|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cześć Dziewczynki.
Ależ mnie dawno nie było! Przerwa świąteczna była strasznie intensywna, wyjazd do rodziców, codzienne odwiedziny to u siostry, to u brata, to gdzieś tam... potem powrót, odgruzowywanie mieszkania i następnego dnia goście. Totalna demolka... Ledno goście wyjechali i ogarnęliśmy dom, tego samego dnia zwalili się kolejni, niezapowiedziani i wyjechali dopiero dziś. Dobrze że Święta dobiegły końca bo wykończylibyśmy się ;p Widzę, że u Was też się dużo działo. Chyba wszędzie tak jest. Ale muszę pochwalić się prezentami, dzidziuś dostał wypasiony materac do łóżeczka o jakim marzyłam, prócz tego mega karton pieluch, grzechotki, torbę ubranek... No masa tego Aaa, i też czuję to smyranie od środka, próbowałam dziś mężowi pokazać, macał brzuch i macał ale nic nie czuł ![]() Dobrze wrócić do normalności... |
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Może maleństwo "siedzi" i ma nóżki na dole?
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2314 |
|
Przyczajenie
|
Witam, proszę o przyjęcie
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w Nowym Roku
Wszystkim życzę Wszystkiego Dobrego i pociechy z maluszków ![]() Dobrze, że święta się skończyły i można wracać do pracy, bo już tego jedzenia dosyć a do tego strasznie mi brzuszek urósł i teraz już nie trzeba nikomu mówić o ciąży, każdy może to zobaczyć ![]() Witam również nowe mamusie i fajnie, że do nas dołączyłyście
|
|
|
|
#2316 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Ja powróciłam z Sylwestra cało. Niestety od połowy grudnia więcej dni mnie boli głowa jak nie boli. Teraz ciągnę 4 dniowy maraton bólowy. Stąd pytanie- czy któraś z Was miała/ma podobny problem z ciągłymi bólami głowy? Da się coś z tym zrobić? Bo niekiedy już wyje i płacze z bólu, naprawdę utrudnia mi to zycie. A do co ostanich dni- wczoraj w dodatku złapało mnie przeziębienie. Koleżanka na wyjeździe sylwestrowym była przeziębiona. Nie wiem jak tak można ale jak kaszlała to nawet ust nie przytykała. Jej TŻ zwracał jej uwagę ale gdzie tam posłuchała. No i mam pewnie tego skutek. Kaszel, katar, ból gardła, duszności. A jeszcze na dniach przychodzi pan remontować nam łazienkę. Nie mam żadnego pomysłu na płytki,a coś trzeba wybrać. Cytat:
![]() Cytat:
A i muszę Wam powiedzieć że w moim otoczeniu 3 dziewczyny są w ciąży i będą same chłopaki.
|
|
#2317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo zgrabnyCytat:
Cytat:
Hej. Opowiedz coś o sobie ![]() Cytat:
To koleżanka, więc obca osoba. Ale jak moja szwagierka mogła przyprowadzić na świąteczny obiad męża i córkę z grypą jelitową?? Zaraził się siostrzeniec i mąż jej siostry. Mnie odpukać nie złapało, ale jak tylko się zorientowałam o co chodzi to odrazu wyszliśmy. Wczoraj dzwoniła do mnie ale nie odebrałam. Nie mam zamiaru z tym babsztylem gadać. Ja grype jelitową przechodzę wyjątkowo dotkliwie. Zawsze trzy dni wymiotów, biegunki, odwodnienie i 39-40 stopni gorączki...A wracając do milszych spraw to wczoraj poczułam coś nowego w brzuchu Takie giglanie. Jakby mnie motyl smyrał. hahaha |
||||
|
|
|
#2318 | |
|
Zadomowienie
|
brzuszki rosna i bedziemy bardziej juz cieszyc oczka,a pod koniec bedziemy prosic juz o porod
![]() witaj Napisz cos o sobie i koniecznie podaj dane do pierwszej stronki Cytat:
Wkoncu wymieklam i zaczelam brac od czasu do czasu paracetamol. Jutro mam wizyte i mam nadzieje,ze moj gin zrobi mi prezent noworoczny i zrobi mi za friko dodatkowe usg,taka jestem niecierpliwa do poznania plci a tak to dopiero mam miec 22 stycznia polowkowe
|
|
#2319 |
|
Raczkowanie
|
Na ostatniej wizycie usłyszałam, że może przy następnym usg będzie już można poznać płeć, nie mogę się doczekać.
Choć przyznam się Wam, że przestaje mi zależeć na dziewczynce. Tzn w głowie widzę siebie z córką, ale serce bardziej martwi się by było zdrowe, a płeć schodzi na dalszy plan... Tak więc możepo następnym usg 16 stycznia będę wiedzieć |
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To za poznanie płci ![]() Ja też czekam na poznanie i może w końcu zrobię jakiś pierwszy zakup dla maluszka
|
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Hi!
Witam w Nowym Roku i witam nowe Mamusie ![]() Przepraszam, że nie odniosę się do poszczególnych postów. Podczytywałam Was przez cały ten czas z telefonu, a teraz nie mam po prostu siły cofać się i cytować tego, co napisałyście. Szkoda, że nie wszystkim te święta minęły w miłej atmosferze. Dla mnie to najbardziej rodzinne ze świąt i żałuję, że się tak szybko skończyły. Póki co korzystam jeszcze z urlopu i dopiero we wtorek wracam do pracy. Ciekawe, jak się będę czuła, bo przez ten cały okres świąteczno-noworoczny ciągle mnie coś dopadało. A to bóle głowy, a to totalny zjazd energii i dwudniowe nudności, a to zaparcie połączone z rozwolnieniem ).Poczyniłam pierwszy zakup ciążowy - na Allegro zapolowałam na spódnicę dżinsową. Jutro jedziemy do Gdyni na kolejne badania prenatalne, więc wpadnę do Klifu do sklepu Happymum i popatrzę na jakieś przeceny (póki co w sklepie internetowym mam upatrzoną jedną kurteczkę), a potem to jeszcze zajrzę do H&M w Gdańsku, bo tu u mnie to kiepskie wyprzedaże są. Dobra, idę trochę poprasować.
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2014-01-02 o 10:50 |
|
|
|
#2322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba kupie na wyprzedaży zwykłe spodnie i zrobię takie zaszewki po bokach z materiału bo mi tyłek w spódnicach marznie ![]() Idziemy dzisiaj do Smyka na wózki popatrzeć. Mama się uparła, że kupuje brykę dla wnusi i mamy coś wybrać
|
||
|
|
|
#2323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To musi być męka... Słuchaj, a może coś z ciśnieniem? Może za niskie? Jakie miałaś do tej pory na badaniach? I kiedy masz wizytę?Cytat:
Sama w pierwszej ciąży strasznie chciałam chłopczyka. Więc nic dziwnego, że liczysz np. na dziewczynkę i wcale to nie wyklucza, że martwisz się o zdrówko maleństwa W ogóle zauważyłam, że niekiedy mamusie wstydzą się przyznawać do tego, że marzą o konkretnej płci w obawie przed opiniami, że tylko płeć w głowie i o nic innego się nie martwią. A prawda jest taka, że każdy ma prawo do marzeń, i to normalne! Ale przecież nie znaczy to, że nie jest najważniejsze zdrowie dziecka
|
|
#2324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, że ciąża trwa tak długo. Z pewnymi rzeczami można się oswoić w tym czasie.
|
|
|
|
|
#2325 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Od kiedy wiem, że będzie dziewczynka codziennie przeglądam all i szukam ciuszków ![]() Cytat:
Moi rodzice też chcą kupić małej wózek mam już kilka modeli na oku lecz przydałoby się je zobaczyć na żywo. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2326 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
![]() Wczoraj pierwszy raz byłam na tym forum. Mam pytanko jakie witaminy bierzecie w ciąży? Nie każde są takie same. I czy któraś z Was chodzi na basen i ma jakiś patent na zabezpieczenie się profilaktycznie przed infekcjami? Fajne przeceny są w H&M, przynajmniej we Wrocławiu, spodnie za 60zł sweterki i inne bluzki na dziale MAMA.
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
większość witamin ma podobne składy, więc jak lekarz nic Ci nie polecił to pani w aptece pewnie coś doradzi
|
|
|
|
|
#2328 |
|
Zadomowienie
|
To jest męka i to niesamowita. Na nic nie mam chęci. Z domu nie chce się nawet wychodzić a każde wyjście potęguje ból. Ciśnienie podas wizyt raczej w normie, lekko podwyższone ale to raczej wynik stresu który towarzyszy każdej wizycie. Wizytę mam jutro, zapytam gin co sądzi na ten temat. Myślałam już o wizycie u nerologa ale pewnie szybciej urodzę niż się doczekam terminu wizyty na NFZ. I nawet wątpię że neurolog coś pomoże bo od kilku lat chodziłam do neurologa, oczywiście badnia EEG, tomografia, rezonans nic nie wykazały poza lekkim skrzywieniem rotacyjnym odcinka szyjnego kręgosłupa na co zalecono mi rehabilitacje. A bóle które mam są typowo migrenowe.
|
#2329 |
|
Przyczajenie
|
nie mam pojęcia jak dopisać się na pierwszej stronie
|
#2330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja kolejne zakupy apteczne zrobie przez internet. Nie wiem czy słyszałyście o Aptece Gemini. Bardzo duże różnice w cenach. Np dziś kupowałam Tantum Verde na gardło w aptece stacjonarnej zapłaciłam 28,50zł, a w Gemini kosztuje 16 zł. Za Pregna plus płaciłam coś koło 35 zł a przez neta 25 zł. Różnica więc ogromna.
|
|
#2331 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To spora różnica |
|
|
|
|
#2333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykle płeć się poznaje ok.20 tc więc drugie 20 tygodni jest na przyjęcie informacji Ja też się zgadzam, że obojętne jakie się miało oczekiwania, to miłość po narodzinach będzie taka sama Cytat:
Cytat:
Chociaż przy dobrym sprzęcie i lekarzu wszystko jest możliwe Więc nie chłopczyk zostanie chłopczykiem
|
|
#2334 |
|
Zadomowienie
|
Asiulek81 napisz w PW do prowadzącej wątek to cie dopisze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurier 12,49. Ale przy takich różnicach cenowych i tak się będzie opłacało przy większch zakupach.
|
|
#2336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w C&A to zlikwidowano dział dla ciężarnych. Bo to może zrobić tylko autorka postu, czyli bazile. Cytat:
![]() Ja muszę poszukać to: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p55683-Vit...tabl.__30_kaps. Brałam z tej serii witaminy w czasie pierwszej ciąży i potem podczas karmienia piersią (więc długo). Teraz jednak już wiem, że powinnam mieć dietę wzbogaconą o to DHA. A jutro biorę ostatnią tabletkę samego kwasu foliowego, więc akurat czas na zmianę ---> Zamiast krateczek ma być d o z. pl (bez spacji)
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2014-01-02 o 12:41 |
||
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje ![]() Zaraz się zapisuje i kupie kilka paczek tej pregny i nawet mój krem mają co nie każda apteka posiada
|
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Poszperałam w necie, a potem kupiłam w aptece, taki oto balsam przeciw rozstępom (pisałam już, że szukam bez parabenów) http://www.palmers.info.pl/ciaza_i_laktacja.php Pięknie pachnie czekoladą
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
O Palmers słyszałam same dobre opinie, i w pierwszej ciąży i teraz słyszę, że mamuśki używają, czyli chyba coś w tym musi być
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie używam oliwki i emulsji z Babydream. Tylko właśnie średnio z nawilżeniem, bo jest to tylko chwilowe.. Także może też się skuszę na Palmers'a.. Z tej firmy mam balsam do ciała i jestem zadowolona
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

Żona od 1.09.2012
13.07.2013 

Nawet się dziwiłam, bo myślałam, że to może mylę ruchy jelit z ruchami dziecka, ale napewno nie, to już nie ten etap, że mogłabym pomylić. Może to tylko takie orientacyjne opisy, a fizjologia każdej kobiety jest inna?
To koleżanka, więc obca osoba. Ale jak moja szwagierka mogła przyprowadzić na świąteczny obiad męża i córkę z grypą jelitową?? Zaraził się siostrzeniec i mąż jej siostry. Mnie odpukać nie złapało, ale jak tylko się zorientowałam o co chodzi to odrazu wyszliśmy. Wczoraj dzwoniła do mnie ale nie odebrałam. Nie mam zamiaru z tym babsztylem gadać. Ja grype jelitową przechodzę wyjątkowo dotkliwie. Zawsze trzy dni wymiotów, biegunki, odwodnienie i 39-40 stopni gorączki...

za poznanie płci 
).

chyba kupie na wyprzedaży zwykłe spodnie i zrobię takie zaszewki po bokach z materiału bo mi tyłek w spódnicach marznie
To musi być męka... Słuchaj, a może coś z ciśnieniem? Może za niskie? Jakie miałaś do tej pory na badaniach? I kiedy masz wizytę?