|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
![]() Juz tylko 15 min u Was :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Najchetniej poszlabym juz spac a tu jeszcze musze tesciowa odwiezc i jechac po szwagierke
Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mojego nic nie ruszy jak juz zasnie porządnie.Witam w 2014 roku, zapowiada się ciekawie Wkraczam w ten rok z Mikim przy cycu i laktatorem w ręku
|
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
happy new hear dziewczyny!
|
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym roku!
mala przespala fajerwerki ![]() za,to teraz obudzila bo kupa idzie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#546 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Oby był duuużo lepszy niż miniony!!! Zdrówka dla wszystkich, realizacji planów i noworocznych postanowień oraz marzeń spełnienia W końcu dorwałam się do mojego laptopka ![]() U nas wszystko ok, choć walczymy z przeziębieniem-mama przyjechała na święta z katarem, w 2 dzień świąt rozłożył się tata, a potem poszło taśmowo-ja, mąż i teściowa. Za to walczymy z żółtaczką, ciągle bilirubina podwyższona i biedulek już 2 razy był kłuty w te swoje małe paluszki i maltretowany przez panie pielęgniarki, żeby się odpowiednia ilość krwi zebrała Za pierwszym razem trochę na śpiocha się udało i jakoś zniósł, ale za drugim płakusiał strasznie.. Zaliczyliśmy wizytę u pediatry, wszystko ok, tylko wagowo średnio-pani dr stwierdziła, że kontrola po Nowym Roku i jak się nie poprawi to trzeba będzie dokarmiać sztucznym mleczkiem.A łobuziak ma od paru dni taki apetyt wieczorem, że wyjada wszystko z obu cycków, jakiś mały zapas odciągniętego mleczka i dwa razy dostał już 50 ml Bebilonu na deser bo mu mało było To teraz też tak chce ![]() A któraś z Was pisała o przewijaniu- wybitnie tego nie lubimy i się drzemy, jakby nas ze skóry obdzierali ![]() Trele, Rusałka spóźnione na maksa, ale najlepsze życzenia urodzinowe ![]() Tomcio miał się rodzić w Wasze urodzinki, ale że postanowił wyjść wcześniej to w ferworze świętowania pozbył się pepka ![]() Acelinka najlepsze życzenia dla Ciebie I się budzi głodomorek Wrócę później mam nadzieję i coś poodpisuję, żeby tradycji stało się zadość Dziś już chyba nie będziemy mieć gości, bo odkąd wróciliśmy ze szpitala dzień w dzień ktoś zaglądał, aż się zmęczyłam tym już ![]() A i wczoraj jak to tż stwierdził Tomcio został oficjalnie wtłoczony w machinę państwową - czyli jesteśmy zarejestrowani i czekamy na pesel ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Ktosiula
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Witam . Wszystkiego najlepszego w nowym roku.
|
#548 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w nowym roku
to nam łucja zafundowala sylwestra....masakra byla do 1 w nocy nie spala w dzien tez malo spala,ja bylam wykonczona,a ona ciagle albo nie chciala spac albo dokazywala...podejrzewam ze cos ja bolalo i tak oto cala noc karmimy butla...nie wiem co ja jadlam dzien wczesniej ze miala takie gazy i piane doslownie w kupie ...zobacze jak sie zachowuje po mm a dzis kolo 12 ja juz nakarmie cycem .. Wczoraj to dawalam jej cyca jeszcze do 22 a ona ciumkala ale jej NIE PASOWAL COS wkoncu dalam butle no i tez nic .. Wkoncu maz ja wzial od mnie a ja przed 00'00 padlam jak kaczka ,obudzil mnie telefon o 00:04 po czym go wylaczylam i poszlam spac dalej...taki oto byl moj slwester... Oby rok byl super!
|
#549 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorento
U nas nocka fajna tylko Miki jakiś katarek ma, az charczal przy oddychniu i udało się wyciągnąć dużego gluta ale nie zielonego. I tak się zastanawiam czzy to nie jakieś przeziębienie...jak wasze doświadczenia w tym temacie? Mogę z nim iść na dwór? Jak dla mnie ta noc nie miała nic wspólnego z sylwestrem :P synek padł w końcu po 21 a my razem z nim. O północy poszliśmy do teściów na lyk szampana a dalsza część nocy juz spokojna, można zaczynać nowy dzień
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Kacper przestal pokaslywac wiec odpuscjlam leka za ale w nocy troche kaszlal a teraz tak chrapoli jakby nie umial odkaszlnac... obserwuje go i mam nadzieje ze bedzie ok. Natomiast zauwazam w kazdej kupce sluz. Kup mamy roznie od tej niedzieli... od 2 do 5 dziennie. Czasem jest troche sluzu a czasem meeega duzo.
Ktosiula podesle Ci jak bd w domu ta stronke z przezroczystym katarkiem mozna chyba a z zielonym ja poszlam od razu do lekarza...
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie tylko moje dziecko nie spało w Sylwestra. Po 20 wyjechaliśmy z Rabki, Natalia się wyspała w samochodzie i w domu na przemian cycek i pampers. Po północy TŻ dał butelkę. Zasnęła chyba dopiero około 2.
|
|
|
|
#552 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam w Nowym Roku!
![]() Aaby ja piłam karmi malinowe ![]() Cytat:
masakra z Twoją teściową no wieśniara jak nic. Cytat:
Hehehe u mnie też suszara poszła w ruch ![]() Troszkę sobie posiedziałam na Sylwestra nie powiem..do 4 rano ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#553 |
|
Zadomowienie
|
Kochane ja po czasie ale wczoraj wieczorem mała się uwagi domagała a później już szybko musiałam się ubrać i znajomi przyszli:
Samych radosnych chwil w 2014 roku! Oby był super ![]() Ktosiula, przeźroczysty katar może być. Ja bym na spacer poszła. Powentyluje się Mikołaj i będzie mu lepiej. U mnie sylwester super. Przyszli znajomi, posiedzieliśmy, pogadaliśmy coś zjedliśmy. Ładne fajerwerki za oknami były, Igunia wszystko przespała i się obudziła jak miałam się kłaść spać po 1. To ją nakarmiłam i poszłyśmy spać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#554 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w Nowym Roku
![]() Wszystkim życzymy,aby ten rok był pełen szczęścia,aby spełniały się marzenia i żeby wszyscy byli zdrowi!!! ![]() My wczoraj z Filipkiem zrobiliśmy sobie wspólny wypad do CH.Był bardzo grzeczny,w zasadzie tylko spał z przerwami na jedzenie.Mama mogła sobie spokojnie pobuszować po sklepach 6h mi zeszło z dojazdem Ale zakupy były owocne![]() A wieczór spędziliśmy w domu,nie chciało mi się już do siostry na domówkę iść(z resztą przebrania nie mieliśmy ,zakupy mnie wykończyły,a jeszcze w domu czekało na mnie sprzątanie poremontowe.Kupiłam Piccolo i sobie z Lilą imprezowałyśmy Jednak słaba z niej zawodniczka,wypiła dwa łyki Piccolo i przybiła gwoździa (nie miała drzemki).Ja skakałam po kanałach,dwójka,Polasat i tvn i oglądałąm koncerty,wcinając SunBites z wiosennymi warzywami,aż padłam na amen i obudziły mnie fajerwerki Filip przespał całą imprezę
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#555 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wszystkiego co najlepsze w 2014 roku !
My korzystajac z tego ze Leo poszedl w kimono o 22 poszlismy spac razem z nim o 24 przebudzilismy sie na zyczenie noworoczne i dalej w kime ![]() Dziekuje Wam za ten wspolnie spedzony czas w 2013 , az sie lezka kreci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() Szacun normalnie, ja nie mialam sil na nic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#556 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Slaba noc mialysmy...mala kupy nawet po esputicanie nie zrobila.musialam dac drugi raz o 8 i dopiero poszla.mala spi od 2 godzin twardo.M. tez spi,wiec chyba,i,ja jeszcze skorzystam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecalam sobie ze nie bede jesc slodyczy: i co? Mam taka ochote ze szok
Ktosiulaa tteraaaz juz tylko mm .
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w Nowym Roku, imprezka z TVN była przednia
Wpadł do nas sasiad na drineczka, I poprostu lałam ze śmiechu jaki idiota Mòwi mi , że jego 7 miesięczna còrka mòwi tatusiu a mama jeszcze nie potrafi! Poszłam spać o 2. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Wszystkiego dobrego w Nowym roku, Acelinka spełnienia marzen, duzo zdrowka, zadowolenia z dziewczynek i tz i samych pogodnych dni
|
#561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witam się w Nowym Roku, życzę wszystkim wszystkiego najlepszego U nas sylwester nawet fajnie wyszedł, pojechaliśmy do rodziny na uroczystą kolację, Helenka w miarę ok, ale za 5 dwunasta rozpoczęła koncert no i mogliśmy od razu po północy jechać do domu, co mi się bardzo podobało w ogóle jestem w szoku jak oni tu spokojnie świętują, nie ma miliona fajerwerków przez całą noc, trochę postrzelają i jest spokój chyba wolę tak niż huki przez całą noc
|
|
#562 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny śmiało fo mnie piszczcie jak znajdę czas to zawsze odpisze tylko najlepiej ns fb.a i mogę też jadlospis ułożyć jak którąś chcę.
U nas sylwester spokojny mały spał tz z piotrkiem szaleli a ja odpoczywałam
|
|
|
|
#563 |
|
Wtajemniczenie
|
taszanta- ty chyba nadal nie rozumiesz.Z pierwszym dzieckiem mialam jak ty-tz mial duzo cierpliwosci, swietnie uspokajal malego, maly nie byl problematyczny-szybko uspokajaly go jego spiewanie czy kolysanie. Natomiast teraz tz ma mniej cierpliwosci-maly zlosci sie u niego jak spiewa, nie daje sie uspokoic, budzi sie 20 sek.po polozeniu spac.Np dzis w nocy moj maz juz nie wytrzymal i klnal
po nosil go uspokalal, spiewal a maly darl sie jeszcze bardziej. I wkurzyl mnie tym oczywiscie. Jakby mi bylo latwiej. I nie uwazam sie za niezastapiona ale niestety-maly u mnie szybciej sie uspokala, to ja mam pomysly jak go inaczej ulozyc do snu, co go meczy, jak mu pomoc. Przy moim mezu on sie tylko drze jak opetany. Ale kaze mu sie nim zajmowac, coby maly sie przyzwyczail ale wiaze sie to z rykiem.Sylwester taki sobie. Polozylam spac malego po 21.Sukces, bo przewaznie usypianie trwalo do 23.A teraz tylko od 20 do 21 30 I obudzil sie dopiero o 3 jak zawsze ale..po zmianie pieluchy nie potrafil zasnac do 6. Starszak jak zasnal, to odkladalam i spal a tu takie cyrki. Nie wiem, moze te niewielkie ulewanie go budzi. Ale on nie chlusta, tylko zawsze cos mu z kacika ust poleci, moim zdaniem z przejedzenia. Ide ogarnac dom i piec kaczke w jablkach. |
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Witam totalnie niewyspana
Wrocilismy do domu po 2 a o 3 dzwonila szwagierka zeby przyjechac po nia, jej meza i ich znajoma i jezdzilam z nimi do 5 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja wkurzona na meza...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U Iguni jakieś krostki na twarzy się pojawiły. Na moje niewprawne oko wyglądają na trądzik niemowlęcy - są głównie na policzkach, trochę na czole, ale nie zlewają się w żadne plamy. Będę obserwować.
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilka razy pisałaś że próbowałaś nim wstrząsnąć, ale jak widać nie pomogło, współczuję![]() Ja nie rozumiem teorii o jakimś podziale odgórnym na "tylko" ojca i "aż" matkę i że ojciec nie da sobie rady jak dziecko ma zły dzień
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczko co jest?
De zgadzam sie z Toba Antibia jestes jaims dietetykiem czy doswiadczenie? Ja sie sglosze jak bd na kompie ![]() Dziewczyny zawsse w kupkach macie grudki. Na mm ? Nasze smierdza jak skisniete mleko maja sluz i zaczynam sie Martwic bo to juz co kpka jest i trwa od niedzieli... ma ktos jakas rade? ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Taszanta w takim razie zazdroszcze Ci ze Helenka tak samo reaguje na ta i mame
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie ròżnica jest oczywista. Mama to mama ! To matka nosi dziecko pod sercem 9 miesiecy, to jej głos dziecko zna dłuzej niz jest na tym świecie i to oczywiste że to je uspokaja w pierwszej kolejnosci. To matka karmi piersia , nie ojciec , wiec to jej zapach dziecko rozpoznaje jako pierwszy. Wiec nie wierze że dla NOWORODKA wszystko jedno czy ojciec czy matka.
Oczywiscie zgodze sie z tym że czym dziecko starsze tym ta granica matka/ojciec sie zaciera, ale nie u noworodka czy kilku tygodniowego niemowlecia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

ale mojego nic nie ruszy jak juz zasnie porządnie.

Za pierwszym razem trochę na śpiocha się udało i jakoś zniósł, ale za drugim płakusiał strasznie.. Zaliczyliśmy wizytę u pediatry, wszystko ok, tylko wagowo średnio-pani dr stwierdziła, że kontrola po Nowym Roku i jak się nie poprawi to trzeba będzie dokarmiać sztucznym mleczkiem.
Wrócę później mam nadzieję i coś poodpisuję, żeby tradycji stało się zadość 

z przezroczystym katarkiem mozna chyba a z zielonym ja poszlam od razu do lekarza...

kilka razy pisałaś że próbowałaś nim wstrząsnąć, ale jak widać nie pomogło, współczuję
i że ojciec nie da sobie rady jak dziecko ma zły dzień