Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamuś. - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-31, 09:23   #4021
cebulova
Zadomowienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
wybacz już się poprawiam

Mała tak jest już zdrowy, mam mu zrobić teraz badanie kontrolne moczu i już się wynikiem stresuje
Słodziaczek mały

Witam sylwestrowo :-P
Musze sie wybrac do Biedry po picolo co by mieć czym wznieśc toast za nowy rok.

Iza, ciekawa jestem jak pierwsza noc z synkiem. Daj znaka jak bedziesz miala chwilkę.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:24   #4022
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom
Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Ty, ciotka, ale jak się chwalisz bąblem to go pokaż, bo widzę tylko kocyk co mam podziwiać ???

Mogłabym, ale mi zależy na miejscu. Musi być składany, bo jak goście przychodzą to nie ma jak się ruszyć. Choinka, mata, bujaczek, wózek i to wszystko w salonie. Do tego wielka sofa, ława, meble....pokój ma swoją pojemność. A to krzesełko sobie złoże jak nie używam i jest ok.

na pewno kupiłabym jeszcze skarpetki, na 62 dokupiłabym jeszcze body kr rękaw, może być 6 szt, pólśpiochy też.
Ogólnie lista ok. Rodzisz na koniec kwietnia, więc może być ciepło ale i chłodno. Nie wiem czy użyjesz tą koszulkę na 56.
Ja jestem zwolenniczką body i pajaców. Oprócz tego często moja nosi spodnie - wszelkie i jakiś sweterek czy bluza. No i skarpetki. Buty dla niej to jeszcze abstrakcja, nawet jak jej założe to ma zaraz zdjęte.

A ktoś chce odkupić matę z FP? Taką - http://allegro.pl/fisher-price-mata-...805873974.html
Isiaczku skarpetek tez mam sporo tylko tutaj nie zapisalam no i wlasnie body wiem ze musze dokupic koszulka na 56 to w sumie z kompletu jest, specjalnie jej nie.kupowalam i jest dosc spora wbrew pozorom wiec mysle, ze jak.nie na poczatku to latem ja uzyje no i zdecydowanie masz racje jakis sweterwk albo bluza zapinana by sie przydala a tutaj w norwegii lato pewnie znow.pozno przyjdzie, maj jeszcze tutaj zimny jest w tym roku jeszcze snieg lezal, 2 lata temu jak jechalismy na slub nasz to tez snieg padal

iza, ciesze sie, ze porod Cie.oszczedzil istne szalenstwo pewnie sie zacznie w domu z maluchem

Sent from my SAMSUNG-SGH-I997

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:00   #4023
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
nic Cię nie omineło. Jestem po iui , termin @ mam za 3 dni i wiem ze nic z tego nie bedzie szkoda kasy..
Że było iui to ja pamiętam Nie mogłam sobie tylko przypomnieć dlaczego nie testujesz, a Ty poprostu nie chcesz. Test wypada Ci w Nowym Roku i mam nadzieję, że jednak ten początek roku Cię mile zaskoczy.

Cytat:
Mogłabym, ale mi zależy na miejscu. Musi być składany, bo jak goście przychodzą to nie ma jak się ruszyć. Choinka, mata, bujaczek, wózek i to wszystko w salonie. Do tego wielka sofa, ława, meble....pokój ma swoją pojemność. A to krzesełko sobie złoże jak nie używam i jest ok.
Ja też nie mam dużo miejsca w salonie, ale jak ktoś ma przyjść/przychodzi to część rzeczy (czyt. wózek, bujak) wynoszę do sypialni. I tak z nich w tym czasie nie korzystam.

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
dzien dobry
powiem Wam fajny kawal z ust mojego TZ...
Lezymy wczoraj w wyrku i podziwiamy naszego Synka jakie poczynil postepy itp.Mowie do TZta:
-Musimy zaczac uczyc Szonusia samemu jesc.
A TZ:
-Ale widelca strach Mu dac.

Cześć Dziewczęta.

Nie wiem czy później zajrzę, więc chciałam życzyć Wam i Waszym rodzinom wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Żeby spełniły się wszystkie Wasze marzenie, te małe i te duże, te racjonalne i te bardziej szalone. Żeby nie opuszczało Was zdrowie, a na każdym kroku towarzyszyły Wam miłość i szacunek najbliższych. No i pieniędzy, bo ułatwiają życie

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2013-12-31 o 10:01
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:05   #4024
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam.Dziewczyny jesteście nie zastąpioneNo więc o 3 odeszły mi wody i od razu się skurcze.Wzieli mnie na porodówke i radziłam sobie całkiem dobrze.O 9:00 przyjechał tż.Najgorsza była ostatnia godzina skórcze strasznie bolesne i rozwarcie szyjki z 6 cm na 10 cm.Ale na widok malucha na piersiach zapomniałam o całym tym bólu.Tż był do końca przecinał pępowine.Jeste totalnie zakochany w synku tak jak i ja:ve:
Brawo, kochana, jestes bardzo dzielna!

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:07   #4025
IsiaG
Zadomowienie

Witam w Sylwestra.
Pewnie jeszcze dziś tu się zjawię ale jakby co to życzę Wam najlepszego w Nowym Roku, niech świat będzie dla was pełen ciepła, radości i przyjaciół, a w waszym domu niech nigdy nie zabraknie miłości i zrozumienia.
Niech Nowy 2014 rok, pozbawiony będzie przykrości, a niech składa się jedynie z sukcesów i szczęśliwych chwil.

Cytat:
wybacz już się poprawiam

Mała tak jest już zdrowy, mam mu zrobić teraz badanie kontrolne moczu i już się wynikiem stresuje

Noooo, teraz to ja rozumiem. Jaka kruszynka z niego jest śliczny.

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość

My mamy dużo planów na przyszły rok, dużo się zmieni i mam nadzieję, tylko, że na lepsze a dziś ruszamy do klubu na koncert Ani Dąbrowskiej, więc mam nadzieję, że rok zacznie się dobrze przy kojącej me ucho muzyce

Pozdrawiam i buziakuje!

Oby Wam się wszystko ziściło o czym marzycie kochana.

Cytat:

dzien dobry
Lezymy wczoraj w wyrku i podziwiamy naszego Synka jakie poczynil postepy itp.Mowie do TZta:
A TZ:

Ja nie umialam juz nic z siebie wydusic,zaczelismy sie tak smiac,ze ja plakalam i nie umialam przestac.Chcial zebym wyjasnila Mu o co mi chodzilo,a ja co chcialam powiedziec to jeszcze wiekszy placz ze smiechu.
A wiec chodzilo mi o to,zeby Malemu czesciej dawac np kawalki chleba na talerzyku i zeby sam sobie bral itp.

Widzę, że ciąża robi swoje - śmiech i płacz.
A widziałaś to? W 4.35 minucie to jakby Ciebie oglądać

http://www.youtube.com/watch?v=jOSl0FND_ys

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:22   #4026
kooocur
Zakorzenienie

jak sobie przypomnę, że popłakałam się w MC donaldsie bo dostałam złą kanapkę..to mnie ogarnia tęsknota za ciąża!:ha haha:

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:40   #4027
Luna0
Zakorzenienie

Nie nadrabiam, bo brak czasu.

Wszystkiego najlepszego dziewczynki w nowym roku!!!

my idziemy na domówkę a poźniej wysypiamy się w domu i rano po małego do mamy. Już jesteśmy przerażeni że obudzimy się bez niego w naszym mieszkaniu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:49   #4028
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Staraczki i mamusie cz. VI

Szczesliwego Nowego Roku dla Was wszystkich! Mam nadzieje, ze bedzie lepszy od obecnego

My dzisiaj jak co roku sami w domku z polsatem

Byle do północy a potem do łóżka. Buziaki dla Was;*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 11:24   #4029
Luna0
Zakorzenienie

Kamil dosypia to coś nadrobię

Szejda trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Ufff...nie jestem sama, ja też nie znoszę różu, w minimalnych ilościach jeszcze ujdzie, ale jak dziewczynka ma różową czapeczkę, szaliczek i rękawiczki, różową kurteczkę i spodenki, różowe buciki, a w nich różowe skarpetki, różowy wózek z różową torebeczką...masakra...je st tyle fajnych innych kolorów dla dziewczynek, choćby fiolet i jego odcienie...to tylko moja opinia
to nie zawsze jest takie proste, bo siostra też różu nie lubi ale o ile tu kupowała ubranka w każdym innym kolorze o tyle szwagier z Irlandii jak przywoził to sam róż bo miał do wyboru róż lub niebieski. Wyszło na to że jak nie chciała różu to miała niebieski wózek, niebieski kombinezon, czapkę i wszyscy zaglądali "jaki ładny chłopczyk"
teraz dziewczynki też często chodzą na różowo bo jednak większośc jest takich ciuchów

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Model zapisalam
X-landera tez nie biore pod uwage.
Co jak co ale mnie do kubelkowych jak Bajka nikt mnie nie przekona. Jednak dobrze jak dziecko śpi na prostym (a na spacerach dużo śpi) i ja wyszukałam taki wózek żeby był mały zwinny, ale nie kubełkowy. Moda modą ale wygoda dziecka najważniejsza.

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Dziwny szpital, że niechętnie robią cesarki są porody, które się na nią kwalifikują i tyle
Jak muszą to zrobią, ale u Izy nie musieli. Widzisz u mnie musieli a nie zrobili i rodziłam 11h a w innym szpitalu zrobiliby mi od razu... bo wskazania były

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
O
A co do ciuszków to ja mam większość używek. Moze macie tam lumpeksy jakies, co? Z pakami to różnie bywa, można utrafic bardzo zniszczone, bo w sumie kupujesz kota w worku. Ja z ciuszków mam wszystko w sumie, bede musiała dokupic tylko jakies półśpiochy, ale ja do pół roku nie mam. Mam tylko rozmiary 56 i 62 oraz kilka na 68 i tyle. Resztę będę dokupowac później.
I dobrze że dokupisz pozniej bo będziesz wiedziała co lubisz ubierać i jaka będzie pogoda na rozmiar np 68. Ja mam teraz dużo koszulek z krótkim i po co? Jak Kamil w zimie żadnej nie założy

Cytat:
wybacz już się poprawiam

ooo jaki cudny

Cytat:
Iza jeszcze raz gratki! To jest wlasnie to,czego nie da sie innym wyjasnic do poki samemu sie nie przezyje,jak mozna zapomniec bol w ciagu sekundy

dzien dobry
A TZ:

Ja nie umialam juz nic z siebie wydusic,zaczelismy sie tak smiac,ze ja plakalam i nie umialam przestac.Chcial zebym wyjasnila Mu o co mi chodzilo,a ja co chcialam powiedziec to jeszcze wiekszy placz ze smiechu.
A wiec chodzilo mi o to,zeby Malemu czesciej dawac np kawalki chleba na talerzyku i zeby sam sobie bral itp.
Ojej pamiętam napady śmiechu w ciąży
my mamy napady jak młody śpi bo wiadomo że jak trzeba się śmiać cicho to chce się więcej i więcej
Dzięki za ostatnie wypociny
Z TŻ od wczoraj wieczorem ok, tzn lepiej niż ok.. wiesz jak to po kłótniach

Iza wierzę że w ta godzinę od 6cm do 10cm musiało bardzo boleć, ale przynajmniej nie męczyłaś się z tym bólem 4h tylko 1h i ... miałaś Dominisia ale musisz być teraz szczęśliwa... w końcu masz swoje Cudo!

Dziewczyny a ja się nei mogę nadziwić... wstaje Kamil patrze do wózka a tam mój syn. Normalnie duży chlopak... skąd on się wziął? Gdzie moje dzidzi? On już naprawdę wygląda na chłopczyka, dziecko a nie dzidziusia... prze piękny jest a jak się chichra ciągle.
Uwielbiam też jak przychodzi TŻ, wcześniej leciał do drzwi a teraz jak tylko słyszy zamek to ucieka do mnie bo wie że TŻ będzie go gonił i tak słodko jak torpeda leci i rzuca sie po mnie
to tyle

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
jak sobie przypomnę, że popłakałam się w MC donaldsie bo dostałam złą kanapkę..to mnie ogarnia tęsknota za ciąża!:ha haha:
Jej pamiętam moje łzy gdy TŻ nie przyniósł sprita.. i łzy że głupia go po niego wysłałam chociaż było późno i zimno

aa i nie pochwaliłam się, Kamil wczoraj wyciągnął sudocrem z pod przewijaka (mamy stojak z półkami i przewijakiem obok łóżeczka) i wysmarował całe łóżeczko. Plastyk

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 11:26   #4030
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość

Linka jakbyś zrobiła jednak teścior, to dawaj znaka na kom, plisssss
brzuch boli mnie w skali 1-10 akutualnie z 6..wiec testu na pewno nie bedzie , co prawda spodziewam się @ 2-3 styczeń ale czuje ze ona zaraz poleci bo boli jak by już właśnie miała polecieć,wzięte tabletki i termofor...

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Że było iui to ja pamiętam Nie mogłam sobie tylko przypomnieć dlaczego nie testujesz, a Ty poprostu nie chcesz. Test wypada Ci w Nowym Roku i mam nadzieję, że jednak ten początek roku Cię mile zaskoczy.
uważam ze test robi się po terminie @ a nie przed termin mam na 2-3 .01 , szkoda kasy na 1 czy 2 dni wiedzy a nie daj bóg wiedze o ciązy biochem. Ja czekam na 3 styczeń , gdyby się spozniała pare dni wtedy bym dopiero poszła do apteki

3690 gram szcześcia <3

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2013-12-31 o 11:28
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 11:38   #4031
santom
Zakorzenienie

My chyba co do tych cesarek troche nieobiektywne jestesmy. Jesli chodzi oize np to teraz z perspektywy widac ze rzeczywiscie wskazan jako takich, a my sie dziwilysmy czemu jej jeszcze nie robia. A dzieki decyzji lekarzy iza teraz szybciej dojdzie do siebie, porod byl szybki, traumy nie ma.

Co innego zupelnie u luny czy kocura bylo: one rodzily juz kilka dni a dalej je pchali na SN. A kobieta ma tez swoje mozliwosci robotem nie jest, baterii w 5 minut sobie nie naladuje. Szkoda ze lekarze czasem nie widza problemow... ja sama sie boje jak to bedzie u mnie wygladalo, bo tutaj tez jest nacisk na SN i ja bardzo chcialabym tak rodzic, ale jesli sytuacja bedzie tego wymagala to nie chcialabym byc pchana w tym kierunku a pozniej ponosic konsekwencje niedotlenionego dziecka, bo ktos sobie statystyki chce poprawic. Jesli odmowia mi cesarki w momencie kiedy bede wiedziala, ze juz nie moge i jesli beda komplikacje to powiem im, ze rzadam tego na papierze, ze w razie jakichkolwiek problemow z niedotlenieniem, zatruciem oni beda ponosic tego konsekwencje. Tylko ciekawe czy taka madra bede juz przy porodzie

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-12-31, 11:41   #4032
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Witam w Sylwestra.
Pewnie jeszcze dziś tu się zjawię ale jakby co to życzę Wam najlepszego w Nowym Roku, niech świat będzie dla was pełen ciepła, radości i przyjaciół, a w waszym domu niech nigdy nie zabraknie miłości i zrozumienia.
Niech Nowy 2014 rok, pozbawiony będzie przykrości, a niech składa się jedynie z sukcesów i szczęśliwych chwil.

Widzę, że ciąża robi swoje - śmiech i płacz.
A widziałaś to? W 4.35 minucie to jakby Ciebie oglądać

http://www.youtube.com/watch?v=jOSl0FND_ys
dobre
Cytat:
i to tez dobre,hormony niezle sie z nami bawia.Na szczescie poza placzem nie mam innych "perypetii" i oby tak juz zostalo.
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam, bo brak czasu.

Wszystkiego najlepszego dziewczynki w nowym roku!!!

my idziemy na domówkę a poźniej wysypiamy się w domu i rano po małego do mamy. Już jesteśmy przerażeni że obudzimy się bez niego w naszym mieszkaniu
my wczoraj podrzucilismy poraz drugi do Babci Malego na 3 godziny i heja na male zakupy.Bylo dziwnie,dziwnie wysiadalo sie z auta nie wyciagajac Malego i wozka.Ogolnie dziwnie,ze nikt nie mruczy,nie wola i wogole.Takze pewnie rano bedziesz zateskniona.

Dzieki Dziolchy za zyczonka.I ja zycze Wszystkim dobrego Nowego 2014 Roku,niech do kazdej przychodzi samo szczescie,zdrowie i milosc oraz pociecha z bliskich.I niech sie spelnia najwazniejsze marzenia i pragnienia

Dziewczyny zaraz bede posylac maila do calej mojej ksiazki adresowej z emaila w sprawie Colorka,zamiescilam tez posta na watku czerwcowych Mamus i jak widzicie dalam odnosnik do posta.Moze i Wy dajcie na "swoich" watkach info albo puscie maila po znajomych

A Ty Colorku umiesc moze tez info w poscie,w ktorym podajesz info o Mamie na stronie glownej i tez wrzuc w podpis

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:06   #4033
margot_2012
Raczkowanie

Iza, bardzo gratuluję! Udało się jeszcze przed Nowym Rokiem, to będzie najbardziej niezapomniany Sylwester !

Kucyk, witam Cię i tutaj, nie wiem kiedy się pojawiłaś na tym wątku ale ciesze się że zdrowo rośniesz

Colorblue, na pewno rozliczę podatek na Twoją mamę, będę się rozliczała znając życie 30 kwietnia , mam nadzieję że numer KRS będzie można wtedy znaleźć, bo jak go teraz zapisze, to i tak zgubie

Dziewczyny, życzę Wam żeby Nowy Rok był lepszy od poprzedniego, staraczkom II kresek, Szejdzie i Lince owocnego IVF, ciężarówkom zdrowej ciąży i bezpiecznego porodu, mamusiom pociechy z dzieci i satysfakcji z ich rozwoju a wszystkim spełnienia marzeń i omijania kłopotów szerokim łukiem!
margot_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 12:55   #4034
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
brzuch boli mnie w skali 1-10 akutualnie z 6..wiec testu na pewno nie bedzie , co prawda spodziewam się @ 2-3 styczeń ale czuje ze ona zaraz poleci bo boli jak by już właśnie miała polecieć,wzięte tabletki i termofor...
A można termofor na ból brzucha? Ciągle mnie ktoś przestrzegał, że to moze spowodować krwotok i dlatego, mimo wielkiej chęci (i tego, że jestem strasznym zmarźluchem), nie kupiłam nigdy termoforu... Choć tak mnie korci..
Cytat:
to nie zawsze jest takie proste, bo siostra też różu nie lubi ale o ile tu kupowała ubranka w każdym innym kolorze o tyle szwagier z Irlandii jak przywoził to sam róż bo miał do wyboru róż lub niebieski. Wyszło na to że jak nie chciała różu to miała niebieski wózek, niebieski kombinezon, czapkę i wszyscy zaglądali "jaki ładny chłopczyk"
teraz dziewczynki też często chodzą na różowo bo jednak większośc jest takich ciuchów

Co jak co ale mnie do kubelkowych jak Bajka nikt mnie nie przekona. Jednak dobrze jak dziecko śpi na prostym (a na spacerach dużo śpi) i ja wyszukałam taki wózek żeby był mały zwinny, ale nie kubełkowy. Moda modą ale wygoda dziecka najważniejsza.

Dokładnie, miłosci do różu sie chyba nie zwalczy, to coś "wdrukowanego" w małe dziewczynki Ale można i trzeba uczyć od małego dobrego gustu, dlatego na pewno nie będę zabraniać "różowości" (chyba nawet kupię lampę sufitową w takim kolorze ), ale myślę, że równie ładnie wygląda tylko jeden element różowy w połączeniu np. z bielą czy szarością.

Zakochałam sie w lampach dla dzieci...

[Czy mi już odbija?? ]
Zgadzam się z podkreślonym
Cytat:
O jaaa, a ja nie miałam takich przygód ;(
Czytałam gdzieś kiedyś, że jakaś dziewczyne w ciązy do płaczu doprowadzał piesek z reklamy papieru toaletowego Velvet czy innej firmy hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (16,6 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (13,0 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (10,4 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (10,7 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (92,4 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (26,3 KB, 0 załadowań)

Stary 2013-12-31, 13:22   #4035
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
A można termofor na ból brzucha? Ciągle mnie ktoś przestrzegał, że to moze spowodować krwotok i dlatego, mimo wielkiej chęci (i tego, że jestem strasznym zmarźluchem), nie kupiłam nigdy termoforu... Choć tak mnie korci..
ogolnie gorąco ( gorące kąpiele i termofor), tabletki przeciwbólowe = to daje efekt 'otwartego kranu' ale w momencie ogromnego bólu to nie ma znaczenia..a termofor na krzyz najlepiej a nie na brzuch

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 13:37   #4036
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Kamil dosypia to coś nadrobię

Szejda trzymam kciuki!

Jak muszą to zrobią, ale u Izy nie musieli. Widzisz u mnie musieli a nie zrobili i rodziłam 11h a w innym szpitalu zrobiliby mi od razu... bo wskazania były

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

I dobrze że dokupisz pozniej bo będziesz wiedziała co lubisz ubierać i jaka będzie pogoda na rozmiar np 68. Ja mam teraz dużo koszulek z krótkim i po co? Jak Kamil w zimie żadnej nie założy

ooo jaki cudny

Ojej pamiętam napady śmiechu w ciąży
my mamy napady jak młody śpi bo wiadomo że jak trzeba się śmiać cicho to chce się więcej i więcej
Dzięki za ostatnie wypociny
Z TŻ od wczoraj wieczorem ok, tzn lepiej niż ok.. wiesz jak to po kłótniach

Iza wierzę że w ta godzinę od 6cm do 10cm musiało bardzo boleć, ale przynajmniej nie męczyłaś się z tym bólem 4h tylko 1h i ... miałaś Dominisia ale musisz być teraz szczęśliwa... w końcu masz swoje Cudo!

Dziewczyny a ja się nei mogę nadziwić... wstaje Kamil patrze do wózka a tam mój syn. Normalnie duży chlopak... skąd on się wziął? Gdzie moje dzidzi? On już naprawdę wygląda na chłopczyka, dziecko a nie dzidziusia... prze piękny jest a jak się chichra ciągle.
Uwielbiam też jak przychodzi TŻ, wcześniej leciał do drzwi a teraz jak tylko słyszy zamek to ucieka do mnie bo wie że TŻ będzie go gonił i tak słodko jak torpeda leci i rzuca sie po mnie
to tyle

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Jej pamiętam moje łzy gdy TŻ nie przyniósł sprita.. i łzy że głupia go po niego wysłałam chociaż było późno i zimno

aa i nie pochwaliłam się, Kamil wczoraj wyciągnął sudocrem z pod przewijaka (mamy stojak z półkami i przewijakiem obok łóżeczka) i wysmarował całe łóżeczko. Plastyk

Co do różu to można kupić i nne kolory. Nie wiem jak dla starszych dziewczynek, ale fakt, był taki okres, że tylko róż był dostepny. Teraz są na szczęście i inne kolory. Także nie jest źle.

Masz racje, urosły nam dzieci. Ostatnio tak patrzyłam na swoją jak śpi, że zajmuje coraz więcej miejsca w łóżeczku a taka była maleńka....nadal jest mała ale już coraz większa. I to tak z dnia na dzień, rośnie nie wiadomo kiedy.

A Kamilek spryciarz, wie, że tym się smaruje.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-12-31, 16:13   #4037
czarna_mala
Zakorzenienie

Witam się Sylwestrowo

My spędzamy Sylwestra na domówce ze znajomymi

Kochane Moje, chciałabym życzyć Wam i Waszym rodzinkom, dużo zdrowia, cierpliwości, oby nowy nadchodzacy rok był lepszy niż poprzedni, owocował w nowe fasolinki, a tym z Was, którym się już udało, życzę cierpliwości do Maluszków, ponadto życzę Wam abyście każdy dzień nowego roku rozpoczynały od uśmiechu na twarzy i kładły się z nim do łóżka, mało trosk, dużo szczęścia oraz spełnienia wszystkich marzeń, które być może są gdzieś ukryte głęboko w każdej z Was

Chciałam Wam napisać, że przez te pół roku bardzo zżyłam się z Wami, nie sądziłam, że coś takiego jest możliwe, jestem z Wami tak krótko, a czuję, jakbym znała Was już kilka dobrych lat. Dziękuję, że byłyście przy mnie (choć wirtualnie) przez ten ciężki czas, kiedy #, bez Was nic nie byłoby takie samo, nie wiem co bym teraz robiła, a tak jestem tu z Wami, bo wiem, że nie jestem sama z moimi problemami, dziękuję

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6

Edytowane przez czarna_mala
Czas edycji: 2013-12-31 o 16:14
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:24   #4038
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
to tyle

Jak ja uwielbiam jak Ty piszesz o Waszym Kamilku
Artysta Mały

Cytat:
uważam ze test robi się po terminie @ a nie przed termin mam na 2-3 .01 , szkoda kasy na 1 czy 2 dni wiedzy a nie daj bóg wiedze o ciązy biochem. Ja czekam na 3 styczeń , gdyby się spozniała pare dni wtedy bym dopiero poszła do apteki
źle to ujęłam. Chodziło mi o Nowy Rok, nie o 1 stycznia, tylko o Nowy Rok, jako początek roku (czyli ten 2-3 stycznia).
To czekamy na rozwój sytuacji.

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:49   #4039
pennee
Raczkowanie

Życzę Wam udanego sylwestra i wszystkiego co najlepsze w nowym roku, oby był lepszy i bardziej owocny !
pennee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 17:11   #4040
magbes
Zadomowienie

kochane chcialam Wam zyczyc aby przyszly 2014 rok obfitowal w same cudowne chwile... aby mamusie podziwialy rozwoj swoich zdrwych dzieciaczkow,, ciążówki latwo znosily ciaze i bezbolesnie urodzily zdrowe dzidziolki a staraczki aby jak najszybciej doczekaly sie dwoch pieknych tlustych kreseczek! spelnienia wszystkich marzen
ciesze sie, ze jestescie i choc ostatnio rzadko sie udzielam to codziennie o Was mysle !

my idziemy z Dominika do TZ brata posiedziec z jego zonka i dzieciaczkami.
buciaczki
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 17:49   #4041
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
nic Cię nie omineło. Jestem po iui , termin @ mam za 3 dni i wiem ze nic z tego nie bedzie szkoda kasy..

a powiedz mi , wystarczy 'historia' ustna? czy trzeba zbierać dokumenty z przychodni i od lekarzy u których się leczylam ???
Ja przedstawiłam dokumentację jaką miałam, czyli wszystkie wyniki jakie robiłam dla siebie i wypisy ze szpitala. Nie przedstawiałam dokumentów z przychodni ale jak będziesz miała możliwość to myślę, że takie dokumenty też są wskazane tym bardziej, że tam są daty i będzie widać, że problem jest od dawna.Dałam kopię dokumentów i dołączył to do naszej karty.
Oczywiście cały czas Tobie życzę, żeby teraz się udało

Cytat:
wybacz już się poprawiam

Jaki słodziak

Dziewczynki ja już powoli zaczynam się szykować, więc życzę Wam udanej nocy, nieważnie czy przed tv czy w gronie znajomych, oby było wesoło Na Nowy Rok, życzę Wam wiele szczęścia, wytrwałości w realizacji zamierzonych celów, prawdziwych przyjaciół, II kreseczek dla wszystkich staraczek, szybkich akcji porodowych dla ciężarówek, radości z dzieciaczków i spełnienia marzeń, żeby mogły się pojawić nowe
:bounc e:
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 18:18   #4042
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Staraczki i mamusie cz. VI

Kochane Szczęśliwego Nowego Roku! !!! Spełnienia wszystkich marzeń, latwych porodow, cudownych dwoch kresek na teście i samych radosci z naszych malych szkrabow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 18:33   #4043
IsiaG
Zadomowienie

My starszą zawieżliśmy do jej chłopaka. Co ciekawe, rodziców nie będzie w domu, ale za to będzie jego rodzeństwo (2) oraz koledzy czy znajomi. Poza tym jego mama nam obiecała, że będą ich kontrolować, bo bawią się gdzieś niedaleko. Odbieramy ją jutro, widać było, że jest szczęśliwa. A niech się cieszy, w końcu to jej pierwszy Sylwek bez nas.

Życzenia już składałam i dziękuję Wam za wasze. My w domku. Ciekawe czy Lidka się obudzi o północy???

To do zobaczenia w przyszłym roku.

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-12-31, 20:16   #4044
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Musze sie wybrac do Biedry po picolo co by mieć czym wznieśc toast za nowy rok.
Ja się nabrzdyngolę bo mam 2
Cytat:

to tyle
Kochany musi być!!!

Cytat:
My starszą zawieżliśmy do jej chłopaka. Co ciekawe, rodziców nie będzie w domu, ale za to będzie jego rodzeństwo (2) oraz koledzy czy znajomi.
Oj, teraz bym się tak cofnęła 10 lat wstecz! To były najlepsze imprezy sylwestrowe! Pierwsze bez rodziców

Dziewczynki moje kochane!! Ja jak zwykle - każdej, tego co najpiękniejsze! Oby ten 2014 był wyjątkowy!

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 22:40   #4045
bajka1807
Zakorzenienie

Lunka prze ciez ja nikogo do kubelka nie przekonuje
ja przy Blance mialam spacerowke rozkladana na plasko, ale co z tego? mnie np nie przekonuja argumenty ze dziecko obala sie na boki jak spi bo to shit prawda, w przypadku akurat mojego dziecka, ktore jak zasnelo tak spi, zreszta pasy sa ograniczeniem i za cholere dziecko na bok sie nie obroci, no chyba ze nie jest przypiete pasami.
zreszta opinie ortopedow sa rozne, a i opinie o kubelkach wystawiaja matki ktore ich nie uzytkuja, wiec dla mnie to zadna opinia, tylko strzelanie z tylka ze kubelek jest beeeee
kazdy robi to co uwaza za sluszne i co uwaza dla swojego dziecka za najlepsze. jak kubelek nie bedzie pasowal sprzedam w pi*zdu i kupie cos innego, albo przerzuce sie na swoja super parasolke i tylko ja bede uzytkowac

Happy New Year
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 10:35   #4046
santom
Zakorzenienie

PIERWSZA!!!.D alez mnie zaszczyt kopnal w tym nowym roku:d czyzby wszystkie kaca leczyly ?

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU

my grzeczni bardzo bylismy w domciu

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2014-01-01, 11:01   #4047
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margot_2012 Pokaż wiadomość

Kucyk, witam Cię i tutaj, nie wiem kiedy się pojawiłaś na tym wątku ale ciesze się że zdrowo rośniesz
Hej. Ja się nie udzielam ale codziennie czytam Was
Trudno mi się wbić ale wszystkie z Was kojarze i jestem ciekawa co u której słychać. A na wątek AM już nie wchodzę, więc nie miałam gdzie Izie napisać.

Iza Twój synuś jest boski Ta minka kapitalna

Santom ja czekałam jak tylko 12 wybiła i poszłam się myć i lulu. O 20 musiałam się kawy napić bo zasypiałam. Kupiliśmy z TŻ słodyczy i czipsów i nic nie zjedliśmy bo nie mieliśmy ochoty. O północy toast i życzenia (ja miałam rumianek a mąż mięte ) i poszliśmy spać. Ale był to najlepszy nasz sylwester...

Wszystkiego dobrego dla Was w Nowym Roku!
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-01, 11:41   #4048
teorema
Wtajemniczenie

Cześć!

Niech rzeczywistość wyprzedza Wasze marzenia w nowym roku

U nas dziś malowania pokoiku ciąg dalszy

Stary 2014-01-01, 13:31   #4049
IsiaG
Zadomowienie

Hejka.

Nie dla mnie już Sylwestry i zabawa do białego rana.
Poszłam spać coś przed 1, w nocy ze 4 razy wstawałam do małej i o 7.40 pobudka. Mała chwilę po północy się obudziła a raczej to ją obudzono. I tak siedziała z nami do 0.40. Podziwiała fajerwerki, stała w oknie i robiła furrorę wśród ludzi którzy stali pod oknami (mieszkamy na parterze). Lidka machała do nich i się uśmiechała, fajnie było. Sylwester kameralnie i przytulnie. Swojsko w kapciach. Wypiłam trochę szampana i zaczęło mnie rozkładać. Za duża dawka po tak długiej abstynencji.

a na obiad planujemy kaczusię, ziemniaki i czerwoną kapustę. Dla mnie zostanie jajko sadzone.

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2014-01-01, 13:44   #4050
czarna_mala
Zakorzenienie

Witam się i ja

my o 1:40 już sprzątaliśmy, miał być SYlwester w większtm gronie, w ostateczności bawiliśmy się w kameralnym gronie 6 osób (3 pary), z czego faceci nie pili, więc mój małżon niezadowolony, wypiliśmy niecałą 0,5 Stocka, ale przynajmniej główka dziś nie boli i kaca nie ma najlepszą zabawą był Twister, a skutek jest taki, że każdy miesień mojego ciała daje znać o sobie

To chyba tyle

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości