Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.22 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-31, 00:24   #4051
201708160922
Konto usunięte

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.22

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
A dlaczego z refluksem wydaje ci się logiczne? Bo dla mnie to dwie inne sprawy i nie ma połączenia między nimi.

Grapefruit contains a compound that slows the absorption of estrogen hormones to the body. This means that it does not affect progestin-only pills.

Grejpfrut zawiera składnik, który spowalnia absorbowanie estrogenu przez organizm. Oznacza to, że nie ma wpływ na tabletki zawierające jedynie progestagen.
Wiem, pewnie wydziwiam Mam okropną chorobę lokomocyjną, Na tyle uciążliwą, że podróż do/z pracy jest dla mnie uciążliwa. I nie chodzi mi tylko o mdłości, a odruch wymiotny. I wydaje mi się, że to mogło się przyczynić do problemów z cofaniem treści żołądkowej (niezależnie od choroby lokomocyjnej). Taka tam moja teoria

Dziękuję, tak właśnie myślałam
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 00:28   #4052
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez last minute Pokaż wiadomość
Ma ktos konto na InterPals?
bo nie wime, czy to mi się coś dzieje z nim dziś czy co
i jeszcze miałabym pytanko odnośnie wiadomości
Ja mam

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Wiem, pewnie wydziwiam Mam okropną chorobę lokomocyjną, Na tyle uciążliwą, że podróż do/z pracy jest dla mnie uciążliwa. I nie chodzi mi tylko o mdłości, a odruch wymiotny. I wydaje mi się, że to mogło się przyczynić do problemów z cofaniem treści żołądkowej (niezależnie od choroby lokomocyjnej). Taka tam moja teoria

Dziękuję, tak właśnie myślałam
A no, jeżeli codziennie masz takie problemy, to może jakiś wpływ to ma
Na twoim miejscu bym zasięgnęła porady lekarza. Refluks czy nie, ale takie częste odruchy wymiotne nie są zdrowe, możesz mieć owrzodzenia, zwężenie przełyku i wiele innych
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 00:29   #4053
ld2GdYYL1cb
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam
dizał Ci bez zarzutów teraz?
bo u mnie wszystkie inne karty w przeglądarce ładuja sie normalnie, a Inter nieeee
i do co wiadomości:
jak w wysłanych(Sent) mam zaznaczona tak jakby na rozowo to znaczy, ze jest blad, czy, ze nie odczatol ktos jej?

nie ogarniam tego jeszcze zbytnio
ld2GdYYL1cb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 00:36   #4054
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
bo u mnie wszystkie inne karty w przeglądarce ładuja sie normalnie, a Inter nieeee
i do co wiadomości:
jak w wysłanych(Sent) mam zaznaczona tak jakby na rozowo to znaczy, ze jest blad, czy, ze nie odczatol ktos jej?

Dzisiaj mi nie działa.
A z wiadomościami nie wiem, bo mi się prawie od początku wszystko na różowo wyświetla nawet jak nie mam nowych wiadomości, bo na różowo zaznaczało jak przychodziła nowa. Ale coś się zepsuło samo
Stary 2013-12-31, 00:40   #4055
ld2GdYYL1cb
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj mi nie działa.
A z wiadomościami nie wiem, bo mi się prawie od początku wszystko na różowo wyświetla nawet jak nie mam nowych wiadomości, bo na różowo zaznaczało jak przychodziła nowa. Ale coś się zepsuło samo
ok,dzięki
oczywiście, jak mi najbardziej potrzebny to akurat nie działa
no nic,moze sie wyśpię chociaż a jutro zadziała
ld2GdYYL1cb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 00:42   #4056
chwast
Zakorzenienie

Jak ja jestem szatynką a tż brunetem to może nam wyjść rude dziecko? (wiem, że rude włosy to jakiś tam gen dodatkowy czy coś takiego.No to tak u mnie w rodzinie nie ma nikogo o takich włosach u tż jest, ale taka piąta woda po kisielu)
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 00:50   #4057
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Jak ja jestem szatynką a tż brunetem to może nam wyjść rude dziecko? (wiem, że rude włosy to jakiś tam gen dodatkowy czy coś takiego.No to tak u mnie w rodzinie nie ma nikogo o takich włosach u tż jest, ale taka piąta woda po kisielu)
Może Bo ciemne włosy to np literka B a rude r (pisane małą, bo nie jest to gen dominujący, a ciemne włosy dominują, dlatego duża literką).
Czyli ty możesz być BB (czyli czysta szatynka) albo Br (czyli jesteś szatynką, ale nosisz w sobie rudy gen, bo ktoś tam w rodzinie kiedyś był).
Twój tż tak samo jeżeli obydwoje macie Br to dziecko może być rr, czyli rude, może być też Br, albo BB
Ale jeżeli ty masz Br, a twój tż BB to nie ma szans - bo zawsze jedna literka jest od jednego rodzica, a w takim wypadku wyjdzie BB albo Br - czyli rudy gen będzie w dziecku, ale ono nie będzie rude
Stary 2013-12-31, 00:58   #4058
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Może Bo ciemne włosy to np literka B a rude r (pisane małą, bo nie jest to gen dominujący, a ciemne włosy dominują, dlatego duża literką).
Czyli ty możesz być BB (czyli czysta szatynka) albo Br (czyli jesteś szatynką, ale nosisz w sobie rudy gen, bo ktoś tam w rodzinie kiedyś był).
Twój tż tak samo jeżeli obydwoje macie Br to dziecko może być rr, czyli rude, może być też Br, albo BB
Ale jeżeli ty masz Br, a twój tż BB to nie ma szans - bo zawsze jedna literka jest od jednego rodzica, a w takim wypadku wyjdzie BB albo Br - czyli rudy gen będzie w dziecku, ale ono nie będzie rude
wow dzięki

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

a jeszcze takie pytanko jak np moja praprababcia była ruda to ja mam ten gen w sobie?
Stary 2013-12-31, 00:59   #4059
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
a moze coś się zmieniło w składzie itp?
no najwyrazniej tak, bo nie przypominam sobie by mialy tamte brokat a tez uzywalam granatu i brzoskiwinii. a teraz cala swieze na mase!
najgorzej ze po polsku nic nie jest napisane by mialy brokat
jutro sie peelinguje czyms innym jak zakupie i bede sie szorowac, pewnie w poscieli troche zgubie tez

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 01:02   #4060
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
wow dzięki

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

a jeszcze takie pytanko jak np moja praprababcia była ruda to ja mam ten gen w sobie?
Możesz mieć, ale nikt Ci tego nie powie na 100%
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 01:08   #4061
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
wow dzięki

Teoretycznie tak, jest szansa, że go masz w sobie, ale pewności oczywiście nie masz. Geny chyba nie mają jakiegoś ograniczenia jeżeli chodzi o liczbę pokoleń, ale po prostu z czasem i mieszaniem genów są coraz mniejsze szanse na to, że dany gen nie został wyparty przez inny

Robię sobie takie rozkminy czasami i mam nawet gdzieś grafik z kolorami oczy w rodzinie mojej i tżta, bo byłam ciekawa, czy nasze dziecko może mieć niebieskie oczy (tż i jego mama niebieskoocy, moja mam też ma niebieskie, ale ojcowie mieli inne kolory, a do tego ja mam zielono-niebieskie oczy i tak się zastanawiałam kiedyś )
Stary 2013-12-31, 01:12   #4062
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Teoretycznie tak, jest szansa, że go masz w sobie, ale pewności oczywiście nie masz. Geny chyba nie mają jakiegoś ograniczenia jeżeli chodzi o liczbę pokoleń, ale po prostu z czasem i mieszaniem genów są coraz mniejsze szanse na to, że dany gen nie został wyparty przez inny

Robię sobie takie rozkminy czasami i mam nawet gdzieś grafik z kolorami oczy w rodzinie mojej i tżta, bo byłam ciekawa, czy nasze dziecko może mieć niebieskie oczy (tż i jego mama niebieskoocy, moja mam też ma niebieskie, ale ojcowie mieli inne kolory, a do tego ja mam zielono-niebieskie oczy i tak się zastanawiałam kiedyś )
no z tymi oczami też często myślę. Niestety mimo mej miłości do biologii, krzyżówki wychodziły mi zawsze nad wyraz źle mój mózg nie mógł tego pojąć od pewnego momentu, po prostu. W gimazjum mnie wzięła do tablicy i zaczęła się drzeć CO TY ROBISZ a ja do niej NIE WIEM udawałam hah

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2013-12-31 o 01:13
Stary 2013-12-31, 01:22   #4063
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
no z tymi oczami też często myślę. Niestety mimo mej miłości do biologii, krzyżówki wychodziły mi zawsze nad wyraz źle mój mózg nie mógł tego pojąć od pewnego momentu, po prostu. W gimazjum mnie wzięła do tablicy i zaczęła się drzeć CO TY ROBISZ a ja do niej NIE WIEM udawałam hah
A ja krzyżówki uwielbiam jak będziesz mieć jakieś wątpliwości to pisz
Stary 2013-12-31, 01:24   #4064
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
A ja krzyżówki uwielbiam jak będziesz mieć jakieś wątpliwości to pisz
o matko, ale fajnie dzięki
Stary 2013-12-31, 02:10   #4065
saane
Zakorzenienie

Cytat:
i do co wiadomości:

Z tego co zauważyłam, to wiadomości zaznaczone na różowo są tymi nieprzeczytanymi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 02:17   #4066
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
A no, jeżeli codziennie masz takie problemy, to może jakiś wpływ to ma
Na twoim miejscu bym zasięgnęła porady lekarza. Refluks czy nie, ale takie częste odruchy wymiotne nie są zdrowe, możesz mieć owrzodzenia, zwężenie przełyku i wiele innych
No tak sobie właśnie to wymyśliłam Ogólnie często mam mdłości, ale ten problem został zlekceważony (pomimo tego, że nie jestem, nie byłam w ciąży i nie wiązało/nie wiąże się to z chorobą lokomocyjną). Takie życie
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:57   #4067
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_jedna Pokaż wiadomość
Bardziej doczepiłabym się pierwszej części, czyli wymaganie zapłaty zaraz po zakupie
A sprzedawca ma bodajże na wysłanie paczki termin w stylu "najszybciej jak to możliwe" jeśli jest osobą prywatna a jeśli przedsiębiorcą, to do 30 dni.
dziękuję
Stary 2013-12-31, 10:59   #4068
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
No tak sobie właśnie to wymyśliłam Ogólnie często mam mdłości, ale ten problem został zlekceważony (pomimo tego, że nie jestem, nie byłam w ciąży i nie wiązało/nie wiąże się to z chorobą lokomocyjną). Takie życie
Najlepiej by było, gdybyś zrobiła pehametrię, żeby zobaczyć skalę i częstotliwość refluksów. Jeśli często budzisz się z mdłościami to możliwe, że w nocy kwas zalewa Twój przełyk nawet na długie minuty. I o ile jednorazowe refluksy nie są aż tak groźne, to długotrwałe i regularne zalwewanie kwasem przełyku może doprowadzić do zapalenia śluzówki, a po kilku latach nawet do raka. Na początek spróbuj kuracji Polprazolem albo Omeprazolem w dawkach bez recepty, może się poprawi
Z doświadczenia wiem, że te leki są pierwszą i w zasadzie jedyną oprócz diety rzeczą zalecaną na takie dolegliwości (operacja jest ostatecznością)
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 11:04   #4069
201705250955
Konto usunięte

Mam takie dane do logowania do wifi:
Encap 77777777
Getnet: free
Jak mam się zalogować? Nie potrafię się za bardzo dogadać z babka z recepcji, bo ja po polsku, ona po ukraińsku, a nie bardzo orientuje się w temacie jak widzę :/
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 15:19   #4070
NinaSimone
Zakorzenienie

Facet chce cos ode mnie kupic z wysylka zagranice- pokrywa koszty. Chce ode mnie nazwisko nr konta, swifft Code, nazwe banku. To bezpieczne? Nie okradnie mnie?

NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 15:34   #4071
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Ktoś mi bliski mocno wczoraj popił i w stanie upojenia dobił twarzą (konkretnie tą kością pod okiem) do kaloryfera. W nocy wymiotował a dzisiaj kręci mu się w głowie i jeszcze język mu się plącze. Czy to też są objawy kaca giganta czy powinniśmy się martwić? Dodam że lekko go boli przy dotyku i nic więcej, nie spuchło ani nie zsiniało. Chyba tylko kac prawda?
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 15:48   #4072
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Facet chce cos ode mnie kupic z wysylka zagranice- pokrywa koszty. Chce ode mnie nazwisko nr konta, swifft Code, nazwe banku. To bezpieczne? Nie okradnie mnie?

Ogólnie to są dane potrzebne do zrobienia przelewu z zagranicy. Swift to kod który jest jeden dla całego twojego banku.
Po tych danych raczej nie da się nikogo okraść
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:15   #4073
Suvia
Zakorzenienie

W sklepach typu six, parfois itd. można kupić biżuterie tego typu

Nie wiem jak nazwać ten materiał, z którego te rzeczy są zrobione. W każdym razie - on po jakimś czasie ciemnieje. Nie wiecie czym to potraktować, żeby rozjaśnić?

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:16   #4074
konfitura_
Rozeznanie

Jeszcze jedno pytanie mam do Was: mam 22 lata, studiuję, ile wypada dać bratu pieniędzy w prezencie na ślub? Chcę zacząć odkładać.
konfitura_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:25   #4075
Bysanda
Zadomowienie

Jak dziala biler trasowany? W wyznaczonej trasie jezdzi sie wszystkimi autobusami czy jednym?

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez konfitura_ Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno pytanie mam do Was: mam 22 lata, studiuję, ile wypada dać bratu pieniędzy w prezencie na ślub? Chcę zacząć odkładać.
A moze kup np. pościel dla 2 osob? Ja dalabym 200zł maks, no bo skad?

Bysanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:30   #4076
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym nie dawała bratu kasy, kupiłabym coś raczej, ale jeśli koniecznie to ma być kasa i nie pracujesz to tak z 200 zł.
Nic się nie rymuje
Tęsknota mnie ogarnia
Dobrze, że w pracy jest palarnia
Bekon.
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:33   #4077
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie wyłamię - pomyślałabym nad jakimś zmyślnym prezentem.

Jeśli pracujesz, to może darowanie tej kasy ma jeszcze ręce i nogi (chociaż sama wolałabym prezent, niekoniecznie drogi przecież, wystarczy że od serca), ale jeśli to są de facto pieniądze rodziców, to już w ogóle poroniony pomysł taki mega obieg pieniędzy w rodzinie zrobicie

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:37   #4078
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Ja się nie wyłamię - pomyślałabym nad jakimś zmyślnym prezentem.

Jeśli pracujesz, to może darowanie tej kasy ma jeszcze ręce i nogi (chociaż sama wolałabym prezent, niekoniecznie drogi przecież, wystarczy że od serca), ale jeśli to są de facto pieniądze rodziców, to już w ogóle poroniony pomysł taki mega obieg pieniędzy w rodzinie zrobicie
Dokładnie Pewnie razem mieszkają/będą mieszkać, coś im się przyda do domu. Ja bym spytała brata co by im się przydało i coś pokombinowała.
Nic się nie rymuje
Tęsknota mnie ogarnia
Dobrze, że w pracy jest palarnia
Bekon.
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:45   #4079
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Ja z TŻ daliśmy mojemu bratu żelazko i 100zł w kopercie dwa w jednym
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 16:56   #4080
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli zdecydujesz się na pościel to mam link do sprawdzonego sprzedawcy.kupiłam u niego juz kilka zmian.piękna pościel w 3 D za małe pieniadze (60 zł szt)
wiadomość na PW
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości