|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4202 |
|
... choć nie Westwood
|
borze borze borze, dopiero zobaczyłam zdjęcie (przez wizaz forum nie widze, ktos wie czemu?), jaaaakie cudne kotałki
|
|
#4203 |
|
Nie depcze krokusów
|
Vivienne - ostatnio ociekają słodyczą...
Esfira - Niunia miała badaną rogówkę i nie była uszkodzona, dlatego dostała te krople. Ale skoro to może być Herpes, to jednak polecę zrobić wymaz, o ile znowu mi się nie pochoruje w weekend czy święto. Poczekam na kolejny atak. Zdarzył jej się 4x w ciągu 2 miesięcy, więc pewnie nie będę długo czekać. Trochę mnie dziwi zapisanie sterydów przy zadrapaniu... Rozumiem, że pani, która skomentowała moją wypowiedź na FB, to szalona mamuśka wpatrzona w swe dziecię i tylko w nie?
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2013-12-30 o 21:30 |
|
|
|
#4204 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale zovirax jest przeciwwirusow (to na herpesa ma byc tak?), a antybiotyk antybakteryjny... I co wam da wymaz na posiew na herpesa?
U nas aktualnie przechodzimy z karmy RC na PON i kurcze widze, ze kotek nie je jej tak chetnie.. Na RC sie czasem rzuca:/ Byl troche problem z qpalem tez ale juz ok. Aktualnie ciagle ma mieszanke RC i PON zeby jadl, ale chyba stale nie powinien miec mieszanki. Co w tym RC jest takiego przyciagajacego
Edytowane przez tiramisu_ Czas edycji: 2013-12-30 o 22:04 |
|
|
|
#4205 |
|
Raczkowanie
|
Kocia ma całodobowy dostęp do suchej karmy. Wydaje mi się, że wywala ją dla zabawy...
Często ganiamy się z kotką po domu, ona się chowa pod łóżkiem a jak idę to wyskakuje i gryzie mnie delikatnie w nogę, później ucieka W ogóle często się z nią bawimy, mocno ja to męczy bo już po 20 minutach zabawy potrafi zasnąć dosłownie wszędzie. Często kładzie się po prostu na stole i śpi, już nic na nią nie działa. Próbowaliśmy "SIO" "NIE WOLNO" na prawdę wszystkiego, kocia ma nas w 4 literach Co do wysokości, to nie nie boimy się, że spadnie, jest bezpieczna. Mieszkam wprawdzie w bloku, ale to wiejski kot, ma więcej odwagi niż mi się wydaje. Z resztą już jej nie oduczymy, kocia parę razy dziennie siada przed drzwiami od balkonu i miauczy, że chce wyjść. Jak już się nabiega, to siedzi i czeka aż ją wpuścimy. Spacerek zazwyczaj trwa 10-15 minut. Nawet jak nie ma jej na balkonie to wołamy ją po prostu "Kocia, chodź do domu" to wyłazi gdzieś od sąsiadki ![]() Mam na drzwiach pokoju zamontowany metalowy drążek na którym często wieszam ubrania, zawsze wiszą torebki, paski i strój z chóru. Kocia wspina się po tym co aktualnie wisi i siada na krawędzi drzwi. Raz nawet tam drzemała. Często wskakuje na górną półkę w szafie i tam śpi. Lubi wchodzić do wanny, która jest mokra ![]() Czyli mój kot po prostu ma taki charakterek ? Sama często nazywam ją rozbójnikiem bo strasznie psoci ![]() A jeszcze jedno. Chcemy jej założyć na szyjkę obrożę z numerem telefonu, w razie potrzeby. Jednak jak tylko ją założymy kocia wije się, wywraca, zdejmuje. Myślicie, że jest szansa, że się przyzwyczai ? Czy po prostu sobie odpuścić ?
|
#4206 |
|
Konto usunięte
|
Mszet ale na którym piętrze mieszkacie?? Kot może się czegoś przestraszyć albo zwyczajnie pognać za czymś co go zainteresuje i zapomni, że dalej nic nie ma i spadnie, a wtedy zwinność mu nie pomoże.
|
|
|
|
#4207 |
|
KOTerator
|
Melduję się jeszcze w tym roku z kotkami i pozdrawiam
.Malla jaka wypowiedź, gdzie gdzie, nic nie widzę. ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Się pochwalę, że mam czarnego kota . Pogryzł go najprawdopodobniej lis, tylną nogę ma pogryzioną do kości, szyty nie musiał być, dostaje antybiotyk i oby chodził normalnie, bo na razie ma spuchniętą nogę i ciągnie ją za sobą jak chodzi... |
|
|
|
#4208 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby wrócił szybko do zdrowia.
|
|
|
|
|
#4209 |
|
KOTerator
|
To jeden z bezdomniaków stołujących się u mnie.
|
|
|
|
#4210 | ||||||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie zarazi się wścieklizną. Cytat:
Wzięłam RC na Święta, bo nie było moich karm w sklepie, z którego zamawiałam i Niunia nie chciała jeść. To jakiś wyjątek, bo Bury rzuca się na miskę, jakby tydzień nie jadł. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie będzie jej się opłacało leżeć w miejscu, z którego jest ciągle przeganiana... gdy ktoś jest w domu ![]() Cytat:
Cytat:
Skoro chcesz ją oduczać chodzenia po stole, to czemu skreślasz jej zdolność do nauki niewychodzenia? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Próbujcie dalej, ale na razie jej nie wypuszczajcie na balkon, póki nie zaprzestanie prób oswobodzenia. Jeśli obawiacie się, że zaginie, zachipujcie ją i zarejestrujcie w bazie.
|
|
|
#4211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4212 |
|
Rozeznanie
|
Muszę się wyżalić, wczoraj odszedł mój niespełna 7 letni kochany kotek
(
|
#4213 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cóż, zdarza się
Cytat:
Pracuj, pracuj ![]() 1- klasycznie, karton po drapaku ; do środka nie wskoczył, bo nie wiedział jak się do tego zabrać. 2- choinka be 3- myszka cacy 4- szczotka perska 5- Kicia z młodym Niech się spełnią świąteczne życzenia:
te łatwe i trudne do spełnienia. Niech się spełnią te duże i te małe, te mówione głośno lub wcale. Niech się spełnią wszystkie one krok po kroku, tego życzę w Nowym Roku.
|
|
#4214 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4215 |
|
Naczelna Nastolatka
|
kociary kochane, znalazłam na moim brytyjczyku okrągłą, symetryczną dziurę w sierści. Tzn ma takie łyse miejsce, otoczone łuszczącą się skórą, nie jest czerwone ani nic. Niewielkie i żeby zobaczyć trzeba rozgarnąć sierść (on ma tonę futra), więc nie jest to taki łysy placek, który widać od razu. Jakieś sugestie? Grzybica? Lecieć już do weta czy obserwować?
|
#4216 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Nigdy koło mojego domu nie widziałam lisów, a tej zimy zaczęły spacerować po chodnikach jak psy , jest ich dużo, dużo mam też kun i sarenek, dziwna ta zima, ciepło jest a zwierzaki schodzą z lasu , przeważnie tak robiły przy dużych opadach śniegu. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Moja Sonia ma taki placek, po sterydach podobno. |
|
|
|
|
#4217 |
|
Naczelna Nastolatka
|
moje koty nie są na żadnych lekach
|
#4218 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
musisz przez kilka dni wytrzymać, chyba że chcesz żeby budziła Cie o 4 już do końca życia. Chociaż jest jeszcze jedno wyjście, zamykac drzwi do pokoju. Cytat:
|
||
|
|
|
#4219 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cham zawsze dobrze się prezentuje
![]() Cytat:
Chorował?Cytat:
Miała oglądane oczy w powiększeniu i było ok. Oprócz tego, że miała wykwit na pół oka... Cytat:
Armagedon się dział.U mojej babci też dużo kun, są jakieś nadaktywne. Pies ma radochę, bo może je gonić - ten pół ślepy i przygłuchy, strasznie jest pocieszny (niestety moja ponad 90-letnia babcia daje mu wiejskie jedzenie, resztki ze stołu i kaszę, więc portki ma ciągle upaprane, ale nie chce go oddawać, bo wreszcie ma towarzystwo w domu, które nie jest interesowne jak koty i nie jest groźne jak jej pierwszy pies łańcuchowy). A czy ostatnio nie ćwiczą za dużo?
|
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam w mieszkaniu dwa balkony, właściwie balkon i galerię. Na balkon kota nie wypuszczam, bo nie jest odgrodzony, ale na galerię wychodzi wtedy kiedy idę palić. Miejsca, przez które mógł się przecisnąć są przeze mnie zatkane kartonem, na razie to wystarczy, na wiosnę pomyślę o czymś większym i twardszy. Poza tym jest normalna metalowa kratka. Jedynie co, to lubi siedzieć na kredensie, ale tam zaś jest do "sufitu" drewniana kratka. Na poręcze nie wchodzi, a jak próbuje to go ściągam. Zresztą nie zostaje sam. Na wiosnę będziemy kombinować jak to zabezpieczyć, bo pode mną jest kotłownio/ciepłownia, poza tym mnóstwo gołębi tam lata ![]() Swoją drogą, mój kot się zsynchronizował z moim okresem. Jak mam PMS przed to on jest tajfun, jak już mam okres, to milutki i kochany jak owieczka, spokojny, delikatny, zabawny Teraz mam nowy zegarek menstruacyjny - żywy obrazek moich cyklów
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4222 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
ups ![]() Chyba że mamy do czynienia z Danielsem, który jednym podskokiem otwiera sobie drzwi. Cytat:
To najlepsze wyjście. Kot będzie miał wolność, nie trzeba będzie się martwić o jej życie ani męczyć obróżką.
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4224 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Malla jej dobrze napisała, high five!- to u mnie na fejsbukuCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Podzielcie się historią :eyes:
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
a propos dzieciatych: wczoraj byli znajomi z dzieckiem, bobas 1,5 roku
Koty na początku bardzo fajnie się zachowywały: kocurek chodził za bobasem i wywracał się na plecki żeby mały go głaskał. Po godzinie wrzasków (muszę przyznać, że mają cierpliwość), rzucania zabawkami i czym się dało koty grzecznie oddaliły się w cichsze miejsce. Ja miałam ochotę zrobić to samo i zaszyc sie z nimi w sypialni. Niestety nie jestem kotem i nie mogę sie wywinac ogonem. A szkoda...
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio w metrze widziałam rodzinkę z dziećmi, dwulatek krzyczał i się rzucał na podłogę na peronie, a jak już stamtąd uciekłam, to jego wrzaski jeszcze długo słyszałam za sobą
|
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vet ogladal i stwierdzil ze taka jego uroda. Tyle ze Cycek to dachowiec przygarniety z ulicy (sorry - to kot ktory uznal ze nas nalezy zaadoptowac), byl ciezko chory jak z nami zamieszkal i chyba tylko wlasnie sterydow mu nie podali a tak to wszystko co mieli na skladzie byle go ratowac a my nie potrafimy powiedziec od kiedy to ma (zauwazylismy 2 lata temu) Od czasu do czasu Cycek gubi tez taki maly klaczek siersci ze zluszczona skora, ale tej skory to tak wielkosci glowki od szpilki. To tez podobno normalne. Jak sie martwisz to moze lepiej isc do veta.
|
|
#4229 | |
|
... choć nie Westwood
|
Dzięki za wskazowki
Ignotowanie staram się stosowac, ale myślę, że tez przyczyna jest w tym, że czasem z TŻem wstajemy po 4 do pracy i kot się przyzwyczaja.. a na to nie poradzimy.Aleeeee. Dziś to ja obudziłam kota (o 4 Cytat:
Zresztą zamknięte drzwi też nie zdałyby egzaminu, już tak robilismy. Kot miauczący pod (żeby nie powiedzieć skamlący), drapiący w drzwi... już wolę, zeby mnie budzila ;D
|
|
|
#4230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwielbiam wolne dni i tulenie futrzaka caly dzień
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

.
おはよう!