Wystające wargi sromowe mniejsze - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 16:51   #1
dania99
Przyczajenie

Wystające wargi sromowe mniejsze

Zauważyłam jakiś czas temu, że mam brzydkie, wystające i ciemne wargi sromowe mniejsze (tzw. motylek). Kiedy stoję nago przed lustrem widać je jak wystają i mi się to bardzo nie podoba :/ Wstydzę się kiedykolwiek je komuś pokazać. Nawet ginekologowi, a co dopiero chłopakowi... Kiedy byłam mała raczej takich nie miałam... Ostatnio nawet wychodząc z łazienki w samej bieliźnie natknęłam się na mamę i zaczęłam z nią rozmawiać. Wtedy zauważyła pewne dziwne "wybrzuszenie" w majtkach i pytała się wprost co to jest. Odpowiedziałam, że wkładka i od tego czasu zaczęłam się temu bardziej przyglądać. Jestem jeszcze nastolatką, więc pomyślałam, że może to się jeszcze zmieni... :/
dania99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 17:00   #2
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Wystające wargi sromowe mniejsze

Cytat:
Napisane przez dania99 Pokaż wiadomość
Zauważyłam jakiś czas temu, że mam brzydkie, wystające i ciemne wargi sromowe mniejsze (tzw. motylek). Kiedy stoję nago przed lustrem widać je jak wystają i mi się to bardzo nie podoba :/ Wstydzę się kiedykolwiek je komuś pokazać. Nawet ginekologowi, a co dopiero chłopakowi... Kiedy byłam mała raczej takich nie miałam... Ostatnio nawet wychodząc z łazienki w samej bieliźnie natknęłam się na mamę i zaczęłam z nią rozmawiać. Wtedy zauważyła pewne dziwne "wybrzuszenie" w majtkach i pytała się wprost co to jest. Odpowiedziałam, że wkładka i od tego czasu zaczęłam się temu bardziej przyglądać. Jestem jeszcze nastolatką, więc pomyślałam, że może to się jeszcze zmieni... :/
jezu wiesz ile kobiet tak ma? to nic nienormalnego ani dziwnego, dodatkowo facetom takie też się "podobają" więc spokojnie :P
nie ma się czego wstydzić bo to norma
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 17:00   #3
Outlanderka
BAN stały

[QUOTE=dania99;41488695]Zauważyłam jakiś czas temu, że mam brzydkie, wystające i ciemne wargi sromowe mniejsze (tzw. motylek). Kiedy stoję nago przed lustrem widać je jak wystają i mi się to bardzo nie podoba :/ Wstydzę się kiedykolwiek je komuś pokazać. Nawet ginekologowi, a co dopiero chłopakowi... Kiedy byłam mała raczej takich nie miałam... Ostatnio nawet wychodząc z łazienki w samej bieliźnie natknęłam się na mamę i zaczęłam z nią rozmawiać. Wtedy zauważyła pewne dziwne "wybrzuszenie" w majtkach i pytała się wprost co to jest. Odpowiedziałam, że wkładka i od tego czasu zaczęłam się temu bardziej przyglądać. Jestem jeszcze nastolatką, więc pomyślałam, że może to się jeszcze zmieni... :/[/QUOTE]

Zmieni się bo jeszcze urosną.Podobnie jak nos Pinokia.
A rada na to to zwinąć w rulonik ,schować pomiędzy wargi większe, dla bezpieczeństwa aby nie wypadły i nie rozwinęły się zakleić taśmą bezbarwną.

I nie trollować oraz nie podniecać się opisami i komentarzami.
Outlanderka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 17:01   #4
201604181004
Konto usunięte

To o czym mówisz jest jak najbardziej normalne.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 17:22   #5
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2013-06-26 o 16:22
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 19:07   #6
charsi
Zadomowienie

Jeśli nie zwisają ci do kolan, to na prawdę nie ma w tym nic dziwnego, wiele kobiet tak ma. Taka budowa ciała i tyle I uwierz, że dla ginekologa to nie żadne novum, więc nie powinien paść z wrażenia po zobaczeniu ich.
charsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 19:23   #7
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Wygooglane na szybko http://www.papilot.pl/lifestyle-ciek...odlewow/2.html
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 07:47   #8
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Cytat:
Proszę Cię, wymyśl sobie jakiś lepszy kompleks.
Szukasz problemów tam, gdzie ich nie ma.

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 08:10   #9
201803080934
Konto usunięte

Re: Wystające wargi sromowe mniejsze

Wiele kobiet takie ma, choć mi się takie strasznie nie podobają, lepiej jak trzeba rozszerzyć te większe żeby zobaczyć środek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 10:40   #10
voice_of_silence
Zakorzenienie

Czy wasze mamy też wam się patrzą w krocze, gdy wychodzicie z łazienki? Czy tylko mnie to dziwi?

voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 10:53   #11
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Czy wasze mamy też wam się patrzą w krocze, gdy wychodzicie z łazienki? Czy tylko mnie to dziwi?

No pewnie. Kontrola czystości

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 14:44   #12
kasiamilka
Przyczajenie

Angry Dot.: Wystające wargi sromowe mniejsze

ja mam mniej wiecej cos takiego ... chyba powinnam je zmniejszyc co ? załamka...

Edytowane przez klempaa
Czas edycji: 2014-06-07 o 22:25 Powód: zdjęcie usunięte
kasiamilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 14:53   #13
xKlaudja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamilka Pokaż wiadomość
ja mam mniej wiecej cos takiego ... chyba powinnam je zmniejszyc co ? załamka...

yyyyy to na serio? '; / bo nie chce mi się wierzyć....
xKlaudja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 16:25   #14
zmieszany_facet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xKlaudja Pokaż wiadomość
yyyyy to na serio? '; / bo nie chce mi się wierzyć....
Haha, kto wie . Zauważ, że to pierwszy post tej użytkowniczki, na dodatek konto założone pewnie przed chwilą. Może któraś wizażanka chce się dowiedzieć co kto myśli na temat takich warg sromowych, a wstydziła się ze swojego podstawowego konta .

Jesli mam mówić z męskiego punktu widzenia, to naprawdę kobiety doszukuja się problemów tam gdzie ich nie ma Moge tylko powiedzieć, że to co zostało wklejone to piękna brzoskwinka i żeby facet pomyslał "hola, coś jest nie tak" to wargi mniejsze musiałyby mieć chyba tak długie jak penis :P. Bez spiny drogie Panie .
zmieszany_facet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 17:21   #15
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 17:29   #16
kapagonia
Raczkowanie

Cytat:
Był tu ostatnio facet który chciał operować swoją dziewczynę z tego powodu. więc nie każdy to musi lubić.
kapagonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 17:35   #17
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 21:24   #18
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez kapagonia Pokaż wiadomość
Był tu ostatnio facet który chciał operować swoją dziewczynę z tego powodu. więc nie każdy to musi lubić.
I tak oto jego dziewczyna założyła wątek
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 05:13   #19
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Nie wnikam czy troll czy nie. Cipka jest ładna ale dla mnie osobiście te wargi są za małe.

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 00:32   #20
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Ja tam ekspertką nie jestem, ale zawsze wydawało mi się, że w wieku nastoletnim miejsca tam ciemnieją, a jak są jasne to albo mała dziewczynka, albo specjalnie rozjaśniane

Tak na serio mi tez wystają. W wieku nastoletnim też mi się nie podobały, ale nigdy się tym specjalnie nie przejmowałam ani nie zajmowałam. Później przestałam o tym myśleć, bo nigdy nie uważałam tego za jakiś specjalny problem. Jak sobie znalazłam faceta i doszło co do czego to nawet o tym nie pamiętałam
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-21, 14:02   #21
majeranekoregano
BAN stały

ale przecież to też można zmienić, w końcu są zabiegi z ginekologii estetycznej, więc jak komuś coś przeszkadza to czemu się nie umówić konsultacje i spróbować zmienić?
majeranekoregano jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-21, 14:15   #22
Kentsfield
Przyczajenie

Takie wargi są bardzo ładne, jak kwiat róży rozchylający płatki
Kentsfield jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-21, 14:21   #23
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kentsfield Pokaż wiadomość
Takie wargi są bardzo ładne, jak kwiat róży rozchylający płatki
Każde są ładne, byle były zdrowe.
Moja koleżanka cierpi na liszaja zanikowego sromu - obumiera jej srom, zanika i jest to proces trudny do zatrzymania (a ma dopiero 26 lat). Co ona by dała żeby zamiast braków/zaników mieć nadmiary
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 16:29   #24
Snajperov
Przyczajenie

az sie zarejestrowalem specjalnie, bo sie noz w kieszeni otwiera jak sie tkaie glupoty czyta!!!
to jest jakas paranoja z tymi ZA DUZYMI wargami. Ja preferuje tylko takie, zreszta jak wzsyscy prawdziwi faceci. Jak sie facet cipki brzydzi to znaczy ze go fiutki bardziej kreca. DUZE WARGI = DUZA PRZYJEMNOSC, duze wargi wystaja z cipki, pozostaja wilgotne i przy kazdym pchnieciu zapewniaja poslizg i przyjemne odczucia. Duze wargi sa oznaka duzej ilosci estrogenu, sa symbolem kobiecosci - to jest powod do dumy! Wargi ciemnieja wlasnie od estrogenow. Przewaznie kobiety ktore maja piersi maja tez wydane piekne wargi sromowe. Duze wargi to wiecej wrazliwej powierzchni do pieszczenia i odczuwania przyjemnosci dla kobiety - jest co dotykac, jest co possac!!! Jak jakas kobieta sobie zmniejsza wargi to powinna zaczac od wizyty u psychiatry, chyba ze do kolan juz siegaja to moze rzeczywiscie przesada lekka. Kobiety z malymi wargami czesciej sa ozieble i ogolnie kojarza sie z dziewczynkami a nie KOBIETAMI. (nie przecze ze sa faceci co preferuja dzieci, niz kobiety, ale chyba nie takich pragniecie?)

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4569074 1]Każde są ładne, byle były zdrowe.
Moja koleżanka cierpi na liszaja zanikowego sromu - obumiera jej srom, zanika i jest to proces trudny do zatrzymania (a ma dopiero 26 lat). Co ona by dała żeby zamiast braków/zaników mieć nadmiary [/QUOTE]

sluchaj tego nie mozna bagatelizowac, to jest powazne zaburzenie hormonalne. Estrogen bezsporednio wplywa na produkcje komorek sromu, kolezanka w ogole kiedys seks uprawiala? na starosc takie rzeczy sie zdarzaja od "nie uzywania narzadow", ale w jej wieku musi miec DUZE problemy z gospodarka hormonalna. Powinna zrobic dokladne badania endokrynologiczne hormonow, usg jajnikow
Snajperov jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 16:40   #25
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Napisane przez Snajperov Pokaż wiadomość
az sie zarejestrowalem specjalnie, bo sie noz w kieszeni otwiera jak sie tkaie glupoty czyta!!!
to jest jakas paranoja z tymi ZA DUZYMI wargami. Ja preferuje tylko takie, zreszta jak wzsyscy prawdziwi faceci. Jak sie facet cipki brzydzi to znaczy ze go fiutki bardziej kreca. DUZE WARGI = DUZA PRZYJEMNOSC, duze wargi wystaja z cipki, pozostaja wilgotne i przy kazdym pchnieciu zapewniaja poslizg i przyjemne odczucia. Duze wargi sa oznaka duzej ilosci estrogenu, sa symbolem kobiecosci - to jest powod do dumy! Wargi ciemnieja wlasnie od estrogenow. Przewaznie kobiety ktore maja piersi maja tez wydane piekne wargi sromowe. Duze wargi to wiecej wrazliwej powierzchni do pieszczenia i odczuwania przyjemnosci dla kobiety - jest co dotykac, jest co possac!!! Jak jakas kobieta sobie zmniejsza wargi to powinna zaczac od wizyty u psychiatry, chyba ze do kolan juz siegaja to moze rzeczywiscie przesada lekka. Kobiety z malymi wargami czesciej sa ozieble i ogolnie kojarza sie z dziewczynkami a nie KOBIETAMI. (nie przecze ze sa faceci co preferuja dzieci, niz kobiety, ale chyba nie takich pragniecie?)
Nie ma to jak wyzwać dużą grupę kobiet od oziębłych, a ich facetów od pedofili, bo Ty lubisz motylki. Prawdziwy z Ciebie facet, nie ma co.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 16:40   #26
tiramisufan
Raczkowanie

Cytat:
Kobiety z malymi wargami czesciej sa ozieble i ogolnie kojarza sie z dziewczynkami a nie KOBIETAMI.
Tak psycholog powinien sprawdzać wargi sromowe kobiet lol.
Gusta są różne i tyle.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Do hejterów: 97% katolickiej większości przypominam "Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci w nią kamieniem"(J 8,7), pozostałym 3% odwołuję się do poszanowania osoby ludziej, jej godności i prawa do życia prywatnego i samodzielnego decydowania o swoim losie (art 30 i 46 Konstytucji RP).
tiramisufan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 17:04   #27
Snajperov
Przyczajenie

Nie napisalem ze sa ozieble tylko ze czesciej bywaja, jestes przewrazliwiona czy szwankuje czytanie ze zrozumieniem?
Po pierwsze nigdzie nikogo nie obrazalem.
Po drugie fakt jest jeden, wiecej estrogenow = wieksze i ciemniejsze wargi.
Wiecej estrogenow = wieksze libido.
Nie bede sie rozpisywal, bo znowu sobie wywnioskujesz cos w poprzek zdania.

Edytowane przez Snajperov
Czas edycji: 2014-06-07 o 17:06
Stary 2014-06-07, 17:14   #28
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Nie napisalem ze sa ozieble tylko ze czesciej bywaja, jestes przewrazliwiona czy szwankuje czytanie ze zrozumieniem?
Po pierwsze nigdzie nikogo nie obrazalem.
Khem... moje poważne problemy z produkcją estrogenu stwierdzają jedno wielkie stanowcze - bullshit;p I nie jestem wyjątkiem. Baaaaaaardzo poważnie upraszczasz.
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 17:15   #29
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Widać żeś troll, cienki do tego. Masz jakiekolwiek naukowe publikacje potwierdzające Twoje bzdu... Fakty?

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 18:04   #30
Snajperov
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Khem... moje poważne problemy z produkcją estrogenu stwierdzają jedno wielkie stanowcze - bullshit;p I nie jestem wyjątkiem. Baaaaaaardzo poważnie upraszczasz.
pewnie ze upraszczam, nie bede tutaj pracy naukowej publikowal... wiele kobiet ma malo estrogenow a bardzo rozbuchana psychike i vice wersa.
wiele kobiet ma MOCNE zahamowania psychiczne, a jak juz polegnie to ma jakies urojone wyrzuty sumienia...

samym uproszczeniem bylo napisanie estrgenÓW, bo mialem na mysli ogolny poziom hormonow, moze estradiolu np masz duzo?

jakich badan sie domagasz? nt estradiolu? przeczytaj sobie w ogole co to jest to zrozumiesz. Najwiecej estradiolu masz przed owulacja, podczas najwiekszej chcicy, bo to on ja powoduje.
Jedyne badania jakie Ci moge zaproponowac to badania nad samym estradiolem, ale odkryto go w latach 30 i gruntownie badano do okolo polowy lat 50. W zwiazku z datami tych badan nie ma w internecie, cytowac Ci z literatury medycznej?
nie bede szastał moja wiedza nt medycyny, idz do swojego ginekologa, albo zapytaj kogos o kim masz pewnosc ze takie studia skonczyl to Ci wytlumaczy co to za hormon i jakie ma dzialanie.

Zaleznosc miedzy kobiecoscia (piersi, uda szersze niz talia, [i wspomniana tutaj cecha plciowa duzo dalszego rzedu - wydatny i sciemnialy srom] i seksualnoscia a estradiolem jest analogiczna jak u facetow miedzy muskulatura, libido, ryzykownymi zachowaniami i testosteronem.

na dobry poczatek
http://pl.wikipedia.org/wiki/Estradiol
"Odpowiedzialny za rozwój żeńskich narządów rozrodczych, reguluje cykl płciowy i ma wpływ na zachowanie seksualne (...)"

"Działania estradiolu w układzie rozrodczym...
Srom – rozwój warg sromowych większych i mniejszych, duże stężenia tego hormonu powodują brunatne przebarwienie warg sromowych.
(...)"

Edytowane przez Snajperov
Czas edycji: 2014-06-07 o 18:45
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości