwestrem żeby mogły jakoś to przetrwać. A nie wspomnę już o podwórkowych burkach, np. na wsiach którymi raczej nikt się nie przejmuje. Poza tym wiele z nich ucieka w amoku, wpada pod samochód albo nigdy więcej się nie odnajduje. A schroniska po sylwestrze pękają w szwach od tych zagubionych, przerażonych psów...
Dlatego, ja mówię zdecydowanie NIE petardom.
Stary 2013-12-30, 20:19   #1822
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Heja
O matko, zdjęcia cudne - zwłaszcza drugie, Mała wygląda jakby pozowała gratulacje

Trisdom, witamy z powrotem Mam nadzieję, że jak odpoczniesz, to twardnienia się uspokoją. Brawa za zakupy

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:19   #1823
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Piszecie o płynach do kąpieli a co myślicie o nivea?

Wysłano za pomocą Tapatalk
Pod względem najmniej chemicznego składu najlepsze są Babydream i Hipp. Im bardziej znane - Nivea, Johnons - tym gorsze z reguły.
Stary 2013-12-30, 20:20   #1824
Ela87
Zakorzenienie

bebe97 ale masz myślicielkę w brzuchu i taka kruszynka

Trisdom Podziwiam Cię, że dałaś radę tyle w samochodzie. Ja jechałam nad morze 7 godzin w 9tym tygodniu ciąży i wieczorem okropnie się czułam, a plecy siadały

Stary 2013-12-30, 20:24   #1825
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Kurcze, nie wiem też sama co mi potrzebne jeszcze będzie... Macie jakieś ceratki/podkładki na materac? Nawet nie wiem gdzie tego szukać

Co do prześcieradeł do wózka to nie kupuję chyba, mam z lumpa taki niby kocyk/matę bawełnianą, albo pieluszki będę kłaść, w sumie to nie wiem. Bo to chyba tylko w razie pawia ma być ochroną, tak? No bo siki czy kupa to chyba nie przelecą? Rany, jaka ja jestem zielona w tym wszystkim
ceratki ja kupię w zwykłym sklepie z art dla dzieci, tak samo pieluchy tetrowe które są tam tańsze niż w pepco. Do wózka ceratki nie będę dawać, chociaż jeszcze się zastanawiam, może ten podkład poporodowy dam. Dopytam o to jeszcze w sklepie co doradzają.
Stary 2013-12-30, 20:29   #1826
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
niby migdały tez mi pomagał sok bananowy ale te normalny z zółtych bananów ten z zielonych ma duzo soku z cytryny i po nim pawie puszczałam

jest jeszcze mleczk maalox chyba sie nazywa smauje jak mietówka , mi nic nie pomogło wiec ssam ciagle te cukierki z krzyzykiem wszedzie je mam w kurtce spodniach torebce w poprzedniej ciazy tak renne miałam ale w tej nie działa
Dzięki ale okazało się, że to jednak gardło bolało. Dzisiaj jest juz lepiej. Na zaś zapytałam gina, co mogę brać w przypadku zgagi, powiedział, że rennie, ranigast itp.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Musisz się oszczędzać, skoro takie są lekarskie zalecenia i na dodatek sama odczuwasz, że potrzebny Ci odpoczynek.
Myślę, że rada, którejś z dziewczyn, żeby mąż poszedł z Tobą na kolejną wizytę i usłyszał od specjalisty, jak ważne jest dla Ciebie prowadzenie spokojniejszego trybu życia, jest całkiem dobra.
Trzymam kciuki, żeby szybko zmądrzał

A teraz zadam sakramentalne o tej porze roku pytanie: co robicie w Sylwestra?
My z mężem idziemy ze znajomymi na bal sylwestrowy, wychodząc z założenia, że już długo sobie nie poszalejemy
Na szczęście mieszczę się w sukienkę z tamtego roku, więc odpadnie mi wydatek. Jak to jednak dobrze, że coś mi podpowiedziało: kup tę odcinaną pod biustem
Popieram, męża trzeba sprowadzić do pionu. Mój od pierwszego dnia ciąży sprząta łazienkę, wc, nawet kurze wyciera, żebym nie miała kontaktu z żadną chemią. A ja przecież jestem na chodzie. Gdybym miała takie problemy jak Maggie, to pewnie kazałby mi leżeć plackiem.

Sylwester w domu, będą balony, sztuczne ognie, przystawki i piccolo fajerwerkom mówimy nie, żeby piesa nie straszyć. Marcel w ubiegłym roku miał wielki żal, że go oddaliśmy dziadkom i tegoroczny Sylwek juz dawno zaplanowany rodzinnie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak z doskoku tylko o Was no kurde nie mam czasu a poza tym ciężko się wkręcić jak już macie swoje tematy znacie się dobrze. Mam pytanie czy kupowałyście już staniki do karmienia? chciałabym się zaopatrzyć już w nie, prognoza wcześniejszego porodu wzbudziła we mnie ogromną motywację i chce miec wszystko zapięte na ostatni guzik, jeśli kupowałyście to poleccie mi jakis sklep czy może na all? mi piersi nic a nic nie urosły i trochę nie wiem jaki rozmar kupić bo może potem ruszą no sama nie wiem. A pytanie do tych które przyjmują luteine dopochwowo- macie uczucie pieczenia w środku po tych tabsach? mnie chyba coś podrażniły
Nie biore luteiny, ale często miewam jakieś podrażenienia, swędzi mnie i piecze. Gin pozwolił stosowac na to clotrimazolum

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy będę kupowała stanik do karmienia. Mam dwa szmaciane, w których chodze teraz, są elastyczne, więc jak mi urosną jeszcze to i tak zmieszczę, mogę je naciągać, więc z karmieniem nie będę miała problemu, a jak będę szła na spacer, to chyba i tak usztywniane będę zakładała, bo jakoś te do karmienia wydają mi się babcyne
Ale z tego co wiem, to na wątku mamuś noworocznych dziewczyny kupują o rozmiar większe niż przed porodem mają
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dokładnie, podobno fiszbiny mogą zaszkodzić, ale i też są niewygodne. Ja mam jeden taki i jakoś go nie lubiłam. Co do gąbeczek to też mam taki gruby, który niby lepie trzymał tą pierś itp, ale jak miałam zdjąć z zaczepu i karmić to przeszkadzała mi ta miseczka bardzo. Niestety zwykłe szmaciane najlepiej mi się sprawdziły i wcale nie muszą być brzydkie.

Staników do karmienia nie kupuje co prawda, bo już mam takie zwykłe bawełniane, rozmiar brałam ciut większy niż w końcówce ciąży. Przy Marcelu mi się sprawdziły najlepiej, sa wygodne. Poza tym zanim laktacja się unormuje, to cycki sa jak nadmuchane i wcale nie potrzeba wtedy podtrzymywacza, od nadmiaru mleka same sterczą

Cytat:
To głupie, ale teraz bardzo się boję, że urodzę jeszcze w grudniu. Sama jestem z grudnia i zawsze, np w przedszkolu odstawałam trochę od innych dzieci. Bardzo więc się boję, że moje maleństwo mogłoby urodzić się pod koniec roku. Dlatego się oszczędzam. Jeszcze tylko dziś i jutro
Przestań z tym wcześniejszym porodem urodzisz w marcu, zresztą to nieładnie się wyrywać przed szereg

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
ja też, ja też obczaiłam czkawkę tylko mój ma jakoś tak że ją w dopce czuje ale raz się tak ułożył że tż też mógł poczuć
Chciałabym juz poczuć czkawkę Małej

Cytat:
byłam u lekarza i mam początki zapalenia oskrzeli dostałam flegamine, płukankę, wziewny-Argentin i na razie próbujemy bez antybiotyku. Lekarka sugeruje bańki. Dzwoniłam do mojego gina i ma stosunek obojętny-nie poleca i nie odradza A ja się waham...
Bidulo zapalenie oskrzeli trudno wyleczyć bez antybiotyku. Gdybyś miała aparat do nebulizacji, mogłabyś się tym wspomóc, leki wziewne chyba można brac?

Cytat:
co do wody morskiej do noska - jak dla mnie nezbędna.
w razie katarku czy po prostu do oprózniania noska - trzeba go czyms zwilzyc
ja kupiłam Disnemar - polecam.
O, nie słyszałam o nim, tańszy chociaż od marimera i sterimara? Bo u nas w okresie grzewczym idzie jak woda

Cytat:
to jutro może spotkajmy się wszystkie na Krakowskim Rynku!
A pewnie spotkajcie się wszystkie tylko ja jedna utknę na tej prawie Ukranie

Gdyby którejś rozwierała sie szyjka, to mogę użyczyć kilka cm swojej Ponoć mam długą jak u gąsiora, trzyma jak zaszyta czyli nic się nie zmieniło od czasów porodu, cc murowane
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:31   #1827
virginia
Zakorzenienie

Witajcie!
Wczoraj wieczorem już nie zaglądałam bo była u mnie koleżanka (Malutka dostała ręczniczek z kapturkiem i kurczaczkiem ) a dziś od rana opiekowałam się dziećmi brata. Dostały całą masę różnych gier na Święta, więc je dziś rozpracowywaliśmy . Rozbawiły mnie tylko, jak wyciągnęły Twistera, ja teraz i Twister, dobry joke . Poza tym robiliśmy razem sałatkę jarzynową i makowce. Byliśmy też na krótkim spacerku. Jutro chcę wyskoczyć na basen bo przez te przeziębienie trochę się zasiedziałam i mam już tego serdecznie dość. Wprawdzie mam wrażenie, że brzuszek mi wyskoczył w ostatnim miesiącu i od tego mniej więcej czasu czuję już się co nieco fizycznie ograniczona ale podobnie jak Limonka nie chcę się ograniczać jednak tylko do kanapy.

Cytat:
Ale słodziak

Cytat:
Ja laktator kupię po porodzie jeżeli będzie taka potrzeba. Bardzo chcę karmić piersią, ale nie wiadomo czy będę miała pokarm i jak to będzie wyglądało. Nie wiem też ile tego mleka będzie więc czy będę potrzebować elektrycznego czy wystarczy ręczny Pokarm można też ściągać ręcznie (ręką), więc może laktator wcale się nie przydać.
Więc ja kupię po porodzie jeśli będę mieć taką potrzebę

Ja oczka będę przemywać przegotowaną wodą albo rumiankiem Rumianek zawsze będę miała pod ręką, bo chcę nim wycierać tyłek. Chusteczki tylko na wyjścia.
Ja chyba zrobię tak samo z laktatorem. Podobnie jak Ty, bardzo chcę karmić, ale jak będzie, zobaczymy, więc nie ma chyba sensu już kupować.
I też planuję mieć tę przegotowaną wodę w użyciu .

Cytat:
Nie wiem nic na temat stosowania baniek w ciąży ale życzę szybkiego powrotu do zdrowia .

Cytat:
Nie pomogę Ci kochana, słyszałam tylko o żurawinach, co do uro nie wiem czy można je stosować w ciąży. A dolegliwości współczuję i mam nadzieję, że szybko miną .

Cytat:
Ja chyba podobnie jak dziewczyny kupię na początek te najmniejsze ale też tylko 1 paczkę.
Prześcieradeł czy w ogóle zmian pościeli mam ze 3, plus minus 1.
Płynu do kąpieli jeszcze nie wybrałam.

Cytat:
dziewczyny pampków to idzie jak wody! jedna paczka to na tydzień
no moze przesadzam - na 2 tygodnie
a ile ich w tej paczce bo chyba różnie to bywa .

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Tylko jak zrobię ten przysiad, to mogę już nie wstać
Też się tego obawiam .

Cytat:
Myślę, że da radę bez stanika do karmienia, kiedyś takiego wynalazku nie było i mamy dawały radę. Owszem chyba wygodniej odpiąć ten stanik do karmienia bez wywalania cyca na wierzch, ale zwykły stanik też można podnieść do góry i nakarmić dziecko. Ja kupię 2 do karmienia, aby mieć na wyjścia, bo w domu to się mogę pomęczyć ze zwykłym
Ja też jestem tego zdania.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
No i ja tez sie chwale Zamowilismy wozek i fotelik maxi cosi kolor Ca 15 http://allegro.pl/carera-camarelo-3w...808906147.html
No i bylam wczoraj w smyku, wydalam 2 stowy ale nie moglam sie powstrzymac, zeby mala miala przynajmniej po 1 rzeczy nowej Juz mam nic nie kupowac, no ale zobaczymy czym to sie skonczy
Ale bryka .

I mykam do łóżeczka z książką bo dzieci dopiero poszły a jutro od rana znów robię za nianię, trzeba już zbierać siły . Niech tylko twistera jutro nie przynoszą .

Spokojnej nocki (ja też dziś źle spałam więc łączę się z Wami w bólu),
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:32   #1828
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Jak Ty się kulturalnie wyrażasz
Cytat:
Heja
Ale piękna!!!! Podpiera podbródek jak modelka

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:35   #1829
Smarrita
Wtajemniczenie

Ja od kilku osób słyszałam, że się nie używa płynów do kąpieli, że dziecko myje się w samej wodzie ;/ Więc nie wiem czy kupować czy nie.
Stary 2013-12-30, 20:38   #1830
Ela87
Zakorzenienie

Ja kupiłam, ale nie wiem czy będe używała Tez uważam, że woda jest najlepszym mydłem
A takim płynem mogę się sama umyć, więc się nie zmarnuje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości