|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
|
|
#1382 |
|
Wtajemniczenie
|
karolca: wszystkie tego podobne akcje są wkurzające. Ale różnia się one tym, ze matki z OZM dodatkowo podpisują te zdjęcia/albumy w hmm nazwijmy to "wyjątkowy" sposób, bardzo często pod zdjęciem dziecka zaraz toczy się dyskusja z inną matką z OZM, a dotyczy ona po kolei przykładowo: zupek, kaszek, kupy, pieluch itd. Te osoby robią sobie z takiego miejsca forum. Nie mówiąc juz o tym, że ktoś sobie akurat je, klika na zdj. ładnego dzieciaka po czym wyskakują komentarze o jego kupie... Niesmaczne.
Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2013-12-28 o 14:45 |
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzeniona
|
Przykłady na OZM wśród rodziców odwiedzających wystawy/muzea/jakiekolwiek miejsca z odgrodzoną gablotką - otóż rodzice ci myślą chyba, że zakaz macania i dotykania dotyczy wyłącznie dorosłych
Stoi gablotka z eksponatami, obok niej barierki, więc oczywiste, że się nie podchodzi i nie maca po niej paluchami. Ale oczywiście dzieci mogą - rodzice radośnie wstawiają dzieci poza barierkę (jeśli idzie od ziemi) lub pozwalają im przejść pod nią i smarować paluchami po szybie. No bo przecież dziecko sobie chce z bliska popatrzeć...
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1385 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1386 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozwalają mnie matki z przedszkolakami w autobusach. Wchodzą, sadzają dziecko na siedzeniu. Wiadomo, dziecko jak to dziecko, tu się powierci, tam nóżki podwinie pod siebie, nagle i niespodziewanie zdecyduje że musi wstać i zobaczyć co jest za oknem. Oczywiście, zima, buty całe w błocie, więc obicie siedzenia wiadomo jak wygląda po takiej akcji. A większość szanownych mamusiek udaje że nie widzi i tyle
Zdarzają się i normalne matki, które w takim momencie poprawiają dziecko i tłumaczą, że nie wolno, bo siedzenie się brudzi, i potem ktoś może chcieć usiąść i brudne będzie, itd, ale to jest znaczna mniejszość. Większość reaguje jak OZM każe - czyli wogóle
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie rozwalają matki z dziećmi w wózkach w sklepach. Wjedzie taką krową do kasy i już cała kasa jej, zamiast kolejki z 5 osób ona jedna i wózek
Potem jeszcze stanie sobie przed kasami i a to kocyk poprawi, a to buteleczkę da, a to przez telefon zacznie gadać... Szkoda że jeszcze pieluszki nie zmieni, a Ty stój z koszykiem na wylocie kasy i czekaj aż raczy odjechać tym Rolls-Royce'em.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-12-30 o 19:05 |
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Ale kto mówił że mają nigdzie nie wychodzić? Wystarczy trochę pomyśleć i być świadomym gabarytów jakie się przed sobą pcha i przestać udawać że jest się samym w sklepie. Naturalnie że mogę przeprosić, poczekać- zawsze tak robię, ale kiedy sytuacja ma miejsce nagminnie i za którymś razem akurat śpieszę się na autobus to już można się trochę zirytaować.
Już nawet pomijam fakt że chyba są jakieś spacerowe wózki, chusty czy nosidła... A niepełnosprawnego w 2metrowym wózku jak żyję jeszcze nie widziałem. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-12-30 o 19:49 |
|
|
|
#1390 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niepełnosprawny zajmuje też sporo miejsca, ponieważ sam człowiek już jest większy. |
|
|
|
|
#1392 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
I na zakupy akurat wygodniej wziąć wózek, a nie targać i dziecko i siaty jak wielbłąd juczny |
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-12-30 o 21:10 |
|
|
|
|
#1394 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
Tym bardziej że w pewnym momencie się po prostu z tym dzieckiem tam zaklinowała i obsługa musiała przenosić wysepkę z książkami, żeby mogła wyjechać.
|
|
|
|
|
#1395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jakby ktoś ukradł ten wózek? A ludzie potrafią robić takie rzeczy, zwłaszcza jak widzą w nich pozostawione rzeczy. Zresztą w interesie sklepu jest takie rozmieszczenie mebli, by różni klienci mogli się po nim swobodnie przemieszczać. |
|
|
|
|
#1396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc mam dla Ciebie prostą radę: poproś panią z wózkiem, aby się odsunęła. Cytat:
![]() Albo, co tez widywałam, jacys przemili młodzi ludzie, którzy prawdopodobnie nie lubią dzieci i ich matek z wózkami, wcale a wcale do wózka nie naplują, albo nie wrzuca tam śmieci.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-12-30 o 21:40 |
||
|
|
|
#1397 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
Przy wejściu, przy bramkach zawsze stoi ochroniarz, problemem jest pozostawienie tam tego wózka? Wielu ludzi zostawia tam swoje większe zakupy.
|
|
|
|
|
#1398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Boże, może ja mam tyle szczęścia w życiu, że ludzie nawet są mili wokół.
|
|||
|
|
|
#1399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nigdy nie widziałam by ktokolwiek zostawiał rzeczy przy ochroniarzu na bramce. A nie przepraszam raz, facet miał dziesięć dwu metrowych metalowych rur. Jednak ludzi będących z zakupami spożywczymi, ubraniowymi nie widziałam zostawiających rzeczy przy ochroniarzu. Zwłaszcza że ochroniarz nie jest odpowiedzialny za pozostawione przy nim rzeczy. |
|
|
|
|
#1400 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
Nie wiem, dla mnie naturalnym jest to że nie pcham się na siłę w miejsca w których zwyczajnie utrudniałabym innym poruszanie się. Gdybym miała dziecko, wzięłabym je na ręce albo w nosidełko. Gdybym była szeroka jak szafa trzydrzwiowa też bym nie próbowała tam wejść |
|
|
|
|
#1401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale powiem Ci, że już z tą szeroką dupą to mi się przykro zrobiło, bo ja takową posiadam i co?? Nie mogę wejść między regały |
||
|
|
|
#1402 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Raczkowanie
|
Nie dziwię się kobiecie, która nie zostawiła wózka przed sklepem. To znaczy ja bym na jej miejscu nie wchodziła w ogóle do sklepu jak bym widziała, że ciasno. Ale fakt samego zabrania wózka ze sobą rozumiem. Niestety wszędzie są złodzieje albo dowcipnisie, którzy mogą coś zniszczyć.
Pewnie żaden ochroniarz nie będzie pilnował cudzego wózka. I chyba nigdy nie widziałam, żeby ktoś zostawił swoje zakupy przed sklepem, z którego nie będzie mógł szybko wybiec w razie próby kradzieży.
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widać ja groźnie wyglądam bo mnie omijają takie atrakcje.
|
|
|
|
|
#1407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Biedronce to ludzie się tratują bez żadnych wózków :/ Koło mnie jest jedna taka maciupka gdzie jedna szcupła osoba nie ma miejsca by się przecisnąć między koszami ustawionymi obok siebie. I to jest ewidentnie wina sklepu, a nie ludzi którzy tam przychodzą. Tak samo każdy sklep powinien mieć alejki na tyle szerokie by zmieścił się tam wózek dziecięcy/inwalidzki czy gruby człowiek w kożuchu. Zwłaszcza jeśli to jest sieciówka. |
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
nawiasem mówiąc ja się coraz bardziej zaczynam zastanawiać jak ludzie na wózkach żyją w Polsce. I nie wiem czy nasz przyjazd na Wielkanoc ma sens.
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1410 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Im większe miasto i bardziej eksponowane miejsce tym lepiej. Takie mam wrażenie, jednak cały czas są miejsca koszmary (tak jak przejście przy warszawskiej Rotundzie, niby windy są ale albo popsute, albo zaszczane), przy kładkach też bywa problem bo nie zawsze działające windy są (a kiedyś były takie bez nawet podjazdów Cytat:
Bardzo bym chciała szerokie alejki i szersze wejścia do niektórych sklepów, bo jak widzę matki z niepełnosprawnymi dziećmi które nie mają jak wejść do co poniektórych sklepów to jest mi strasznie przykro. Edytowane przez Lemmy is God Czas edycji: 2013-12-30 o 22:31 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

Stoi gablotka z eksponatami, obok niej barierki, więc oczywiste, że się nie podchodzi i nie maca po niej paluchami. Ale oczywiście dzieci mogą - rodzice radośnie wstawiają dzieci poza barierkę (jeśli idzie od ziemi) lub pozwalają im przejść pod nią i smarować paluchami po szybie. No bo przecież dziecko sobie chce z bliska popatrzeć...