|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
chociaż nie będziemy siedzieć sami - przychodzą do nas znajomi (koleżanka w ciąży, ma termin na 20.01 więc może jakiś porodzik zaliczymy ). a czemu nie? ja ekspertką nie jestem ale nie widzę przeciwwskazań. przesoliłam obiad :/
|
|
#362 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam pełna szuflade mleka a młoda butli nie chce :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Można
|
|
#365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trele to podeślij Anouli mleczko
|
|
|
|
|
#366 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44344941] Miś zasypia od kilku dni z brudną mleczną pieluszką... a to mój wielkolud:[/QUOTE] Fajny Miś Cytat:
Cytat:
, a jeszcze gorzej jak Tż ma dyżur w nocy i zostaję sama z moimi agentami Cytat:
no i jeszcze z samymi facetami (kurcze, mam ich aż trzech w domu)ja piję, ale rozcieńczam |
||||
|
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
Lineczka dzięki za do książki
nie lubię sylwestra ![]() u nas ostatnio tylko ręce i ręce- wysiadam, toż to już 5700 żywej wagi ![]() Weronisiek Misiek Córko cieszę się, że Ulce lepiej Domi pokaż zakupki i zdrowiej Dawno nas nie było ![]() https://plus.google.com/114486988740...ts/HWodo4Usm9x |
|
|
|
#368 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znalazłam )Cytat:
:gaduly :Cytat:
niech on też się pomęczy, a co!---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Anulka Widzę różnicę naprawdę, zarówno po wprowadzeniu ponownym Biogai i po wprowadzeniu codziennych spacerów/werandowania długiego, gdy nie możemy wyjść. Mała znów śpi ładnie A skok jeśli jest w 5 tygodniu to zaczyna się w momencie mniej wiecej skończenia 4 tygodnia? bo coś mi się wydaje, że Ulka ma skok![]() I jakie foto słodziaszka
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bylam z mala u mojej kolezanki i jej 2 miesiecznego synka. i jestem w szoku- mala tam pieknie spala
![]() i kupe bez kwekania zalixzhla ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#370 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() Anulka słodziak |
||
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natalia dostawała butlę tylko w szpitalu. Ja chciałam żeby to TŻ podał butlę w czasie jak ja będę w jakimś innym pomieszczeniu. Tak radzili w "pierwszym roku życia dziecka". Chcieliśmy zacząć powoli wprowadzać butlę teraz, jak skończyła miesiąc. A ja jak pisałam nawet nie bardzo mam kiedy odciągnąć, bo ssak ciągle chce jeść. |
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
no i ja na swojego M. moge liczyc- czesto z mala zostaje,smiem twierdzic,ze lepiej sie ode mnie nia zajmije.a Marys uwielbia jak tata spiewa
![]() poza tym karmi ja mm wieczorem i w dzien, odbija, przebiera...nie moge narEkac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
![]() takze mala w nosidelko i lece ![]() z tym,ze troche ciezko bo ja,na 4 pietrze mieszkam,a,ona,na 3. ale dalam rade ![]() Corko super,ze Ulce lepiej.oby tak dalej!!! ( czevo i sobie zycze:p) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#373 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Włąśnei piszę ten pierwszy a nogą bujam wózek, a Liwka sobie gaworzy, tatus ma zakaz zbliżania i dotykania dziecka bo chory, a szczepienie niedługo Cytat:
bo 15 kropli do akżdego jedzenia to dużo dla takich maluchów
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny mogę się wbić na pierwszą stronę jeszcze?
Bo tak tylko czytam i czytam i co chce się włączyć do rozmowy to tak zaczynacie pędzić że nie nadążam. Wczoraj natachałam się wózka z ostatniego piętra ( czwartego) w jednej ręce gondolka w drugiej koła i strongmama pomykała. A dziś zakwasy mam takie,że mi ciężko małego nosić ![]() Właśnie czekamy na Kolędę
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam wiczornie.
ale dzis miałam wyczerpujący dzień. :P nadrobiłam po łebkach. wybaczcie![]() Taszanta- nie każda ma możliwość zostawienia dziecka z Tż bo nie każde dziecko pije z butli i nie każde da sie uspokoić w "objęciach" tżta. My na początku tez mieliśmy z tym problem. teraz już lajt, ale bywa i taki dzień ze beze mnie ani rusz. Trele- nie ja również zostaje domu przed tvn ZNACZY SIE jade do siosty bo ja nawet TV nie mam Mao,Lineczko- ja kupuje BEBIKO AR. płace od 20 do 24 zł. za 350g. Zazwyczaj zamawiam z apteki razem z innymi rzeczami które musze kupować [ wtedy mleko ok 20/21zł mi wychodzi] a jak zamawiam do mojej apteki, znaczy sie babka z apteki zamawia to płace ok 24zł. a apteka magiczna sie zwie u mnie . Co do Waszych mlek. W aptekach w których zamawiam to za zwykły bebilon 1 350g płaci się ok 19 zł no i wiadomo jak cos to trzeba doliczyć przesyłkę, chyba ze zakupy za okresloną kwote sie robi. a 42 zł kosztuje 800g. weronisiek i anulka - lece nadrabiac dalej ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
podaj dane ![]() i zdjecie prosimy ![]() ale mmacie pózno kolede
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i kolejna kupa !! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam na bieżąco, ale z telefonu ciężko odpisywać
![]() Milosz ma nietolerancje laktozy mamy delicol no i jeśli chcę karmić swoim mlekiem to mam odstawić mleko krowie i wszelkie pochodne. Żegnajcie sery i jogurty ;(Za to waży już 5260g ![]() Trele - ja w tym roku obskocze aż dwie imprezy. tvp2 i tvn. A co!Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja a skąd to wiadomo?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dołączam do grona żałujących, że nie są na diecie matki karmiącej, myślę że kilka dni zupek i bawarki by mi dobrze zrobiło, chyba przesadziłam z czekoladą
|
|
#380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odemnie czasem łyknie herbatke - bo juz I tym sie ratowalam. Od Tż mleko ale to bardzo of święta , wiec raczej nie moge sie na tym opierac ;( A na poczatku ładnie ssała , az nie wyrabiała ;( Cytat:
Ja Ci wspolczuje z tym nabiałem Ja nie jem jogurtow Od poczatku, mleka nie pije I wiem jak to boli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Dziecka chyba nie da się zaprogramować. Przynajmniej mojego.. Ja chyba jestem inna. Tak zrezygnowałabym dlatego, że moje dziecko płacze gdy zostaje w domu. Może inaczej, odłozyłabym kurs na pòźniej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj współczuję ścisłej diety teraz...Cytat:
Mnie wszyscy straszą jak mówię o butli, że mi później nie będzie chciała ssać cyca, a tu jest czasem problem, że dziecko butelki się w ogóle chwycić nie chce... nie wiem co ja zrobię jak Natalia nie będzie chciała z butelki jeść... ze studiami jestem bardzo w tyle, a jak jeszcze bym nie dała rady chodzić na uczelnię to już totalnie zonk... |
||
|
|
|
#382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
Firjal -(Klaudia, tp: 15.12.2013)- Kacper 26.11.2013 (51cm, 3060g) CC
Ksiądz był 20:20 u nas ale dobrze, że już zaliczone, siedział 5 min.My też Sylwek w domku oczywiście, przyjdzie przyjaciółka z mężem. Ma termin na 22 stycznia. |
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Taszanta-ja bym tak wszystko poukładała zeby nie musiec zostawiać płaczącego dziecka z mężem- dla obu to stres niesamowity...
|
#386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A najlepsze jest to, że w ciąży nie wyobrażałam sobie karmienia piersią, kupiłam cały zestaw TT i podgrzewacz a teraz jakbym nie miała pokarmu to bym się zapłakała. Bardzo mi się karmienie spodobało już w szpitalu. |
|
|
|
|
#387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Faceci O! Dobry pomysł! Nie Kochana, spędzamy go razem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- To co ja tam jeszcze miałam pisać... - bioderka - wciąż IIA w obu bioderkach, mieszczą się w dolnej granicy normy. Mamy jak najwięcej kłaść na brzuszku (mądrala Chyba nie zna Niny ) i za 4 tygodnie do kontroli. - info na pierwszą stronę: aaby - 21.10.2013, Nina - 4700g (7 tygodni) kp - zęby - laski, Ninie chyba idą zęby Ja wiem, że mogą iść i trzy m-ce, ale jestem wręcz pewna, że są tuż tuż - i już jestem przerażona (a moje brodawki jeszcze bardziej ). Mała non stop ma w buzi piąchę, wnet po łokieć Zamówiłam dziś smoczek-gryzak MAM i szczoteczkę do masażu dziąseł BabyOno. Niech już przyjdą, zobaczymy, czy Mała w ogóle na to spojrzy (zwłaszcza, że ona niesmoczkowa). - byłam dziś w Ross. Wydałam 168zł, z czego chyba 150 na Ninę I co? Żadnego gratisu! Żadnego! Nawet durnej próbki ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-12-30 o 21:58 |
|||
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki ten gryzak? O kurde nie fajnie w ross, mi czesto dają[ nie wiem czy zawsze;p] ale dostałam już płyn, chusteczki, kremiki ... ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Firjał, jak masz czas i ochote to zrób opis porodu a tak poza tym, to co za komplikacje były ze miałas CC? Ty miałas cos z cukrem, nie?
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi kp teraz jakos idzie,ale poczatki....wkurza mnie,ze mm sie dodarkowo ratujemy,ale ja z tym moim zarlokiem nie nadazam ![]() i nawet nie mam kiedy laktatorem pracowac,bo praktycznie caly czas mala na.cycu! ech... a w ogole Karmi. mi kupi jutro ![]() podobno malinowe jest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki: ![]() I coś takiego:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

chociaż nie będziemy siedzieć sami - przychodzą do nas znajomi (koleżanka w ciąży, ma termin na 20.01 więc może jakiś porodzik zaliczymy
). 

KCIUKI DLA ANI 

znalazłam
)
:gaduly :

Bo tak tylko czytam i czytam i co chce się włączyć do rozmowy to tak zaczynacie pędzić że nie nadążam.

(a moje brodawki jeszcze bardziej