|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Cytat:
W Naszym kraju niestety ze wszystkim jest pod górkę. Trzeba tak robić/kombinować, żeby człowiekowi było dobrze i tyle
|
|
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Monika - śliczna ta sukienka i mam nadzieję, że plamy nie będzie widać ... ale rzeczywiście pech z tą farbką
u nas było fajnie, na spokojnie, w gronie naszej irlandzkiej rodzinki. Tak sobie wspominaliśmy, że dopiero ta jedna koleżanka była z brzuszkiem na Wigilię, a tu już 3 lata minęły od tego czasu dziecko mają dość mocno rozpieszczone, ale to już inna historia
|
|
|
|
#2133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
|
|
#2134 |
|
Rozeznanie
|
Malwinka śpi wiec coś napiszę
![]() Na początek... Wody odeszły mi 9.12.13 o godzinie 22:40, leżałam już w łóżku gdy poczułam ze coś jakby trysło ze mnie.. mąż był jeszcze w pracy wiec do szpitala pojechałam z tatą i siostrą. Na izbie przyjęć oczywiscie nikogo nie było, musialam czekać z 5 min aż ktoś się łaskawie zjawi, potem wypisywanie karty przyjęcia, danych itp. Poszłam z tymi papierami na porodówkę. Tam kolejne wywiady, badanie, mierzenie. Lekarka stwierdziła ze skoro skurczy nie mam to jeszcze daleka droga. Przebrałam się w koszulę i zaprowadziły mnie do sali porodowej i powiedziały zebym spróbowała spać ![]() Potem pani doktor przyszła i powiedziala ze mała dostała 10 pkt i ją przywiozła do nas. Przenieśli mnie na inne łóżko, dali do piersi i zaczęła ssać wtedy przeszło mi wszystko. była ze mną moze pół godzinki. Przewieźli mnie na polożnictwo, Małą wzieli na badania. Potem okazało sie ze ma infekcję dróg moczowych, bo zbyt długo odchodzily mi wody- 13 godzinW domu piwreszy dzień malwinka chyba nie mogła sie przestawić na nowe otoczenie więc byla troche marudna. Teraz dochodzimy do wprawy. Większość ubranek jest na nia za duża ![]() ![]() Teraz musimy myślec o chrzcinach...Pewnie tym opisem was trochę wystraszyłam, ale nie martwcie się, każdy poród jest inny. Leżały ze mną na sali dziewczyny ktore rodziły po 5-15 min i mówiły ze nawet nie bardzo bolało. Więc nie ma się co martwić na zapas. Zyczę wam krótkich i bezbolesnych porodów i zdrowych maluszków. No i szczęśliwego nowego roku, bo ze świątecznymi życzeniami sie spóźnilam
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzielna mamuśka Malwinka jest już z Wami i to najważniejsze, że wszystko jest dobrze ![]() Ucąłuj malutką od ciotki Justyny niech się chowa zdrowo i nie daje popalić mamusi
|
|
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
katie99kasia
ojej, ale przeżyłaś! Najważniejsze, że już jesteście w domu i wszytsko jest ok, i Malwinka zdrowa aha, czekamy na jakieś fotki
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - najważniejsze, że już jesteście w domku i wszystko jest dobrze.
Ja właśnie do opowieści porodowych podchodzę w ten sposób, że każda z nas będzie miała swoją "inną" historyjkę do opowiedzenia
|
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dzielnej mamy i córeczki. Teraz najważniejsze że jesteście już razem w domku i uczycie się siebie na wzajem... Czekamy na fotki.
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
oj jesteś bardzo dzielna
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio nasłuchałam się tyle tych opowieści porodowych, że aż strach się bać, wiadomo każdy poród jest inny, ale podejście lekarz w 90% takie same, dla nich to tylko praca, a dla Nas zdrowie Naszego maleństwa.
Moja siostra była teraz na święta w Gdańsku i w tej rodzinie też jest przypadek, gdzie lekarze nie zrobili cesarki i maluch(2 miesiące) ma guza, niby miał się wchłonąć, ale jakoś do tej pory pozostał, prawdopodobnie mały będzie musiał mieć operację, a co najlepsze, lekarz który miał być na dyżurze był w tym momencie w domu i nikt inny nie chciał podjąć decyzji o cc i zakończyło się wyciąganie małego kleszczami. Guz teraz twardnieje, jeżdżą od lekarza do lekarza, najważniejsze, że wyniki małego są dobre, ale stres rodziców i to co przechodzą... Słuchając tego wszystkiego chyba wolałabym cc co zawsze byłam przeciwko, ale wolę Ja się pomęczyć dłużej, aby maleństwo nie cierpiało, niestety w moim szpitalu jest promowany poród sn, więc tylko modlić się, aby wszystko przebiegło dobrze i w tempie ekspresowym. |
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie- ja jak słyszę i czytam jakieś cuda to mi ręce opaają. Owszem ie zawsze jest OK ale nie zawsze jest tez źle- to się w paranoję można wpędzić a na wiele spraw nie ma po prostu wpływu i nie można ich przewidzieć. Grunt to zachować trzeźwość umysłu i pozytywnie myśleć Wczoraj byłam na spotkaniu z moją położną- bardzo fajna babeczka, taka ciepła, uspokajająca, opanowana- super. Powiedziała mi że jak się będę denerwować i stresować to urodzę po terminie bo to tak działa i żeby nie myśleć i się nie nakręcać bo tak:boleć będzie i tego się nie da ukryć i ominąć ale ona zrobi wszystko aby bolało jak najmniej i jak najkrócej.Oby.....
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to w ogóle najabrdziej się obawiam lekarzy i ich podejścia, żeby ktoś podjął odpowiednią decyzję w odpowiednim czasie...
A najgorsze jest to że lekarz do którego chodzę przyjmuje w szpitalu w którym jest kiepski standard na ginekologii i położnictwie - stary szpital i słyszałam opinie że duże ryzyko zakażenia W innych że kiepska opinia, a jak jest dobry szpital z dobrą opieką to 100km ode mnie i tak sama nie wiem co brać pod uwagę podejmując decyzję o miejscu porodu
|
#2143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
|
|
#2144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza w urzędzie.Cytat:
a że świadczenia tylko do końca macierzyńskiego / rodzicielskiego - owszem. Ale dobre i to. Na pewno lepsze niż brak jakichkolwiek świadczeń w czasie ciąży i macierzyńskiego.Cytat:
![]() Katie, grunt, że to już za Wami ciesz się córką |
|||
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2146 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
Pozytywne myślenie to podstawa, ale niestety żyjemy w takich czasach, że trzeba być nastawianym i przygotowanym na wszystkie możliwe wyjścia. Sama byłam świadkiem leżąc w szpitalu co Oni tam wyprawiają, dziewczyny leżały po 2-3 tyg po terminie, a dla lekarzy to normalne, albo odeszły wody, a nie miały rozwarcia - leżeć i czekać... ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że są jeszcze takie ciepłe i miłe osoby na tym świecie ![]() Ja swojej położnej powiedziałam od razu, że jak coś to ma mnie ustawić do pionu bo Ja w amoku mogę robić różne dziwne rzeczy i że jak zacznę kur... to żeby się nie przestraszyła tylko sprowadziła mnie do poziomu ) , Ja ze swoją położną rozmawiam i czuję się jak przy starej dobrej znajomej ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Bo u Nas są dwie możliwości
|
||||
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - dobrze, że udało ci się znaleźć fajna położną
![]() jak tam na wolnym? nie nudzisz się ![]() Mnie tż zaskoczył wczoraj pytaniem... "co on ma robić jak zacznę rodzić?"
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-12-30 o 13:51 |
|
|
|
#2148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koszt 1500 zł oficjalna umowa ze szpitalem, kasa idzie na konto szpitala a nie do kieszeni. Podoba mi się to bo wiem że moje pieniądze pójdą na placówkę która już teraz jest mega wyposażona a położna jest zobligowana do pewnych standardów a dziś wysłałam jeszcze umowę na bankowanie krwi pępowinowej. Zdecydowaliśmy się ją przechowywać - nigdy nic nie wiadomo, oby się nie przydała ale jakby co to będzie ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
oj powiem Ci, że jestem 2 tydzień na zwolnieniu i jakna razie się nie nudzę były święta, cały czas coś mam do załatwienia ale ciężej mi coraz bardziej- już bym nie dała rady siedzieć 8h przy biurku.A Ty do kiedy pracujesz?
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - czy za tą krew się płaci? tzn za jej przechowywanie?
no tak przy świętach pewnie nawet nie poczułaś, że masz wolne mi zostały jeszcze 2 dni pracujące - 2- giego stycznia idę ostatni raz boję się troszkę, że się zasiedzę w domku, ale z drugiej strony troszkę mi już ciężko biegać przez te 8 godz w pracy, choć i tak troszkę wrzuciłam na luz
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się ostatnio coraz częściej zastanawiam nad wyborem położnej chociaż u nas nie jest to zbyt praktykowane.
Dopadło mnie przeziębienie, tzn katar i ból głowy... Już od wczoraj jem czosnek i pije sok z cebuli - ale jak na razie leże i czekam az mi przejdzie... Także sylwester mamy z głowy...
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
tak płaci się abonament roczny 590 zł jeśli chce się mieć krew "dla siebie" a nie oddać "honorowo" do tego opłaty "startowe" 680+ 1490 zl. My zdecydowaliśmy się na abonament na 10 lat od razu bo różnica w cenie to prawie 1 500 zł oszczędności tu masz więcej i tym: https://www.pbkm.pl/ nie wiem czy to będzie przydatne ale nie chcę kiedyś wyrzucać sobie, że nie zrobiłam tego a może to pomóc mojemu dziecku ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
oj kuruj się
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - ciekawa jestem jak tutaj jest, wcale się nie dziwię, że się zdecydowaliście, jeśli możecie pozwolić sobie pod względem finansowym to na pewno warto nawet gdyby miało się nie przydać
Justyna - czosnek, miód, cytryna, herbata z lipy i smarowanie amolem... ewentualnie woda morska do nosa, syropu nie miałam okazji wypróbować, ale słyszałam o nim dobre opinie |
|
|
|
#2153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to może Was wystraszyłam, nie weim czy dobrze robię, że to piszę, zresztą....uprzedzam Was.....aby Waszym bobaskom nic takiego się nie przytrafiło. też jestem ciekawa ile taki luksus kosztuje ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
to Ty biegasz w pracy? ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Monika -tak się zastanawiam czy szpital odsyła do domu kiedy całkowicie odejdą wody... wtedy już chyba muszą kontrolować całą sytuację... choć oczywiście mogę się mylić
Ja pracuję w sklepie, ale jest to 8 godz na nogach, tu trzeba sprawdzić a to tam, co chwilkę coś ktoś chce, tymi pokierować a to tamtymi... a ostatnio padła nam winda i zasuwałam na 4-te piętro po schodach, ale po kilku razach powiedziałam, że jak naprawią windę to dopiero przyjdę na górę gdyby mnie potrzebowali Ostatnie parę dni wrzuciłam na luz i "chowam" się czasami w małym pomieszczeniu gdzie trzymamy biżuterię i akcesoria i czasami zdążę usiąść na 3 min, a czasami nie bo zaraz mnie gdzieś potrzebują... Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-12-30 o 22:11 |
|
|
|
#2155 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam umówioną położna, ale jeszcze nie podpisaliśmy umowy, możemy zrobić to w dniu przyjazdu do szpitala, a kobietka i tak jest już Nam przypisana, mamy nawet wszystkie papiery wypisane do przyjęcia na oddział. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
i pomagają, ból ustępuję, ale nie znika
|
|||
|
|
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
Jakie macie plany sylwestrowe ? My pierwszy raz zostajemy w domu ,ale i tak jakoś nie czuję klimatu sylwestrowego więc dla mnie to bez różnicy![]() Cytat:
Moja dalsza znajoma we wrześniu urodziła w terminie martwe dziecko , ale nie wiem dokładnie co poszło nie tak i dlaczego tak się stało ale niewątpliwie jest to straszna tragedia. Ja w czwartek idę do lekarza , mam małego stresa ponieważ czasem mam jeszcze brązowe plamienia chociaż są one minimalne ,no ale wierzę ,że wszystko będzie ok
|
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko będzie dobrze a plamienia się zdarzają- ja też na początku miałam. Dostałaś duphaston do łykania?
|
|
|
#2158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biorę luteinę podjęzykową 3x2 dziennie |
|
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile ciąż tyle przypadków, z moją jest wszystko dobrze i koniec ![]() Na pewno wszystko jest dobrze, a plamienia ustąpią w II trymestrze. |
|
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niki ja też plamiłam na początku - to się zdarza - głowa do góry będzie dobrze... Nie wiem czy jeszcze dziś zajrzę więc już teraz chce wam Życzyć SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2014 ROKU - SZYBKICH ROZWIĄZAŃ, ZDROWYCH UŚMIECHNIĘTYCH BOBASKÓW I CZEGO SOBIE TYLKO WYMARZYCIE
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

a jak u Was?
dzielna mamuśka 

16.06.2012
i żeby nie myśleć i się nie nakręcać bo tak:boleć będzie i tego się nie da ukryć i ominąć ale ona zrobi wszystko aby bolało jak najmniej i jak najkrócej.

klik!