Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-31, 18:00   #1891
patrycjja
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

stary rok jest dla mnie na tyle łaskawy, że weszłam w swoje jeansy 38 taka niby nic a jak poprawia humor człowiekowi
szkoda tylko, że przez sweterek, który jest luźny opięty tylko na brzuchu sprawiam wrażenie kulki

zbieram się, jedziemy do teściów na chwilkę. a potem zaczynamy "imprezę właściwą"
Stary 2013-12-31, 18:03   #1892
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Brutto?
Netto

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 18:06   #1893
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Netto

O,no to w sumie nie takie złe te kryteria.
Stary 2013-12-31, 18:10   #1894
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
O,no to w sumie nie takie złe te kryteria.
Biorąc pod uwagę najniższa krajowa to ok.
A najśmieszniejsze jest to ze np. Umowa zlecenie NIGDZIE nie jest brana pod uwagę ( w sensie np emerytury czy chorobowego) a przy becikowym owszem.

Stary 2013-12-31, 18:12   #1895
guapissima
Raczkowanie

Ja dzisiaj tylko z doskoku.

Chcialam Wam zyczyc niezpomnianego roku 2014!!
Zeby Wasze plany, marzenia staly sie rzeczywistoscia!!
Szybkich i nudnych porodow!!!
Zeby kazda z Was odnalazla radosc plynaca z macierzynstwa, ale tez zebyscie pamietaly o rzeczach waznych dla Was, nie ustawaly w samorozwoju i cieszyly sie codziennoscia
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 18:14   #1896
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Mam do rodzinnego przekroczy o 4 zł-przy trójce ,a becikowe się należy.
Stary 2013-12-31, 18:18   #1897
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

A jak liczona jest działalność gospodarcza w przypadku becikowego?
Stary 2013-12-31, 18:21   #1898
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
A jak liczona jest działalność gospodarcza w przypadku becikowego?
Przychód roczny dzieła na 12

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Przychód roczny dzieła na 12

Skorki dochód nie przychód

Stary 2013-12-31, 18:42   #1899
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Może sylwestrowe fajerwerki pobudzą Twoją macicę
wtedy to już i tak będzie za późno. Nawet jakby próbne fajerwerki, wystrzeliwane zazwyczaj koło 22 ją pobudziły, to dojazd do szpitala i papierologia na IP skutecznie odroczą poród na przyszły rok
przestała się łudzić, ale może to i dobrze, tak widocznie miało być.

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość

Podobno też śpi się w nowej koszuli/pidżamie w te noc. Po co? Nie pamiętam
Jak to po co? Żeby producenci i sprzedawcy bielizny zarobili

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
pare minut temu dostałam maila od firmy kurierskiej że właśnie odebrali paczkę od nadawcy - więc łaskawie dzisiaj to wysłali ...
Idealny przypadek na negatywa - oszukiwanie, granie na zwłokę, kiepski kontakt, interwencja dopiero po postraszeniu policją. Sprzedawca na medal na szczęście rzadko się już to spotyka, raczej sprzedawcy solidarnie dbają o to, by kupujący pozytywnie postrzegali handel w internecie.

Cytat:
Stwierdzam, że ten rok był mega nieprzewidywalny

Z dnia na dzień zakończyłam mój 7-letni związek, rozpoczęłam nowy związek i zaszłam w ciążę

Uwielbiam ten rok!
Aż z tej okazji zrobię cały zestaw goleniowy

Mój też był nieprzewidywalny, ale raczej nie był tak super, jakim go sobie wyobrażałam, że będzie. Niemniej jednak przyniósł duże zmiany i trzeba mu oddać, że był jedyny w swoim rodzaju. Niemniej mam nadzieję, że 2014 będzie nie tylko jedyny w swoim rodzaju, ale także przepełniony poczuciem niesamowitego szczęścia, czego sobie i wszystkim Wam życzę.

Cytat:
Ja cały czas powtarzałam, że pierwsze dziecko dopiero po 30 Tiaa.. mam 23
Jakby mi ktoś w zeszłego sylwestra powiedział, że nie będę z moim eks to wyśmiałabym go z góry do dołu
Tak tak, ja też dziecko, O ILE W OGÓLE, to po 30stce ;p Tak zresztą komunikowałam mojemu ex, który to chciał dziecko przed swoją 30stką, co by oznaczało mój poród przed 28 rokiem życia :P A to przecież nie wpisuje się w mój plan na życie!
ehe - jasne. W tym roku skończyłam 25 ;P

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 18:44   #1900
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!!!!!!

My już po kolacyjce, odpoczywamy sobie, na chwilę obecną nie chce nam się nigdzie ruszać, mi zwłaszcza bo mała strasznie naciska na spojenie dzisiaj, aż czasem zaboli
Miłego wieczorku dziewczyny
Stary 2013-12-31, 18:44   #1901
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ja zamierzam na gorąco poinformować kilka najbliższych osób, a potem ewentualnie zrzucić jakieś zdjęcie stópki na fejsa
(...)
Jak dla mnie wypowiadanie się nt stosunków finansowych w związku przez osoby trzecie to odrobinę nietakt
Ja fejsa nie mam, ale fajny pomysł, pomyślę zatem nad mmsem ze stópką
A wypowiadanie się o finansach cudzych, o ile ktoś sam nie prosił z jakiegoś względu o opinię, to już chyba nietakt, co dopiero o układach finansowych w czyimś związku.

Cytat:
Czas zacząć przygotowanie pyszności na naszą skromną 2-osobową imprezkę Nooo w zasadzie to 3-osobową

Szampan z ikei już się chłodzi
Dzisiaj nawet sok zamierzam pić z kieliszka
Ha, zainspirowałaś mnie, też sobie kieliszki wyciągnę!

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
do dziadków po jednym mmsie. Do sprawdzonych znajomych, przyjaciół także. Bez zapraszania póki co do siebie
No ja się właśnie obawiam żeby niektórzy tego smsa nieszczęsnego nie potraktowali jako zaproszenia. Jedyna nadzieja że nie będą wiedzieli gdzie aktualnie mieszkamy więc znienacka nikt nie trafi

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
pare minut temu dostałam maila od firmy kurierskiej że właśnie odebrali paczkę od nadawcy - więc łaskawie dzisiaj to wysłali ...
To chyba powinni zwrócić za kuriera, ewidentnie ich wina że jest opóźnienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

Szorował ostro szorował tak jak mąż dagmarze szorował podwozie
Z tym szorowaniem Dagmary to wychodzę wieczorem spod prysznica i słyszę dziwne dźwięki z pokoju, uchylam drzwi i pytam co się dzieje, a to mąż się dorwał do zostawionego na komputerze wizażu i zwija się ze śmiechu czytając o przestrzeniach między palcami Przy okazji się wydało czemu czasem mi się wydawało że czasem mam przesuniętą stronę dalej niż czytałam

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
my dziś z mężem wieczór we dwoje pierwszy i ostatni- jednak zwierze stadne jestem i wolałabym gdzieś na domówce się bawić
U mnie podobnie i też w sumie dziwnie mi tak trochę bo zawsze spędzałam w większym gronie. Niestety u mnie też każdy miał już jakieś plany, a chociaż niektórzy narzekali np. że idą gdzieś gdzie nikogo nie znają i w sumie im się nie chce, to jakoś spędzić wieczoru z nami nad planszówkami ale bez alkoholu i petów widać jeszcze bardziej im się nie chciało. Rekord bije chyba kolega który podobno sylwestra spędza w górach, ale jego żona nas po cichu zaprosiła na... 2 stycznia. Chyba samolotem z tych gór będą wracać żeby zdążyć z tymi imprezami

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Ej no bo ona zrobiła zbliżenie na siusiaka i ptaszek był nosem, jąderko tą obleśną brodą, a reszta brzuszek Sama lekarka stwierdziła, że gdyby to była twarz to byłaby wyjątkowo brzydka
A masz fotkę z usg? Mogłabyś zabrać na spotkanie z eks jeśli się napiera o informacje i powkręcać go że to jednak nos jest i nie sam przyzna jakie śliczne dziecko. Może nawet coś o podobieństwie jakimś wspomnieć żeby uzyskać odpowiedni wyraz przerażenia

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
stary rok jest dla mnie na tyle łaskawy, że weszłam w swoje jeansy 38
Jak to możliwe w ogóle??? Ja się nie mieszczę już spodnie ciążowe z gumą w pasie!
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 18:45   #1902
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Ja bym już dawnoooo to mieszkanko urządzała. My z mężem też przenieśliśmy się od teściów (z domu piętrowego) do kawalerki (jeden ale naprawdę duży pokój) i nie mieliśmy nic (akurat panele były bo to wynajmowane mieszkanie)
W sklepie z używanymi rzeczami znalazłam zarąbistą skórzaną sofę za 600 zł, telewizor początkowo stał na takiej drewnianej skrzyni
a Wy zapewne macie jakieś meble i sprzęty. Jeśli chodzi o panele to jest to jakiś wydatek, ale nic nie musi być z górnej półki. Taniej też da się zrobić. Ja uważam, że lepiej jest się powolutku dorabiać i z roku na rok mieć więcej ale swojego, niż ciągle słyszeć "dostaliście to i teraz proszę o hołdy wdzięczności do końca życia"

Co do zdarzenia po badaniu to ja bym padła chyba. Tak dużo krwi po badaniu?
Tak, po badaniu...
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
My mieszkamy na 36 m w wieżowcu (mieszkanie będziemy spłacać do końca życia ) i zaraz urodzi się nam drugie dziecko. I powiem Ci że nie jest nam jakoś strasznie ciasno. Grunt żeby to z pomysłem urządzić czyli tak jak mówisz - szafy w zabudowie, meble jak kupowalismy to też patrzylismy na pojemność, żadnych niepotrzebnych półeczek na pierdułeczki, tylko proste pojemne bryły. Na szczęscie taki styl nam się podoba Święty spokój jest bezcenny a 36 m to wcale nie tak mało

Ja też mam termin na 21 stycznia ale tydzień temu na badaniu miałam już szyjke na 1,5 cm i mięciutką i rozwarcie na 2 cm, wiec powiedział ginek że w kazdej chwili moze się zacząć, a baaardzo chciałam dotrwać do 2014 (chyba mogę uznać że sie udało) a jak wróciłam z wizyty to się okazało że krwawie po badaniu i byłam obkichana ale na szczęscie po 2 dniach plamienie ustało.
Przekonujecie mnie coraz bardziej, choć boję się kredytu, bo to kolejny wzięty na remont, ale pierwszy wzięty DLA SIEBIE, TZN. NA SWOJE...

Ja Cię tu już obserwuję Lidka, wiedząc, że masz ten sam termin Mój się waha pom 19 a 24, ale z przewagą na 21 Będziesz moją praą do porodu?)) O ile nie będę miała cc, to się okaże wkrótce

Cytat:
(...)

Nachodzi mnie taka refleksja, że to niebywałe jest, że ja tak się z Wami jakoś zżyję. Nie wyobrażam sobie dnia bez naszego wątku. Wiele się od Was nauczyłam! Dziękuję Wam za te 9 miesięcy wspólnie spędzonych na wizażu. I DOSIEGO ROKU!!
Oj Migotko, serio się wzruszyłam Ide do Chorzwoskiego dr 02.01 i będę się szeroko uśmiechać o jakieś decyzje, tzn. Zosia jest ułożona twarzyczkowo i sugerował mi ostatnio stety-niestety cc....i chcę wiedzieć ostatecznie co i jak..

Wszystkiego co najlepsze Dziewczynki w Nowym Roku Ja też się z Wami zżyłam i dziękuję Wam za to, że Was mam I życzę Wam udanej imprezy:P

albo takiej:

lekkich porodów i przegrzeczniutkich Dzieciaczków))

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 18:45   #1903
sweet_vintage
Rozeznanie

Ja jestem juz uszykowana sylwestrowo skrobnelam krótka notkę na bloga nawet o stylizacjach ciążowych na imprezę
Niestety nic z pizzy nie wyjdzie, bo w pizza hut zabrakło ciasta ! TZ kupił wiec kubelek w KFC mamy tez picollo i zimne ognie, wszystko wiec naszykowane na sylwestra we dwoje.

Dziewczyny, życzę Wam, by wszystko o czym marzycie spełniło sie w Nowym Roku podrzucam tez sylwestrowa fotkę w 37 tygodniu

Acha i chyba wszystko wskazuje, ze wytrwam z brzuchem do 2014, bo poza twardnieniem nic sie nie dzieje

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 18:53   #1904
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość

A masz fotkę z usg? Mogłabyś zabrać na spotkanie z eks jeśli się napiera o informacje i powkręcać go że to jednak nos jest i nie sam przyzna jakie śliczne dziecko. Może nawet coś o podobieństwie jakimś wspomnieć żeby uzyskać odpowiedni wyraz przerażenia
Geniusz zła...

sweet vintage śliczny sylwestrowy brzuszek

Edytowane przez Negrid
Czas edycji: 2013-12-31 o 18:54
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 18:55   #1905
iwantyou99
Zadomowienie

Dziewczyny ja juz wszystko poszykowalam. Za moment kąpiel małego i imprezkaaa

Życzę Tym przed zeby porody były szybkie i łatwe tym które juz po pociechy z maluszków.
A sobie życzę zeby ten nowy rok był lepszy od poprzedniego... Bo ten mimo ze przyniósł wielkie szczęście ( nie wiem czy powinnam uzywac słowa wielkie ) to jednak okraszone łzami... W 2014 juz tylko szczęście!

Stary 2013-12-31, 19:03   #1906
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Iwontyou, ty mi tu żelkowi takimi skrótami nie rzucaj bo nie kumam Możesz jaśniej....? dochód z całego roku dzielony na 12 miesięcy?
+ moja umowa o pracę....?

sweet superaśnie wyglądasz sexi mama

Agoola jak twarzyczkowo? Co do mieszkania, 36 m to nie jest najgorzej, dalibyście radę, ja bym się nie zastanawiała, bo z taką wariatką szkoda, życie marnować, ona jest po....srana ;P Nie znam Pani ale nie lubię jej

W ogóle, jak mnie tż zirytował.... normalnie normalnie mam ochotę i ..... ;( wrócił do domu koło 14.30-15 zaczął grać, skończył ok18. i... co? polazł się drzemnąć i rzucił mi obudź mnie za 2 godziny... no Sylwester po byku ;( NIC nie wymyślił, choć raz mógł mnie czymś zaskoczyć, zrobić niespodziankę.... ja co chwilę proponuję może zagramy w scrable, może taki film? a on to nie, to nie.... i poszedł spać.
Jak ja go na spacer nie wyciągne, nigdzie nie pójdziemy cały czas słyszę, że jemu się nie chce, że jest zmęczony, ale jak szwagier dzwoni chodź na siłownię to idzie.... nie no po prostu mi przykro bardzo, inaczej sobie wyobraziłam ten dzień...
Stary 2013-12-31, 19:04   #1907
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Uff normalnie prawie padam. Wszystko dla dziecia uprane, wysprzątałam mieszkanie, odkurzyłam, zrobiłam kapitalny porządek w kosmetykach kolorowych, rundka do śmietnika i w końcu mogłam nałożyć maseczkę i pomalować paznokcie. Teraz chwila relaksu przy kawce i czekoladzie (schną pazurki) a zaraz się zabieram za golenie (+ woltyżerka z lusterkiem) i odstawianie na bóstwo

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Napiszesz coś więcej o tym znieczuleniu i kwalifikacji? Jak taka kwalifikacja wygląda? Też mam mieć cc, ale chyba bez spotkania z anestezjologiem (no chyba, że dzień przed zabiegiem).
No więc ja nie wiedziałam że coś takiego jest. Ale zapisałam się na wizytę do lekarza w przychodni w której chcę rodzić, i już przez telefon powiedziałam że mam wskazania do CC i chciałam do nich przyjść. Zapisali mnie do chirurga i babka właśnie zleciła mi konsultację anestezjologiczną, a wcześniej wypełniałam całą historię na co chorowałam, czy są uczulenia, czy żylaki, itp.

Dzisiaj lekarz się pytał czy miałam narkozę kiedykolwiek, jak znosiłam, ile razy i kiedy, jakie zabiegi. Zmierzył ciśnienie i przejrzał całą kartę co wypisywałam z panią chirurg i stwierdził że brak przeciwwskazań do CC i zalecił podpajęczynówkowe.

Najgorsze, że powiedział że nie będę mogła nic jeść ani pić przez kilkanaście godzin po zabiegu

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Jesteśmy! Okazało się, że to jakieś ulewy, ale nie wody i że tak się może dziać. Siusiu to też nie było ponoć. Siedzę na tykającej bombie, jeśli się uleje znowu to wracam do szpitala.
Acha, Mikuś waży 2900 i ogólnie rozmiarowo jest o 2 tygodnie większy niż z terminu pierwotnego: 14 luty.
Lekarka stwierdziła że dorodny i przystojny. Choć ja w pewnym momencie kuknęłam na usg i zamarłam. Główka bokiem, nos jak u tukana, broda jak u starej wiedźmy i pytam czy moje dziecko jest aż tak brzydkie. Pani w śmiech i mówi, że to siusiak

Kto się wyśmiewa z NASZYCH nicków???
Super że wszystko w porządku No proszę jaki chłopak dorodny. A co do USG, to jak mi lekarz pokazał w 20 tygodniu twarz dziecka w 3D to pierwsza moja reakcja była "proszę to wyłączyć" Tak strasznie dziwnie było widać że nie mogłam na to patrzeć.

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
a co do polewania z nicków - mój by tylko spróbował. Sami nie lepsi są, widziałam w tych wszystkich grach te ich lordowskie zapędy :P
sama prawda

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a tak z innej beczki: jak robiłyście/planujecie zrobić z informowaniem o narodzinach maluchów? Szybki telefon taty z porodówki do rodziców i teściów, a po ochłonięciu zbiorowy sms do potencjalnie zainteresowanych? Telefon do rodziców tydzień po powrocie do domu, żeby mieć chwilę dla siebie trojga? Mms ze zdjęciem z sali porodowej do całej listy kontaktów?
Będziecie informować tylko faktycznie sobie najbliższe osoby czy także tych których "wypada", np. mniej zżytą rodzinę czy kolegów?
U mnie ten obowiązek przejmie pewnie mąż, i to jemu zostawiam inicjatywę jak to załatwi

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Przyszedł Kocurek, coś trzyma w pyszczku.. patrzę............ skądś wygrzebał tampon Mój wróż kochany
Och tampony to ulubiona zabawka kota mojej siostry. Ma sznureczek, trochę się toczy, no ideał!!

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Ja jestem juz uszykowana sylwestrowo skrobnelam krótka notkę na bloga nawet o stylizacjach ciążowych na imprezę
Niestety nic z pizzy nie wyjdzie, bo w pizza hut zabrakło ciasta ! TZ kupił wiec kubelek w KFC mamy tez picollo i zimne ognie, wszystko wiec naszykowane na sylwestra we dwoje.

Dziewczyny, życzę Wam, by wszystko o czym marzycie spełniło sie w Nowym Roku podrzucam tez sylwestrowa fotkę w 37 tygodniu

Acha i chyba wszystko wskazuje, ze wytrwam z brzuchem do 2014, bo poza twardnieniem nic sie nie dzieje

Pięknie wyglądasz!!

Dziewczynki, korzystając z okazji:

Przede wszystkim życzę Wam wszystkiego co najlepsze w nowym 2014 roku. Żeby wszystkie porody były lekkie i przyjemnie, a nasze dzieci zdrowe i wyjątkowo łatwe "w użyciu"

Korzystając też z okazji, chciałam Wam wszystkim bardzo mocno podziękować za ten 2013 rok i za to, że jesteście. Że doradzacie, pocieszacie, rozśmieszacie, rozwiewacie wątpliwości, dodajecie otuchy. Że dzielicie się doświadczeniem, radami, linkami. Bez Was byłabym kompletnie w lesie, pewnie dużo bardziej znerwicowana i na pewno nie tak świadoma. Za to wszystko bardzo Wam dziękuję
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 19:14   #1908
perfuzja
Zakorzenienie

Ja dzisiaj jakaś problemowa jestem

Czy to możliwe, żebym miała nawal dopiero teraz? Myślałam, ze miałam ładnych pare dni temu, ale to było absolutnie nic w porównaniu z tym, co sie dzieje teraz Piersi mam wielkie, twarde, bolace, nawet po karmieniu nie jest wiele lepiej. I tak sie zastanawiam - cos sie dzieje czy ty "tylko" spóźniony nawal?
Stary 2013-12-31, 19:15   #1909
Le La
Zadomowienie

sweet pieknie wygladasz.

DZIEWCZYNY ZYCZE WAM, ABY NOWY ROK PRZYNIOSL SAME RADOSCI. ABY BYL LEPSZY NIZ TEN POPRZEDNI I OCZYWISCIE LEKKICH PORODOW I POCIECHY Z DZOECIACZKOW!!!
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 19:17   #1910
lidkaa82
Zadomowienie

agoola czuję sie zaszczycona propozycją i przyjmuję oczywiscie

Dziewczyny obżarłam się pizzą, popiłam spritem, zagryzłam chrupkami, piccolo sie chłodzi a sok z czarnej porzeczki wyglada prawie jak winko
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 19:22   #1911
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Geniusz zła...

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj jakaś problemowa jestem

Czy to możliwe, żebym miała nawal dopiero teraz? Myślałam, ze miałam ładnych pare dni temu, ale to było absolutnie nic w porównaniu z tym, co sie dzieje teraz Piersi mam wielkie, twarde, bolace, nawet po karmieniu nie jest wiele lepiej. I tak sie zastanawiam - cos sie dzieje czy ty "tylko" spóźniony nawal?
Może dopiero się rozkręcił nawał Ale gorączki ani nic takiego nie masz?

Dziewczyny nie będę oryginalna Życzę Wam, Waszym TŻ oraz mniejszym i większym maluchom pomyślności w Nowym Roku! Patrząc realistycznie: oby przyniósł stanowczo więcej radości niż smutków i te pierwsze były duże a te drugie malutkie
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 19:25   #1912
forester
Zadomowienie

u nas pizza się robi łapkami męża miniserniczki na zimno w lodówce się chłodzą. Ja się zaraz z grubsza ogarnę i chyba zasiądziemy do "jak urodzić i nie zwariować" bo na canal+ leci, a Małż nie oglądał a potem to impreza na całego: dwójka, tvn, polsat

a 2013 przyniósł mi taką planowana niespodziankę w postaci ciąży i to przyćmiło w moim żelkowym mózgu wszystkie inne wydarzenia tego roku

Życzę Wam, aby nadchodzący rok przyniósł Wam i waszym najbliższym dużo zdrowia, szczęścia oraz samych łatwych i pogodnych dni!
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 19:28   #1913
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
W ogóle, jak mnie tż zirytował.... normalnie normalnie mam ochotę i ..... ;( wrócił do domu koło 14.30-15 zaczął grać, skończył ok18. i... co? polazł się drzemnąć i rzucił mi obudź mnie za 2 godziny... no Sylwester po byku ;( NIC nie wymyślił, choć raz mógł mnie czymś zaskoczyć, zrobić niespodziankę.... ja co chwilę proponuję może zagramy w scrable, może taki film? a on to nie, to nie.... i poszedł spać.
Jak ja go na spacer nie wyciągne, nigdzie nie pójdziemy cały czas słyszę, że jemu się nie chce, że jest zmęczony, ale jak szwagier dzwoni chodź na siłownię to idzie.... nie no po prostu mi przykro bardzo, inaczej sobie wyobraziłam ten dzień...
Witam w klubie Mój podobnie, tylko nie śpi, a nadal gra, z drinkiem w dłoni. A ja sobie siedzę sama w salonie jak ten debil

cóż... sama sobie zgotowałam ten los. Ale szczerze, nawet nie jest mi szczególnie przykro chyba mnie ciążowo - porodowe hormony tym razem skutecznie wyciszyły i nawet takie zachowanie nie jest w stanie mnie wyprowadzić z równowagi. puszczę sobie jakąś komedię i przeżyję Spokojnie sobie przeczekam, urodzę, podkarmię smerfuśka przez pół roku, i napiję się zasłużonego drineczka w czerwcu niecodziennie czeka się na narodziny syna, czego niestety moja gorsza połowa nie kuma za bardzo

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 19:29   #1914
maruda80
Zakorzenienie

U nas bez zmian, Krzys wczoraj mial robiony rezonans, dalej czekamy na wszystkie wyniki, moze beda w piatek. Ostatecznej diagnozy jeszcze nie ma. Krzys skonczyl dzisiaj 11 dni i pierwszy raz mialam go dzisiaj na rekach. Dla nas promykiem nadziei sa male postepy synka, to ze otworzy na chwilke oczka, rusza raczka czy nozka. Dzisiaj udalo mu sie lezac na brzuszku podniesc lekko glowke do gory i przekrecic na boki-taki maly sukces... ale dla nas to krok milowy.

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2013-12-31 o 19:40
maruda80 jest teraz online Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 19:34   #1915
iwantyou99
Zadomowienie

ImageUploadedByWizaz Forum1388514828.419265.jpg Cioteczki ja tez Wam życzę Szczęśliwego Nowego Roku

Stary 2013-12-31, 19:34   #1916
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Witam w klubie Mój podobnie, tylko nie śpi, a nadal gra, z drinkiem w dłoni. A ja sobie siedzę sama w salonie jak ten debil

cóż... sama sobie zgotowałam ten los. Ale szczerze, nawet nie jest mi szczególnie przykro chyba mnie ciążowo - porodowe hormony tym razem skutecznie wyciszyły i nawet takie zachowanie nie jest w stanie mnie wyprowadzić z równowagi. puszczę sobie jakąś komedię i przeżyję Spokojnie sobie przeczekam, urodzę, podkarmię smerfuśka przez pół roku, i napiję się zasłużonego drineczka w czerwcu niecodziennie czeka się na narodziny syna, czego niestety moja gorsza połowa nie kuma za bardzo
o i to jest super podejście na nadchodzący rok
Migotko może się przebudzi pełen sił i energii i spłata Ci takie Sylwka, że do końca życia nie zapomnisz

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
U nas bez zmian, Krzys wczoraj mial robiony rezonans, dalej czekamy na wszystkie wyniki, moze beda w piatek. Ostatecznej diagnozy jeszcze nie ma. Krzys skonczyl dzisiaj 11 dni i pierwszy raz mialam go dzisiaj na rekach.
Bardzo często jestem myślami u Was i ciągle wierzę, że będzie dobrze! trzymaj się
Stary 2013-12-31, 19:36   #1917
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Iwontyou, ty mi tu żelkowi takimi skrótami nie rzucaj bo nie kumam Możesz jaśniej....? dochód z całego roku dzielony na 12 miesięcy?
+ moja umowa o pracę....?

sweet superaśnie wyglądasz sexi mama

Agoola jak twarzyczkowo? Co do mieszkania, 36 m to nie jest najgorzej, dalibyście radę, ja bym się nie zastanawiała, bo z taką wariatką szkoda, życie marnować, ona jest po....srana ;P Nie znam Pani ale nie lubię jej

Wszystkie dochody jakie osiagneliscue tj umowa o prace umowa zlecenie przychód z ziemia rolnej dochód ( to co zostanie po odliczeniu kosztów) jak prowadziliscie np sprzedaż na Allegro i płaciliście od tego podatek to tez. To sie sumuje razem dzieli na ilosc członków rodziny i potem przez 12 i wychodzi ile było na miesiąc.

Stary 2013-12-31, 19:37   #1918
forester
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 5525164 Cioteczki ja tez Wam życzę Szczęśliwego Nowego Roku

Dziękuje kawalerowi! jakie on ma zajefajne krótkie włoski
Stary 2013-12-31, 19:37   #1919
lidkaa82
Zadomowienie

Maruda chyba wszystkie mamy z tego wątku życzą wam jak najlepiej, wszystkie jesteśmy dobrej myśli. Nie można tracić nadziei. A Krzyś jest piękny.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 19:41   #1920
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
u nas pizza się robi łapkami męża miniserniczki na zimno w lodówce się chłodzą. Ja się zaraz z grubsza ogarnę i chyba zasiądziemy do "jak urodzić i nie zwariować" bo na canal+ leci, a Małż nie oglądał [B]a potem to impreza na całego: dwójka, tvn, polsat
U nas to samo dzisiaj hehe masakra hehe

Chyba pierwszy tak "Szalony" sylwester od nie pamiętam kiedy,,,
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości