|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Witajcie Drogie Mamusie i Mamusie in spe w Nowym Roku!
życzę Wam spełnienia wszystkich marzeń, realizacji celów, a przede wszystkim- radości z macierzyństwa i zdrowych Maluchów! U mnie sylwester bardzo miło- ze znajomymi, potem powrót przez wyjątkowo zapchaną Warszawę o 3.30! Tyle samochodów to o 21 rzadko się widuje.. A ja jeszcze naszym zastępczym autkiem- dałam radę, nie uszkodziłam, choć już na mojej uliczce pod kołami mi wybuchła petarda Masakra, jak się zlękłam...U mnie 2013 był dobrym rokiem- A Emilka przysłoniła wszystko, co się wydarzyło; Ciekawe jak to będzie z 2014 Przygotowałam na sylwka zupę meksykańską polecaną przez którąś z Was- Lidkę? Bardzo dobra, polecam. ![]() Oj, najważniejsze, by Dzidziuś był zdrowy. Reszta nie ma znaczenia. Choć mam nadzieję, że długo Cię trzymać nie będą... Cytat:
![]() Ręka lewa (dłoń) boli mnie po nocy od kilku dni. I stawy śródpaliczkowe przez pierwsze pół godziny działają jak w scyzoryku.. Jutro idę do ginki, zapytam co i jak...
|
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w nowym roku. Jestem na takim zadupiu, że nie słyszałam ani jednego fajerwerka, nic. Ale fajnie
![]() Jak długo kiciuś wytrzymał w nakryciu głowy?
|
#2043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bella trzymam za Was Witam w nowym roku , życzę wszystkim szybkich i bezbolesnych porodów ![]() Moje podsumowanie 2013 roku - Dużo pracy gdzie ciągle mijałam się z mężem było ciężko - ciąża którą planowaliśmy w 2013 roku ale trochę później chociaż teraz z mężem jesteśmy szczęśliwy , ze wyszło jak wyszło i teraz czekamy na małego . - awans męża - wspólne wakacje - własny dom - wspólny remont zakupy do domu i zakupy wyprawkowe . Jednym słowem wydaliśmy dużo kasy ale w końcu nasz dom zaczyna powoli wyglądać .A w nowym roku dla mnie najważniejsze jest Aby Kacperek urodził się zdrowy i już nie mogę się doczekać ! Nawet już jakoś ten poród mnie tak bardzo nie przeraża . Mąż mnie cały czas zaskakuje na początku nie chciał być ze mną przy porodzie . A teraz chce być i wczoraj nawet powiedział , ze chciałby zostać ze mną w szpitalu zobaczymy czy jest taka możliwość u nas ale było by super ! Wczoraj spakowałam torbę do szpitala a w sumie to dwie . Bo okazało się , że mam mieć też rzeczy dla małego więc spakowałam 4 pajace 3 body na dł rękaw 2 kaftaniki 2 półśpiochy 1 śpiochy niedrapki 3 czapeczki w różnych rozmiarach 2 pary skarpetek 3 pieluchy tetrowe 1 flanelowa pampersy chusteczki kremy Więc oficjalnie stwierdzam MOGĘ JUŻ RODZIĆ ! Edytowane przez upadly_aniol00 Czas edycji: 2014-01-01 o 14:31 |
||
|
|
|
#2044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zauważyłam u siebie, że mocniej drętwieje mi ręka/bok na którym śpię. Nie umiem na wznak i zawsze na którąś stronę się przerzucam ![]() Mogło go przewiać, może mieć katar. Maluszkom wychodzi on okiem -> starszak bardzo czesto miał w ten sposób zawalone oczka. Jak nie pomoże sól możesz zaparzyć herbatkę rumiankową i wacikiem przemywać.
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałabym kochane mamuśki dziele się z Wami szampanem i wczorajszą kolacją
![]() Dokładnie o 00.20 poszliśmy z mężem spać a wcześniej urządziliśmy sobie seans filmowy zjedliśmy pizze i otworzyliśmy szampana bo nie byłam pewna czy wytrzymam do północy
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2048 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja rumianek odradzam,bo nie wiadomo jaka będzie reakcja. Może podrażniać i powodować alergię.
|
|
#2049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój pakunek wygląda tak: - 3 body z długim rękawem - 3 śpiochy - 2 pajacyki - 4 czapeczki w różnych rozmiarach - 3 pary skarpetek - paczka chusteczek nawilżanych pampers - paczka pieluch - kombinezon na wyjście - ciepła czapeczka na wyjście - 3 pieluszki flanelowe - 3 pieluszki tetrowe - 2 pieluszki flanelowe podszyte ceratką - 3 podkłady poporodowe - paczka wkładek/podpasek poporodowych - gacie z siatki - 7 sztuk w tym 2 wielorazowe - 2 koszule do karmienia - 2 staniki do karmienia - 2 ręczniki - ręczniczek z kapturem dla małej - wkładki laktacyjne - kapcie, laki pod prysznic - szlafrok - laktator elektryczny - krem na brodawki - krem do buzi i pupy dla maluszka - zabawkę dla małej - swoje przybory toaletowe (papier toalet, reczniki papierowe 2szt, szczoteczka i pasta do zebow, mydło jeleń i płyn do higieny int.) hmmmm... chyba wszystko wymieniłam
|
|
#2050 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2051 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#2052 |
|
Rozeznanie
|
hej
i ja witam się w Nowym Rokuniestety od rana czuję mocne napięcie z prawej strony brzucha, nie powiedziałabym raczej, że to skurcze. Ciągłe nieustające się napięcie i brzuch z tej strony jest twardy oczywiście, cały czas - od rana. co to może być? Mała rusza się normalnie, ciśnienie w normie, wzięłam nospę, kąpałam się w cieplutkiej wodzie, magnez biorę regularnie. Miała tak któraś? Ja się dobrze wyprostować nie mogę, chodzę w pół zgięta. Nawet jak siedzę czuję dyskomfort. Brzuch jest wysoko, 35tc, nic nie wycieka... dodam też, że żadnych sylwestrowych przytulanek nie było, więc nie wiem od czego to... |
|
|
|
#2053 |
|
Raczkowanie
|
Ucho
![]() Też się zdziwiłam za pierwszym razem, ale jak najbardziej ucho może zdrętwieć i to porządnie Swoją drogą przypomniało mi to myślenie o uchu co mi się dzisiaj śniło: Miałam pięcioraczki i w ramach karmienia szłam z nimi do gigantycznej cysterny z mlekiem stojącej przy jakiejś ulicy handlowej. Cysterna miała takie węże jak w dystrybutory benzyny, każdy w innym kolorze (pasowały do dodatków w ubrankach dzieci, to może specjalnie żeby nie pomylić który wąż czyj?) i ze smoczkami na końcu zamiast lejka. Kładłam te dzieci przed dystrybutorem i tankowałam mlekiem |
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ręcznik dla małej też brałaś ? To wymagają u Was w szpitalu ? Mi tylko położna o ciuszkach mówiła ( chociaż wcześniej nie były wymagane ) W ogóle byłam u położnej i 7 mam stawić się w szputalu na badaniach i ma mnie oprowadzić po porodówce A nawet pożyczyła mi piłkę do ćwiczeń od 3 mam zacząć ćwiczyć . W ogóle na ostatanim ktg wyszły mi tam jakieś minimalne skurcze więc może przed terminem jeszcze młody wyjdzie
|
|
|
|
|
#2055 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
mala ciesze sie ze zupa smakowała. To popisowe danie mojego męża
|
|
|
|
#2057 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też ucho boli lewe
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego Emil długo wymiotowal wodami plodowymi. Za to czapeczke założyliśmy na 2 godziny moze
|
|
#2060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2061 |
|
Zadomowienie
|
Raaaanyyyy młody tak sie rozpycha że normalnie z bólu nie moge. Zaraz sie posikam tak cisnie na dół. Normalnie czuć jak zapiera się o kość biodrową i wyciaga sie we wszystkie strony, a że brzuch już bardzo nisko to normalnie w kroku go czuje
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Najgorsze ze moje dziecko nadal jest bezimienne. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Doszły dwie nowe propozycje: Miłosz i Maksymilian ale olśnienia brak |
|
|
|
#2062 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a nacisk na pęcherz jest taki, że co 20 min chodzę do wc.
|
||
|
|
|
#2063 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w Nowym Roku i życzę aby dla Was wszystkich był fantastyczny pod każdym względem!
Maruda, Krzyś jest piękny, calym sercem wierzę, że wszystko będzie dobrze! Pilotka, super, że jesteście w domciu i że laktacja się rozkręca. ![]() Sadlaczyca, kocur super, nasza kita chyba by nas zjadła przy próbach ustrojenia... ![]() Bella, przykro mi, że zostawili Cię w szpitalu, ale tak jak mówisz, dla dziecka wszystko! Migotka, trzymam kciuki za mokre gacie jutro! U mnie sylwek spędzony na obżarstwie jajkami w majonezie ze szczypiorkiem i polędwicą sopocką... I w ramach święta oraz pozwolenia od ginki wypiłam pół Karmi. Ale powiem Wam, że trochę po tym sylwestrze jest mi przykro, bo życzenia złożyli nam aż jedni znajomi, dla reszty przestaliśmy istnieć. ![]() Nogi mam nadal spuchnięte, ciśnienie po lekach jest w miarę dobre, jutro dzwonię do ginki i zobaczymy na kiedy będę miała wyrok-szpital. Ale w sumie może być nawet w piątek, bo nie czuję się dobrze, trochę mi to ciśnienie dokucza, oby to cc było już jak najszybciej.
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
perfuzja dzięki za radę to dołożę pieluch . Ale w razie czego mam też podkłady do przewijania . I zawsze mąż albo rodzice mogą coś dowieść .
|
|
|
|
#2065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() witam w nowym roku
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podkłady poporodowe oni dają, pampersy oni dają również Ja przygotuje na wyjście rzeczy i mąż mi przywiezie
|
|
#2067 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie słyszałam,zeby nie było można. Czasem piję,ale wolę inne ziółka. Kurcze a ja przegapiłam ten przepis. Dałabyś jeszcze raz,albo mniej więcej kiedy było to pisane,to poszukam sobie...
|
|
#2068 |
|
Zadomowienie
|
gosia dla Ciebie http://www.wielkiezarcie.com/recipe65504.html
|
|
|
|
#2069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2070 | |||
|
Raczkowanie
|
W pierwszym kilka minut a w drugim jakieś pół godzinki
![]() A propos ucha to ja mam od kilku dni tak, że w nocy zaczyna mnie boleć prawe ucho i prawa strona gardła. Pomaga szerokie rozdziawienie paszczy kilka razy To coś jakby przewiana zatoka przyszczękowa? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kiciuś dziękuje za komplementy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

Masakra, jak się zlękłam...

Jutro idę do ginki, zapytam co i jak...

Nasz party animal 

za Was

16.06.2012 

i brzuch z tej strony jest twardy oczywiście, cały czas - od rana. co to może być?