|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Szczęśliwego Nowego Roku Dziewczyny!
My idziemy do znajomych, którzy mają 3-miesięczną córeczkę Bawcie się dobrze! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1893 |
|
Rozeznanie
|
Melduje się po długiej, ponad tygodniowej przerwie przeziębiona i ledwo dychajaca.
Życzę wam wszystkim Szczęśliwego, Pięknego Nowego Roku. Zdrowia dla wszystkich mam i ich maluszków mniejszych i większych oraz miłości bez końca. Lekkich i szybkich porodów bez komplikacji oraz wszystkiego czego sobie każda wymarzy Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
#1894 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje za odpowiedzi dotyczace pampersów i żeli do kapieli
))pisałyście o rozstepach, ja mam chyba jakieś dziwne ciało, piersi całe jak zebra a na brzuchu ani jednego, nie rozumiem tego;p któraś tez może tak ma? ps. życze wszystkim wspaniałego nowego roku, oby był dla nas jeszcze lepszy niż ten co się kończy
|
#1895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo gdybyśmy mieli dziewczynkę musiałaby być Zuzia, bo tak chcieliśmy od zawsze, a Zuzi niestety jest strasznie dużo...
|
||
|
|
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
Rossa ja mam tylko na dupce
![]() Monkaa gratuluje wybrania ślicznego imienia :-* Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wystarczy że ja mam najpopularniejsze imię w swoim roczniku. Szkoda trochę ale w końcu Iga zostaje i Ewa, a może jeszcze coś się znajdzie, do kwietnia tyyyyyle czasu na rozmyślania mam![]() Castia ja też uwielbiam słuchać jak Marcel się bawi i rozmawia swoimi zabawkami, ubaw po pachy Kiedyś nam wandale samochód zniszczyli na parkingu, przyjechała Policja, robili dokumentacje fot., weszli do domu spisać zeznania itd., a potem słyszymy, jak Marcel odtwarza całą sytuację z udziałem klocków lego byliśmy podłamani sytuacją a jednak syn nas rozbawił.Życzę Wam szczęśliwych chwil w Nowym Roku, a w szczególności terminowo i zdrowo urodzonych dzieciaczków oraz mało chorujących potem Marcel po kontroli u pediatry, ma czysto w płucach, tak więc wchodzi zdrowy w Nowy Rok. Mała po kontroli wczoraj, też zdrowa. Pies po kontroli u weta wykazuje jeszcze pewne odchyły z łapą, ale szczeka i merda, ma apetyt, tak więc dobre prognozy na styczeń są. Ja i mąż nie kontrolowaliśmy się tylko u lekarzy przed nowym rokiem, ale co tam, może dzisiaj gdy Marcel pójdzie spać, zabawimy się w doktora i będziemy się kurować ![]() |
|
|
|
|
#1898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
A wiesz że mi sie Twój pomysł z Emma najbardziej podoba. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-12-31 o 15:35 |
||
|
|
|
#1899 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczynki, a to dzisiaj piję i dzielę się z Wami
|
||
|
|
|
#1900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Całego mi się nie opłacało kupować. Mam tylko sok pomarańczowy ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Wątek wrześniówki 2014
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
zdrowie !
![]() Ja w tej ciąży tyle razy wychylałam wszystkie smaki tego trunku że się przepiłam i rzucam Nie sądziłam że można się przepić szampanem bezalkoholowym Jeszcze wklejam mój wczorajszy zakup rożek z Motherhood. Jest na prawdę super wykonany, mięciutki materiał i można do niego dopasowywać inne rzeczy. Włożyłam póki co do mojego koszyka mojżesza. Na drugim zdjęcu mój otulaczek który niedawno zamawiałam z tej samej serii: http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2012.07.23.jpg http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2012.08.22.jpg ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- jak to wrześniówki 2014??
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-31 o 16:19 |
|
|
|
#1902 |
|
Moderator
|
Zapisalam sie na szkole rodzenia
![]() I poklocilam z TZ - jak co roku... Sylwester nam nie sluzy
|
|
|
|
#1903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Cytat:
.Cytat:
Ponieważ przeziębienie dalej nie odpuszcza a ja mam już tego serdecznie dość, wybrałam się dziś do lekarza. Dostałam antybiotyk, oczywiście upewniałam się i u lekarki i u swojego gina telefonicznie czy na pewno jest bezpieczny. Poza tym załatwiłam skierowanie na badania, bo do gina chodzę prywatnie, więc nie będę musiała płacić Sylwestra spędzę po drugiej stronie ulicy ale coś czuję, że nie poszaleję. A Wam, drogie Mamusie życzę: wszystkiego dobrego w Nowym Roku, szczęśliwych rozwiązań, zdrowych i grzecznych dzieciaczków, uroków macierzyństwa, szczęścia.... Niech każdy dzień napawa nas wiarą i nadzieją, niech przynosi same dobre wiadomości i wywołuje uśmiech na twarzy i radość w sercu!
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2013-12-31 o 16:32 |
||
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się zastanawiam czy my ogarniemy do porodu te szkoły rodzenia bo moja jest do 19 lutego a termin mam na 5 marca, mam nadzieję że o porodzie będziemy mówili już nw początku |
|
|
|
|
#1905 | |
|
Raczkowanie
|
Ja tak na chwilę, żeby złożyć Wam życzenia noworoczne!
Kochane Mamuśki, Niech ten Nowy Rok będzie jeszcze lepszy od tego, który właśnie mija! I już teraz wiem, że zagwarantuje nam to przyjście na świat naszych kochanych Maluszków, które nosimy pod sercami, więc dorzucam jeszcze życzenia lekkich porodów, wspaniałych położnych i jeszcze lepszych lekarzy. A Dzidzie niech będą zdrowiutkie jak rybki na całe 10/10pkt! I niech 2014r. będzie rocznikiem dzieci nad wyraz spokojnych, przesypiających całe noce... Acha, i takich, które nie wiedzą, co to kolka ![]() To będzie niezapomniany rok! Cytat:
Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2013-12-31 o 16:41 |
|
|
|
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2lata temu już wiedziałam że ktoś rośnie w moim brzuszku.. 29.12test,30.12wizyta u giną. Tp byl na 1września.. ![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, również Wam życzę samych dobrych dni w nowym roku, żeby był lepszy od poprzedniego!
To mój drugi z rzędu bezalkoholowy sylwester. W tamtym roku byliśmy ze znajomymi na sali, ale zaczęliśmy wtedy starania o bobasa i łudziłam się głupio jeszcze że uda się za pierwszym razem No oczywiście udało się dopiero pół roku później, ale na wszelki wypadek ciąży już wtedy nie piłam. A teraz se walnę pepsi i szampana z ikei, a co, niech młody też poczuje że nowy rok jest
|
#1910 |
|
Raczkowanie
|
No to Kochane szampańskiej zabawy życzę!!! :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1911 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz musicie się ładnie pogodzić![]() Ja też wsiadłam na mojego, bo mi zeżarł 4 mandarynki, a mam dziś na nie wielką ochotę. Jakby te 4 robiły wielką różnicę, nie? ![]() Zaraz się ładnie ubieramy i świętujemy
|
|||
|
|
|
#1912 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki wpadlam wam powinszowac
![]() Szczesliwego Nowego Roku 2014, aby ten nadchodzacy rok byl lepszy od poprzedniego, szybkich i bezbolesnych porodow, zdrowych dzieciaczkow i spelnienia wszystkich marzen a ja z tata i z tztem wszystkiego mi sie odechcialo, a mamy wszyscy razem spedzic dzisiejszy wieczor ![]() wiedzialam, ze lepszym pomyslem bedzie gdzies isc, ale tz sie uparl zeby siedziec z moimi rodzicami, babcia i corcia
|
|
#1913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A przecież 4 mandarynki robią wielką różnicę, ja też się wściekam jak zeżre coś i nie powie a ja potem mam na to wielką ochotę. Ale ostatnio przeszłam z mandarynek na ananasa ![]() W naszym lokalu podają dziś canneloni z mięsem mielonym, chipsy, chrupki i paluszki
|
|
#1914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak na serio na prawdę nie wiem, bo rożek wydaje się być bardziej odpowiedni na sam początek, a chyba nie wkłada się w jedno potem drugie. My nigdy z mężem nie mieliśmy styczności z żadnym noworodkiem, więc dopiero na szkole rodzenia wogóle dowiemy się jak się takie cudo obsługuje więc obawiam się że dla nas rożek będzie wybawieniem bo w tyle ma wyciąganą wkładkę gryka-kokos. A jak ty uważasz? Bo chyba powinniśmy go przyzwyczajać od pierwszych chwil? (przy okazji ten otulacz z Motherhood ma niezwykle miły rodzaj bawełny jak satynowa ale taka jeszcze bardziej miękka i przyjazna skórze, nawet zupełnie inna niż na rożku więc za cenę 35zł w smyku polecam!- w tym smyku internetowym bo nie widziałam ich w stacjonarnych) Co do sylwestra, właśnie się wykąpała,, cudem wcisnęłam w elastyczną sukienkę sylwestrową sprzed dwóch lat i wyglądam jak te panienki z wesel które zawsze krystykowałam: jak będąc otyłym można wcisnąć na siebie coś takiego? No i zaraz idę ładnie nakryć stół i kończyć przekąski...będziemy tylko we dwójkę ale to nie powód by nie wyglądać elegancko Dziś serwuję różne przystawki na cieście francuskim i śledziki i łososiowe koreczki
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-12-31 o 17:42 |
|
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też właśnie wyszłam spod prysznica.
Za godzinkę zacznę smażyć kurczaczki w panierce i będę leżeć i pachnieć Ale dres obowiązkowo musi być Kupiłam sobie wczoraj spodnie dresowe w NewYorker czy jakoś tak za 34 zł I już je kocham
|
#1917 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Nie strasz - ja pierwsze zajecia mam w piatek i przez 7 tygodni maja trwac wiec tez istnieje jakies tam prawdopodobienstwo ze nie zawitam na wszystkich Cytat:
Szkoda ze blizej nie mieszkamy to bysmy zostawily ich samych i sie uraczyly Picolo
|
||
|
|
|
#1918 |
|
Raczkowanie
|
Kochane!!!
Ja znów z doskoku, ale życzenia muszę złożyć obowiązkowo ![]() Wszystkiego co najpiękniejsze dla Was, Waszych bliskich i wszystkich ważnych Waszemu sercu w Nowym 2014 Roku!!! A ze bedzie to wyjątkowy rok to juz od ładnych paru miesięcy wiemy Niech Dzieciatka urodzą sie o czasie (Mariola trzymam kciuki), zdrowe, piękne, grzeczne, niech przesypiają noce, oby nie miały kolek, ładnie jadly z piersi i generalnie wszystko było tak, jak sobie wymarzycie )))U na dużo sie działo: Olusia po obustronnym zapaleniu płuc, ja jednak z niewielkim podejrzeniem cytomegalii, z kolanem jak balon (gin rozważa wcześniejsze rozwiazanie ciazy, 2go mam wizytę u ortopedy to dowiem sie wiecej). Od Nowego Roku mam postanowienie być bardziej aktywną na wątku, ale czytam Was na bieżąco! ![]() Sciskam Was mocno i uciekamy na kinderbal do znajomych - pewnie max do 21ej )))Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
Szampańskiej zabawy dzisiaj, lepszego niż poprzedni kolejnego Roku, bezbolesnych porodów i zdrowych dzieciaków
![]() My idziemy blok dalej do znajomych- rodzicow trzylatka w 3 miesiącu kejnej ciąży, więc nie będę jedyna bez kaca jutro ![]() Buziaki i do napisania jutro
|
#1920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My z Marcelem już ubrani, czekamy na małża który jeszcze coś szykuje w kuchni i będzie fotka rodzinna pod choinką niczym u Grycanów ![]() Ale mi Mała łupnęła główką (chyba) w pęcherz, co ona tam wyprawia, fikołki na głowie czy co? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

szczęśliwego Nowego Roku kochane :-*

chyba że jeszcze nam się zmieni na Michałka ale już od dłuższego czasu nic się nie zmieniło