Od roku razem walczymy, kilogramy i centymetry spamując wspólnie gubimy. Cz. X - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 21:44   #571
agila negra
Zadomowienie

Dot.: Od roku razem walczymy, kilogramy i centymetry spamując wspólnie gubimy. Cz. X

legalna, mi też zawsze mówili, żebym się nie odchudzała, bo młoda jestem i wyrosnę :P sratatata :P nieprawda, bo teraz cierpię odchudzaj się, tylko z głową. Obowiązkowo powiedz nam jaki masz plan na dietę, żebyśmy poznały Twoje podejście i ewentualnie skorygowały błędy
Pamiętaj, że nie możesz jeść za mało. Możesz jeść dużo, ale właściwych produktów - dużo chudego mięsa, ryb, nabiału, zdrowych węglowodanów (brązowy ryż, kasze), warzyw i owoców. Unikaj żywności przetworzonej, fast foodów, kanapek jako alternatywy każdego posiłku, nadmiaru słodyczy. Uprawiaj sporty, nie uciekaj z lekcji wfu
Wiem, że w Twoim wieku nie jest łatwo się odchudzać, ale zaufaj starszej, doświadczonej koleżance, że im wcześniej wprowadzisz zdrowy tryb życia, tym lepiej
Stary 2013-12-30, 21:49   #572
blaszok
Zakorzenienie

Dot.: Od roku razem walczymy, kilogramy i centymetry spamując wspólnie gubimy. Cz. X

Cytat:
Napisane przez anns_ Pokaż wiadomość
Ja z kolei melduję 6,5km biegu (38min). Trochę ciężko z płucami, ale to przez dłuższą przerwę. Jutro będzie lepiej
brawo!

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
Hihihi. Motywacja wzrosła
czyżby za sprawą KOGOŚ?

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość
bawcie się dobrze, gołąbeczki

ja nie melduję biegu, ale melduję iż kończę jedno z 3 "zadań" na studia, a potem idę ćwiczyć
dziękuję w imieniu nas obojga

za zmotywowanie się

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
nie nadrobię teraz, bo nie mam czasu, przyszłam, zjadłam na szybkości i zaraz wychodzę
na spokojnie wieczorem siądę.
mam sukienkę
chcę zobaczyć

Cytat:
Napisane przez StupidAlice Pokaż wiadomość
Mierzyłam sukienke i pokazuje mamie, że mam problem ze stanikiem i nie wiem co z tym zrobić, od słowa do słowa i pojechałam do miasta kupić buty

Melduje 40 min stacjonarnego.

TŻ pozna Twoich znajomych?
kobiety

za rower

tak, pozna kilku(nastu)

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość

a Ty chyba w miarę łagodnie przechodzisz @, no nie? może nie uprzykrzy Ci za bardzo wieczoru

A gdzie idziecie?
właściwie okazało się, że rano to był jakby hmm fałszywy alarm i na razie jest spokój, ale w sumie siedzę jak na szpilkach i czekam aż przyjdzie, bo to jej czas

domówka u moich znajomych

Cytat:
Napisane przez dzovana Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY, WAŻNE PYTANIE. Ile macie zamiaru pić jutro alkoholu? i co?
ja niezbyt dużo mam 0,5l wyborowej mango + sprite = drink ale na 3 dziewczyny

Edytowane przez blaszok
Czas edycji: 2013-12-30 o 21:50
blaszok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:51   #573
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez worldbeme Pokaż wiadomość
DZiewczyny melduję :

mel b rozgrzewka, pupa, brzuch abs, ręce, nogi, rozciąganie

dwie lampki wina + miecznik i kalmar ala plancha oraz sum nilowy z cukinią plus pomidory i sałata...

Książkę wysłałam wszystkim które do mnie napisały dajcie znać czy wam się podoba, jak jeszcze ktoś będzie chciał to piszcie na priv to wyślę no i dajcie znać czy wam się podoba czy nie...
Brawo za ćwiczenia

To ja zaraz wyślę maila na priva i też poproszę

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
A to ja zwykłe wypiję, najlepiej z soczkiem (imbir )
ale smakowymi też nie pogardzę
chociaż wielką fanką piwa i tak nie jestem
U mnie tylko Redd's żurawinowy ewentualnie Warka Radler czy Somersby ale też wolę winko np.

Agila, ale o to nam właśnie chodziło o przejście na zdrowy tryb życia bo wiesz, dla niektórych (zwłaszcza niedoświadczonych na tym polu osób) odchudzanie oznacza drastyczne cięcie kalorii, unikanie wszelakich tłuszczy (bo tłuste są ), obsesyjne ważenie itd... także wiesz, lepiej uświadomić zawczasu bo ja wiele durnych diet w swoim życiu przerobiłam i ucierpiał na tym mój metabolizm niestety. Ale sama sama bubu zrobiłam... nikt mnie nie uświadomił bo "działałam" sama
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:52   #574
dzovana
Zakorzenienie

Cytat:
DZiewczyny melduję :

dwie lampki wina + miecznik i kalmar ala plancha oraz sum nilowy z cukinią plus pomidory i sałata...

Książkę wysłałam wszystkim które do mnie napisały dajcie znać czy wam się podoba, jak jeszcze ktoś będzie chciał to piszcie na priv to wyślę no i dajcie znać czy wam się podoba czy nie...

mi także możesz wysłać, na priv się odezwę
Cytat:
Napisane przez blaszok Pokaż wiadomość

ja 0.5l ale na łeba znaczy od 19 zaczynamy, to do rana wyparuje już ze mnie, bo będą densy
dzovana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:54   #575
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
DZiewczyny melduję :

za ćwiczenia
Książka dotarła

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:59   #576
blaszok
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też się zmobilizowałam i ruszyłam du.pcię po tygodniu przerwy zaliczyłam Shreda 3 level 6/10 dziś tylko tyle, bo jednak odczuwam @... i nie chcę przesadzać

Cytat:
Napisane przez kasia77177 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
no jestemmm już wyprowadzona z domu z gratami,a ja wybywam 5 I-mam nadzieję,że szybko załatwimy internet
no ja mam nadzieję, bo będziemy płakać za Tobą

Cytat:
Napisane przez kisiej25 Pokaż wiadomość
-lody śmietankowe
-3 kostki gorzkiej czekolady
-5 żelków węży
-5 żelków malinek

dobra. przegięłam. Przepraszam.

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Okazało się że większość nie ma jak dojechać więc nie przyjadą do mnie
bez kitu

Cytat:
Melduję jeszcze
krótka rozgrzewka
a6w (zapomniałam już, że to takie nudne )
55 różnych pompek w wersji męskiej (z rozpiski Magistry, z przerwami oczywiście )
krótkie rozciąganie
szalooooona fajne pompki?
Stary 2013-12-30, 22:03   #577
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
właściwie okazało się, że rano to był jakby hmm fałszywy alarm i na razie jest spokój, ale w sumie siedzę jak na szpilkach i czekam aż przyjdzie, bo to jej czas
A to psikus to może niech lepiej przyjdzie 1 stycznia?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2013-12-30, 22:04   #578
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
szalooooona fajne pompki?

fajne, fajne tylko moje biedne rączki ledwo dają radę w tych gdzie ręce układa się w diament i tych, gdzie łokcie prowadzi się przy ciele
I powiedz mi jeszcze, bo nie ogarniam, w hindu, w pozycji wyjściowej ręce są ugięte, czy cały czas pracuje się na prostych?

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2013-12-30, 22:05   #579
heroine86
Zakorzenienie

worldbeme dziękuję
Stary 2013-12-30, 22:09   #580
blaszok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _legalna_ Pokaż wiadomość
Witam
Chciałabym dołączyć do ekipy, ale nie wiem czy mnie nie wykopiecie, bo mam dopiero 14 lat.
No właśnie... Mam 14 lat i 70kg na wadze, 160cm wzrostu, 88cm w talii i 99cm w biodrach. I zmierzylam sobie łydki-65cm. Jestem bardzo młoda, wiem, ale na schudnięcie nigdy za wcześnie... Zresztą w ogóle chcę zdrowiej żyć, szczególnie zmienić dietę. Już 5356776 razy próbowałam... Byłam nawet u pielęgniarki w szkole, ale też nie wyszło. Znowu chcę spróbować i mam nadzieję, że z wami się uda. Zwykle moje odchudzanie kończyło się myśleniem "i tak się nie uda, zawsze będziesz gruba, nie mydl sobie oczu" kompletna bzdura, wiem od jakiegoś czasu już tak nie myślę, ale brakuje mi silnej woli- dać mi czekoladę, nie powstrzymam się.
Lubię hula-hop, jazdę na rolkach, jazdę konną i pływanie( lubię dużo więcej sportów, ale te najbardziej) dwa ostatnie uprawiam rzadko, nie mam warunków.
Przepraszam za dlugosc postu i jego nieskładność i częsty brak polskich znaków
Z góry dziękuję za zainteresowanie
dziewczyny dobrze Ci napisały, jedz zdrowo, ruszaj się i spokojnie dasz radę w razie pytań na pewno któraś z nas Ci pomoże

Cytat:
Napisane przez kisiej25 Pokaż wiadomość
Żarłok przybywa

Melduję 60min HH
I duuużo jedzenia nawet tak
za HH

Cytat:
A tak co do jutrzejszego pijaństwa
hhahhaha, padłam

Cytat:
DZiewczyny melduję :

aaale jedzonko

Cytat:
ja 0.5l ale na łeba znaczy od 19 zaczynamy, to do rana wyparuje już ze mnie, bo będą densy
ja chcę pić jutro ostrożnie, żeby już na pierwszej imprezie z M. się nie zbłaźnić

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
A to psikus to może niech lepiej przyjdzie 1 stycznia?
ja jej dam psikusy może lepiej niech przyjdzie 2.

Cytat:

fajne, fajne tylko moje biedne rączki ledwo dają radę w tych gdzie ręce układa się w diament i tych, gdzie łokcie prowadzi się przy ciele
I powiedz mi jeszcze, bo nie ogarniam, w hindu, w pozycji wyjściowej ręce są ugięte, czy cały czas pracuje się na prostych?
to się cieszę, że się podoba diament jest zabójczy, potwierdzam
ja robię na prostych
Stary 2013-12-30, 22:11   #581
dzovana
Zakorzenienie

Cytat:

ja chcę pić jutro ostrożnie, żeby już na pierwszej imprezie z M. się nie zbłaźnić
Stary 2013-12-30, 22:16   #582
_legalna_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agila negra Pokaż wiadomość
legalna, mi też zawsze mówili, żebym się nie odchudzała, bo młoda jestem i wyrosnę :P sratatata :P nieprawda, bo teraz cierpię odchudzaj się, tylko z głową. Obowiązkowo powiedz nam jaki masz plan na dietę, żebyśmy poznały Twoje podejście i ewentualnie skorygowały błędy
Pamiętaj, że nie możesz jeść za mało. Możesz jeść dużo, ale właściwych produktów - dużo chudego mięsa, ryb, nabiału, zdrowych węglowodanów (brązowy ryż, kasze), warzyw i owoców. Unikaj żywności przetworzonej, fast foodów, kanapek jako alternatywy każdego posiłku, nadmiaru słodyczy. Uprawiaj sporty, nie uciekaj z lekcji wfu
Wiem, że w Twoim wieku nie jest łatwo się odchudzać, ale zaufaj starszej, doświadczonej koleżance, że im wcześniej wprowadzisz zdrowy tryb życia, tym lepiej
Stopniowo od roku staram się przejść na wegetarianizm Wyeliminowałam całkiem z mojej diety przeklęte parówki od których byłam wręcz uzależniona. Fast foodów raczej nie jadam, rzadko. Słodyczy... no słodyczy jem sporo i tu mam problem. Czerwone mięso też juz prawi wyeliminowałam z diety. 2 najwieksze cele : pozbycie się parówek i ograniczenie słodyczy w diecie I pierwszy juz za mną, z drugim chyba będzie ciężej. Mój sposób odżywiania tez pozostawia wiele do życzenia... O ile teraz mam wolne i mogę jeść w miarę normalnie, to w dni powszednie Pierwszy posiłek zwykle jadam po południu
, zdarza się rano (baardzo rzadko) Czasem moim pierwszym posiłkiem jest obiad przed 16:00( no chyba że dostanę czipsa od koleżanki na przystanku po szkole). Kolacje czasem jadam pół godziny przed snem. Więc chyba mniej-więcej wiem, co robię źle i co powinnam zmienić, ale nie mam oparcia w nikim
Dziękuję za radę, bo u mnie też jest , że mam czas, że geny (moja mama i brat też mają porą nadwagę, mama w moim wieku jednak była chuda jak patyk, na zdjęciu ślubnym też jest bardzo szczupła, dalsza rodzina tez raczej bez grubszych osobników, więc genetycznie chyba nie jestem obciążona), ale ja tam swoje wiem

Edytowane przez _legalna_
Czas edycji: 2013-12-30 o 22:18
_legalna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:17   #583
agulaaaa
Zakorzenienie

hej powoli Was nadrabiam wstawilam do albumu, ale jakość też słaba, taka zwykła czarna, jedno zdjęcie przekłamane, jutro może w dziennym świetle będzie lepiej albo po Nowym Roku wstawię, jak się odpicuję
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:17   #584
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-12-30, 22:24   #585
kisiej25
Tajka

Mam taki dobry humor, że jejejejeje
Nie wiem, czemu

kisiej25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:25   #586
heroine86
Zakorzenienie

Aga, śliczna ta kieca będziesz wyglądać bosko

Legalna, śniadanie to najważniejszy posiłek a ćwiczysz coś?
Stary 2013-12-30, 22:26   #587
nonetheless
Zakorzenienie

nie dość że suszy mnie jak cholera to jeszcze wpie.przam laysy o smaku słodkiego tajskiego chili, przez co jeszcze bardziej chce mi się pić bo są cholernie ostre
Stary 2013-12-30, 22:31   #588
dzovana
Zakorzenienie

posłuchajcie http://www.youtube.com/watch?v=ZNnH14HiF7Q
Stary 2013-12-30, 22:32   #589
nonetheless
Zakorzenienie

Cytat:
ojojoj, masz rację. ja już się właśnie tak zbłaźniłam dobrze, że tż jest wyrozumiały. zresztą ja wtedy nieźle poszalałam, to był pierwszy i ostatni raz kiedy zmieszałam alko z trawką teraz jedyne co palę to czasem papierosy dobrze, że nie nałogowo, tylko czasem na imprezie się trafi
Stary 2013-12-30, 22:35   #590
dzovana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nonetheless Pokaż wiadomość
ojojoj, masz rację. ja już się właśnie tak zbłaźniłam dobrze, że tż jest wyrozumiały. zresztą ja wtedy nieźle poszalałam, to był pierwszy i ostatni raz kiedy zmieszałam alko z trawką teraz jedyne co palę to czasem papierosy dobrze, że nie nałogowo, tylko czasem na imprezie się trafi
to nieźle zaszalałaś, ja jedyne co paliłam to papierosa teraz raz na jakiś czas na imprezie mi się zdarzy zapalić.
Stary 2013-12-30, 22:39   #591
nonetheless
Zakorzenienie

Cytat:
to nieźle zaszalałaś, ja jedyne co paliłam to papierosa teraz raz na jakiś czas na imprezie mi się zdarzy zapalić.
u mnie w szkole wystarczy że na przerwie wyjdzie się za garaż koło boiska i już można sobie zajarać, także tego... i potem zza garażu idzie do szkoły chmara ludzi z chińskim zwiadem
wychodzę z założenia że wszystkiego trzeba w życiu spróbować. spróbowałam kilka razy i koniec. wole się od czasu do czasu się nayebać jakąś wódeczką smakową
Stary 2013-12-30, 22:43   #592
dzovana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nonetheless Pokaż wiadomość
u mnie w szkole wystarczy że na przerwie wyjdzie się za garaż koło boiska i już można sobie zajarać, także tego... i potem zza garażu idzie do szkoły chmara ludzi z chińskim zwiadem
wychodzę z założenia że wszystkiego trzeba w życiu spróbować. spróbowałam kilka razy i koniec. wole się od czasu do czasu się nayebać jakąś wódeczką smakową
ja wiem, że się tego nie tyknę nigdy
Stary 2013-12-30, 22:43   #593
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-12-30, 22:45   #594
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
wytrwałam tylko kawałek

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2013-12-30, 22:46   #595
anns_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Okazało się że większość nie ma jak dojechać więc nie przyjadą do mnie
szkoda, że dzień przed imprezą sprawdzają dojazd nie lubię takich akcji..
Cytat:
Napisane przez StupidAlice Pokaż wiadomość
Dziękuję

Co drugi dzień picie? Twoja wątroba przeżyła szok
hehe, no jakoś musiała. dużo mi nie było trzeba ale to nie było picie byle pić.. urodziny moje, kuzyna, mikołajki na studiach, wesele, święta, spotkanie klasowe, itd itd ogólnie to nie piłam dużo, ale jak często. a jak picie to od razu niezdrowe przekąski, brak ruchu a jak sobie zakażę na 100% (zresztą już na szczęście po okazjach) to skupię się na swoich celach, a nie na pokusie wypicia piwa

Cytat:
Melduję jeszcze
krótka rozgrzewka
a6w (zapomniałam już, że to takie nudne )
55 różnych pompek w wersji męskiej (z rozpiski Magistry, z przerwami oczywiście )
krótkie rozciąganie

Cytat:
po długiej przerwie taki maraton
tak jak piszesz, okazja znajdzie się zawsze najtrudniej odmawiać na większych imprezach pewnie, ale dla chcącego nic trudnego
dlatego łatwiej jest mi sobie zakazać na 100% no, ale na szczęście poza sylwestrem już nie będzie zbyt wielu okazji

Cytat:
Witam
Chciałabym dołączyć do ekipy, ale nie wiem czy mnie nie wykopiecie, bo mam dopiero 14 lat.
No właśnie... Mam 14 lat i 70kg na wadze, 160cm wzrostu, 88cm w talii i 99cm w biodrach. I zmierzylam sobie łydki-65cm. Jestem bardzo młoda, wiem, ale na schudnięcie nigdy za wcześnie... Zresztą w ogóle chcę zdrowiej żyć, szczególnie zmienić dietę. Już 5356776 razy próbowałam... Byłam nawet u pielęgniarki w szkole, ale też nie wyszło. Znowu chcę spróbować i mam nadzieję, że z wami się uda. Zwykle moje odchudzanie kończyło się myśleniem "i tak się nie uda, zawsze będziesz gruba, nie mydl sobie oczu" kompletna bzdura, wiem od jakiegoś czasu już tak nie myślę, ale brakuje mi silnej woli- dać mi czekoladę, nie powstrzymam się.
Lubię hula-hop, jazdę na rolkach, jazdę konną i pływanie( lubię dużo więcej sportów, ale te najbardziej) dwa ostatnie uprawiam rzadko, nie mam warunków.
Przepraszam za dlugosc postu i jego nieskładność i częsty brak polskich znaków
Z góry dziękuję za zainteresowanie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hej fajnie, że do nas trafiłaś, bo równie dobrze mogłaś zacząć szukać w internecie 'diet-cud' po których tylko miałabyś efekt jojo i wyniszczony organizm. Napisałaś, że Twoją największą zmorą są słodycze. Ja też tak mam. Staraj się zastąpić słodycze owocami. Pozatym kolację jedz lekką (jogurt, sałatka, warzywa) i jedz ją jakieś 2-3godziny przed snem. No i najważniejsze: JEDZ ŚNIADANIA! Śniadanie jest bardzo ważne! Też robiłam taki błąd będąc w liceum-po prostu rano nie miałam apetytu. Ale wmusisz kilka razy i już później Twój organizm sam będzie się domagał. Moim zdaniem jeśli dostosujesz się do kilku zasad (zaraz niżej wypiszę) to waga strasznie szybko Ci spadnie, ponieważ jesteś jeszcze młodziutka :
1. Skończ ze słodkim, zacznij jeść owoce zamiast tego.
2. Jedz śniadania!
3. Pij więcej wody, zielonej herbaty (oczywiście bez cukru), jeśli pijesz to odstaw coca-colę, ice tea i inne kolorowe napoje.
4. Jedz regularnie, ale mniej: co 2-3 godziny spożywaj posiłek.
5. Jedz kolację na 2-3 godziny przed snem, nie później.
6. Staraj się znaleźć zdrowsze zamienniki: jeśli masz możliwość to jedz chleb razowy, nie zwykły, makaron/ryż brązowy, nie jedz sosów do ziemniaków, tylko same ziemniaki.
7. Bardzo ważne: gdy najdzie Cie ochota na słodkie i ulegniesz pokusie nie rzucaj diety, tylko staraj się to naprawić-idź na spacer, pojeździć na rowerze itp.
8. Trochę więcej ruchu spaceruj, może zacznij biegać, chodzić z kijami, jeździć na rowerze.

styczeń: 44 km
361 min

2014: 15822 min., 894 km
2015: 12590 min., 1324 km
anns_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:47   #596
dzovana
Zakorzenienie

ja już w myślach to śpiewam
Stary 2013-12-30, 22:47   #597
anns_
Zakorzenienie

Cytat:
Stopniowo od roku staram się przejść na wegetarianizm Wyeliminowałam całkiem z mojej diety przeklęte parówki od których byłam wręcz uzależniona. Fast foodów raczej nie jadam, rzadko. Słodyczy... no słodyczy jem sporo i tu mam problem. Czerwone mięso też juz prawi wyeliminowałam z diety. 2 najwieksze cele : pozbycie się parówek i ograniczenie słodyczy w diecie I pierwszy juz za mną, z drugim chyba będzie ciężej. Mój sposób odżywiania tez pozostawia wiele do życzenia... O ile teraz mam wolne i mogę jeść w miarę normalnie, to w dni powszednie Pierwszy posiłek zwykle jadam po południu
, zdarza się rano (baardzo rzadko) Czasem moim pierwszym posiłkiem jest obiad przed 16:00( no chyba że dostanę czipsa od koleżanki na przystanku po szkole). Kolacje czasem jadam pół godziny przed snem. Więc chyba mniej-więcej wiem, co robię źle i co powinnam zmienić, ale nie mam oparcia w nikim
Dziękuję za radę, bo u mnie też jest , że mam czas, że geny (moja mama i brat też mają porą nadwagę, mama w moim wieku jednak była chuda jak patyk, na zdjęciu ślubnym też jest bardzo szczupła, dalsza rodzina tez raczej bez grubszych osobników, więc genetycznie chyba nie jestem obciążona), ale ja tam swoje wiem
hmm, uważam że wegetarianizm to nie jest wyjście z problemu jakim jest nadwaga. Chyba, że będziesz jeść bardzo dużo ryb i zamienników mięsa, które dostarczą Ci wartości odżywcze zawarte w mięsie. Moja koleżanka przestała jeść mięso w gimnazjum i bardzo często leciała jej krew z nosa, bo jadła ciągle naleśniki, zamiast ryby itp. Jeśli chcesz przestać jeść mięso by schudnąć (a nie chodzi o przekonania jakieś) to to nie jest dobre wyjście. Parówki trzeba ograniczyć-fakt, ale pozatym chude mięso z kurczaka, indyka i innych jest jak najbardziej wskazane.

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
hej powoli Was nadrabiam wstawilam do albumu, ale jakość też słaba, taka zwykła czarna, jedno zdjęcie przekłamane, jutro może w dziennym świetle będzie lepiej albo po Nowym Roku wstawię, jak się odpicuję
świetna sukienka lubię takie. może wstaw zdjęcie jak już ją ubierzesz?

Ja dzisiejszy dzień uważam za pozytywny:
I omlet (2 jajka, łyżka mąki) z dżemem
II naleśnik proteinowy z jogurtem śródziemnomorskim
III jabłko pieczone z orzechami, migdałami i miodem
IV 2 jajka na miękko z kiełkami

Troszkę mało, ale za późno wstałam no i ten naleśnik wygląda mizernie, ale ma dużo białka i węgli a jeden dzień może być mniej, po ostatnim obżarstwie, jutro już jadę wg planu

361 min

Edytowane przez anns_
Czas edycji: 2013-12-30 o 22:53
Stary 2013-12-30, 22:49   #598
Elsay
Zakorzenienie

Cytat:
DZiewczyny melduję :

za ćwiczenia.
Książkę dostałam, dziękuję bardzo. Nie chciała mi się zapisać ale sobie poradziłam, więc biorę się za czytanie. (Widać, że jestem uzależniona )

Cytat:
mangowa jak zobaczyłam ją w sklepie i jeszcze tą marakujową obok to nabrałam na nie strasznej ochoty, ale nie było jeszcze kiedy spróbować.

Elsay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 22:49   #599
anns_
Zakorzenienie

Cytat:
znam to i lubię bardzo życiowy kawałek

361 min

Stary 2013-12-30, 22:51   #600
nonetheless
Zakorzenienie

Cytat:
mam to na telefonie. niech to będzie dla nas przestroga!

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości