|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wsparcie na święta i 2014 rok
Hej dziewczynki!
Widzę, że działacie pełną parą . Ja oczywiście wczoraj zaszalałam i wypiłam 5 drinków . Cayla7 ojojoj.... widzę, że u Ciebie przeciwny kierunek, nie martw się jakoś damy sobie radę z naszymi słabościami dukduk jeśli już mowa o liczeniu ładunku i czynniku glikemiczny IG, to możesz mi bliżej przybliżyć ten temat, chętnie skorzystam ze wszelkich wskazówek Ach i muszę się przyznać, ze oczywiście nie ćwiczyłam wczoraj Dzisiaj jadę do pracy, tak więc tam nalatam się jak szalona... i to tyle jak na moje ćwiczenia
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Basia mnie drinki też niestety gubią, a muszę przyznać, że z 2-3 razy w miesiącu imprezy mi się trafiają
SnowWhitesPoisonBite gratuluje spadku, a dopiero co mówiłaś, że poniżej tej liczby magicznej zejść nie możesz ![]() wogóle wychodzę dziewczyny z założenia, że do jutra jeszcze powoli się do diety zabieram, tzn nie objadam, staram się grzecznie, ale bez szału bo tak jak mówicie, jutro sylwester i też nie będę na pewno na wodzie dzisiaj źle nie było, kalorycznie na pewno mało, ale średnio zdrowo i dietetycznie mam nadzieje, że dla nas wszystkich 1 stycznia będzie dniem przełomowym i dołączy więcej osób z postanowieniami noworocznymi
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
SnowWhitesPoisonBite Brawo!! Oglądałam "Annę Kareninę" (tą nową wersję), ale jakoś mnie nie urzekła. Bardziej podobała mi się ta z 1997.
Basia_W Mam taką nadzieję ![]() Ja zaraz się biorę za Chodakowską i może dziś uda mi się dotrwać do końca "treningu" ![]() Co do ćwiczeń to polecam Wam jogę. Właściwie nie jak jakieś ćwiczenia siłowe czy na spalanie, ale jako poranna rozgrzewka na dobra samopoczucie! Ja ćwiczę od roku. 5- 10 minut zaraz po przebudzeniu. |
|
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
Basia _W nie martw się, czasem takie dni z drinkami są potrzebne
Madelaine_O bardzo się zdziwiłam że się udało jak zobaczę 53,... za jakiś czas to w ogóle będę szczęsliwa. w temacie załozylamże 10.01 ma być 53,5 i może się uda. Też mam taką nadzieję że ktoś jeszcze do nas dołączy,ale z tego co widzę powstają tylko nowe tematy a nikt do nas nie chce coż, pozapraszam może dziewczyny z nowych tematów![]() Cayla7 dziękuję Muszę się przyznać że chodziłam dziś po mieście i niestety mc Donald mnie skusił, na szczęście po wejściu do środka była tak duża kolejka że nie chciało mi się stać i uratowało mnie to przed pochłonięciem jakiegoś tysiąca kcal na raz i za zaoszczędzone na maku pieniądze kupiłam czekoladowy płyn do kąpieli a swoja drogą życzę Wam udanej zabawy sylwestrowej i dużo dobrego w nowym roku a także żeby nam wszystkim udało się schudnąć ile sobie wymarzyłyśmy I nie żałujcie sobie niczego jutro, sylwester jest raz na rok ![]() ![]()
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
hejo, pomierzona i poważona, wiec tak mam rozmiar 173 i waze 73kg warzyłam sie popołudniu, ale dobrze wiemy ze waga kłamie, wiec sie pomierzyłam i talia (najwężej) 78 boczki, czyli na kościach 95 i biodra 108 jak by sie po 7 cm udało zrzucić to by było cudnie, najbardziej bym chciała na biodrach......
|
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
Dzisiejszy dzień minął mi bez rewelacji ani nie przejadłam się ani nie dietowałam . Ja także życzę Wam dziewczęta udanej zabawy sylwestrowej i dużo dobrego w nowym roku, zdrowia, szczęścia, pomyślność, miłości a także uzyskania wymarzonej wagi czego zarówno Wam jak i sobie życzę SnowWhitesPoisonBite Brawo!! Rewelacja kochana. !! Oby tak dalej .Cayla7 Będziemy się pilnować na wzajem , nie szczędź mi lania jak będę przeginała ze słodyczami .Madelaine_O Oj z tymi drinkami to lubię czasami zaszaleć, ale obiecuję pić rzadko ale intensywnie ![]() .
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
dukduk jeśli już mowa o liczeniu ładunku i czynniku glikemiczny IG, to możesz mi bliżej przybliżyć ten temat, chętnie skorzystam ze wszelkich wskazówek
aaaa sorki nie widziałam.... juz mówie, nie umiem jeszcze obsługiwać sie troche na tym forum..... to ja o tak zacytuje jak najprościej mam w książce, ładunek glikemiczny = zawartość cukru w danym środku spożywczym i ilośc glukozy jaką organizm dostaje po strawieniu indeks glikemiczny okresla natomiast szybkosc wchlaniania cukru do organizmu. i teraz tak.... ja to mam jak by w ksiazce dotyczoncej grzybicy organizmu (bo tak mnie załatwiła antybiotykami pani doktor) wiec ciezko mi powiedzieć jakie normy pomagaja w zrzuceniu wagi, ale napewno jezeli jest to około 50 na posiłek to powinno pomóc. Kazdy produkt ma swoją wartość, wiec jest potrzebna tabela (w necie poszukac trzeba to co sie lubi jesc) i łączymy jeżeli mamy 100gram kaszy IG 70 i do tego chcemy zjeść 100 gram surówki IG 17 to mamy 70 + 17=87 i 87:2=43,5 czyli ok. Nie wiem jak jest z łaczeniem wiekszej ilości składników bo ja mam tu tylko wzmiankę o tym, ale słyszałam ze efekty ma lepsze niż liczenie kalorii bo uczy dobrych nawyków jedzeniowych a nie oszukiwania sie kaloriami bo baton ma tyle co ziemniaki z kurczakiem i masłem
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Witam, ja już po śniadaniu, wolne mam i oczywiście spać nie umiem
z ciekawości po tych trzech dniach sie zważyłam, waga o 0,1kg więcej! z tego wynika, że im mniej jem tym więcej przybieram na wadze hahah nie zachęciło mnie to przyznam ![]() Cayla7 przymierzalam sie do jogi kiedyś, może teraz się skuszę wreszcie :P SnowWhitesPoisonBite gratuluje nie pochłonięcia pyszności z maca ja do mc donalda i innych tego typu fast foodów jak pójdę raz na pół roku, to jest dobrze, jakoś mi tam nigdy nie po drodze i nie mam ochoty jak znam życie przy rozpoczęciu diety będę miała wieczną ochotę hehe ![]() dukduk słyszalam o tym już nie raz, wielu ludziom w ten sposób udało się też schudnąć ale ja jak już mam liczyć to tylko i wyłącznie kalorie bo znam je na pamięć a tu liczenia wydaje mi sie zdecydowanie za dużo :P no nic, życzę wam dziewczyny wystrzałowej imprezy sylwestrowej niech to będzie ten ostatni dzień, kiedy wódka będzie lała się strumieniami a poważnie, to jedzcie, pijcie i tańczcie ile możecie no i spełnienia wszystkich marzeń na ten nowy rok
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie! Mogę się dopisać?
![]() Dzisiaj się zważyłam i przeraziłam - 57,3kg! To moja najwyższa waga w życiu. A kiedyś ważyłam 47kg... I baaaardzo chcę do tego wrócić, a teraz jest na to idealny moment! |
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
little traveler witamy i zapraszamy
|
|
#101 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
!Cytat:
![]() Ja mam maca blisko,idąc na zakupy do centrum handlowego,co robie dość często mijam maca,kebab,7th street i kfc ale staram sie nie zachodzić Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#102 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
dukduk dziękuję .Właśnie co wróciłam z pracy, jestem zmęczona i padam na twarz, nic mi się nie chce ... idę Szczęśliwego Nowego Roku dziewczęta
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
pierwsza melduje się w nowym roku!
więc doooooosiego dziewczyny impreza się udała bardzoo, ale dzisiaj wyglądam i czuje się jak wielki balon! ;/ boli mnie serce, że na myśl z dietą postanowiłam również rzucić palenie oj, to będą ciężkie czasy!
|
|
#105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Melduje sie 2.troche pochlonelam.... Ale dzis jeszcze nic chyba poposzcze dzis.Dasz rade, wrzucaniu papierosów tez możemy wspierać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Ja też zaszalałam ;D ale przynajmniej świetnie się bawiłam!
Szczęśliwego Roku Wam życzę ![]() (Napewno nie stanę dziś ani jutro na wagę... ) |
|
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
I jak tam wam dzień mija ?
![]() Ja jednak dzis nie poscilam ale jutro mam zamiar ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
Dzisiaj także nie pościłam, nie jadłam też wyjątkwo dużo ale przede wszystkim zjadłam dziś sałatkę szwedzką wieć było zdrowo Do tego dzisiaj ćwiczyłam 45 min na orbitreku i spaliłam 500 kal. Jutro rano się zwarzę i zaczynam brać się do roboty;-)roboty.Pozdrawiam;-) "
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj powiedzmy, że nie miałam tragedii
przede wszystkim pierwszy dzień wytrzymałam bez papierosa dziewczyny, zapisałam się do klubu odchudzania tu na wizazu, jest tam mnostwo dziewczyn, milion dyskusji, pewnie niedlugo zacznie się ktoś wykruszać ale narazie się ciągle dzieje jak macie ochotę to zapraszam też https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=735757 napiszcie w wiadomości, że chcecie dołaczyć i moderatorka wyśle wam zaproszenie bo boje się, że we cztery tylko to tutaj nie przetrwamy :P
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
Madelaine_O gratuluje dnia bez papierosa
zaraz zobaczę co tam podesłałaś i dołącze chociaż mam nadzije ze jednak damy tu radę ![]() Basia _W też się biorę do roboty od jutra bo dziś podjadałam resztki z sylwestra ale jutro będę już grzeczna bo najedzona nie czuję się dobrze w sumie
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Huuuuh. Dziś nie mam już siły, by zapoznać się z całym wątkiem. Niemniej jednak- czeeeeść dziewczyny!
Postaram się do was zaglądać tak często, jak tylko będę mogła. Wytrwałości
|
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
Dzisiaj się zważyłam i niestety ważę 68,9 ![]() Dam znać wieczorem jak wrócę z pracy jak mi minął pierwszy dzień dietowania ![]() Pozdrawiam
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Bingeul_Bingeul witaj, może Ci sie uda przeczytać, dużo nie ma
Basia nie daj się i bierz się do roboty ja już dzisiaj drugi dzień, będę się co piątek ważyć, zobaczymy co z tego wyjdzie :P
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Udzielam się już na innym wątku, ale tak Was poczytałam i postanowiłam dołączyć też tutaj ![]() Nie mam za dużo do zrzucenia, bardziej szukam motywacji żeby wyrzeźbić i ujędrnić swoje ciało, a ćwiczę od 3 miesięcy
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Witamy, witamy
chociaż u nas to tutaj po jednym poście dziennie każda ledwo napisze :P ale wiemy nawzajem, że żyjemy i jak się mamy ![]() jak wam dzisiaj poszło? mi nie najgorzej 6:00 kromka chleba ryżowego z serem i szynką 9:00 pół grahamki z serkiem topionym 12:00 marchewka z groszkiem gotowana i kilka kawałkow pieczonego indyka w sosie własnym 16:00 podudzie z kurczaka, gotowane, dwie marchewki gotowane, kromka chleba ryżowego z serem i szynką 18 pól pomarańczy, kiwi trochę powinnam to jeszcze zmodyfikować, i wyszło kolo 1100 kalorii a największy szok to że zmusiłam się do kilku minut na skakance i ćwiczeń rozciągających :O wiem, że to nic, ale w moim przypadku to prawie jak przenoszenie gór
"Im bliżej celu jest człowiek, tym większy wysiłek jest gotów podjąć, by cel ten osiągnąć". Edytowane przez Madelaine_O Czas edycji: 2014-01-02 o 21:17 |
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
ja dziś poległam....
|
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
Bingeul_Bingeul hej hej, miło że wpadłaś
![]() Basia _W dasz radę, trzymam kciuki chocolateeyes super że jesteś, witam zaglądaj do nas często i pisz jak idzie co najchętniej ćwiczysz?Madelaine_O ładny jadłospis dukduk nie martw się, jutro tez jest dzień
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Tydzień temu skończyłam Insanity i od poniedziałku zaczęłam Focus T25
|
|
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
chocolateeyes ladnie
![]() ja wczoraj siedziałam do 2.00 poprawiając wnioski na kompie i dziś nie mam kompletnie siły na nic, do tego pada deszcz i ciśnienie jest niskie planuję się zważyć na dobicie, tego "pięknego" dnia ![]() chyba dziś post zrobię, jak nie całkowity to chociaż częściowy, tak do 1000kcal.
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
![]() Co tam u Was? U mnie zdrowe odżywianie idzie bardzo dobrze, wczoraj jedynym grzeszkiem była kostka czekolady Dzisiaj też dobrze zaczęłam, niedługo ćwiczenia - brzuch, ramiona, joga i rowerek.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

. Ja oczywiście wczoraj zaszalałam i wypiłam 5 drinków
.
- 65 kg
- 64kg
- 60kg 

coż, pozapraszam może dziewczyny z nowych tematów

oj, to będą ciężkie czasy!
planuję się zważyć na dobicie, tego "pięknego" dnia